collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Natuurlijke remedie/bachbloesems/mindfulness bij nervositeit?  (gelezen 1247 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline elliot

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 11435
  • Geslacht: Vrouw
Natuurlijke remedie/bachbloesems/mindfulness bij nervositeit?
« Gepost op: december 01, 2010, 12:57:03 »
Ben net terug aan het werk na 10 dagen thuis met klachten die al een kleine maand aansleepten: misselijkheid, veel diarree in de voormiddag, maagpijn, hoofdpijn, lichte koorts, grieperig gevoel, heesheid, stikkapot. Al die klachten kwamen/komen geregeld voor, zeker elke dag "iets", maar niet dagelijks heftig of alles gecombineerd. 'k Heb een hele batterij testen ondergaan (alle lichaamssubstanties  :mrgreen:, echo buik, gastroscopie, RX longen en thorax) en er is niets gevonden. Tegen het eind van mijn ziekenverlof ging het ook weer redelijk.
Maar vanochtend was 't weer van dat: buikpijn, diarree, beetje hoofdpijn, gejaagd gevoel. Deze nacht ook vreselijke nachtmerries + zweten.

Ik neem aan dat het stressklachten zijn, gerelateerd aan het werk. Objectief gezien is daar niet echt een reden toe; ik kan de job aan, doe het graag etc. Alleen zijn er wat spanningen op 't werk (niks ergs) en ben ik ook, na 1j, nog steeds nerveus in de 2 weken (!) voordat ik een nieuwe les moet geven. De aard van 't beestje, vrees ik. Ik ben altijd al zo geweest en vermoed dat ik altijd zo zal blijven.

Ik ga nu op zoek naar een licht natuurlijk steuntje voor die klachten. Homeopathie geeft goede resultaten, maar ik ben verslaafd aan mijn muntsigaretten + aan 2 koppen koffie en een cola/dag... dus de medicatie wordt erdoor teniet gedaan.

Iemand ervaring met kruiden tegen stressklachten? (Ik mag wel geen St-Janskruid nemen omdat ik ook nog andere medicatie neem die daar niet compatibel mee is.)
Of bachbloesems? (Als ik écht heel nerveus ben neem ik een pipetje Bach Rescue, helpt goed, maar ik kan dat moeilijk de hele dag lang nemen, he.)

Anders dacht ik eens uit te kijken naar een cursus mindfulness in het Leuvense. Heb er een boek over gelezen en het principe spreekt me enorm aan. Ik denk ook dat het iets is dat mij zou kunnen helpen bepaalde emoties en klachten te beheersen. Ik heb alleen géén zin om een té zweverige cursus te volgen. Met echt New Age-gedoe moeten ze bij mij niet aankomen. Iemand ervaring met een cursus mindfulness? Een tip (in mijn regio)?
« Laatst bewerkt op: december 01, 2010, 13:02:47 door elliot »


Offline Anke W

  • geavanceerde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 1453
  • Geslacht: Vrouw
Re: Natuurlijke remedie/bachbloesems/mindfulness bij nervositeit?
« Reactie #1 Gepost op: december 01, 2010, 14:45:20 »
Sedanxio, is op basis van passiebloemen dacht ik
ik heb het gevoel dat je er rustiger van wordt en ik slaap er ook beter door (het is geen slaapmiddel, maar mijn "gejaagd" zijn zwakt er serieus mee af)


Hondenvrienden.be

Re: Natuurlijke remedie/bachbloesems/mindfulness bij nervositeit?
« Reactie #1 Gepost op: december 01, 2010, 14:45:20 »
Dier algemeen

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.beDe website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal