collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Vraagje ivm grote prijs  (gelezen 991 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Xiatje

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35
 • Geslacht: Vrouw
Vraagje ivm grote prijs
« Gepost op: maart 19, 2013, 08:21:33 »
Weet er iemand waar je een reglement of iets van voorwaarden kan vinden ivm de grote prijs ?
Ik zou eigenlijk gewoon willen weten of je enkel en alleen kan gaan voor de grote prijs indien je in je eerste jaar in programma 1 speelt ?
Of stel... je wil eerst nog een jaar gewoon meedraaien in programma 1 (zonder boven de 95 te spelen) en het jaar daarachter speel je super goede wedstrijden... en speel je constant goede resultaten en wil je toch nog voor de grote prijs meedoen... gaat dit dan ?   :denk:
Of is het dan kans verkeken en had je in je eerste jaar programma 1 maar wat beter moeten spelen ?   :wink:
Want dan kan je beter nog een jaar in debutanten blijven ... toch ? Allé...tenminste als de grote prijs u interesseert hé ?  :lol:


Offline an

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 2613
 • Geslacht: Vrouw
  • Echtenhof, bouviers en corgi's
Re: Vraagje ivm grote prijs
« Reactie #1 Gepost op: maart 20, 2013, 10:09:11 »
Je kan in je 2de jaar programma 1 meedoen aan de grote prijs, op voorwaarde dat je dat eerste jaar geen enkele keer 95 of meer gespeeld hebt, want als je 10 keer 95 of meer speelt, verdeeld over 2 seizoenen, moet je na de 10de keer direct overgaan naar programma 2, en kan je dus nooit genoeg punten spelen om naar de Beker te gaan (of het moet een heel erg slecht jaar zijn, waarin bijna niemand boven de 95 speelt, maar dat is nooit zo).

Maar je kan inderdaad, ook al is het zo dat je nog zou mogen meedoen, beter een jaar in de debutanten blijven, en pr 1 trainen.  Immers, bij het minste dat je "verkeerd" telt, ben je de klos en heb je meer punten dan voorzien, en is je hele jaar naar de ***.
Ik heb het al meermaals geweten, iemand die eens ging "proberen" in den 1, voor het seizoen.  En dan krijgen ze meer punten dan ze dachten, 95 en hopla, alles om zeep.  Ik heb zo al geweten dat ze aan de keurder gingen vragen om 2 punten meer af te trekken, en dat doen ze dus niet é.

Mijn raad (met 25 jaar ervaring) speel in de debutanten voor wat je waard bent, veel beter dan in pr 1 expres punten zitten kwijt te spelen.
Het jaar in pr 1 is lang genoeg, als je hond een beetje goed is lukt dat wel.

Succes !

Offline Els

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1320
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vraagje ivm grote prijs
« Reactie #2 Gepost op: maart 20, 2013, 11:34:15 »
Hetzelfde geldt voor debutanten. Gespreid over 2 seizoenen moet je na je 10° keer 95 naar programma 1...

Offline Fie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25122
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vraagje ivm grote prijs
« Reactie #3 Gepost op: maart 20, 2013, 15:14:21 »
Ik zou gewoon mijn jaar uitspelen bij de debutanten (op voorwaarde dat je daar ook niet gespreid zit over 2 seizoenen). Je zal in P1 nog genoeg moeten spelen om aan je provincies en aan je punten te geraken.

Als je ambitie hebt om de Grote Prijs te spelen, zeker doen, ik vond het een onvergetelijke ervaring. Ik heb in het jaar dat ik voor de Grote Prijs speelde heel veel mensen leren kennen, ik heb mij geweldig goed geamuseerd, zowel door het jaar als de dag zelf. Als ik je 1 raad mag geven: speel niet té veel wedstrijden, want voor je het weet zit je met een totaal uitgebluste hond. Ik heb het veel gezien, mensen die elk weekend speelden, soms zelfs 2 wedstrijden per weekend, en het enthousiasme van die honden zag je stelselmatig dalen.

De Grote Prijs spelen moet niet alleen fijn zijn voor jou, maar ook voor je hond. Er gaan wedstrijden totaal de mist in gaan, dat hoort erbij, maar probeer dat dan gewoon te relativeren.

Veel geluk, mocht je je willen kwalificeren.


Hondenvrienden.be

Re: Vraagje ivm grote prijs
« Reactie #3 Gepost op: maart 20, 2013, 15:14:21 »
Dier algemeen

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.beDe website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal