0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Hier wordt het:- mascarpone met advocaat, rode bosvruchten en rode bosvruchtencoeli en verkruimelde lange vingers- Chocomousse of Chocolade soufflé- appelcakeIk mis nog 1 of 2 dingen (ik ga allemaal verschillende dessertjes maken). iemand nog tips?
tortilla met appeltjes en speculaas.
ik ben aan het stressen verantwoordelijk voor de dessert en wil een light bordje maken (alle zo light mogelijk met de chocolade verslaafde aan de tafel als mogelijk) ma heb nu al meerder recepten van ww en zo uitgeprobeerd en moe zeggen ben nie zo een fan de recepten zijn echt niet zo lekker uitgevallen ja ik heb er die lekker zijn maar dat zijn dagelijkse desserts en geen feest recepten iemand een receptje voor mij
chocoladefontein met fondant-chocolade en fruit om te doppen ipv ander zoetigheid
Wat superlekker is als dessert, en toegelaten voor zwangeren, is mascarponemousse met frambozen en meringues! En 't is nog snel klaar ook, je moet het alleen wel het moment zelf in de glazen doen, anders verdwijnen je laagjes.Voor de frambozen: neem diepvriesframbozen en laat ze ontdooien Voor de meringue: koop meringueschuimpjes en verkruimel ze.Voor de mascarponemousse: per 250 gram mascarpone gebruik je 200ml room (moet geen volle room zijn, 't kan net zo goed met culinaire room). Mix dat onder elkaar met wat bloemsuiker tot je een gladde, maar stevige, mousse krijgt.En dan de assemblage: gebruik glazen (ik gebruik gewoon mooie waterglazen), strooi wat verkruimelde meringue op de bodem van je glas, daar schep je een laagje frambozen over, en daarover doe je wat mascarponemousse. Dan weer meringue, weer frambozen, en weer mousse. En dan bovenaan afwerken met een framboosje en een blaadje munt. SU-PER-LEKKER! Maar dus wel je laagjes pas maken net voor je opdient, anders "smelt" de meringue, en 't is wel lekker dat dat zo wat knapperig is.
Ik heb een vraagje en ik hoop dat hier iemand mij kan helpen.Ik heb kleine glaasjes met een inhoud van ong. 60 gr. Nu moet ik voor 2 kerstfeestjes telkens dessert zorgen. Ik wou 1 glaasje met chocomousse maken en 1 glaasje met tiramisu en dan nog 2 andere dingen erbij. Onderstaand recept lijkt me wel iets, maar hoeveel porties zou ik hier kunnen uithalen? Ik zou 24 glaasjes moeten hebben. Recept Chocolademousse Piet Huysentruyt 100 gram melkchocolade 50 ml room 30gr boter 20gr suiker 4 eiwitten, zonder restjes eierdooier 2 eierdooiersVraagje 2: hoe lang kan je tiramisu en chocomousse bewaren? Feestje 1 is op 23/12, feestje 2 is op 25/12. Als ik op 23/12 's morgens de dessertjes maak, dan zijn ze opgesteven tegen de avond, maar kan ik ze dan nog met een gerust hart voorschotelen op de 25ste?