Gevolgen van Corona (Covid-19) voor honden.

Laat ons vooreerst meegeven dat er geen bewijs is dat gezelschapsdieren ziek kunnen zijn van COVID-19, of dat zij dit virus verspreiden.

Dierenartsen hebben het dankzij Covid-19 echter wel drukker dan anders.Vooral honden met afgesleten voetzolen passeren bij de dierenartsen. Doordat de eigenaars thuis zitten spenderen ze meer tijd aan hun honden. Op zich is dit leuk voor de honden maar sommigen hondenbaasjes zijn iets te enthousiast. Ze laten ze meer uit, spelen met ballen of nemen ze mee wanneer ze gaan fietsen. Die hondjes rennen dus meer dan ze gewoon zijn over het asfalt of over een stenen vloer en daardoor verslijten hun voetzolen sneller dan normaal. Ze kunnen ook wondjes krijgen aan hun eeltkussentjes wat voor irritaties kan zorgen.

Ook verwondingen in de keel worden veel waargenomen omdat de mensen spelen met stokken waarbij deze stokken omhoog kunnen stuiteren en via de open muil in de keel van de hond kunnen terechtkomen.

Ook de opruimwoede van de baasjes kan voor vervelende situaties zorgen wanneer de honden vergif van ongedierte tegenkomen. Normaal ligt dit buiten hun bereik in schuren of garages maar door het opruimen kan dit wel eens ongewenst bereikbaar komen.

We willen ook nog even waarschuwen voor impulsaankopen van honden tijdens deze ongewone periode. Doordat de mensen heden tijd over hebben denken velen dat het heden het ideale moment is om een hond aan te schaffen. Impulsaankopen kunnen na het corona-tijdperk zorgen voor overvolle asielen. Verwittig dus tijdig mensen die zo’n impulsaankoop overwegen.

Geef reactie