Na wekenlang dolen …

Casey, de Border Collie uit Spilsby (Verenigd Koninkrijk), heeft een onwaarschijnlijke tocht ondernomen nadat hij gescheiden raakte van zijn baasje.  Twee maanden zwierf de hond rond en legde zodoende ongeveer 80 kilometer af .

De eigenares Carole Fossett zat midden in een verhuis en vertrouwen Casey voor enkele dagen toe aan een goede vriend. Casey kon op een onbewaakt moment de woning van deze vriend verlaten en raakte op de dool op zoek naar haar baasje.

In paniek werd een zoektocht opgezet om de Border Collie te vinden en verschillende keren kreeg Carole telefoontjes dat Casey ergens gezien werd doch telkens hadden Carole en haar familie geen succes als ze ter plaatse gingen.

Wekenlang werd er gezocht maar al snel besefte Carole dat er veel kans was dat ze Casey nooit meer zou terugzien want het risico dat Casey neergeschoten of overeden werd was zeer groot.

Na twee maanden kwam er echter plots een telefoontje uit Newark, 80 kilometer ver van waar Casey verdween: de dierenbescherming had hem gevonden onder de struiken op de parking van een supermarkt.

De Border Collie  was erg vermagerd: zijn gewicht was van 27 kilogram naar 15,9 kilogram gezakt en zijn vacht zat vol klitten.

“Ik barstte gewoon in tranen uit. Ik kan het niet beschrijven. Wanneer je hond al twee maanden vermist is, dan geloof je gewoon niet dat je hem nog zal zien,” vertelt Carole. “Hij zat in de hoek en mijn partner en ik kwamen binnen en ik zei ‘Casey’ en zijn staartje begon te kwispelen. Toen liepen we het hok binnen en hij werd gewoon uitzinnig. Hij huilde, hij sprong in het rond”.

Casey dankte haar keven aan zijn chip en kon zodoende herenigd worden met Carole.

Geef reactie