collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: zich anders gedragen en bijten  (gelezen 518 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Ik

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1388
 • Geslacht: Vrouw
zich anders gedragen en bijten
« Gepost op: april 11, 2013, 15:39:29 »
Ik weet niet wat mijn hond mankeert maar ik vind dat hij raar doet sinds gisteren. Enerzijds is hij erg kalm, veel kalmer dan anders. Hij ligt meer neer dan anders, staat minder snel op als hij denkt dat er iets gaat gebeuren,... Anderzijds is hij behoorlijk onrustig. Tijdens het wandelen kijkt hij meer dan anders om zich heen, reageert weer feller op andere honden en op katten en trekt hij meer aan de lijn dan gewoonlijk. Zijn stoelgang is over het algemeen plat. Hij poept vaker, maar wel in kleinere hoeveelheden dan anders. Nadat hij gepoept heeft, doe ik hem meestal zitten zodat ik het op kan rapen. Sinds gisteren jammert hij op die momenten en lijkt dan wat moeite te hebben om te gaan zitten. Op andere momenten gaat hij wel gewoon zonder te jammeren zitten.
Tussen hem en onze kat is het eigenlijk nooit echt goed gegaan. Onze kat heeft hem onterecht een paar keer geslagen en sindsdien durft hij ook wel eens grommen op de kat of haar achterna jagen. In sommige periodes gaat dit wat beter. De laatste tijd ging dit weer wat minder goed en dus ben ik terug begonnen met hem te belonen als hij haar met rust laat, hem proberen af te leiden als hij op de kat gaat fixeren enz. Het lukte vrij goed tot daarnet. Ik was in huis aan het spelen met hem. De kat lag al een hele tijd te slapen op een stoel. Hij was nogal wild bij het spelen en wou na een tijdje steeds naar de kat toegaan om vervolgens op de kat te gaan fixeren, wat onze kat echt niet kan hebben. Ik probeerde hem met het spelen van de kat af te leiden, maar op een bepaald moment raakte hij toch gefixeerd op de kat met als resultaat dat onze kat begon te blazen en te slaan naar hem. Hij reageert hier altijd op door te beginnen happen naar de kat, te janken of te grommen en in de buurt van de kat te blijven ronddraaien. Hij reageert dan ook niet meer op commando's. Daarom wou ik hem, zoals gewoonlijk, gewoon bij zijn halsband wegnemen bij de kat. Normaal gezien komt hij dan wel vrij goed mee. Ook nu kwam hij wel mee, maar heeft hij me wel in mijn been "gebeten". Het was niet zo heel hard, maar toch hard genoeg om er een blauwe plek aan over te houden. Ik denk dat het niet zijn bedoeling was me te bijten en dat het meer frustratie naar de kat toe was die hij eerder per ongeluk op mij afreageerde, maar ik ben wel van mening dat dit echt niet hoort. Toen ik auw zei, ging hij zitten nog steeds wel iet wat gefixeerd op de kat. Ik heb hem toen op zijn plaats (de bench) gestuurd. Dit ging niet zo heel goed aangezien hij eerst in zijn mand ging liggen. Uiteindelijk kreeg ik hem toch zover dat hij in zijn bench ging liggen en daar is hij dan even blijven liggen tot hij weer vrij mocht van mij. Het is de eerste keer dat hij iemand bijt en ik denk dat er niet veel mensen die hem kennen me zullen geloven wanneer ik dit vertel...
Ik weet niet goed hoe ik had moeten reageren en wat ik kan doen om te voorkomen dat hij nog eens (al dan niet per ongeluk) bijt. Hoe reageer ik best in zo'n situatie? En hoe voorkom ik dat er weer zoiets gebeurt?


Offline Tinne1990

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7033
 • Geslacht: Vrouw
Re: zich anders gedragen en bijten
« Reactie #1 Gepost op: april 11, 2013, 15:43:57 »
Ik zou eerst naar de dierenarts gaan om te laten nakijken of er niets mis is. Zo'n plotse gedragsveranderinge n kunnen een medische oorzaak hebben.

Heb je een sliplijntje in huis? Als je hond echt gefixeerd is en je krijgt hem niet uit die gemoedstoestand, dan kan je de lus over zijn kop gooien of schuiven (naargelang wat hij toelaat) en hem via de lijn weghalen. Dan moet je hem niet vastnemen aan zijn halsband.
« Laatst bewerkt op: april 11, 2013, 15:45:58 door Tinne1990 »

Offline wesp

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 19896
Re: zich anders gedragen en bijten
« Reactie #2 Gepost op: april 11, 2013, 15:45:30 »
Ik zou ook even naar de dierenarts gaan, sowieso al voor de diarree, uw hondje kan pijn hebben of iets dergelijk, krampen...?

Offline Bandolero

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11073
 • Geslacht: Vrouw
Re: zich anders gedragen en bijten
« Reactie #3 Gepost op: april 11, 2013, 15:45:36 »
Ik zou ook bij de DA gaan voor een check-up...
Dieren die pijn hebben, kunnen ook minder verdraagzaam gaan worden.

Offline schnauzerfan

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3297
 • Geslacht: Vrouw
Re: zich anders gedragen en bijten
« Reactie #4 Gepost op: april 11, 2013, 16:25:15 »
idd dierenarts.  Honden met pijn hebben een korter lontje.

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal