collapse

Uit liefde voor dieren | Maxi Zoo

Paravet - help je huisdier om gezond te blijven

Versele Laga - Opti Life - Een neus voor het beste!

Auteur Topic: het culinaire topic :mrgreen:  (gelezen 68114 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline finley

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 5013
  • 887 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • niet storen, ik ben al gestoord
    • From Obi's Home
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #40 Gepost op: april 17, 2009, 18:17:12 »
Brit Premium = hondenvoeding van topkwaliteit
Zeg mannekes, moet dat nu echt?  Diene room en die volle melk enzo?  Ik ben op regime, zenne!!!   :muur:

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #41 Gepost op: april 18, 2009, 02:26:05 »
Zeg mannekes, moet dat nu echt?  Diene room en die volle melk enzo?  Ik ben op regime, zenne!!!   :muur:

Voor een keer op en weg kan dat geen kwaad :wink:

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #42 Gepost op: april 18, 2009, 02:42:08 »
Eigenlijk zou ik eens een receptje willen met Tongrolletjes en en een goed sausje  :fuu:

T'is maar eens een ideetje hoor :wink:

Neem tongrolletjes opengerold. Snij dunne plakjes gerookte zalm en leg deze op de opengerolde tongrolletjes.
Rol nu het geheel samen en doorprik met een tandenstoker (om alles samen te houden).
Stoom de rolletjes.

Maak een saus op basis van witte roux maar met 2/4 WARME visfumet (dus visfumet eerst laten doorkoken) , 1/4 witte wijn (NIET ZOET !!) en 1/4 room.
Eens de rolletjes klaar zijn schik je ze op een bord , voeg nu zeebrugse grijze garnalen toe aan de warme saus , en laat NIET meer opkoken.
Overgiet de visrolletjes met een paar lepels saus , en nappeer eveneens een paar lepels saus op het bord.
Strooi nog wat verse garnaaltjes op het bord samen met verse fijn versneden peterselie.

Gaat goed samen met grove stukken donker stokbrood :yes:

Offline Ilse

  • VIP-Hondenvriend
  • *
  • Berichten: 10034
  • 90 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #43 Gepost op: april 18, 2009, 09:25:48 »
Ga ik volgende week zeker uittesten  :yes: :bow:

Offline lunatic

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6398
  • 75 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #44 Gepost op: april 18, 2009, 09:34:41 »
Je kan ook tongvlechtjes maken (of eventueel zelfs van andere redelijk dunnen filets): filet platleggen op een snijplank, met een scherp mes 2 x insnijden tot ongeveer 3 cm van de bovenrand(breedste stuk) zodat je drie repen krijgt die bovenaan nog vastzitten. Daar leg je dan geblancheerde preiblaadjes op en dan kan je beginnen vlechten. Als je vlecht klaar is, vanonder vastzetten met een prikker.
Stomen op een bedje van zeewier met witte wijn en sausje bij maken

Offline paulien

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 7963
  • 714 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • je maakt me helemaal Sasha!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #45 Gepost op: april 18, 2009, 10:55:56 »
T'is maar eens een ideetje hoor :wink:

Neem tongrolletjes opengerold. Snij dunne plakjes gerookte zalm en leg deze op de opengerolde tongrolletjes.
Rol nu het geheel samen en doorprik met een tandenstoker (om alles samen te houden).
Stoom de rolletjes.

Maak een saus op basis van witte roux maar met 2/4 WARME visfumet (dus visfumet eerst laten doorkoken) , 1/4 witte wijn (NIET ZOET !!) en 1/4 room.
Eens de rolletjes klaar zijn schik je ze op een bord , voeg nu zeebrugse grijze garnalen toe aan de warme saus , en laat NIET meer opkoken.
Overgiet de visrolletjes met een paar lepels saus , en nappeer eveneens een paar lepels saus op het bord.
Strooi nog wat verse garnaaltjes op het bord samen met verse fijn versneden peterselie.

Gaat goed samen met grove stukken donker stokbrood :yes:

miljaar da klinkt zo :drool: :drool: :drool:

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #46 Gepost op: april 18, 2009, 12:54:35 »
Je kan ook tongvlechtjes maken (of eventueel zelfs van andere redelijk dunnen filets): filet platleggen op een snijplank, met een scherp mes 2 x insnijden tot ongeveer 3 cm van de bovenrand(breedste stuk) zodat je drie repen krijgt die bovenaan nog vastzitten. Daar leg je dan geblancheerde preiblaadjes op en dan kan je beginnen vlechten. Als je vlecht klaar is, vanonder vastzetten met een prikker.
Stomen op een bedje van zeewier met witte wijn en sausje bij maken


:drool: Jammie , sounds great.
En heel origineel , nog nooit aan gedacht om te vlechten :denk: :thumbs:

Offline paulien

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 7963
  • 714 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • je maakt me helemaal Sasha!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #47 Gepost op: april 18, 2009, 12:55:52 »
ow ja, bruno, ivm met die wijn..welke wijn gebruik je dan? kan je een suggestie geven?

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #48 Gepost op: april 18, 2009, 12:59:32 »
Dikwijls gebruik ik een Entre Deux mers , of een Blanc de Blancs :yes:

EDIT : sorry , geen Entre Deux mers , een Chenin Blanc
« Laatst bewerkt op: april 18, 2009, 13:02:12 door Bruno »

Offline paulien

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 7963
  • 714 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • je maakt me helemaal Sasha!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #49 Gepost op: april 18, 2009, 13:05:17 »
Dikwijls gebruik ik een Entre Deux mers , of een Blanc de Blancs :yes:

EDIT : sorry , geen Entre Deux mers , een Chenin Blanc

ok,mercikes! :thumbs:

Offline Jakary

  • geavanceerde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 2382
  • 43 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • You make it all worthwhile <3
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #50 Gepost op: april 18, 2009, 17:25:41 »
Dju, had ik dat topic nu gisteren gezien  :doh:
Gisteren dus aardappelgratin gemaakt, maar heel simpel, gewoon een fles room bij de aardappelschijfjes gegoten als 'saus' en 't smaakte toch  :mrgreen:
Volgende keer ga ik zeker en vast dat recept van Bruno eens uittesten  :yes:
~You are the earth beneath my feet, you are my gravity~

Offline lunatic

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6398
  • 75 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #51 Gepost op: april 18, 2009, 21:19:39 »
Iemand een goed recept voor gazpacho?
Heb deze middag geprobeerd, maar ik krijg met de staafmixer die rauwe groenten niet fijn genoeg.
Resultaat: toch heel de boel aan de kook gebracht en dan nog eens gemixt.
Hoop dat het toch nog lekker zal zijn morgen....

Offline Karo

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 12032
  • 0 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #52 Gepost op: april 20, 2009, 18:44:19 »
Ik wil volgende week gegrilde kalfskotelet met pesto en geplette aardappelen met look maken. (receptje Poco Pazzo te Antwerpen  :thumbs:)
Maar nu vraag ik mij af hoe ik de aardappelen het beste maak  :denk:

Ne patat kan ik pletten maar ik heb geen idee hoe ik die look daar het beste in verwerk  :denk: :shifty:

Offline lunatic

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6398
  • 75 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #53 Gepost op: april 20, 2009, 22:27:06 »
 :drool: :drool: Met lookboter?

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #54 Gepost op: april 20, 2009, 22:30:25 »
Geplette aardappel met look , kan je best als volgt doen (tenzij je lookBOTER gebruikt zoals Lunatic zegt).

Aardappelen koken
Klein pannetje met een klompje boter op vuur zetten , verse look finjnsnipperen en glazig in de boter bakken. (2 minuutjes). NIET laten bruinen , dus continue roeren !!
Dan de gebakken look op de aardappeltjes doen en pletten.

Door de look te bakken komt de smaak meer vrij :wink:

Offline natasja

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 5803
  • 428 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #55 Gepost op: april 21, 2009, 20:12:49 »
Iemand een receptje van Goulash?

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #56 Gepost op: april 21, 2009, 20:16:11 »
Goulash :

boter bruinen en ajuin, look, paprika's en champignons fruiten.

varkensstoofvlees bijvoegen en kruiden met goulashkruiden, cayennepeper, zout, peper, en eventueel nog iets hartigs.

Ik heb gepelde tomaten in de diepvriezer, die ontdooi ik, voeg een beetje water bij en giet dat over het vlees.
Rustig laten sudderen tot het vlees zacht is.
Saus dikken met maizena.

Offline Wentie

  • begonnen hondenvriend
  • *
  • Berichten: 454
  • 0 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • Amber, de engelse bulldog. Weblog
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #57 Gepost op: april 22, 2009, 08:21:19 »
Iemand een goed recept voor gazpacho?

Uit mijn kookboek:
Voor 10 personen

Ui 0,3kg
soeptomaat 1,5kg
komkommek 4st
rode paprika 0,3kg
gele paprika 0,3kg
knoflook 0,02kg
ciderazijn 0,05l
gevogeltefond 3l
olijfolie 0,15l

bereiding:
- 3/4 van de komkommers dunschillen en in kleine stukken snijden
- 3/4 van de uien halveren en in plakjes snijden
- 3/4 van de tomaten pellen en in willekeurige stukken snijden
- 3/4 van de paprika's dunschillen, de steel wegsnijden en zaadlijsten verwijderen
- het vruchtvlees in willekeurige stukken snijden
- knoflook pletten
- komkommer, ui, tomaat, paprika's en knoflook gedurende 24 uur met ciderazijn en olijfolie marineren
- het gemarineerde mengsel met behulp van een mixer of blender fijnmalen en met ontvette koude gevogeltefond bevochtigen
- de soep op smaak brengen met peper, zout en cayennepeper
- door de puntzeef zeven
- koelen en z

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32728
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #58 Gepost op: april 22, 2009, 08:35:47 »
Natasja, als je deze receptjes hebt geprobeerd, en ze zijn toch niet dat (ik zeg niet dat dat zo is he mama & Wentie  :mrgreen:), roep dan maar is, heb thuis een overheeeeeeeeerlijk receptje voor goulash  :yes:

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #59 Gepost op: april 22, 2009, 08:37:58 »
Natasja, als je deze receptjes hebt geprobeerd, en ze zijn toch niet dat (ik zeg niet dat dat zo is he mama & Wentie  :mrgreen:), roep dan maar is, heb thuis een overheeeeeeeeerlijk receptje voor goulash  :yes:

Laat maar komen dat receptje,
Verandering van spijs doet eten eh  :wink:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be



De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal