collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: uitvallen  (gelezen 720 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jannie

 • Gast
uitvallen
« Gepost op: oktober 08, 2006, 01:49:56 »
Geachte HV

Ik heb dus een dobermann die ik zelf de basic-commando's heb geleerd en dit werkt goed. Hij kent zijn grenzen, weet wanneer hij kort moet lopen, gaat zitten als ik het zeg, gaat liggen en dergelijke meer. Het probleem ligt echter dat tijdens het wandelen, het kruisen van andere honden verre van vlekkeloos verloopt. Hij reageert zeer hevig op andere honden door hard blaffen en echt willen afstormen op de honden.

In mijn 'even voorstellen' bericht heb ik al toegelicht dat hij wel asociaal is. Ik ging naar een hondenschool maar ben moeten stoppen om medische redenen van Sparco. Hij had enorm last van groeipijnen in beide voorpoten en diende maximaal zijn poten te laten rusten. Gevolg hiervan is dat hij korte wandelingen deed en meer tijd met ons spendeerde in de tuin, spelend met ons. In onze tuin zitten echter geen andere honden waardoor hij in zijn jonge leven niet veel honden tegenkwam.

Het asociale heb jegens vreemde mensen heb ik er zogoed als volledig uitgekregen door meer en meer vrienden op bezoek te laten komen. Ik heb zelfs vrienden met hun hond laten komen. In eerste instantie liet hij merken dat hij de baas wilde zijn waarop een spelen van jewelste volgde. Mijne gazon heeft het ook moeten bekopen  :wink:

Het is dus echt bij het wandelen gaan dat hij uitvalt naar andere honden toe. Nu, ik corrigeer hem, hou hem kort bij mij en verhef de stem met een duidelijke NEE. Dit begrijpt hij dan wel en wandelt dan verder langs mij.
Als ik de tegenligger van ver zie komen, zie ik hem al echt gaan sluipen. Hierop reageer ik dan door op een kalme toon op hem in te praten, zeggen dat die andere niets doet, dat die andere braaf is. Ik probeer hem ook af te leiden van de situatie, maar dat lukt niet altijd.

Het probleem is echter (meer) voor mijn vriendin. Zij kan haar stem ook verheffen en hard roepen. Maar als hij uitvalt kan hij zijn volle gewicht in de schaal gooien. Mijn vriendin (ook ons ma) heeft het dan wel moeilijk om hem te houden. Hij is een reu van +- 72 cm en weegt +- 43 kg.

Ik bezoek al eens een markt, ga met vrienden wandelen (die hebben dan ook een hond), en oefen met vrienden zo een "ontmoeting met tegenligger". Ik ben een zeer geduldig mens maar hij blijft dat doen.
Bij zo een uitval staan zijn haren niet recht, geen schuim, waardoor ik toch vermoed dat het niet zozeer een aanval is.

Ik zou niet willen dat hiervan ooit ongelukken komen. Is er iets dat ik hem kan leren, in bijzijn van mijn vriendin, om dat uitvallen af te leren - verminderen? Ik zou het ook fijner vinden als hij geen uitvallen meer deed.
Ik wens nog te vermelden dat hij wel degelijk mijn vriendin ziet als een meerdere hoor. In huis of in de tuin tijdens het spelen, luistert ook heel goed naar haar.

GreetzOffline Sofie en Lady

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25596
 • Geslacht: Vrouw
 • hoezo hondengek?
Re: uitvallen
« Reactie #1 Gepost op: oktober 08, 2006, 08:19:49 »
Hey,

Je zegt dus dat er bij jou thuis andere honden geweest zijn en dit gaat prima? Nu nog steeds?

Ik zou hem als je gaat wandelen en je komt een andere hond tegen naast je laten zitten. Van het moment dat je signalen ziet voor hij gaat uitvallen zeg je zijn naam en zeg je streng nee (eventueel rukje aan de leiband). Beloon hem als hij het goed doet.

Nadien als dat al goed gaat kan je proberen praatjes te slaan met andere hondenbaasjes (liefst waarvan hun honden ook netjes blijven zitten). En zo stap voor stap verder gaan. Als hij wilt snuffelen, laat hem dan doen....maar probeer te voorkomen dat hij gaat blaffen.

Nu denk je dat hij echt stout blaft? Want sommige honden blaffen ook omdat ze bij die andere hond willen zijn.

Komt hij verder nog in contact met honden van je familie? Anders moet je vragen dat ze die nog is meebrengen. Ga dan samen eens wandelen.

Dat is wat ik zo denk.... :denk:

jannie

 • Gast
Re: uitvallen
« Reactie #2 Gepost op: oktober 08, 2006, 13:50:45 »
Hallo,

Thuis zijn drie andere honden geweest, en kom nog als eens, doch die waren toen ze de eerste keer kwamen puppy en onderwiepen hun volledig aan hem. Hij wil en zal steeds de baas (willen) zijn.

Ik zou dat gerust willen proberen hoor om te socialiseren met die andere baasjes en honden maar ik krijg meestal een rare blik als hij zo doet. Ofwel keuren ze mij af "want ik heb een agressieve hond" oftewel beven ze van de schrik en "spurten" ze mij voorbij.

Gelukkig genoeg kan ik al eens een hondenwandeling meedoen waar hij (iets) beter reageert. Hij valt niet steeds uit naar die andere honden. Wat betreft de andere familieleden, de meesten nemen hun hondje op als ik met sparco aankom. Bij hun thuis in de hof zetten met de anderen is zogoed als geen optie. Ik zou hun eerder in de categorie van die "spurters" moeten zetten, spijtig genoeg.

Ik denk niet dat hij stout blaft want hij valt misschien uit, hij heeft nog nooit gebeten en zal het volgens mij ook niet doen. Het grootste probleem is hij hij zeer dominant is en dat ik zijn jonge puppy-tijd niet veel kans heb gekregen om hem te socialiseren, spijtig genoeg.


schelsey

 • Gast
Re: uitvallen
« Reactie #3 Gepost op: oktober 08, 2006, 14:14:29 »
op de hondenschool zijn verschillende honden met hetzelfde probleem,na maanden enorm verbetering al aan  te zien,daarom denk ik,hondenschool de beste oplossing.

sonja

Offline Darrell Duke

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 302
 • Geslacht: Man
  • De Witte Herder Broertjes
Re: uitvallen
« Reactie #4 Gepost op: oktober 09, 2006, 15:12:06 »
Welke hondenschool en welke technieken gebruiken ze daar?

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal