Supplementen, hoe of wat?

Gestart door Tuur, mei 27, 2020, 12:36:09

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Tuur

Hey iedereen,
Vraagje, supplementen zoals visolie, olie, biergist, schapenvet, skyr enz.

Ditt alles wil ik geven aan mijn jonge pup, ondertussen krijgtt hij al biergist, rouw ei met schelp, skyr en een klein koffielepeltje olijfolie over zijn voeding.

Wat ontbreekt er nog?

Maar wat is nu het beste te geven?

Hoeveelheden per dag/week van jonge pup naar volwassen?

De betere merken?

Ik stel deze vraag daar als ik mijn vrouw laat doen gaat ze bv. visolie kopen bij de apotheek omdat ze denktt dat dat de beste olie is?
Meer een denkwijze duurkoop is beste koop?

Bedankt,
Tuur


chanelle

Alles hangt af wat voor voeding je geeft. Is dat hoogwaardige voeding, dan gaat die alles leveren wat een hond nodig heeft. Geeft je supplement bij, dan kan dit wel eens te veel zijn en schadelijk worden. Zeker voor een pup.

runa

Ik denk dat jullie het té goed willen doen. :mrgreen:

Begin inderdaad met een degelijke voeding, vaak heeft een hond echt niet meer nodig. Als je merkt dat hij toch iets extra nodig heeft kun je gericht supplementen bij geven.
Als je olijfolie én visolie én schapenvet gaat geven gaat je hond waarschijnlijk diarree krijgen van al die vetten, dat lijkt me ook niet de bedoeling  :wink:

petitparis

extra omega 3 zou goed zijn voor de ontwikkeling, maar daar valt schapenvet niet onder en is voor mij eerder een extraatje voor honden die moeilijk op gewicht blijven.
Zelf voer ik op aanraden van de fokker lijnzaadolie en in mijn opinie best veel, maar ik voer ook deels vers. Hond heeft nooit diarree gehad, ook niet als pup.
Hier ging het om een dalmatiër en als pup werd voorgeschreven 2x een eetlepel per dag over het vlees en aardappelen en 2 gekookte eieren. Volgens de fokker kunnen ze een bepaalde stof beter uit gekookte eieren halen dan uit rauwe. Eieren geef ik echter niet meer standaard gezien er hier eentje allergisch is aan alles wat pluimen heeft. Diegee die het wel verdraagt, krijgt af en toe een rauw eitje als extraatje of om aan portie aan te vullen als ik net niet genoeg vlees meer heb.

Biergist heb ik in een gekke bui ook wel eens gegeven, maar nooit verschil mee gemerkt.
Voor de darmflora geef ik dan liever wat yoghurt of platte kaas als extraatje, daar zijn ze verzot op.

maart

Ik ben fervent voorstander van supplementen. (En jaaaaaaa, ik geef volwaardige voeding want ook daar fervent voorstander van ;) )

Ik geef de supplementen van European pet pharmacy (uit Nederland)

Als pup de Junior flex, daarna de sport en als senior de senior. Bijkomend bloedpoeder bij teven en als aanvulling bij het drinken na inspanning (en anders de re hydratatie)

Verder olie (zalm of schapen vet olie), rauw ei,...

Mijn vorige senior is 13.5 geworden zonder chemische medicatie, de huidige wordt er 10 en gaat na een intensieve sportcarrière nog mee trailrunnen (afstanden tot 10 km). Krijgt verder ook geen medicatie.

Ik vraag veel van de honden, dat zit niet in gewoon dagelijkse voeding. Als topsporter moet je ook niet Jeroen Meus zijn gerechten gaan eten en dan denken dat alles daar wel in zit.

Tuur

Ik geef niet alles te gelijkertijd maar per dag afwisselend, beetje olijfolie en biergist deze zijn wel dagelijks en zonder platte stoelgang.


ik wil zowel brokken als vlees geven, wat we nu al huidig doen!
We hebben een grote zak brokken meegekregen van de fokker om de overgang niet te moeilijk tte maken om op eigen keuze brokken te overgaan, hiermee zijn we nu al begonnen met 2/3 oude brok en 1/3 nieuwe brok.
Alles verloopt vlot met die nieuwe brokken Acana puppy brokken en het vlees, puppy brokken gaan we geven tot +- 6de maand?
Na die +- 6 maand zien we dan weer verder met andere mogelijke brokken.
Vlees is afsnijsel beenhouwer en diepvries van Zowizoo.

Lijnzaad olie gaf ik vroeger ook aan mijn vorige hond.
Skyr is op basis van yoghurt culturen.
Biergist voordelen zijn te langzaam om direct iets te zien.

kan ik er van uit gaan dat de supplementen van de dierenwinkels van hoogwaardige kwaliteit zijn of koop ik beter in't Kruidvat?

groeten,

Perdita

Of het nodig is om te supplementeren laat ik in het midden.
Maar ALS je het doet, geef dan supplementen van kwaliteit. Die haal je niet in het Kruidvat of bij een doorsnee dierenwinkel.
Biergist vind ik geen nuttige toevoeging. Die b vitamines halen ze beter uit rauw voer. Ipv een zalmolie die je vindt in van die flessen in de maxizoo, zou ik gaan voor een goede visolie, die in capsules zit en liefst uit de duurzame visvangst.
Waarom capsules; dan oxideert de olie niet.
Zelf geef ik krillolie, omdat dat lager in de voedselketen zit en dus minder kans op vervuiling heeft.
Schapenvet vind ik op zich weinig toevoegen, maar als je het echt wilt geven, prima.

Ipv skyr zou ik dan zelfgemaakte melk kefir geven (niet die je in de winkel koopt, dat is enkel in naam kefir).

Vermits je toch graag bewust met de voeding van je hond wilt bezig zijn, zou ik de tijd die je in dit opzoekingswerk steekt, gebruiken om je te verdiepen in het rauw voeren van je hond :).

Ik geef mijn hond van bijna 13 jaar, buiten haar rauwe voeding, regelmatig het volgende bij als extra: rauw ei, honing van een imker uit mijn buurt, zelfgemaakte melkkefir, groentenmix (van voornamelijk rauwe en gepureerde groenten), kruiden, noten en zaden, bosbessen of aardbeien. Maar dit zie ik niet als supplementen maar als een normaal onderdeel van haar voeding.

Wat ik wel beschouw als een supplement is het volgende: krillolie, groenlipmosselolie, spirulina en MSM.
De drie eerste dingen geef ik afwisselend in kuurvorm, de MSM bijna dagelijks.
Dit is om haar zo lang mogelijk zo soepel mogelijk te houden.
Maar als pup heeft ze dit nooit gehad. Toen was het enkel goede voeding ;).