Verhaaltjes over Treibball

Gestart door TerriPoody, maart 30, 2017, 17:50:35

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TerriPoody

Wij gaan er ons eens aan wagen, ben benieuwd...

Zijn er hier nog Treibballers?Kathl1


poeseline

Wij hebben een workshop gedaan maar Roran vond er niet veel aan. Hij snapte het punt wel maar hij was lang niet zo enthousiast als bij hoopers of trailen. Als het drijven er niet in zit vinden ze er niet veel aan denk ik.

Kathl1

Citaat van: poeseline op maart 30, 2017, 18:00:09
Wij hebben een workshop gedaan maar Roran vond er niet veel aan. Hij snapte het punt wel maar hij was lang niet zo enthousiast als bij hoopers of trailen. Als het drijven er niet in zit vinden ze er niet veel aan denk ik.


Het drijven moet er niet inzitten hoor. Ik heb een weimaraner lopen en een labrador.

TerriPoody

Citaat van: poeseline op maart 30, 2017, 18:00:09
Wij hebben een workshop gedaan maar Roran vond er niet veel aan. Hij snapte het punt wel maar hij was lang niet zo enthousiast als bij hoopers of trailen. Als het drijven er niet in zit vinden ze er niet veel aan denk ik.


Wij waren dus van plan snel nog in te stappen in een lessenreeks die twee weken bezig is en waar een bevriend HV'tje meedoet...

Maar heb nog eens effe geprobeerd met haar en ze heeft eigenlijk gewoon schrik van die treibball.
Terwijl ik die al van vorig jaar heb, ze is gewend om hem te zien liggen, heb er toen ook mee geprobeerd en vond ze ook maar niets.
Ze kan de basisdingen zoals out en links en rechts natuurlijk maar toen we vorig jaar de push oefenden, nee.
Ze had daar wel door wat ze moest doen maar ze vond dat duidelijk niet leuk.
En OK, ze moet nog leren wat de uiteindelijke bedoeling is maar als ze het van in het begin al niet leuk vindt...
Er is een HV'tje die haar al zien speuren heeft en die nog treibball gegeven heeft en die zal denk ik begrijpen wat ik bedoel wat Noshje betreft.

Dan ben ik van dezelfde mening als jij Poeseline, als het er niet in zit, ga ik haar ook niet pushen om het er toch uit te krijgen.
Want er is een verschil tussen wat in hen zit naar boven te brengen en te kanaliseren of een hond die het niet in zich heeft erop te trainen.
Agility en DD zijn bv. echt iets voor haar, dat past bij wie ze is en hoe ze doet, gehoorzaamheid was ook aan te leren maar zal ze nooit graag doen.

Ik vind persoonlijk die bal ook vrij bombastisch voor haar tov de grotere ballen voor een grote hond.

We hebben genoeg aan onze DD, 't was een beetje een idee in een opwelling omdat er dichtbij lessen startten maar we gaan toch maar passen...

Maar nu hebben we toch een topic voor degenen die er wel mee bezig zijn hé  :mrgreen:Kathl1

Citaat van: TerriPoody op maart 30, 2017, 21:16:20
Ik vind persoonlijk die bal ook vrij bombastisch voor haar tov de grotere ballen voor een grote hond.


Met welke diameter heb je gewerkt?

TerriPoody


Tinne1990

Goya vond er vroeger ook niets aan. Vandaag toch weer opgepikt en hij heeft zich kostelijk geamuseerd :) De come bye en away gaan er snel genoeg terug in zitten (zij het met andere commando's) en het begin van de out, m.b.v. een target, is er ook al.

Bruno kent al enkele commando's van toen ik er met hem als pup eens een workshop en een les mee gevolgd heb. Toen niets meer mee gedaan, aangezien er weinig scholen waren die het in hun lessenpakket hadden. 2 weken geleden dus ook met hem de draad opgenomen en hij wist het zo ongeveer nog. Ondanks de jaren die er tussen zaten  8)

Ik vind het zelf leuker dan hoopers, dat op hetzelfde uur gegeven wordt. Heb dus geluk dat beide honden er hetzelfde over denken. Met Aquina ga ik het voorlopig niet proberen. Die is al gek genoeg en ik hoef geen 2e kapotte bal  :lol:

TerriPoody

Leuk dat ze het tof vinden  :thumbs:

Hoopers heb ik ook willen doen zoals je weet maar we hadden daar enkele lessen gemist en er waren enkele loslopende honden en heb dan ook beseft dat die soms korte draaien toch ook niet ideaal zijn voor haar.
Ik heb er wel thuis die ik soms gebruik, stel ze dan wel zo op dat ze ermee op afstand werkt maar geen korte draaien moet maken.

Maar zowel hoopers als treibball zeggen mij net als flyball zelf weinig, ben eigenlijk een beetje verwend geweest met sporten als agility en nu doggydance die imo boeiender zijn. Met alle respect voor beoefenaars van hoopers/treibball/flyball natuurlijk want ik wil niet zeggen dat die disciplines simpel zijn of dat er geen topprestaties worden neergezet (kijk maar naar flyball). Maar ik vind zaken met veel verschillende toestellen en oefeningen leuker en Noshje ook wel, die heeft die uitdaging nodig, hoopers/treibball/flyball zijn imo repetitiever (hoopers iets minder) en zouden dan weer meer geschikt zijn voor m'n terriers, maar de ene is ondertussen wat oud en de andere heeft z'n bezigheid in het mantrailen. En Fiore zou wel eens naar de andere honden durven gaan kijken (zonder iets te doen maar soit, iedereen apprecieert dat niet, ik ook niet) en dan doe ik dat ook niet (in tegenstelling tot sommige anderen die daar geheel hun botten aan vegen  :mrgreen:)...poeseline

Ik ga met Roran zijn huidige issues ook het risico van hoopers niet meer nemen. Die doet dat niet bepaald op zijn gemak zoals de oudere honden in de les dat deden.  :mrgreen:

Maar dat deed hij dus wel graag. Ik denk dat het altijd leuker is als beiden het graag doen.

TerriPoody

maart 30, 2017, 23:55:34 #10 Laatste wijziging: maart 31, 2017, 00:04:49 door TerriPoody
Nee, dat zou ik nu inderdaad ook niet doen.

Ik moet wel zeggen dat ik me aanpas aan m'n hond als het nodig is, zoals met DD, dat vond ik vroeger eigenlijk maar niets  :shhh:
Maar door naar haar te kijken heb ik gezien dat dat wel iets voor haar zou zijn en ben ik dat toch gaan proberen, ook door een vriendin die daar helemaal aan verkocht is.
En ondertussen is het voor mij even plezant geworden als voor haar  :lol:
Nu weet ik ook hoe boeiend dat is, zijn niet alleen trucjes maar je moet zelf ook nog wat elegant proberen bewegen, het moet op muziek, het moet passen bij de tekst, je moet creatief zijn met je kledij en attributen en dat moet dan ook allemaal nog eens samengaan.

Er wordt naar DD vaak nog gekeken door onze gehoorzaamheidsmensen alsof het iets simpels zou zijn maar eerlijk gezegd, als je rekening houdt met alle bovenstaande zaken, zou ik het eerder moeilijker noemen (wat m'n vriendin met ervaring in beiden ook zegt), heel wat meer aan te leren oefeningen en vaak ook complexer, je eigen creativiteit die erbij komt, moet op de maat van de muziek dus je hebt geen 10sec tijd om iets uit te voeren of zo, ...

Maar da's een ander topic  :mrgreen:Tinne1990

Ondertussen sta ik met Goya weer een stapje verder en kan ik ook met Bruno weer trainen. Met hem heb ik even minder gedaan doordat hij zijn voetkussens gekwetst had. Da's helemaal genezen gelukkig :)

Ik hoop binnenkort eens wat filmpjes te kunnen maken.

TerriPoody

Ik heb het thuis eens op een andere manier aangepakt met Noshje en ze is er weg mee nu, ze vindt het zelfs leuk  :dance:Tinne1990


Kathl1

Citaat van: TerriPoody op april 25, 2017, 13:54:25
Ik heb het thuis eens op een andere manier aangepakt met Noshje en ze is er weg mee nu, ze vindt het zelfs leuk  :dance:


Leuk!