collapse

Uit liefde voor dieren | Maxi Zoo

Paravet - help je huisdier om gezond te blijven

Versele Laga - Opti Life - Een neus voor het beste!

Auteur Topic: het culinaire topic :mrgreen:  (gelezen 68113 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #80 Gepost op: april 29, 2009, 22:35:10 »
Brit Premium = hondenvoeding van topkwaliteit
Heb er ook een recept van, maar zal moeten zoeken denk ik...
'k Heb wel al ondervonden dat het resultaat tegenslaat wanneer je mascarpone van een goedkoop merk gebruikt

Daar heb je ABSOLUUT gelijk in :yes:

Hier meestal St-Lucia :yes:


En vooral :: IJS IJS KOUD moet hij zijn :yes:

Offline prada2026

  • warme hondenvriend
  • *
  • Berichten: 859
  • 2 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #81 Gepost op: april 29, 2009, 22:41:29 »
voor al uw vragen over eten, koken, receptjes die je niet vindt...
suggesties die je wil geven
zoals bijvoorbeeld mijn intelligente vraag van gisteren ivm met knoflook :mrgreen:

ok, ik ga beginnen met mijn eerste vraag:
ik heb gisteren aardappelgratin gemaakt, goed gelukt, het was lekker!
enkel

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #82 Gepost op: april 29, 2009, 22:42:06 »
Gezien in een kookprogramma: gewoon pure room gebruiken zonder melk! Maar mensen, room is minstens 35 lieft 40% vet he! Met culinaire (light) room kom je der niet he! Calori

Offline prada2026

  • warme hondenvriend
  • *
  • Berichten: 859
  • 2 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #83 Gepost op: april 29, 2009, 22:43:35 »
nieuwe sociale activiteit..

Komen eten (zoals op vijftv) bij HV  :mrgreen:

Ok wanneer moet ik er zijn :mrgreen: :whoea:

Offline lunatic

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6398
  • 75 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #84 Gepost op: april 29, 2009, 22:49:40 »
Daar heb je ABSOLUUT gelijk in :yes:

Hier meestal St-Lucia :yes:


En vooral :: IJS IJS KOUD moet hij zijn :yes:

Sinds dat ene goedkopere voorval komt er hier ook geen andere meer aan te pas dan die St Lucia

Ben ook wel benieuwd naar jouw recept!

Offline prada2026

  • warme hondenvriend
  • *
  • Berichten: 859
  • 2 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #85 Gepost op: april 29, 2009, 22:50:28 »
Rond oudjaar heeft Bruno zijne gratin al eens gepost en sindsdien maak ik het op zijn wijze.
Gratin a la Bruno zoals ik het noem.
Verleden week nog gemaakt en het is echt om vingers af te likken.
Ondertussen al doorgegeven aan mensen en ze stoeven allemaal

Eigenlijk zou ik eens een receptje willen met Tongrolletjes en en een goed sausje  :fuu:

Ik zou voor een Dugl

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32728
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #86 Gepost op: mei 05, 2009, 08:23:42 »
Wie heeft er al is zelf quiche (hoe schrijf je dat?)gemaakt?
Zou er graag is 1 maken, maar durf er niet goed aan te beginnen...

Zelfde met ne verse pizza...

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18045
  • 4074 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #87 Gepost op: mei 05, 2009, 08:32:43 »
Wie heeft er al is zelf quiche (hoe schrijf je dat?)gemaakt?
Zou er graag is 1 maken, maar durf er niet goed aan te beginnen...

Zelfde met ne verse pizza...
ik heb van Kim84 is een recept voor quiche gekregen en die lukte van de eerste keer en was heel lekker!

-200ml (light)room
-rond bladerdeeg (herta)
-1 pakje gerookte zalm (ik kocht platte, maar nu hebben ze in de colruyt ook snippers, lijkt me best handig)
-3 stengels prei
-3 eieren
-peper/zout
-klein pakje gemalen kaas
-ronde schotel

oven op 180 graden

Bladerdeeg in de schotel leggen en de overtollige randen wegsnijden, in de bodem heel veel gaatjes prikken met een vork

prei in ringetjes snijden en aanstoven met boter, peper, zout en eventueel nootmuskaat

zalm in stukjes snijden

eieren met room mengen en peper, zout en nootmuskaat bijvoegen, ook het zakje gemalen kaas erbij

prei en zalm schikken in het bladerdeeg

mengsel van ei, room en kaas erover

40 min op 180 graden

« Laatst bewerkt op: mei 05, 2009, 08:41:30 door Tollertje »

Je bent pas rijk, als je iets bezit wat niet te koop is.

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32728
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #88 Gepost op: mei 05, 2009, 08:37:39 »
Oh Tollertje, bedankt  :yes:
Lijkt me niet zo moeilijk precies! Ik dacht dat daar eieren enz in moesten  :fuu:
Ga ik dit weekend es proberen, als em lukt kan ik nadien beginnen experimenteren met spinazie enzo  :yes:
Waarom moeten die gaatjes in de bodem?

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18045
  • 4074 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #89 Gepost op: mei 05, 2009, 08:41:08 »
Oh Tollertje, bedankt  :yes:
Lijkt me niet zo moeilijk precies! Ik dacht dat daar eieren enz in moesten  :fuu:
Ga ik dit weekend es proberen, als em lukt kan ik nadien beginnen experimenteren met spinazie enzo  :yes:
Waarom moeten die gaatjes in de bodem?
zonder gaatjes blaast die op zei Kim en ik geloof haar  :mrgreen:

Er staan eieren tussen toch?  :denk: die je met de room en de kaas moet mengen?

Je bent pas rijk, als je iets bezit wat niet te koop is.

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18045
  • 4074 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #90 Gepost op: mei 05, 2009, 08:42:36 »
ik zou ns stoofvlees met trappistenbier en luikse siroop willen maken. Komt uit het kookboek van colruyt.

Maar das ni voor vandaag, want je moet het over twee dagen maken dus.

Hopelijk heb ik vanavond nog de moed om de voorbereiding te doen  :shifty:

Je bent pas rijk, als je iets bezit wat niet te koop is.

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32728
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #91 Gepost op: mei 05, 2009, 08:50:25 »

Er staan eieren tussen toch?  :denk: die je met de room en de kaas moet mengen?

 :oops: :fuu: :shhh: :lol:

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18045
  • 4074 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #92 Gepost op: mei 05, 2009, 09:04:56 »
:oops: :fuu: :shhh: :lol:
ik weet waarom je ze niet gezien had hoor, ze stonden samen op

Je bent pas rijk, als je iets bezit wat niet te koop is.

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32728
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #93 Gepost op: mei 05, 2009, 09:20:04 »
ik weet waarom je ze niet gezien had hoor, ze stonden samen op

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #94 Gepost op: mei 05, 2009, 09:24:44 »
Pizza zelf maken ?

Er bestaan pizzabodems (kant en klaar)

Je doet er spaghettisaus over, legt er op wat je graag hebt,
en je volgt de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de pizzabodem.


Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32728
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #95 Gepost op: mei 05, 2009, 10:27:01 »
Pizza zelf maken ?

Er bestaan pizzabodems (kant en klaar)

Je doet er spaghettisaus over, legt er op wat je graag hebt,
en je volgt de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de pizzabodem.



Kwil is pizza carbonara maken, das ni zo simpel  :hmpf:

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #96 Gepost op: mei 05, 2009, 10:49:24 »
witte saus maken :

boter smelten,
meel bijdoen,
blokje vleesbouillon of kippenbouillon
melk bijdoen,
gemalen kaas onderroeren
kruidnoot, peper en zout.

dan gebakken spekjes ofwel gekookte hesp.

Lijkt het daar een beetje op ?

Offline ~Sammeke~

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3755
  • 0 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • http://kids.woefsite.be
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #97 Gepost op: mei 05, 2009, 10:50:50 »
Iemand een lekkere manier en marinade voor een scampi spies op de BBQ.

Volgend weekend ist thuis verjaardags/doopfeestje van ons prinsesje en ik zou graag scampi-spiesjes maken.

Offline lunatic

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6398
  • 75 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #98 Gepost op: mei 05, 2009, 10:56:35 »
Iemand een lekkere manier en marinade voor een scampi spies op de BBQ.

Volgend weekend ist thuis verjaardags/doopfeestje van ons prinsesje en ik zou graag scampi-spiesjes maken.

olijfolie, fijngeperste look (heeeeeeeeeeel veel), peterselie, peper, zout, beetje verse koriander, eventueel nog een snuf cayennepeper of een fijngehakt chilipepertje
Scampi ontdooien (in lauw-koud water), pellen en darmkanaaltje verwijderen, en laten marineren (toch minstens een uur of drie, maar kan ook van de dag ervoor)
Uit marinade halen, olie afdeppen met keukenpapier,  op spiesjes steken en op bbq zwieren.... :drool:

Offline Karo

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 12032
  • 0 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #99 Gepost op: mei 05, 2009, 10:58:37 »
olijfolie, fijngeperste look (heeeeeeeeeeel veel), peterselie, peper, zout, beetje verse koriander, eventueel nog een snuf cayennepeper of een fijngehakt chilipepertje
Scampi ontdooien (in lauw-koud water), pellen en darmkanaaltje verwijderen, en laten marineren (toch minstens een uur of drie, maar kan ook van de dag ervoor)
Uit marinade halen, olie afdeppen met keukenpapier,  op spiesjes steken en op bbq zwieren.... :drool:

 :drool::thumbs:
Ik ga dit is maken in de grillpan  :yes:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be



De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal