collapse

Auteur Topic: Verschillende persoonlijkheden....  (gelezen 542 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tina1978

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 6238
Verschillende persoonlijkheden....
« Gepost op: oktober 05, 2013, 10:05:33 »
Mijn honden zijn  :zot:......Thuis, op reis, op wandel etc...is Thorsten een brave flinke vent, op reis bv. krijg ik veel complimentjes over m'n honden omdat ze zo braaf en stil zijn :mrgreen:, thuis doet Thorsten altijd flink wat gevraagd word (bv. een zit ofzo), hij is de slimste in huis...
Machouffe gedraagd zich altijd echt dom, alsof ze zelfs niet het verschil weet tss haar voor en achterkant :roll:

Maar dan is er de hs.....daar gedraagd Thorsten zich als een onopgevoed losgeslagen projectiel en Machouffe kan daar opeens alles :shock:

Mijn vraag is dus eigenlijk: waarom is het daar opeens omgekeerd? Iemand een idee?


Offline Neverever

  • verslaafde hondenvriend
  • *
  • Berichten: 12601
  • Geslacht: Vrouw
  • Be nice or fuck off.
    • Quincy's Website
Re: Verschillende persoonlijkheden....
« Reactie #1 Gepost op: oktober 07, 2013, 12:21:13 »
Ik heb me dat ook lang afgevraagd. Al heel vlug luisterde Quincy naar alle commando's als we los gingen wandelen: hier, dicht, halt, vrij, ... en ze voert dat uit alsof het niks is en is dan heel verantwoordelijk.
Op de training gaat het de ene keer goed, de andere keer durft ze echt spelen of tegen me ingaan... en dat komt gewoon door mij. Dat is een combinatie van veel dingen. Ik maak haar niet duidelijk genoeg wat daar verwacht wordt, ik neem niet genoeg leiding, ook voelt ze perfect aan of ik mijn dag heb en heel zelfzeker ben of ik minder zeker ben, met dingen in mijn hoofd zit. Ze voelt perfect of ik denk: ah alles gaat goed gaan of dat ik twijfel: mmmz zou ze er niet van gaan profiteren als ik nu dit of dat doe. Denk ook dat de situatie er mee te maken heeft: er zijn anderen in de buurt, ongemerkt voel je je toch wat bekeken  :lol:  en dan ben je mentaal een beetje 'anders'. Ik ben er zeker van dat ze dat haarfijn aanvoelt, ook al probeer ik niks te laten merken  :mrgreen:
Aan mij dus om te werken aan appèl en te zien dat ik veel duidelijker ben tegen haar en haar niet in de fout laat gaan en erop vertrouwen dat ze nu zover is dat ik dingen kan gaan verwachten zonder schrik te hebben dat ze druk voelt of het niet fijn gaat vinden. Aan mij om te werken aan mijn eigen lichaamstaal, de (on)rust/(on)zekerheid die ik uitstraal, ...om te zien dat ik juister train, mijn weg vind.
Quincy is op dat vlak wel een heel grappige hond, want als ik het goed doe, dan straalt ze , doe ik het allemaal verkeerd, dan gaat die tegen me in en rammelt ze met mijn voeten en gelijk heeft ze eigenlijk. Ik kan daar niet kwaad om worden: ik besef nu dat ze in alles zegt: be my leader, ik moet alleen nog zien dat ik dat ook op een trainingsveld kan waarmaken.  Als ze het gevoel gaat hebben dat ik perfect weet waarmee ik bezig ben, dan gaat het super gaan, ik ben daar van overtuigd.
Dusseuh: ik denk dat je het bij jezelf moet zoeken (als je ervan overtuigd bent dat het niet aan de hs ligt tenminste  :vuistje: ).
Lang antwoord hè, maar ik ben er ook mee bezig... ik denk dat ik stilaan het licht begin te zien. Het is allang geen kwestie meer van : ai, ze vindt het trainen precies niet leuk,  ik moet inzien dat ze het ondertussen heel erg leuk vindt , maar in alles vraagt om een beetje (veel) meer leiding te krijgen.
 
« Laatst bewerkt op: oktober 07, 2013, 12:23:25 door Neverever »

 


Volg ons op instagramDe website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal