collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Informatie KVV en vogelgriep.  (gelezen 2722 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Irma

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10905
 • Geslacht: Vrouw
Informatie KVV en vogelgriep.
« Gepost op: februari 24, 2006, 12:24:01 »
Beste mensen, deze komt van barfplaats. Hoe meer mensen het weten, hoe beter lijkt mij. Voor meer info www.barfplaats.nl

Beste KVV'ers,

Naar aanleiding van de vele vragen omtrent kvv en de vogelgriep hebben Boefke en ik nagevraagd bij de diverse kvv producenten wat zij zouden doen bij eventuele vogelgriep uitbraak. Velen drukken ons op het hart dat er nog geen uitbraak is en ontwijken meermaals de vraag hoe zij het gaan doen als deze uitbraak wel gaat plaatsvinden. Er is helaas veel terughoudendheid.

In alfabetische volgorde:

Ahv-breda: "Kippenvlees apart doen we op zeer kleine schaal, voorraad slechts een
tiental dozen,welke wij direct afvoeren indien de problemen zich zouden voordoen. "

Bandit diervoeding: "Vooralsnog is het volkomen veilig voor ons mensen als ook voor onze dieren om kippenvlees te eten.
In deze situatie kan natuurlijk snel verandering komen en wij zullen  daar vervolgens ook op inspelen.
Omdat de fa Bandit maar een klein ambachtelijk bedrijfje is hebben wij gezien de ontwikkeling met onze inkoop hier al duidelijk rekening mee gehouden. Op onze bakjes staat een uiterste verkoopdatum vermeld en wanneer u 11 maanden terug gaat dan is dat de productiedatum. Zo weet u in ieder geval wanneer het bakje is geproduceerd. Mocht de overheid beslissen dat er geen kipproducten meer mogen worden geproduceerd of vervoerd,dan zullen wij tijdelijk onze samenstelling hierop moeten aanpassen.
Wij van de fa Bandit doen alleen zaken met Nederlandse slachthuizen en u kunt er rustig vanuit gaan dat die onder zeer strenge controle staan.  Het is vrijwel uitgesloten dat er via slachthuizen besmette kippen op de markt worden gebracht. Tevens wordt door ons zelf elke nieuwe zending gecontroleerd in een extern laboratorium. Ik wil geen klein risico nemen, ik wil hierin geen enkel risico nemen. Onze eigen honden eten uiteindelijk ook Bandit voeding.
In onze kipmix en vleesmix komt kippenvlees voor, in de rest van onze producten zoals de lammix, wildmix en geitmix enz. komt geen kippenvlees voor. Zo heeft u in ieder geval een keus."

"Wij hebben nu al een extra voorraad kippenvlees aangeschaft en wij zullen in geval van een uitbraak uiterst zorgvuldig hiermee om moeten gaan. De wettelijke regels zullen dan ook zonder twijfel worden aangescherpt en wij van Bandit zullen daarin nog waakzamer zijn. Het belang van onze viervoeter staat voorop. (........)  De huidige voorraad is voor 100% veilig. En wij gaan alleen voor de volle 100% zekerheid. Wanneer wij ook maar enigszins twijfelen zullen we een andere calcium bron gaan gebruiken in de vleesmix. We zijn niet volledig afhankelijk van kippen. Een  andere calcium bron is bijvoorbeeld Lam of Geit en bij ook maar de geringste twijfel zullen we hierop direct actie ondernemen.Wij zijn overigens vorige week al begonnen met de voorbereidingen voor een noodscenario (.......) Mocht dat het geval zijn dan kan ik u nog eens extra gerust stellen doordat wij in onze Lammix en Wildmix en Geitmix geen kippenvlees of gemalen kippenkarkassen toepassen. De calcium bron in de Lammix is Lam en in de geitmix is het geit en in de wildmix zijn verschillende calciumbronnen maar absoluut geen kip (dit vanwege sommige honden en katten die allergie verschijnselen hebben en op kip nogal eens verkeerd reageren)."

Bibi: (nog niet bekend)

Carnibest: "De kip die wij verwerken is uitsluitend van Hollandse komaf en wordt streng getest.
Je kunt er vanuit gaan dat het 100% in orde is. Zolang er nog kipfilet en alles in de winkel ligt, ontvangen wij goedgekeurde kip voor de Carnibest. We hebben alvast meer voorraad ingeslagen voor het geval er geen kip meer verkrijgbaar is, dan kunnen wij in elk geval normaal produceren zonder dat mensen zonder voer komen te zitten. Al die kip is dus goedgekeurd." (.....)Wij hebben in principe voorraad voor een aantal maanden weten in te kopen, allemaal van kippen die in januari geslacht zijn. Je weet nooit hoe lang zoiets gaat duren maar ik vermoed dat wij met onze voorraad wel goed uitkomen.

Noodmaatregelen hebben wij zelf niet, het is hier ook niet aan de orde en nogmaals, we hebben voorraad genoeg aan grondstoffen, dus ik voorzie zelf geen problemen. "

Duck: "Duck gebruikt enkel kippen die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie.  Hiervan hebben wij de nodige papieren om dit aan te tonen.
Moch het zover komen dat kip (tijdelijk) niet meer veilig meer is voor verwerking zullen wij inderdaad bepaalde smaken waar kip in verwerkt is niet meer kunnen produceren.  Gelukkig hebben we nog andere smaken waar geen kip in verwerkt wordt en kunnen we deze dan aanbieden als alternatief.  
Uiteraard hopen wij dat het niet zo ver komt."

Energique : "De RVV (Rijkskeuringsdienst Vlees en Vee) controleert bij alle slachterijen op allerlei ziektes, waaronder ook kippengriep. Indien er een besmetting wordt geconstateerd, blijft alles op de slachterij en wordt vernietigd.
Wij hebben voldoende vlees in voorraad"

Frosti-fit : "In de vers vlees producten van Frosti Fit, DiBo of Doggy wordt geen kippenvlees
verwerkt. Wij verwerken alleen vlees van runderen en schapen"

Kivo-Petfood: "Zoals je zelf al aangeeft de Nederlandse regelgeving is zo streng dat je als consument niet bang hoeft te zijn dat er besmet vlees word verwerkt.
Zoals je weet word er als er vogelgriep word geconstateerd het hele hok geruimpt, gezond of ziek het word totaal opgeruimpt tot een omtrek van 10-20-30-40-50 km alles maar dan ook alles word opgeruimpt er komt geen een stukje kip bij de consument laat staan bij de petfood, want als er kip word geleverd bij een slachterij, dan is de petfood het laatste aan de beurt, want eerst word de kip gekeurd,  dan geslacht, en dan pas uitgebeend, en het resterende, de vleugeltjes en de karkas gaat naar de petfood.
Dus als er kip geleverd word dan heeft het de strengste controle achter de rug, en is vrij van alle ziekte keimen, daar kun je op vertrouwen."

Lupo: (nog niet bekend)

Prins Petfood: "De vogelgriep is in Nederland nog niet geconstateerd. Wel controleert de RVV elke slachterij en al het geslachte vogelvlees.
Mocht er een besmetting gevonden worden dan wordt al het reeds geslachte vlees geblokkeerd en vernietigd.
Zo kan er dus geen besmet vlees in onze producten terecht komen. Als extra controle laten wij alle geproduceerde partijen controleren voordat deze naar de winkels gaan. Dit als antwoord op uw eerste vraag.
Ten tweede zijn we als producent altijd goed voorbereid op dit soort kwesties, dus toen de eerste verschijnselen in Europa werden geconstateerd hebben we een ruime voorraad vers diepvriesvlees aangelegd. Aangezien het product diepgevroren lang houdbaar is zonder kwaliteitsverlies is dit geen probleem. Hierdoor kan Prinspetfoods u garanderen dat ons product veilig is en in dezelfde samenstelling als u gewend bent."

Wij willen graag weten of u een protocol heeft in geval kip langere tijd niet veilig is. Past u uw product dan aan? Haalt u het uit de markt? Wat zijn uw calciumbronnen in uw producten? Wordt daarvoor overal kippebot gebruikt? Heel graag nog duidelijkheid hieromtrent.

"Kip zal geen langere tijd niet verkrijgbaar zijn dan onze ijzerenvoorraad.Voo r meer informatie hierover verwijs ik je naar de werkwijze van RVV/LNV en de sector.
Mocht dit toch het geval zijn dan wordt gekeken naar een vervanger. Deze vervanger zal dezelfde eiwit en vetpatronen moeten hebben als kipvlees, of hier heel dicht tegen aan zitten. Hiervoor zal als het zover is eerst wat onderzoek aan vooraf gaan.Onze calciumbronnen en complete werkprotocollen geven wij niet zomaar vrij aan iedereen. Dit zijn bedrijfsvertrouweli jke zaken, gecontroleerd door de VWA."

Rodi Petfood:  (nog niet bekend)

Runner: "Wij kopen alleen kippenvlees van EEG erkende bedrijven, welke door de VWA gecontroleerd worden.
Elke partij vlees die binnenkomt wordt gemerkt en ingeschreven in een zgn inslagregister, dit wordt 5 jaar bewaard.
Op elke verpakking staat een uniek nummer, aan de hand daarvan kunnen wij zien wanneer een produkt verpakt is, en welke grondstoffen daarvoor gebruikt zijn.
Indien er onverhoopt toch massaal vogelgriep uitbreekt, en kippenvlees niet veilig is, dan zullen wij dit produkt tijdelijk niet verwerken totdat het weer veilig is.
Wij hebben op dit moment 3 produkten waarin kip wordt gebruikt (Kippenvlees, Pens & Kip, Kip & Groenten), indien kippenvlees tijdelijk niet verwerkt mag worden, dan zullen wij deze drie produkten tijdelijk niet produceren tot dat het kippenvlees weer veilig is."


Smuldier: "Onze kipgrondstoffen komen alle van EG erkende slachterijen en zoals u zult begrijpen staan deze onder constante controle van het VWA.

Mocht er op welke manier dan ook iets gevonden worden m.b.t. vogelgriep (maar dit geld ook voor allerhande andere zaken) dan zal per direct de slachting van dat moment gestopt worden, maar: het is eigenlijk gewoon zo dat kippen die voor dat ze naar het slachthuis gaan al zijn gecontroleerd , waardoor het risico tot een nulpunt is gereduceerd.

Dus u kunt ervan uitgaan dat onze kipgrondstoffen van die kwaliteit dat ze "geen" enkel risico vormen voor uw huisdier.
Mocht er in de nabije toekomst hier iets in veranderen dan zult u dat direct vernemen via kranten, radio etc.

Ons product aanpassen is niet nodig daar wij verder geen kip verwerken in onze producten, alleen in de enkelvoudige voeding "Smuldier Kip" u zult begrijpen dat i.v.m. calamiteiten m.b.t. de vogelgriep de kip niet meer door ons geproduceerd kan worden en een alternatief hiervoor is niet aanwezig.
Wel hebben wij zorg gedragen voor een extra voorraad zodat wij onze klanten nog een lange tijd van onze producten kunnen voorzien.

Dus nogmaals, u hoeft zich op dit ogenblik absoluut geen zorgen te maken over kip of kipproducten die op dit moment al in de voedselketen zitten."

Tolerant: "Tolerant verwerkt in de producten Carni en Flora (voor de hond) en Safari (voor de kat) geen grondstoffen afkomstig van kip of ander gevogelte.
Alleen in het product Fauna (voor de kat) wordt gevogelte verwerkt.

Alle grondstoffen, verwerkt in onze producten, zijn afkomstig van EG erkende slachterijen welke onder strenge controle staan van het RVV en het VWA.

Wij volgen  de ontwikkelingen rond de vogelgriep nauwkeurig en de eventuele maatregelen vanuit het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij worden direct door ons opgevolgd."

Vraag:
Wat doet u met het product Fauna voor de kat wanneer kip niet meer veilig is? Past u dit aan? Haalt u het uit de markt? Iets anders? Graag nog duidelijkheid hierover.

Antwoord:
"Wij volgen de richtlijnen van het Ministerie van LNV, wat die ook mogen zijn.
Voor alle duidelijkheid: wij garanderen veilige Tolerant-producten!"


Bron: www.barfplaats.nl

Voor mensen die brokken voeren is er niets aan de hand. Het virus gaat dood bij verhitting vanaf 70 graden.


Offline Corgi

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 111
  • http://www.geocities.com/cubbyqueensdream/home
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #1 Gepost op: februari 24, 2006, 13:46:52 »
Kan vogelpest bij honden komen door het eten van besmet vlees? In hondenvoedsel is de concetratie van zo'n bestandsdelen toch haast te verwaarlozen.
Je zou toch verwachten dat de producten die in het voedsel verwerkt wordt, goedgekeurd is door

Offline Sofie en Lady

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25600
 • Geslacht: Vrouw
 • hoezo hondengek?
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #2 Gepost op: februari 26, 2006, 21:25:49 »
Vogelgriep komt NIET in stront voor...alle vormen van griep worden via uitademingslucht van de vogels overgebracht.
Overigens heeft vogelgriep altijd al bestaan...het is gewoon een economische ziekte. Er sterven per jaar veel meer mensen aan bijv TBC dan aan vogelgriep.

Offline Diesel73

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 84
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #3 Gepost op: februari 26, 2006, 23:09:39 »
Citaat
Vogelgriep komt NIET in stront voor...alle vormen van griep worden via uitademingslucht van de vogels overgebracht.

U moet dringend eens bellen naar dokter Couteel in Nijlen voor je hier iets komt verkondigen wat totaal NIET waar is. Het virus H5N1 gaat over door uitwerpselen en niezen.

Diesel

Anonymous

 • Gast
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #4 Gepost op: februari 28, 2006, 10:35:56 »
wees toch maar voorzichtig indien jullie barfen...  Toen hier in Turkije het virus uitbrak, zijn er in het oosten veel meer sterfgevallen geweest tussen de honden...  Waaraan zij overleden zijn, werd niet vermeld...

Offline Diesel73

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 84
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #5 Gepost op: februari 28, 2006, 21:08:03 »
Citaat
Waaraan zij overleden zijn, werd niet vermeld...

Ik heb eerlijk gezegt nu niet het idee dat het daar iets kan schelen waar honden aan sterven. Moslims staan nu niet echt bekent als dikke hondenvrienden...

Diesel

Anonymous

 • Gast
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #6 Gepost op: maart 01, 2006, 09:32:31 »
ah neen??  Gaan we weer beginnen over de moslims ja??  Dit heeft echt niets  te maken met moslims.. je zou ervan verschieten hoeveel moslims er hier honden hebben!!

Hetgeen hier gebeurt... sorry, dat gebeurt in Belgie ook... maar hier verkrachten ze tenminste niet!

Hier zijn ook asiels...  Hier leggen mensen eten op straat voor de straatlopers...

En sorry... dit is off-topic... we hadden het over vogelgriep... niet over moslims!

Anonymous

 • Gast
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #7 Gepost op: maart 01, 2006, 09:37:10 »
en nog iets, voor dat je weer uit je nek slaat...

Hier zijn er meer DA's dan in Belgie... Hier vind je ze praktisch op elke hoek van de straat...  Dierenspeciaalzaken ook bij de vleet... Zijn ze hier dan echt zo dier-onvriendelijk??

Sorry, maar dit moet even van me af... ik zit op meerdere forums, en Hondenvrienden is het enige waar ik me zo aangevallen voel op het gebied van 'moslims'...

 :cry:

Offline DobésMom

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1127
 • Geslacht: Vrouw
  • http://www.dobe.be
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #8 Gepost op: maart 01, 2006, 09:42:31 »
Citaat van: Isabelle121078
Sorry, maar dit moet even van me af... ik zit op meerdere forums, en Hondenvrienden is het enige waar ik me zo aangevallen voel op het gebied van 'moslims'... :cry:


Oooh Isabelle, dit zou niet mogen...
Dit is een hondenvriendenforum waar we avonturen, belevenissen en info over onze honden met elkaar willen delen, en niet een forum waar we elkaar gaan aanvallen en tekeer gaan, toch ?!
Als dat echt zo is, hoop ik dat het gauw stopt en je hier met veel vreugde bent !  :D

Sorry dat mijn reactie off topic was, maar ik wou dit dan ook wel eventjes kwijt.

Citaat van: Corgi
Maar let wel op voor vogelstront! H5N1 kan in een vogelstront, bij normale temperatuur, 1 maand overleven. In koudere temperaturen blijft het nog 3 weken actief. Dus voor de hondjes die verlekkerd zijn op een vogelstrontje, wees op je hoede.


Oh, bedankt voor die info ! Ik probeer tijdens mijn wandelingen met ons Dob

Offline Sale M

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 417
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #9 Gepost op: maart 01, 2006, 09:49:50 »
In Duitsland is een kat overleden aan het vogelgriepvirus.

Offline Diesel73

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 84
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #10 Gepost op: maart 01, 2006, 21:08:18 »
Citaat
ah neen?? Gaan we weer beginnen over de moslims ja?? Dit heeft echt niets te maken met moslims.. je zou ervan verschieten hoeveel moslims er hier honden hebben!!

Hetgeen hier gebeurt... sorry, dat gebeurt in Belgie ook... maar hier verkrachten ze tenminste niet!

Hier zijn ook asiels... Hier leggen mensen eten op straat voor de straatlopers...

En sorry... dit is off-topic... we hadden het over vogelgriep... niet over moslims!

 :?  Uhrrm, weet niet aan wie dit gericht was Isabelle 121078 maar voor alle duidelijkheid;
Gaan 'we' weer beginnen?? We?? Weer?? Je hebt duidelijk iemand anders voor want ik heb je nog nooit ergens op een board gezien dus....
Ik verschiet ten tweede nergens van maar het is nu een maal zo dat een hond bij de meeste moslims als onrein wordt beschouwt en ze dus niet zo zullen treuren om een straathond  meer of minder.  En of ze honden daar wel of niet verkrachten laat ik in het midden. Zo ja, dan verschiet ik daar ook niet van, wat hier gebeurt gebeurt daar ook, gekken heb je overal. Zo niet, nou dan hebben honden er daar dan toch geen last van of toch niet dat wij weten.....maar je gaat hier wel totaal  :offtopic:  .
En het mijne was NIET oftopic, het ging over honden die in Turkije misschien waren besmet met het vogelvirus. Als moslims niet zo'n hoge pet op hebben met honden zullen ze dat feit niet zo snel in de schijnwerpers zetten, en er ook niet zo snel achter gaan zoeken wat de oorzaak is waaraan die honden gestorven zijn.

Citaat
Sorry, maar dit moet even van me af... ik zit op meerdere forums, en Hondenvrienden is het enige waar ik me zo aangevallen voel op het gebied van 'moslims'...
Ik haalde aan dat wat er in de schijnwerpers staat in de kranten staat omdat de bevolking dat belangrijk vindt, en als honden in een land  niet zo belangrijk zijn staan ze niet op de voorpagina. In China ook niet wat dat betreft. JIJ maakt hier een oftopic van over moslims in het algemeen. Spuw je gal en frustratie daarover tegen die mensen op die  board waar je mee in de klinsch bent gegaan, niet tegen mij  :zot: . En==>
Citaat
voor dat je weer uit je nek slaat...
.......... pffffft. Een beetje  :respekt:  , en een mens eens vragen wat hij bedoelt mag gerust hoor. Ik scheer ook niet alle moslims over 1 kam. En nu terug ontopic graag  :roll:  .

Diesel

Offline Sofie en Lady

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25600
 • Geslacht: Vrouw
 • hoezo hondengek?
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #11 Gepost op: maart 01, 2006, 21:41:58 »
Citaat van: Diesel73
Citaat
Vogelgriep komt NIET in stront voor...alle vormen van griep worden via uitademingslucht van de vogels overgebracht.

U moet dringend eens bellen naar dokter Couteel in Nijlen voor je hier iets komt verkondigen wat totaal NIET waar is. Het virus H5N1 gaat over door uitwerpselen en niezen.

Diesel


Tja alle griepvarianten worden enkel via uitademingslucht verspreid...net als bij mensen.
Die kat die in Duitsland gestorven is was gevonden in het gebied waar besmette vogels gevonden werden..dus die zal waarschijnlijk zo'n vogel gegeten hebben.

Offline Diesel73

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 84
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #12 Gepost op: maart 01, 2006, 21:47:11 »
Dan moet je heel dringend eens bellen met dokter Couteel, hij geeft lezingen waar ook de vogelgriep onder valt. Misschien dat hij het totaal verkeert verkondigt als vogelspecialist onder de dierenartsen...

Diesel

Offline Sofie en Lady

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25600
 • Geslacht: Vrouw
 • hoezo hondengek?
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #13 Gepost op: maart 01, 2006, 21:53:31 »
Nja ik weet niet...maar moesten die vogelstronten zo gevaarlijk zijn en wel degelijk via de stront de vogelgriep overdragen zouden we al ons pluimvee niet meer buiten mogen houden..want ja stront kan ook door die afdeknetten vallen of niet? :? En dan zouden er nu veel meer andere dode dieren gevallen zijn.

ps: ik ken die da en ben daar zelf heel tevreden over met m'n agaporniden... :wink:

Offline Sale M

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 417
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #14 Gepost op: maart 02, 2006, 08:30:22 »
Ik ben er toch bijna zeker van dat het overdraagbaar is via de uitwerpselen ook...

Offline Diesel73

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 84
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #15 Gepost op: maart 02, 2006, 13:24:26 »
Citaat
maar moesten die vogelstronten zo gevaarlijk zijn en wel degelijk via de stront de vogelgriep overdragen zouden we al ons pluimvee niet meer buiten mogen houden..want ja stront kan ook door die afdeknetten vallen of niet?

En dat is nu net wat ik ook niet snap se. De gaten tussen het net of gaas mogen tot 10cm groot zijn. Tal van vogeltjes kunnen er toch door en inderdaad, wat uit de vogel zijn achterwerk komt kan er tussen door dus.... Ik denk dat als de vogelgriep hier ook massaal zou beginnen we dan de dieren w

Offline Sale M

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 417
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #16 Gepost op: maart 02, 2006, 14:03:53 »
Citaat van: Diesel73
Citaat
maar moesten die vogelstronten zo gevaarlijk zijn en wel degelijk via de stront de vogelgriep overdragen zouden we al ons pluimvee niet meer buiten mogen houden..want ja stront kan ook door die afdeknetten vallen of niet?

En dat is nu net wat ik ook niet snap se. De gaten tussen het net of gaas mogen tot 10cm groot zijn. Tal van vogeltjes kunnen er toch door en inderdaad, wat uit de vogel zijn achterwerk komt kan er tussen door dus.... Ik denk dat als de vogelgriep hier ook massaal zou beginnen we dan de dieren w

Offline Bartistuta

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 2828
 • Geslacht: Man
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #17 Gepost op: maart 02, 2006, 18:12:22 »
dr. Coutteel is in ieder geval idd een dokter die er zeker het fijne van zal weten (zit in Nijlen)

Offline karentje

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1290
  • wodan en sam
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #18 Gepost op: maart 02, 2006, 18:40:07 »
[quote="Sale M

Offline Sofie en Lady

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25600
 • Geslacht: Vrouw
 • hoezo hondengek?
Informatie KVV en vogelgriep.
« Reactie #19 Gepost op: maart 06, 2006, 07:36:18 »
En dan nog iets...ghehe en dat volslaat alles vind ik...iedereen is dus verplicht zijn vogels vast te zetten h

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.bePlan de voeding van je hond of kat dankzij Food Plan van WelloPet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal