Hondenvrienden.be

Honden algemeen => Medisch en gezondheid => Topic gestart door: scoobidoo op april 24, 2012, 21:56:33

Titel: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op april 24, 2012, 21:56:33
Ik ga proberen het kort en overzichtelijk te houden, al is dat een hele uitdaging voor mij en mijn toetsenbord.

Forza - Cane Corso - 60 kg - 4 jaar

9 maanden: toevallige heupfoto's onder sedatie: slecht - voorstel tot eventuele bekkenkanteling
tweede opinie zonder sedatie: heupen leefbaar mits goede spieropbouw
Aangezien de hond geen last had hebben we besloten in samenspraak met de DA en na het horen van verschillende meningen om niet te opereren maar gerichte spieropbouw na te streven mits o.a. hydrotherapie

september 2010: operatie kruisband (kapselimbricatie) rechtsachter, afstotingsreactie op zijdedraad waardoor 2de operatie na enkele weken met andere draad (inwending vycril 2 - uitwendig vycril 0) - revalidatie met hydro succesvol

januari 2012: operatie kruisband linksachter (kapselimbricatie) maar na 10 dagen opnieuw door de knie gegaan tijdens het plassen

februari 2012: 2de operatie met sterkere draad, afstotingsreactie op draad: etterende wonde, apathische hond, puistvorming, geen eetlust, mentaal beneden peil maar dankzij homeopathie is het mentaal goedgekomen.  Na enkele bange weken en heel wat spoed-DA-bezoeken gaat het echter de goede kant op en kunnen we langzaam aan de langzame revalidatie beginnen (kine)

maart 2012: hydro opgestart en positieve evaluatie door kine & DA na enkele weken
maar voorzichtigheid geboden dus enkel aangelijnde korte wandelingen

eind maart 2012: speling op knieschijf (traumatische patella) - DA wil afwachten hoe de knie zich stabiliseert als er spieropbouw is want opereren is bij Forza een lijdensweg door de reactie op het vreemd materiaal in zijn lichaam

half april 2012: gangwerk quasi perfect volgens kine en vrij stabiele knie bij controle DA maar toch willen we het risico beperken en besluiten hem nog steeds enkel aangelijnd uit te laten, tenzij voor een rustig plasje in de tuin (zonder andere hond)

gisteren: Forza loopt opnieuw acuut mank na zijn plasje en een nieuwe operatie zal waarschijnlijk toch nodig zijn  :muur:


TPLO of TTA
De ene specialist werkt enkel met TPLO en de andere opereert alle honden met TTA. 
Ervaringen hier?
Wat met revalidatie bij beide operaties vergelijkbaar? 
Prijskaartje?

Gezien de historie van Forza... wat als het ook misgaat met TPLO of TTA?  Kan dit nog opgelost worden?  Of is er dan geen weg terug meer en dat boezemt me echt wel angst in.  Een hond van Forza's kaliber kan bvb niet op 3 poten verderleven denk ik  :doh:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sedde op april 24, 2012, 22:24:47
Dè manier om een kruisband te opereren is er nog niet, maar voor zware rassen wordt algemeen gezien toch TTA of TPLO aangeraden en geen kunstband. Waarop de keuze gebaseerd wordt, geen idee.
Bij welke DA ga je voor de operatie? Als ik een goede DA-chirurg zou vinden die ik helemaal vertrouw, zou ik de keuze gewoon aan die persoon laten. Maar die DA vinden is vaak wel even zoeken, ze zijn nl. niet allemaal even goed.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op april 24, 2012, 22:42:56
Alle kruisbandoperaties zijn tot nu toe gedaan door een DA die in het CC-wereldje wel goed aangeprezen staat.  Voor huishonden gebruikt hij dus wel nog kapselimbricatie tot voor kort.  Ondertussen raadt hij ook TPLO aan maar ik wil graag een tweede mening gezien de hele lijdensweg die we al met Forza hebben afgelegd...zowel voor hem als voor mij als voor mijn portemonnee  :oops:

Aan- of afraders qua orthopedisten in België/Nederland?

Momenteel denk ik aan Maarten Kappen, Bernadette van Rijssen,  Dré Koolen maar ik zie door het bos de bomen niet meer  :doh:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sedde op april 24, 2012, 22:45:44
Je zou normaal een pb moeten gehad hebben van mij  :lol:. Nog wat meer twijfel, hiphoi.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op april 24, 2012, 22:56:53
Ik zit zo wel een beetje in elkaar... wil altijd verschillende meningen horen vooraleer ik iets beslis dus laat maar komen  :thumbs:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sofie en Lady op april 27, 2012, 16:38:29
Idd, bij grotere rassen doen ze TTA of TPLO. Geen idee waarop chirurgen zich baseren om één van beide operaties.
Maar idd zoals Tine zegt is het niet makkelijk iemand te vinden die het echt goed doet. (je hebt pb)
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: christelbalou op april 27, 2012, 16:58:57
zo moeilijk hé, met die zwaardere rassen

Bij Balou is er ook ooit een TPLO operatie aangeraden om haar artrose tegen te gaan,
stond heel vaak mank, uiteindelijk gezien het kostenplaatje, lange revalidatie voor een jonge felle hond, en spierafbouw van revalidatie en lange tijd bench, hebben we besloten om die operatie niet te laten doorgaan.    Vooral mede het advies van onze eigen dierenarts.
Resultaat 6 jaar verder, Balou is nog zelden mank, neemt weliswaar elke dag pijnstiller, maar gaat nog wel dik uur vlot mee wandelen.

Nu bij kruisbanden moet je wel iets laten doen zeker?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: karendb op april 27, 2012, 18:16:49
2 weken geleden heb ik ook een topic gestart ivm LPA operatie bij mijn hond.
Ik heb verschillende meningen gevraagd van dokters en ze zeiden allemaal iets anders, spraken elkaar tegen en braken elkaar af. Ik heb toen mijn gevoel gevolgd en gekozen voor dr. Bernadette Van Ryssen. En ik heb hier nog geen seconde spijt van gehad! Het is een erg lieve vrouw, die je heel de operatie heel goed uitlegt. Ze is echt enorm meelevend. Ik weet natuurlijk niet hoe het zit met deze materie, maar deze dokter is echt fantastisch!
Hoe dan ook erg veel succes bij het nemen van de beslissing, het is niet makkelijk, ik weet het. Maar kop op!  :huggg:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op april 29, 2012, 22:24:49
Inderdaad ongelooflijk hoe bepaalde specialisten voor TPLO pleitten en effectief TTA afraden en omgekeerd.  Probeer als leek nog maar eens door het bos de bomen te zien  :muur:

Het is een beslissing waarbij er in dit geval geen goede keuze is heb ik de indruk:

Laat ik nu niet opereren (omdat hij ondertussen al niet meer mankt) dan is het een kwestie van weken, maanden  :weetniet: 

Laat ik nu wel opereren, dan is zijn andere knie terug de zwakke knie en is de kans groot dat daar ook een derde operatie zal moeten volgen. 

Bovendien gaan ze zowiezo terug moeten hechten en gaan we weer zo'n strijd tegemoet waarvan niet zeker is of hij deze keer sterk genoeg is om zich erdoorheen te slaan.  Hij is nu nog niet zoals voor de laatste 2 operaties dus wacht ik dan tot hij volledig terug gerecupereerd is  :weetniet:

En stel nu dat de operatie goed verloopt en de revalidatie verloopt ook vlot, dan blijft hij verhoogde kans hebben op knieletsel en kan het gebeuren dat de plaat of kooi ofzo breken en dan is het finito en vrees ik dat ons enkel een hartverscheurende keuze te wachten staat.

Gisteren verrastte hij ons door 2 kleine vreugdesprongetjes te maken en hup, opnieuw mank.  Gelukkig was het vrij snel over ook maar het drukt me wel met de neus op de feiten en ik blijf me afvragen of hij ooit nog echt hond gaat kunnen zijn  :doh:

Peter De Roeck of Peter Vandekerckhove spoken momenteel door mijn hoofd, aangeraden door de kine.  Zij vertelde bvb dat revalidatie van operaties gedaan door deze 2 specialisten quasi altijd vlot verloopt terwijl dat bij anderen al wel eens anders verloopt.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: christelbalou op april 30, 2012, 07:58:46
als ik het goed begrijp mankt hij nu niet? Of niet constant?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op april 30, 2012, 08:54:00
Hij heeft 3 dagen gemankt en nu mankt hij inderdaad niet meer maar staat ook wel op rust. 
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: christelbalou op april 30, 2012, 11:50:38
Hij heeft 3 dagen gemankt en nu mankt hij inderdaad niet meer maar staat ook wel op rust.

moeilijk hé!
Met Balou ook heel lang getwijfeld, artrose is natuurlijk iets anders dan kruisbanden hé!, maar uiteindelijk heel blij dat we het niet gedaan hebben.
Kan alleen maar zeggen dat die spieropbouw superbelangrijk is, ook één van de redenen waarom we Balou niet hebben laten opereren, ze had enorm veel spieren, vooral voor een sint, door de operatie zou haar goede knie ook erg achteruit gaan en daar zou met de tijd operatie ook niet uit te sluiten zijn.
Op onze hs was net een rottweiler geopereerd met heel veel miserie achteraf, dat wou ik Balou ook wel sparen.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Loekie op april 30, 2012, 23:59:27
Ik zou het gewoon niet doen  :weetniet: :oops:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op mei 02, 2012, 08:30:56
Ik zou het gewoon niet doen  :weetniet: :oops:
Spookt ook wel door mijn hoofd maar ik vraag me af welke "schade" ik daarmee aan kan richten...

Zaterdag sprong hij in zijn enthousiasme 2x kort gewoon even poten van de grond en hup, hij mankte al opnieuw maar na een halfuur was het ook alweer voorbij  :weetniet:

Iemand ervaring met Peter Vandekerckhove of is dat echt een geldklopper zoals ik al eens lees?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: christelbalou op mei 02, 2012, 10:18:58
Spookt ook wel door mijn hoofd maar ik vraag me af welke "schade" ik daarmee aan kan richten...

Zaterdag sprong hij in zijn enthousiasme 2x kort gewoon even poten van de grond en hup, hij mankte al opnieuw maar na een halfuur was het ook alweer voorbij  :weetniet:

Iemand ervaring met Peter Vandekerckhove of is dat echt een geldklopper zoals ik al eens lees?

Geen ervaring met die Peter, maar ik heb ook de indruk dat veel van zo'n operatie inderdaad geldklopperijen zijn,  ken zelf drie honden waar zo'n operatie bij mislukt is,  kruisbanden en tplo,
achteraf veel meer miserie,  + gedragsverandering bij één van die honden.   Des te meer ben ik blij dat ik Balou nooit heb laten opereren, ze krijgt één pijnstiller/ontstekingsremmer per dag, in de zomer iets minder en daar doet ze het super mee.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Beau_12 op mei 02, 2012, 10:54:41
Peter Vandekerckove heeft mijn duitse herder geopereerd en ik was zéér tevreden over hem.  Hij is echt een specialist als het gaat over proteses.  Ik werd door mijn eigen DA doorverwezen naar hem. 

Mijn toenmalige duitse herder was al 7 jaar toen z'n kruisbanden volledig af waren.  Hij heeft ons toen de keuze gelaten tussen de gewone operatien en de operatie met TPLO.  Wij hebben voor de TPLO gekozen.  Het heeft ons veel geld gekost, maar de hond is 100% genezen.  We hebben hem 2 jaar geleden moeten laten inslapen.  Hij was toen 12 ...

TPLO is in mijn ogen dus zeker geen geldklopperij. 
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Tequila op mei 02, 2012, 12:08:52
je hebt pb
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: karendb op mei 02, 2012, 15:27:02
Misschien een stomme opmerking, maar kan je eventueel niet kiezen voor een soort van fysiotherapie of zo iets? Dat je op regelmatige tijdstippen doet om de situatie onder controle te houden? Ik heb helemaal geen ervaring met kruisbanden, maar ik weet niet of ik zou laten opereren.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op mei 02, 2012, 21:57:49
@ KarenDB: Na de diagnose van de heupen zijn we fysio opgestart (hydrotherapie) en na elke operatie hebben we maandenlang hydrosessies gevolgd om het risico op toch maar te vermijden.   Zelfs toen we door persoonlijke omstandigheden de honden op non-actief moesten zetten hebben we nog hydro ingepland om dat bij Forza op te vangen.  Ik denk dat Forza dus al minstens 1/4de van zijn leven wekelijks 1 à 2x hydrosessies heeft gehad... 

Ik geloof ook wel in de kracht van spieropbouw maar weet niet of spieren in dit geval voldoende gaan zijn; ga het zowiezo nog eens bespreken met de fysiotherapeute !
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: karendb op mei 03, 2012, 12:13:56
Moeilijke situatie dus... ik zou zeggen volg je gevoel... veel sterkte!
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Albee op mei 04, 2012, 13:23:37
Peter Vandekerckove heeft mijn duitse herder geopereerd en ik was zéér tevreden over hem.  Hij is echt een specialist als het gaat over proteses.  Ik werd door mijn eigen DA doorverwezen naar hem. 

Mijn toenmalige duitse herder was al 7 jaar toen z'n kruisbanden volledig af waren.  Hij heeft ons toen de keuze gelaten tussen de gewone operatien en de operatie met TPLO.  Wij hebben voor de TPLO gekozen.  Het heeft ons veel geld gekost, maar de hond is 100% genezen.  We hebben hem 2 jaar geleden moeten laten inslapen.  Hij was toen 12 ...

TPLO is in mijn ogen dus zeker geen geldklopperij.

Whow, op 7 jaar nog TPLO doen, ook niet evident, denk niet dat mijn
dierenartsen hiermee zouden juichen.

Ik zou geen operatie doen, tenzij absoluut noodzakelijk.
(al zou ik Ellen natuurlijk voor een grood stuk laten meebeslissen)
Weet je waar ik het meeste mee zit?
Het risico is net iets te groot in mijn mening, want stel dat het mislukt,
dan moet je een hartverscheurende keuze maken, dat vergeef je jezelf nooit vrees ik  :?
Hij doet het goed nu, mankt af en toe na inspanning... misschien een tijdje de homeopatische
toer opgaan en aanzien hoe dat aanslaat?
Maar, als je voor opereren kiest, krijg je uiteraard onze volledige steun  :huggg:

Na onze Belle haar kruisbandoperatie en de zeer slechte revalidatie, met rugblokkades tot gevolg,
hebben we haar al talloze keren zien manken. We moeten er gewoon mee leren leven, regelmatig naar
Di Duca en dagelijks zeel, traumeel en glucosam.

@Christel: krijgt Balou dagelijks metacam ofzo?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: christelbalou op mei 04, 2012, 15:29:52
Whow, op 7 jaar nog TPLO doen, ook niet evident, denk niet dat mijn
dierenartsen hiermee zouden juichen.

Ik zou geen operatie doen, tenzij absoluut noodzakelijk.
(al zou ik Ellen natuurlijk voor een grood stuk laten meebeslissen)
Weet je waar ik het meeste mee zit?
Het risico is net iets te groot in mijn mening, want stel dat het mislukt,
dan moet je een hartverscheurende keuze maken, dat vergeef je jezelf nooit vrees ik  :?
Hij doet het goed nu, mankt af en toe na inspanning... misschien een tijdje de homeopatische
toer opgaan en aanzien hoe dat aanslaat?
Maar, als je voor opereren kiest, krijg je uiteraard onze volledige steun  :huggg:

Na onze Belle haar kruisbandoperatie en de zeer slechte revalidatie, met rugblokkades tot gevolg,
hebben we haar al talloze keren zien manken. We moeten er gewoon mee leren leven, regelmatig naar
Di Duca en dagelijks zeel, traumeel en glucosam.

@Christel: krijgt Balou dagelijks metacam ofzo?

Balou krijgt zo goed als dagelijk Rimadyl,  bij heel warm weer en minder beweging durven we al eens één dag over te slaan en dat dat gaat prima!   
Ik ben gewoon heel blij dat ik een hele nuchtere dierenarts heb die ik volledig vertrouw en die heel eerlijk is.   Heeft mij duidelijk de risico's uitgelegd, mogelijkheid tot ongelukkigheid bij Balou, en dat primeerde bij mij,  een ongelukkige hond, maanden in een bench, geen 100 % zekerheid slaagkans operatie   (volgens specialist wel, maar mijn dierenarts had in haar praktijk al wel wat andere gevallen gezien)  omdat ze bij het zwaardere type hond wordt gerekend.   Ze heeft mij toen gezegd , je kan ze beter een jaar vroeger afgeven maar dat ze heeft geleefd als een hond, dan ze operatie aandoen waar je niet zeker van bent dat ze nadien ook pijnloos zal zijn.   Dat heeft bij mij vooral de doorslag gegeven.

    En in alle eerlijkheid, ik vond het ook best een behoorlijk prijskaartje :oops:, misschien dat de meeste mensen daar hier anders over denken. :weetniet:


Wat die rimadyl betreft: 
volgens fabrikant : Geef van Rimadyl 4 mg actief bestanddeel per kg gewicht en per dag, te verdelen over twee gelijke giften, is aanbevolen.  Dit is 1 tablet van Riamdyl 100 mg voor 25 kg lichaamsgewicht.

Balou weegt rond de 60 kilo en ze krijgt 1 pil van 100 mg per dag, dus dat is maar een kleine dosis
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Loekie op mei 04, 2012, 15:44:16
Whow, op 7 jaar nog TPLO doen, ook niet evident, denk niet dat mijn
dierenartsen hiermee zouden juichen.

Ik zou geen operatie doen, tenzij absoluut noodzakelijk.
(al zou ik Ellen natuurlijk voor een grood stuk laten meebeslissen)
Weet je waar ik het meeste mee zit?
Het risico is net iets te groot in mijn mening, want stel dat het mislukt,
dan moet je een hartverscheurende keuze maken, dat vergeef je jezelf nooit vrees ik  :?
Hij doet het goed nu, mankt af en toe na inspanning... misschien een tijdje de homeopatische
toer opgaan en aanzien hoe dat aanslaat?
Maar, als je voor opereren kiest, krijg je uiteraard onze volledige steun  :huggg:

Na onze Belle haar kruisbandoperatie en de zeer slechte revalidatie, met rugblokkades tot gevolg,
hebben we haar al talloze keren zien manken. We moeten er gewoon mee leren leven, regelmatig naar
Di Duca en dagelijks zeel, traumeel en glucosam.

@Christel: krijgt Balou dagelijks metacam ofzo?

Angel was ook 6 toen denk ik  :denk:
Het is een groot risico idd!

Scoobidoo zoals ik je eerder al zei ik zou het niet doen mr er is wel een optie die je kan bekijken al doe ik dat liever
via pb! Ik weet niet of je mijn laatste vraag hebt ontvangen?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op mei 04, 2012, 22:28:06
@ Loekie: ik sta open voor opties ... 
Ik denk niet dat ik je laatste pb gehad heb blijkbaar  :denk:

Tja, we zijn deze week het wandelen opnieuw aan het opbouwen en zitten nu terug aan 20 min. wandelen en ik heb niet de indruk dat Forza nadien ander gangwerk heeft dus ik denk wel dat dit goed is.  Maar daarstraks zag ik hem van wat verder in vooraanzicht aangewandeld komen en ik vroeg me af wat wij ondertussen goed wandelen noemen, eigenlijk toch niet licht manken is  :weetniet:
Maar we zijn dit nu al 4 maanden zo gewend en zijn misschien wat gebrainwashed, als je begrijpt wat ik bedoel  :mrgreen:

Ik heb zowiezo een informatieve afspraak bij Peter De Roeck volgende week dinsdag.  Ik wil weten wat hij voorstelt om een eventuele allergische reactie tegen te gaan, wat de risico's en kansen zijn, ...  Er wordt dan waarschijnlijk ook een RX gemaakt om te zien hoe zijn knie er nu exact uitziet. 
Eigenlijk ben ik van plan om nadien ook contact op te nemen met Merelbeke na enkele goede referenties daarvan.
Zo ben ik hopelijk goed geïnformeerd voor als ik beslis te laten opereren.  Forza zijn toestand is momenteel min of meer stabiel dus ik heb de tijd om rond te vragen en een beslissing te nemen waar ik me goed bij voel.  Maar ik kan die beslissing niet nemen zonder overal het fijne van te weten ...  That's me!

Bij de eerste kruisbandscheur zijn we bij Di Duca geweest maar na 2 weken Zeel, Traumeel en ???   bleek dat een operatie toch onvermijdelijk was en ik heb toen een afspraak gemaakt bij Di Duca om te opereren.  Maar achteraf kreeg ik "second thoughts" over zijn methode en heb ik de operatie geannuleerd  :oops: 

Forza krijgt nu alleen Spiersupport van Groene Os maar misschien moet ik eens uitkijken naar andere homeopathische supplementen.  Tenslotte heeft de Adrenalinum hem erdoorheen geholpen toen het zo slecht ging  :bow:   
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: christelbalou op mei 04, 2012, 22:48:59
veel sterkte in jullie keuze! :huggg:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Albee op mei 06, 2012, 14:41:04
Glucosam, zeel, traumeel enz gaat niet optimaal werken op 2 weken.

Wat stelde Di Duca toen voor? Denk dat ik dat gemist heb.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Beau_12 op mei 07, 2012, 08:55:49
Whow, op 7 jaar nog TPLO doen, ook niet evident, denk niet dat mijn
dierenartsen hiermee zouden juichen.


7 jaar is inderdaad ni zo jong meer, maar wij hadden weinig keuze vrees ik.  Zijn kruisbanden waren volledig af en hij liep op 3 poten.  Ben was nog veel te levendig om hem te laten inslapen (zeker voor iets dat met een operatie opgelost kan worden).

Er hangt inderdaad wel een serieus prijskaartje aan vast, maar wij hebben ons dat geen enkel moment beklaagd.  Ben moest wel op dieet om een hogere slaagkans te hebben. 

Gelijk voor welke oplossing je kiest, mijn steun heb je in ieder geval  :huggg:.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op mei 09, 2012, 21:56:13
Gisteren bij Peter de Roeck geweest... er is eigenlijk niets meer te kiezen 

RX genomen van knieën en heupen en op elke knie zowel de schuiflade als nog wat andere testen gedaan...
milde sedatie & zwaar verdict !!!
Linkerknie totaal onstabiel en knieschijf erg geluxeerd (wat we eigenlijk al wisten)
De knie is an sich nog vrij intact, buiten een klein stukje zwevend bot
TTA voorgesteld
 
Rechterknie echter ook onstabiel door de kracht die ze de laatste maanden heeft moeten verdragen in combinatie met de vorige 2 operaties...  knieschijf eveneens geluxeerd 
De operatie op links zal deze knie nog extra belasten (tijdelijk) en vrij grote zekerheid dat ook daar TPLO of TTA zal nodig zijn 
 
Bij elke beweging schuurt het onderbeen tegen het bovenbeen en het is een matter of time vooraleer dat nefaste gevolgen heeft en pijnloos is het zeker ook niet 

Opereren zal dus onvermijdelijk zijn, DA is down to earth, eerlijk en rechtdoor-rechtaan in verstaanbare taal, doet zowel TPLO als TTA en heeft al jaren ervaring met dit soort operaties (quasi dagelijks)

Zoveel vragen momenteel in mijn hoofd, zowel praktisch als emotioneel en ik kan momenteel de knoop toch nog niet doorhakken met een gerust hart   :denk:

@ Loeki: Verstrooidheid van mijnentwege waardoor je dit bericht waarschijnlijk als pb gekregen hebt  :vuistje:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sedde op mei 09, 2012, 22:01:08
Jammer Cindy... ook erg jammer dat er niet direct in eerste instantie een degelijke operatie uitgevoerd is (maar dat is niet jouw fout en er zijn zeker nog heel wat dierenartsen die het zo doen).

Ik hoop dat jullie eruit komen  :thumbs:. Laat zeker nog wat weten in dit topic.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: christelbalou op mei 09, 2012, 22:18:26
ach wat erg allemaal, ben er van overtuigd dat jullie een goede beslissing gaan nemen

veel sterkte :huggg:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Tequila op mei 09, 2012, 22:40:11
 :huggg:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sofieketje op mei 09, 2012, 23:34:41
 :huggg: :huggg:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: myriam.e op mei 10, 2012, 13:24:44
Harde diagnose ... wens jullie veel goede moed toe wat jullie ook beslissen  :huggg:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op mei 22, 2012, 12:12:45
Donderdag wordt Forza geopereerd  :cryblue:

Het was de laatste week duidelijk dat ik geen andere keuze meer heb  :muur:
Ik ben als de dood voor complicaties maar zo kan het ook niet verder...
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: karendb op mei 22, 2012, 12:30:06
Donderdag wordt Forza geopereerd  :cryblue:

Het was de laatste week duidelijk dat ik geen andere keuze meer heb  :muur:
Ik ben als de dood voor complicaties maar zo kan het ook niet verder...
Waar ge je hem laten opereren?
In ieder geval enorm veel sterkte! Hij zal er wel goed doorkomen!
Heb vertrouwen in de dokter, deze weet wel waar hij mee bezig is! Komt heus wel goed!
Moedig van je om toch de beslissing te nemen! Ik duim  :thumbs:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: myriam.e op mei 22, 2012, 12:40:09
Heel veel goede moed en sterkte , hier wordt volop geduimd dat alles goed mag verlopen voor je hond !
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Albee op mei 22, 2012, 12:58:37
Rustig proberen te blijven!!
Is het nog gelukt iets preventief te geven tegen eventuele afstoting?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Pascale op mei 22, 2012, 13:00:59
onze duimen staan ook allemaal omhoog dat alles eindelijk goed komt! :thumbs:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op mei 22, 2012, 14:45:46
Peter De Roeck gaat de operatie uitvoeren... en nu hopen dat hij zijn naam eer aandoet

Het is me jammer genoeg niet meer gelukt om nog homeopathisch advies te krijgen ivm aansterking voor de operatie of om afstoting tegen te gaan  :muur:  Ik geef wel preventief Bach Bloesems om hem mentaal min of meer bij de pinken te houden  :pray:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: karendb op mei 22, 2012, 14:51:24
Ik mijn zoektocht naar een dokter, is de naam Peter de Roeck meermaals gevallen en telkens uiterst positief!
Dus heb er maar vertrouwen in, komt echt wel goed!
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: workingmalinois op mei 23, 2012, 13:41:05
Het is me jammer genoeg niet meer gelukt om nog homeopathisch advies te krijgen ivm aansterking voor de operatie of om afstoting tegen te gaan  :muur:  Ik geef wel preventief Bach Bloesems om hem mentaal min of meer bij de pinken te houden  :pray:

Kan je Marein niet bereiken?  Zij kan je vast raad geven.
Ik moest van Di Duca na een operatie Lymphomyosot druppels geven om de afvalstoffen beter af te voeren.  3x 10 druppels / dag

Heb dat zelf ook maar genomen toen ik geopereerd werd  :oops:, omdat ik de vorige keer last had van de narcose.  Met de druppels niks last gehad.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sofie en Lady op mei 23, 2012, 16:16:39
Whow, op 7 jaar nog TPLO doen, ook niet evident, denk niet dat mijn
dierenartsen hiermee zouden juichen.

Merendeel van de honden die ik geweten heb waren toch ook rond die leeftijd hoor.

Donderdag wordt Forza geopereerd  :cryblue:

Het was de laatste week duidelijk dat ik geen andere keuze meer heb  :muur:
Ik ben als de dood voor complicaties maar zo kan het ook niet verder...

de duimen staan hier hoog.
Met welke knie gaan ze beginnen?

Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: wesp op mei 23, 2012, 16:55:33
sterkte voor donderdag!!  :huggg:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Tequila op mei 23, 2012, 19:12:54
duimpjes vliegen in de lucht voor donderdag :huggg:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sedde op mei 23, 2012, 21:32:48
Ik duim!!  :thumbs:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Fie op mei 23, 2012, 21:36:39
Ik duim mee!
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op mei 23, 2012, 22:21:17
Thanks allemaal...
ik ben superzenuwachtig in Forza zijn plaats  :oops:
hopelijk doet Forza zijn beschermengel deze keer zijn werk supergoed en komen er geen complicaties  :pray:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op mei 23, 2012, 22:24:49
Met welke knie gaan ze beginnen?

De linkerknie is er het slechts aan toe, dat is de knie die dit jaar al 2x geopereerd is.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: myriam.e op mei 24, 2012, 09:34:54
Hier ook poten en duimen omhoog voor een geslaagde operatie !
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Marengo op mei 24, 2012, 10:09:35
Ik duim heel hard mee!
Feya was en is nog steeds in heel goede handen bij Peter De Roeck, ik heb volle vertrouwen in hem! (en dat gebeurt niet snel)
Inderdaad een heel duidelijke dierenarts, heel eerlijk in zijn prognoses, heel duidelijk in zijn uitleg.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: loesje op mei 24, 2012, 15:41:22
De helft van wat je hier vertelt, is chinees voor mij, maar ik DUIM!  :thumbs:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Epona op mei 24, 2012, 15:46:29
De helft van wat je hier vertelt, is chinees voor mij, maar ik DUIM!  :thumbs:

dito!
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: wesp op mei 24, 2012, 21:45:44
Hoe is het gegaan vandaag? Heeft Forza de operatie goed doorstaan?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op mei 24, 2012, 22:01:06
Forza is thuis  :dance:
Eerste aanblik valt het wel mee en hij "tipt" al een beetje met zijn poot als hij gaat plassen (en niet erop gelegen heeft)
maar voor de rest snurk...snurk... slaap... slaap

Zijn meniscus was al verdwenen én door de vorige aanspanningen stond zijn knieschuif compleet naar buiten én is er bot-erosie, wat voor heel wat pijn zorgt en onomkeerbaar is  :doh:

Er zat ook heel wat troebel vocht tussen het kniegewricht maar gelukkig was dit niet bacteriëel.  Het is wel een aanwijzing voor de mate van ontsteking die in zijn knie zat  :oops:

Er is nu dus TTA uitgevoerd maar de patella-operatie was niet haalbaar door die erosie van dat bot.  De specialist heeft ook uitgelegd waarom in deze situatie een TPLO geen goede keuze was ivm de knieschijf maar dat kan ik niet navertellen  :doh:

Al bij al is het dus niet helemaal verlopen zoals gepland maar ik ben nu wel zeker dat deze operatie de enige juiste keuze was ! 
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: wesp op mei 24, 2012, 22:14:10
Forza is thuis  :dance:
Eerste aanblik valt het wel mee en hij "tipt" al een beetje met zijn poot als hij gaat plassen (en niet erop gelegen heeft)
maar voor de rest snurk...snurk... slaap... slaap

Zijn meniscus was al verdwenen én door de vorige aanspanningen stond zijn knieschuif compleet naar buiten én is er bot-erosie, wat voor heel wat pijn zorgt en onomkeerbaar is  :doh:

Er zat ook heel wat troebel vocht tussen het kniegewricht maar gelukkig was dit niet bacteriëel.  Het is wel een aanwijzing voor de mate van ontsteking die in zijn knie zat  :oops:

Er is nu dus TTA uitgevoerd maar de patella-operatie was niet haalbaar door die erosie van dat bot.  De specialist heeft ook uitgelegd waarom in deze situatie een TPLO geen goede keuze was ivm de knieschijf maar dat kan ik niet navertellen  :doh:

Al bij al is het dus niet helemaal verlopen zoals gepland maar ik ben nu wel zeker dat deze operatie de enige juiste keuze was !

Ah oef! Hij ligt toch weer lekker thuis zijn roes uit te slapen  :thumbs: Beterschap voor de knappe kerel  :huggg:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sofie en Lady op mei 25, 2012, 10:42:14
Zijn meniscus was al verdwenen én door de vorige aanspanningen stond zijn knieschuif compleet naar buiten én is er bot-erosie, wat voor heel wat pijn zorgt en onomkeerbaar is  :doh:

pff :-(

Ik duim mee voor een goed herstel zonder complicaties!!! :thumbs:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Albee op mei 25, 2012, 11:49:33
boterosie en onomkeerbaar?

Wil dit nu zeggen dat hij er last van zal blijven hebben?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: karendb op mei 25, 2012, 12:23:41
Het is super dat je je geen spijt hebt van je keuze (soort operatie + dokter).
Leg hem maar goed in de watten!
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: workingmalinois op mei 25, 2012, 16:20:53
Ik duim voor een spoedig herstel  :thumbs:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sofie en Lady op mei 28, 2012, 00:03:01
en hoe gaat het met Forza?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op mei 28, 2012, 12:20:00
Gisteren even paniek want megabloeduitstortin g op zijn poot
en véél vocht in de hak  :?
extra ijs leggen en lichtjes masseren en dat zou moeten beteren,
ik ben al lang blij dat hij nog vrij goed eet (1/3 van zijn normale portie) en door het warme weer drinkt hij ook wel waardoor hij extra caloreen binnenkrijgt

Maar hij steunt er wel goed op, heeft zelfs al geplast op 3 poten  :shock:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: lydhan op mei 28, 2012, 12:38:12
Blij dat het beter gaat  :huggg:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op mei 31, 2012, 08:27:45
Geen complicaties van de operatie tot nu toe
maar het enige dat nog onbeperkt mocht bewegen tot nu toe is nu ook gehavend  :doh:
Wonde aan uiteinde van zijn staart...   :muur:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Albee op mei 31, 2012, 08:54:18
Honingzalf smeren, voor het erger wordt  :?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sofie en Lady op mei 31, 2012, 16:47:11
Geen complicaties van de operatie tot nu toe
maar het enige dat nog onbeperkt mocht bewegen tot nu toe is nu ook gehavend  :doh:
Wonde aan uiteinde van zijn staart...   :muur:

alé seg, ook dat nog. Ergens tegengeslagen?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: aster op mei 31, 2012, 20:15:30
Heel veel beterschap gewenst voor Forza! :huggg:
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: chrisje op juni 03, 2012, 23:31:07
Forza is thuis  :dance:
Eerste aanblik valt het wel mee en hij "tipt" al een beetje met zijn poot als hij gaat plassen (en niet erop gelegen heeft)
maar voor de rest snurk...snurk... slaap... slaap

Zijn meniscus was al verdwenen én door de vorige aanspanningen stond zijn knieschuif compleet naar buiten én is er bot-erosie, wat voor heel wat pijn zorgt en onomkeerbaar is  :doh:

Er zat ook heel wat troebel vocht tussen het kniegewricht maar gelukkig was dit niet bacteriëel.  Het is wel een aanwijzing voor de mate van ontsteking die in zijn knie zat  :oops:

Er is nu dus TTA uitgevoerd maar de patella-operatie was niet haalbaar door die erosie van dat bot.  De specialist heeft ook uitgelegd waarom in deze situatie een TPLO geen goede keuze was ivm de knieschijf maar dat kan ik niet navertellen  :doh:

Al bij al is het dus niet helemaal verlopen zoals gepland maar ik ben nu wel zeker dat deze operatie de enige juiste keuze was !
Hello onze hond zijn kruisband was ook over is 15mei is ze aan haar linker poot achter geopereerd TTA zij heeft er geen last van gehad en geen pijn daarna vanaf 3 dag een week 5 minuten wandelen dan10 minuten en zo opbouwen maar ze voelt zich al goed en wilt wel al eens spelen maar dat mag nog niet de revalidatie is 6 weken maar ben wel blij dat ik het laten doen heb!!!!!!Haar rechter poot moet ook nog gedaan worden..
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op juni 04, 2012, 07:35:37
Donderdag op controle voor de wonde.  De bloeduitstorting is ondertussen verdwenen en de vochtophoping in zijn hak is ook sterk verminderd  :dance:

Hopelijk mag ik dan stoppen met de AB want de eetlust is quasi verwaarloosbaar en na zijn geblesseerde staart heeft hij nu ook een oorontsteking erbij  :doh:  Dan is het wel terug een week spannend want vorige keren was het telkend na het stopzetten van de AB dat de problemen pas echt begonnen.
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: myriam.e op juni 04, 2012, 09:27:11
We blijven meeduimen !
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sofie en Lady op juni 07, 2012, 10:34:34
Donderdag op controle voor de wonde.  De bloeduitstorting is ondertussen verdwenen en de vochtophoping in zijn hak is ook sterk verminderd  :dance:

Hopelijk mag ik dan stoppen met de AB want de eetlust is quasi verwaarloosbaar en na zijn geblesseerde staart heeft hij nu ook een oorontsteking erbij  :doh:  Dan is het wel terug een week spannend want vorige keren was het telkend na het stopzetten van de AB dat de problemen pas echt begonnen.

 :thumbs:
Dus geen reactie op draadjes,....?

Hoe is het met de staart?
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: scoobidoo op juni 07, 2012, 22:13:54
Vandaag wondcontrole gehad bij de DA en alles verloopt volgens plan  :bow:
Bij de vorige operaties kwam de reactie vaak enkele dagen na het stopzetten van de AB en nu staat Forza nog tot na het weekend op AB
dus volgende week wordt het spannend !!!

De staart is ondertussen quasi genezen ... oef !

Binnen 3 weken volgt de controle van de knie...
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: christelbalou op juni 08, 2012, 10:00:58
super!!
Titel: Re: Kruisbandoperatie x4
Bericht door: Sofie en Lady op juni 09, 2012, 05:51:50
Vandaag wondcontrole gehad bij de DA en alles verloopt volgens plan  :bow:
Bij de vorige operaties kwam de reactie vaak enkele dagen na het stopzetten van de AB en nu staat Forza nog tot na het weekend op AB
dus volgende week wordt het spannend !!!

De staart is ondertussen quasi genezen ... oef !

Binnen 3 weken volgt de controle van de knie...

 :thumbs:

Nu nog spannend afwachten :pray:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal