collapse

Uit liefde voor dieren | Maxi Zoo

Paravet - help je huisdier om gezond te blijven

Versele Laga - Opti Life - Een neus voor het beste!

Auteur Topic: het culinaire topic :mrgreen:  (gelezen 68119 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #160 Gepost op: mei 07, 2009, 22:49:24 »
Brit Premium = hondenvoeding van topkwaliteit
Angus beef is idd wel goede kwaliteit over het algemeen , maar je moet er wel aan zijn gezien het meer een "dode" smaak heeft dan wat wij gewoon zijn.
Aberdeen is zelfs nog een stukje erger.

@KIm84 : wil je echt een TOP steak , dan vraag je aan je slager of hij bij de volgende levering "de Kraai" aan de kant wil houden voor je.
Dat is het summum van de steaks :yes:

@Herman : een steak in de OVEN afbakken :wow:

Offline herman

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 4099
  • 336 HV-Punten
    • mijn werk
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #161 Gepost op: mei 07, 2009, 22:56:14 »
das ni afbakken, das opwarmen.
ik doe dit thuis, want hilde wil geen bloed zien, ze eet zo'n uitgedroogde medium.
dus wat doe ik, leg beide stukken gelijk in de pan, en de mijne gaat na het dichtschroeien in een warme oven (niet te warm, zodat het vlees niet afbakt) en na 5 minuten is de steak voor hilde smaakloos droog en ik heb dan een lekker bloederig stuk vlees op mijn bord.  test maar eens uit.
In trouwe vast

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #162 Gepost op: mei 07, 2009, 22:57:57 »
Ow ok , dat klopt idd , ik had het anders begrepen alsof je een gebraad voorbakt en dan afbakt in de oven .... dacht al :wow: :whoea:

Dan is je oven ongeveer een 80 a 105

Offline herman

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 4099
  • 336 HV-Punten
    • mijn werk
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #163 Gepost op: mei 07, 2009, 23:03:30 »
150 gedurende 5 minuten gaat.
mijne maat - (ex)-chef en gewerkt in 't hof van cleve - heeft mij dat geleerd.
hij werkte in een restaurant op het zuid in Antwerpen, waar er een paar runderen per dag opgediend werden.
dat moet je dan doen als ge zo'n tafel hebt met 10 man, de ene eet doorbakken, de ander bleu enz... door het vlees in de oven te zwieren kun je het warm houden, en voor de bleu is het infeite opwarmen. Een bleu die nog frigo-koud is van binnen is niet te vreten.
In trouwe vast

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #164 Gepost op: mei 07, 2009, 23:06:21 »
Blue frigo koud is idd een probleem bij velen , en niet eetbaar .

Mooie tip , ga toch eens proberen ... watn 150 lijkt zo enorm veel h

Offline nance

  • VIP-Hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6912
  • 0 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #165 Gepost op: mei 07, 2009, 23:09:26 »
Voorstel:

Komen jullie hier om de andere dag koken??? :oops:

pure_

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #166 Gepost op: mei 07, 2009, 23:10:10 »
Voorstel:

Komen jullie hier om de andere dag koken??? :oops:
Was net tzelfde aan 't denken  :mrgreen:

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #167 Gepost op: mei 07, 2009, 23:10:48 »
:yes: ik heb het al gezegd h

Offline nance

  • VIP-Hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6912
  • 0 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #168 Gepost op: mei 07, 2009, 23:14:27 »

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #169 Gepost op: mei 07, 2009, 23:15:17 »
Niks PB, wat heb ik er voor over?? :denk:

Ge moogt elke dag mee-eten in dit klasse-restaurant, met als gezelschap, aan de ene kant een kopje met rechtopstaande oren en aan de andere kant een duvelke. :rolf:

:whoea: :whoea: :whoea: :whoea: :whoea:  ik heb hier thuis net hetzelfde

pure_

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #170 Gepost op: mei 07, 2009, 23:15:47 »
:whoea: :whoea: :whoea: :whoea: :whoea:  ik heb hier thuis net hetzelfde
Dan is 't hier interessanter h

Offline nance

  • VIP-Hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6912
  • 0 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #171 Gepost op: mei 07, 2009, 23:18:15 »
:whoea: :whoea: :whoea: :whoea: :whoea:  ik heb hier thuis net hetzelfde

Op een ander smaakt het naar het schijnt altijd beter  :weetniet:

Offline herman

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 4099
  • 336 HV-Punten
    • mijn werk
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #172 Gepost op: mei 08, 2009, 09:43:26 »
koken is maar enkele technieken onder de knie hebben.

verder groentjes niet te plat koken (weet dat vitamineC wateroplosbaar is, en als je de structuur van de groenten kapotkookt, al het sap uit de groentjes loopt en alle vitamines in het kookvocht zitten, en zo in de pompbak verdwijnen.)
een vlijmscherp mes hebben
liefst verse kruiden gebruiken

als ge bakt, ziet dat uw vet niet verbrandt, dit vind ik eigenlijk nog het moeilijkste van alles.
In trouwe vast

Offline Loupe

  • geavanceerde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 1613
  • 2 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • Van Maligin
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #173 Gepost op: mei 08, 2009, 09:46:02 »
koken is maar enkele technieken onder de knie hebben.

verder groentjes niet te plat koken (weet dat vitamineC wateroplosbaar is, en als je de structuur van de groenten kapotkookt, al het sap uit de groentjes loopt en alle vitamines in het kookvocht zitten, en zo in de pompbak verdwijnen.)
een vlijmscherp mes hebben
liefst verse kruiden gebruiken

als ge bakt, ziet dat uw vet niet verbrandt, dit vind ik eigenlijk nog het moeilijkste van alles.

en voor als het toch eens misgaat genoeg reserve maaltijden in de diepvries zetten  :whoea:

Offline herman

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 4099
  • 336 HV-Punten
    • mijn werk
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #174 Gepost op: mei 10, 2009, 13:39:26 »
voor een botersaus, gebruik steeds hoeveboter. Hoeveboter kun je niet lang bewaren, max 2 weken in de koelkast, maar geeft veel meer smaak, en veel meer botersmaak.
In trouwe vast

Offline prada2026

  • warme hondenvriend
  • *
  • Berichten: 859
  • 2 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #175 Gepost op: mei 10, 2009, 14:22:47 »
Best eerst je hoeveboter klaren!

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #176 Gepost op: mei 10, 2009, 20:37:58 »
Best eerst je hoeveboter klaren!

UITERAARD ! Voor alle botersausen , b

Offline prada2026

  • warme hondenvriend
  • *
  • Berichten: 859
  • 2 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #177 Gepost op: mei 10, 2009, 20:55:22 »
Ik heb altijd geleerd dat je die op een zacht vuur moet laten smelten en vervolgens vrijwel laten koken. Tot je goed ziet dat het stremsel naar de onderkant gezakt is en het gele botervet bovenaan drijft!
Dan kun je 2 dingen doen! Het zo gebruiken (botervet uitlepelen) of het laten opstijven en vervolgens het stremsel erafsnijden!

Offline lunatic

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6398
  • 75 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #178 Gepost op: mei 10, 2009, 23:49:57 »
Heb het nog niet geprobeerd, maar als je er een ijsblokje bijzwiert zou het vet zich daarrond vastzetten

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32728
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #179 Gepost op: mei 11, 2009, 08:27:52 »
De quiche ws overheeeeeeeeeeerli jk  :yes:
Alleen

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be



De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal