collapse

Versele Laga - Opti Life - Een neus voor het beste!

ZOOBIO.BE

Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: het culinaire topic :mrgreen:  (gelezen 72053 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

natje03

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #120 Gepost op: mei 05, 2009, 15:24:44 »
Selderzout :denk: nee , zou begot niet weten waarom

Het enige wat ik nog kan denken is de aanbaktijd voor je appel/sjalot.

Sjalot kan inderdaad bitter gaan smaken indien ze bakt ipv fruit :yes:
tja, ik smijt men sjalot samen met men appel in wat boter ... op een zacht vuurtje in een niet-tefal-steelpan :denk:
maar soms is men appel wat later, omdat ik ze nog moet schillen ed :denk: hmz

en het selderzout zorgt voor een ander smaakske :mrgreen:
iets anders, lekker :yes:
ge moet het es proberen!  :mrgreen:

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #121 Gepost op: mei 05, 2009, 15:29:31 »
tja, ik smijt men sjalot samen met men appel in wat boter ... op een zacht vuurtje in een niet-tefal-steelpan :denk:
maar soms is men appel wat later, omdat ik ze nog moet schillen ed :denk: hmz

en het selderzout zorgt voor een ander smaakske :mrgreen:
iets anders, lekker :yes:
ge moet het es proberen!  :mrgreen:

Dan lijkt het m idd aan de baktijd :yes:

En thx voor de tip , zal het eerstvolgende keer testen :yes:

natje03

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #122 Gepost op: mei 05, 2009, 15:30:02 »
Dan lijkt het m idd aan de baktijd :yes:

En thx voor de tip , zal het eerstvolgende keer testen :yes:
en ik zal de baktijd testen! :thumbs: merciekes!

Offline jappe07

  • warme hondenvriend
  • *
  • Berichten: 794
  • in de kempen
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #123 Gepost op: mei 05, 2009, 17:25:18 »
hoe maken jullie je bloemkool met witte saus liefst zoveel tips :wave:

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18470
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #124 Gepost op: mei 05, 2009, 18:23:26 »
ja hoor,

en doordat het nu al ligt te weken, zal het mss al malser zijn.

Ligt er ook aan welk vlees je gekregen hebt natuurlijk.
kheb het van de colruyt, tis rundsstoofvlees. Maar als ik het vlees bekijk, ben ik niet zo opgetogen over de kwaliteit, er zit toch wat vet aan en er zitten rangen in, die worden niet mals nattuurlijk...

Volgende keer toch maar beter vlees proberen vinden, maar das niet simpel...

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18470
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #125 Gepost op: mei 05, 2009, 18:29:23 »
nog een vraag van mij, ik heb hier twee ribben liggen, die we wouden BBQ-en, maar die niet opgeraakt zijn.

Hoe maak ik die nu best klaar (wij hebben geen BBQ)
In de oven? Of in de pan???

Offline ~Sammeke~

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3755
  • Geslacht: Vrouw
    • http://kids.woefsite.be
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #126 Gepost op: mei 05, 2009, 18:30:56 »
awel ge steekt die in de auto, ge start de auto en ge rijdt naar hier om die op de bbq te leggen  :mrgreen:

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18470
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #127 Gepost op: mei 05, 2009, 18:32:08 »
awel ge steekt die in de auto, ge start de auto en ge rijdt naar hier om die op de bbq te leggen  :mrgreen:
:mrgreen: maakt ge em al aan?  :lol:

Offline ~Sammeke~

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3755
  • Geslacht: Vrouw
    • http://kids.woefsite.be
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #128 Gepost op: mei 05, 2009, 18:33:31 »
Tis ene op gas, dus das op een minuut gefixt.  Laat maar weten als ge de straat in rijdt  :yes:

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18470
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #129 Gepost op: mei 05, 2009, 18:39:22 »
Tis ene op gas, dus das op een minuut gefixt.  Laat maar weten als ge de straat in rijdt  :yes:

 :thumbs:  :mrgreen:

Offline Kim84

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 12921
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #130 Gepost op: mei 05, 2009, 19:33:41 »
FF rechtzetting, het quicherecept heb ik van Marengo gekregen en ik dacht dat zij het van haar mama had  :yes:


Currysaus van knorr is ook lekker, de die die je enkel nog moet opwarmen  :shhh:

Offline lunatic

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6399
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #131 Gepost op: mei 05, 2009, 20:42:22 »

Offline prada2026

  • warme hondenvriend
  • *
  • Berichten: 859
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #132 Gepost op: mei 05, 2009, 20:52:49 »

Offline natasja

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 5811
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #133 Gepost op: mei 05, 2009, 21:45:26 »
Bruno,
 :fuu:Tiramisu :fuu:

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18470
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #134 Gepost op: mei 05, 2009, 21:46:12 »
Bruno,
 :fuu:Tiramisu :fuu:
MET speculoos  :yes:

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3832
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #135 Gepost op: mei 05, 2009, 21:48:38 »
hoe maken jullie je bloemkool met witte saus liefst zoveel tips :wave:

Jappe,

ik heb juist in het topic van de leeftijden gelezen dat jij hier het "kakkenestje" bent.  :wink:
Dus bloemkool als volgt :

Bloemkool koken in water met een beetje zout.
De bloemkool moet goed onder staan, en ik zet ze gelijk op met de patatjes. (kwestie van de duur te weten dat ze moet koken)

Ik giet ze af in een vergiet.
De saus maak je ofwel met melk, ofwel met het kookvocht, ofwel half om half.

hoe begin je daar aan :

boter smelten op heet vuur,en dan meel bij doen.
de hoeveelheid is half om half (vb : 50 gr boter = 50 gr bloem)
direct goed roeren, het wordt een papje.
Vuur minder zetten.
Dan vocht bijgieten (dus de melk, of....)
ik doe er ook een half blokje kippenbouillon bij.
Goed blijven roeren, muskaatnoot en peper bijvoegen.
En klaar is Kees.
(oh ja, de bloemkool overgieten met dit sausje  :mrgreen: )

Om te weten hoeveel vocht :
dat moet je een beetje bekijken, wil je een dikke saus, dan weinig vocht,
wil je een iets meer lopende saus : meer vocht (logisch)

Smakelijk,
nog vragen,

shoot ze maar.

Offline herman

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 4100
    • mijn werk
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #136 Gepost op: mei 06, 2009, 08:55:05 »
wat een platgekookte bloemkool!
je legt de bloemkool in kokend water, en zeker geen 20 minuten zoals patatten, maar max 10 minuten.

natje03

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #137 Gepost op: mei 06, 2009, 11:43:33 »

Currysaus van knorr is ook lekker, de die die je enkel nog moet opwarmen  :shhh:
foei kim! :lol:

Misschien beter als je je currypoeder mee laat bakken? Of al eens een ander merk geprobeerd?
ook een idee :denk: maar meebakken geeft dat zo geen klef gedoe? :denk:

Ik doe er soms al eens een scheutje appelsap bij! Maar dan moet je wel oppassen! Gene minute maid, want dan is het niet meer te eten! Beste resultaat heb ik dan als ik biologish appelsap gebruik en echte room ipv melk!
ik leer bij vandaag :yes: doet ge der dan ook nog de echte appel in?

Offline Artan

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 12833
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #138 Gepost op: mei 06, 2009, 11:53:53 »
wat een platgekookte bloemkool!
je legt de bloemkool in kokend water, en zeker geen 20 minuten zoals patatten, maar max 10 minuten.


Mijn aardappelen staan nooit 20 minuten op zuh  :shock:

natje03

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #139 Gepost op: mei 06, 2009, 11:56:16 »
Mijn aardappelen staan nooit 20 minuten op zuh  :shock:
de mijn ook nie, ik heb nie graag van die bloempatatten :lol:


Hondenvrienden.be

Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #139 Gepost op: mei 06, 2009, 11:56:16 »
Dier algemeen

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be




De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal