collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Poll

Wat vinden jullie, GSM gebruik toestaan of niet?

neen, over de hele lijn geen GSM op school
15 (26.8%)
ja, enkel tijdens de speeltijden en middagpauzes
38 (67.9%)
ja, over de hele lijn op school
0 (0%)
iets anders
3 (5.4%)

Totaal aantal stemmen: 56

Auteur Topic: GSM op school (middelbaar onderwijs)  (gelezen 4118 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline DarkWolf

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8709
 • Geslacht: Vrouw
Re: GSM op school (middelbaar onderwijs)
« Reactie #80 Gepost op: september 21, 2013, 18:01:59 »
Toen ik nog op school zat, mochten we onze gsm gebruiken tijdens de speeltijden & de middagpauze. Tijdens de lessen werd het niet getolereerd.
De gsm's allemaal in 1 bak liggen, ik weet het toch niet...dan krijg je wrs weer pesterijen omdat een leerling niet hét nieuwste van het nieuwste model heeft.

Offline Bonita

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14445
 • Geslacht: Vrouw
Re: GSM op school (middelbaar onderwijs)
« Reactie #81 Gepost op: september 22, 2013, 10:10:18 »
Hoe zouden jullie daar over denken? Als een lln een foto neemt van 't bord, of bijvoorbeeld een stukje les opneemt met de dictafoon. (dat laatste zou dan vooral van nut zijn bij verder studeren denk ik. Hogeschool ofzo-als dat al mogelijk is voor haar-).

Heb ik deze week nog voorgehad. Mijn les was om voor ik het wist en er stond nog een pak oefeningen aan bord die mijn leerlingen nog niet overgeschreven hadden en waarvan ik eigenlijk wel graag wilde dat het afgewerkt was. Ik had hen dus gevraagd om het nog snel over te schrijven (een paar minuutjes blijven dus). Toen stelde er iemand voor: "Mag ik anders met mijn gsm een foto nemen? Dan kunnen we op tijd weg." En eigenlijk vond ik dat nog geen slecht idee. Ze hebben een foto genomen, het naar elkaar doorgestuurd en zo hadden ze toch nog de oplossingen van de laatste oefeningen.
Dat gebeurt eigenlijk haast nooit, zoiets, maar in dit geval vond ik het wel kunnen omdat het een goede les was geweest en ze goed gewerkt hadden.
Bij een "luie" klas zou ik dat bijvoorbeeld nooit toelaten, dan zou ik ze nog liever laten zitten om over te schrijven.


Voor leerlingen met leerstoornissen zou ik zeker openstaan om te overleggen wat hen eventueel kan helpen. Als dat een gegronde reden heeft, en als ze het niet doen uit "luiheid" zouden ze van mij gerust een foto van het bord mogen nemen of een stukje van de les mogen opnemen. Maar niet "zomaar" omdat het makkelijker is.
« Laatst bewerkt op: september 22, 2013, 10:12:30 door Bonita »

Offline Bonita

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14445
 • Geslacht: Vrouw
Re: GSM op school (middelbaar onderwijs)
« Reactie #82 Gepost op: september 22, 2013, 10:16:53 »
ik vind dat er meer nadelen aan zijn dan voordelen...
daarom vroeg ik me af waarom zo veel mensen zeggen dat ze het ok vinden dat ze tijdens de pauzes met hun gsm bezig zijn

Ik vind dat bij ons op school eigenlijk nog vrij goed meevallen hoor. Ze mogen hun gsm gebruiken in de speeltijd, maar als ik rondloop op de speelplaats zie ik toch nog heel veel kerels voetballen, bewegen, met elkaar praten en lachen, zonder dat die gsm dat verstoort.
Ik merk wel dat het op "dode momenten" veel gebruikt wordt, bijvoorbeeld als ze 's middags in een lange rij moeten aanschuiven om te gaan eten in de refter. Dan heb ik liever dat ze even met hun gsm bezig zijn dan dat ze ongeduldig in die rij staan duwen tegen elkaar. Ik heb het er nog met een collega over gehad deze week... sinds ze met een gsm bezig mogen zijn in de pauzes, is het merkbaar rustiger in de rijen om te gaan eten... dan heb ik het liever zo dan dat er constant ongeduldig geduwd en getrokken wordt.

Offline EmKe

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1900
 • Geslacht: Vrouw
Re: GSM op school (middelbaar onderwijs)
« Reactie #83 Gepost op: september 22, 2013, 10:18:35 »
Ik vind het grappig dat het net degenen die vinden dat de gsm buiten lessen gebruikt mag worden zijn die nu zo strikt reageren.Die hebben blijkbaar altijd het schoolreglement grondig gelezen en op de letter nageleefd dan :D
Er is een verschil tussen onze persoonlijke mening en wat in het schoolreglement staat.
Leeft mijn zoon het schoolreglement niet na dan vind ik het normaal dat er een sanctie volgt, hij is niet meer dan de andere lln.

Offline Saga

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 53
 • Geslacht: Vrouw
Re: GSM op school (middelbaar onderwijs)
« Reactie #84 Gepost op: september 22, 2013, 12:07:03 »
Goh, er zijn hier verschillende meningen over, dit is een gevoelig onderwerp vind ik.
Maar een gsm toelaten op school kan leiden tot pesterijen (filmpjes gemaakt in de pauzes van kinderen die op de wc zitten)
of problemen (een kind kan zijn ouders niet verwittigen als die de bus gemist heeft).
Gsm's tijdens de les leiden af, zowel de gebruiker zelf, als andere kinderen als de leerkracht. Tegenwoordig worden ook heel vaak foto's en filmpjes gemaakt tijdens de lessen of gespiekt via de gsm.. Elk kind gaat daar anders mee om, het ene kind is al verantwoordelijker dan het andere, maar gsm's vind ik een no-no. Ik vind dat er ook teveel gestoeft word met de toestellen. Het ene model tegen het andere en ik vind niet dat een kind van 12-13 hoeft rond te lopen met een iphone...

Ik stel het zo; tijdens de schooluren zou het gebruik van een gsm verboden moeten zijn. Maar het toestel op zich mee hebben naar school kan handig zijn voor de terugweg naar huis oid.
Als men zo'n regel gebruikt, vind ik het ook terecht dat bij het gebruik van het toestel tijdens de schooluren, de gsm in beslag genomen wordt en na de lesuren terug afgehaald kan worden.

Helemaal mee akkoord!

Offline poeseline

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6899
 • Geslacht: Vrouw
Re: GSM op school (middelbaar onderwijs)
« Reactie #85 Gepost op: september 22, 2013, 12:38:17 »
Voor mij is een gsm een middel van ontspanning, afleiding,.. dat moet in de pauze toch ook af en toe kunnen. Je kan niet van een kind verwachten dat het 8uur geconcentreerd bezig is, van een volwassene trouwens ook niet. Het is een middel dat gebruikt wordt om te pesten wordt hier aangehaald en dat is ook waar maar het is ook een manier voor kinderen die gepest worden om toch even in contact te komen met andere mensen dan degene waar ze op school mee "opgescheept" zitten.

Tijdens de les kan het inderdaad niet maar tijdens de pauze zou het toch moeten kunnen vind ik.

Ik stuur zelf tijdens het werk ook af en toe een smsje en neen niet enkel tijdens mijn middagpauze want dan ben ik te druk bezig met eten en praten met de collega's  :vuistje: Als ik mij een uur heb moeten concentreren heb ik toch 2 min afleiding nodig of er gebeurd niks meer in mijn hoofd  :mrgreen:

Offline ells

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3913
 • Geslacht: Vrouw
Re: GSM op school (middelbaar onderwijs)
« Reactie #86 Gepost op: september 22, 2013, 16:48:04 »
Er is een verschil tussen onze persoonlijke mening en wat in het schoolreglement staat.
Leeft mijn zoon het schoolreglement niet na dan vind ik het normaal dat er een sanctie volgt, hij is niet meer dan de andere lln.

voila,da s dus eigenlijk ook gewoon wat ik geschreven heb,dat ik het streng vond dat ze de gsm ook buiten de schooluren niet mogen gebruiken.ik heb nergens geschreven dat ze haar niet hadden mogen aanspreken hierop.
Wat ik me nu wel afvraag,in het schoolreglement staat dus inderdaad dat de gsm op school enkel in de fietsenstalling gebruikt mag worden,en er staat nergens dat ze tijdens  de schooluren niet in de fietsenstalling mogen komen.... :mrgreen:
Maar ik ga het haar toch maar niet laten uitproberen  :lol:


Hondenvrienden.be

Re: GSM op school (middelbaar onderwijs)
« Reactie #86 Gepost op: september 22, 2013, 16:48:04 »
Dier algemeen

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.beDe website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal