collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel  (gelezen 2678 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Gepost op: juni 06, 2017, 12:19:19 »
Herplaatsing
Ras:
Teckel Standaard Korthaar
Reu of teef?:
Teef
Leeftijd:
į12/08/2014
Gesteriliseerd of gecastreerd?:
Ja
Afkomst:
fokker (ik)
Reden herplaatsing:
Hondje kan niet aarden in drukke situatie, baasje kan dit niet meer aan
Een triestig verhaaltje, waardoor je er als fokker liever de brui aan zou geven...

Verkocht als pup, was '2de hond', nooit gewend gemaakt van 'alleen' te zijn want altijd met de andere hond meer. Ook minder mee gedaan als met de eerste, waardoor het bedenkelijk is hoe het met de socialisatie gegaan is... Door echtscheiding zijn de honden dan gescheiden en dit teefje in erbarmelijke omstandigheden geŽindigd bij 1 van de partners. Zat heelder dagen in een bench opgesloten, werd hierdoor graatmager, niet meer zindelijk (kon geen 14h ophouden... ). Na veel gezeur van mijn kant dan toch nieuw baasje mogen zoeken. Dat was vorig jaar in november. Ze verhuisde meteen (naar mensen waarvoor ik een hele tijd daarvoor al eens een herplaatser gevonden had), was 3 weken later terug op gewicht, ging veel wandelen en het klonk allemaal in orde... Helaas weer zeer weinig updates van de nieuwe baasjes, spontaan kwam er niks en zelfs op de verstuurde cadeaubox, geen reactie... Nu goed, als het beestje maar goed zat zeker?
Vorige week bericht 'dat het niet meer ging'. De onzindelijkheid was eigenlijk nooit weg gegaan, eender wat ze probeerden, het leek verlatingsangst te zijn (want van die plasjes als je 5 minuten de kamer uit ging, meerdere 's nachts, ... ), kindje op komst en baasje was 'op'.
Echter, bij de gedragstherapeut of vakantieadres geen onzindelijkheid te bespeuren.
De gedragstherapeut werd geraadpleegd (ook niet van op de hoogte gebracht), in verband met haar angst en onzindelijkheid. Intussen waren ze blijkbaar ook naar een drukkere plek in de stad verhuisd. Komt er op neer dat het hondje bang is van alles en iedereen wat ze niet kent, de drukke stad haar erg veel angst aan jaagt, het erop lijkt alsof ze verlatingsangst heeft enz enz enz... (maar niet bij de therapeut dan, wel neiging tot snel blaffen, niet vreemd voor een teckel en al helemaal als dit nooit in goede banen geleid is...)

DUS sinds vorige week zit ze terug bij ons.
Ging meteen op onderzoek in heel de tuin (ver weg van bij de baasjes) niet 'rondlopen gelijk zot', maar op een drafje overall eens gaan kijken, niks blaffen... Als de hond van de buren naar de draad kwam, wel erop af lopen, borstelen, blaffen. 
Zat bij me op schoot na 5 minuten, liep een half uur later bij de rest van de honden.
Afgelopen weekend is er wat volk over de vloer geweest, bij binnenkomen BLAFFEN, waarop ik ze duidelijk maak dat ze plaats moetmaken (achterdeur stond open, dus 'ga buiten, pak afstand en dan zie je dat 'jij blaffen = jij verder weg' betekent en geen redden meer op te blaffen' in 't kort gezegd...). Niemand heeft ze bekeken in eerste instantie, we zijn buiten gaan zitten, babbelen, lachen, honden lopen rond, zij blijft op een afstand, maar legt zich op haar zij, uitgestrekt, om te dutten. Kwartier later is ze wat bij me op schoot komen zitten. Als het bezoek haar wil strelen, snuffelt ze wel aan de hand, maar trekt zich dan terug om een metertje verder te gaan liggen.
Enige problematische tot nu toe (in onze situatie dan), kan MOEILIJK in de bench, wat begrijpelijk is gezien haar achtergrond. Bij ons is dat moeilijk aangezien er hier VEEL rond lopen en er moet apart gegeten worden (allez, ik wil het zo).
DUS dag 1 niet gegeten, dag 2 niet eten indien deurtje dicht, wel met deurtje open en kommetje net in de bench, zij stond erbuiten en at dan uit het kommetje.
In eerste instantie zelfde reactie in kennel (veel groter dan bench natuurlijk, mandje erin, knabbels erin, eetpot, drinkpot...). Eerste instantie, aan deur zitten en meteen hijgen.
Intussen heeft ze erin gegeten, gisteren avond, als iedereen 'aan zijn deur ging staan' omwille van etenstijd, ging zij aan haar deur staan en ging warempel zelf in de kennel, met dat de deur dicht ging, draaide ze dan weer terug en had ze toch niet zo'n honger. Meteen terug los gelaten. Uurtje later nog eens geprobeerd, erin, potje meteen leeg...
Allez, er zit wel degelijk verbetering in al.
Ook heeft ze hier nog geen enkele keer in huis gedaan...
Luistert goed naar haar naam...
Heeft op mij nog nooit schrikkerig of extreem angstig gereageerd. Als ik haar aankijk, zal ze terug kijken, voorpootje opheffen en laag kwispelen, vriendelijk onderdanig. Als ik haar de eerste dag wilde pakken, HEEL kort poging om weg te springen, geen enkel verzet of knappen of super verstarren ofzo als ik haar dan toch vast had in m'n armen.
Toen mijn wederhelft de eerste x thuis kwam, wat op geblaft, minuut of 5 'als die bewoog of naar haar keek', daarna niet meer.

UITERAARD is ze hier nog maar pas en zullen we 'de ware aard' pas later te zien krijgen...
Maar, ik wil hier toch eens polsen of er misschien een SUPER thuis voor dit hondje te vinden zou zijn...
Ik zoek;
iemand met ervaring met het succesvol houden van 'moeilijke' honden MAAR nu ook weer niet iemand met de ambitie om hier een uitpakverhaal van te maken door ze non stop te willen blootstellen aan alles wat haar bang maakt...
iemand die consequent is en regelmaat kan geven aan een hond
iemand die dit zielige gevalletje NIET als dusdanig gaat behandelen, maar wel gewoon als 'hond' die het verleden achter zich kan laten
iemand die geen hondje zoekt om giga actief vanalles mee te gaan ondernemen. Eerder een 'knuffelhond'. Ze is SUPER lief en knuffelig, zeiden de vorige baasjes ook! Hunzelf, hun kindje, de vriendjes ervan... wie ze kent, vindt ze ok, wie ze niet kent, wil ze niet persť leren kennen... (GEEN bijter, ook niet bij angst, eerder vluchter)
iemand die rustig woont, stad is te stresserend voor haar (lawaai, mensen, onverwachte dingen non stop...) en op het 'vaste blokje om' zo goed als niks / niemand tegen komt. Met een grote tuin is er misschien niet eens behoefte aan wandelen? Kan ik nu nog niet inschatten... Hoe erg 'de angst' is... Ben hier nog niet gaan wandelen nu.
Andere honden zou geen probleem mogen zijn. Altijd andere hond bij geweest (wel reu). Eigen katten ok (vreemde niet), kindjes ok.

Zo, een hele boterham... Voor meer info of vragen, Shoot!


Offline Lynn85

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 2379
 • Geslacht: Vrouw
  • 3 sets of ears
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #1 Gepost op: juni 06, 2017, 15:16:54 »
Oooh nee, is ze alweer terug  :cry:
Hopelijk vind je een thuis waar ze wel kan aarden en waar het wel goed gaat. Succes!!!  :wub:

Offline rachel

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3111
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #2 Gepost op: juni 09, 2017, 12:35:35 »
Zou ze het kunnen vinden met een jonge bordeaux dog en een ouwe mops denk je?
Kan ze wel alleen thuis blijven? Alleja, samen met de honden dan.

Offline Ilsey

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9272
 • Geslacht: Vrouw
 • Boogie Wonderland!
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #3 Gepost op: juni 09, 2017, 12:41:52 »
Ik duim op een derde keer, goeie keer en een super nieuw baasje voor dit dropke  :thumbs:

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #4 Gepost op: juni 09, 2017, 13:05:11 »
Zou ze het kunnen vinden met een jonge bordeaux dog en een ouwe mops denk je?
Kan ze wel alleen thuis blijven? Alleja, samen met de honden dan.

Ze loopt hier tussen VEEL andere honden (maar dat geeft misschien ook een vertekend beeld want de groep is zo groot, dat ze zich meestal zeer gedeisd houden, zeker in het begin...). Ik heb tot nu toe alleen 'normale' reactie's gezien. In het begin onder de indruk als ze overrompeld werd door de 'pups' (2 standaarden van 7 maand, al groter dan haar en kleine Polly, 9 maand, ieniemini, maar telt voor 10...), borstelen, pootje omhoog, lip trekken, maar niet uithalen (de rest reageerde dan ook wel goed op haar signalen natuurlijk, ze MOEST ook niet verder gaan).
Denk wel dat het 'een chefke' is, wat een beetje een vervelende combi is, onzekere hond met 'hoog in de bol' ideeŽn...
Ze loopt hier overdag 'binnen en buiten', komt geregeld eens kwispelend hallo zeggen bij me, komt geregeld een dutje doen 'in mijn buurt', meestal op de keukenstoel als ik in de keuken zit. 's Avonds ligt iedereen in de zetel, doorgaans samen in 1 zetel, op en onder mekaar. Zij gaat in een aparte zetel liggen (ik lok ze ook nooit of forceer hier niet dat ze 'erbij' komt liggen ofzo), geregeld gaat er eens iemand haar af lebberen, dat ondergaat ze dan.
We zitten hier nu wat met een aparte situatie met ons Timooke die gestorven is, als ik dus in een giga huilbui uit barst, dan komt ze aangelopen en wil ze dicht bij je zijn. Gisterenavond lag ze dus apart, van zodra ze mij hoorde/zag beginnen, kwam ze af, wurmde zich tussen de rest om dicht bij me te geraken...
De kennel is intussen geheel geaccepteerd. Als iedereen vast gaat, gaat zij evenzeer haar kenneltje in uit zichzelf. Gisteren floepte ze zelfs in een bench toen ik de 2 pups ging slapen leggen (waar ze dus eerst echt niet van moest weten, gisteren zat zij er dus als eerste in toen ik het deurtje open deed...). Kennel blijft proper, ook nog niks in huis gedaan. En eerlijk gezegd, nog niet, zoals ik normaal zou doen, non stop mee buiten gegaan, ze gaat dus gewoon uit zichzelf buiten. Als ik werken ben, zit ze dus vast (ik zal haar wel eens horen, maar nooit lang en ze is proper, dus ze gaat niet giga in de stress, ze eet haar knabbels ook op daar).

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #5 Gepost op: juni 09, 2017, 13:08:21 »
EN, cru gesteld, het was de 'worst timing ever' dat er 'een probleemhondje' zou bij komen... We hebben hier gisteren nog gezegd; je hebt er totaal geen last van/mee... Je merkt dus niet dat er eentje meer is... Meestal heb je pakken extra werk in het begin (zindelijkheid, benchtraining, enz...) niks van dat alles dus...

Offline rachel

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3111
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #6 Gepost op: juni 09, 2017, 13:20:59 »
Allereerst heel veel sterkte met het verlies van Timo  :cry:

Ik heb wel interesse als jij denkt dat het met die van mij zou kunnen lukken.

Nu, die ouwe bes doet niet veel meer. Ze is 14.5j dus daar mag je ook niet veel meer van verwachten dan eten en slapen.
Die jonge kerel van mij, tja, een jonge hond he.
Als je denkt dat het iets zou kunnen worden dan geef je maar een gil. Dan kunnen we mischien eens afspreken ofzo.
Als je nog iets wil weten vraag je maar (liefst in pb aangezien ik niet mijn hele prive op het net ga zetten  :mrgreen:)
Denk er maar eens over na. Moet niet nu direct gezien de situatie  :huggg:

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #7 Gepost op: juni 09, 2017, 13:39:17 »
Ik kom er asap op terug, zal je dan een berichtje sturen... momenteel een gebroken vogeltje idd... :/
Ga mezelf vandaag bijeen rapen en beginnen wandelen met haar, alleen en samen met wat andere honden, dat ik daar ook nog eens kan zien hoe of wat...

Offline rachel

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3111
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #8 Gepost op: juni 09, 2017, 13:43:45 »
Dat begrijp ik en daar heb ik alle begrip voor!

Neem je tijd maar en als jij er klaar voor bent dan hoor ik het wel.

Offline joe

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1
 • Geslacht: Man
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #9 Gepost op: juli 06, 2017, 22:12:08 »
Beste,
Even mij voorstellen oudere man 79jaar +-25jaar geen hond meer gehad voordien nooit zonder hond geleefd medeoprichter hondenschool Zuid Limburg in Nieuwerkerken oprichter hondenschool De Woef in Eksel .Het vermelde teckeltje boeit me indien mogelijk wil ik graag dit hondje zien.
Ik woon in Lummen en kan me alleen met openbaar vervoer of fiets verplaatsen.
Vriendelijke groeten

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #10 Gepost op: juli 07, 2017, 15:28:05 »
Beste,
Even mij voorstellen oudere man 79jaar +-25jaar geen hond meer gehad voordien nooit zonder hond geleefd medeoprichter hondenschool Zuid Limburg in Nieuwerkerken oprichter hondenschool De Woef in Eksel .Het vermelde teckeltje boeit me indien mogelijk wil ik graag dit hondje zien.
Ik woon in Lummen en kan me alleen met openbaar vervoer of fiets verplaatsen.
Vriendelijke groeten

Beste, bedankt voor je berichtje, 'Sofietje' is intussen hopelijk definitief met haar gat in de boter gevallen ;) Niet meer vrij dus...

Offline Lynn85

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 2379
 • Geslacht: Vrouw
  • 3 sets of ears
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #11 Gepost op: juli 08, 2017, 17:00:07 »
 :wub:

Offline rachel

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3111
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #12 Gepost op: juli 09, 2017, 23:10:33 »
De laatste is niet van super kwaliteit maar wel geweldig leuk door het contrast in grootte

Offline maart

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 36284
 • Geslacht: Vrouw
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #13 Gepost op: juli 10, 2017, 08:18:56 »
Och, heerlijk dat ze bij jou zit Rachel!

Offline Lynn85

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 2379
 • Geslacht: Vrouw
  • 3 sets of ears
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #14 Gepost op: juli 10, 2017, 09:50:11 »
Super!!  :loved:

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #15 Gepost op: juli 10, 2017, 11:05:05 »
grappig wel om de beginpost te lezen... Noch ik, noch Rachel hebben 'het moeilijke kantje' gevonden... Rachel zocht een uitdaging... Helaas  :mrgreen:

Offline rachel

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3111
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #16 Gepost op: juli 10, 2017, 13:13:04 »
Ben de beginpost nog eens gaan lezen en wat je niet mag doen is de brui geven aan het fokken.
Zelf heb je super leuke hondjes en volgens mij zijn alle pups die bij jou geboren zijn allemaal dik in orde.
Ik kan alleen maar over Sofie spreken en zij is echt dik in orde  :thumbs: Ik heb er allesinds de grootste lol mee en den doodle ook.
Ze mag lekker zijn wie ze is en ik zie alleen maar een leuk blij ei dat gelukkig is als ze mee mag wandelen of gewoon een knuffeltje krijgt of ligt te loungen in de zetel.

Ohja, het enige minpuntje is dat ze s'morgens wel eens op haar rug ligt met haar pruim op 10 cm van mijn neus tentoongesteld. Dan ben je wel meteen wakker  :mrgreen: :vuistje: Maar als den doodle dat doet is het nog harder verschieten zenne  :vuistje:


Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #17 Gepost op: juli 10, 2017, 13:49:22 »
Ben de beginpost nog eens gaan lezen en wat je niet mag doen is de brui geven aan het fokken.
Zelf heb je super leuke hondjes en volgens mij zijn alle pups die bij jou geboren zijn allemaal dik in orde.
Ik kan alleen maar over Sofie spreken en zij is echt dik in orde  :thumbs: Ik heb er allesinds de grootste lol mee en den doodle ook.
Ze mag lekker zijn wie ze is en ik zie alleen maar een leuk blij ei dat gelukkig is als ze mee mag wandelen of gewoon een knuffeltje krijgt of ligt te loungen in de zetel.

Ohja, het enige minpuntje is dat ze s'morgens wel eens op haar rug ligt met haar pruim op 10 cm van mijn neus tentoongesteld. Dan ben je wel meteen wakker  :mrgreen: :vuistje: Maar als den doodle dat doet is het nog harder verschieten zenne  :vuistje:

Ben echt SUPER SUPER content dat ze bij jou beland is Rachel!!!
 :yes: :cheer:

Offline Perdita

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 15966
 • Geslacht: Vrouw
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #18 Gepost op: juli 10, 2017, 14:43:39 »
Oh wat fijn, Rachel! Ik vind dat ze van kleur alvast perfect bij jou past, haha! En Doodle is blij met zijn vriendinnetje :lol:.

(Wat vind Frans ervan? Is hij er nog steeds, en hoe gaat het met hem?)

Offline Ilsey

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9272
 • Geslacht: Vrouw
 • Boogie Wonderland!
Re: Teckel Standaard Korthaar teefje, rood, steriel
« Reactie #19 Gepost op: juli 10, 2017, 18:58:33 »
Zo plezant! Veel plezier samen!

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal