collapse

Uit liefde voor dieren | Maxi Zoo

Paravet - help je huisdier om gezond te blijven

Versele Laga - Opti Life - Een neus voor het beste!

Auteur Topic: Culinaire-feestdagen-topic  (gelezen 13006 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline kathytjeuh_newfy

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 5844
  • 748 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #20 Gepost op: november 18, 2011, 17:21:17 »
Brit Premium = hondenvoeding van topkwaliteit
Bij mij komen mijn ouders + schoonouders. We zijn dus met 8.
Eerst ovenhapjes met cava, daarna zelfgemaakte gandahamkroketten, paprikasoep met kruidenkaas
als hoofdgerecht kalkoenrollade met mosterdsaus en verse aardappelkroketjes + peertjes met veenbessen
en als dessert een dessertbordje met een bolletje ijscreme, potje chocomousse en een klein potje speculoos-tiramisu


~ Yana 16/01/2012 ~

Offline Jindi

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6163
  • 3213 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #21 Gepost op: november 18, 2011, 20:39:11 »
@rebecca; ik zou ook zeggen bloemkoolsoep of anders pompoenroomsoep?
Je kan stokbroodjes fijn snijden, een beetje knoflook of lookboter op strijken en in de oven efkes laten toasten, zalig bij soep.

saus: roquefortsaus, supermakkelijk!
Groentjes: boontjes met spek, een klassieker; bloemkool gekookt in roosjes?
Ik heb nog kalkoen klaargemaakt met crumble, recept had ik gezocht op internet, heel goed meegevallen.
Aardappels dauphinois als alternatief voor kroketjes, ook goed van tevoren te maken.

Offline Rebecca

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6194
  • 148 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #22 Gepost op: november 18, 2011, 21:35:00 »
Ik denk dat ik bloemkoolsoep eens op voorhand heb uitgeprobeerd en dat dat geen voltreffer was. Al staat hij nu wel terug op mijn probeer-lijstje. We hebben wel al eens broccolisoep gehad. Ik zat ook te denken aan pompoensoep, maar zijn die er nog met kerst?
Ik zit volop met mijn neus in de kookboeken. Volgende zondag komt mijn familie eten en zij zijn testpubliek voor enkele nieuwe dingen.  :mrgreen:

Voor de saus denk ik momenteel in de richting van een druivensaus/wijnsaus. Roquefortsaus is een beetje gewaagd met moeilijke eters, denk ik?
Groentjes ben ik nog niet uit.

Ik zal binnenkort eens een update doen van hoe ver ik zit met mijn menu.  :wink:
Keep calm & love your Icelandic Sheepdog.

Offline Kim84

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 12930
  • 285 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #23 Gepost op: november 18, 2011, 21:36:24 »
Roquefortsaus is idd niet voor iedereen, ik zou er zelfs niet van proeven omdat ik zowiezo al niet voor schimmelkazen ben  :wink:

*thinks her "get up and go" just crawled in the corner and died!*

Offline lunatic

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6398
  • 75 HV-Punten
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #24 Gepost op: november 18, 2011, 21:53:02 »
Misschien is het al gezegd, maar witloof past bij heel veel dingen  :drool:     

Offline Rebecca

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6194
  • 148 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #25 Gepost op: november 18, 2011, 22:04:38 »
Witloof moet er zowiezo bij, want daar is de schoonfamilie dol op.  :lol:
Keep calm & love your Icelandic Sheepdog.

Offline Stefzz

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 2596
  • 0 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #26 Gepost op: november 25, 2011, 15:34:34 »
oké, hier van gedacht veranderd..
Kga als voorgerecht voor kroketten gaan..
verse garnaal en kaaskroketjes.. en dan misschien nog een witloof en ham kroketje..

Nog ideetjes wat ik erin kan steken? dan kan ik afwegn voor welke ik ga gaan.. :p

Offline Ravasz

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 2929
  • 0 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #27 Gepost op: november 25, 2011, 16:03:09 »
hier gaan we meestal voor een soort buffet, volledig veggie.
Wat er zoal op te vinden is:
koud:
- groentjes met dip
- toastjes met verse eiersla, humus, ...
- gevulde witloofbootjes
- olijven
- brood met verschillende tapas en dips
- tortilla's

Warm:
- mini quiches
- mini pizza
- mini hamburgertjes
- lupine kroketten
- ...

Of een deel kleine hapjes met dan erbij een soort hoofdmaaltijd.





Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #28 Gepost op: november 28, 2011, 10:50:47 »
Bij mij komen mijn ouders + schoonouders. We zijn dus met 8.
Eerst ovenhapjes met cava, daarna zelfgemaakte gandahamkroketten, paprikasoep met kruidenkaas
als hoofdgerecht kalkoenrollade met mosterdsaus en verse aardappelkroketjes + peertjes met veenbessen
en als dessert een dessertbordje met een bolletje ijscreme, potje chocomousse en een klein potje speculoos-tiramisu

maak je die mosterdsaus zelf?
Mag ik daar het receptje van ?
en ook welke mosterd je gebruikt
« Laatst bewerkt op: november 28, 2011, 10:53:55 door mama »

Offline kathytjeuh_newfy

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 5844
  • 748 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #29 Gepost op: november 28, 2011, 10:56:58 »
Wel graanmosterd (grove) gebruiken :-)


25 gr bloem

25 gr maiszetmeel

50 gr boter

1 el mosterd

20 cl room

25 cl water

1 bouillonblokje

De boter laten smelten, daarna de bloem en maiszetmeel eronder mengen. Het bouillonblokje in het heet water oplossen en aan het mengsel toevoegen. Het geheel laten inkoken. Daarna de room, peper en zout toevoegen. Op het einde de mosterd toevoegen. Alles goed onder mekaar kloppen.

~ Yana 16/01/2012 ~

Offline Kerzan

  • begonnen hondenvriend
  • *
  • Berichten: 308
  • 64 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #30 Gepost op: november 28, 2011, 11:06:11 »
Voor ons worden het dit jaar heel andere feestdagen dan we gewend zijn. Erik moet werken dus de kinderen en ik zijn alleen. Maar ik kijk er wel naar uit.
Dochter van 13 staat erop om één feestdag zelf te koken *bibber*
Ze wil als dessert al limoenmousse maken. Straf kind he :hmpf: :mrgreen:

Is dat Kendra?
Want dan is dat normaal, dat zijn allemaal straffe, en de onze wil ook steeds haar eigen eten klaarmaken  :doh:  :greenroll:

(PS: u dochter moet wel heel fier zijn dat er hier een hondje naar haar genoemd is hé   :wink: )

On topic: limoenmousse is lekker  :thumbs:

Ik weet sinds gisteren dat het bij ons kerstavond is, dus ik blijf hier efkes volgen denk ik  :wink:

Offline Rebecca

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6194
  • 148 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #31 Gepost op: november 28, 2011, 11:12:26 »
Gisteren hebben we hier wat dingen voorgeproefd en de menu ligt nu stilaan vast:

- champagne met aperitiefhapjes: bladerdeegje met zwarte pens en perenconfituur, bladerdeegje met geitenkaas en vijgenconfituur, witloof met zalmmousse, kaasballetjes, glaasje met asperge en gerookte zalm of hesp, chipskes, kaasjes,...
- preisoep met stokbrood
- kalkoenrollade met verse kroketten, erwtjes en wortelen, peren en witloof, met druivensausje
- assortiment mini-cupcakes met botercrème en chocomousse en chocoladebonbons
Keep calm & love your Icelandic Sheepdog.

Offline mama

  • hondenvriend pro
  • *
  • Berichten: 3831
  • 250 HV-Punten
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #32 Gepost op: november 28, 2011, 11:13:23 »
ik heb gisteren een kalkoengebraad gemaakt met appelsiensaus.

écht heel lekker
kalkoengebraad heeft wel lang moeten braden (op zacht vuurtje), maar 't was de moeite waard.
en de saus was ook heel goed gelukt

mag ik ook receptje van de druivensaus aub ?

Offline Rebecca

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6194
  • 148 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #33 Gepost op: november 28, 2011, 11:16:25 »
De druivensaus heb ik gemaakt op basis van een roux (bloem en boter) met gevogeltefond, het sap van de druiven (uit blik) en pineau de charentes. Dan op het einde de druifjes er bij gedaan en het braadvocht van de kalkoen.

Misschien probeer ik het ook nog eens op basis van room en kippenbouillon ipv de roux en de fond.
Keep calm & love your Icelandic Sheepdog.

Offline Tequila

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 25646
  • 3336 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • FromSmilingLotus
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #34 Gepost op: december 04, 2011, 22:28:41 »
Fie: als je een hapjesbuffet maakt, hoeveel hapjes voorzie je dan per persoon  :denk: (hoeveel soorten en 1,2,3 of ?  van elke soort)

Een hond is een glimlach en een kwispelende staart. En de J-brothers zitten ertussen ;)

Offline Fie

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 25726
  • 5 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #35 Gepost op: december 05, 2011, 07:23:11 »
Fie: als je een hapjesbuffet maakt, hoeveel hapjes voorzie je dan per persoon  :denk: (hoeveel soorten en 1,2,3 of ?  van elke soort)

Ai, ik zie ineens dat ik Anja's recept van rucolapesto vergeten ben :doh:

Eerst dat dus maar :mrgreen:

Ik maak dat op net dezelfde manier als "gewone" pesto, maar ik vervang de basilicum door rucola. Ik weeg zelden iets af als ik kook, dus ik ben even in het kookboekje waaruit ik het recept haalde gaan loeren voor de hoeveelheden. Maar dat steekt zo nauw dus niet.

20g  pijnboompitten
40g rucola
50g parmezaan
1 teentje knoflook (dat waren er bij mij ongetwijfeld meer dan 1, want ik kook met veel look :lol: )
olijfolie

Rooster de pijnboompitten in een pan. Doe ze daarna in de keukenrobot/blender, samen met de rucola, de geraspte parmezaan en het knoflookteentje. Vermaal met de blender, tot je een homogene massa krijgt. Doe er olijfolie bij (met beetjes, en regelmatig dan terug doormixen, zodat het goed mengt) tot je de gewenste dikte hebt.

Klaar! :mrgreen: (dan proeven en eventueel wat peper/zout erbij)

Voor de rundstartaar: neem VERSE américain natuur (gemalen biefstuk dus). Meng er in een kom wat peper, zout en gemalen parmezaan onder. En klaar!

Heel belangrijk dat je echt hele verse américain haalt, je eet dat rauw, zo'n rundstartaar, en het is het fijnst als iedereen het einde van het feest haalt :wink:

Voor de presentatie had ik "kuipjes" (precies een klein, porseleinen steelpannetje, zoals een lepel, maar dan iets dieper) genomen, daar een bolletje rundstartaar in, de pesto erover, en dan afgewerkt met parmezaanschilfers en een blaadje rucola erop.



@ Tequila: Ik had van elk hapjes 1 per persoon, van sommige zelfs 2/meer per persoon. (bijvoorbeeld die champignons met kruidenkaas, daarvan maak ik een heel bakje klaar, in plaats van zo een paar zielige champignons alleen. En ook van de lepelhapjes (meloen/ham, eend/mango, ... had ik er 2 per persoon) Resultaat: dat was véél te veel :lol: Een 20-tal hapjes per persoon is voldoende als volledige maaltijd, voor grote eters kan je er nog wat extra voorzien. Het hangt natuurlijk ook af van de grootte van je hapje.

Offline Anja

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 7920
  • 631 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • http://www.trimstyle.be
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #36 Gepost op: december 05, 2011, 07:30:28 »
Bedankt Fie!

Offline Tequila

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 25646
  • 3336 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • FromSmilingLotus
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #37 Gepost op: december 05, 2011, 09:32:17 »
Mercie Fie  :thumbs:

Een hond is een glimlach en een kwispelende staart. En de J-brothers zitten ertussen ;)

Offline Liesel

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 26433
  • 63 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #38 Gepost op: december 05, 2011, 09:37:06 »
Ik heb onlangs een stoofpotje van hertenragout gemaakt en mijne vent heeft nu aan z'n ouders daarover zitten stoefen dat dat zooooo lekker was en beloofd dat ik voor hen ging koken met Kerstdag of Nieuwjaar....  :yeek: :yeek:
Ik heb nog nooit gekookt voor m'n schoonouders en mijn schoonpa kan keigoed koken...

Offline Tequila

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 25646
  • 3336 HV-Punten
  • Geslacht: Vrouw
    • FromSmilingLotus
Re: Culinaire-feestdagen-topic
« Reactie #39 Gepost op: december 05, 2011, 09:39:37 »
Ik heb onlangs een stoofpotje van hertenragout gemaakt en mijne vent heeft nu aan z'n ouders daarover zitten stoefen dat dat zooooo lekker was en beloofd dat ik voor hen ging koken met Kerstdag of Nieuwjaar....  :yeek: :yeek:
Ik heb nog nooit gekookt voor m'n schoonouders en mijn schoonpa kan keigoed koken...
Die ventjes van ons hé  :doh:

Een hond is een glimlach en een kwispelende staart. En de J-brothers zitten ertussen ;)

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be



De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal