collapse

Uit liefde voor dieren | Maxi Zoo

Paravet - help je huisdier om gezond te blijven

Versele Laga - Opti Life - Een neus voor het beste!

Auteur Topic: het culinaire topic :mrgreen:  (gelezen 68056 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline lunatic

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6398
  • 75 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #100 Gepost op: mei 05, 2009, 11:07:46 »
Brit Premium = hondenvoeding van topkwaliteit

 :drool::thumbs:
Ik ga dit is maken in de grillpan  :yes:


Eigenlijk kan je er veel kanten mee uit: bakken in de pan en room toevoegen(nog beter: flamberen met een scheut cognac voor je de room toevoegt), door zo'n frituurdeegje halen en frituren....

Wat de kruiden van die marinade betreft, kan je varieren zoveel je wil: curry toevoegen, tandoori kruiden, cajunkruiden, ...
« Laatst bewerkt op: mei 05, 2009, 11:10:38 door lunatic »

Online Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32726
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #101 Gepost op: mei 05, 2009, 12:17:48 »
witte saus maken :

boter smelten,
meel bijdoen,
blokje vleesbouillon of kippenbouillon
melk bijdoen,
gemalen kaas onderroeren
kruidnoot, peper en zout.

dan gebakken spekjes ofwel gekookte hesp.

Lijkt het daar een beetje op ?

 :drool:

Maar ik was in de overtuiging dat daar ook ei in moest?

Of lees ik er w

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18042
  • 4074 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #102 Gepost op: mei 05, 2009, 12:52:05 »
mijn stoofvlees staat dus op, ongeveer al een uur nu, nu moet ik er groenten bijdoen en dan nog een uur...

Gaat na dat uur dat vlees echt mals zijn? of moet ik daar nog iets speciaal voor doen?

oja en het recept is met Chimay tripel.

Nu vind ik na een uur dat er maar weinig saus meer is, te droog dus naa rm'n zin.

Zou ik nu nog een tweede flesje Chimay opendoen en beetje bijdoen, of gewoon water erbij?
« Laatst bewerkt op: mei 05, 2009, 12:53:53 door Tollertje »

Je bent pas rijk, als je iets bezit wat niet te koop is.

Offline Karo

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 12032
  • 0 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #103 Gepost op: mei 05, 2009, 12:56:48 »
Ik zou er deels water/deels Chimay bijdoen.. Anders is het misschien te waterig of te Chimay-ig  :denk:

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #104 Gepost op: mei 05, 2009, 12:58:46 »
WATER :wow: ............ *krak* mijn hart in 1.000 stukken

Chimay en Rodenbach :wink:

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18042
  • 4074 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #105 Gepost op: mei 05, 2009, 13:00:47 »
WATER :wow: ............ *krak* mijn hart in 1.000 stukken

Chimay en Rodenbach :wink:
rodenbach dat heb ik wel niet hoor  :lol: ik heb al speciaal Chimay gekocht voor m'n stoofvlees...

Die straffe biersmaak gaat dan ook weer weg na dat uurtje inkoken?  :shifty: kheb der een half flesje extra ingedaan!  :yes:

Je bent pas rijk, als je iets bezit wat niet te koop is.

Online Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32726
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #106 Gepost op: mei 05, 2009, 13:02:41 »

mijn stoofvlees staat dus op, ongeveer al een uur nu, nu moet ik er groenten bijdoen en dan nog een uur...


Stoofvlees met groenten? Wat doe jij daar dan nog in buiten ui?  :denk:


Zou ik nu nog een tweede flesje Chimay opendoen en beetje bijdoen, of gewoon water erbij?

Zatlap  :mrgreen:


Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18042
  • 4074 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #107 Gepost op: mei 05, 2009, 13:07:22 »
Stoofvlees met groenten? Wat doe jij daar dan nog in buiten ui?  :denk:


Zatlap  :mrgreen:


volgens dat recept moet er nog wortel en selder in, tis ook geen traditioneel stoofvlees hoor  :happywink:

Goh en zeggen dat ik dus echt niet graag bier drink he  :lol:

op het einde moet er nog ciderazijn in en moet er 1,5 eetlepel luikse stroop in!

Je bent pas rijk, als je iets bezit wat niet te koop is.

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #108 Gepost op: mei 05, 2009, 13:08:37 »
Met azijn en wortelen is dit inderdaad geen stoofvlees maar een Italiaans gerecht genaamd "Osso bucco" (all

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #109 Gepost op: mei 05, 2009, 13:11:16 »
:drool:

Maar ik was in de overtuiging dat daar ook ei in moest?

Of lees ik er w

Online Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32726
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #110 Gepost op: mei 05, 2009, 13:22:46 »


Ik weet wel da ge met veel eitjes zit,
maar in Carbonara doe ik da ni.   :mrgreen:



 :whoea:

Kheb mijn kiekes buitengesmeten  :wink:

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18042
  • 4074 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #111 Gepost op: mei 05, 2009, 13:44:57 »
Met azijn en wortelen is dit inderdaad geen stoofvlees maar een Italiaans gerecht genaamd "Osso bucco" (all

Je bent pas rijk, als je iets bezit wat niet te koop is.

Offline Tollertje

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 18042
  • 4074 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #112 Gepost op: mei 05, 2009, 14:10:44 »
stoofvlees is weggezet tot morgen, ik kon het niet langer meer laten opstaan want ik moet weg...

Het is eetbaar mals, maar ik vind het lekkerder als het uiteen valt  :shifty: Gaat dat morgen ook nog door het terug op te zetten?

Je bent pas rijk, als je iets bezit wat niet te koop is.

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #113 Gepost op: mei 05, 2009, 14:24:08 »
ja hoor,

en doordat het nu al ligt te weken, zal het mss al malser zijn.

Ligt er ook aan welk vlees je gekregen hebt natuurlijk.

natje03

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #114 Gepost op: mei 05, 2009, 14:27:09 »
al

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #115 Gepost op: mei 05, 2009, 14:32:02 »
al eens een banaan ook bij gedaan ?

dat doe ik soms ook.

ik zeef de saus wel nadien.

en weet je welke currysaus ik lekker vind  :oops: :oops:
die van De Vos Lemmens in die blikken potten.
Je moet ze openen zoals een blikje cola.

Zijn echt niet slecht hoor !

natje03

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #116 Gepost op: mei 05, 2009, 14:34:51 »
banaan :denk: hmz, misschien eens proberen :yes:
zeven doe ik niet, das zoveel afwas :lol:

de vos lemmens ... hahaha, ik zal der ne  keer op letten maar meestal gebruik ik dat niet :mrgreen:
bedankt voor de tip!

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #117 Gepost op: mei 05, 2009, 15:16:52 »

natje03

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #118 Gepost op: mei 05, 2009, 15:21:35 »
Bitter dan nog :denk: .....

Enige wat me beetje "out" lijkt is selderzout ... maar anders :denk:
tenzij het soort appel , ik gebruik eigenlijk altijd ananassap :yes:
maarja, da heb ik dus nie altijd liggen, ananassap  :denk: :shifty: (eigenlijk nooit :fuu: )
dus, gij doet der zowiezo gene selderzout in? :denk:  hmz ...

en ik heb het ook nie altijd aan de hand, dat is nog het meest rare :denk:

Bruno

  • Gast
Re: het culinaire topic :mrgreen:
« Reactie #119 Gepost op: mei 05, 2009, 15:23:01 »
maarja, da heb ik dus nie altijd liggen, ananassap  :denk: :shifty: (eigenlijk nooit :fuu: )
dus, gij doet der zowiezo gene selderzout in? :denk:  hmz ...

en ik heb het ook nie altijd aan de hand, dat is nog het meest rare :denk:

Selderzout :denk: nee , zou begot niet weten waarom

Het enige wat ik nog kan denken is de aanbaktijd voor je appel/sjalot.

Sjalot kan inderdaad bitter gaan smaken indien ze bakt ipv fruit :yes:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be



De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal