collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Pff ik raak er niet uit  (gelezen 604 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline NasL

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 2192
 • Geslacht: Vrouw
  • House of Deus
Pff ik raak er niet uit
« Gepost op: augustus 22, 2013, 23:09:41 »
Hallo,

Ik zit een aantal maanden/jaren al te piekeren over bepaalde zaken. Het is misschien clishé, maar het zou me enorm helpen moest iemand de moeite willen nemen zijn zegje te geven via dit of pb. Ik raak er zelf gewoon niet meer uit en hoe meer ik erover pieker, hoe meer ik mezelf vastzet denk ik :(

Even situatie schetsen.. ik heb (zoals iedereen?) een aantal dromen die ik al mijn hele leven (of toch een groot deel ervan) koester maar niet heb durven denken dat ze ooit zouden uitkomen door aantal andere zaken die niet meewerkten. Toch heb ik onlangs (met behulp van een aantal mensen die ik daar zeer dankbaar voor ben) de moed gevonden om het roer volledig om te gooien en met mijn leven een weg inslaan die ik al zo lang wil inslaan en eindelijk dingen te gaan doen voor mezelf en niet dingen doen om goed te doen voor anderen. Hoe zeggen ze dat? Dream your life, live your dream. Dat is mijn motto dit jaar en ben best trots op mezelf op de keuzes die ik al (voor mezelf!) heb durven maken.

Zo heb ik dus eindelijk gedurfd om te stoppen met mijn huidige studie en ondanks alle vooroordelen voor de studie, toch de studie diergeneesk unde aan te vatten. Denk dat er genoeg mensen gaan zijn die mij zullen kunnen bijstaan in argumentatie waarom deze studie niet aan te vatten & zelf kan ik er ook meer dan genoeg bedenken.. Ik weet ook dat ik al jaren naar mijn verstand luister en hier enkel en alleen spijt van gehad heb omdat ik geprobeerd heb mezelf in een hokje te duwen en mezelf wil laten passen in het ideaal beeld dat de omgeving van mij verwacht. Mooie studie doen voor een mooie carriere, goed inkomen, veel toekomst. Tja klinkt goed hé.. Zou nog beter klinken moest de studie me effectief interesseren. Ik pas daar niet in en hoe ik het ook draai of keer: mijn hart ligt bij dieren, zieke of gezonde. Ik kan en ik wil gewoon niets anders doen dan dierge neeskunde, al wil dit zeggen dat ik na de studie toch in onderzoeken uitkom (en heb ik ook geen problemen mee..). Maar ik wil het een kans gegeven hebben. Wordt het niets, dan heb ik het tenminste geprobeerd en kan ik verdergaan met mijn leven.. maar ik ga denk ik geen rust vinden tot ik deze studie effectief een kans heb gegeven, dat weet ik zeker.
Dus keuze staat vast: ondanks de vele "begin er niet aan"-argumenten van studenten en di erenartsen, ga ik toch mijn hart volgen en het een kans geven. Al besef ik goed genoeg waar ik aan begin.. (vader was dierenarts, helaas gestorven dus ik kan daar geen tips ivm unief etc aan vragen, bij deze dus zijn jullie mijn hulplijn)

Brengt me dus bij mijn punt van dilemma.. Moet ik nu gaan voor Ge nt of voor Ant werpen? Aan de DA-studenten hier op HV: welke unief is beter?

Ik weet het echt niet. Qua afstand is het voor mij gelijk (moest ik pendelen, maar dit is onhaalbaar dus ga ik niet doen). Qua "verhuis" is het ook gelijk. Beide plekken zijn mijn regio niet & moet ik dus gewoon van nul beginnen qua "zoek naar een nieuwe weide voor mijn paarden en moet ik een verhuiswagen huren om heel mijn kleerkast enz te verhuizen".
Enig verschil met Antwer pen en Ge nt  is dat mijn vriend in Antw erpen (op fietsafstand van de universiteit) een appartementje heeft en dat ik in Ge nt nog op zoek moet gaan naar een kot.. 
 
Ik heb me al sufgepiekerd, maar ik raak er gewoon niet uit.. G of A?
G = een kot zoeken, weide zoeken, vriend die constant daar gaat zitten, voor 6 jaar vertrokken zijn 
A = "echt" intrekken bij vriend, weide zoeken, voor 3 jaar vertrokken zijn & dan oplossingen zoeken voor de master.. 

Op zich lijkt A mij het gemakkelijkste gedurende de bachelor, maar iets in mij houdt mij tegen. Ik weet alleen niet wat. Misschien heb ik gewoon schrik voor dat je binnen 3 jaar dan zowiezo naar G moet verhuizen? Of misschien vind ik het gewoon beetje te vroeg om al in te trekken bij hem.. (maar anderzijds komt het er toch op neer dat hij & ik constant samen zijn & moest ik naar G gaan, dan zou hij toch constant daar zitten ... ). En begrijp me niet verkeerd: het zit goed met de vriend. Het klinkt clishé maar dit is iemand met wie ik "oud zou kunnen worden" (tja, heb die uitspraak ook nooit gesnapt tot ik hem leerde kennen  :shifty: ).. dus op zich is de stap naar "samenwonen" niet zo groot...
Ik weet het echt niet :(

Ik ken helaas ook te weinig mensen om echt een beeld te vormen welke universiteit eventueel beter zou zijn..

Een andere kwestie is wat ik moet doen met mijn paarden... Ik zou zowiezo niet veel meer naar huis komen eens verhuisd want veel heb ik niet met deze plek, maar toch.. Zou ik ze meenemen (en dus weide zoeken in G of A ) of zou ik ze "thuis" laten staan en zo een excuus hebben om elk weekend zeker terug naar hier te komen? Maar dan kan ik ze in de week wel zeker niet zien... 
Anderzijds denk ik (allé ben ik zeker van) wel dat ik zeker minder tijd zal hebben dan vroeger omdat ik deze studie wel serieus wil aanpakken (ik heb vroeger farmacie gedaan dus het is niet dat ik helemaal niets moest doen, de studie leunt erbij aan hoor!), maar een volledig leven zonder paarden kan ik me ook niet voorstellen.. Pfff ik weet het echt niet!
Dat mijn moeder ook op mijn gemoed inwerkt en zegt dat ik die paarden beter hier laat staan (of nog beter: verkoop) & er 1 keer per maand naar omkijk helpt ook niet. (maar ze heeft niets met dieren, ze zou liefste van al mijn hond & paarden gelijk gratis weggeven als ze kon terwijl ik al tranen in mijn ogen krijg bij gedachte dat ik ze ooit helemaal niet meer zou zien, die dieren zijn alles voor mij maar niet iedereen zal dat snappen)
Ik heb wel het geluk dat mijn vriend enorm helpt met de verzorging van mijn paarden (hij was al verzorger voor we relatie hadden, zo hebben we elkaar ontmoet  :vuistje: ) & voor hem zou het natuurlijk handiger zijn opdat de paarden dichterbij zouden staan (gezien het voor hem zo'n 50km omweg is) maar om speciaal voor hem te gaan veranderen is miss ook te veel van het goede of niet? Plus ja, ik weet dat mijn paarden niet overeenkomen met zijn doelen qua paardrijden dus ik heb denk ik ook beetje schrik dat hij er op een dag mee wil "stoppen" (wat ik hem niet kwalijk neem want je moet jezelf ook niet wegcijferen) maar dan zit ik wel met het probleem van betrouwbare hulp kwijt te zijn.. (al zou hij me ongetwijfeld nog minimum helpen hoor, maar ik vind gewoon dat hij zichzelf niet mag wegcijferen ten koste van mij, al raak ik hierdoor dan weer in de problemen). 

Pff ik weet het gewoon niet.. Wat vinden jullie? G of A? En wat met knollen?  :weetniet:  Ik word gewoon ziek van dat gepieker in mijn hoofd. In vergelijking met andere problemen (die ik voorbije periode ook heb gehad en dus goed genoeg besef dat dit zo erg niet is allemaal & maar een luxeprobleempje is) is dit dus peanuts, maar toch.. het houdt mij toch maar weer wakker & ik raak er gewoon niet uit. Dus bij deze.. hulplijn? Jullie zouden me ongelooflijk helpen. 

Echt alles zou me ongelooflijk helpen.
 
Bedankt 


Offline elliot

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11435
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pff ik raak er niet uit
« Reactie #1 Gepost op: augustus 22, 2013, 23:19:35 »
G of A, daar kan ik je niet mee helpen  :weetniet:

Wat je paarden betreft: schuif die kwestie even voor je uit. Het is geen dringende keuze. Eens je ergens gesetteld bent kan je beslissen over hen en evt een weide zoeken als het nodig is. Als iemand hen thuis wil verzorgen en ze er goed staan is dat nu even niet de prio. Niet alle problemen op een hoop gooien, dat wordt een onoverzichtelijke berg. Pak ze één voor één aan, volgens dringendheid en belangrijkheid.

Succes met je keuze!  :thumbs:

Offline Bandolero

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11073
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pff ik raak er niet uit
« Reactie #2 Gepost op: augustus 23, 2013, 07:06:29 »
Veel succes met de studies!
(moest ik mogen herbeginnen, zou nooit van mn leven nog die studies kiezen, ookal ligt mijn hart daar ook, maar dat even terzijde  :mrgreen: niet iedereen zal het mss ook op dezelfde manier ervaren)
Nuja, heb toch al m'n bachelor (waar ge niets mij zijt  :lol: ), 't is toch al een begin he.

Goh, Gent of Antwerpen, is persoonlijke keuze he...
Ik ben blij dat ik direct in Gent begonnen ben.
Had ook nog getwijfeld omdat je in Antwerpen de eerste jaren ook al eens effectief met levende beesten mag bezig zijn, wat in Gent niet zozeer het geval is  :lol:
Maar Gent was dichterbij  :lol:

Het nadeel van Antwerpen is dat je na 3 jaar moet wisselen he. Oké, da's op zich niet zo erg natuurlijk.
Lastiger wordt het wanneer je nog vakken moet meenemen van Antwerpen  :wink:
Dusja naar die lessen gaan wordt dan sowieso al moeilijker, maar soms zijn er verplichte practica ook, en dan moet je naar Antwerpen pendelen, mis je lessen in Gent erdoor, enz...


En stallingen/weide vinden in Gent zal denk ik wel nog meevallen. Ik zie toch regelmatig papieren hangen op de faculteit van plaatsen waar stallingen zijn.
Nuja, in hoeverre ze voordelig en deftig zijn, heb ik geen idee van, ben daar niet zo in thuis :)

Veel succes met de keuzes!!!

Offline Erinyes

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6459
 • Geslacht: Vrouw
  • Bouwblog
Re: Pff ik raak er niet uit
« Reactie #3 Gepost op: augustus 23, 2013, 07:50:28 »
Hmm ik kan je niet helpen met de keuze G of A wat betreft unief... Maar 1 ding kan ik je zeker al zeggen: probeer onafhankelijk van je vriend huisvesting te zoeken als je voor A kiest. Stel dat het misloopt tussen jou en je vriend heb je een paar problemen die je moet oplossen en je zult zien dat die dingen altijd ongelegen komen, bv in examens. Ok hij is voor jou dé man, dé ware, en ik geloof je als je zegt dat hij diegene is waarmee je oud wil worden, anders zou je er geen relatie mee beginnen... Maar je weet nooit wat er gebeurt in die 6 jaar. Heeft je vriend werk of studeert hij? Denk je dat je vriend veronderstelt dat je helpt in het huishouden? Koken, wassen, kuisen in het appartement? Dit zijn dingen die je in je studie wel kunt missen. Een kot is snel gekuist tov een appartement. Van thuis krijg je misschien wel eten mee voor heel de week, waarbij je dan enkel een stukje vlees moet bakken of zo. Denk je dat je continu bij hem gaat zitten gedurende de week ipv je kot?

Ivm je paarden, moeilijke keuze! Maar weet wel dat je veel tijd aan je studies zult spenderen, het is een zware studie die veel van je tijd zal opslorpen. Denk daaraan bij je beslissing...

Offline Linda G.

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10613
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pff ik raak er niet uit
« Reactie #4 Gepost op: augustus 23, 2013, 08:28:51 »
Eerst en vooral proficiat, de belangrijkste beslissing heb je al gemaakt, ga voor je studie.
Je hele toekomst hangt nu van je studie af en die knoop heb je al doorgehakt.
De drie knelpunten die nu overblijven zijn probleempjes waar een oplossing voor te vinden is. Je staat niet alleen op de wereld, er zijn veel meer mensen dan je nu denkt die je kunnen helpen.
Je vriend raak je niet kwijt als je voor Gent kiest, en raakt hem niet kwijt als je voor Antwerpen kiest. Dus zetten we hem al even aan de kant.
De studie is het handigste als je meteen voor Gent kiest, Antwerpen is ook te doen, maar uiteindelijk kom je toch in Gent en moet je je weer aanpassen.
De paarden zouden voor mij het grootste knooppunt zijn. Ik zou ze niet thuis laten en er maar enkel in het week-end naartoe kunnen. Iemand anders voor de paarden laten zorgen die het niet met z'n volle goesting doet is geen oplossing. Merelbeke is geen grote, drukke stad. Daar zijn nog flink wat weides. Kijk eerst eens of je een weide vind in de buurt.
Eender voor welke universiteit je kiest, je komt in een groep terecht waar iedereen met dieren bezig is. Je zal snel genoeg medestudenten vinden die een handje willen toesteken bij het verzorgen van je paarden.
Denk er aan dat een relatie kan veranderen eens je samen onder één dak woont. Zeker als de druk van een studie erbij komt.
Voor die reden alleen zou ik voor Gent kiezen.

Offline Xanthippe

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 612
Re: Pff ik raak er niet uit
« Reactie #5 Gepost op: augustus 23, 2013, 10:16:45 »
Zoals Elliot zegt: de problemen één voor één aanpakken...

Ik denk ook dat de paarden nog even thuis kunnen blijven en dat je dan kunt bepalen of je een weide zoekt.

Op kot gaan bij je vriend lijkt me wel een goede relatietest en kan slagen als er goede afspraken gemaakt worden, maar de vraag is dan of dat je niet te veel gaat afleiden tijdens het eerste jaar van je studies?Als ik twijfel, maak ik lijstjes met pro's en contra's, zodat het iets overzichtelijker wordt. Misschien helpt dat?

Offline NasL

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 2192
 • Geslacht: Vrouw
  • House of Deus
Re: Pff ik raak er niet uit
« Reactie #6 Gepost op: augustus 23, 2013, 13:51:40 »
Bedankt voor de meningen.

Wel die vriend, mijn keuze berust niet geheel op hem hoor. Alleen de locatie.. Het moet gewoon lukken dat hij daar woont.. Neen slecht uitgelegd: moest ik naar Antwerpen gaan, dan zou dat enkel zijn omdat hij toevallig er zo dichtbij woont (en dat komt voor mij wel ietsje goedkoper uit als onze berekeningen juist zijn) want moest hij er niet zijn ik zou er nooit bij stilgestaan hebben "A of G". Is voor mij toch even ver... Dan zou ik gewoon naar G gaan.

Wat het huishouden en extra tijd etc betreft, ik woon al zo'n 4 jaar apart dus het zelfstandig koken, wassen, opruimen, ... dat ben ik al wel "een beetje" gewoon hoor :wink: 
 
Dus ik ga niet beweren dat ik momenteel in een standaard levenssituatie zit of gezeten heb afgelopen jaren (combinatie van studie (farmaceutsiche wetenschappen, dus ook geen simpele studie..), werk, 8 paarden 3x week intensief trainen en ondertussen nog zeer energievergende relatie (waar ik ondertussen gelukkig een eind aan heb gemaakt) en nog aantal andere zaken die enorm doorwogen) en in vergelijking daarmee wordt volgend jaar voor mij "hoe dan ook" véél kalmer dan de voorbije jaren (ook al begin ik aan zo'n studie als dgk  :mrgreen: ). Het voordeel aan zo'n levensstijl is wel dat je enorm goed leert plannen & je aan de planning houden om rond te komen met "to do's" en dat kan enkel en alleen van pas komen in mijn volgende opleiding denk ik dan :)

« Laatst bewerkt op: augustus 23, 2013, 13:53:28 door NasL »

Offline Anne en Rowlf

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 724
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pff ik raak er niet uit
« Reactie #7 Gepost op: augustus 23, 2013, 14:31:47 »
Waar heb je farmaceutische wetenschappen gedaan? Misschien is het makkelijker om vrijstellingen aan te vragen als het dezelfde universiteit is. Vergeet ook vooral niet om vrijstellingen aan te vragen. Van wat ik hoor van een vriendin (Gent) heb je in je eerste jaar toch serieus wat chemie en fysica aan je broek. Ik kan me niet inbeelden dat je dat bij farmaceutische wetenschappen niet gehad hebt. Kan het jaar wat lichter maken, of bijvoorbeeld nu vakken van eerste én tweede jaar pakken zodat je wanneer het wat lastiger wordt (stages, klinieken, ...) je het jezelf wat makkelijker kan maken door minder vakken te hebben.

Puur praktisch gezien zou ik voor Gent kiezen. Na drie jaar moet je sowieso toch naar Gent, dan lijkt me zo'n hele verhuis weer wat lastiger. Als je in Gent zit, zit je daar ineens voor langere tijd goed.

Ga anders ook eens langs de infodagen, normaal zijn er nu nog wel voor de laatste keer infodagen. Kijk wat je het meeste aanspreekt.

Succes met de keuze!

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal