collapse

Cadeauwinkel

Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: ouder(s)  (gelezen 2256 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Elke - Kay

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 10844
  • Geslacht: Vrouw
Re: ouder(s)
« Reactie #20 Gepost op: november 03, 2010, 15:54:22 »
Ik zou toch ook wat begrip voor je vader willen vragen. Hij moet het niet makkelijk gehad hebben tijdens je kinderjaren. Alleenstaande vader met een klein kind, en dat in een tijd dat er nog een pak minder begrip was voor alleenstaande vaders. Hij klinkt nu inderdaad een beetje verbitterd, maar hij zal zich het leven vast ook anders voorgesteld hebben. Je moeder op jonge leeftijd verliezen, da's niet niks. En ik kan me best voorstellen dat je dan niet meteen en misschien zelfs nooit een andere vrouw wilt/kiest. Bij je vader in het begin waarschijnlijk niet omdat jij er was, en daarna omdat hij elke vrouw vergelijkt met je moeder? En natuurlijk kan een vreemde vrouw nooit tippen aan de vrouw waarmee je getrouwd was en die je zielsgraag zag maar veel te vroeg zag sterven.

En in zijn relatie met jou lees ik eigenlijk ook gewoon veel verbitterde gevoelens, eerder dan negativisme ten opzichte van jou. Je moet je voorstellen, hij is jarenlang met jou alleen geweest. Jarenlang was jij het middelpunt van zijn bestaan, hetgeen waar alles rond draaide. En dan ga je het huis uit, leert iemand kennen... neemt op een manier afscheid. Dat is niet voor alle ouders eenvoudig, dat lege-nest-syndroom. En al helemaal niet als de ouder daarna moederziel alleen komt te staan. Bovendien is je vader reeds 78, misschien zelfs (licht) hulpbehoevend. Dat is niet meer de leeftijd waarbij je je aansluit bij de plaatselijke waterski-club om maar te zeggen. Denk dat je vader vooral héél veel schrik heeft om alleen achter te blijven en te vereenzamen maar dat hij dat misschien op de verkeerde manier uit.

Zo ook de reactie op jullie huwelijk, geloof het of niet... maar voor veel ouders is dat nog eens de bevestiging dat hun dochter officieel niet meer "bij hen" hoort. Hier vond ik dat ook vreemd, ik woonde al vijf jaar samen met mijn man en toch toen ik thuis aankondigde dat we gingen trouwen moest mijn vader huilen en zei hij letterlijk "dan is het nu helemaal echt". Niet dat hij niet blij was voor mij, maar vanaf die dag ben je officieel "weg" hé. En de botte reactie op je zwangerschap, tja... veel oudere mensen zijn nu eenmaal niet meer zo goed in de gave "tact". Maar misschien hoopte hij wel stiekem dat het echt zo was en dat hij dus een kleinkind mocht verwelkomen.

Het feit dat hij vraagt om zijn broer en zus uit te nodigen voor je trouw, daarin zie ik toch enkel de vrees om daar eenzaam te zitten. Je moet weten op je trouwdag zelf ga jij echt niet de tijd (noch de zin) hebben om je continu met je vader bezig te houden, maar wie gaat dat dan wel doen? Je zegt zelf dat de familie van je vriend met meerdere mensen is, en je vader is.... helemaal alleen. Een zeer sociale persoon maakt dan direct contact met de andere familie, maar niet iedereen is zo sociaal. Kent hij trouwens iemand van je vriend's familie? Zijn er al ooit contacten geweest tussen de families. Of betekent "je vader alleen uitnodigen" letterlijk dat hij helemaal alleen midden in een wildvreemd gezelschap gedropt wordt? Dan moet ik eerlijk bekennen dat ik zijn vraag voor 100% begrijp, want daar zou ik dus ook echt geen goesting in hebben. Dat is geen dwingelandij, dat is een hulpkreet van een heel eenzaam persoon.
Ontzettend goed verwoord en ook helemaal mijn mening  :thumbs:

Offline Rayek

  • startende hondenvriend
  • *
  • Berichten: 37
  • Geslacht: Man
Re: ouder(s)
« Reactie #21 Gepost op: november 03, 2010, 18:03:56 »
Hoi B...

Dit gaat niet over wat je pa of anderen willen of verwachten. Dit gaat om jou. Jouw leven zoals jij het wil leven!
We zijn van kindsaf ingeprent geweest om respect te hebben voor onze ouders, om te luisteren naar wat ze zeggen, te gehoorzamen. Ik zeg je dit; Veel van wat we zijn ingeprent werkt niet. Het klopt niet. Na ellenlange jaren vernederingen en leugens te moeten doorstaan van mijn moeder heb ik eindelijk voor mezelf gekozen. De onterechte 'schuldgevoelens' die ik ooit had zijn volledig weggesleten. Ze zijn op! Hierdoor merkte ik ook dat ik eindelijk de juiste keuze had gemaakt. Let wel, het is geen makkelijke keuze geweest, net omwille van het feit dat we met zijn allen sinds we kind waren ingedoctrineerd zijn geweest dat bepaalde zaken 'moeten'!  Mensen zijn altijd zo vol van zichzelf als ze het over familie hebben, maar wat betekent het eigenlijk als diezelfde familie je enkel maar tegenhoudt in het leven, je zelfbeeld probeert aan te tasten, je het licht in je ogen niet gunt?
Geen enkele actie die je stelt hoeft pertinent te zijn, maar jij leeft in de eerste plaats voor jezelf en je eigen geluk! Pas als je dit beseft kun je bijdragen aan positiviteit bij anderen. 'Anderen' waar JIJ voor kiest, en niet vanuit een 'plichtsgevoel' zoals je het zelf zo goed beschreef. De enige plicht die je hebt is om jezelf graag te zien en jezelf goed te verzorgen.
Kijk, mensen maken allemaal keuzes, of ze het nu beseffen of niet. Jij wil naar rechts, je pa wil naar links. Hij heeft zijn keuze blijkbaar lang geleden al gemaakt en is niet tot verandering in staat. Dit kan en mag jouw probleem niet zijn. Zoals de zaken er nu uitzien, staat hij de goede keuzes die jij hebt gemaakt in de weg. Laat dat niet gebeuren.
Je hoeft hier geen ruzie over te maken, wees duidelijk in woorden en stel meteen daarna de actie (wat jij wil). Jij maakt nu je eigen keuzes, en misschien, heel misschien leert je pa daar nog iets uit. Trek je ook niks aan van wat 'anderen' zeggen, want 'anderen' zullen altijd iets te zeggen hebben. 'Anderen' die het steeds over 'anderen' hebben zijn ook helemaal niet gelukkig met zichzelf, vandaar dat het makkelijker is om over die 'anderen' te oordelen.
Ik weet dat dit geen makkelijke situatie voor je is, maar besef dat je volledig vrij bent in wat je doet, en alles wat je doet is een keuze. Keuzes kun je altijd omzetten :wink:
Voor de rest wil ik jou en je vriend nog feliciteren met de aankondiging van het blije nieuws. Maak er iets fantastisch van! Hou van elkaar! Ga een fantastische toekomst tegemoet... de toekomst is NU!

Lieve groeten

 


Volg ons op instagram
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal