collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek  (gelezen 9432 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Semulido

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4833
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #40 Gepost op: oktober 05, 2013, 10:30:48 »
Dieter Verdonck: is inderdaad een super dierenarts !

Offline Wendow

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1606
 • Geslacht: Vrouw
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #41 Gepost op: oktober 08, 2013, 00:01:27 »
:huggg: :huggg: :huggg:
mijn vorig maltezertje kreeg op hoge leeftijd voor zijn tandjes en ontstoken tandvlees in de dierenkliniek (antibiotica) Stomorgyl
wel volgens een bepaald schema, weet niet meer precies hoe maar het was niet continu
hij mocht niet meer onder narcose gebracht worden (was er al eens bijna ingebleven en risico was groot dat het weer fout zou gaan)
dat was eigenlijk de enige optie om bij hem zijn tandvleesontsteking en de microben die daardoor in de bloedbaan konden komen wat onder controle te houden
Dat hebben we nu inderdaad ook gekregen :yes:
Vanavond gaven we het voor de 2e keer... Ik ga morgen eens kijken (als je elke dag kijkt zie je toch geen verschil :vuistje:)
Na die kuur (of misschien de laatste dagen ervan) ga ik beginnen met poetsen. De dierenarts heeft ook een enzymatische tandpasta meegegeven (een staaltje ervan) en daarmee moet ik twee maal daags poetsen (vandaar, ik wou dat niet dag 1 na de dierenarts starten, want dan gaat dat echt bloeden als een rund denk ik (wat het laatst dus deed))... Eerst even de antibiotica zijn werk laten doen en dan 'mechanisch' reinigen om misschien nog een kleine extra verbetering te krijgen... Een paar tandjes zijn niet meer te redden, maar verdoven is geen optie, dus die zullen er vanzelf moeten uitvallen of misschien zal hij er volgende keer eens een beetje aan wikkelen en zien wat het geeft... (Ons Loeki is echt een sloefje, zeg nooit nooit, maar ze zal zeker niet rap van zich 'afbijten' (letterlijk :wink:)) Hij zei dat het algemeen nog goed meeviel, maar dat de paar tandjes die slecht zijn meteen ook heel slecht zijn :roll:

Voor haar huid heeft hij een bepaalde optie van een huidziekte, maar daarvoor moeten we terug gaan bij de huidspecialist 'Jantje' (zoals iedereen hem 'kent' :wink: Jan Declercq dus) binnen een kleine maand. Hij wil wel vlooienallergie uitsluiten en heeft daar iets voor voorgeschreven (hoewel ze elke 2 maand een frontline pipetje in de nek krijgt, hij op het preparaat geen vlooien of uitwerpseltjes ervan kon zien en haar kale plekken hun ook niet echt situeren waar je het bij een vlooienallergie zou verwachten... maar TOCH... :zot: :mrgreen: Nuja, hij heeft gelijk, dat moet je zeker uitsluiten en een behandeling daartegen kan natuurlijk geen kwaad :yes:)

Tot zover wat we wijzer geworden zijn bij onze nieuwe VASTE dierenarts :yes: Ik ben alvast met een veeel beter gevoel naar huis gegaan :yes: Hij was zacht, doch kordaat zoals het hoort. Vriendelijk, behulpzaam, heeft echt opties luidop overlopen en heeft ruim de tijd genomen om haar te onderzoeken (we zijn er zeker een uur geweest). Was ik daar maar veeel eerder langs geweest :fuu: Ik ben benieuwd hoe alles zal aanslaan, van de vlooienpilletjes moeten we niet veel verschil verwachten, want dat is maar "voor de zekerheid", maar zo te horen positieve reacties over de antibiotica voor de tandjes... Echt zo blij dit te lezen :yes:

@an: Het is moeilijk te beoordelen vanop afstand, dat begrijp ik... maar mijn hondje heeft de kwaaltjes van een ouder hondje en is nog veel te vrolijk om in te slapen. De vorige dierenarts was niet eerlijk, maar lui. Hij heeft niet verder gezocht dan het meest voor de hand liggende en heeft niet eens een algemene check-up gedaan van de hond. Anders had hij vast ook al een antibioticum kunnen voorschrijven voor de tandjes en ons kunnen doorverwijzen naar de huidspecialist. Daarmee rek je haar leven niet onnodig, maar maak je haar oude dag aangenamer. Je maakt een mens toch ook niet af voor artrose, tandpijn en een droge huid? :weetniet: Voor de artrose ben ik heel blij dat ik naar de fysiotherapie ga en voor haar tandjes hoop ik dat de medicatie aanslaat. Het is soms voor mij van dichtbij ook moeilijk te beoordelen, vooral smorgens als ze wat stijfjes is van de artrose denk ik vaak dat ik het misschien een beetje rek... Toch kan ze soms nog verrassend uit de hoek komen en eens een klein galopje doen (meestal met tot gevolg dat ze bij een kleine oneffenheid in de ondergrond even op haar kin landt, maar ze blijft vrolijk 'poging doen tot' huppelen...) Als ik die momenten van blijdschap zie weet ik dat ik het gewoon moet doen en de beste zorgen voor haar moet geven tot ze zelf aangeeft dat het genoeg is geweest. Mijn hond jankt niet van de pijn en kan nog goed knabbelen ondanks een paar slechte tandjes. Ja, ze heeft vanalles, maar het is de taak van de dierenarts om die kwaaltjes op te lossen, of er op zij minst de opties van te overlopen met mij. Als ik dan alsnog beslis dat bepaalde zaken zijn geld niet waard zijn of ik vind dat de risico's niet opwegen tegen de goede kanten, dan moet dat mijn beslissing zijn. De vorige dierenarts heeft zelfs niet gekeken, dus een diagnose en mogelijke behandelingen zaten er al helemaal niet in :roll: En geld uit mijn zakken schudden heeft hij zeker niet gedaan. Het heeft mij amper 34euro gekost en hij heeft zelf verschillende preparaatjes bekeken onder de microscoop (oortjes en huid) en heeft een uur aan mijn hondje gespendeerd. Bij de andere dierenarts was ik 90euro armer (ok een echo kost wat, dat is een feit) maar ik wist ook gewoon enkel de stand van zaken over het hart en de rest heeft hij gewoon onder tafel geveegd :roll:


Offline myriam.e

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35395
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #42 Gepost op: oktober 08, 2013, 09:30:45 »
Ik volg hier even mee, heb ook een  hondje 14 met enorm slecht gebit ,mag dus absoluut ook niet meer onder verdoving...

Interessant hier, zie ineens meer mogelijkheiden , voor haar tanden alleszins

Fijn dat je terug moed hebt Wendow, nog veel succes en beterschap voor je hond :thumbs:

Offline Peter en Barbara

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 623
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #43 Gepost op: oktober 08, 2013, 15:55:12 »
Hebben ze iets gezegd in verband met haar hartje?

Offline Wendow

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1606
 • Geslacht: Vrouw
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #44 Gepost op: oktober 08, 2013, 23:13:52 »
Ik volg hier even mee, heb ook een  hondje 14 met enorm slecht gebit ,mag dus absoluut ook niet meer onder verdoving...

Interessant hier, zie ineens meer mogelijkheiden , voor haar tanden alleszins

Fijn dat je terug moed hebt Wendow, nog veel succes en beterschap voor je hond :thumbs:
:yes: Ik veronderstelde dat elke dierenarts mij deze optie kon aantonen, maar ze zeggen niet voor niets 'een goede' dierenarts... Als ze allemaal goed waren zouden ze het er niet voor moeten zeggen zeker? :vuistje: Hopelijk kan je ook dit antibioticum geven... Je kan het alleszins eens overleggen met je dierenarts he... Ik ben vandaag vergeten te kijken naar haar tandjes, maar morgen zal ik er hopelijk aan denken :yes:

Hebben ze iets gezegd in verband met haar hartje?
Nee, daarin willen ze onze vorige dierenarts niet tegenspreken, aangezien hij hartspecialist is... Wat ik dus ook zeker aanvaard... Nu, bij haar hartje hebben we ons eigenlijk een beetje neergelegd voorlopig... Zolang er geen water op haar longen zit starten we daarvoor normaal gesproken geen medicatie... Tenzij Jan Declercq volgend bezoek ons kan overtuigen dat het echt beter zou zijn naar levenskwaliteit toe... Maar tot nu toe kan ons dat precies niemand garanderen :? Bovendien brengen die pilletjes vaak nevenwerkingen met zich mee en moet de dosis/soort vaak aangepast worden als het slechter wordt en dan komen we wellicht aan een maximum en kunnen we niet hoger... Daarom nog even uitstel... Het is bizar, maar ze lijkt er ook niet zo heel veel last van te hebben als ik er goed naar kijk... Ze 'hoest' wel vaak, maar ze heeft daar precies niet echt veel erg meer in. Ze neemt rustig de tijd om te hoesten en loopt dan weer door of ze staat even recht en gaat dan weer liggen :weetniet: Haar artrose vind ik momenteel het lastigste, samen met die paar tandjes... Vanavond haar nog een deugddoende massage gegeven op de schoudertjes en nog eens haar teentjes en pootjes gemasseerd... Ze vond het echt leuk (denk ik verstaan te hebben :vuistje:), ga dat vaker doen :yes: Bij de fysiotherapie werkt ze veel dieper dan gewoon massage, maar slecht kan het niet zijn he :wink:

Offline myriam.e

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35395
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #45 Gepost op: oktober 09, 2013, 09:52:04 »
Wendow ons Noor neemt nu ong. 3 weken hartmedicatie , persoonlijk wou ik geen medicatie geven maar na 2 verschillende dierenartsen (die allebei medicatie aanraadde) ben ik gezwicht ...
Noor hoest amper maar DA heeft me overtuigd , haar hart is trouwens ook vergroot , ze doet het goed op de medicatie en tot hiertoe zie ik geen nevenwerkingen.Ze  heeft hartruis en haar hartje is vergroot (amai verschoot  nogal toen ik de foto zag !)
Ik was van hetzelfde gedacht als jij, idd. niemand kan zeggen of het nu beter zal gaan met die medicatie, maar de medicatie ondersteunt haar hartje toch ...

Wil je niet ongerust maken hoor , je kent je hond het beste hé,maar zou het toch even aankaarten als je naar de DA gaat ...

Wanneer is het bezoek aan DA ?

Offline Wendow

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1606
 • Geslacht: Vrouw
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #46 Gepost op: oktober 10, 2013, 23:41:25 »
Wendow ons Noor neemt nu ong. 3 weken hartmedicatie , persoonlijk wou ik geen medicatie geven maar na 2 verschillende dierenartsen (die allebei medicatie aanraadde) ben ik gezwicht ...
Noor hoest amper maar DA heeft me overtuigd , haar hart is trouwens ook vergroot , ze doet het goed op de medicatie en tot hiertoe zie ik geen nevenwerkingen.Ze  heeft hartruis en haar hartje is vergroot (amai verschoot  nogal toen ik de foto zag !)
Ik was van hetzelfde gedacht als jij, idd. niemand kan zeggen of het nu beter zal gaan met die medicatie, maar de medicatie ondersteunt haar hartje toch ...

Wil je niet ongerust maken hoor , je kent je hond het beste hé,maar zou het toch even aankaarten als je naar de DA gaat ...

Wanneer is het bezoek aan DA ?
7 november pas :roll: Moeten eerst die pilletjes geven en zien of de boel aanslaat enzo... Ik ga de huidspecialist ook eens over het hart spreken inderdaad :yes: Hij is gewoon algemeen een heel goede dierenarts en zo te horen neemt hij meestal levenskwaliteit voor op levensduur... Wat de vorige dierenarts helemaal niet doet naar mijn gevoel :silenced:

Vandaag had ze kei veel pijn aan haar pootje omdat ik tussen haar teentjes wou afdrogen met de handdoek :cry: Voelde mij kei schuldig en was thans niet echt bruut of onvoorzichtig geweest :roll: Twas duidelijk haar artrose, want tussen haar teentjes zit niets (buiten haartjes natuurlijk ^^) Een oude hond, zoveel leuke dingen (zo'n goede communicatie, hemels vind ik dat), maar helaas ook vaak eens hartpijn omdat het allemaal niet meer helemaal gaat hoe je het zou willen :roll:

Offline myriam.e

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35395
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #47 Gepost op: oktober 11, 2013, 09:12:54 »
Oh Da's nog redelijk lang Wendow...

Ik begrijp je heel goed, ivm artrose, heb dat ook voorgehad met Noor, ben heel voorzichtig voor die pootjes en ook eens bijna een 'knap' gehad omdat ik ze onbewust pijn deed  :cry:
Slechts eenmaal voorgevallen, zoals je zegt als honden ouder worden , is alles relaxter, je kent ze veelal door en door maar je kan niet buiten die ongemakken en soms is dat wel confronterend :huggg:

Maar idd. zou het ook eens vragen aan de huidspecialist ..

We weten dat onze hondjes oud zijn, de hartmedicatie is geen garantie op een langer leven, maar ondersteunt het hart :zo heeft DA me gezegd.
Nu tochook goed nieuws , al 2 mensen ontmoet waarvan de honden het heel goed doen en al 3 jaar hartmedicatie krijgen dus ...
Geen nevenwerkingen, volgens de hondenbaasjes, integendeel een hondje was zelfs veel levendiger geworden ...

Hou  je ons op de  hoogte en nog een dikke knuf :huggg:

Offline Wendow

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1606
 • Geslacht: Vrouw
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #48 Gepost op: oktober 11, 2013, 11:01:17 »
Papa heeft gisteren blijkbaar telefoon gehad van de dierenarts (ga toch mijn nummer opgeven in de plaats denk ik) en was dat vergeten te smsen en hij had mij niet gezien, dus kwam hij er vanmorgen pas op om dat te laten weten :roll: Hij belde omdat hij graag een bloedstaaltje wilt afnemen (had al gezegd tgn mijn vriend dat ik dat het enige spijtige vond, dat hij dat niet gedaan had... Had zeker een voorgevoel? :vuistje:) Ze willen loeki haar schildklier controleren... (en vreemd genoeg heb ik ook dat gezegd aan mama 'ik vind dat haar keeltje zo veranderd is, die heeft precies gezwollen klieren zoals wanneer je ziek bent'... Zo blijkt nog maar eens dat je een oud hondje door en door kent he :zot: :wink: Nuja, of er iets mis is weet ik natuurlijk nog niet, maar feit dat ze toch vrij dringend een afspraak willen om bloed te trekken wil wel zeggen dat ze eraan denken he... :weetniet:) Pffff... Wat een rompslomp... Straks dus terug naar de dierenarts voor een bloedstaaltje... Denk niet dat loeki al oooit een bloedstaaltje heeft laten nemen, dat wordt spannend... :shifty:

Oja, en het feit dat dit eerder komt dan mijn afspraak op 7 november is omdat bij het vorige bezoek foto's gemaakt zijn van loeki haar huid etc en hij dat nog wou bespreken met de huidspecialist... Blijkbaar is dat ondertussen gebeurd en wilt die er een beetje extra vaart achter zetten... (Als hij in november pas een staal neemt moet hij ook opnieuw wachten op de resultaten en kan hij die niet gebruiken in zijn diagnose uiteraard he, dus wel goed dat ik ertussen kan gaan...)

Offline Wendow

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1606
 • Geslacht: Vrouw
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #49 Gepost op: oktober 11, 2013, 11:15:49 »
Oh Da's nog redelijk lang Wendow...

Ik begrijp je heel goed, ivm artrose, heb dat ook voorgehad met Noor, ben heel voorzichtig voor die pootjes en ook eens bijna een 'knap' gehad omdat ik ze onbewust pijn deed  :cry:
Slechts eenmaal voorgevallen, zoals je zegt als honden ouder worden , is alles relaxter, je kent ze veelal door en door maar je kan niet buiten die ongemakken en soms is dat wel confronterend :huggg:

Maar idd. zou het ook eens vragen aan de huidspecialist ..

We weten dat onze hondjes oud zijn, de hartmedicatie is geen garantie op een langer leven, maar ondersteunt het hart :zo heeft DA me gezegd.
Nu tochook goed nieuws , al 2 mensen ontmoet waarvan de honden het heel goed doen en al 3 jaar hartmedicatie krijgen dus ...
Geen nevenwerkingen, volgens de hondenbaasjes, integendeel een hondje was zelfs veel levendiger geworden ...

Hou  je ons op de  hoogte en nog een dikke knuf :huggg:
Het rare is dat Loeki geen enkele bijtreflex vertoont... Ze begint dan zo net niet te janken en super spastisch met haar pootje te zwaaien alsof ze stuiptrekkingen heeft... Echt super griezelig... en ze wilt dan weglopen, maar als ze dat pijnlijke pootje op de grond zet heft ze het weer op en ze slaat dan helemaal in paniek... Echt heel rare reactie :denk: Heb ze snel opgehoffen en in haar mandje gezet (zachtere bodem) en dat was blijkbaar de juiste keuze, want daar bleef ze meteen met het pootje op het kussen staan en was de pijn weg... Heb dan nog eens voorzichtjes (zonder handdoek) aan haar teentjes 'gewikkeld' en voetje zachtjes geplooid enzo, dacht echt even dat een teen uit de kom was ofzo, zo'n bizarre reactie, echt :eh: Nuja, alles was weer ok, dan nog eens 'extra extra' voorzichtig afgedroogd, maar durfde er eerlijk gezegd niet teveel meer aankomen :shifty:

Denk niet dat ik nu bij de bloedafname al over die hartmedicatie ga praten, want ik moet alleen gaan en beslis dat liever met het hele gezin... Denk ook dat het allemaal een beetje rap zal moeten gaan, want als ik het goed begrepen heb nemen ze mij ertussen en is het dus niet echt een consultatie, maar eerder 'snelle' bloedafname... Zal zien hoe de sfeer is, misschien laat ik het al eens vallen... Is dat heel erg raar om aan de hartspecialist het verslag op te vragen van ons vorige bezoek?? :fuu: 't Is aan de ene kant zeggen dat ik naar een andere praktijk ga met mijn hond, maar langs de andere kant is hij geen huidspecialist en is het ergens een klein beetje logisch dat ik daarvoor naar een andere praktijk ga (zeker omdat hij er helemaal niks aan wilt doen :s) :roll: Maar ik snap ook wel dat ze geen verslag van het hart nodig hebben om haar huid te beoordelen, dus dat is onrechtstreeks gewoon letterlijk een second opinion vragen over het hart en de hartspecialist in twijfel trekken :shifty: Volgens mij zal hij er alleszins niet happig op zijn... Ik durf het eigenlijk niet eens vragen :oops:

Offline myriam.e

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35395
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #50 Gepost op: oktober 11, 2013, 13:48:36 »
Wendow , wel goed dat je snel voor bloedafname kan gaan,, lijkt me toch dat ze er mee bezig zijn ...

Succes ermee  :thumbs:

Go ivm verslag vorig bezoek , mijn gedacht is dat je er recht op hebt , het is ook in het belang vanje hond...

Ik ben ook tijdje bij andere DA geweest (door omstandigheden) viel serieus tegen , lang verhaal kort ben terug naar m'n vaste DA geweest , wegens niet tevreden , mijn DA vroeg bloedresultaten en urineresultaten van die andere DA . Geen enkel probleem ...
Trouwens je hebt recht op 2e opinie ..
Nu als dat effe vlug, vlug moet gaan zou ik nu ook niet zo happig zijn om daarover te beginnen, wellicht nemen ze je hondje even tussen twee consulten door en dan lijkt me dat ook  niet de moment ..

Bij Noor ondervind ik ook dat ze makkelijker op gras kan lopen dan op een harde ondergrond (gras is malser)

En niet bang zijn om dat te vragen hoor, denk aan je hondje , je wil toch de beste zorgen voor je hondje ...

Ik blijf duimen voor haar en ook een beetje voor jou (weet hoe moeilijk het is als onze schatten ziek zijn)

Offline Wendow

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1606
 • Geslacht: Vrouw
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #51 Gepost op: oktober 11, 2013, 20:21:31 »
Ja, ik kwam er over te babbelen met de apotheek vandaag en ik vroeg hem ook of hij dat heel raar zou vinden om op te vragen en hij zei dat ik ervoor betaald heb en dan ook gewoon recht heb op mijn gegevens... Maar dat de kans groot is dat hij zal zeggen dat hij geen beelden meer heeft, terwijl hij ze gewoon niet wil vrijgeven... Nu denk ik persoonlijk wel niet dat hij er een cd'tje van heeft of zo iets, maar hij heeft er ongetwijfeld nog een verslag van ofzo... Als hij dat niet wilt geven dan zou ik eigenlijk eens mijn betaaldocumentje op tafel moeten leggen... 90euro en niets in handen... Kan niet zijn hé... :roll: Toch ben ik er nog niet helemaal zeker over... Ik ga het thuis zeker nog eens bespreken en eens horen wat zij ervan vinden.

En inderdaad, ze hebben het duidelijk over Loeki gehad. De specialist vond haar 'symptomen' toch nog te algemeen om meteen van die ene huidziekte te spreken waar de andere dierenarts het de vorige keer over had (jezus, ingewikkeld als je het niet gevolgd hebt denk ik, haha), dus daarom wou hij eerst de waarden zien (vooral schildklier) en zo kan hij dat meenemen in zijn diagnose volgende keer... Volgende week weten we meer, of er verhoogde waardes zijn of niet enzo... Ben echt benieuwd, maar nu ook plots bang dat ze kankerwaarden gaan vinden, geen flauw idee waarom, maar die bloedtest boezemt mij weer nieuwe angsten in... Loeki heeft zo een aantal van die onderhuidse bolletjes enzo, waarschijnlijk gewoon helemaal niks he, want de dierenarts heeft die ook gezien... En toch heb ik daar nu plots schrik voor... Nochtans krijgen niet zoveel hondjes kanker, dus de kans is nihil... Maar toch :doh:

Ik heb het dus inderdaad niet over haar hartje gehad, aangezien ze duidelijk niet zoveel tijd hadden voor loeki... Toen ik toe kwam was de wachtzaal leeg, dacht even dat het rustig was, maar ze waren gewoon allemaal bezig :D Toen ik buiten ging was er ook al weer volk aan het wachten, dus ben blij dat ik hem niet beziggehouden heb :shifty:

Haar mondje ruikt trouwens opvallend minder dan vroeger, tscheelt echt dag en nacht! Verlang al tot we ze na bezoekje aan de huidspecialist weer kunnen scheren en wassen... Ervoor zou dat het de specialist moeilijker maken omdat hij dan niet meer zo goed ziet waar de kale plekken zijn bvb... Nuja, we kunnen wel even wachten :fuu: Morgen zal ik terug beginnen tandjes poetsen... Zal beginnen met 1x per dag, of ze zal niet lachen als ik direct 2x op een dag met dat ding kom aandraven :vuistje: Vroeger hield ze haar mondje veel meer ontspannen als ik naar haar tandjes keek, maar nu heeft ze duidelijk slechte ervaring door paar keer pijnlijk te zijn geweest en houd je haar kaakjes en lippen echt super gespannen :roll: Tzal een opdracht worden, maar ach... Wie een pup koopt weet (en hoopt) dat die pup ooit een senior wordt die de nodige zorgen zal nodig hebben he :mrgreen:

Offline Wendow

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1606
 • Geslacht: Vrouw
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #52 Gepost op: oktober 17, 2013, 18:23:57 »
Hoi, even snel een update... Met Loe haar bloed is alles in orde :yes:

Offline myriam.e

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35395
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #53 Gepost op: oktober 17, 2013, 18:25:15 »
Hoi, even snel een update... Met Loe haar bloed is alles in orde :yes:

Goed nieuws :dance:

Offline Wendow

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1606
 • Geslacht: Vrouw
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #54 Gepost op: oktober 20, 2013, 09:44:01 »
Loeki heeft eventjes geleden een hevige pijnscheut in haar pootje gekregen. Fout neergezet ofzo en helemaal door het dolle heen :cryblue:
We hebben spoednummer van de dierenarts gebeld en mogen om 10u30 gaan... Leek even nog veel te lang te zijn, want ze jankte en grommelde van de pijn :cry:
Ze is nu gelukkig weer rustiger, maar heeft nog altijd super veel pijn :cry: We zijn bij haar en proberen ons rustig te houden en dit over te brengen naar haar...
Moest het even van mij afschrijven, want hier thuis was het eerst even paniek en tegen elkaar zeggen dat we moeten rustig blijven enzo.. maar sfeer blijft gespannen tot we kunnen gaan... Het is waar wat ze zeggen over de minuten als je ze aftelt... Ze duren echt uren... :cry:

Offline myriam.e

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35395
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #55 Gepost op: oktober 20, 2013, 10:00:35 »
Oei Wendow ik duim voor straks , dat het mag meevallen , beterschap voor Loeki :pray:

Offline Wendow

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1606
 • Geslacht: Vrouw
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #56 Gepost op: oktober 20, 2013, 10:16:30 »
Merci... Pffff, ze is nu weer helemaal rustig, maar heeft toch zeker een half uur in paniek rondgetrippeld en aan dingen zitten krabben (kussens proberen "goed" te leggen...) Was precies of ze even zodanig hevig pijn gehad heeft dat ze erna niks meer voelde... Ze was echt super raar... Ze heeft zeker 30minuten vreemd gedaan en in de eerste 20min heeft ze zeker 4 of 5 keer gaan drinken en in het begin jankte ze echt zo hevig dat ik dacht dat haar hartje het ging begeven :cry: Zo meteen naar de dierenarts... Hopelijk kan ze iets doen en anders zullen ze moeten beslissen :cry:

Offline Wendow

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1606
 • Geslacht: Vrouw
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #57 Gepost op: oktober 20, 2013, 11:59:46 »
Dit keer was het Annelies... Zij vindt dat het heel erg mee heeft van een hernia in de nek en eens uitgesproken zagen we er steeds meer 'logica' in dat het dat inderdaad zou zijn...
Bijgevolg heeft ze dus cortisone en een pijnstiller gekregen en moeten we nu een eindje cortisone geven.
Woensdag moeten we haar terug opbellen om te vertellen hoe het met haar is.
Als het niet betert hebben we ons voorgenomen dat er zal beslist worden. Wat ze vandaag ocharme moest doormaken was alles behalve een klein pijntje, maar het punt waarop een mens weet dat het hondje afziet... :cry: De medicatie nu zou dus echt wel tegen woensdag opmerkelijke verbetering moeten geven als ze effectief een hernia heeft. Anders is het duidelijk dat ons beestje gewoon versleten is en gaan we ze niet aan het lijntje houden :cry:

Offline Sieglinde

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7223
 • Geslacht: Vrouw
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #58 Gepost op: oktober 20, 2013, 12:25:05 »
Duimen dat de medicatie aanslaat

Offline Liekeuh

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11964
 • Geslacht: Vrouw
 • ...
Re: Raad gevraagd: Slecht gevoel over ons dierenartsbezoek
« Reactie #59 Gepost op: oktober 20, 2013, 19:15:34 »
Wij duimen zoooo voor Loekie  :huggg: :huggg: :huggg:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be

Medi Plan Verzekering van Wellopet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal