collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Vitamine C voor grote honden tegen HD  (gelezen 4388 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Carolien&Arthur

 • Gast
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #20 Gepost op: april 02, 2006, 16:16:44 »
Onze Arthur (berner) zijn eten wordt geconcerveerd met vitamine C. Dus ik voeg er geen meer toe. Maar dat het een positieve werking zou hebben op het ontstaan van HD, had ik nog nooit gehoord. Maar das ook weer goed om te weten.
Ik raad je wel aan om niet veel te wandelen (wij zijn nooit met hem gaan wandelen voor het eerste levensjaar, heel uitzonderlijk), geen bruuske bewegingen en geen trappen. Als de ouders dan ook geen HD hebben, is de kans wel h

Offline xabba

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 406
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #21 Gepost op: april 03, 2006, 08:42:22 »
wat dat niet veel wandelen betreft die regel van 5 min per maand oud

 als je dat volgt vraag je om problemen hoor.
 Marleen zit hier ook op het forum  bij de DD stuur haar eens een PB tje
 zij is een berner kenner en dan bedoel ik echt he  het is HAAR ras. Haar honden de bloedlijn die zij kiest en gebruikt
zijn super gezond en halen ook meer dan 10 jaar in goede gezondheid.
en ze werkt  ook met haar berners.
wat de typiche rasproblemen zijn kan zij je wel helpen.

canecorsonancy

 • Gast
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #22 Gepost op: april 03, 2006, 22:10:15 »
Citaat van: xabba
wat dat niet veel wandelen betreft die regel van 5 min per maand oud

 als je dat volgt vraag je om problemen hoor.

Welk advies zou jij dan geven? Ik geef ook niemand die 5 minuten regel hoor. Ik laat ze goed naar de hond kijken. Het verschilt gewoon per hond. Als ik die hyper actieve springkonijnen van mij met die 5 minuten regel had laten opgroeien, dan hadden ze hier binnen in huis hun energie wel eruit gelopen met (kleine) rondjes rennen door de woonkamer (over tafels en stoelen enzo heen). Wedden dat dat veeeeeeeeeeeeeeeel slechter voor de heupen is :wink: Vandaag weer zo'n hyper geval gerontgend. Waarschijnlijk HD A :mrgreen: In Nederland dan wel :oops: Maarja, ik ben Nederlandse en dus afhankelijk van die zotte Hollandse commissie. Maar een lage norbergwaarde heeft ze zeker niet. Mare, 5 minuten regel????????? Die hond springt en rent al vanaf ze kon lopen hele dagen rond............... Ik kijk gewoon naar de hond. Hoeveel energie heeft hij en hoeveel moet er dagelijks uit................ ....
Maar ik ben toch benieuwd welk advies Martine geeft :mrgreen:

Offline siberx

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 84
 • Geslacht: Man
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #23 Gepost op: april 03, 2006, 23:41:02 »
Ik weet niet of vitamine C baat heeft voor HD of niet, maar ze zijn nog met oderzoeken bezig dacht ik. Er is dus een mogelijkhed dat het deze afwijking ten goede komt.
De hond heeft in tegenstelling tot de mens de mogelijkheid om vitamine C aan te maken.
Het onderzoek waarvan sprake: ingeval dat een hond te weinig vitamine C zou aanmaken, dit de gevolgen als HD mogelijk wel beinvloed, dan zou een ondersteuning wel baat hebben..
Nu is vitamine C wateroplosbaar en zal een toevoeging van deze stof weinig tot geen nefaste nevenwerkingen hebben. Al blijf ik bij de regel overdaad schaad. Rekening houden met de goede raad van raskenners zal U zeker helpen om uw hond in de best mogelijke conditie te krijgen, al is ieder individu verschillend.
De meeste problemen komen meestal van overgewicht en ook wel van de erfelijkheid. Maar een hond die geen Hd aanleg heeft, heeft weinig kans deze te hebben, tenzij weer overdaad in zijn leven en vooral in zijn opbouw fase.

Offline xabba

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 406
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #24 Gepost op: april 04, 2006, 08:22:52 »
nu inderdaad kijk naar de hond en weeral het ras.
je mag nooit veralgemenen
jij hebt een zwaar ras ,maar neem nu bv die van Erwin he.
ls die thuis zat bij twee andere honden  twee rustige dat wel ook een CC en een mops dan speelt en rent die toch wel maar dan 5 min niet ??
Erwin traind al vanaf 8 weken das dus ook langer dan 5 min he.
en Dayko is een rustige gespierde gezonde volwassen hond geworden.
denk net dat die regel veel problemen veroorzaakt.
mensen hele dag werken hond in de bench of alleen thuis.
dan mag hij los maar kan zijn energie niet kwijt door die regel.
heel veel gedragsproblemen.sl open enz;;;
als je meerder honden hebt merkt je wel dat die regel onzin is en meer kwaad dan goed doet.
ok je gaat een zware pup niet op laten springen naar een balletje , je laat ze geen trappen lopen , je laat ze niet bruuks wenden , eigenlijk bij geen een pup . en vooral ken je hond zie wanneer ze moe worden geef ze verplichte rust. Verplichte rust moet ik met mijn Dobers doen mensen met bv border zullen hun hond ook moeten verplichten te rustten
ander honden geef ze de mogelijk zich rustig terug te trekken dat de andere honden hen met rust laten of de kinderen.
en vooral ken je hond .
kreeg onlangs een engelse bull in de puppy les;dat vrouwtje had die regel ook toegepast makkelijk met dit ras; de hond was al 4 maand want ook daar had ze alle GOEDE raad opgevolgd niet te vreog naar de school enz;;;
de hond had alleen rustig in het tuintje mogen lopen en 10 min rustig tot aan de hoek en terug.
na een 5 minuten spelen , de ene keer beginnen we de les met de pupjes laten spelen , dan tussen in en soms aan het einde is afwisselnd
nu na 5 minuten was de hond  in ademnood.
gestopt met spelen; na nog eens 10 minuten les mankte die.
Wel daar steek ik de schuld op die regel ,want was geen broodfokprodukt
we zeggen altijd naar de natuur te kijken heb jij al pups gezien die als ze bv 3 maand zijn maar 10 minuten wandelen ??? jeetje als ze nog bij hun broertjes en zusjes  zitten  rennen , vechten en maken ze de gekste capriolen;bijna de ganse dag
neeeen spreek weer niet over broodfok he en degeneratie van het ras
maar een gezonde hond de regel van 5 is om zowel gedrags als gezondheidsprobleme n vragen.
mijn ervaring
Martine

Offline siberx

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 84
 • Geslacht: Man
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #25 Gepost op: april 04, 2006, 19:32:28 »
Vind ik een zeer sterk argument, ze spelen samen in het nest en geen enkele inspanning is hen teveel, tot ze erbij in slaap vallen.

Maar ik denk dat vanuit het standpunt van de fokker en het kan misschien negatief klinken, "maar ik ben realist" deze voorzichtigheids halve geen risico loopt wetende dat het ras problemen heeft. Misschien gerechtvaardigd en misschien ook niet.

Waar ik wel van overtuigd ben is dat de pups laten spelen en rondcrossen hun spieren vertevigt en bij HD zijn er honden die heel goed leven dankzij de spieren die sterk zijn en alles helpen op zijn plaats te houden. De schouders zijn zuiver D als men het bekijkt.

Om het extreem te bekijken is bij de sledehond die arbeid verricht geen abnormale slijtage van de heupen, en ik ken er zelf die HD vrij zijn bij hun 2de levensjaar en aan hun 9de levensjaar nog altijd HD vrij zijn.

Misschien dat te voorzichtig ook weer net niet goed is, maar misschien is wandelen ook niet goed en spelen juist wel. Misschien het overdenken waard.

Offline Erwin

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 637
 • Geslacht: Man
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #26 Gepost op: april 04, 2006, 20:27:31 »
Ik moet Xabba gelijkgeven hoor. Die 5 min regel is onzin. Laat ze rennen en spelen, ze zullen echt wel uitscheiden als ze moe zijn hoor. Wat niet goed is zijn die "gedwongen" wandelingen. Je kunt hun spieren niet forceren. Ik heb al altijd mijn honden meegenomen van af zo'n 8 a 12 weken, ergens naar een rustig gebied en laat ze daar maar dollen. Komen we andere honden tegen onder de baan zoveel te beter. Of gewoon ff in de stad rondkuieren. Als ze moe worden zie je dat echt wel, dan neem ik ze gewoon op, in de auto en naar huis. Nog nooit last gehad en altijd grote honden gehad. En net als Xabba zegt, denkje dat een wild nest na 5 min door hun moeder tot de orde gemaand worden zo van " en nou is het genoeg geweest hoor, anders kunnen jullie later niet jagen"
Wat ik wel al veel gezien heb is dat veel mensen hun pup Te zwaar laten worden, weliswaar met de beste bedoelingen, maar al dat vet moet die pup ( en dus ook zijn gestel ) wel meeslepen. Beweging is noodwendig.

canecorsonancy

 • Gast
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #27 Gepost op: april 04, 2006, 20:45:14 »
Citaat van: siberx
Vind ik een zeer sterk argument, ze spelen samen in het nest en geen enkele inspanning is hen teveel, tot ze erbij in slaap vallen.

Maar ik denk dat vanuit het standpunt van de fokker en het kan misschien negatief klinken, "maar ik ben realist" deze voorzichtigheids halve geen risico loopt wetende dat het ras problemen heeft. Misschien gerechtvaardigd en misschien ook niet.

Ik bekijk het ook vanuit het standpunt van de fokker :mrgreen: Ik heb de beste heupen gezien bij pups waarvan de baasjes zich helemaal nergens aan hielden en gewoon lekker naar hun hondje keken. Ik kreeg jaren geleden ook nog regelmatig een hartverlamming als ik hoorde dat mensen best ver met een pup gingen lopen. Maar achteraf bleken juist die pups steeds de mooiste heupen te hebben (en beste bespiering). Kijk maar lekker naar je hondje en volg je gevoel.
Mijn Kendra heeft tot ze 4 maanden was een nestbroertje gehad om mee te spelen. Ik heb ze nooit afgeremd. Vanaf 12 weken ben ik gaan trainen met haar. En dan heb ik nog 3 honden, waarvan er 2 ook hyper actief zijn. Dus toen haar broertje eenmaal weg was, had ze nog andere speelkamaraatjes. Haar rustig houden was onmogelijk. Ze had de bijnaam Houdini, omdat ze overal uit brak en overheen klom/sprong. Dat kan meer schade aanrichten dan haar gewoon haar gang laten gaan. Dat laatste heb ik dus gedaan. Maak een hond niet lui door teveel rust, want dat kan echt veeeeeeeeeeeeeel meer kwaad dan ze het zelf lekker laten uitzoeken. Maar altijd wel goed op de pup letten met wandelen. Ze vinden alles leuk en laten nooit echt duidelijk zien dat ze moe zijn. Dat moet de baas wel in de gaten houden.

Offline siberx

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 84
 • Geslacht: Man
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #28 Gepost op: april 04, 2006, 21:29:01 »
Ik denk dat overdaad schaadt, teveel of te weinig.
Spelen en ravotten is natuurlijk, wandelen weer niet op een zeer jonge leeftijd. Alhoewel dit uit veiligheids redenen kan zijn en niet noodzakelijk het niet aankunnen.
Wat wel zeer slecht is, is het overgewicht zoals Erwin het aanhaalt of voeding die de groei bevordert. Het laatste is van horen vertellen, zelf heb ik liever klein en gezond in verhouding tot het ras wel te verstaan. En ik denk niet dat vit. C er iets aan kan veranderen als het zo moest zijn.

canecorsonancy

 • Gast
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #29 Gepost op: april 04, 2006, 21:42:07 »
Citaat van: siberx
Ik denk dat overdaad schaadt, teveel of te weinig.
Spelen en ravotten is natuurlijk, wandelen weer niet op een zeer jonge leeftijd. Alhoewel dit uit veiligheids redenen kan zijn en niet noodzakelijk het niet aankunnen.
Wat wel zeer slecht is, is het overgewicht zoals Erwin het aanhaalt of voeding die de groei bevordert. Het laatste is van horen vertellen, zelf heb ik liever klein en gezond in verhouding tot het ras wel te verstaan. En ik denk niet dat vit. C er iets aan kan veranderen als het zo moest zijn.

