collapse

Auteur Topic: Panische angst voor lawaai?  (gelezen 1974 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline iebie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8697
Panische angst voor lawaai?
« Gepost op: juli 30, 2006, 14:36:10 »
Ik schreef het al: wandelen met Coba begint echt goed te gaan. Maar! Wanneer ze in de tuin is en er rijdt een tractor voorbij, gaat ze als een bezetenen naar de haag rennen en als een gek tekeergaan (ze kan niet uit de tuin) tot hij voorbij is.
Tijdens het wandelen is mij opgevallen dat ze erg angstig deed toen we een stilstaande vrachtwagen voorbij liepen (ik probeerd haar gerust te stellen maar het ging echt moeilijk), gelukkig zijn die hier niet ZO frequent. Maar het is wel maai-oogst-zaai-... seizoen, waardoor we gisteren 5 tractoren tegenkwamen tijdens onze wandeling. Dan moet ik haar op voorhand laten zitten, de leiband erg goeg vasthouden en hopen dat ze zich niet lostrekt want dan zou ze zo op die "monsters" springen, met alle gevolgen vandien: een tractor is een stukske steviger dan Coba!

Mijn grote schrik is ook dat ik ik tijdens het los wandelen een tractor te laat zou zien, ze niet goed zou luisteren en niet naar mij komen, haar te laat zou aanlijnen,... en ze dus onder zo'n gevaarte zou terechtkomen in la haar franse col


Offline cobra

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 2133
Re: Panische angst voor lawaai?
« Reactie #1 Gepost op: juli 31, 2006, 10:00:15 »
Zou je niet eens proberen om met haar te spelen wanneer een tractor passeert??  Je kunt misschien zo proberen om haar aandacht op iets anders te vestigen.  Bij onze hond hebben we bij nieuwe ervaringen: vb donder/bliksem/vuurwerk... steeds met een bal beginnen spelen.  De aandacht gaat naar het spel uit en niet naar de enge geluiden. 

Offline iebie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8697
Re: Panische angst voor lawaai?
« Reactie #2 Gepost op: juli 31, 2006, 14:47:53 »
Ik kan dat proberen, maar ik vrees ervoor. Ze schiet echt als een pijl door de tuin en gaat in de bosjes springen en blaffen als een bezetene.
Ik zal de tractor sneller dan zij moeten horen en dat is niet evident! :D
Maar dus afleiden. Ik las al zoiets op een ander onderwerp. Ik probeer dat uit van zodra ik de mogelijkheid heb (nu vriendjes van de kindjes op bezoek).

Offline canecorsosultan

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 30
Re: Panische angst voor lawaai?
« Reactie #3 Gepost op: augustus 01, 2006, 01:55:27 »
Ook wij hebben een hond die bang is/was voor vreemd lawaai. Vooral tractors en vrachtwagens zijn eng.
Het is een heel eind gesleten, door dat we, als we zoiets tegenkomen, gewoon doorlopen met haar, geen aandacht schenken aan het voorwerp van haar angst en haar uitbundig prijuzen als ze er rustig langs is gelopen.
Moet wel erbij vermelden, dat we nog een hond hebben, en die is nergens bang voor, dus mevrouiw heeft een heel goed voorbeeld :D

Offline Sofie en Lady

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25336
 • Geslacht: Vrouw
 • hoezo hondengek?
Re: Panische angst voor lawaai?
« Reactie #4 Gepost op: augustus 01, 2006, 08:46:03 »
Zij is kwaad en wil die dingen wegjagen. Een hond die er schrik van heeft gaat er niet zomaar naartoe lopen maar gaat willen weglopen.
Ze denkt dat haar blaffen,...helpt omdat de tractors nadien wegzijn.
Wat ik zou zeggen: vraag eens aan die bestuurders of ze even willen stilstaan voor de haag...kijk eens hoe ze dan reageert. Vraag dat ze pas wegrijden als ze stil is.
Verder zou ik haar zoveel mogelijk afleiden met iets: een favouriet speeltje of snoepjes.
Wat doet ze als jij wegloopt op het moment dat ze zo reageert? Anders moet je haar vastleggen aan een lang koord en op het moment dat ze wegloopt, begint te blaffen,... loop jij weg vaan haar en negeer haar compleet. Daarmee geef jij aan dat je niet bij haar wilt zijn als ze zo doet (raden ze mij aan bij Lady haar agressie aan de leiband)
« Laatst bewerkt op: augustus 01, 2006, 08:49:10 door Sofie en Lady »

Offline iebie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8697
Re: Panische angst voor lawaai?
« Reactie #5 Gepost op: augustus 01, 2006, 12:55:42 »
Kan wel kloppen, wat je vertelt over het wegblaffen van de tractor. Van de vrachtwagen is ze bang, dan kruipt ze tegen mij aan.

Wat betreft haar negeren, dat zal niets uithalen. Zelfs al ben ik binnen, als ze een tractor hoort, rent ze als een bezetenen naar buiten om haar cirque te doen. Ik ben er dan niet eens bij (kan net zo goed boven de bedden aan het opmaken zijn).
Op wandel durf ik dat niet te proberen. Ze sleurt me ZO mee als ik niet stevig met beide benen gespreid sta en haar leiband met 2 handen vasthoud (niet ZO overduidelijk maar toch: ik moet me verankeren, hoor).

Ik dacht om eens bij een boer langs te gaan en haar eerst een stilstaande, niet draaiende tractor te laten besnuffelen? Daarna evt. met draaiende moter maar niet bewegend. Dan hoef ik haar niet vast te houden en voelt ze zich wschl. minder bedreigd. Ook in de tuin wordt ze tegengehouden door de haag. Dus gewoon haar eens laten uitrazen tegen zo'n ding?

 


Volg ons op instagramDe website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal