collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark  (gelezen 3629 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Liekeuh

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11964
 • Geslacht: Vrouw
 • ...
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #20 Gepost op: september 05, 2013, 13:39:23 »
Mijn hond overvalt dan ook geen bank of vermoordt geen mensen ... Als hij wél iemand zou doodbijten, wordt hij zelf meteen ingeslapen dus nee, dan komt hij ook niet in een cel, maar iedereen die iemand vermoord zouden ze van mij dan ook wel mogen doodspuiten als je het dan toch zo bekijkt  :weetniet:

Dat vind'k een héél interessante (en in mijn ogen juiste ook  :fuu: ) stelling.

De meeste zijn hier ZO tegen de doodstraf. Maar er wordt al te gemakkelijk vergelijking gemaakt op het forum met honden.

Wel een hond die - in sommige gevallen - zijn instinct volgt en iemand doodbijt. Of die gewoon doordraait (ziek...) en iemand doodbijt. Wel die krijgt een spuitje.

Een mens met een vermogen om te denken, om te beseffen wat zijn daden zijn, of die gewoon ziek is en een andere medemens pijn doet (verkrachting, pedofilie, roofmoord, moord, ...) in de ergste vorm, dan gade die in één of ander gevangenisparadijs steken?
K'heb daar nochtans een radicaal oplossingske voor ...


Wat betreft inbrekers, auto jatten, dealen, enz enz enz... laten we zeggen de "minder zware" criminaliteit, die mogen, naargelang hun strafregister, van mij in die cel die ik hierboven beschreef met de nodige re-integratie door oa studie, werk, enz... Iedereen maakt wel eens (jeugd-) fouten. En naargelang de persoon/strafregister, kan dat zelfs via enkelband, verplichte werkstraf, enz...

Offline Sarah B

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20789
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #21 Gepost op: september 05, 2013, 13:49:39 »
Tja, voor mij hoeft het voor gevangen ook niet zo chic te zijn. Maar uiteindelijk, zou er zoveel veranderen tegenover de huidige gevangenissen? Er mogen dan sportvelden en pleintjes etc zijn, als je daar maar één uur per dag op mag, ben je daar niet zoveel mee.

Voor mij hoeft ons geld daar zeker niet ingestoken te worden, mààr sommige van de huidige gevangenissen vind ik er ook over. Wij hebben een gevangenis bezocht met school en hoe die daar zitten... Kijk, zo'n kindermoordenaars als Dutroux, die hun hele leven in de gevangenis moeten zitten (hopelijk :silenced:), mogen ze van mij daar zetten.
Maar mensen die ooit nog terugkeren in de maatschappij, volgens mij is het recidive-gevaar veel kleiner als die toch nog een min of meer menswaardig bestaan hebben en goed begeleid worden. Tegenover als ze met meerdere gedetineerden in een verouderde éénpersoons-cel zitten, daar kweken de frustraties zich op, dat kan niet anders. Als zo iemand dan moet terugkeren in de maatschappij, boordevol frustraties, in veel gevallen gaat dat niet goed...

Hierboven heeft iemand een Wikipedia-pagina gepost over een gevangenis op een eiland, en eigenlijk vond ik dat heel interessant om te lezen. Vooral dan dat het recidivepercentage minder dan 30% is (tegenover 65% tot 72% in een gewone gevangenis in dat land). Misschien iets om over na te denken...

En inderdaad, het beroven van de vrijheid is de grootste straf. Zelfs al zou ik in een "luxe-inrichting" zitten, dan nog zou ik dat vreselijk vinden.
« Laatst bewerkt op: september 05, 2013, 14:44:21 door Sarah B »

Offline pipo de clown

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16665
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #22 Gepost op: september 05, 2013, 13:50:25 »
Zoals Witte Duivels aanhaalde is de straf het ontnemen van de vrijheid, niet hem doen afzien.

De meeste gevangenen mogen 1u per dag buiten. Dat zal hier dan op die 'lanen' zijn.

Een voetbal- en volleybalveld hebben ze nu ook. Teams van 'buiten' komen daar zeer regelmatig spelen tegen teams van gedetineeden.

Een cel is mssn 2 op 4m, waar een bed, kast, toilet en lavabo in staat. Dat is klein.

3x eten krijgen ze, ander eten moeten ze zelf betalen. Tv op cel moeten ze betalen, dus club med is het niet hoor.


De doodstraf is nog iets anders. Staat het onomstotelijk vast dat hij die moord gepleegd heeft? Er zijn gevallen bekend waar het niet zo is. Bovendien worden vele honden om de verkeerde redenen afgemaakt.

De strafmaat is er nu toch ook? Sommigen krijgen voorwaardelijk, anderen levenslang (ja, voor sommigen is het dat letterlijk).


Maar het is zeer veel geld en waarschijnlijk nog een pak meer dan geschat en zonder de kost van de offertes en bureaus die dat uittekenen.

Offline stropertje

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3978
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #23 Gepost op: september 05, 2013, 14:05:30 »
Ik denk dat ze deze prenten ook wel erg rooskleurig voorstellen. Wat je niet ziet, is dat er x gevangenen op één kamer samen zitten, te dicht op elkaar. Het gebrek aan privacy, de controle die je zelf kwijt bent,... Langs buiten kan het er misschien mooi uitzien. In een land waarin gevangenen hard aangepakt worden, denk maar aan Turkije of nog erger, daar zou ik eerlijk gezegd niet in willen wonen. Dat is vaak niet het enige wat er in zo'n landen mis is.

Zoals Witte Duivels aanhaalde is de straf het ontnemen van de vrijheid, niet hem doen afzien.
Akkoord. Voor mezelf maak ik een onderscheid tussen mensen die levenslang moeten in de gevangenis blijven, omdat het onveilig is om hen terug in de maatschappij te laten (daar moeten ze voor mijn part geen eieren onder leggen, basic zaken zoals voedsel, beweging en verzorging lijkt mij al meer als voldoende :oops:). En anderzijds de mensen die in een gevangenis zitten om hen nadien terug op een veilige manier in de maatschappij te laten functioneren. Volgens mij zou de straf in een gevangenis moeten zijn dat hun vrijheid ontnomen wordt (wat mij persoonlijk vreselijk lijkt), maar zouden ze er ondertussen wel moeten voorbereid worden op een normaal leven. Dat zou het doel moeten zijn, niet de straf op zich. Uiteraard gaan slachtoffers daar niet mee akkoord gaan, ik zou dat zelf ook niet zijn. Maar ik denk niet dat zoiets mag bekeken worden vanuit de positie van het slachtoffer.

Offline Irisvdb

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 2668
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #24 Gepost op: september 05, 2013, 14:36:13 »
Ok, er zijn er misschien die die privileges niet verdienen. Maar hoeveel denken jullie dat er zo in de gevangenis zitten? De grote meerderheid van de gevangenen zijn degene waarvan jullie vinden dat ze een tweede kans verdienen en het zijn ook vooral die mensen waaraan ik denk en niet die keine minderheid van echte psychopaten. En wie zegt dat ze die ook in die "luxueuze" gevangenis gaan steken?

Misschien geen slecht idee van 2 soorten gevangenis te maken? Maar wat zijn de criteria dan, dat is ook niet gemakkelijk te bepalen he?

En je hebt gelijk Fleureke dat de strafmaat niet altijd in verhouding is tot de misdaad! Het ergste vind ik dat je al na een derde van je straf kan vrijkomen. Ik heb er niks op tegen dat je vervoegd kan vrijkomen bij heel veel spijt en goed gedrag, maar een derde is wel héél weinig.

En sorry Wendy, maar je vergelijking met een rusthuis gaat echt niet op!!! Dat die mensen niet altijd buiten mogen is voor hun eigen goed. Die zijn zo verward dat ze gevaar lopen als je ze alleen op straat laat rondlopen. Het is niet voor niks dat je constant opsporingsberichten ziet van oudere mensen. En degene die wel nog goed bij hun verstand zijn die kunnen wel buiten en zijn vrij om te staan en te gaan waar ze willen! Mijn oma zit ook in een rusthuis. Vindt ze dat erg? Ja, want ze geven haar daar eten, ramp o ramp! Ze wilt namelijk niet meer eten omdat ze altijd denkt dat ze juist gegeten heeft. Moeten we haar dan gewoon aan haar lot overlaten en langzaam laten sterven van de honger? Van het moment dat iemand zijn eigen niet meer kan verzorgen, spuitje geven?  (Ze spreekt zelf van nog enkele jaren te willen meegaan dus nee, het is niet omdat ze haar leven beu is!) Zij heeft trouwens wel een mooie luxueuze kamer en een mooie tuin en zo! Een voetbalveld niet, maar ik zie haar daar ook niet direct gebruik van maken... En zij betaalt dat helemaal zelf, daar moeten jullie niks voor betalen! En voor de mensen die het hun niet kunnen permitteren draag ik graag een steentje bij!
« Laatst bewerkt op: september 05, 2013, 14:38:33 door Irisvdb »

Offline witte duivels

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 13714
  • Witte Duivels Domein
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #25 Gepost op: september 05, 2013, 14:36:36 »
Das waar.  Maar dat wil niet zeggen dat je ze in een club med moet stoppen.  Zowel een kinderverkrachter die zich een beetje goed gedraagd in de gevangenis (das ni moeilijk, er lopen daar geen kinderen rond  :roll:) als een fraudeur of oplichter krijgen daar grote luxe. Iets waar vele mensen in de buitenwereld met vrijheid niet hebben ... Zou het niet beter zijn om het belastingsgeld te investeren in mensen die het echt nodig hebben?


Wil je eens zo'n 6 maanden op zo'n "club med" gaan?
en zien hoe leuk en luxueus het is...

Offline witte duivels

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 13714
  • Witte Duivels Domein
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #26 Gepost op: september 05, 2013, 14:37:26 »
Dat vind'k een héél interessante (en in mijn ogen juiste ook  :fuu: ) stelling.

De meeste zijn hier ZO tegen de doodstraf. Maar er wordt al te gemakkelijk vergelijking gemaakt op het forum met honden.

Wel een hond die - in sommige gevallen - zijn instinct volgt en iemand doodbijt. Of die gewoon doordraait (ziek...) en iemand doodbijt. Wel die krijgt een spuitje.

Een mens met een vermogen om te denken, om te beseffen wat zijn daden zijn, of die gewoon ziek is en een andere medemens pijn doet (verkrachting, pedofilie, roofmoord, moord, ...) in de ergste vorm, dan gade die in één of ander gevangenisparadijs steken?
K'heb daar nochtans een radicaal oplossingske voor ...


Wat betreft inbrekers, auto jatten, dealen, enz enz enz... laten we zeggen de "minder zware" criminaliteit, die mogen, naargelang hun strafregister, van mij in die cel die ik hierboven beschreef met de nodige re-integratie door oa studie, werk, enz... Iedereen maakt wel eens (jeugd-) fouten. En naargelang de persoon/strafregister, kan dat zelfs via enkelband, verplichte werkstraf, enz...

Je kunt toch een mens echt niet vergelijken met een hond!

Offline Liekeuh

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11964
 • Geslacht: Vrouw
 • ...
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #27 Gepost op: september 05, 2013, 14:44:47 »
Nee, net daarom ik het niet als eerste gezegd heb  :mrgreen:

Maar, mijn stelling blijft wel, iemand met een vermogen om te denken, te beseffen wat de gevolgen zijn van zijn daden enz, daar hoef ik in mijn ogen niet aan mee te betalen in de maatschappij. Er zijn heel veel dingen waarvoor ik met plezier betaal, maar daaraan niet nee. Dus ja die mag van mij een spuitje krijgen (uiteraard bij bewezen feiten eh. Er zijn er genoeg in de gevangenis waarvan de feiten wél bewezen zijn).

Dat van die twee gevangenissen lijkt me feitelijk niet zo'n slecht idee...


Offline wendy hostyn

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16223
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #28 Gepost op: september 05, 2013, 14:45:43 »
En sorry Wendy, maar je vergelijking met een rusthuis gaat echt niet op!!! Dat die mensen niet altijd buiten mogen is voor hun eigen goed. Die zijn zo verward dat ze gevaar lopen als je ze alleen op straat laat rondlopen. Het is niet voor niks dat je constant opsporingsberichten ziet van oudere mensen. En degene die wel nog goed bij hun verstand zijn die kunnen wel buiten en zijn vrij om te staan en te gaan waar ze willen! Mijn oma zit ook in een rusthuis. Vindt ze dat erg? Ja, want ze geven haar daar eten, ramp o ramp! Ze wilt namelijk niet meer eten omdat ze altijd denkt dat ze juist gegeten heeft. Moeten we haar dan gewoon aan haar lot overlaten en langzaam laten sterven van de honger? Van het moment dat iemand zijn eigen niet meer kan verzorgen, spuitje geven?  (Ze spreekt zelf van nog enkele jaren te willen meegaan dus nee, het is niet omdat ze haar leven beu is!) Zij heeft trouwens wel een mooie luxueuze kamer en een mooie tuin en zo! Een voetbalveld niet, maar ik zie haar daar ook niet direct gebruik van maken... En zij betaalt dat helemaal zelf, daar moeten jullie niks voor betalen! En voor de mensen die het hun niet kunnen permitteren draag ik graag een steentje bij!

omdat ze verward zijn mogen ze nooit meer buiten? het zijn en blijven wel mensen he... onder begeleiding kunnen die mensen wel nog buiten komen, maar ook hier weer zijn ze afhankelijk van de goodwill van anderen. wij hebben in ons rusthuis trouwens een heel mooie afdeling voor mensen met dementie, waar mensen binnen beperkte mate vrij kunnen rondlopen.

wat dat eten betreft: mensen maken daar voor een groot stuk zelf nog hun keuze in. het laatste wat ze hebben is keuzes maken, dus wie zijn wij om die van ons aan hen op te dringen? en dat gaat hier niet om spuitjes geven, maar om mensen te begeleiden in hun laatste dagen, maanden, jaren waar je de afweging maakt tussen wat de persoon zelf wil en wat veilig is voor hemzelf en zijn omgeving.

weet je eigenlijk wel dat de meeste rusthuizen gesubsidieerd worden door de staat? moest dat niet gebeuren bestond de helft van de rusthuizen niet meer denk ik. het gaat dan zelfs nog niet over de allergrootste bedragen en dan te weten dat rusthuizen aan enorm strenge personeelsnormen moeten voldoen om dat geld in ontvangst te mogen nemen. wijken ze een beetje af van die normen, worden ze nog beboet ook. hoezo rusthuizen onderbemand??  :silenced:

Offline Beau_12

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4802
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #29 Gepost op: september 05, 2013, 14:46:06 »

Wil je eens zo'n 6 maanden op zo'n "club med" gaan?
en zien hoe leuk en luxueus het is...

Nee, ik ga niet op reis.  Ik vind het gewoon niet kunnen dat misdadigers luxe hebben en mensen die hulp nodig hebben het niet krijgen.  Per slot van rekening vlieg je niet zomaar in de gevangenis in België.  Eerst worden er alternatieve straffen gegeven, straffen van minder dan x maanden/jaar worden niet eens uitgevoerd.  Ik zeg niet dat je ze op water en brood moet zetten (alle, toch ni allemaal), maar luxe moet je ze ook niet geven.  Ze hebben misschien niet de vrijheid om te lopen en de gaan waar ze willen, maar ze hebben wel 3 maaltijden op een dag, krijgen voldoende tijd om te sporten en kunnen tv kijken.  Weet je dat er veel gezinnen zijn in België dat die luxe niet eens aan hun kinderen kunnen geven?  En die mensen hebben niets misdaan.

Dit is waarschijnlijk een discussie zonder einde, maar imo mogen ze gerust minder geld in de luxe van gevangenissen steken en wat meer geld in bvb opvang, begeleiding van mensen met een handicap, ... dat soort dingen.  Die mensen hebben hun lot niet gekozen, de misdadigers in den bak wel! 

Offline Sarah B

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20789
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #30 Gepost op: september 05, 2013, 14:52:52 »
Nee, ik ga niet op reis.  Ik vind het gewoon niet kunnen dat misdadigers luxe hebben en mensen die hulp nodig hebben het niet krijgen.  Per slot van rekening vlieg je niet zomaar in de gevangenis in België.  Eerst worden er alternatieve straffen gegeven, straffen van minder dan x maanden/jaar worden niet eens uitgevoerd.  Ik zeg niet dat je ze op water en brood moet zetten (alle, toch ni allemaal), maar luxe moet je ze ook niet geven.  Ze hebben misschien niet de vrijheid om te lopen en de gaan waar ze willen, maar ze hebben wel 3 maaltijden op een dag, krijgen voldoende tijd om te sporten en kunnen tv kijken.  Weet je dat er veel gezinnen zijn in België dat die luxe niet eens aan hun kinderen kunnen geven?  En die mensen hebben niets misdaan.

Dit is waarschijnlijk een discussie zonder einde, maar imo mogen ze gerust minder geld in de luxe van gevangenissen steken en wat meer geld in bvb opvang, begeleiding van mensen met een handicap, ... dat soort dingen.  Die mensen hebben hun lot niet gekozen, de misdadigers in den bak wel!
En wat dan met misdadigers die nog terugkeren in de maatschappij?
Die steken we ook in een cel zonder enige luxe, met drie in één klein kamerke, zonder dat ze mogen sporten of tv-kijken? Dus een hele dag tussen 24 (kleine!) muren steken? Hoe denk je dat dat gaat aflopen als die terug in vrijheid gesteld worden?

Soms vraag ik me af wat mensen het belangrijkste vinden. Dat die misdadigers hard afzien, of dat het recidive-cijfer héél erg daalt. Bv. dat artikel over die gevangenis op dat eiland. Daar leven de gevangenen een heel normaal leven eigenlijk, tegenover in andere gevangenissen. Ze moeten zelf werken, krijgen veel vrijheid, ... Maar daar is het recidive-percentage wel méér dan de helft minder dan in gewone gevangenissen!
Persoonlijk vind ik dat belangrijker. Misdadigers moeten gestraft worden, absoluut, maar het is ook heel belangrijk om te werken aan de herintegratie in de maatschappij. Niet alleen in het belang van de misdadigers, zeker niet, maar ook in ons belang. Als er morgen iemand in mijn dorp komt wonen die veroordeeld is voor bv. verkrachting, heb ik liever dat men die persoon (in de mate van het mogelijke) in de gevangenis heeft voorbereid op het "gewone" leven, dan iemand die nog geen haar verandert is en misschien nog "erger" geworden is door de vele frustraties.

En dat er gestudeerd kan worden in de gevangenis, vind ik persoonlijk ook een pluspunt. Zo maken die mensen meer kans op een job wanneer ze terugkeren in de maatschappij, wat (volgens mij) dan ook de herintegratie bevordert. 't Is niet dat ze een diploma in hun schoot geworpen krijgen, ze moeten daar ook voor studeren. Ik heb liever dat ze zich nuttig bezig houden en proberen een diploma te halen, dan dat ze de hele dag zich zitten vervelen in hun cel en daardoor over-gefrustreerd terug in onze samenleving komen.

Offline wea

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 2378
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #31 Gepost op: september 05, 2013, 14:54:11 »
ik denk dat die fotos al niet erg realistisch zijn... lijkt me dat ze dan weer veel helikopter ontsnappingen gaan hebben.  :denk: Dus die mooie open pleinen, dat gaat er al niet komen vermoed ik.

Voor mij is straf ook vrijheidsberoving. Vergeet niet dat die mensen ook nog terugkomen in de maatschappij en liever dan iemand die als een zo normaal mens terug komt dan een overgefrustreerde gevangene.

Plus ook voor de cipiers is een gevangenis met mensen die zich doodvervelen geen lachertje vermoed ik. Het minste leidt dan tot een conflict en escaleert.

De doodstraf... het rechtsysteem is zo subjectief als het maar kan zijn. hoe meer geld, hoe beter de advocaat hoe minder kans op de doodstraf. Hoe armer, hoe meer kans op de doodstraf. En harde bewijzen blijken na een tiental jaar niet zo hard meer te zijn. Bekentenissen zijn ook niet 100% te vertrouwen. Er is een percentage van de bevolking dat zo beinvloedbaar is dat zij zullen bekennen en daar dan niet vanaf te brengen zijn. Daar zijn interessante onderzoeken naar gedaan.
Plus ik vraag me dan ook af waarom de moordenaar van de moordenaars dan wel mag moorden....en wat dat met een normale mens doet. Als die daar echt niks mee inzitten, zijn dat dan niet gelijkaardige psychopaten?

Ik denk dat je niet mag onderschatten wat vrijheidsberoving met een mens doet. Niet kunnen beslissen waar je gaat en staat, wat je eet, wanneer je dingen doet,....

Offline fleureke

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25832
 • Geslacht: Vrouw
 • Don't mind the dog, beware of the owner
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #32 Gepost op: september 05, 2013, 14:55:52 »
Ok, er zijn er misschien die die privileges niet verdienen. Maar hoeveel denken jullie dat er zo in de gevangenis zitten? De grote meerderheid van de gevangenen zijn degene waarvan jullie vinden dat ze een tweede kans verdienen en het zijn ook vooral die mensen waaraan ik denk en niet die keine minderheid van echte psychopaten. En wie zegt dat ze die ook in die "luxueuze" gevangenis gaan steken?

Misschien geen slecht idee van 2 soorten gevangenis te maken? Maar wat zijn de criteria dan, dat is ook niet gemakkelijk te bepalen he?

En je hebt gelijk Fleureke dat de strafmaat niet altijd in verhouding is tot de misdaad! Het ergste vind ik dat je al na een derde van je straf kan vrijkomen. Ik heb er niks op tegen dat je vervoegd kan vrijkomen bij heel veel spijt en goed gedrag, maar een derde is wel héél weinig.

En sorry Wendy, maar je vergelijking met een rusthuis gaat echt niet op!!! Dat die mensen niet altijd buiten mogen is voor hun eigen goed. Die zijn zo verward dat ze gevaar lopen als je ze alleen op straat laat rondlopen. Het is niet voor niks dat je constant opsporingsberichten ziet van oudere mensen. En degene die wel nog goed bij hun verstand zijn die kunnen wel buiten en zijn vrij om te staan en te gaan waar ze willen! Mijn oma zit ook in een rusthuis. Vindt ze dat erg? Ja, want ze geven haar daar eten, ramp o ramp! Ze wilt namelijk niet meer eten omdat ze altijd denkt dat ze juist gegeten heeft. Moeten we haar dan gewoon aan haar lot overlaten en langzaam laten sterven van de honger? Van het moment dat iemand zijn eigen niet meer kan verzorgen, spuitje geven?  (Ze spreekt zelf van nog enkele jaren te willen meegaan dus nee, het is niet omdat ze haar leven beu is!) Zij heeft trouwens wel een mooie luxueuze kamer en een mooie tuin en zo! Een voetbalveld niet, maar ik zie haar daar ook niet direct gebruik van maken... En zij betaalt dat helemaal zelf, daar moeten jullie niks voor betalen! En voor de mensen die het hun niet kunnen permitteren draag ik graag een steentje bij!

ik heb niets tegen dat vervroegd vrijkomen e (in sommige gevallen)... zeker ni as de straf sowieso ni in verhouding was met de misdaad... maar tis onnozel dat ze het standaard doen?  waarom spreken ze dan straffen uit van 30 jaar, als je toch al na 10 jaar vrijkomt?  geef dan gelijk 10 jaar zonder kans op vervroegde vrijlating he...  :weetniet:
maar iemand die uit miserie nen autoradio steelt, in de rechtzaal of gevangenis beseft dat da ni just is om zoiets te doen, sorry zegt tegen de eigenaar van den auto, draait wel voor nen tijd den bak in, en als die vraagt om vervroegd vrij te komen, bezien ze hem ni...
maar de vrouw van dutroux (waarvan ook haar aandeel in de dood van die kinderen bewezen was) vraagt onnozel: kzit ie al lang, makik buiten?  en weup, ze zoeken nog een onderkomen voor haar ook... mijn flutverstand kan ni volgen  :shifty:

en dat er mensen zijn die moeten betalen om minder te hebben dan dit, da snap ik ook ni... mensen die een huis huren, waar nergens geen lanen met bomen in de buurt zijn, die geen geld meer overhebben om 1 keer per week een uurtje te gaan sporten... zijn evengoed beperkt in hun vrijheid e ;)


Offline koenv

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1048
 • Geslacht: Man
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #33 Gepost op: september 05, 2013, 15:00:04 »
ik heb niets tegen dat vervroegd vrijkomen e (in sommige gevallen)... zeker ni as de straf sowieso ni in verhouding was met de misdaad... maar tis onnozel dat ze het standaard doen?  waarom spreken ze dan straffen uit van 30 jaar, als je toch al na 10 jaar vrijkomt?  geef dan gelijk 10 jaar zonder kans op vervroegde vrijlating he...  :weetniet:
maar iemand die uit miserie nen autoradio steelt, in de rechtzaal of gevangenis beseft dat da ni just is om zoiets te doen, sorry zegt tegen de eigenaar van den auto, draait wel voor nen tijd den bak in, en als die vraagt om vervroegd vrij te komen, bezien ze hem ni...
maar de vrouw van dutroux (waarvan ook haar aandeel in de dood van die kinderen bewezen was) vraagt onnozel: kzit ie al lang, makik buiten?  en weup, ze zoeken nog een onderkomen voor haar ook... mijn flutverstand kan ni volgen  :shifty:

en dat er mensen zijn die moeten betalen om minder te hebben dan dit, da snap ik ook ni... mensen die een huis huren, waar nergens geen lanen met bomen in de buurt zijn, die geen geld meer overhebben om 1 keer per week een uurtje te gaan sporten... zijn evengoed beperkt in hun vrijheid e ;)

Is niet waar he. Vrijheid is : kunnen gaan en staan waar en wanneer je wil ( voor zover dit mogelijk is in onze maatschappij  :wink: ) . En niet "geleefd worden" maar zelf "het leven beleven", al is dat soms armzalig.

Offline wendy hostyn

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16223
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #34 Gepost op: september 05, 2013, 15:02:53 »
ik heb niets tegen dat vervroegd vrijkomen e (in sommige gevallen)... zeker ni as de straf sowieso ni in verhouding was met de misdaad... maar tis onnozel dat ze het standaard doen?  waarom spreken ze dan straffen uit van 30 jaar, als je toch al na 10 jaar vrijkomt?  geef dan gelijk 10 jaar zonder kans op vervroegde vrijlating he...  :weetniet:
maar iemand die uit miserie nen autoradio steelt, in de rechtzaal of gevangenis beseft dat da ni just is om zoiets te doen, sorry zegt tegen de eigenaar van den auto, draait wel voor nen tijd den bak in, en als die vraagt om vervroegd vrij te komen, bezien ze hem ni...
maar de vrouw van dutroux (waarvan ook haar aandeel in de dood van die kinderen bewezen was) vraagt onnozel: kzit ie al lang, makik buiten?  en weup, ze zoeken nog een onderkomen voor haar ook... mijn flutverstand kan ni volgen  :shifty:

en dat er mensen zijn die moeten betalen om minder te hebben dan dit, da snap ik ook ni... mensen die een huis huren, waar nergens geen lanen met bomen in de buurt zijn, die geen geld meer overhebben om 1 keer per week een uurtje te gaan sporten... zijn evengoed beperkt in hun vrijheid e ;)

binnenkort in de gevangenis... de verplichte groepsexcursie naar Plopsaland  :lol:

Offline Sarah B

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20789
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #35 Gepost op: september 05, 2013, 15:04:50 »
en dat er mensen zijn die moeten betalen om minder te hebben dan dit, da snap ik ook ni... mensen die een huis huren, waar nergens geen lanen met bomen in de buurt zijn, die geen geld meer overhebben om 1 keer per week een uurtje te gaan sporten... zijn evengoed beperkt in hun vrijheid e ;)
Dat kun je toch niet vergelijken met in de gevangenis zitten.
Die mensen kunnen zelf kiezen hoe laat ze opstaan, eten. Kunnen zelf kiezen wanneer en hoe lang ze gaan sporten (sporten hoeft niet duur te zijn en kan zelfs gratis, bv. joggen). Ze kunnen kiezen waar ze naartoe gaan, wanneer en hoe lang. Ze hebben privacy, kunnen zonder pottekijkers op het toilet zitten. Enz, enz.

Als je het op jouw manier bekijkt is iedereen beperkt in zijn/haar vrijheid. Ik ben ook beperkt in mijn vrijheid want ik kan geen nieuwe auto kopen, daar heb ik geen geld voor. :weetniet:

Offline koenv

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1048
 • Geslacht: Man
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #36 Gepost op: september 05, 2013, 15:08:06 »
binnenkort in de gevangenis... de verplichte groepsexcursie naar Plopsaland  :lol:

Dat noemen ze dan "bendebuilding" .  :wink:

Offline wendy hostyn

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16223
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #37 Gepost op: september 05, 2013, 15:09:19 »
Dat noemen ze dan "bendebuilding" .  :wink:

 :lol:

en direct een test om te zien of de pedofielen met hun handjes van de kindjes kunnen blijven  :yes:

Offline Beau_12

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4802
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #38 Gepost op: september 05, 2013, 15:12:32 »
Dat kun je toch niet vergelijken met in de gevangenis zitten.
Die mensen kunnen zelf kiezen hoe laat ze opstaan, eten. Kunnen zelf kiezen wanneer en hoe lang ze gaan sporten (sporten hoeft niet duur te zijn en kan zelfs gratis, bv. joggen). Ze kunnen kiezen waar ze naartoe gaan, wanneer en hoe lang. Ze hebben privacy, kunnen zonder pottekijkers op het toilet zitten. Enz, enz.

Als je het op jouw manier bekijkt is iedereen beperkt in zijn/haar vrijheid. Ik ben ook beperkt in mijn vrijheid want ik kan geen nieuwe auto kopen, daar heb ik geen geld voor. :weetniet:

Sorry, maar laten we de criminelen op handen dragen  :yes:.  Als ze zich in de eerste plaats aan de wet zouden houden, zouden ze die vrijheid niet kwijt zijn.  Als mijn dochter ni luistert wordt het tv kijken ook afgenomen.  Dat heet nu eenmaal straffen ...

Offline Sarah B

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20789
 • Geslacht: Vrouw
Re: nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark
« Reactie #39 Gepost op: september 05, 2013, 15:23:09 »
Sorry, maar laten we de criminelen op handen dragen  :yes:.  Als ze zich in de eerste plaats aan de wet zouden houden, zouden ze die vrijheid niet kwijt zijn.  Als mijn dochter ni luistert wordt het tv kijken ook afgenomen.  Dat heet nu eenmaal straffen ...
Ik draag criminelen helemaal niet op handen. Ze mogen (en moeten) serieus gestraft worden. Ik hoop alleen dat wanneer ze terugkeren in de maatschappij, ze positief veranderd zijn.

Het doel van een gevangenis is straffen, maar OOK een succesvolle terugkeer van de gedetineerden in de maatschappij bewerkstelligen.

Ik herhaal mijn vraag: wat vind jij het belangrijkste? Dat misdadigers hard moeten afzien in de gevangenis, OF dat een gevangenis de kans op recidive doet dalen?

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal