Kippen-topic

Gestart door Epona, juni 05, 2018, 17:19:16

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kathytjeuh_newfy

Citaat van: Perdita op februari 27, 2020, 21:26:30
Buikvliesontsteking? Egg yolk peritonitis. Of eileiderontsteking.
Ja, dat krijgen vrij veel legkippen, maar daar gaan ze toch niet plots aan dood? Dan zijn ze echt al langer ziek.
Als je daar vlug bijbent kan AB nog wel iets doen. ik heb er ook al een paar kippen aan dood gehad, en nu test ik regelmatig de kontjes hier. Als die dik beginnen te staan, geef ik direct een kuur AB. Hilde heb ik zo behandeld en ze is er nog steeds, nu een paar maanden later.

Je had die resultaten wel snel amai!

Als ze wormen had dan zou ik de stoelgang van de andere kippen eens laten testen en op maat behandelen.


Wel bij die was er echt vooraf niks te zien. Legde ook nog eieren en is ook niet echt een legkip, het was een zijdehoen. Ik ga met het verslag morgen naar die specialist.

Ja snel he ik heb ze gisterenmiddag naar Merelbeke gedaan, en deze ochtend is ze dan onderzocht, deze namiddag alles via mail gekregen.

Perdita

Heel apart! Maar dat is "gelukkig" niet besmettelijk.

kathytjeuh_newfy

We zijn terug. Er is een eidooier verkeerd terechtgekomen zei hij. Maar als ik het zo lees is dat hetzelfde als een buikvliesontsteking?
En 2 soorten wormen, 1 kan geen kwaad de andere wel daar wordt de rest nu voor behandeld

kathytjeuh_newfy

Onze haan begint mijn nu aan te vallen... Iemand daar ervaring mee? Zin favoriete zit wel te broeden.
Ik krijg er een beetje schrik van

Perdita

Ja, wij hebben zo een haan gehad, Kuifje. Als kuiken bij ons gekomen en véél te tam gemaakt (door mij, mijn excuus is dat ik nog maar een jaar of 12 was :lol:), waardoor hij geen respect had voor mensen. Wij moesten altijd met een stok in de wei gaan.
Maar hij is mogen blijven, de ambetanterik :). Het was tenslotte mijn eigen fout.
Soms lees je dat het betert als je hem veel oppakt. Dat werkte bij Kuifje niet (hij was wel braaf op de arm). Of wanneer je hem ne goeie stamp geeft. Dat werkte ook niet. Mijn vader heeft hem ooit zo ne stamp verkocht, dat zijn sporen weg waren (ze zijn teruggegroeid hoor). Hij is het altijd blijven doen, tot hij stierf ik denk dat hij een jaar of zeven was).

Als het enkel is omdat de hen broeds is, dan zou ik het negeren en hem afleiden met eten. En de hen zo snel mogelijk broeds-af maken :lol:.

RustlingRose

Wij hadden ook zo een haan, van kuiken bij ons, altijd heel tam. Eenmaal volgroeid was hij enorm agressief. Maar het zat in de familie, zijn zus is na hem heel lang de chef geweest.

De haan was zo agressief dat ik met iets voor mijn benen de ren in moest (meestal zo' plastic ton), ik mocht mijn rug niet draaien of ik had prijs. Hij heeft met zijn sporen door een schoen en door een jeans broek gestoken. Hij viel Django aan de draad aan en mikte op zijn ogen met de sporen.
Toen we verhuisden hebben we hem naar iemand gedaan die hanen opving, die persoon zette ze uit in zijn privé bos. Daarvoor zat de haan eerst nog een paar dagen bij mijn schoonvader en daar heeft hij een andere haan vermoord...

Ik zou nooit nog zo'n agressieve haan bijhouden.

Perdita

Hoe is het met de kippekes hier?
Vandaag hebben we met zijn allen genoten van het mooie weer!

poeseline

Ik ga die van mij hier ook komen aanmelden. Al voor de 2de keer last van zure krop, wordt nu behandeld tegen gistinfectie. Ze vind mij niet leuk meer denk ik  :vuistje:

RustlingRose

Hier alles goed met de kippen. Enkel mijn oudste hen is weer al de eieren zelf aan het opeten. Ik heb er terug een bakje met kalk dinges (ben de juiste naam kwijt) bijgezet zodat ze er terug mee stopt. 2 jaar terug heeft ze ook al eens zo'n periode gehad. De trezebees  :hmpf:

Sedde

Met de kipjes alles ok hier.

Ik vind wel regelmatig windeieren in het hok/buiten. Je leest wel eens dat dit geen kwaad kan als het af en toe gebeurt, maar het is toch wel wekelijks hier.

Teken dat ze te weinig kalk opnemen?

Perdita

Ik denk dat er hier ook regelmatig eentje is die een ei legt met dunne schaal of geen schaal. Ik weet alleen niet wie. Ik weet dat het niet Cruella, Brienne, of Thelma is, van de andere niet zeker. Lyanna wss ook niet.
Het ei wordt opgegeten voor ik het zie. De kippen hangen vol met eierdooier, daarom dat ik het weet. Gelukkige eten ze enkel zo'n eieren op en niet een gewoon ei.

Soms is het gebrek aan kalk soms is het een probleem aan het legapparaat.
Je kan grit bijgeven (maar eerlijk gezegd krijgen ze dat hier niet, wel hun lege eierschalen).

kathytjeuh_newfy

Met de onze gaat het ook goed
Amai Rustling rose! Zo agressief. Hier is het al veel verbeterd.
Was voornamelijk omdat zijn favoriete broeds was. Vanaf ik uit het kot mijn rug draaide viel hij aan.
Ik heb dan de rollen eens omgedraaid. En hem wat opgejut. Als hij mij nu ziet gaat hij aan de kant 😂🙈.

Maar voor de verandering zijn er terug 4 broedse broeders, hopelijk deze keer minder dan 8 maanden 🙄. Die zijdehoentjes toch 😱.

poeseline


Gisteren de laatste dosis medicatie. Ze heeft weer veel commentaar en een normaal figuur dus denk dat ze er door is.

Sedde

Citaat van: Perdita op april 29, 2020, 17:01:13 Ik denk dat er hier ook regelmatig eentje is die een ei legt met dunne schaal of geen schaal. Ik weet alleen niet wie. Ik weet dat het niet Cruella, Brienne, of Thelma is, van de andere niet zeker. Lyanna wss ook niet.
Het ei wordt opgegeten voor ik het zie. De kippen hangen vol met eierdooier, daarom dat ik het weet. Gelukkige eten ze enkel zo'n eieren op en niet een gewoon ei.

Soms is het gebrek aan kalk soms is het een probleem aan het legapparaat.
Je kan grit bijgeven (maar eerlijk gezegd krijgen ze dat hier niet, wel hun lege eierschalen).

Hier wisselt het echt van wie het is volgens mij. Ik zie het vaak wel omdat ze het vliesje laten liggen als ze het opeten. De laatste week weer niks abnormaals meer gevonden. Pauline en Omelette leggen bijna elke dag een eitje, Paulette is de broedse trien aan het uithangen.

Perdita

IK weet niet of hier nog kippenliefhebbets komen eigenlijk.
Maar sinds een 2tal weken lopen hier 5 nieuwe dames rond.

1 witte leghorn van 6 maanden, die intussen ook eitjes legt al. Katrina is ee erg leuk en tam kipje, ik ben erg blij met haar.

En dan nog 4 halfwas "kuikens" van nu 3.5 maanden. 2 bonte leghorns en 2 grijsachtige leghorns.
Zo blij ermee, zeker met de bontjes! Daar was ik toch al even naar op zoek. Ofwel heel duur, ofwel te ver, of met haan erbij.
Martha, Cecilia, en Angie en Gloria.
Ze zijn allevijf naar liedjes genoemd!