collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Terug van nul beginnen nu?  (gelezen 3110 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Ilsey

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9264
 • Geslacht: Vrouw
 • Boogie Wonderland!
Terug van nul beginnen nu?
« Gepost op: april 03, 2013, 21:18:58 »
Zucht, het is hier weer stomende ruzie thuis. Want in mijn ogen hebben mijn ouders (vooral de mama) mijn hond nog een stukje verder 'verkloot'

Boogie komt uit het asiel en toonde al van in het begin tekenen van geslaan geweest te zijn. Hij is enorm gevoelig aan bruuske bewegingen, jankte in het begin zelfs, en schoot zich weg, als ik op zijn rug wreef zonder hij dat had zien aankomen. Verder is hij gevoelig aan roepen en lawaai enzo. Hij is in het bijzonder heel gefocused op benen. Iemand die rakelings langs hem passeert kan een kleine knip krijgen, hij komt dan direct terug met kwispelstaart om wrijfke te vragen. De enige wie hij nog nooit naar gegromd of geknipt heeft is mijzelf. Hij heeft voor alle duidelijkheid nog noooooit gebeten. Maar toch heb ik schrik dat het ooit zou gebeuren.

Nu geef ik aan bezoek hier altijd een hondensnoepje, en als de bel gaat roep ik hen ook apart bij mij en leid ik af met een snoepje. Als het bezoek binnen is mogen zij ook een snoepje geven en vraag ik hen om niet in de ogen te kijken en niet frontaal voor hem te gaan staan, maar om rustig te hurken en Boogie zelf naar hen te laten komen. Ik ga niet zeggen dat zoiets blaf-loos verloopt, maar er zijn veel minder blafjes dan in een toestand 'zonder Boogie erin begeleid wordt'.

Gisteren kwam ik thuis, en was er bezoek in de zetel. Een koppel met 2 kindjes die nog niet thuis bij ons geweest waren. Hoor ik direct 'ze zitten in de tuin, het was echt niet te doen, hij heeft zelfs gebeten' Nuja dat hij gebeten heeft geloof ik zelfs niet, mensen zeggen al gauw over een waarschuwingsknip 'hij bijt'  :roll: . De kindjes hadden schrik van zijn overweldigende begroeting, ik zie het zo voor mij, bel gaat Boogie begint als een zot te blaffen, niemand volgt de gewoonlijke procedure die ik en Bert doen met de snoepjes en men laat het bezoek gewoon binnen waaorp Boogie hard blaffen op hen af komt. Natuurlijk kindjes schrik, mensen geen goede lichaamshouding, direct verstijfd en aankijken enzo. Volgens mijn gedachten is dat daar uitgedraaid op een gigantisch fiasco.

Ik ben ZO kwaad.

Als ik en Bert wandelen met Boogie kunnen we hem perfect onder controle houden met snoepjes als hij een andere hond ziet (want hij valt ook uit aan de lijn naar honden, hij blaft dan) bij ons lost hij dus geen blafje. Bij mijn ma daarentegen is hij een losgeslagen wild en zij steekt dus hele tijd over of verstopt zich achter iets als hij begint uit te vallen. Ik werk er al ZO lang aan, maar aangezien hij elke dag 2x met haar buiten komt krijgt hij dagelijks de kans om te hervallen en doet dit dan ook. Bij mij en Bert veel verbetering, maar we moeten er zonder echte vooruitgang aan blijven werken, anders is het weer van nul beginnen.

Nu met dat bezoek hetzelfde, ik en Bert kunnen Boogie en Klio mensen zonder problemen laten ontmoeten, en ok hij blaf wel nekeer, maar niks meer.

Waarom hebben ze hem niet gewoon van in het begin buiten gestoken als ze het niet zagen zitten om een beetje moeite te doen??? Ik heb hen de vraag gesteld, en ze hebben er geen antwoord op. Hoe DOM is het om zoiets te laten gebeuren als je wéét hoe Boogie is??? Dit is voor Boogie zo'n slechte ervaring. Is het zo moeilijk om aan bezoek te vragen om even mee te werken en uit te leggen wat en hoe en waarom? Is het zo moeilijk om IETS - al is het maar voordat de mensen binnenkomen de honden buiten steken - te doen ipv NIETS en zoiets te laten gebeuren? Ze kennen Boogie goed genoeg. En nu ben ik bang dat hij weer zo'n negatieve ervaring heeft opgedaan die zijn gevolgen zal hebben  :cryblue: .

Boogie heeft dus zo'n slechte naam in Lokeren hé, ik heb al vele mensen horen zeggen 'kijk die stoute hond' e.d. omdat ze hem als een blaffend monster aan de andere kant van de leiband met mijn ma kennen. En mijn ma verbieden met hen te gaan wandelen gaat niet, niet wandelen voor langer dan 5u, dat vindt ze mishandeling. Ik ga gelukkig verhuizen over 3 weken, maar ik vraag mij nu al af hoe moeilijk het zal worden om onze housewarming te organiseren. Ik hooooop dat als we onze gewoonlijke procedure toepassen alles goed zal verlopen.

Het moest even van mijn hart. Ik verlies het hier soms bijna, ik doe zo mijn best, en mijn mama heeft er echt gewoon GEEN oren naar. Snoepjes geven kan wel 'zomaar' maar niet om te belonen in bepaalde situaties, wanneer het net nodig is, dat is 'teveel moeite'.

Alle tips voor vanaf wij alleen wonen ivm bezoek ontvangen zijn welkom. We zijn van plan een hekje te plaatsen in de gang tussen living en keuken. Dan kunnen de mensen eerst op het gemak binnenkomen, kan een van ons uitleggen hoe we de hondjes graag willen laten kennis maken en kan de ander ondertussen de honden achter het hekje belonen met snoepje als ze rustig blijven. Is dat een goed idee? Of zijn er betere methoden?

Vrijwilligers om voor de housewarming al eens te komen oefenen op bezoek ontvangen bij ons?  :fuu: :mrgreen:


Online Tinne1990

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7050
 • Geslacht: Vrouw
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #1 Gepost op: april 03, 2013, 21:28:02 »
Ik heb zo het vermoeden dat het wel weer beter zal gaan eens je verhuisd bent  :wink: Want dan kan je tenminste consequent zijn, en is het voor Boogie een beetje voorspelbaar wat er gaat gebeuren. Bij je ouders kan dat niet gegarandeerd worden omdat zij blijkbaar die moeite niet willen doen.

Offline runa

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12971
 • Geslacht: Vrouw
  • De Hansbeekse hoeve
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #2 Gepost op: april 03, 2013, 21:29:24 »
Ik heb niet echt tips maar ik wil wel helpen met oefenen  :fuu:

Offline Ilsey

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9264
 • Geslacht: Vrouw
 • Boogie Wonderland!
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #3 Gepost op: april 03, 2013, 21:31:13 »
Ik heb zo het vermoeden dat het wel weer beter zal gaan eens je verhuisd bent  :wink: Want dan kan je tenminste consequent zijn, en is het voor Boogie een beetje voorspelbaar wat er gaat gebeuren. Bij je ouders kan dat niet gegarandeerd worden omdat zij blijkbaar die moeite niet willen doen.

Ik HOOP het! We gaan alleszins ons best doen. Bezoek zal bij ons niet zomaar kunnen komen binnenwandelen zonder ze hun hand eerst in de hondensnoepjespot gestoken hebben  :shifty: Vandaar de vraag of vrijwilligers zijn om te komen helpen oefenen  :mrgreen:

Ik heb niet echt tips maar ik wil wel helpen met oefenen  :fuu:

Yes! Dat is al 1 vrijwilliger, dank dank dank!  :mrgreen:

Online Tinne1990

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7050
 • Geslacht: Vrouw
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #4 Gepost op: april 03, 2013, 21:32:38 »
Dat hangt ervan af waar je woont. Met andere woorden, of het makkelijk bereikbaar is voor mij. Zo ja, dan wil ik ook wel eens op visite komen. Als ik daarmee Boogie (en jullie) kan helpen, graag!

Offline evie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14649
 • waasland
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #5 Gepost op: april 03, 2013, 21:35:02 »
voor die reden stond ik pas dag 1 toen ik de sleutels van men huis had in het asiel  :mrgreen: Op zich, als het jouw honden zijn (en dus jou keuze volledig) dan vind ik niet dat je kan verwachten van anderen (ook al zijn het je ouders) dat ze zich verdiepen in hondengedrag en opvoeding. (als ze zelf ook hondjes wilden is dit iets anders he!)

Persoonlijk zou ik de honden niet meer laten wandelen met je ma  en ook niet meer los alleen laten als je er niet bent  (als je niet wil dat je ouders er anders mee omgaan met jou)
dus op je kamer zetten of meenemen naar je werk of één of andere beurtrol uitpluizen

Nuja, als het niet meer lang is eer je verhuisd dan gewoon even tandenbbijten!
Als je er dan een tijdje consequent aan kan werken, zal dit wel snel terug allemaal goed gaan  :huggg:
Alst goe weer is tegen je verhuist, dan wil ik wel komen oefenen terwijl je een bbq geeft  :mrgreen:

Offline Evil Lien

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6557
 • Geslacht: Vrouw
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #6 Gepost op: april 03, 2013, 21:37:53 »
Ik begrijp deze frustraties maar al te goed. Ik heb hetzelfde probleem met bezoek. Thuis wordt een vaste procedure gevolgd, en dat werkt eigenlijk redelijk goed. Sinds 4 weken logeer ik bij mijn ouders, en hier krijg ik ook vaak niet de kans om te doen wat nodig is.
Dit heeft ervoor gezord dat Leyka 2 weken geleden serieus naar mijn nonkel geknapt heeft. Voor mij geen verrassing, maar wel weer 10 stappen achteruit. En mijn moeder heeft nu schrik en durft geen bezoek meer ontvangen.

Nog even volhouden, en dan kan je zelf de regels bepalen. Wat betreft die housewarming : ik begrijp dat de honden deel uitmaken van jullie gezinnetje en dat je ze er graag bij wil. Maar denk je dat ze er zelf iets aan gaan hebben? Zullen ze niet de hele avond gestresseerd zijn omdat er constant mensen binnen en buiten lopen, gaan zitten, rechtstaan, onverwachte bewegingen maken,.. ?Je moet je ogen constant overal hebben en gaat er waarschijnlijk zelf niet van kunnen genieten. Dat is mijn mening hè.
Ik zou ze die avond apart zetten of bij familie laten logeren of zo. En gewoon stilaan opbouwen. 
Misschien eens op een papiertje uittypen wat je verwacht van bezoek, en dat aan de deur of inkomhal hangen?

Offline Liekeuh

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11967
 • Geslacht: Vrouw
 • ...
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #7 Gepost op: april 03, 2013, 21:44:41 »
Ik zou er mij nu eerlijk gezegd niet zo druk om maken  :huggg: :huggg:

Over 3 weken kan je al jouw regeltjes consequent toepassen, wat voor Boogie een stuk duidelijker zal zijn dan "één keer wel en de andere keer niet". Je weet net zo goed als ik dat regelmaat in het heropvoeden van een hond belangrijk is. Consequent zijn is het key-word!

Ik denk ook dat Boogie - door het consequent zijn - met stappen vooruit zal gaan. Je bent al zo ver geraakt, beeld je je in wat je kan als je in jouw volledige omgeving bent, enkel jij en je vriend!  :happywink:

Dat Boogie een naam heeft, trekt u daar niet van aan  :wink: Ik ben hier ook "de vuile pit" van de straat  :wink: Ze lopen tenminste allemaal weg, heb ik de straat voor mij  :dance:

En mocht het niet te ver zijn, of ik ben in de buurt, wil'k altijd eens binnenkomen voor een pré-housewarming  :thumbs:


Offline evie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14649
 • waasland
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #8 Gepost op: april 03, 2013, 21:46:04 »
Ha tis al binnen 3 weken! Nog ff op tandjes bijten dan end an een ganse zomer om er aan te werken.

Offline Yoicka

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12341
 • Geslacht: Vrouw
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #9 Gepost op: april 03, 2013, 22:04:04 »
ik ken het verhaal al, en ik heb toen ook al gezegd dat het wellicht wel zal beteren als jullie eenmaal alleen wonen! Komt echt wel goed dan hoor, jullie doen zo hard jullie best, kan niet anders! :happywink:
En voor mij is het ook absoluut niet ver om bezoek te komen spelen hé, dus je moet maar roepen! :mrgreen:

nog efkes en je bent op uw gemak! :thumbs:

Offline Ilsey

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9264
 • Geslacht: Vrouw
 • Boogie Wonderland!
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #10 Gepost op: april 03, 2013, 22:42:02 »
voor die reden stond ik pas dag 1 toen ik de sleutels van men huis had in het asiel  :mrgreen: Op zich, als het jouw honden zijn (en dus jou keuze volledig) dan vind ik niet dat je kan verwachten van anderen (ook al zijn het je ouders) dat ze zich verdiepen in hondengedrag en opvoeding. (als ze zelf ook hondjes wilden is dit iets anders he!)

Persoonlijk zou ik de honden niet meer laten wandelen met je ma  en ook niet meer los alleen laten als je er niet bent  (als je niet wil dat je ouders er anders mee omgaan met jou)
dus op je kamer zetten of meenemen naar je werk of één of andere beurtrol uitpluizen

Nuja, als het niet meer lang is eer je verhuisd dan gewoon even tandenbbijten!
Als je er dan een tijdje consequent aan kan werken, zal dit wel snel terug allemaal goed gaan  :huggg:
Alst goe weer is tegen je verhuist, dan wil ik wel komen oefenen terwijl je een bbq geeft  :mrgreen:

Ik begrijp wat je bedoelt. En het zijn gelukkig nog maar 3 weken, maar de laatste loodjes lijken het zwaarst te wegen.

Het is probleem is ook niet dat ik verwacht dat ze zich erin verdiepen en ermee bezig zijn, maar ze doet gewoon haar zin. Ik vind niet dat ze ermee moet gaan wandelen, ze vindt het gewoon zelf 'onmenselijk' om hen gewoon optijd eens in de tuin te laten tot ik thuis ben om ermee te gaan wandelen  :roll:. Ze zijn het zo gewend en ze kan er gewoon niet mee stoppen als ik dat vraag. En als er bezoek komt en ik ben er niet, moet ze ze ook maar gewoon in de tuin steken als ze geen moeite wilt doen. Maar toch laat ze Boogie telkens toch in die situaties komen met de gevolgen vandien  :boos:

Over 3 weken moet ik dus wel weten hoe ik het ga aanpakken en of ik mijn ouders een sleutel ga geven of niet. Ze zijn het niet gewend om langer dan 4u alleen te zitten en gaan ineens 8u moeten alleen zitten. Ze zullen 's ochtends voort werk en 's avonds na 't werk uitgelaten worden, in mijn ogen is dat genoeg... 's middags in de tuin laten door mijn mama (het is hier om de hoek) was het plan, maar das nu het groot dillemma  :doh: (wat als ze ze TOCH op wandeling neemt, ookal mag ze niet?)

Alleszins bedankt al voor de vrijwilligers  :bow: en voor de steundende reacties, ik ga met mijn vriend eens beginnen zien wanneer we oefensessies kunnen inplannen  :mrgreen: we moeten voorbereid zijn hé, met hapjes en drankjes  :yes:

Ik hoop alleszins dat het laatste voorval een niet te grote indruk op Boogie heeft nagelaten.

Offline skiwi

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 531
 • Geslacht: Vrouw
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #11 Gepost op: april 03, 2013, 22:46:20 »
ik bied mij ook als vrijwilliger aan :p

Offline Ilsey

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9264
 • Geslacht: Vrouw
 • Boogie Wonderland!
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #12 Gepost op: april 03, 2013, 22:51:21 »
Ik begrijp deze frustraties maar al te goed. Ik heb hetzelfde probleem met bezoek. Thuis wordt een vaste procedure gevolgd, en dat werkt eigenlijk redelijk goed. Sinds 4 weken logeer ik bij mijn ouders, en hier krijg ik ook vaak niet de kans om te doen wat nodig is.
Dit heeft ervoor gezord dat Leyka 2 weken geleden serieus naar mijn nonkel geknapt heeft. Voor mij geen verrassing, maar wel weer 10 stappen achteruit. En mijn moeder heeft nu schrik en durft geen bezoek meer ontvangen.

Nog even volhouden, en dan kan je zelf de regels bepalen. Wat betreft die housewarming : ik begrijp dat de honden deel uitmaken van jullie gezinnetje en dat je ze er graag bij wil. Maar denk je dat ze er zelf iets aan gaan hebben? Zullen ze niet de hele avond gestresseerd zijn omdat er constant mensen binnen en buiten lopen, gaan zitten, rechtstaan, onverwachte bewegingen maken,.. ?Je moet je ogen constant overal hebben en gaat er waarschijnlijk zelf niet van kunnen genieten. Dat is mijn mening hè.
Ik zou ze die avond apart zetten of bij familie laten logeren of zo. En gewoon stilaan opbouwen. 
Misschien eens op een papiertje uittypen wat je verwacht van bezoek, en dat aan de deur of inkomhal hangen?

Heb ik idd ook al aan gedacht, er is een cartooniste met een hondje dat ook Boogie noemt en ze maakt er gedragscartoons mee, er is eentje how not to greet and how to greet a dog, echt handig!

Ze zijn het nochtans echt gewend van bezoek over de vloer te krijgen, of mee te gaan op visite, familiebezoek e.d.. Ze zijn een groep mensen dus gewend, en normaal kan dat vlot verlopen. Even de ontmoeting is écht nodig met begeleiding, als de bel gaat gaat hij helemaal uit zijn dak... maar als hij ze gewend is en kunnen snuffelen heeft is alles OK (zolang niemand onverwacht zijn hand uitsteekt in de richting van zijn ogen, of met kinderen is dat ook moeilijk want die lopen vaak onrustig in het rond). Dus als het bezoek zich aan de regeltjes houdt (Boogie negeren, of een snoepje geven als hij komt snuffelen ofzo, strelen mag maar na een tijdje en enkel op de juiste manier dus niet langs boven enz) verloopt alles wel goed.

Maaaaar daarvoor moet je bezoek natuurlijk eerst ingelicht worden, en heeft Boogie begeleiding nodig, en dat was hier dus niet gebeurd. Er zal ook een hekje zijn, als het te moeilijk zou zijn worden ze gescheiden van de ruimte.

Alez, NORMAAL kan dat vlot verlopen. Maar met dit laatste voorval weet ik dus niet of alles normaal zal verlopen de volgende keer  :denk: ik vermoed wel dat hij met salami te overtuigen zal zijn om van die enge vreemde mensen niet teveel schrik te hebben  :shifty:
« Laatst bewerkt op: april 03, 2013, 22:55:54 door Ilsey »

Offline Ilsey

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9264
 • Geslacht: Vrouw
 • Boogie Wonderland!
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #13 Gepost op: april 03, 2013, 22:53:56 »
ik ken het verhaal al, en ik heb toen ook al gezegd dat het wellicht wel zal beteren als jullie eenmaal alleen wonen! Komt echt wel goed dan hoor, jullie doen zo hard jullie best, kan niet anders! :happywink:
En voor mij is het ook absoluut niet ver om bezoek te komen spelen hé, dus je moet maar roepen! :mrgreen:

nog efkes en je bent op uw gemak! :thumbs:

ik bied mij ook als vrijwilliger aan :p

Joepie, nog vrijwilligers!  :mrgreen: Ik zal dan maar een vrijwilligers-topic openen vanaf ik de oefenperiode weet  :mrgreen:

Offline josiane

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1701
 • Geslacht: Vrouw
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #14 Gepost op: april 04, 2013, 00:13:34 »
Met hoe meer mensen je samenwoont hoe moeilijker het is een hond op te voeden. Ieder heeft zo zen eigen "methodes". Binnen enkele weken is je hondje voor jou en kun je er helemaal mee doen zoals jij het wil. Ik denk dat het snel helemaal goed komt met Boogie.
Hier bij ons is het net zo. Ik moet gaan werken, en als ik dan thuis kom lijkt het soms een totale ramp geweest. Als ik dan vraag wat er mis ging krijg ik een opsomming van pup gedrag. Ja, ik raad bezoek aan te negeren of snoepje te geven als hij kalm is, sommigen hier denken dat de hond zich moet aanpassen ( moet ook mits begeleiding ). Maar roepen en wegduwen heeft geen zin. Ikzelf train met belonen, mijn man bvb probeert wat Cesar Millan doet (vindt hij zooo indrukwekkend).
Ik heb mij erbij neer gelegd dat niet iederereen hetzelfde doet.
Wel, als je hondje "knipt" en dan kwispelend afkomt zou ik het negeren, niet belonen door te aaien. Aan de ene kant zeg je:"ik heb het niet gezien", aan de andere kant :"'t is goed zo". Ik zou het goed zo laten.
Veel succes nog en ben er zeker van dat alles in orde komt zodra je verhuist. Heel tof ook dat je mensen vraagt om hem te trainen. :thumbs:

Offline Yoicka

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12341
 • Geslacht: Vrouw
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #15 Gepost op: april 04, 2013, 10:13:30 »
goh, das idd wel dilemma.. voor de hondjes zou het handig zijn es in de tuin te kunnen gaan spelen enz overdag ook..
maar als ze danidd niet zou luisteren en toch zou wandelen :denk: ofwel geen bandjes thuislaten, ze meenemen, dan kan ze niet :weetniet:

Offline evie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14649
 • waasland
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #16 Gepost op: april 04, 2013, 10:19:37 »
kan je geen hondenluik plaatsen?
op zich vind ik 8u ook niet zo heel lang, de gemiddelde werkmens is langer van huis.

Het zou natuurlijk ideaal zijn als er iemand smiddags altijd mee kan wandelen of uitlaten maar in jou geval zou ik dar dan nog niet overwegen

Offline Sieglinde

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7270
 • Geslacht: Vrouw
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #17 Gepost op: april 04, 2013, 10:24:12 »
[quote **** link=topic=154134.msg3330894#msg3330894 date=1365021722]
Ik begrijp wat je bedoelt. En het zijn gelukkig nog maar 3 weken, maar de laatste loodjes lijken het zwaarst te wegen.

Het is probleem is ook niet dat ik verwacht dat ze zich erin verdiepen en ermee bezig zijn, maar ze doet gewoon haar zin. Ik vind niet dat ze ermee moet gaan wandelen, ze vindt het gewoon zelf 'onmenselijk' om hen gewoon optijd eens in de tuin te laten tot ik thuis ben om ermee te gaan wandelen  :roll:. Ze zijn het zo gewend en ze kan er gewoon niet mee stoppen als ik dat vraag. En als er bezoek komt en ik ben er niet, moet ze ze ook maar gewoon in de tuin steken als ze geen moeite wilt doen. Maar toch laat ze Boogie telkens toch in die situaties komen met de gevolgen vandien  :boos:

Over 3 weken moet ik dus wel weten hoe ik het ga aanpakken en of ik mijn ouders een sleutel ga geven of niet. Ze zijn het niet gewend om langer dan 4u alleen te zitten en gaan ineens 8u moeten alleen zitten. Ze zullen 's ochtends voort werk en 's avonds na 't werk uitgelaten worden, in mijn ogen is dat genoeg... 's middags in de tuin laten door mijn mama (het is hier om de hoek) was het plan, maar das nu het groot dillemma  :doh: (wat als ze ze TOCH op wandeling neemt, ookal mag ze niet?)

Alleszins bedankt al voor de vrijwilligers  :bow: en voor de steundende reacties, ik ga met mijn vriend eens beginnen zien wanneer we oefensessies kunnen inplannen  :mrgreen: we moeten voorbereid zijn hé, met hapjes en drankjes  :yes:

Ik hoop alleszins dat het laatste voorval een niet te grote indruk op Boogie heeft nagelaten.
[/quote]
Leibanden en halsbanden wegleggen?  :mrgreen:

Offline fleureke

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25832
 • Geslacht: Vrouw
 • Don't mind the dog, beware of the owner
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #18 Gepost op: april 04, 2013, 10:41:09 »
hier nog een eventuele vrijwilliger zenne  :wave:

en die drie weekjes gaan misschien moeilijker zijn voor u (proberen ni op te boeien) dan voor boogie...

Offline Davy1986

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 227
 • Geslacht: Man
Re: Terug van nul beginnen nu?
« Reactie #19 Gepost op: april 04, 2013, 11:17:19 »
Het zal inderdaad nog eventjes doorbijten worden (allé figuurlijk dan hé)
En dan een consequente opvoeding en regels, ik denk vooral dat dit veel zal helpen. iedere hond probeert wel eens de grens af te tasten en als het lukt dan gaat hij aleen maar verder. Desnoods kun je een hondentrainer inschakelen maar ik zou toch eerst zelf proberen met je eigen regels maar zo'n persoon kan natuurlijk dingen weten en zien waar je zelf nog niet aangedacht hebt.

Het lijkt me wel dat je goed bezig bent en dat boogie nu wel een goede thuis geeft. :clap:

Veel succes 

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal