collapse

Uit liefde voor dieren | Maxi Zoo

Paravet - help je huisdier om gezond te blijven

Versele Laga - Opti Life - Een neus voor het beste!

Auteur Topic: Culinaire-feestdagen-topic  (gelezen 12977 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #60 Gepost op: oktober 26, 2012, 14:46:16 »
Brit Premium = hondenvoeding van topkwaliteit
Hmmm... Klinkt lekker, mama! Dat recept mag je me zeker doorgeven!

ultradrukke week gehad.

ik post de receptjes dit weekend zonder fout

Offline Liekeuh

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 13517
  • 796 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • ...
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #61 Gepost op: oktober 26, 2012, 21:33:24 »
Hier is't weer bij ons de 24ste ...

Dus dat is, zijn pa en broertje, mijn ma en stiefma en zusje en mijn grootouders en wij ...

9 man dus! :)

Vorig jaar had ik een gevulde kalkoen gedaan, dat was SUPER goed :) Dit jaar houd ik de voorbereidingen simpel ...

Champagne met ovenhapjes en paar zelfgemaakte hapjes ... The usual!
Foie gras met verschillende confituren en een toastje (en voor de kindjes en mijn man: een home made: pechetonijn!)
Duo van fondue ... Eentje met gewone olie, eentje met wijn ;) met wortelen, gekarameliseerde appeltjes, witloof, pommes duchesse..
En ik denk één of andere kerstbuche :)

Easy, niet teveel voorbereiding en gene stress...Genieten van alles die avond! Dat is de boodschap!

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32718
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #62 Gepost op: oktober 26, 2012, 21:52:34 »
fondue met wijn, nog niet van gehoord! klinkt ni slecht!

Offline Katrien001

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3403
  • 250 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #63 Gepost op: oktober 26, 2012, 22:18:30 »
Wij hebben 2 etentjes hier, dus ik zoek ook inspiratie.
Ben zelf zwanger en bij mijn gasten ook een zwangere. (maakt het vooral moeilijk met dessert vind ik)

Offline Liekeuh

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 13517
  • 796 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • ...
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #64 Gepost op: oktober 26, 2012, 23:01:21 »
fondue met wijn, nog niet van gehoord! klinkt ni slecht!

De smaak is helemaal anders. Uiteraard gezien de verhitting van de wijn 0,0 alcoholgehalte ;-) T'hangt niet in je gordijnen (zoals olie vaak wel ...) en je kan gewoon een fondue-plateau van de traiteur nemen zoals je het zou doen bij olie-fondue.

Ik eet het héél graag met wit vlees à la kip of kalkoen .. En dan natuurlijk de ballekes  :mrgreen:

Zeker eens te proberen  :thumbs:

Offline Trace

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3897
  • 590 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #65 Gepost op: oktober 27, 2012, 00:20:59 »
Met excuses voor alle culinaire hoogstandjes, maar ik denk dat wij dit jaar, als koppel, gaan helpen in een daklozenorganisatie om soep te bedelen op de feestdagen :wink:

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #66 Gepost op: oktober 27, 2012, 06:41:42 »
voila, hierbij het recept :
1 eierdooier
2 eiwitten tot sneeuw geklopt
1 pakje vanillesuiker
1 eetlepel fijne suiker
8 eetlepels advocaat/blue curacao/aardbeienlikeur/champagne........
250 gr mascarpone


1 eierdooier mengen met de suiker
vanillesuiker, advocaat en mascarpone onder deze bereiding mengen

het stijfgeklopte eiwit zeer voorzichtig onder roeren

glaasjes vullen
minimum 6 à 8 uur laten opstijven in de koelkast

die 8 eetlepels neem je om het even welke drank, je kan dus kiezen

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32718
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #67 Gepost op: oktober 27, 2012, 09:45:07 »
tnx mama, ga ik is proberen  :thumbs:

Offline Fie

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 25715
  • 5 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #68 Gepost op: oktober 27, 2012, 10:28:29 »
Wij hebben 2 etentjes hier, dus ik zoek ook inspiratie.
Ben zelf zwanger en bij mijn gasten ook een zwangere. (maakt het vooral moeilijk met dessert vind ik)

Wat superlekker is als dessert, en toegelaten voor zwangeren, is mascarponemousse met frambozen en meringues! En 't is nog snel klaar ook, je moet het alleen wel het moment zelf in de glazen doen, anders verdwijnen je laagjes.

Voor de frambozen: neem diepvriesframbozen en laat ze ontdooien :mrgreen:

Voor de meringue: koop meringueschuimpjes en verkruimel ze.

Voor de mascarponemousse: per 250 gram mascarpone gebruik je 200ml room (moet geen volle room zijn, 't kan net zo goed met culinaire room). Mix dat onder elkaar met wat bloemsuiker tot je een gladde, maar stevige, mousse krijgt.

En dan de assemblage: gebruik glazen (ik gebruik gewoon mooie waterglazen), strooi wat verkruimelde meringue op de bodem van je glas, daar schep je een laagje frambozen over, en daarover doe je wat mascarponemousse. Dan weer meringue, weer frambozen, en weer mousse. En dan bovenaan afwerken met een framboosje en een blaadje munt.

SU-PER-LEKKER! Maar dus wel je laagjes pas maken net voor je opdient, anders "smelt" de meringue, en 't is wel lekker dat dat zo wat knapperig is.


En wat ook kan voor zwangeren: bak een moelleux van chocolade, en serveer met vanille-ijs, een beetje slagroom en wat veenbessengelei.

Ik heb al wat etentjes doorstaan sinds ik zwanger ben :mrgreen:

Ik vind voorgerechten/hoofdgerechten eigenlijk moeilijker dan het dessert.

Offline Katrien001

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3403
  • 250 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #69 Gepost op: oktober 27, 2012, 12:30:16 »
Wat superlekker is als dessert, en toegelaten voor zwangeren, is mascarponemousse met frambozen en meringues! En 't is nog snel klaar ook, je moet het alleen wel het moment zelf in de glazen doen, anders verdwijnen je laagjes.

Voor de frambozen: neem diepvriesframbozen en laat ze ontdooien :mrgreen:

Voor de meringue: koop meringueschuimpjes en verkruimel ze.

Voor de mascarponemousse: per 250 gram mascarpone gebruik je 200ml room (moet geen volle room zijn, 't kan net zo goed met culinaire room). Mix dat onder elkaar met wat bloemsuiker tot je een gladde, maar stevige, mousse krijgt.

En dan de assemblage: gebruik glazen (ik gebruik gewoon mooie waterglazen), strooi wat verkruimelde meringue op de bodem van je glas, daar schep je een laagje frambozen over, en daarover doe je wat mascarponemousse. Dan weer meringue, weer frambozen, en weer mousse. En dan bovenaan afwerken met een framboosje en een blaadje munt.

SU-PER-LEKKER! Maar dus wel je laagjes pas maken net voor je opdient, anders "smelt" de meringue, en 't is wel lekker dat dat zo wat knapperig is.


En wat ook kan voor zwangeren: bak een moelleux van chocolade, en serveer met vanille-ijs, een beetje slagroom en wat veenbessengelei.

Ik heb al wat etentjes doorstaan sinds ik zwanger ben :mrgreen:

Ik vind voorgerechten/hoofdgerechten eigenlijk moeilijker dan het dessert.

Die mascorponemousse ga ik zeker proberen, dank je!

Het hoofdgerecht zal hier winterBBQ zijn met vispapillot en ribbekes, warme groentjes en aardappelen in de schil.

Voorgerecht een lekkere soep denk ik.

Dus zwanger-proef eten.

Offline Pascale68

  • warme hondenvriend
  • *
  • Berichten: 592
  • 191 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #70 Gepost op: oktober 27, 2012, 15:13:13 »
Ik blijf dit topic ook volgen want menukeuze is elk jaar weer héél moeilijk.

De mascarpone in de glaasjes ga ik zeker eens proberen.

--- "Without my PETS my house would be clean and my wallet would be full but my heart would be EMPTY!" ---

Offline luigi

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6861
  • 242 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #71 Gepost op: oktober 27, 2012, 15:23:32 »
ik vind da tof als iedereen iets maakt of toch van hapjes. Hier wordt het waarschijnlijk koude schotel (vis en vlees) en als dessert kerstbuche  :drool:

Kzal dit jaar ook eens voorstellen om elk een hapje te maken. :mrgreen:

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #72 Gepost op: oktober 31, 2012, 07:41:15 »
doordat ik gisteren naar "komen eten" heb gekeken,
denk ik eraan.

Een handige manier om de glaasjes te vullen : gebruik een spuitzak.  :lol:

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32718
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #73 Gepost op: oktober 31, 2012, 08:50:27 »
voila, hierbij het recept :

voor hoeveel personen is dit, mama?

Offline Rebecca

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6192
  • 148 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #74 Gepost op: oktober 31, 2012, 09:08:45 »
Wat superlekker is als dessert, en toegelaten voor zwangeren, is mascarponemousse met frambozen en meringues! En 't is nog snel klaar ook, je moet het alleen wel het moment zelf in de glazen doen, anders verdwijnen je laagjes.

Voor de frambozen: neem diepvriesframbozen en laat ze ontdooien :mrgreen:

Voor de meringue: koop meringueschuimpjes en verkruimel ze.

Voor de mascarponemousse: per 250 gram mascarpone gebruik je 200ml room (moet geen volle room zijn, 't kan net zo goed met culinaire room). Mix dat onder elkaar met wat bloemsuiker tot je een gladde, maar stevige, mousse krijgt.

En dan de assemblage: gebruik glazen (ik gebruik gewoon mooie waterglazen), strooi wat verkruimelde meringue op de bodem van je glas, daar schep je een laagje frambozen over, en daarover doe je wat mascarponemousse. Dan weer meringue, weer frambozen, en weer mousse. En dan bovenaan afwerken met een framboosje en een blaadje munt.

SU-PER-LEKKER! Maar dus wel je laagjes pas maken net voor je opdient, anders "smelt" de meringue, en 't is wel lekker dat dat zo wat knapperig is.

Zou dit ook met ander fruit lekker zijn? Ik zit te denken welk fruit er meer seizoensfruit is in de winter, maar kan niet meteen op iets komen dat hierbij zou passen?  :denk:
Keep calm & love your Icelandic Sheepdog.

Offline Fie

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 25715
  • 5 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #75 Gepost op: oktober 31, 2012, 09:32:17 »
Zou dit ook met ander fruit lekker zijn? Ik zit te denken welk fruit er meer seizoensfruit is in de winter, maar kan niet meteen op iets komen dat hierbij zou passen?  :denk:

Ik zou alleszins iets nemen dat goed afsmaakt, anders gaat het geheel nogal flauw worden vrees ik (mascarpone heeft op zich al niet zo heel veel smaak he)

En het mag ook niet te zwaar zijn, of het zakt door je lagen mascarpone heen, helemaal naar de bodem van je glas, en dan is het laagjeseffect ook weg natuurlijk.

Offline DarrenRastaKaité

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 15335
  • 709 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • AppyLeash
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #76 Gepost op: oktober 31, 2012, 13:10:06 »
Thx, mama! Die ga ik eens maken, mssc ook die van Fie. Lijkt me lekker.

Hier is de beslissing gevallen:

Cocktails/aperitief: vriendlief
Hapjes: Oma
Soep: schoonmoeder
Voorgerecht: Tante van vriendlief
Hoofdgerecht: Tante van vriendlief en schoonmoeder
Dessert: ikke!

En dat allemaal in een klein keukentje voor +-15 man :vuistje:

Offline Rebecca

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6192
  • 148 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #77 Gepost op: oktober 31, 2012, 14:01:02 »
Ik zou alleszins iets nemen dat goed afsmaakt, anders gaat het geheel nogal flauw worden vrees ik (mascarpone heeft op zich al niet zo heel veel smaak he)

En het mag ook niet te zwaar zijn, of het zakt door je lagen mascarpone heen, helemaal naar de bodem van je glas, en dan is het laagjeseffect ook weg natuurlijk.

Ik zag net in de Libelle een gelijkaardig receptje, maar dan met opgelegde krieken (en chocoladecake ipv meringue). Ik denk dat ik dat eens ga uitproberen. En volgend jaar ga ik wat van onze eigen frambozen invriezen voor in de winter. Onze struiken gingen vol en we kregen ze niet allemaal opgegeten en uitgedeeld, maar ik heb er niet aan gedacht om ze in te vriezen.  :doh:
Keep calm & love your Icelandic Sheepdog.

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #78 Gepost op: november 02, 2012, 19:46:28 »
voor hoeveel personen is dit, mama?

hangt ervan af hoe groot je glaasjes zijn.
als ik champagneglazen, of witte wijnglazen neem komt da zo ongeveer op 8 personen dacht ik.
Neem je kleinere glaasjes, dan heb je er meer natuurlijk;
Je kan ook werken met laagjes en verkruimelde speculoos tussen elk laagje doen.

Of afwerken met zo kleurbolletjes die je op cupcakes doet.

Offline Epona

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 32718
  • 1348 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
  • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #79 Gepost op: november 16, 2012, 09:32:17 »
Men grootouders komen eten met Kerstavond :dance:
Echter, mijn mama kookt niet graag, dus ik doe alles.
Ik zoek een ragout of stoofpot van wild, echter zonder ook maar iets van alcohol. (ik weet dat het alcoholgehalte compleet naar 0 gereduceerd wordt, en toch mag het niet  :wink:).
Iemand zelf een receptje met eigen ervaring? Het www barst uiteraard, maar daar zit ook veel rommel tss natuurlijk.
Nu nog een voorgerecht, een feestelijk soepje en een dessert...
« Laatst bewerkt op: november 16, 2012, 09:37:07 door Epona »

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be



De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal