Bijtincidenten stabiel bij postbodes

postman

Honden en postbodes zijn meestal geen goede vrienden.

De verklaring daarvoor is simpel:

Een postbode komt naar de voordeur. Hij belt niet, maar rommelt aan die voordeur en de hond slaat aan. Dit aanslaan werkt want de postbode verdwijnt weer en de hond heeft het gezin gered uit een gevaarlijke situatie. Maar die postbode komt de volgende dag weer terug. Weer moet de hond ingrijpen en weer wint hij de strijd met de postbode, die in de ogen van de hond met zijn staart tussen de poten afdruipt. Dit gedrag wordt dag op dag versterkt. En die postbode houdt maar aan. Dit is ook een reden waarom honden buiten ineens agressief gaan doen tegen postbodes. Die postbodes zijn immers de ordeverstoorders in hun territorium.

Voor 2016 is het aantal incidenten tussen honden en postbodes in ons land  min of meer stabiel gebleven.

Bpost gaf cijfers door van het aantal bijtincidenten waarmee postbodes in ons land geconfronteerd worden. Via deze cijfers kan men zien dat het aantal bijtincidenten de laatste jaren gevoelig gedaald zijn.

In 2010 werden er nog 47 feiten geregistreerd, in 2013 waren het er nog 32. In 2015 waren het er nog 26 en afgelopen  jaar telde het postbedrijf 28 bijtincidenten met minimum een dag arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

Geef reactie