collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Kempense Jachthonden  (gelezen 19596 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline anonymous

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1
 • Geslacht: Vrouw
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #20 Gepost op: maart 01, 2011, 16:58:33 »
Ik volgde 2x de cursus bij de Kempense Jachthonden.  Ik vond persoonlijk dat er totaal geen individuele begeleiding was.   Ze nemen tot 20 honden of meer aan, en deze worden niet opgesplitst in verschillende groepen.  Er is ook maar 1 instructeur, en dat voor zo'n grote groep !  Destijds vroegen ze 'maar' 120 euro, vorig jaar is dat bedrag gestegen, en nu blijkt dat het nogmaals omhoog is gegaan.  Ik vrees dat iemand hier geld geroken heeft  :?.  Ik vind 175 euro dan ook veeeeeeel te veel voor ongeveer 15 lessen. 
Ze hanteren ook een zeer harde aanpak.  Sommige honden kunnen dat goed verdragen, maar er zijn meerdere die dat niet kunnen hebben.  Als je als voorjager onervaren bent, kan je hiermee het karakter van je hond om zeep helpen.
Ook worden de mensen met weimaraners bevoordeeld naar mijn mening.  Maar de instructeurs fokken zelf weimaraners, en het zijn vooral diegenen die een hond hebben uit hun fok die de cursus volgen.
Ik ben terug begonnen met jachttraining in Limburg, en deze mensen gaan super met de honden om.   Ze hebben ook verschillende, goede terreinen en vijvers.  Kempense Jachthonden ... nee, niet voor mij en m'n kleine munsterlander. 

Offline Kempense jachthonden

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 3
 • Geslacht: Man
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #21 Gepost op: maart 11, 2011, 16:03:42 »
Beste mensen,

Hier de Kempense jachthonden  :lol: Neem mij niet kwalijk om dit verhaaltje even te weerleggen !
Wat ik hier lees is bijzonder grappig.

Ten eerste; wij hebben in onze cursus geen 2 jaren dezelfde munsterlander op onze cursus gehad en ten 2de, waren de 2 baasjes van de munsterlanders collega’s van mij.
E.Daar valt U al door de mand  :clap:

U spreekt van 1 grote groep, wel ….na zogezegd 2 jaren cursus zou U moeten weten dat we met meerder ervaren instructeurs zijn en naarmate de cursus vordert we opsplitsen in verschillende groepen en
werken met een doordraaisysteem.
U spreekt over 15 lessen, wel als U moest deelgenomen hebben, zou u weten dat we op zaterdag en op woensdag trainen, dit maakt een totaal van meer dan het dubbele van uw optelsom.

We hanteren helemaal geen harde aanpak, elke hond wordt individueel gelezen en begeleid. Dit is een gegeven waar we veel belang aan hechten !
Wij zijn ervan bewust dat u van ons een slecht beeld wilt ophangen, vandaar dat wij een GASTENBOEK hebben gemaakt voor ‘echte cursisten’ die zich WEL willen identificeren , zodat zij hierop
hun bevindingen kunnen schrijven. Wat uw verhaaltje hierboven netjes weerlegt.

Mensen : Meer info op www.kempensejachthonden.be

NB, Van al de ingeschreven cursisten zijn er 2 zelfgefokte honden bij. Best grappig uw verhaal !

Vriendelijke groeten !
Kempense jachthondenteam
« Laatst bewerkt op: maart 11, 2011, 16:06:23 door Kempense jachthonden »

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #22 Gepost op: maart 11, 2011, 16:12:05 »
Nu we u hier toch hebben... Zoals er hier te lezen valt, is er interesse voor zweettraining... Is er geen mogelijkheid om een 'tak' in te richten voor zweet- en aardhonden?

Offline weim freak

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #23 Gepost op: maart 12, 2011, 19:20:44 »
Hoi allen,
Aangezien ik over dit topic struikel, en reeds een jaar of 4 cursus volg bij de Kempense jachthonden (met 2 verschillende honden  :mrgreen:), vond ik het niet meer dan normaal om hier even op te reageren.
Zoals Duo al aangaf, is het zo dat voorjager en hond zoveel mogelijk individueel begeleid worden, én er wordt gekeken naar het karakter van de hond! Is je hond eerder timide, wordt de voorjager erop gewezen om zijn/haar aanpak hierop af te stemmen, maar toch steeds consequent te blijven. Heb je een behoorlijk koppig en eigenwijs exemplaar  :muur:, ook dan vertellen de instructeurs (ja hoor, er zijn er meer als één!) je hoe je het best met je hond omgaat; en dan heb ik het niet over de 'harde' aanpak, maar eerder een heel consequente manier om met je hond te trainen en hem op te voeden.
We trainen op verschillende terreinen (open veld, dichte begroeing, bos, vijvers), zodat we de kans hebben ons verder voor te bereiden op de jacht africhtingsproeven. Onze instructeurs houden ook rekening met de voorjagers: er zijn cursisten bij die zich uitsluitend willen richten op de praktische jacht, anderen die naar jacht africhtingsproeven werken, en weer anderen die een betere band met hun hond zoeken, en op deze manier hun hond beter leren kennen, en de band met hun hond verbeteren.
Ik vind het dan ook ontzettend jammer dat de tijd en effort die onze instructeurs erin gestoken hebben, hier zomaar eventjes in een berichtje volledig teniet gedaan worden.
Ik ben dus één van die tevreden cursisten, en ja, ik heb een weimaraner, en zelfs één van de 2 zelfgefokte weims, en ik ben er supertrots op. Wil dit daarom zeggen dat ik bevoordeeld wordt? Ik denk het niet. Ben ik objectief? Waarschijnlijk niet. Maar wat bij mij (en bij de meeste hondeneigenaren) primeert, is mijn hond. Als ik ook maar één moment zou denken dat de aanpak bij de Kempense jachthonden niet goed is voor mijn hond, dan zou ik dit op z'n minst eerst bespreken met de instructeurs, zodat zij toch nog de kans hebben om enerzijds mij te overtuigen van het tegendeel of anderzijds hun begeleiding naar mij toe aan te passen!
Ook vind ik het niet nodig om me te verstoppen achter mijn inlognaam; ik ben nou eenmaal een weim freak  :dance:
Groetjes,
een tevreden cursist - Hilde met Iggy 

Offline Een langhaartje

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1
 • Geslacht: Vrouw
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #24 Gepost op: maart 13, 2011, 11:26:18 »
Hoi,

jullie zijn op zoek naar jachtcursussen. Wel ik volgde zowel cursus bij JAC Orion als bij De Kempense Jachthonden.
Ik startte enkele jaren geleden bij Orion in Oudenaarde, tevreden over deze cursus,  zeker Meneer Luc Ferket heeft me daar goed geholpen. Er werd gewerkt aan de verschillende onderdelen van de africhting, dit op verschillende terreinen.  Mooi!
Wij zijn de trotse eigenaar van twee Weimaraners langhaar en zo leerden we de instructeurS kennen. Wij zijn toen overgestapt naar de Kempense Jachthonden, deze stond toen nog in zijn 'kinderschoenen', maar is ondertussen uitgegroeid tot een meer dan volwaardige cursus. Er komen verschillende rassen aan bod en er wordt op maat van elke hond gewerkt. Net zoals Hilde vind ik het woord consequent erg op zijn plaats! Dit is wat elke hond nodig heeft, naar mijn bescheiden mening.
Er wordt idd van 0 begonnen, dus iedereen kan er mee inspringen. Er wordt eerst even gewerkt aan de algemene gehoorzaamheid om daarna over te gaan naar blokwerk en dan verder naar het 'echte' apporteerwerk (op het land en in het water). Er wordt op verschillende terreinen gewerkt, bos, veld, water... Wie wil kan ook op woensdagavond mee gaan trainen, dan worden er meestal specifieke 'problemen' of moeilijkheden doorgenomen en extra geoefend.
Ik wil ook even weerleggen dat er maar 1 instructeur zou zijn. Dit is niet het geval, er zijn meedere instructeurs + meestal extra mensen om te helpen gooien en te helpen bij het waterwerk. Er wordt ook gewerkt met een doorschuifsysteem zodat ieder op elk moment kan bezig zijn. Ja, inderdaad, men moet wel eens even wachten, maar de mensen die de africhtingsproeven al gespeeld hebben, die weten dat wachten een deel van de opdracht is. Men speelt  een 8tal proeven verspreid over de hele dag en bij elke proef moet je jouw beurt afwachten. Handig als je hond dit gegeven kent…
Verder vind ik het steeds een gezellige boel! Na de les gaan we samen eentje (of meerdere ☺ )drinken, wat het groepsgevoel enorm versterkt! Je leert nieuwe mensen kennen, je kan ervaringen uitwisselen…
Kortom, wij volgen cursus bij hen met onze twee langhaartjes, beiden met een erg verschillend werkkarakter en we vinden voor beiden ons ding in de cursus!
Het Kempense Jachthonden team stopt veel tijd en moeite in het begeleiden van hun cursisten en ik vind het ook jammer dat het zomaar teniet zou worden gedaan door enkele loze, anonieme woorden!
Groetjes,
Marijke, Ziva en Zayhna

Offline noorra

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 2904
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #25 Gepost op: maart 13, 2011, 14:45:46 »
Volgens de website van JAC Orion is er in Arendonk een infodag op 17 maart en start de cursus 31 maart. Kostprijs is 120€.
Wij starten normaal gezien 18 april in Oudenaarde bij JAC Orion.

O, in Arendonk da's hier in 't dorp. Spijtig dat de cursus in de week is. Als 't in 't weekend was zou ik het misschien wel proberen maar in de week is zo moeilijk voor mij...

Offline Patmosbelgium

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #26 Gepost op: maart 15, 2011, 09:59:58 »
Sinds 2 weken begonnen aan de jachttraining van de Kempense Jachthonden.
June, een Duitse Staander van 14 maanden - kortharig, voelt zich opperbest. Discipline en regelmaat waar June iets aan heeft.
En ikzelf als kersverse hondenbaas ook. Ik steek elke week wat op, zowel van de leraar(s) als van de groep.
Toffe bende trouwens. Goede sfeer en achteraf in groep een pintje.
June en ik kijken uit naar het vervolg.

ps. Zie trouwens dat veel mensen - van eerdere jaargangen - zeer positief schrijven.
ps2. Iedereen heeft recht op zijn mening en mag op dit soort forum zijn opbouwende mening geven, maar ik stoor me wel mateloos aan mensen die een commentaar geven die wat mij betreft lasterlijk kan genoemd worden. Bovendien zal het niet toevallig zijn dat deze mening de naam "anonymus" draagt. Fairplay zou geweest zijn om minstens zijn naam te vermelden.

Met vriendelijke groeten June & Luc Vervecken.

Offline watchhorse

 • Beheerder
 • *
 • Berichten: 2460
 • Geslacht: Man
  • http://www.hondenvrienden.be
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #27 Gepost op: maart 15, 2011, 15:29:45 »

ps2. Iedereen heeft recht op zijn mening en mag op dit soort forum zijn opbouwende mening geven, maar ik stoor me wel mateloos aan mensen die een commentaar geven die wat mij betreft lasterlijk kan genoemd worden.

Even meegeven dat er ook negatieve ervaringen mogen gegeven worden op dit forum.
Het doel van dit topic is niet "bejubel een hondenschool" maar "geef uw ervaring over een hondenschool" :wink:

Citaat
Bovendien zal het niet toevallig zijn dat deze mening de naam "anonymus" draagt. Fairplay zou geweest zijn om minstens zijn naam te vermelden.

Dit zou inderdaad geloofwaardiger overkomen.

Offline Kempense jachthonden

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 3
 • Geslacht: Man
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #28 Gepost op: maart 15, 2011, 17:52:43 »
Er mogen zeker negatieve ervaringen gedeeld worden als die er zijn, helemaal geen punt mee.
Maar niet door iemand die zegt 2 jaar bij ons deelgenomen te hebben met een munsterlander terwijl die er niet geweest is gedurende de laatste 4 jaar.En punten die volledige onwaarheidheden zijn qua training en vakmanschap ...

Wij weten allemaal wie anonymus is , bij de vrouw die dit geschreven heeft ...gaat het niet om de Kempense jachthonden... deze dame heeft een ander probleem ... en dan kan je wel over laster spreken.

In ieder geval wensen we iedereen die een jachtcursus volgt , op welke locatie ook , vooral veel plezier ! :thumbs:Offline Kempense jachthonden

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 3
 • Geslacht: Man
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #29 Gepost op: maart 16, 2011, 21:17:17 »
@ TIMO JR.

We hebben wel ervaring in zweetwerk maar voorlopig niet de tijd om hiervoor een cursus interichten.

Er is wel een zweethondengroep in Herselt olv. Rudy Van Kets waar je een cursus kan volgen maar ik vermoed dat het een vereiste is om een zweethond te bezitten. Ik denk dat ze niet elk ras aannemen. Maar daar kan je misschien wel informeren !

Veel succes !
Groeten

Kempense jachthonden.

« Laatst bewerkt op: maart 16, 2011, 21:19:21 door Kempense jachthonden »

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #30 Gepost op: maart 17, 2011, 00:23:29 »
@ TIMO JR.

We hebben wel ervaring in zweetwerk maar voorlopig niet de tijd om hiervoor een cursus interichten.

Er is wel een zweethondengroep in Herselt olv. Rudy Van Kets waar je een cursus kan volgen maar ik vermoed dat het een vereiste is om een zweethond te bezitten. Ik denk dat ze niet elk ras aannemen. Maar daar kan je misschien wel informeren !

Veel succes !
Groeten

Kempense jachthonden.

wel, dan zou een teckel geen probleem mogen zijn, toch? In elke zweethondengroep is er wel eentje (en vaak meerdere) terug te vinden... Misschien is een jachtakte eerder een vereiste?
 Alvast bedankt voor de info...

Offline Peter

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 22
 • Geslacht: Man
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #31 Gepost op: februari 18, 2013, 18:56:49 »
Is dit tussen Wechelderzande en Lille ? Onlangs op de autokeuring een babbel gedaan met een van de personen daar en hij zei dat het te vinden was op het internet als ik "van de Vispluk" zou ingeven. ik had er niks van gevonden.

Is er iemand hier die me de link /adres kan geven ? Dank bij voorbaat

Offline Peter

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 22
 • Geslacht: Man
Re: Kempense Jachthonden
« Reactie #32 Gepost op: april 11, 2013, 21:31:14 »
Ondertussen heb ik het dan toch gevonden  :thumbs: Ik had de verkeerde naam ingegeven vispluk terwijl het visbeekvallei moest zijn .
 http://www.vandevisbeekvallei.be/home

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal