collapse

Uit liefde voor dieren | Maxi Zoo

Paravet - help je huisdier om gezond te blijven

Versele Laga - Opti Life - Een neus voor het beste!

Auteur Topic: het culinaire topic :mrgreen:  (gelezen 68090 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Artan

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 12355
  • 667 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #140 Gepost op: mei 06, 2009, 11:58:13 »
Brit Premium = hondenvoeding van topkwaliteit
de mijn ook nie, ik heb nie graag van die bloempatatten :lol:

Als ik puree maak mogen ze al is langer opstaan maar anders duurt da bij mij echt geen 20minuten eer die gaar zijn  :zot:

Offline Fiorili

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 4704
  • 174 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #141 Gepost op: mei 06, 2009, 12:36:54 »
WATER :wow: ............ *krak* mijn hart in 1.000 stukken

Chimay en Rodenbach :wink:

en zo krijg ik dus zin om stoofvlees te maken opnieuw  :mrgreen:

Ooit eens een recept gevonden met pure chocolade bijgevoegd ... stoofvlees van ree toen ... was echt om vingers en duimen af te likken

Offline orinake

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32957
  • 5968 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #142 Gepost op: mei 06, 2009, 13:16:11 »
- 500gr mascarpone
- sterke koffie
- 4 eierdooiers
- 2 eiwitten
- 100 gr poedersuiker
- amaretto
- boudoirs (= lange vingers)
- cacaopoeder

Bereidingswijze
- Eierdooiers met suiker wit kloppen
- Mascarpone doormengen.
- Eiwit stijfkloppen en door het mascarpone mengsel scheppen: RUSTIG!!!!
- sterke koffie mengen met amaretto naar smaak
- koekjes doppen in het koffiemengsel en in een schotel schikken.
- Mascarpone mengsel overgieten en in de koelkast zetten.

Voor het opdienen bestrooien mer cacaopoeder.

Wat ik soms ook doe:
De boudoirs vervangen door speculaas
De cacaopoeder vervangen door chocoladesnippers
Voor mensen (of de kindjes)die geen alcohol willen kan je de amaretto vervangen door Fruitsap en samen met de koekjes nog wat fruit gebruiken.

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #143 Gepost op: mei 06, 2009, 22:53:23 »
Orinake,

bedankt voor dit recept

en Herman,
gij weet het altijd beter eh jong!
ik zou je graag eens aan mijn vuur zien staan!!!!!!!
10 minuutjes voor een bloemkool???
als het water al kookt en zo ja, mss,
maar gij weet het altijd beter precies....

Jappe,

laat eens weten hoe de bloemkool was n

Offline orinake

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32957
  • 5968 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #144 Gepost op: mei 06, 2009, 23:01:51 »
Orinake,

bedankt voor dit recept

en Herman,
gij weet het altijd beter eh jong!
ik zou je graag eens aan mijn vuur zien staan!!!!!!!
10 minuutjes voor een bloemkool???
als het water al kookt en zo ja, mss,
maar gij weet het altijd beter precies....

Jappe,

laat eens weten hoe de bloemkool was n

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32726
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #145 Gepost op: mei 07, 2009, 08:35:08 »
kan je ook eens positief reageren op een topic ?




Dat heb ik me eerlijkgezegd toch ook al afgevraagd  :silenced:

Offline orinake

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32957
  • 5968 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #146 Gepost op: mei 07, 2009, 10:04:33 »
Dat heb ik me eerlijkgezegd toch ook al afgevraagd  :silenced:

lol steek jij daar je energie nog in dan?

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #147 Gepost op: mei 07, 2009, 10:17:41 »
Mijn aardappelen staan nooit 20 minuten op zuh  :shock:

Bij mij wel hoor,
maar ik maak wel een grote kom aardappelen,
zo een 12

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32726
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #148 Gepost op: mei 07, 2009, 10:23:15 »
lol steek jij daar je energie nog in dan?


Och, mezelf iets afvragen kost nu niet zo veel energie hoor  :mrgreen:

Offline orinake

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32957
  • 5968 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #149 Gepost op: mei 07, 2009, 10:27:11 »
Och, mezelf iets afvragen kost nu niet zo veel energie hoor  :mrgreen:

bwa kvind het gewoon zonde om aan bepaalde personen energie te verscpillen :)
Dan denk ik liever na hoe ik Eneas kan bezig houden terwijl ik in de keuken aant kuisen ben enzo van die dingen ;)

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32726
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #150 Gepost op: mei 07, 2009, 10:28:53 »
bwa kvind het gewoon zonde om aan bepaalde personen energie te verscpillen :)
Dan denk ik liever na hoe ik Eneas kan bezig houden terwijl ik in de keuken aant kuisen ben enzo van die dingen ;)


groot gelijk  :wink:
Maar ik kan me momenteel toch niet bezighouden met mijne kleine  :mrgreen:

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18045
  • 4074 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #151 Gepost op: mei 07, 2009, 10:32:00 »
ik maak maar 300 g aardappelen, en die zijn ook niet gaar op een kwartiertje...

In de stoomkoker wel, maar niet op het vuur.

Mss hangt het ook van de soort aardappel af?

Je bent pas rijk, als je iets bezit wat niet te koop is.

Offline orinake

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32957
  • 5968 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #152 Gepost op: mei 07, 2009, 10:45:12 »
ik maak maar 300 g aardappelen, en die zijn ook niet gaar op een kwartiertje...

In de stoomkoker wel, maar niet op het vuur.

Mss hangt het ook van de soort aardappel af?

hangt van de aardappel af en ook van hoe groot u stukken zijn...

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #153 Gepost op: mei 07, 2009, 10:48:55 »
Kleine stukjes hier,
maar wel vastkokende aardappelen (van den boer  :mrgreen:, uit de koeienstal)

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18045
  • 4074 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #154 Gepost op: mei 07, 2009, 11:03:05 »
Kleine stukjes hier,
maar wel vastkokende aardappelen (van den boer  :mrgreen:, uit de koeienstal)
idem hier...

Je bent pas rijk, als je iets bezit wat niet te koop is.

Offline prada2026

  • warme hondenvriend
  • *
  • Berichten: 859
  • 2 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #155 Gepost op: mei 07, 2009, 17:31:41 »
foei kim! :lol:
ook een idee :denk: maar meebakken geeft dat zo geen klef gedoe? :denk:
ik leer bij vandaag :yes: doet ge der dan ook nog de echte appel in?


Dat hangt ervan af... heb ik hem in huis of niet! Meestal wel dus! Samen met champignons! Goeie combi!

Offline Kim84

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 12930
  • 285 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #156 Gepost op: mei 07, 2009, 19:27:29 »
Ik lustte vroeger graag biefstuk , bleu gebakken.
Tegenwoordig vind ik ze echter meer en meer smaakloos, hard, taai pezig.
Welk is nu de beste biefstuk die je kunt vinden eigenlijk ?

*thinks her "get up and go" just crawled in the corner and died!*

Offline herman

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 4099
  • 336 HV-Punten
    • mijn werk
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #157 Gepost op: mei 07, 2009, 20:16:28 »
beste biefstuk... van een limousin, charolais, angus beef...

het belgisch wit blauw geeft mager en smaakloos vlees. als het hard is komt dat door het slecht invriezen (op een te hoge temperatuur, bij  -5 of zo)
pezig heb je met een slecht stuk vlees.

een goeie biefstuk is dooraderd met donkergele vetadertjes, heeft een gemarmerd zicht.
je bakt hem efkes op hoog vuur (max 1 minuut per kant), en dan nog een minuut of 6 in de oven aan 150
In trouwe vast

Offline prada2026

  • warme hondenvriend
  • *
  • Berichten: 859
  • 2 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #158 Gepost op: mei 07, 2009, 22:08:44 »
Ik heb liefst Argentijnse steak!
Steak moet zacht zijn, maar hoe het eruit moet zien dat hangt een beke af van de steak dat je neemt (Filet Pur ziet er nu eenmaal anders uit dan T-bone :mrgreen:)
Wel moet je erop letten dat er zeker geen pezen inzitten!

Offline herman

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 4099
  • 336 HV-Punten
    • mijn werk
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #159 Gepost op: mei 07, 2009, 22:47:09 »
Argentijns rund is ook heel goed.

nadeel 1 van de runderen met lekker vlees: ze hebben minder versnijdbare steak. bij een dikbil kunt ge van bijna alles een steak snijden.
nadeel 2 van die runderen: zij kunnen veel later kalven dan dikbilrunderen (ze worden dikwijls pas voor de eerste maal gedekt als ze 2 jaar zijn), dus de productiviteit van zo'n rund is veel lager en minder rendabel. Dit komt omdat in het buitenland de keizersnede bij runderen geen alledaagse praktijk is.
nadeel 3 (nu ja nadeel) het vlees is vetter
In trouwe vast

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be



De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal