collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Twijfel over advies gedragstherapeut  (gelezen 5024 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline myriam.e

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35395
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #20 Gepost op: maart 18, 2013, 13:58:25 »
mireya succes !

Offline triene

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3106
 • Geslacht: Vrouw
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #21 Gepost op: maart 20, 2013, 00:14:38 »
Ik ben nog volop bezig aan een volledige (door de overheid erkende) opleiding holistisch kinologisch hondengedragstherap eut en ik lees vol afgrijzen jouw verhaal over de GT. Zelf werken wij niet met aversieve middelen, enkel wanneer het echt niet anders kan. Die disks kunnen werken maar dan moet je er zeker van zijn dat de hond het nooit met jou gaat linken, als hij éénmaal doorheeft dat jij dat ding naar hem, laat staan op hem gooit, dan ben je de pineut en gaat de relatie tussen jou en je hond erop achteruit. de d isc zullen nooit rinkelen als er niemand thuis is en dienen niet om me te gooien. Dus............
De module gedragstherapie heb ik reeds achter de rug en het lijkt mij meer een probleem te zijn van jachtdrift-prooiagressie.
Eén van de typische kenmerken van jachtdrift is het in de hielen bijten. Achter bewegende voorwerpen/mensen/ niet eetbare prooi gaan past dan weer perfect bij prooiagressie.Dit zou kunnen maar, het is onmogelijk dit te weten van achter een pc: je moet de hond het zien doen! Want, het kan evengoed teritorium of agnotisce agressie zijn. Hiervoor moeten we tevens de achtergrond = ontstaan van het gedrag kennen.
Ik zou het eerder daar gaan zoeken.
Blijkbaar hebben jullie honden de 'taak' van de bewaking van jullie territorium (ja jullie behoren mee tot de roedel) op zich genomen. Blaffen is daar een eigenschap van. Je kan dat terug omkeren maar dan mogen ze niet zelf buiten kunnen. Met een hondenluik zoals wij thuis zelf hebben is dat onbegonnen werkt. Jij moet eigenlijk naar buiten kunnen gaan, zonder de honden, om te gaan kijken wat er is en hen gerust te stellen dat er geen reden tot blaffen is. Honden horen het voor ons! Eventueel kun je als ze beginnen zelf gaan kijken of met hun gaan kijken. Maar, blaffen bij waak gedrag kent meerdere funkties en soorten geblaf alerteren, opwindend, weg blaffenAls jij die taak van hen overneemt gaan zij dat niet meer doen.

Wat de andere opgelegde regels betreft dat zijn standaard dingen die hij/zij misschien gewoon van internet heeft gehaald. Vergeet niet dat iedereen gelijk wat op internet kan zetten hé. Als je idd met een rangordeprobleem zit, wat ik zo niet durf zeggen, dan klopt het gedeeltelijk wat betreft het niet in de zetel mogen. Wanneer heb je daar een probleem, enkel wanneer de honden niet aan de kant gaan wanneer jij zelf wil gaan zitten. Als ze bv agressief naar jou of een ander roedellid (partner en geslachtrijpe kinderen) dan zit je idd met een probleem.

Het probleem met de kinderen van de familieleden ligt dan weer helemaal anders en is nogal ingewikkeld. Onthoud alleen dat kinderen die niet geslachtrijp zijn (honden weten dat!) vallen in hun ogen altijd onder hen in de rangorde! Vandaar een gouden raad, nooit kinderen alleen laten met de honden, hoe goed ze ook overeenkomen. De rangorde van kinderen in de roedel veranderd in de ogen van de hond van zodra het alfakoppel de kamer uit is. Vandaar die bijtincidenten met honden waarmee de kinderen 'alles konden doen' (zolang de alfa aanwezig is tenminste) Dat dominantieverhaal met alfa's is totaal achterhaald! Er bestaat wel een domnatie verhouding en dat is iets anders: staat steeds in een bepaalde kontekst en tegenover een bron. Honden kunnen kinderen evengoed bijtentijdens de afwezigheid van volwaasene omdat ze: 1) minderveiligheid voelen 2) reeds slechte ervaringen hebben opgedan tijdens die wezigheid 3) kinderen dan ook el iets anders met honden durven

Voor de slipketting is er trouwens een veel beter alternatief waarbij de hond aandacht leert hebben voor je en daardoor niet gaat trekken. Een hondvriendelijke manier. Tenslotte moet een slipketting helpen de eerste drie keer dat je een trek aan geeft, anders heeft het geen zin meer ze ooit nog te gebruiken!helemaal mee eens!

Het eerst buiten gaan heeft niets met dominantie (verkeerd woord trouwens... dominant is eigenlijk gewoon zelfzeker) maar eerder met die taakverdeling waarover ik het eerder had.

Ik kan hier makkelijk nog een uur doorgaan maar ik hoop dat je hier toch al iets aan hebt!

Groetjes van een therapeute in spe met goede bedoelingen :wink:

Offline bingo

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10
 • Geslacht: Man
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #22 Gepost op: maart 20, 2013, 13:16:03 »
He,
voorstander van Cesar Millan?dan kan ik u wel een gemeenschaps roedelleider aanraden.waar in Nederland woont u ongeveer dan kan ik de juiste persoon voor u zoeken.
groeten,Zeno Van Meenen(Bingo)

Offline miryea

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 2
 • Geslacht: Vrouw
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #23 Gepost op: maart 22, 2013, 16:26:06 »
Triene, volledig mee eens dat je nooit kan oordelen zonder de hond in zijn eigen situatie gezien te hebben! We gaan trouwens ook altijd zo te werk, ik wou alleen maar aantonen dat het veel meer kan zijn en ik bedoelde niet dat hetgene ik zei de enige mogelijkheid is. Effe voor alle duidelijkheid... :wink: Je moet gewoon altijd verder kijken dan je neus lang is wat betreft hondentherapie. Het is gewoon veel te gemakkelijk om als therapeut te zeggen, het ligt aan de rangorde en alle problemen gaan vanzelf weg als die rangorde terug in orde is. En als toekomstig holistisch kinologisch gedragstherapeute ben ik het ermee eens dat je altijd eerst het onstaan van het gedrag moet kennen. Iets dat de Therapeute die langsgeweest is volgens mij heeft nagelaten!
Aversieve middelen, zoals de training discs, zijn niet onze voorkeur van manier van werken. Ceasar Millan werkt ook veel met aversie trouwens...
Wat het dominantieverhaal betreft gaan we het denk ik oneens blijven hahaha

Groetjes Miryea

Offline triene

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3106
 • Geslacht: Vrouw
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #24 Gepost op: maart 22, 2013, 18:31:24 »
Bedank om te reageren Myrea, niet iedereen die een visie krijgt dat de zijne of de hare in vraag stelt of tegenspreekt doe dit!

In jouw laatste post zie ik wel een nuancering wat ook wel bij mij in de smaak valt.

Over het dominantie verhaal zijn we het duidelijk niet eens "de alfa theorie komt uit observatie van wolven de n gevangenschap of gedeeltelijke gevangenisschap leefden in de jaren 1940 denk ik en gepubliceerd in de jaren '70 door Mech. David Mech heeft zich nadien nader verklaatt hiervoor en stelt dt dit klopt bij wolvendie niet in de mogelijkheid zijn om de groep te splitsen. op deze link kun je hem horen :

Wolven en honden zijn twee verschillende soorten en mensen en honden zijn ook verschillende soorten. Moeten we hun leider dan niet zijn? Zeker wel, wij willen dat honden hun gedrag aanpassen aan ons dus moeten wij hen daarin helpen en onze gaves om hun te proberen te verstan en hun te tonen wat wij willgen gebruiken.

Groetjes houder certficaat gedragstherapeut sinds 2006


Offline anja943

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 13
 • Geslacht: Vrouw
 • jazzy
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #25 Gepost op: april 12, 2013, 22:47:47 »
Hoi,
Ben ook met ons Jazzy GT aan het volgen, vooral angst en onzekerheid en geen socialisatie zijn de aanleiding.
Ben bij de GT geraakt dankzij de dierenarts en het gaat van lange adem worden denk ik maar ik voel me goed bij hem en dat is ook belangrijk.
Ben je al geweest naar de nieuwe GT en hoe viel het mee?
Mvg

Offline flufske12

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 154
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #26 Gepost op: maart 24, 2014, 15:57:04 »
Graag zou ik deze topic even vanonder het stof halen. We zijn al heel goed vooruit gegaan met de hulp van een goede beloningsgerichte GT en hondenschool. Het contact  met andere honden en mensen gaat veel beter. Ze valt aan de riem zo goed als niet meer uit naar niets en bezoek kan rustig binnenkomen terwijl zij op haar mat ligt. Met de naaste buren gaat het prima want die hebben tijdelijk koekjes gegeven dus op hen is ze helemaal gek geworden  :dance:

Het probleem wat ik echter niet opgelost krijgt is onze overbuurman...hij blijft de honden provoceren en pesten en is helaas niet voor reden vatbaar.   Er ligt een weg tussen zijn erf en onze tuin en elke keer als hij buiten komt begint hij te roepen en te tieren en blaffen op de honden. De andere honden negeren hem meestal maar kira is woest op hem en alleen al hem zien of zijn auto horen is genoeg voor haar om te doen blaffen. Ik heb geprobeerd haar af te leiden en binnen te roepen maar niets lijkt echt te helpen. Iemand tips of suggesties om het opgelost te krijgen want heb geen zin in een burenruzie? Afscheiding ondoorzichtig maken is helaas geen optie vanwege de poort. De buurman wijzen op zijn gedrag helpt helaas niet en feitelijk mag hij helaas op zijn erf doen wat hij wil...

Offline flufske12

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 154
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #27 Gepost op: maart 24, 2014, 17:57:41 »
Niemand? Wat wordt in feite geklasseerd als 'hinderlijk/overlast' en normaal geluid?

Offline Ik

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1388
 • Geslacht: Vrouw
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #28 Gepost op: maart 24, 2014, 20:51:54 »
Tja, vervelende situatie als je buurman niet wil meewerken.
Als jij je hond binnen roept, weet je dat hij niet gaat reageren. Ik zou je hond daarom niet meer binnen roepen want je ontkracht enkel je commando. Ga gewoon je hond halen en neem haar mee naar binnen in plaats van haar naar je toe te roepen. Wat je ook kan proberen is je hond aanlijnen en dus niet meer zonder toezicht buitenlaten. Enkel aangelijnd naar buiten gaan zodat je meer controle hebt over haar gedrag. Als ze aangelijnd is, is het waarschijnlijk gemakkelijker om haar af te leiden.

Offline Kimme

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1066
 • Geslacht: Vrouw
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #29 Gepost op: maart 24, 2014, 21:10:11 »
Hier een buurjongen van ongeveer 25 jaar met een licht mentale handicap en heel wat gedragsproblemen, provoceert onzen Amok altijd, de andere 2 vindt ie leuk. 'k Heb al veel tijd en energie in die jongen gestoken om hem aan te leren hoe hij met Amok moet omgaan, maar hij wil/kan niet luisteren. Amok ramt zich tegen de omheining als een zot en blaft en gromt. Als we er bij zijn (of ergens in de buurt zijn) kan ik hem wel kalm houden, in die zin dat hij weet dat ik er voor zorg dat hij met rust gelaten wordt, maar als we er niet bij zijn ... Tja, dan knalt hij maar kwaad tegen de draad aan. Ik vind het ergens ook terecht dat hij zo reageert op die jongen.
Ondertussen is het steeds minder en minder dat Amok zo fel reageert, hij breidt 'onze nabijheid' meer en meer uit, ook als we binnen zitten. Met wat geduld zien we het er dus wel uitslijten. De andere buren weten ook dat hij enkel op die kerel reageert, en ze weten ook waarom, dus geen ergernissen van hun kant.
Maar inderdaad een heel frustrerende situatie als je de buurman moet opvoeden ...

Offline stropertje

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3978
 • Geslacht: Vrouw
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #30 Gepost op: maart 24, 2014, 22:16:07 »
In tegenstelling tot de anderen vind ik een teletact echt wel nuttig in dit geval. De enige vraag is, hoe ga je dat rond de nek van de buurman krijgen?

(sorry, slecht grapje, ik kon het niet laten. Ik vrees dat hier weinig op zit, behalve je kwaad maken. Wij hebben hier ook zo'n mensen die het fijn vinden om onze honden uit te dagen waardoor één van de drie het nodig vindt om op alle voorbijgangers te blaffen. Niet fijn. Wij durven dan wel eens op ons terras gaan staan en eens vragen of het nog gaat daar aan de andere kant van de draad. Tips kan ik niet echt geven)

Offline wendy hostyn

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16223
 • Geslacht: Vrouw
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #31 Gepost op: maart 24, 2014, 22:26:29 »
In tegenstelling tot de anderen vind ik een teletact echt wel nuttig in dit geval. De enige vraag is, hoe ga je dat rond de nek van de buurman krijgen?

(sorry, slecht grapje, ik kon het niet laten. Ik vrees dat hier weinig op zit, behalve je kwaad maken. Wij hebben hier ook zo'n mensen die het fijn vinden om onze honden uit te dagen waardoor één van de drie het nodig vindt om op alle voorbijgangers te blaffen. Niet fijn. Wij durven dan wel eens op ons terras gaan staan en eens vragen of het nog gaat daar aan de andere kant van de draad. Tips kan ik niet echt geven)


 :lol: :thumbs:

Offline flufske12

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 154
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #32 Gepost op: mei 24, 2014, 21:43:01 »
Nogmaals advies en tips gevraagd. Het 'blafprobleem/ buurprobleem' is zodanig uit de hand gelopen dat er politie aan te pas komt. Politie is bij ons geweest voor constatering en uiteraard reageerde de honden toen er een vreemde auto op de autorit stond. Van zodra dat ik buiten kwam en honden naar binnen stuurde was het blaffen gedaan. Ik en onze andere buren vinden niet dat de honden hinderlijk blaffen maar uiteraard blaffen ze wel maar snap dat voor iemand die geen hondenliefhebber is elke blaf er een teveel is. Het probleem is vooral aan de voorkant van de tuin dat ze reageren op de 'vervelende buurman' en op passanten die een hond bij zich hebben, lang blijven stilstaan voor ons hek en ruiters.

We hebben een dichte omheining bestelt voor aan de voorkant/ straatkant van de tuin dat ze geen zicht meer hebben. Gaat dit voldoende helpen want ik ben bang dat ze nog gaan reageren op geluiden (blaffen andere hond stem buurman hoeven passerende paarden)?

Is het mogelijk om het blaffen af te leren als wij er niet bij zijn in de tuin? Ze lopen nooit buiten als wij niet thuis zijn maar kunnen overdag als wij thuis zijn vrij binnen en buiten lopen. Op het moment dat ze buiten blaffen ga ik er zo snel mogelijk naartoe en stuur ze naar binnen. Of is de enige optie om ze alleen buiten te laten als wij ook buiten zijn?

Ik neem aan dat de oorzaak van het blaffen waken/ domein beschermen is? Kan ik dit op een of andere manier afleren of hoort dit gewoon bij het hond zijn? Meer beweging uitdaging helpt niet zelfs na een wandeling van 2 uur reageren ze op de buurman in kwestie.

Sorry voor het lange verhaal en hoop op tips want wil het probleem graag oplossen en snap dat blaffen voor de buurman in kwestie vervelend is aangezien hij nachten werkt en overdag slaapt maar wil mijn honden het plezier van de tuin ontzeggen. Baal er wel van dat het op zo een manier moet :-(

Offline stropertje

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3978
 • Geslacht: Vrouw
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #33 Gepost op: mei 24, 2014, 22:22:13 »
Als ik heel even cru mag zijn? Als je buurman goed wil slapen, dan moet hij oordopjes indoen. M'n man is bakker, en hij zeurt ook niet over spelende kinderen of blaffende honden. Hij weet dat hij z'n oordopjes nodig heeft als hij deftig wil slapen. 't Probleem is natuurlijk dat je de politie niet kan bellen als je buurman geen oordopjes draagt. Hij kan wel bellen als je honden blaffen. (of het ook wettelijk strafbaar is als je honden blaffen, dat is een andere vraag)

Offline terrierlady

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11323
 • Geslacht: Vrouw
  • Off the wetlandclan
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #34 Gepost op: mei 24, 2014, 23:02:54 »
Kzou eens filmen als die buurman weer uitdaagd en er mee naar de politie stappen die bij je geweest is en de zaak behandeld.

Offline josiane

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1701
 • Geslacht: Vrouw
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #35 Gepost op: mei 24, 2014, 23:25:30 »
Als ik heel even cru mag zijn? Als je buurman goed wil slapen, dan moet hij oordopjes indoen. M'n man is bakker, en hij zeurt ook niet over spelende kinderen of blaffende honden. Hij weet dat hij z'n oordopjes nodig heeft als hij deftig wil slapen. 't Probleem is natuurlijk dat je de politie niet kan bellen als je buurman geen oordopjes draagt. Hij kan wel bellen als je honden blaffen. (of het ook wettelijk strafbaar is als je honden blaffen, dat is een andere vraag)
Ik denk niet dat ze daar iets aan kunnen doen. Als ik zo in de buurt rondkijk zijn er veel honden die reageren als ik met Bas voorbij kom. Als al die buren dan gaan klagen.

Offline flufske12

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 154
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #36 Gepost op: mei 25, 2014, 15:14:12 »
Bedankt voor de reacties. Is het filmen / opnemen van iemand op zijn eigen terrein niet strafbaar?
Ik heb moest het eventueel nodig zijn wel min 1 buurman die wil verklaren die kan bevestigen dat er sprake is van structureel 'pesten en ophitsen' van de honden. Baal er wel van dat de politie alleen het 'blafprobleem' wil/ kan aanpakken en de buurman niet aanspreekt op zijn vervelende gedrag.

Offline terrierlady

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11323
 • Geslacht: Vrouw
  • Off the wetlandclan
Re: Twijfel over advies gedragstherapeut
« Reactie #37 Gepost op: mei 25, 2014, 15:51:12 »
Je kan het even aan de politie laten zien, niet openbaar gooien en dan dien ze er niet moeilijk over. Je kan ook geluidsopnames maken.

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal