Kennel van de Hogemeentocht ??

Gestart door rakkerstakker, oktober 10, 2020, 16:07:28

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

rakkerstakker

Hoi,
Wij willen graag een Duitse Herder pup kopen en zijn bij kennel van de Hogemeentocht terechtgekomen.
Volgende week gaan we eens kijken naar een pup die eigenlijk al verkocht is maar de eigenaars laten niets meer van zich horen en dus bij deze komt de pup terug beschikbaar. Heeft er iemand ervaring met deze kennel? http://www.meentocht.be/index.htm

runa

Ik ken de fokker niet maar het valt me op dat er enkel foto's van de pups buiten of in een soort stal getrokken zijn. Komen de pups ook binnen in huis? Als je een huishond wil is het namelijk belangrijk dat ze ook met huiselijke situaties/geluiden/... gesocialiseerd worden.
Verder zie ik ook geen info over de volwassen honden/ouders van de pup. Hoe is hun karakter? Wat zijn de resultaten van de gezondheidstesten?
Ik zou nog niet meteen toehappen en eerst vragen stellen. Als je er geen goed gevoel bij hebt kun je beter verder zoeken.

rakkerstakker

@runa: Bedankt voor je reactie. Ik heb de pup dan maar niet gekocht en besloten verder te zoeken. Dan ben ik uitgekomen bij een kennel vlak in de buurt. Ben gaan kijken naar de honden en het zag er goed uit. Mooie honden met een aangenaam karakter (voor zover ik dat als leek kan beoordelen). die mensen hebben al 50 jaar honden en dat merk je wel. Ze zouden tegen de lente een nieuw nestje moeten hebben. Ik heb me op de wachtlijst laten zetten. even een bedenking, het zijn langharige en ik vraag me af of dat te doen is binnen in huis als die beginnen te ruiven (of ruien)

Happy

Citaat van: rakkerstakker op oktober 22, 2020, 13:35:58 @runa: Bedankt voor je reactie. Ik heb de pup dan maar niet gekocht en besloten verder te zoeken. Dan ben ik uitgekomen bij een kennel vlak in de buurt. Ben gaan kijken naar de honden en het zag er goed uit. Mooie honden met een aangenaam karakter (voor zover ik dat als leek kan beoordelen). die mensen hebben al 50 jaar honden en dat merk je wel. Ze zouden tegen de lente een nieuw nestje moeten hebben. Ik heb me op de wachtlijst laten zetten. even een bedenking, het zijn langharige en ik vraag me af of dat te doen is binnen in huis als die beginnen te ruiven (of ruien)

Persoonlijk wil ik geen kortharige hond in huis .
Dat kruipt OVERAL  in en tussen en onder .
Geef mij maar een langhaar,  dat ruift ook maar dat juist veel gemakkelijker op .


rakkerstakker

@Happy: Zo had ik het nog niet bekeken :)

runa

Een langhaar ruit evenveel als een korthaar.  :lol:
Ik vind lang haar ook gemakkelijker om opt kuisen en aangenamer om te aaien/knuffelen (de hond dan  :mrgreen:)
Je gaat de wel vaker moeten borstelen anders gaat het haar kitten.