Ik heb ook maar ukkies in vergelijking met het gros van mijn ras. Ik heb nog nooit vit C extra gegeven. De meeste van mijn pupkopers ook niet. En ondanks dat ik Molossers heb, hebben mijn honden geen HD problemen. Het gros is zelfs HD A. Ik hoop de uitslagen van gisteren snel binnen te hebben. Pa van dat nest is nl een niet officieel gerontgende hond, met een slechte naam op het gebied van heupen (roddels dus). Ik kan niet wachten om het tegendeel met officiele uitslagen te bewijzen. Wat dat betreft jammer van die ene die zo overdreven voorzichtig heeft gedaan :cry: Maar er worden er nog meer uit dat nest gerontgend. Ik ben die mierenneukerij op het gebied van HD zo zat. Het is niet alleen maar erfelijkheid! Het grootste deel is milieu. Heerlijk om te kunnen zeggen dat er in ieder geval al 2 pups uit die reu alles gedaan hebben wat zgn slecht zou zijn voor de heupen (niet aan die 5 min regel houden, achterlijke bokkesprongen maken etc) super gave heupjes hebben :mrgreen: Er wordt veel te voorzichtig gedaan om die HD maar te voorkomen. Ik zie keer op keer het tegendeel bewezen............ ...

Offline siberx

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 84
 • Geslacht: Man
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #30 Gepost op: april 04, 2006, 22:25:18 »
Met het artikel van de Vit. C, als dit zo moest zijn dat het probleem daarvan komt, dan is HD test niet meer nodig, maar juist het aanmaken van Vit. C als kweek gegeven. Waarom dat nog niet zo is, is volgens mij omdat het nog niet bevestigd is. Of zou Vit. C toevoeging HD zo goed als verbanen ? En als het erfelijk is, ja, dan weet je het helemaal niet meer. Wat zijn HD testen dan nog waard ?

Dus, ben je een degelijke kweker dan ga je het erfelijkheids probleem niet verdoezelen, wat wel spijtig is voor de hond, maar er moet iemand zich opofferen voor een gezond ras.

Offline Erwin

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 637
 • Geslacht: Man
Vitamine C voor grote honden tegen HD
« Reactie #31 Gepost op: april 05, 2006, 09:03:51 »
Citaat van: siberx
Met het artikel van de Vit. C, als dit zo moest zijn dat het probleem daarvan komt, dan is HD test niet meer nodig, maar juist het aanmaken van Vit. C als kweek gegeven. Waarom dat nog niet zo is, is volgens mij omdat het nog niet bevestigd is. Of zou Vit. C toevoeging HD zo goed als verbanen ? En als het erfelijk is, ja, dan weet je het helemaal niet meer. Wat zijn HD testen dan nog waard ?

Dus, ben je een degelijke kweker dan ga je het erfelijkheids probleem niet verdoezelen, wat wel spijtig is voor de hond, maar er moet iemand zich opofferen voor een gezond ras.


Hd testen zijn volgens mij echt wel nog steeds nodig, in die zin dat ze de "mogelijke" slechte of moet ik zeggen zwakkere gewrichten aan het licht brengen. En ja ik geloof ook dat dat deels genetisch bepaald is. Echter of dat het zich ook doorzet is volgens mij dan ook weer veel te wijten aan hoe er met die hond omgegaan wordt, het milieu dus. Een klein voorbeeld. Ik heb een vriend en die heeft een berner,  een pracht van een beest. Onlangs maakte ik (ik en mijn grote mond) de opmerking dat zijn hond echt veel te zwaar is (78 kl ). Zijn vrouw naar de DA en het daar gevraagd. Maar neen madameke, voor zijn grote mag hij zelfs nog wat meer wegen. Ben ik met akkoord, hij is echt groot. Maar...., voor de

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.bePlan de voeding van je hond of kat dankzij Food Plan van WelloPet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal