Welk boek las je het laatst?

Gestart door sepke, december 15, 2018, 13:30:56

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

petitparis

Met iedereen hier alles nog steeds ok?

De maand is bijna om en met terugzoeken naar dit topic zag ik dat nooit een overzichtje voor april geplaatst heb. Ik weet zelfs al niet meer of er iets vermeldingswaardig bij zat.
Maar momenteel wel in 2 boeken bezig waar ik iets over kwijt wil:
Aurora Rising een scifi fantasy verhaal in de ruimte, echt spannend en intrigerend met grappige intermezzo's, hopelijk  komt het laatste deel in deze reeks ook snel uit.
The great believers of een stralende toekomst ( :zot:  wie vertaalt die titel nu zo) een verhaal dat zich afspeelt in Chicago van de jaren '80 en hedendaags Parijs. Vooral de neerzetting van het tijdsbeeld in 1985-1986 is erg interessant en betreurenswaardig. Voor iemand die vooral van fast-paced en luchtige verhalen houdt, is dit erg aanpassen. Maar vind het tot hiertoe wel erg boeiend.

Perdita

Heel weinig gelezen de laatste paar weken. We zijn met 6 mensen een veiling begonnen om een vriend van ons te helpen, wiens bar in Londen één van de velen is die dicht moest door corona. Intussen al meer dan 4500 pond bij elkaar gekregen!
En over 10 dagen beginnen we terug, want we hebben weer wat mooie items bij elkaar.

Dus; nog steeds bezig in Lord Of Chaos (nu bijna halfweg, en het is een boek van 1200 blz)
If It Bleeds van Stephen King heb ik intussen wel uitgelezen.

Jolien.

Sinds de laatste keer dat ik hier gereageerd heb, heb ik volgende boeken gelezen

3de boek van de Farseer trilogie
boek 1 en 2 van the Chronicle of the Unhewn Throne
Eye of the World (WoT boek 1)
Bands of Mourning
Warbreaker
en een aantal Witcher boeken (moet er nog 1)

Grote verrassing was Warbreaker, makkelijk een 5/5 voor mij :D

Ik ben nu bezig aan the Great Hunt (boek 2 van WoT) en het laatste boek van the Chronicle of the Unhewn Throne


Nu vroeg ik me af of iemand ervaring heeft met een e-reader? Ik ben aan het kijken naar de Pocketbook Inkpad 3 Pro, maar heb eigenlijk geen verstand van die dingen.

petitparis

Ik heb een Kobo omdat dat voor mij toen de meest logische keuze was gezien mijn ebooks allemaal bij Bol aangekocht werden en ik een massa epub bestanden gekregen had. Nu heb ik nog dagelijks gratis ebooks via de kobo website en dan is het wel erg handig dat deze rechtstreeks op mijn ereader komen.
In de toekomst komt er een kindle omdat amazon nu eenmaal de grootste aanbieder is...

Tequila

Tijden van vuur van Mosse op zich vind k dat fijne boeken om te lezen maar om één of andere reden gaat dat nooit echt vooruit, zit thans altijd meteen in het verhaal maar toch ...

Tussendoor paar kinderboeken met de jongens gelezen
De geheime tuin
Het ministerie van oplossingen

Nu bezig in:
Het verhaal van Alice Hart
Leest vlot

petitparis

Over kinderboeken gesproken: De jongen, de mol, de vos en het paard is echt geweldig voor jong en oud  :wub: ook de illustraties zijn echt prachtig 😍

Perdita

Ik heb nog steeds mijn Sony ereader. Hij is intussen 8 jaar oud denk ik, en ik merk dat hij stillekesaan begint te verslijten. Ik moet hem eens wat meer opladen (ongeveer 1 keer per week), en sommige toetsen die ik veel gebruik zijn wat versleten. Afhankelijk van het boek , heeft hij al eens meer tijd nodig om het te openen.
Allemaal nog geen ramp, maar ik verwacht wel dat hij geen jaar meer meegaat. Het beestje wordt ook letterlijk dagelijks gebruikt en ik sleur het overal mee naartoe (tot zelfs bij het aanschuiven in de rij voor de supermarkt).

De volgende hier wordt hoogstwaarschijnlijk een Kobo. Met een ingebouwd lichtje en liefst waterdicht (nog geen ongelukjes gehad, maar je zal altijd zien dat het met een nieuwe net wèl gebeurt)

petitparis

Hierbij mijn overzichtjes van de maand april en mei.
April:
Je kunt geen bijlage weergeven in dit board.
uitschieters: moeilijk te kiezen, waren bijna allemaal potentiële aanraders.
leukste verrassing: This Mortal coil serie
interessantste read: Het boek van de vergeten artiesten

Mei:
Je kunt geen bijlage weergeven in dit board.
Uitschieters zijn zonder nadenken: Arora Rising, The great believers en het geillustreerde kinderboek De jongen, de mol,...