collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: welke voer voor drachtige teef?  (gelezen 1950 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online witte duivels

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 13711
  • Witte Duivels Domein
welke voer voor drachtige teef?
« Gepost op: maart 07, 2006, 13:11:28 »
Hoi,
graag had ik willen vragen welke voer geven aan een drachtige teef en hoelang?
Ik heb al verschillende meningen gehoord,de ene zei sportbrokken,de andere puppy en de volgende haar gewone voer maar een hele dag ter beschikking!
Wat is nu het beste?
Wat moet ze dan krijgen eens ze geworpen heeft?
Mag ze ook puppymelk krijgen,heb gehoord dat het goed was om aan te sterken!


canecorsonancy

 • Gast
welke voer voor drachtige teef?
« Reactie #1 Gepost op: maart 07, 2006, 14:34:06 »
Mijn honden krijgen normaal voornamelijk brokken. Af en toe een paar versvleesdagen (diepvries, zoals Duck, alleen geef ik een ander merk). Tot een teef halverwege de dracht is, geef ik niet meer. Wel ga ik over op meer vers en minder brokken. Zodra de teef zichtbaar drachtig is (dus ongeveer halverwege de dracht) ga ik over op alleen vers en geef ik iets meer. Ongeveer de helft meer. Dus ipv 1 kg vers per dag, bouw ik het langzaam op tot 1,5 kg per dag. (Deze gewichten zijn wel afhankelijk van welk merk vers je geeft!) Tegen het eind van de dracht eten teven liever kleine porties. Zoveel ineens krijgen ze dan niet op. Dan krijgen ze bij mij vaker per dag te eten (zo'n 4 keer) en dan mogen ze van mij ook eten hoeveel ze willen / op kunnen. Precieze hoeveelheden vind ik moeilijk aan te geven. Ik voer ook op het oog. Een drachtige teef wordt uiteraard dikker van haar pups. Maar je hoeft ze niet moddervet te voeren. Dat is juist weer slecht voor een teef.
Na de bevalling blijf ik alleen vers geven. De eerste tijd krijgen ze dan ongeveer 3 keer de normale hoeveelheid. Als de pups dan op vast voer overgaan, ga ik langzaam voer minderen bij de teef. Maar dit alles op het oog. De teef mag niet te mager zijn, maar hoeft zeker niet vet gemest te worden als ze pups heeft.

Puppy - junior - adult - senior............ Het is algemeen bekend dat vers beter en gezonder is voor honden. Barfers passen ook de voeding niet aan op de leeftijd van de hond. Wel op wat een pup kan eten door wat zachter voer te geven (een pupje van 8 weken kan nog geen runderbeen of schapenkop verorberen). Maar de verhoudingen van de voedingsstoffen passen ze niet aan. Ik geef mijn pups puppybrokjes omdat die kleiner zijn. Zodra ze ze zonder te kauwen afslikken geef ik adult. Liefst zou ik de pups helemaal op vers grootbrengen. Maar helaas willen de meeste baasjes niet (geheel) vers gaan geven en laat ik dus de pups ook maar aan brokjes wennen. Ook mijn eigen honden krijgen beide. Ga ik ver weg met mijn honden (even een paar dagen Itali

Online witte duivels

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 13711
  • Witte Duivels Domein
welke voer voor drachtige teef?
« Reactie #2 Gepost op: maart 08, 2006, 11:44:49 »
Hoi,
heel erg bedankt voor het antwoord.
Mijn honden zitten op brokken met s'avonds een beetje duck of soortgelijke vlees bij.
Zal zo de porties van de drachtige teef aanpassen.
Meer vers geef ik ni graag,enkel s'avonds een beetje bij.
Ze was al een keer "vol" geraakt zonder wa het wisten en was na de bevalling heel mager en in een heel slechte vacht,dat wil ik nu zeker vermijden!
Danks en houden jullie op de hoogte.

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.bePlan de voeding van je hond of kat dankzij Food Plan van WelloPet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal