Honden op sociale media

Honden op sociale media

25% van de mensen die foto’s plaatsen op sociale media zoals Facebook of Instagram plaatst een foto van hun hond (eventueel samen met zichzelf). Hun favoriete huisdier wordt dus ook op sociale media niet vergeten.

Naast de account van de eigenaar hebben meer en meer mensen heden ook een aparte account voor hun hond. Vooral Instagram is zeer populair om foto’s en filmpjes te plaatsen over hun favoriete huisdier.

Bepaalde internationale accounts van honden hebben miljoenen volgers en likes maar het hoeft zo’n vaart niet te lopen want ook in België en Nederland bestaan er reeds heel wat leuke accounts van honden(liefhebbers).

De hamvraag is natuurlijk: hoe start je zoiets op en wat moet je ervoor doen:

  1. Start op 1 platform (zoals Instagram) en indien alles goed loopt kan je steeds uitbreiden (Facebook, Twitter, …).
  2. Kies een taal dewelke je wenst te gebruiken. Heel wat account gebruiken de Engelse taal wat als voordeel oplevert dat je Internationaal kan gaan maar weet wel dat wanneer Engels niet je moedertaal is dat je snel fouten kan schrijven in jouw berichten. Wens je op zeker te spelen gebruik dan jouw moedertaal. Zodoende bereik je de mensen uit jouw omgeving + platsforms als Instagram beschikken toch over een translator.
  3. Iedere hond is uniek en het is enkel een zaak om deze originaliteit in de kijker te plaatsen. Hij kan bepaalde mooie (of eigenaardige) kenmerken hebben qua uiterlijk of karakter maar ook kan hij over bepaalde andere eigenschappen beschikken die hem zo speciaal maken.
  4. Probeer een regelmaat te vinden in het plaatsen van foto’s. Volgers appreciëren het wanneer ze om de zoveel tijd een foto zien.
  5. Probeer je volgers op te volgen: reageer bijvoorbeeld op berichtjes.

Enkele leuke Instagram accounts van honden:

https://www.instagram.com/jiffpom/ : Internationaal account met meer dan 9 miljoen volgers

https://www.instagram.com/dogmeetsworld/  : Internationaal account met meer dan 350.000 volgers

Belgische accounts:

https://www.instagram.com/dwergpoedelbasiel/ : Nederlandstalig account.

https://www.instagram.com/reneetheminipoodle/ : Engelstalig account.

Heeft jouw hond ook een account op Facebook, Instagram, … plaats deze dan in een reactie zodat andere hondenvrienden deze kunnen volgen.

2 Thoughts to “Honden op sociale media”

  1. Suzy

    Wij zijn actief op Instagram: @suzythegermanshepherd
    https://www.instagram.com/suzythegermanshepherd/

Geef reactie