collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: een babysit zoeken... hoe begin je daaraan?  (gelezen 1951 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Obviously

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4050
 • Geslacht: Vrouw
Re: een babysit zoeken... hoe begin je daaraan?
« Reactie #20 Gepost op: september 12, 2013, 17:44:08 »
Ik ging altijd babysitten via de bond van grote en jonge gezinnen en later gewoon via via bij mensen, hoe ik eraan geraakte weet ik al niet meer :p

Ik zou echt wel NOOIT in de kasten enzo gezeten hebben ze ... sommige gezinnen zetten wel wat te snoepen en drinken klaar, maar zelfs dat dierf ik nooit aanraken   :vuistje:

Offline Natas-bliss

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1091
 • Geslacht: Vrouw
  • From Shepherds stars
Re: een babysit zoeken... hoe begin je daaraan?
« Reactie #21 Gepost op: september 12, 2013, 22:40:02 »
Of ook een rondhoren in de buurt waar je woont...

ooh ik deed dat heel graag babysitten en ik zou dat zo opnieuw doen... Maarja we zijn pas verhuisd en we kennen nog echt niemand in de streek... Dus hou ik het maar op dogsitten...

Jammer Bonnie dat je zo ver woont...

Een babysit is altijd handig  :fuu:

Offline Louserz

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1022
 • Geslacht: Vrouw
Re: een babysit zoeken... hoe begin je daaraan?
« Reactie #22 Gepost op: september 12, 2013, 22:48:35 »
Ik ben bijna 20 en ga al van mijn 16de regelmatig gaan babysitten. Gelukkig ben ik een héél beleefd kind en ga nooit zomaar in iemands kasten gaan zitten. Mij zeggen ze altijd: "Als je iets wilt om te eten en drinken, neem gerust", het gebeurd zelden dat ik dat doe. Meestal heb ik zelf mijn eigen water bij. Spijtig dat je niet in de buurt woont, anders had ik mij wel aangeboden.  :yes:

Offline Bloem

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3520
 • Geslacht: Vrouw
 • Loves animals
Re: een babysit zoeken... hoe begin je daaraan?
« Reactie #23 Gepost op: september 12, 2013, 23:06:12 »
Toen mijn zus en ik "klein" waren (6-7jaar) kwam er regelmatig een babysit, dat was ofwel een van de buren (een buurmeisje langs de ene kant en een buurjongen langs de andere kant die allebei toen zeker 16+ waren) ofwel was dat iemand van de gezinsbond. Wij waren altijd dolgelukkig als iemand kwam babysitten! Maar hielden ook onze manieren en wisten ons te gedragen, wij waren altijd braaf  :mrgreen:

Toen ik een jaar of 17 was heb ik mij ook aangemeld bij de Gezinsbond om zélf te gaan babysitten. Supertof om te doen.
Ik heb al alle leeftijden gehad, zowel baby's van een paar maanden tot kinderen van 14jaar. Kindjes die zwaar allergisch zijn tot autisten tot grote gezinnen (5kinderen),...
Kindjes die hun plan kunnen trekken en die teevee mogen kijken, tot kinderen die geen televisie hebben en verplicht moeten buiten spelen. Ik heb NOOIT de neiging gehad om in de kasten van andere mensen te gaan rondsnuffelen. Meestal krijg ik een korte rondleiding (drinken, snacks, wc, badkamer, slaapkamers,.. en de nodige telefoonnummers).
Meestal stuur ik ook gewoon een berichtje naar de ouders als de kindjes in bed liggen, dan voelen ze zich gerust.
Babysitten was meestal 's avonds en dan heb je eigenlijk weinig contact met de kindjes. De ouders vertrekken en kort daarna moeten ze al in hun bed. Moeilijk vond ik altijd als de kindjes al in bed lagen en toch wakker werden, als ze mij dan niet gezien hadden (ben ik meerdere keren tegengekomen) paniekeren ze uiteraard omdat het mama of papa niet is die hen komt troosten (vooral baby's/peuters). Soms ging ik ook hele dag gaan babysitten en soms bleef ik ook slapen.
Kvond dat altijd heel leuk om te doen en ik werd ook vaak gevraagd (bij den bond mag je altijd je voorkeurspersoon vragen).
Je kan vragen of je specifiek een mannelijke of vrouwelijke babysit wil en je kan volgens mij ook gerust vragen om een babysit die al wat ouder is. Mij hadden ze graag omwille van mijn leeftijd en mijn flexibiliteit denk ik. Ik werd op den duur niet meer gevraagd via de gezinsbond, maar ouders vroegen mijn gsmnummer en regelde dat dan met mij persoonlijk.
Ik heb ook een heel jaar lang wekelijks bij dezelfde kindjes gaan babysitten (de ouders gingen naar een dansles ofzo).

Ik heb kindjes gehad die wat wantrouwig waren (minder open kindjes) en kindjes die zot zijn van iemand vreemd die spelletjes komt spelen. Nu babysit ik niet meer via den bond, maar ik ga wel nog regelmatig op mijn kleine neefjes gaan babysitten (1jaar en 4jaar oud ondertussen). Ik vond het ook niet erg om voor ontbijt te zorgen, ze van school te gaan halen of te koken als dat nodig was. Nuja, ik deed dat héél graag en ik denk niet dat iemand die dat niet graag doet zich inschrijft bij de gezinsbond  :mrgreen:

Mocht je toch niet overtuigd zijn om het  via de gezinsbond te doen, heb je dan geen buurvrouw of kennis ofzo die eventueel kan komen babysitten? Ik veronderstel dat dit wellicht over een etentje 's avonds zal gaan en het kindje toch al in bed zal liggen?

Hoe dan ook, ik heb altijd graag gebabysit en heb zelf als kind er ook geen trauma aan overgehouden.
Zowiso laat je een vreemde binnen in je huis, maar zoals ik al zei, in de mensen hun gerief neuzen, dat doe je gewoon niet..
Ik hield me bezig met mijn huiswerk of nam een boek mee om te lezen. Een dekentje in de zetel vond ik altijd handig voor als ik moe werd  :mrgreen: Televisie is ook altijd een pluspunt  :thumbs:
En ik kreeg altijd drinken en snacks aangeboden, ofwel mocht ik dat zelf uit de koelkast en kast halen ofwel stond dat klaar. Nuja, ik nam soms iets om te drinken maar die snacks vond ik altijd overbodig.
Je kind achterlaten in je huis bij een vreemde moet niet leuk zijn, maar over je kasten zou ik me geen zorgen maken  :wink:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal