collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: andermans kinderen 'berispen'  (gelezen 18054 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline musher1

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1416
 • Geslacht: Man
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #40 Gepost op: augustus 09, 2013, 09:27:49 »
gewoon met steentjes laten smijten , later bewerken ze dan wel paarden met een mes voor hun plezier   :silenced:

...... vastnemen en hun duidelijk maken dat dit niet door de beugel kan ,
kinderen en pups moeten duidelijk gemaakt worden dat er dingen niet kunnen ,
maar opvoeden mag tegenwoordig niet meer want dan ben je een beul ,

kinderen moeten alles kunnen en mogen , anders hebben ze inderdaad slechte jeugd gehad   :zot:
pups mogen ook niet gestraft worden want dan hebben ze trauma later   :shock:

Offline Epona

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 30489
 • Geslacht: Vrouw
 • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #41 Gepost op: augustus 09, 2013, 09:34:48 »
Ik kan dat zeker appreciëren wanneer men mijn zoon terechtwijst :yes: Meer zelfs, ik vraag daar zelfs naar :yes:
Ik heb er lang alleen voorgestaan met een hele moeilijke peuter, alleen “mis” je wel regelmatig eens een situatie waar moet ingegrepen worden, als het terecht is dan mag Howi daar zeker over aangepakt worden. Ondertss een nieuwe relatie, en binnekort een nieuw samengesteld gezin. Mijn vriend heeft het er heel moeilijk mee gehad om ook de minder leuke kanten erbij te nemen, zijnde straffen ed. Ik heb er op gedrukt dat hij zich nooit beschaamd moet voelen om Howi te straffen of duidelijk te maken wanneer er hem iets niet zint. Hij had altijd zoiets van “ik mag dat niet, ik ben geen ouder”. Tzou schoon zijn… tzou niet lang duren of die kleine heeft dat door en bespeelt die situatie helemaal. Ik heb dat ook duidelijk gemaakt aan mijn schoonfamilie: “geneer jullie aub niet, ik zit daar echt niet mee”. Oke, dit zijn uiteraard absoluut geen vreemden (meer) voor hem, maar ik druk dat ook altijd op het hart van mijn omgeving als ik ergens kom.

Offline Neleke2

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 256
 • Geslacht: Vrouw
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #42 Gepost op: augustus 09, 2013, 09:36:18 »
Goh Liekeuh...  Dat is op zich wel een moeilijke oefening natuurlijk, zoals jij beschrijft bij de kapper.  Het feit dat die ouders wel probeerden het kind te kalmeren, maakt dat ik me er al niet meer zo in zou ergeren.  Opvoeden gaat nu éénmaal met vallen en opstaan, en als dat vallen 'en plein public' gebeurt is dat enorm lastig, ook als ouder.  En je zegt wel, geef dat kind een klets en hou zijn hoofd stevig vast tot de kapster klaar is...  Maar, zelfs als je dat als ouder zou willen doen, moet je daar ook mee oppassen hoor.  Want vroeger kreeg een kind al eens een pets en vond iedereen dat ook totaal normaal.  Als je nu als ouder een pets zou geven, zou je ook een hoop boze blikken krijgen hoor.


Vermits dit totaal verkeerd begrepen wordt, haal ik dit weg!
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2013, 11:10:24 door Neleke2 »

Offline lore

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 13970
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #43 Gepost op: augustus 09, 2013, 09:46:42 »
Neleke, ik ben zeker voorstander van af en toe eens een tits op hun billen te lanceren als ze het zwaar uithangen. maar, een leerkracht die hun een mep tegen hun hoofd zet, die krijgt met mij te doen.
dat je ze als leerkracht straft, meer dan akkoord. maar een mep verkopen, dan krijgt ge mij toch aan de schoolpoort.
net zo goed als dat een vreemde die hun een mep zou verkopen, het aan mij mag komen uitleggen. eens op de vingers tikken, das nog iets anders. maar op hun hoofd meppen, nope, stapke te ver bij tante...

ik heb mijn metekindje ook al geregeld onder haar voeten gegeven als ze het aan het uithangen is (lang leve peuterpuberteit  :doh:) en ze weet akkerdjee goed waar alle hoeken in huis zijn ze  :mrgreen: 

ik heb al vreemde kinderen onder hun voeten gegeven als ze het echt uithangen -dus dieren gaan pesten of de boel afbreken- hun aanraken zal ik enkel doen als het echt niet anders gaat. vb ne kleine die naar mijn honden gevlogen komt, die zal ik wegduwen of tegenhouden. maar daar zal eerst een heel duidelijke verbale boodschap aan vooraf gaan :yes:

Offline Karo

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10551
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #44 Gepost op: augustus 09, 2013, 09:49:47 »
Uiteraard had ik die reactie verwacht  :roll: Ik heb geen kinderen dus ik weet niet wat het is  :roll:

Ik heb mijn zusje meer opgevoed dan mijn ma en stiefpa. Ze werkten allebei ver (de een in Charleroi, de ander in Brussel). Ze waren weg om 6u s'morgens. Ik heb die klein haar pampers ververst, haar klaargemaakt, haar naar school gebracht, enz enz enz. Ik heb meer dan eens met haar op boodschappen geweest in de buggy dat ze zeiden "Ah, weeral een tienermoeder". Ik was 18 jaar.

Dus zeg mij niet dat ik niet weet wat het is om kleine kinderen op te voeden. Ik heb het van dichtbij meegemaakt.

En t'es maar te zien hoe je je kind opvoed eh. Ik hoef niet te kletsen en te roepen op mijn zus. 1 blik is al meer dan genoeg dat ze weet wat er van haar wordt verwacht en ze kan maar zien dat ze zich gedraagt of ze wéét dat er straf volgt. En ik heb een engelengeduld op dat moment (wat mijn ma niet heeft bv.). Gaat ze uit de hoek ? Wordt ze er meteen in geplaatst. Ze heeft ooit gedacht zo koppiger te zijn dan ik. Ze was een jaar of 5  :mrgreen: Ze had een antwoord gegeven aan mijn ma die mij niet aanstond. Hoek in tot ze zich excuseerde. Ze wou niet. Ze ging weg van de hoek. Een hele namiddag lang heb ik aan mijn ma opgedragen om haar te negeren (en maar roepen en tieren en krijsen ...) , ik stak ze telkens terug in de hoek. Tot haar crise voorbij was. T'heeft 3u geduurd hoor. Mijn ma kwam zot, ik hoorde het niet meer. Ze is al snikkend naar mijn ma geweest om haar te excuseren en "ik zie je graag" te zeggen met een knuffel. Daarna werd er terug normaal gedaan tegen haar, met de mededeling, had ze nu eens meteen sorry gezegd en had ze nu keer niet die hele hutsekluts gedaan, dan had ze 3u geleden kunnen terug spelen.

Ze heeft het nooit meer gedaan, ofja, bij mijn ma wel, maar die geeft gewoon toe ook  :zot: :zot: :zot:. Met mij komt zoiets nooit meer voor. Ik ben ook een heel autoritair persoon, ik wéét dat, en dat heeft in mijn ogen nogal voordelen  :hmpf:

Ja maar het ene kind is het andere weer niet. :denk:
Ik heb er geen maar ik denk idd dat het nogal snel gezegd is van "bij mij zalt gene waar zen"


Offline Liesel

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 23253
 • Geslacht: Vrouw
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #45 Gepost op: augustus 09, 2013, 09:59:05 »
Het verwondert mij dat hier zoveel ouders zijn die dat niet erg vinden dat iemand anders z'n kinderen berispt.
Ik kom namelijk meestal het omgekeerde tegen.
Als je met een hulphond in opleiding op pad bent, ben je een magneet voor kinderen.  Zeker in winkels waar de ouders meer bezig zijn met de inkopen (voedingswinkel, kledingswinkel, doe-het-zelf,....) dan met hun kinderen.
Veel ouders laten hun kinderen dus zomaar wat rondzwerven in de winkel en regelmatig komt er dan wel één stiekem achter m'n rug de hond strelen.
Het énige wat ik zeg is dan: "Niet aan het hondje komen hoor!"  en ik kijk streng.
Meer zeg of doe ik niet.  (ok, 1 keer heb ik een handje gepakt en dat weggeduwd, maar als ik al een paar keer gezegd heb dat het niet mag en ze trekken in plaats daarvan aan de oren van m'n hond, vind ik dat ik nog 'braaf' ben gebleven ook  :hmpf:  Die klein had verdorie een lap rond z'n oren verdiend  :hmpf: )
Hoevaak ik dan geen boze blikken of zelfs opmerkingen krijg van mensen die gaan van: "ge moet niet luisteren naar die vieze madam", tot "gij hebt niks te zeggen aan mijn kinderen".   
Zelden, héél zelden, zijn er ouders die reageren met een: "Tja, de mevrouw heeft gelijk, je mag geen vreemde hondjes aaien."

In een dierentuin in Oostenrijk heb ik ook 1 keer met een boze blik en een "ey" (wist niet welke taal dat kind spraak en hield het dus maar bij het universele "ey"  :lol: ) een kind terechtgewezen.  Het was stenen aan het gooien naar de leeuwen die beneden ons lagen te slapen.  (en hij mikte nog raak ook  :x )
Ik had dus wss hetzelfde gedaan als Anke, al had ik idd wss het handje niet vastgepakt. 

Offline terrierlady

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11323
 • Geslacht: Vrouw
  • Off the wetlandclan
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #46 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:03:00 »
Tenzij ze iets flikken met mijn honden of spullen zal ik niks doen.
Tis niet mijn plicht om andermans jong op te voeden.

Offline Liekeuh

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11964
 • Geslacht: Vrouw
 • ...
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #47 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:03:49 »
Ja maar het ene kind is het andere weer niet. :denk:
Ik heb er geen maar ik denk idd dat het nogal snel gezegd is van "bij mij zalt gene waar zen"

En net zoals bij honden, bij de ene werkt die techniek, bij de andere die...

T'es nog altijd een kwestie van of je er allemaal je tijd in wil steken  :fuu: :fuu:

Ik vind het een lakse houding van de ouders om te zeggen:  Als je ze berispt, hebben ze geen jeugd gehad, dus laat ze maar doen.

Als ge te lui zijt om op te voeden, begint niet aan kinderen. We staan hier allemaal te steigeren omdat de ene pup of hond dit of dit verkeerd doe en wijzen de eigenaars altijd van "je moet daar iets aan doen".

Das in mijn ogen idem met kinderen opvoeden ze. Als ze niet luisteren, moet je daar iets aan doen. Welke methode uiteindelijk het beste is, dat hangt uiteraard van kind af. Maar zomaar laten doen en met je voeten laten spelen? Ge laat toch ook uw hond niet tot zijn 10 jaar binnen plassen en pissen  :weetniet:

Online Tequila

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 22668
 • Geslacht: Vrouw
  • FromSmilingLotus
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #48 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:09:28 »
Trouwens, voor iedereen denkt dat'k een echte tiran ben, ik heb al 3 HV kindjes gezien (en zelfs met eentje op stap geweest  :hmpf: ) en die zijn in mijn ogen alle drie perfect opgevoed. En ja, t'zijn jonge kindjes. Dus ja het kan wél zoals het moet ...  :fuu:
we zullen onze Jitse maar meenemen naar Leuven, Jorre zit in z'n apejaren  :mrgreen:

Goh ja een 'pets' geven da's hier reden voor scheiding (ook als zijn we niet getrouwd)  :fuu: en dat weet Henk, mijn honden krijgen nog geen petsen, laat staan dat 'k m'n kinderen een pets ga geven.  Je kan ook controle hebben over je kinderen door consequent te zijn en 'k denk dat daar vaak het schoentje wringt.  Nu ja ons mannen zijn thuis ook af en toe eens ongeleide projectielen (vooral als ze van bij m'n ouders komen, een hoop suikers binnen hebben en een hele dag hun goesting hebben mogen doen) maar op een ander zijn ze tot nu toe altijd braaf geweest op 1 keer na toen 'k Jitse op een wildvreemde plek gewoon opgepakt heb de eerste deur heb open gedaan en hem daar in time-out heb gezet.  Dan was het voor hem duidelijk met ons moeder valt niet te sollen  :mrgreen: Jorre zit nu in een test-fase dus 'k ben voorbereid op een openbare scene, niemand zal in mijn plaats moeten ingrijpen, 'k zal zelf wel ingrijpen  :twistedevil:

Offline Anouk26

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9099
 • Geslacht: Vrouw
 • Alle honden zijn belangrijk, ook straathonden.
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #49 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:17:03 »
Ja maar het ene kind is het andere weer niet. :denk:
Ik heb er geen maar ik denk idd dat het nogal snel gezegd is van "bij mij zalt gene waar zen"

idd...

mijn neefje is erg gevoelig voor alles wat met zijn hoofd te maken heeft, wind, aanraking, ... een kappersbezoek is dus idd een hel voor die jongen...
Moest er dan een dame onder nen droger zitten die zegt da we hem een pets moeten geven...  :silenced: ik zou er niet vrolijk van worden...

het is een feit dat sommige ouders te laks omgaan met hun kinderen, maar als buitenstaander kan je niet altijd de situatie die zich voordoet inschatten...

wat het steentjes gooien betreft, dat is iets anders, dat mag gewoon niet en als de ouders dat niet gezien hebben, of zelfs wel gezien hebben maar niet ingrijpen, zou ik hetzelfde als TS doen.

dus ja, andermans kinderen berispen kan zeker  ( op een normale manier he)

Offline Epona

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 30489
 • Geslacht: Vrouw
 • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #50 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:18:17 »

Andere kinderen 'fysiek' berispen als ouders in de buurt zijn, zou ik niet doen, zal ze wel verbaal of met een boze blik op hun plaats zetten. Maar met aanrakingen zou ik opletten, want het is hun woord tegen dat van jou als ze er mee verder gaan (en in deze tijd zou ik niet verschieten dat mensen dat durven).

 :shock: :silenced:

zeker weten dat ik dat zou durven, meer zelfs... ik zou een slechte ouder als ik dat zou laten passeren  :shock: En blijkbaar weet je zelf dat het "not done" is, want je doet het gauw "uit het zicht"  :zot:


In de klas durf ik ook wel eens een mep tegen hunne kop te geven met de mededeling beter op te letten of andere gerust te laten. Dit is dan een lichte tik en ik heb er nog gene enkele gehad die daar kwaad voor werd. Ze wisten eigenlijk allemaal direct wat van hen verwacht werd en het gedrag was direct gedaan, ze begrepen waarom ze die tik krijgen.

Maar ja, ik ken mijn grenzen bij het geven van tikken en hier zal iedereen dat wel kennen, maar spijtig genoeg zijn er ook mensen die die grenzen niet kennen van hoe hard en hoe vaak en waar op het lichaam.  :?

Ik heb mij al dikwijls bij jouw posts vragen gesteld hoe het in godsnaam mogelijk is dat jij in het onderwijs staat. En nu… ik sta gewoon met mijn mond vol tanden.

Gij spoort niet zelle  :eh:
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2013, 10:27:26 door Epona »

Offline Liekeuh

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11964
 • Geslacht: Vrouw
 • ...
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #51 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:24:45 »
we zullen onze Jitse maar meenemen naar Leuven, Jorre zit in z'n apejaren  :mrgreen:

Goh ja een 'pets' geven da's hier reden voor scheiding (ook als zijn we niet getrouwd)  :fuu: en dat weet Henk, mijn honden krijgen nog geen petsen, laat staan dat 'k m'n kinderen een pets ga geven.  Je kan ook controle hebben over je kinderen door consequent te zijn en 'k denk dat daar vaak het schoentje wringt.  Nu ja ons mannen zijn thuis ook af en toe eens ongeleide projectielen (vooral als ze van bij m'n ouders komen, een hoop suikers binnen hebben en een hele dag hun goesting hebben mogen doen) maar op een ander zijn ze tot nu toe altijd braaf geweest op 1 keer na toen 'k Jitse op een wildvreemde plek gewoon opgepakt heb de eerste deur heb open gedaan en hem daar in time-out heb gezet.  Dan was het voor hem duidelijk met ons moeder valt niet te sollen  :mrgreen: Jorre zit nu in een test-fase dus 'k ben voorbereid op een openbare scene, niemand zal in mijn plaats moeten ingrijpen, 'k zal zelf wel ingrijpen  :twistedevil:

Ja maar daar is het hem net. Jitse en Jorre zijn - in mijn ogen- wel goed opgevoed. We zijn met die twee mannen op restaurant geweest, ewel dat was voor ons ook aangenaam  :dance: Alle, wij hebben daar totaal geen probleem mee gehad  :vuistje:
Ik zie trouwens geen een van de twee in't openbaar zo'n crise krijgen gelijk dat ventje naast mij bij de kapper  :vuistje: Gij ging sowieso trouwens zelf ingegrepen hebben  :vuistje:

Als Jitse en Jorre genoeg hebben aan time-out, of ogen, of wat dan ook, zonder pets, en ze zijn zoals ik ze ken, dan is dat uw techniek werkt bij hun  :thumbs: :mrgreen: Maar dat zal niet werken bij Shanniah, dat ben ik zeker  :shifty:

Dus ik ben feitelijk bij wat ik algemeen wil zeggen. Ieder zijn manier van opvoeden, maar laat een kind niet met uw voeten spelen en al helemaal niet onrespectvol zijn naar zowel u als ouder, als naar anderen (mens, dier, enz...). Dan maakt het mij feitelijk geen kluts uit op welke manier hij opgevoed is  :mrgreen: Als het kind zich maar gedraagt  :thumbs:

Offline Tollertje

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16830
 • Geslacht: Vrouw
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #52 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:31:05 »
Ik spreek andere kinderen aan op hun gedrag, maar ik vind het er wel zwaar over om te zeggen dat anderen hun kinderen eem klets moeten geven. Gelukkig zijn er nog andere manieren van opvoeden en leef ik mijn kinderen voor dat geweld geen respect oplevert.
mijne mond valt hier ook wel open bij sommige reacties  :? :? :? :?

Mijn kind mag anderen geen pijn doen en mag geen dieren pijn doen af wat dan ook en dingen stukmaken. Maar of mijn kind een scene maakt bij de kapper of niet, daar ga ik die niet voor slaan ofzo  :eh:

Een kind dat door z'n ouders geslagen wordt (eender hoe hard) gaat dat ook zelf doen, want een kind leert door wat je hem voorleeft!

Oja en een ander mag mijn kind op een fatsoenlijke manier terechtwijzen, want daar zijn precies ook wel verschillende ideeën over over hoe je dat doet. IEts zeggen is vaak al genoeg voor een vreemd kind

Offline Liekeuh

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11964
 • Geslacht: Vrouw
 • ...
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #53 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:43:57 »
Ge hebt slaan en petsen eh. Eerst en vooral zou ik nooit in het gezicht slaan  :fuu:

Ik heb hier iemand horen zeggen, ken je grens. Welja die moet je kennen.

En echt waar, als uw kind een scene maakt bij de kapper, en ge kunt dat kind niet controleren door eender welke handeling ook (vies kijken, in de hoek, een pets, enz...), dan zegt dat in mijn ogen veel meer over uw opvoedtechnieken dan over het kind hoor  :fuu: :fuu: :fuu:

Ik heb trouwens ook nooit gezegd tegen die mensen dat ze dat MOESTEN doen eh, een klets (en dus niet slaaaaan...) geven. Ik heb gezegd dat hij VAN MIJ (mocht het dus MIJN KIND) zijn al lang een klets ging ontvangen hebben omdat hij de andere stoort en zoiets hoort gewoon niet in het openbaar.

Offline AD1988

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6342
 • Geslacht: Vrouw
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #54 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:45:57 »
Als kind regelmatig een pets op mijn billen gekregen  :shifty: hier niet slecht afgelopen  :mrgreen: al zou ik dat zelf wel niet doen, ik had meer schrik (van mijn pa toch) dan da ik respect had.. Ik was braaf, maar da was omdak niks durfde doen  :shifty: terwijl da je aan een bepaalde leeftijd toch meer moet weten waarom je het niet mag doen..  :weetniet:

Offline Anouk26

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9099
 • Geslacht: Vrouw
 • Alle honden zijn belangrijk, ook straathonden.
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #55 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:48:21 »
Ge hebt slaan en petsen eh. Eerst en vooral zou ik nooit in het gezicht slaan  :fuu:

Ik heb hier iemand horen zeggen, ken je grens. Welja die moet je kennen.

En echt waar, als uw kind een scene maakt bij de kapper, en ge kunt dat kind niet controleren door eender welke handeling ook (vies kijken, in de hoek, een pets, enz...), dan zegt dat in mijn ogen veel meer over uw opvoedtechnieken dan over het kind hoor  :fuu: :fuu: :fuu:

Ik heb trouwens ook nooit gezegd tegen die mensen dat ze dat MOESTEN doen eh, een klets (en dus niet slaaaaan...) geven. Ik heb gezegd dat hij VAN MIJ (mocht het dus MIJN KIND) zijn al lang een klets ging ontvangen hebben omdat hij de andere stoort en zoiets hoort gewoon niet in het openbaar.

oh, jij trekt de capaciteiten van mijn zussen in twijfel? zonder hen of hun kind te kennen? ( want mijn neefje maakt ook scene bij de kapper, niet elke keer, de ene keer is hij er gevoeliger voor dan de andere keer)

Offline Neleke2

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 256
 • Geslacht: Vrouw
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #56 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:48:45 »
.
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2013, 11:12:20 door Neleke2 »

Offline Erik en Pascale

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4589
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #57 Gepost op: augustus 09, 2013, 10:56:44 »
Amai Neleke2 ik hoop dat jij niet in onze buurt woont zodat geen één van mijn kinderen ooit bij u in de klas terecht komt. Wat zijn dat nu voor praktijken???
Zoals Epona zegt : jij spoort niet zenne.
En dit topic bezoek ik niet meer, ik erger mij hier blauw aan sommige uitspraken :shock:

Offline Tianiz

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4059
 • Geslacht: Vrouw
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #58 Gepost op: augustus 09, 2013, 11:04:53 »
Ik zou ook zo reageren zoals Ankef, hand vast nemen net op het moment dat hij steentjes wilde gooien en eens duidelijk "nee" zeggen.
Zeker als de ouders dat zien en niets doen... Anders zou ik nog aan de ouders eerst willen zeggen dat hun kind vanalles aan het uitsteken is.

Zo was ik ook bij vrienden, ik was hun hondje aan het aaien en hun zoontje wilde net schoppen naar de hond. Ik heb zijn been vastgepakt en hij is op zijn pamperpoep gevallen. Ik heb eens duidelijk gezegd dat hij dat niet mocht doen. Hij is gaan lopen achter mama haar rok en is daarna terug bij mij komen spelen. Ouders vonden dat absoluut niet raar of deden niet moeilijk.

Ik begrijp deels wat Liekeuh zegt... Ik vind wel dat eender welk opgevoed kind een scene kan maken in zijn test-fase en je kan idd als nieuwe ouder fouten maken, maar om nu te smeken dat je kind stil zal zijn, DAT vind ik erover.  Moest dat mijn kind zijn ik zou dat kind in de eerste beste hoek zetten, met de uitleg dat hij er uit mag als hij zijn haartjes braaf laat knippen. En dan zou ik mij bezig houden met broer die zo braaf is. Zoals met honden is negatieve aandacht ook aandacht voor een kind...

Offline Epona

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 30489
 • Geslacht: Vrouw
 • R*I*P Kena I, ik vergeet je nooit!
Re: andermans kinderen 'berispen'
« Reactie #59 Gepost op: augustus 09, 2013, 11:08:47 »
Bij die mep moet je u echt niet teveel voorstellen ze, ne keer met de papieren die ik vastheb tegen hunne kop.

alé, we gaan terugkrabbelen, gaan we die toer op, hiep hoi. Je schreef duidelijk "een mep tegen hunne kop". Als het een "tikje tegen hun hoofd met een papierke" betrof, zou je als leerkracht wel het verstand moeten hebben dat ook effectief zo dan ook te verwoorden lijkt me  :roll:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal