collapse

Uit liefde voor dieren | Maxi Zoo

Paravet - help je huisdier om gezond te blijven

Versele Laga - Opti Life - Een neus voor het beste!

Auteur Topic: Culinaire-feestdagen-topic  (gelezen 12971 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #80 Gepost op: november 16, 2012, 09:46:48 »
Brit Premium = hondenvoeding van topkwaliteit
Bij "Komen eten" waren er dit seizoen leuke voorgerechten
misschien daar eens gaan kijken ?

en als dessert misschien de eeuwenoude kerststronk.
Oudere mensen kunnen daar van genieten, en het is makkelijk

Online DarrenRastaKaité

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 15328
  • 709 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • AppyLeash
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #81 Gepost op: november 28, 2012, 15:19:18 »
Hier wordt het:
- mascarpone met advocaat, rode bosvruchten en rode bosvruchtencoeli en verkruimelde lange vingers
- Chocomousse of Chocolade soufflé
- appelcake

Ik mis nog 1 of 2 dingen (ik ga allemaal verschillende dessertjes maken). iemand nog tips?

Offline TerriPoody

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 13203
  • 979 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • Lives with, for & thanks to dogs
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #82 Gepost op: november 28, 2012, 15:34:49 »
@Epona: heb een zalig recept maar daar zit een fles rode wijn in  :vuistje:
@DRK: misschien een mini-Eton mess in kleine glaasjes

Hier nog volop aan het plannen...


Offline lunatic

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6398
  • 75 HV-Punten
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #83 Gepost op: november 28, 2012, 20:38:46 »
Hier wordt het:
- mascarpone met advocaat, rode bosvruchten en rode bosvruchtencoeli en verkruimelde lange vingers
- Chocomousse of Chocolade soufflé
- appelcake

Ik mis nog 1 of 2 dingen (ik ga allemaal verschillende dessertjes maken). iemand nog tips?

soesjes....?
rijstpap...? met krieken....?

Online DarrenRastaKaité

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 15328
  • 709 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • AppyLeash
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #84 Gepost op: november 28, 2012, 23:55:03 »
Het wordt mascarpone met advocaat en rode bosvruchten; chocoladesoufflé; limoenzoete caloriebom en tortilla met appeltjes en speculaas. En als extra'tje: warme camenbert met appeltjes. :mrgreen: Dus allemaal kleine porties per bord :yes: (alleen de camenbert, die is voor durvers :lol: )

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32718
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #85 Gepost op: november 29, 2012, 08:50:12 »
tortilla met appeltjes en speculaas.

rauw in partjes, of stoof je die appeltjes<?

Online DarrenRastaKaité

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 15328
  • 709 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • AppyLeash
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #86 Gepost op: november 29, 2012, 09:19:22 »
Je moest de appeltjes aanstoven met bruine suiker en kaneel. Tortilla's insmeren met een laagje zure room, appeltjes erop en dan verkruimelde speculaas. Oprollen en in een beboterde overschaal. Ik zet straks de link (als ik het kan opzoeken)

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32718
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #87 Gepost op: november 29, 2012, 09:27:46 »
dat zou fijn zijn, bedankt!

Online DarrenRastaKaité

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 15328
  • 709 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • AppyLeash
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #88 Gepost op: november 29, 2012, 12:48:34 »

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32718
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #89 Gepost op: november 29, 2012, 12:58:41 »
:merci:

Offline Kim84

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 12930
  • 285 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #90 Gepost op: november 29, 2012, 13:13:59 »
Ipv suiker kan je ook honing onder de mascarpone doen, heeeel lekker

*thinks her "get up and go" just crawled in the corner and died!*

Online DarrenRastaKaité

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 15328
  • 709 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • AppyLeash
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #91 Gepost op: november 29, 2012, 13:17:24 »
Ik meng advocaat onder de mascarpone   :mrgreen: Maar honing moet idd ook wel lekker zijn! Merci voor de tip!

Offline luigi

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6856
  • 242 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #92 Gepost op: december 08, 2012, 11:56:28 »
Hier wordt het menu met oudejaarsavond eens iets heel anders.
Ons huis is nog maar geschilderd dus hier geen vetdampen in huis!

We zijn met 15 en iedereen maakt een hapje. Lekker verrassend.

Ik maak köttbullar met beetje purree. Vriendlief maakt blini met zalm van de patapas reclame.

En dan zullen er nog wel wat kleine versnaperingen op tafel staan. Kpeis da we al goe gaan vol zitten achter 15hapjes.

Offline jazzy

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3157
  • 342 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #93 Gepost op: december 08, 2012, 12:14:12 »
ik ben aan het stressen verantwoordelijk voor de dessert en wil een light bordje maken (alle zo light mogelijk met de chocolade verslaafde aan de tafel als mogelijk) ma heb nu al meerder recepten van ww en zo uitgeprobeerd en moe zeggen ben nie zo een fan  :doh:
de recepten zijn echt niet zo lekker uitgevallen ja ik heb er die lekker zijn maar dat zijn dagelijkse desserts en geen feest recepten iemand een receptje voor mij

Offline Tequila

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 25623
  • 3336 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • FromSmilingLotus
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #94 Gepost op: december 08, 2012, 12:48:48 »
ik ben aan het stressen verantwoordelijk voor de dessert en wil een light bordje maken (alle zo light mogelijk met de chocolade verslaafde aan de tafel als mogelijk) ma heb nu al meerder recepten van ww en zo uitgeprobeerd en moe zeggen ben nie zo een fan  :doh:
de recepten zijn echt niet zo lekker uitgevallen ja ik heb er die lekker zijn maar dat zijn dagelijkse desserts en geen feest recepten iemand een receptje voor mij
chocoladefontein met fondant-chocolade en fruit om te doppen ipv ander zoetigheid   :weetniet:

Een hond is een glimlach en een kwispelende staart. En de J-brothers zitten ertussen ;)

Offline luigi

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6856
  • 242 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #95 Gepost op: december 08, 2012, 14:46:58 »
chocoladefontein met fondant-chocolade en fruit om te doppen ipv ander zoetigheid   :weetniet:

 :drool:

Offline Nipo

  • geavanceerde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 1726
  • 97 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #96 Gepost op: december 10, 2012, 15:42:14 »
Ik heb een vraagje en ik hoop dat hier iemand mij kan helpen.
Ik heb kleine glaasjes met een inhoud van ong. 60 gr. Nu moet ik voor 2 kerstfeestjes telkens dessert zorgen. Ik wou 1 glaasje met chocomousse maken en 1 glaasje met tiramisu en dan nog 2 andere dingen erbij.

Onderstaand recept lijkt me wel iets, maar hoeveel porties zou ik hier kunnen uithalen? Ik zou 24 glaasjes moeten hebben.
Recept Chocolademousse Piet Huysentruyt

    100 gram melkchocolade
    50 ml room
    30gr boter
    20gr suiker
    4 eiwitten, zonder restjes eierdooier
    2 eierdooiers

Vraagje 2: hoe lang kan je tiramisu en chocomousse bewaren? Feestje 1 is op 23/12, feestje 2 is op 25/12. Als ik op 23/12 's morgens de dessertjes maak, dan zijn ze opgesteven tegen de avond, maar kan ik ze dan nog met een gerust hart voorschotelen op de 25ste?

Offline sepke

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 31701
  • 722 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #97 Gepost op: december 10, 2012, 16:07:36 »
Wat superlekker is als dessert, en toegelaten voor zwangeren, is mascarponemousse met frambozen en meringues! En 't is nog snel klaar ook, je moet het alleen wel het moment zelf in de glazen doen, anders verdwijnen je laagjes.

Voor de frambozen: neem diepvriesframbozen en laat ze ontdooien :mrgreen:

Voor de meringue: koop meringueschuimpjes en verkruimel ze.

Voor de mascarponemousse: per 250 gram mascarpone gebruik je 200ml room (moet geen volle room zijn, 't kan net zo goed met culinaire room). Mix dat onder elkaar met wat bloemsuiker tot je een gladde, maar stevige, mousse krijgt.

En dan de assemblage: gebruik glazen (ik gebruik gewoon mooie waterglazen), strooi wat verkruimelde meringue op de bodem van je glas, daar schep je een laagje frambozen over, en daarover doe je wat mascarponemousse. Dan weer meringue, weer frambozen, en weer mousse. En dan bovenaan afwerken met een framboosje en een blaadje munt.

SU-PER-LEKKER! Maar dus wel je laagjes pas maken net voor je opdient, anders "smelt" de meringue, en 't is wel lekker dat dat zo wat knapperig is.

 

Hé, die maken wij nu al een paar jaar. Super hé! Elke keer weer een succes.

Ik ben op zich geen frambozenfan, maar bij dit wel. (wij nemen ook diepvries, volgens mij gaat dat beter bij dit)

Offline Mehado

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 10490
  • 3347 HV-Punten
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #98 Gepost op: december 10, 2012, 16:54:02 »
Wij gaan met oudjaar hinde eten als hoofdgerecht (mijn schoonbroer maakt dat klaar) en ik en mijn zus willen de aperitiefhapjes zelf maken ipv zakouskis enzo in de oven te zetten.
Dus hapjesinspiratie is welkom  :lol:
In glaasjes, op een lepeltje of meer traditioneel, alles is welkom

"Life is what happens between all the things you plan"

Offline Jindi

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6163
  • 3213 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #99 Gepost op: december 10, 2012, 20:53:30 »
Ik heb een vraagje en ik hoop dat hier iemand mij kan helpen.
Ik heb kleine glaasjes met een inhoud van ong. 60 gr. Nu moet ik voor 2 kerstfeestjes telkens dessert zorgen. Ik wou 1 glaasje met chocomousse maken en 1 glaasje met tiramisu en dan nog 2 andere dingen erbij.

Onderstaand recept lijkt me wel iets, maar hoeveel porties zou ik hier kunnen uithalen? Ik zou 24 glaasjes moeten hebben.
Recept Chocolademousse Piet Huysentruyt

    100 gram melkchocolade
    50 ml room
    30gr boter
    20gr suiker
    4 eiwitten, zonder restjes eierdooier
    2 eierdooiers

Vraagje 2: hoe lang kan je tiramisu en chocomousse bewaren? Feestje 1 is op 23/12, feestje 2 is op 25/12. Als ik op 23/12 's morgens de dessertjes maak, dan zijn ze opgesteven tegen de avond, maar kan ik ze dan nog met een gerust hart voorschotelen op de 25ste?

Ik denk niet dat je uit die hoeveelheid 24 glaasjes haalt, ik denk het driedubbele.
Met tiramisu heb je dat je de hoeveelheid koffie om te doppen dan heel beperkt moet houden als je niet wilt dat het waterig wordt na 1 dag. Dus lange vingers echt maar heel efkes erin en dan gebruiken. Dan zou het moeten lukken volgens mij.
Succes!

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be



De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal