collapse

Auteur Topic: zindelijkheid bij "buitenhond"  (gelezen 2667 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Gustje

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 228
 • Geslacht: Vrouw
zindelijkheid bij "buitenhond"
« Gepost op: september 16, 2013, 09:50:44 »
Hallo iedereen,

we hebben een nu 11-weken oude Rotweiller-pup, Canou (ze is bij ons sinds haar 8,5 weken).  Ze is afkomstig van een particuliere fokker waar zowel moeder als vader altijd buiten zitten om te waken.  Onze bedoeling is ook om haar als waakhond te gebruiken, ze zou dus (bijna) altijd buiten zitten.  Toch had ik haar graag zindelijk gekregen (bv. om mee te kunnen in de bench in de auto, om haar toch ns binnen te nemen als ik alleen thuis ben, om er toch ergens mee naar toe te kunnen,...).

Maar daar wringt het schoentje.  Ze is totaal niet zindelijk.
Momenteel slaapt ze 's nachts nog in de garage, bij onze andere hond.  Canou slaapt wel apart in haar bench.  Die hebben we al verkleind.  In 't begin stonden we 's nachts nog op om haar ns buiten te zetten.  Maar zowel de dierenarts als de hondentrainer zeiden dat het normaal moet lukken voor haar om de nacht door te komen.  Eten en drinken wordt weggenomen rond 21u30, de honden worden rond 23u30 binnen gestoken (soms nog later).   Iedere keer opnieuw heeft ze geplast in haar bench.  Tegen 6u30 horen we haar piepen en steken we haar vlug buiten maar dan is het al te laat.  Ze kan het blijkbaar niet ophouden en plast dus in haar slaapplaats.  Dat verontrust me wel een beetje (normaal doen ze toch geen behoefte in hun nestje).

Ook in de auto in de bench plast ze (bijna) altijd.  Maar daar kan ik nu nog begrijpen dat het vaak van opwinding, spanning of angst is.

Als we ze even in de garage laten (15 minuten) en de deur naar buiten staat open, gaat ze toch haar plasje in de garage gedaan hebben. 
Ik beloon haar altijd zeer uitbundig als ze buiten haar plasje doet.
Ik probeer haar nu ook af en toe eens binnen bij me te nemen in de keuken zodat ik haar goed in de gaten kan houden en ik haar kan corrigeren als ze binnen zou willen plassen.  Want ze begrijpt volgens mij totaal niet dat binnen niet mag en dat ze buiten moet.  En buiten wordt ze wel flink beloond maar aangezien ze anders zelden binnen komt wordt ze dus nooit gecorrigeerd als ze binnen zou doen.

Onze trainer zei dat het tijd nodig heeft maar dat het wel zal goedkomen.  Maar 'k heb er eigenlijk zelf niet echt een goed oog in. 
Nadeel is dat ze als pup ook altijd buiten zat, haar ouders ook, dus ze heeft nooit anders geweten dan dat ze haar behoefte kan doen waar ze staat. 

Ik weet niet goed hoe ik heb moet aanpakken, hoe ik het best te werk ga.  Heeft het inderdaad tijd nodig?  Het zal sowieso langer duren, veronderstel ik, gezien ze vaak buiten zit?  Maar kan je het haar überhuapt leren (gezien het feit dat ze weinig binnen is...)?

Alléé, alle ervaringen, tips, ideeën, suggesties,... zijn dus meer dan welkom!  Ik ben voor 't moment een beetje wanhopig.  :wave:


Offline Liekeuh

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11402
 • Geslacht: Vrouw
 • ...
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #1 Gepost op: september 16, 2013, 11:33:13 »
11 weken oud is't beestje ...

Hier heeft het bij Saint tot zijn 6 maand geduurd vooraleer hij compleet zindelijk was en ja die bevuilde ook gewoon zijn bench (en wetende dat hij extreme darm & voedingproblemen had, kan ik u verzekeren, wij hebben afgezien.. t'was niet zomaar plasje hoor  :silenced: )

Geduld en blijven doordoen met consequent zijn  :weetniet:

Corrigeren bij binnenplassen zou ik niet doen. Als je het kan "betrappen", haar gewoon opnemen en buiten steken en daar belonen.

Pisje opkuisen zonder dat ze het ziet.

Offline RustlingRose

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6637
 • Geslacht: Vrouw
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #2 Gepost op: september 16, 2013, 11:54:07 »
Hier ook ene die pas op 5 maanden zindelijk was. Volhouden!

Veel buiten zetten en erbij blijven tot ze haar plasje/kakje heeft gedaan en dan uitbundig belonen. En als ze 's nachts nog in de bench plast, dan zou ik toch nog opstaan om ze een keer buiten te laten.

Offline Neverever

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12601
 • Geslacht: Vrouw
 • Be nice or fuck off.
  • Quincy's Website
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #3 Gepost op: september 16, 2013, 12:23:24 »
Ik vraag me af in hoeverre je kan spreken van zindelijk maken binnen als je hond de godganse dag buiten zit.
Waar is hier de omgang met jou behalve in de garage in een bench steken en 's morgens in de tuin zetten? Waar is het aanleren wat goed is in plaats van meteen te zitten corrigeren? Wat ga je corrigeren als ze nog niet eens weet wat er verwacht wordt?
Hoe vaak is ze dan al mee geweest in de auto dat ze daar "bijna altijd" plast? Elke dag?
En gaat ze haar hele leven alleen buiten slijten, of kan je andere hond bij haar wanneer ze willen?
 

Offline Anne en Rowlf

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 732
 • Geslacht: Vrouw
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #4 Gepost op: september 16, 2013, 13:15:00 »
Wij hebben ook een "buitenhond" in die zin : hij heeft de hele garage ter beschikking en de deur naar de tuin staat altijd open (ook 's nachts). Hij komt enkel 's avonds een paar uur in huis. Hij heeft een bench, maar het deurtje staat altijd open. Maar dat is wel zijn plekje.

Ik moet eerlijk toegeven dat wij HEEL erg veel geluk hebben gehad, want niet bij elke hond zou het lukken zoals wij het gedaan hebben.

De eerste week zijn we heel regelmatig met hem naar buiten gegaan (lees elk uur, de eerste nachten om de 2 uur) om hem een plasje en een kakje te laten doen en daar elke keer goed voor beloond. We hebben een aantal keer een plasje en wat diarree (hij had in het begin ook wat spijsverteringsprob lemen) moeten opkuisen in de garage, maar dat hoort erbij. Hij had snel door dat hij zijn behoefte buiten moest doen (na die week dus).

Binnen zijn er een paar keer ongelukjes gebeurd. Maar het is kwestie van zijn signalen op te pikken. Wordt hij onrustig, lijkt het alsof hij zijn draai niet vindt, snel naar buiten met hem om te zien of hij een plasje moet doen. En dan flink belonen. Nadeel bij Rowlf is dat hij niet blaft of zelf geen signaal geeft als hij naar buiten moet (waarschijnlijk omdat hij dat gewoon is dat hij altijd zijn behoefte kan doen). Dus het is kwestie om hem goed in het oog te houden. En vooral niet kwaad worden als hij toch een plasje binnen doet.

Deze vakantie (we zijn met de tent weggegaan) had hij tot onze verbazing écht wel door dat hij zijn behoefte niet op de camping mocht doen. 's Morgens eerste werk na het opstaan was wel Rowlf uitlaten (overdag was hij met ons mee gaan wandelen of wat we toen ook deden) en 's avonds als we terug op de camping waren ook nog zeker een keer of twee uitlaten. Hij was daar eigenlijk zindelijker dan thuis. Ja, hij heeft een paar keer een plasje of een kakje op de camping gedaan (hij was toen ook nog maar net 6 maanden), maar niets onoverkomelijks en dat werd altijd meteen opgeruimd.

Het is nog niet zo lang, dat hij 's morgens plast of kakt als we zijn ochtendwandelingetj e doen of 's avonds als we zijn lange wandeling doen. Maar als hij dat (toevallig) wel doet, wordt hij daar uiteraard voor beloont, in de hoop dat hij vaker de link legt.

Wat wij nu wel willen proberen, maar wat moeilijker is omdat we overdag allebei werken, is hem een vaste plaats in de tuin aanleren waar hij zijn behoefte kan doen, zodat we niet elke dag door de hele tuin op "drollenjacht" moeten. Maar da's de bluts met de buil (we hadden dat beter van in het begin aangeleerd, maar we waren toen al heel erg blij dat hij zijn behoefte buiten deed).

Offline Bandolero

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10408
 • Geslacht: Vrouw
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #5 Gepost op: september 16, 2013, 13:18:22 »
Opstaan om 4 of 5 uur om ze buiten te laten.
Als tot 6h te lang is, moet je gewoon zelf vroeger opstaan.
Want leuk is het voor't beestje ook niet om telkens in haar eigen vuil te moeten liggen.

Verder, niet alleen in de garage laten, zodat ze er niet binnen kan plassen. Steek ze dus volledig buiten.
't is nu nog niet al te koud, dus ze kunnen daar tegen.


Mijn buitenhonden hebben binnen in de bench geslapen tot hun 4 maand, daarna volledig buiten, los in de tuin.
Zijn allen perfect zindelijk.

Offline Gustje

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 228
 • Geslacht: Vrouw
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #6 Gepost op: september 16, 2013, 14:46:26 »
@ neverever: maak, blijkbaar geen buitenstaander van een hond die buitenzit!  Wat een reactie.
Als je 't dan toch wilt weten:
- ik werk parttime, ben dus vaak thuis en kan me dan met de honden bezig houden.  We spelen vaak met de honden, ik ga naar de puppyles (later naar de training), ik oefen al een beetje met haar, ze gaat al ns mee in de straat wandelen, gaat mee naar de rommelmarkt,...  Dus er is wel heel wat "omgang"
- ze gaat dus geregeld mee, dus is al vaak mee geweest In de auto.
- met corrigeren bedoel ik: als ik zie dag ze binnen aanstalten maakt om te plassen: haar opnemen en buiten zetten (en dan uiteraard uitbundig belonen).  Dus ik leer het haar toch?
- en haar tijd buiten slijten?  Ja, grotendeels wel.  Maar ze zit zo goed als altijd samen met onze andere hond.  En zoals al gezegd: we zijn zo veel mogelijk buiten bezig zodat we bij haar zijn.

Dus ik denk wel dat we met haar bezig zijn, niet?

Offline KW

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1891
 • Geslacht: Vrouw
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #7 Gepost op: september 16, 2013, 15:27:13 »
Als de pup 's nachts nog in de bench doet, zou ik er toch ook nog voor opstaan.  :denk: De ene pup zal sneller langer kunnen ophouden dan de andere zeker. Alles is beter dan in de bench plassen he..

En als je weggaat met de auto, heeft de pup dan net ervoor nog geplast (net voor je vertrekt)? 

Ik zou zeker het "commando" "plasje" aanleren en er een routine proberen inkrijgen. Bv. Wij gaan altijd net voor we iets doen (bv. wandelen, hondenschool, ..) eerst een plasje doen op zn plasplekje in de tuin. Elke keer we buiten gaan... Vroeger bij pup ook eerst na eten, drinken, spel, .. Eerst plasje doen op vaste plek, en dan kunnen we iets anders doen.. Dat is echt enorm gemakkelijk!

Offline Neverever

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12601
 • Geslacht: Vrouw
 • Be nice or fuck off.
  • Quincy's Website
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #8 Gepost op: september 16, 2013, 15:57:57 »
Ik heb helemaal geen problemen met buitenhonden, waar lees je dat?
Ik ben alleen argwanend als mensen hun hond in de eerste plaats als puur functioneel  materiaal kiezen, al helemaal als het om een waakhond gaat.
 

Offline Bandolero

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10408
 • Geslacht: Vrouw
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #9 Gepost op: september 16, 2013, 16:08:41 »
Ik heb helemaal geen problemen met buitenhonden, waar lees je dat?

Komt nochtans wel zo over, in uw reactie die (onnodig) brutaal was  :wink:

En ja, ookal zitten honden ganse dagen buiten, toch kunnen die perfect zindelijk zijn.
Mijne zitten ALTIJD buiten, kunnen dus plassen waar en wanneer ze willen, en zijn toch in huis ook perfect zindelijk als we elders naartoe gaan, ookal slapen ze daar los binnen, of slapen ze in een bench, of lopen ze bij wijze van spreken 12h binnen zonder buiten geweest te zijn.

Offline Neverever

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12601
 • Geslacht: Vrouw
 • Be nice or fuck off.
  • Quincy's Website
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #10 Gepost op: september 16, 2013, 16:24:21 »
Komt nochtans wel zo over, in uw reactie die (onnodig) brutaal was  :wink:


Ja, sorry  aan de TS als ik mis zit.
Ik zit een beetje met het beeld van al die honden die hun hele leven buiten slijten om maar alarm te slaan bij al wat beweegt op straat (die mij ook mateloos storen als je er voorbijloopt) en die eenzaam zijn en tegen alles blaffen en nergens komen.
Die zijn er nog veel en ik vind dat heel triestig en kan niet begrijpen dat iemand in de eerste plaats een hond wilt om inbrekers af te schrikken.
Een hond is en verdient zoveel meer...ik lees nergens een nieuwe hond voor ons gezin, het komt mij heel koel over, ook die vorige topic. :weetniet:
 

Offline Liekeuh

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11402
 • Geslacht: Vrouw
 • ...
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #11 Gepost op: september 16, 2013, 16:30:01 »
Komt nochtans wel zo over, in uw reactie die (onnodig) brutaal was  :wink:

En ja, ookal zitten honden ganse dagen buiten, toch kunnen die perfect zindelijk zijn.
Mijne zitten ALTIJD buiten, kunnen dus plassen waar en wanneer ze willen, en zijn toch in huis ook perfect zindelijk als we elders naartoe gaan, ookal slapen ze daar los binnen, of slapen ze in een bench, of lopen ze bij wijze van spreken 12h binnen zonder buiten geweest te zijn.

Ik kan dat beamen, ze zijn zindelijk  :mrgreen:

Maar ge zijt ze vergeten van af te leren van te blaffen  :fuu: :fuu:

Neverever ik vond uw reactie ook wel vrij bruut overkomend waar het niet nodig is. Ik ken véél "enkel-buiten" honden en tot nu toe hebben die een beter leven dan sommige "binnen-honden" die ik ken  :weetniet:

En niet iedereen hoeft een emotionele band "ik doe alles voor mijn hond(en)" te hebben. Zolang het beestje de juiste en nodige beweging krijgt, de nodige aandacht, eten en drinken en niet zijn ganse dagen alleen slijt (is het nu met een andere hond of gewoon met de baasjes die thuis zijn en balletje smijten), zie ik eigenlijk het probleem niet.

Offline Joni

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10017
 • Geslacht: Vrouw
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #12 Gepost op: september 16, 2013, 16:41:02 »
Als ze nog plast kan ze zeker nog geen nacht door, dus dan moet je haar voor zijn.. Dus toch nog voor opstaan.

Als je graag hebt dat je ze soms kan binnen nemen, meenemen of in de auto zetten, moet je hier toch wel echt gaan op oefenen en van je hond een binnenhond maken. Je kan van een hond die gewoon is om enkel buiten te zitten niet verwachten dat die toch netjes in de auto kan of af en toe eens binnen, je moet daar gewoontes van maken en mee beginnen als ze pup zijn. Zeker als ze bij de fokker ook buiten zat (of zat ze daar in huis?) zou ik ze toch gewoon maken aan het binnenhuisleven als je ze af en toe wil kunnen binnen nemen. Het kan zijn dat je hond die altijd buiten zit toch ook perfect mee kan binnen genomen worden eens die ouder is, maar het kan ook zijn van niet en dan wordt het moeilijker om daar dan op te gaan werken. Als het enkel gaat over zindelijkheid denk ik wel dat een hond die steeds gewoon is om buiten te plassen, niet snel binnen zal plassen. Maar dan mag ze inderdaad ook niet in haar bench plassen, moest je die gebruiken.

Bij jouw pupje zou ik absoluut niet gaan corrigeren (dan leren ze mogelijk dat ze nooit plassen in jouw bijzijn) en het komt inderdaad niet uit zichzelf goed dat je pupje zindelijk zal worden. Het kan zijn dat ze nu al een patroon heeft opgebouwd dat de bench = plassen, dus haar er te lang inlaten zou ik niet doen.

Dat ze nu nog niet goed doorheeft dat binnen plassen niet mag, is normaal, dus  blijven volhouden met haar steeds naar buiten te leiden en uitbundig te belonen. Dat ze in de auto plast kan inderdaad opwinding of spanning zijn, dus zeker zorgen dat ze ervoor plast, en dan kleine beetjes opbouwen. Dit dan ook samen met het feit om haar voor te zijn dat ze 's nachts niet in de bench kan plassen, zodat ze leert dat de bench haar 'propere plek' is.
« Laatst bewerkt op: september 16, 2013, 16:47:17 door Joni »

Offline Bandolero

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10408
 • Geslacht: Vrouw
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #13 Gepost op: september 16, 2013, 16:42:17 »
Maar ge zijt ze vergeten van af te leren van te blaffen  :fuu: :fuu:

't moet waken en afschrikken he  :hmpf:
of op z'n minst toch irriteren  :fuu: :lol:

Offline Neverever

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12601
 • Geslacht: Vrouw
 • Be nice or fuck off.
  • Quincy's Website
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #14 Gepost op: september 16, 2013, 16:56:20 »

Neverever ik vond uw reactie ook wel vrij bruut overkomend waar het niet nodig is. Ik ken véél "enkel-buiten" honden en tot nu toe hebben die een beter leven dan sommige "binnen-honden" die ik ken  :weetniet:


Mja, dat heb je dan verkeerd begrepen, ik zie buitenhonden zeker niet als arme sukkelaartjes. :hmpf:
Het zal te maken hebben met het beeld dat ik heb van mensen die zo een hond kiezen speciaal om inbrekers af te schrikken...
 
 

Offline AD1988

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6290
 • Geslacht: Vrouw
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #15 Gepost op: september 16, 2013, 17:48:11 »

Mja, dat heb je dan verkeerd begrepen, ik zie buitenhonden zeker niet als arme sukkelaartjes. :hmpf:
Het zal te maken hebben met het beeld dat ik heb van mensen die zo een hond kiezen speciaal om inbrekers af te schrikken...

Bedoel je niet gewoon dat naast het aspect dat de hond buiten zit, er ook wel een band mee gecreëerd moet worden? En dat je gewoon dat gevoel (naar wat TS zegt) niet krijgt, dat ze daar ook actief aan werken?  :shifty:

Offline Neverever

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12601
 • Geslacht: Vrouw
 • Be nice or fuck off.
  • Quincy's Website
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #16 Gepost op: september 16, 2013, 18:04:30 »
Bedoel je niet gewoon dat naast het aspect dat de hond buiten zit, er ook wel een band mee gecreëerd moet worden? En dat je gewoon dat gevoel (naar wat TS zegt) niet krijgt, dat ze daar ook actief aan werken?  :shifty:
En dat als het geen type vloerkleed is het een hond kan zijn die zéér veel actie nodig heeft, een stevig speelmaatje om zich uit te leven, veel fysieke activiteit, en dat het niet hetzelfde is als  pakweg een labrador die je socialiseert en die je bijgevolg moeiteloos overal mee naartoe kan nemen. Dat het een sterk karakter kan zijn en dat het waakse ook buitenshuis kan afspelen. 
Maar goed, ik ga zwijgen. heeft toch niet veel zin. Ik hoop in deze situatie dat het een sok is die gewoon goed kan bassen ;-)

Offline AD1988

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6290
 • Geslacht: Vrouw
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #17 Gepost op: september 16, 2013, 18:07:47 »
En dat als het geen type vloerkleed is het een hond kan zijn die zéér veel actie nodig heeft, een stevig speelmaatje om zich uit te leven, veel fysieke activiteit, en dat het niet hetzelfde is als  pakweg een labrador die je socialiseert en die je bijgevolg moeiteloos overal mee naartoe kan nemen. Dat het een sterk karakter kan zijn en dat het waakse ook buitenshuis kan afspelen. 
Maar goed, ik ga zwijgen. heeft toch niet veel zin. Ik hoop in deze situatie dat het een sok is die gewoon goed kan bassen ;-)

Tja, gij hebt de kennis van het ras hé, je hebt er zelf 1  :fuu: nu, ik ben zeker niet tegen honden buiten houden, die discussie is al vaker gepasseerd, maar denk dat wel belangrijk is dat je ernaast ook gewoon veel onderneemt met je viervoeter, ongeacht waarom je hem initieel hebt.. Anders krijg je een gefrustreerde hond denk ik  :denk:

Offline cherish

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4856
 • Geslacht: Vrouw
 • Angels in the outfield
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #18 Gepost op: september 16, 2013, 20:01:06 »
Hier een rottweiler van 6 maand. Vanaf dag 3 sliep hij buiten.
Binnen doet hij nooit iets. Ik zette mijn wekker voor hij begon te janken om iets te doen en ja dat kon wel eens 5u zijn. Ingi doet ook liever niet zijn behoefte in zijn kennel en zal het niet proberen om binnen iets te doen ook als hij eens meekomt in huis.

Ik heb er ook een woordje aan gekoppeld, is gemakkelijker vind ik. Hier op training vraag ik dat voor we het veld op gaan ook.

Offline an

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 2603
 • Geslacht: Vrouw
  • Echtenhof, bouviers en corgi's
Re: zindelijkheid bij "buitenhond"
« Reactie #19 Gepost op: september 16, 2013, 20:15:07 »
Zorg er gewoon voor dat je pup niks meer binnen kan doen. 
Maak eventueel in je garage een klein hoekje vlak bij de deur, waardoor je pup juist binnen kan om te slapen, vlug buiten om te plassen, en verder geen kant uit kan.  Zo ongeveer 2 maand volhouden, en hij wordt vanzelf proper.
Zonder dat je moet opstaan en zonder accidentjes.
 
Mijn honden zijn ook allemaal buitenhonden.  Van kleins af kunnen zij in hun hok en buiten lopen zoveel ze willen.  Dat heeft tot gevolg dat ze hun behoeften allemaal netjes buiten doen, zoals je zegt, een hond bevuilt zijn nest niet graag. 
Hier lopen de pups (ik fok ook) vanaf ze kunnen lopen, al buiten, dat is gewoon instinct.

En als ze een dagje ouder worden, en tot binnenhond gepromoveerd, dan zijn die allemaal perfect proper.

Ik denk dat het probleem misschien is dat je pup van bij de fokker al gewend is om op stenen/binnen te doen.  Die fokker zal misschien wel heel netjes geweest zijn en alles steeds hebben opgeruimd, maar als je pup de kans niet heeft gekregen om buiten te gaan als de nood hoog werd dan vindt hij/zij het "normaal"  dat je plast waar je staat.

Ik vind dat trouwens het grootste probleem bij binnen-pups.  Allemaal goed en wel qua socialisatie, maar proper maken is dikwijls een groot probleem. 

Mijn "vuilste" honden zijn honden die ik aangekocht heb, en waarvan het nest binnen lag.  Mijn "eigen" pups zijn veel properder, zonder moeite.

 


Volg ons op instagramDe website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal