collapse

Cadeauwinkel

Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: opvoeden Weimaraner  (gelezen 9179 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jetje1

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8
 • Geslacht: Vrouw
opvoeden Weimaraner
« Gepost op: januari 02, 2011, 21:59:03 »
Misschien hebben jullie mijn berichtje bij 'even voorstellen' al wel gelezen, maar hier nog even kort: wij hebben (maar) 12 dagen een Weimaraner pup in huis gehad toen het met mij fout ging. Wel hebben we als gezin besloten om in de toekomst (en dan denk ik dat dit over ongeveer 1,5/2 jaar is) toch weer uit gaan kijken naar een Weimaraner pup (we zijn met z'n allen gek op en van dit ras).
Ondanks dat wij ons (heel) goed hadden voorbereid, heb ik toch nog wel een vraag: ik weet dat een Weim veel beweging en uitdaging nodig heeft, maar is het mogelijk om (bijv. in het weekeinde, net als bij onze Maltezer) een Weimaraner te leren (en dan bedoel ik natuurlijk niet het eerste jaar) dat hij 's morgens eens een keertje later uitgelaten wordt (nu in het weekeinde laten we onze Maltezer bijv. 's avonds om een uur of half 12 uit en de volgende morgen pas weer om een uur of 12). Normaliter ben ik voor die tijd wel beneden, maar we zijn zondags nogal lui, wel kan onze Maltezer vrij onze (afgezette) tuin in (we wonen vrijstaand). Natuurlijk gaan we als we aangekleed zijn een ronde lopen.

En wat adviseren jullie om een Weimaraner te wennen aan een bench; de pup die wij maar kort hadden, vond het echt verschrikkelijk, heb in die korte tijd alles geprobeerd, maar niets werkte.

Alvast bedankt weer voor jullie reactie !


Groetjes, Jet


Offline iebie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8834
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #1 Gepost op: januari 02, 2011, 22:22:50 »
Citaat
maar we zijn zondags nogal lui

Dat klinkt niet als ideaal voor een weimaraner.
Coba kan zonder probleem om met onregelmatige uren maar 't zou toch niet in die mate en regelmatig moeten zijn, vrees ik.
Wennen aan de bench : geen idee, zij was aan de bench gewend. Wij hebben haar geadopteerd toen ze al 3 was. Hier is ze nooit meer in een bench gegaan.
Houd er ook rekening mee dat een afgezette tuin niet volstaat voor een weimaraner ...
Ik heb niet gelezen waarom het fout is gegaan met jullie vorige weimer maar ik ga even mijn licht opsteken bij 'voorstellen'.

Offline DarrenRastaKaité

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12143
 • Geslacht: Vrouw
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #2 Gepost op: januari 02, 2011, 22:24:43 »
ey,

onze honden hebben nooit een probleem gemaakt van hun bench...

hun bench staat/stond naast ons bed en ze zagen ons direct. de eerste dag dat we ze hadden, waren ze toch doodmoe van al de opwinding en emoties zodat ze doodmoe in slaap erin vielen. nu hebben we nog een pup in huis van 8 maanden en zo hebben we het haar ook aangeleerd.

wanneer ze als pupje wakker werden, gingen ze direct naar buiten, plasje doen, ff spelen en terug in de bench. ik bleef er wat bij zitten tot ze kalm waren en gingen slapen en dan deurtje op slot.

nu gaan rasta en kaité vanzelf in hun bench... ik of mijn vriend moeten maar het woord bench zeggen en ze gaan er vanzelf in... het is hun eigen 'kamertje' geworden.

en ivm met je andere vraag: ik ken een weim ook persoonlijk, het zijn erg drukke honden, maar ik denk wel dat je een hond kunt aanleren dat op sommige dagen het een ander ritme is. en als je zegt dat je een grote tuin hebt, kan hij daar even 's ochtends zijn energie kwijt voor dat je 's middags met hem gaat wandelen.
natuurlijk kan ik niet spreken voor weim, want mijn honden zijn totaal anders dan een weimaraner... dat moet je eerder vragen aan mensen met een weim

en om eerlijk te zijn: ik ga amper met mijn honden wandelen, enkel georganiseerde wandelingen met HV of HS, die van mij rennen rond in de tuin als ze willen. maar ik ga wel 2x/week naar de HS (als ik kan) en op zaterdagvoormiddag ga ik reddingswerk doen met rasta. voor de rest van de week hou ik hen bezig met gehoorzaamheid en kunstjes aanleren

groetjes!
« Laatst bewerkt op: januari 02, 2011, 22:27:07 door DarrenRastaKaité »

Offline christina

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4438
 • Geslacht: Vrouw
  • trouw aan design
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #3 Gepost op: januari 02, 2011, 22:33:57 »
Hier is ook een weimertje.
Eens hij zindelijk was, ging hij ook wat langer slapen. Nu is het terug aan het minderen want meneer is al 11 geworden. Van 9 tot 9 slapen moet toch geen probleem zijn.
Wat beweging betreft. Toen hij nog jong was, na 2 dagen minder bezig zijn, brak hij alles af. Dagelijkse lange, liefst losse wandelingen, fietsen, joggen, trainen - alles vinden ze leuk.
Ik moet ook zeggen dat ik enorm veel voldoening en rust kan uit een wandeling halen, dus hier wordt met veel plezier dagelijks gewandeld.

PS: Velur is niet gewoon om in bench te zitten, heb het eigenlijk nooit gehad. Hij is heel rustig thuis, maar ene keer buiten is het een echte zenuwpees.
« Laatst bewerkt op: januari 02, 2011, 22:36:44 door christina »

Offline iebie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8834
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #4 Gepost op: januari 02, 2011, 22:41:35 »
Kweet niet, als ik bij 'voorstellen' lees, denk ik niet dat een weimer een goede keuze is. Je lijkt erg stressgevoelig en dat zal er wel bij komen kijken met een weimaraner pup. Je zal ook veel minder "op je uitslapen" moeten gesteld zijn, zeker in het begin. Volgens mij gaat dat opnieuw stress met zich meebrengen en gaat het verhaal zich herhalen.
Hoe groot is je tuin ? Zelfs als je hem gewoon laat spelen, zal je uit je bed moeten hoor.
Je gaat verhuizen, las ik. Of ben je dat al ? Ga je nog steeds over een ruime afgezette tuin beschikken dan ?
Op zich valt het opvoeden heel goed mee maar dan moet je in het begin juist heel erg consequent zijn (en later ook nog eigenlijk).
Houd er rekening mee dat je best een weimer neemt uit showlijn en vooral niet uit werklijn want daar ga je miserie mee hebben, vrees ik.
Coba is een doorgedreven jager met alle gevolgen vandien : regelmatig een dode kat, egel, verdwaalde kip, muis, vogel, ... Blaffen 's nachts wanneer een dier in de tuin loopt (dan moet ze ook naar buiten) enz ...
Dat is mijn ervaring en hoeft niet bij elke weimer zo te zijn natuurlijk. Maar let toch sterk op het karakter.
Alleen, als ik dat woordje "lui" lees en de zin om uit te slapen tot 12 uur, dan lijkt het me niet dat dit type hond bij jullie past.
Ik beweer niet dat jullie het niet zouden kunnen, ik ken jullie niet. Alleen, vraag ik me sterk af of jullie keuze goed doordacht is en of jullie voldoende kennis hebben van het ras.

Is het de bedoeling om dagelijks met hem te wandelen (meer dan 1 keer want ik vermoed dat hij de hele dag alleen thuis zal zitten) ? Met hem naar de hondenschool te gaan ? Gaat hij voldoende afleiding krijgen ?
Want dat is de reden waarom onze weimer "de deur uit moest". Vrouw was in zwangerschaps-, bevalings- en ouderschapsverlof en toen ze weer moest gaan werken, was er gene houden aan met een weimer die zich verveelde van 's morgens tot 's avonds. Een avondwandeling was ook verre van voldoende voor haar.
Ik wil je maar verwittigen.

Offline -Tom-

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3857
 • Geslacht: Man
  • Powder Puff
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #5 Gepost op: januari 02, 2011, 22:53:25 »
De eerste weken/maanden moet je niet denken aan uitslapen, toch zeker niet zo lang. Eens hij volwassen is gaat dat normaal geen probleem zijn als hij altijd genoeg beweging krijgt. Dan gaat hij wel gewoon rustig zijn.
Ken zelf maar 1 iemand met een Weimaraner, en deze moet zijn hond daadwerkelijk met jagers meegeven om hem moe te krijgen. Wandelen, fietsen, trainen hielp hier niet. Hond was constant zo nerveus in huis als maar kon. Nu hij elke 2 weken een weekend mee gaat jagen, en dan telkens een volledig weekend bezig is, heeft hij er een heel plezierige huishond aan.
Jagen zou je ook nog kunnen vervangen door agility ofzo. Zolang je de honden maar regelmatig tot het uiterste laat gaan lijken ze wel tevreden te zijn, maar aan alles minder dan dat lijken ze gewoon niet genoeg te hebben. Geen idee of ze werkelijk allemaal zo zijn, maar diegene die ik ken, en van wat ik van anderen lees, lijken er toch genoeg te zijn die dit hebben.

Heb zelf ook nooit een bench gebruikt, maar als je een pup bij een goede fokker haalt en deze al een bench brengt een week of 2 voordat je je pup gaat halen, dan gaat deze fokker de pup al wel aan je bench wennen en zorgen dat de pup de bench leuk vind. Moet jij er enkel nog voor zorgen dat hij die bench ook leuk blijft vinden.

Offline christina

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4438
 • Geslacht: Vrouw
  • trouw aan design
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #6 Gepost op: januari 02, 2011, 22:57:29 »
ik probeer het toch een beetje positiever te zien dan iebie.
Als je veel last hebt van stress:
1) moet je regelmatig ritme hebben, wat goed is voor jullie beide.
2) fysieke inspanningen en sporten verhogen je weerstand en verminderen stress, dus neem de hond mee naar het park en geniet van natuur.
3) je hebt 2 tiener-zonen, ze kunnen ook eens met de hond bezig zijn, als je het te druk hebt.

maar waar iebie zeker gelijk in heeft: weimer gaat niet gelukkig zijn met maar 15 min ballekes gooien in de tuin.

Offline Jetje1

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8
 • Geslacht: Vrouw
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #7 Gepost op: januari 02, 2011, 23:07:28 »
Hallo,

Bedankt voor jullie (snelle) reacties.
Ik zal even mijn situatie (kort) verduidelijken: afgelopen jaar ben ik ruim een half jaar ziek thuis geweest (vanwege bloedafwijkingen kon ik vrijwel niets meer), maar juist de laatste maanden gaat het super.
Ik ben absoluut niet stressgevoelig, wel een huismus (d.w.z. ik ben heel graag thuis), maar vind het ook heerlijk met mijn hond (Maltezer) te wandelen (alleen mag hij niet zo lang vanwege artrose in zijn schouder).
Ik werk 12 uur per week (3 ochtenden) en voor de rest ben ik vrijwel altijd thuis; wij zijn bijna 2 jaar geleden verhuisd naar een vrijstaand huis en hebben op dit moment rondom een tuin van zo'n 175/200 mtr2 en daar komt in de loop van het jaar nog 100 mtr2 bij (tuin is/wordt goed omheind).

Natuurlijk weet en realiseer ik me dat de eerste maanden 'tropenmaanden' kunnen zijn en dat een Weimaraner veel beweging nodig heeft, dat is ook absoluut geen probleem, we wonen tegen een natuurgebied aan, dus dat komt wel goed.
Ik vroeg me alleen af of het mogelijk is een Weim te leren 1 ochtend in de week wat later uitgelaten te worden.

V.w.b. de bench, bedankt voor de reacties/tips, ik denk dat het met 'onze' Weim pup gewoon pure pecht wat dat betreft is geweest.
En wie weet, komt er (ooit) wel een herplaatser op mijn pad ...


Groetjes, Jet

Offline iebie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8834
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #8 Gepost op: januari 02, 2011, 23:25:17 »
1 keer in de week kan je uitslapen, ja. Of dat élke week op zondag gaat lukken, kan niemand je garanderen.
Wat betreft de tuin : daar zal je weimer enkel tevreden mee zijn indien er véél, heel veel met hem gedaan wordt. Wij hebben 3.000 m2 en dat volstaat niet. Je moet ze bezighouden.
Als je hond bv gewend is om om 8u op te staan en je wilt tot 12 u uitslapen, dan zal je hem toch voor die 12u moeten buitenlaten maar ik vrees dat die heel snel kabaal zal maken aan de deur uit verveling. Of je moet er rekening mee houden dat hij zal graven, slopen uit verveling.
Het is ideaal dat je zoveel thuis bent.
Hier is het ook zo dat de honden 3 x per dag eten en dat is iets dat ik je zou aanraden, vooral bij een weimaraner. Het zijn honden die heel erg gevoelig zijn voor een maagtorsie, daarom vul je best hun maag niet te vol. Aangezien ze heel druk zijn, moeten ze na het eten ook rustig gehouden worden. Dus bij ons (Voba heeft een torsie gehad) is uitslapen geen mogelijkheid of ze moet een maaltijd overslaan maar dat is geen must, alleen een voorzorgsmaatregel die ik je kan aanraden.
Door haar drukte, vermagert ze ook snel, daarom eet ze iets meer dan 500gr ipv 375 zoals aanbevolen voor haar gewicht (ze zou 28kg moeten wegen maar zakt geregeld zelfs tot 23kg) en teveel voeding tegelijk is te zwaar voor haar maag.
Voor de rest is het een schat van een hond, aanhankelijk, bijna gehoorzaam :fuu:, eigenwijs, lieeeef, ... dus het is absoluut een heel fijn ras. Maar mispak je niet aan het werk dat je eraan hebt !

Offline Steve

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3861
 • Geslacht: Man
  • Jachthondenkennel "des Senteurs du Ciel"
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #9 Gepost op: januari 03, 2011, 12:29:40 »
Wat dat wat langer uitslapen betreft: dat is gewoon een kwestie van gewoonte. Horus moet op een zondag soms ook wat langer wachten tot ik uit bed kom (hoewel dat dan max. rond 10 uur is en nooit pas tegen 12 uur). Daar maakt hij absoluut geen probleem van.

MAAR: hij maakt daar geen probleem van omdat ik de dag ervoor wel minstens 2 à 3 uren (en regelmatig langer) in een natuurgebied ben gaan wandelen, zoveel balletjes heb gegooid dat m'n arm er stijf van staat en gehoorzaamheids- en jachttraining heb gedaan.

Wat de bench betreft: dat was ook bij Horus een complete ramp en uiteindelijk hebben we ontdekt dat Horus veel liever op een dik kussen lag en dan zonder problemen stil bleef dus de bench is dan ook snel in de berging verdwenen (wel hebben we ze aanvankelijk 's nachts gebruikt en dit totdat Horus zindelijk was wat in ons geval maar enkele weken geduurd heeft maar wij hebben Horus pas in huis gehaald toen hij reeds 11 weken was).

Wat een tuin betreft: daar heeft een Weimaraner op z'n eentje absoluut niets aan. Hij zal er hoogstens even gaan plassen en dan terug naar binnen willen. Enkel als er iemand mee de tuin ingaat en met hem/haar wilt spelen, zal hij zich kunnen amuseren (uit verveling kan hij op z'n eentje wel besluiten om je tuin meer naar zijn/haar smaak in te richten).

Wat eten betreft, ben ik niet akkoord met iebie: een volwassen Weimaraner (eigenlijk elke hond los van ras) die zijn dagelijkse voeding over 3 porties verdeeld krijgt, heeft in essentie gans de dag honger en zal nooit een voldaan gevoel krijgen. Ik voer Horus nu wel rauw in plaats van brokken maar Horus eet elke dag tussen 1,2 en 1,5 kg in 1 maaltijd en dat gaat probleemloos. Hij is nadien ook voldaan en zal dan ook spontaan zelf op z'n kussen gaan liggen om te rusten. Het is belangrijk dat een hond na z'n eten een tijdje rustig blijft; dit dus inderdaad om een maagtorsie te voorkomen. een hond die niet voldaan is, zal ook niet geneigd zijn om te gaan rusten wat de kans op een maagtorsie dan weer vergroot. Kortom: eten over meerdere porties verdelen is zeker geen zaligmakende oplossing die een maagtorsie zal uitsluiten (er zijn trouwens ook gevallen bekend van maagtorsies die zich voordeden na het eten van slechts minieme hoeveelheden).

Wat maagtorsie betreft, is het dan ook gewoon een kwestie van je hond in de gaten te houden, er voor te zorgen dat hij na het eten wat rustig blijft en onmiddellijk naar de dierenarts te spurten als je de symptomen van een maagtorsie ziet verschijnen (opgezwollen en harde buik, onrustige hond, braakpogingen zonder dat er effectief braaksel uitkomt, ...).

Wat je nog niet hebt aangeven en wat ik wel zéér belangrijk vind als je een Weimaraner in huis wilt gaan halen: ben je van plan om er minstens gehoorzaamheid en liefst toch ook nog één of andere sport mee te gaan doen? Naar mijn mening idealiter jacht maar Weimaraners zijn zeker ook niet slecht in bijvoorbeeld agility, dogfrisbee of flyball. Een Weimaraner heeft namelijk niet enkel nood aan voldoende lichamelijke beweging (losloopwandelingen dus) maar ook aan de nodige mentale uitdagingen (zoals dus het leren werken in de jacht, een agility parcours leren afleggen, de regels van flyball doorgronden, ...).

Het is tot slot zeer belangrijk om een Weimaraner consequent en consistent op te voeden. Nee is nee, ja is ja en dit in alle omstandigheden (en in jou geval ook bij alle familieleden). Weimaraners ontdekken snel de zwakke schakel in het gezin (als die er is) en de opvoeding gaat zeer moeizaam verlopen indien niet alle familieleden dezelfde normen (en dus afspraken) hanteren.

Wat iebie zegt over een showlijn in plaats van een werklijn te kiezen is zeker ook raadzaam (indien je geen jacht wilt gaan doen) maar het is wel zo dat dit onderscheid bij de Weimaraner niet zo duidelijk gemaakt wordt als bijvoorbeeld bij een Labrador Retriever dus je kan niet veel meer doen dan aan de fokker een wat rustiger exemplaar vragen. Maar ook een fokker kan maar op die eerste 8 weken voortgaan en wie weet is jou, aanvankelijk kalme pupje, een laatbloeier die zich pas na enkele maanden ontplooit tot de hyperactieve, onvermoeibare en karaktervolle hond die een Weimaraner eigenlijk moet zijn!

Offline Piet

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 92
 • Geslacht: Vrouw
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #10 Gepost op: januari 03, 2011, 14:04:55 »
Hallo!

Hier ook een weimpje in huis, ze wordt 3 jaar en hiermee wil ik zeggen dat wij sinds 3 jaar nooit meer hebben uitgeslapen! Niet negatief bedoeld want ik sta met plezier op om mijn kwispelkont te begroeten.
Toch even stilstaan bij het feit dat wanneer je een weim in huis haalt je hele leven overhoop wordt gehaald, tegen ons zei ook iedereen van ach, dat gaat wel meevallen. Awel, dat doet het dus niet hè! Ik kon ze het eerste jaar achter het behang plakken. Nu zijn wij wel van het principe, eens in huis, altijd in huis dus we hebben doorgezet. Met een goede training, en idd!!! heel consequent zijn, genoeg beweging en mentale stimulatie hebben we uiteindelijk een supermuis, niet perfect maar heeel dichtbij  :knipoog:
Maar die eerste jaren...hier werd de super-strong bench vakkundig gedemonteerd wanneer we weg waren, wij vonden dat o zo zielig dat we ze los in de living lieten met als gevolg, cd's in puzzelstukjes, fotokaders van de muren, boeken verscheurd...
Wij hebben ook een stuk van 30are maar denk maar niet dat ze zich daar moe gaat maken. Na een wandeling van dik 2 uur los crossen stond madam langs me te bibberen van nervositeit van ennuennuennu!!! Dus een dag niet wandelen betekende voor ons een tiran in huis hebben. Dus nu al bijna 3 jaar gaan wij elke dag door weer en wind wandelen, en niet de blok rond maar meerdere uren, in de winter kan ik maar net een uurtje meer gaan na het werk maar dan wordt erna binnen gespeeld, snoepjes verstoppen, gehoorzaamheid...   Het enige wat haar echt uitput is gaan jagen, maar dat gaat nu eenmaal niet elke dag.
Ik kan me geen leven meer inbeelden zonder haar en eigenlijk plannen we nu alles in functie van de woefkes (want we hebben sinds kort nog zo'n wervelwind, een pointer bij) het weekend worden superwandelingen gedaan, als we weten dat we 's avonds weg moeten soms heuse survivall tochten  :cheese: weekendjes weg zijn altijd met de woefkes, vakanties met de woefkes... alles!
Nu, na 3 jaar kunnen we zeggen dat ze een beetje volwassen is geworden, en binnenshuis een beetje rustiger, met de nadruk op een beetje hè!
Ons Kobi komt ook uit een showlijn maar alles wat op haar domein komt moet eraan geloven, dus ik ga maar niet opsommen wat ik al op die drie jaar begraven heb. Ze kan gerust uren boven een konijnenpijp staan wachten hoor. En op de jachttraining door doorns gaan voor een blok, no way, maar owee als er een eend lag... Je heb minder kans als je een pup uit een showlijn neemt maar het zijn nu eenmaal jachthonden die dat instinct blijven behouden.
Denk er echt goed over na, je haalt een jachthond in huis (die bij het wandelen soms zijn eigen weg gaat als ze jong zijn waardoor je uren kan staan wortel schieten), inderdaad een prachtige hond, maar als het daarvoor is... als je eenmaal die passie in hun ogen hebt gezien als ze mogen gaan jagen... dan moet je denken aan een geboren racepiloot die nooit geen auto zal hebben. Het zijn honden die moeten werken, geef je ze dat niet gaan ze zichzelf klusjes toewijzen!

Offline Ravasz

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 2832
 • Geslacht: Vrouw
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #11 Gepost op: januari 03, 2011, 14:59:26 »
ik ben zelf een avondmens en dus ook een langslaper. Mijn honden zijn dit gewoon, en ook logé's leren dit snel. Mijn honden zitten echter niet in een bench tenzij als puppy, dus ze kunnen wel rondlopen, gaan drinken enz.
Voor pups staan we de eerste weken/maanden wel op natuurlijk.

Offline pipo de clown

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16670
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #12 Gepost op: januari 03, 2011, 15:40:09 »
Zeker wanneer ze buiten kan hoef je niet persé op te staan hoor.

Offline Nigra

 • Global-Moderator
 • *
 • Berichten: 18168
 • Geslacht: Vrouw
 • di Amici Eterna...
  • lagotto romagnolo
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #13 Gepost op: januari 03, 2011, 15:45:19 »
met alle respect hé en ik wil echt niets denigrerend bedoelen of zo maar ik heb je voorstelling gelezen...
in jouw sitautie zou ik dus echt geen weim pup in huis halen, best misschien zelfs geen pup want pups brengen toch wel het een en ander met zich mee (zelfs al zijn ze zo engelachtig braaf als Juno  :knipoog:)...ik denk dat jij je beter zal voelen met een volwassen herplaatser van een iets of wat rustigere type...

Offline James2

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 101
 • Geslacht: Vrouw
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #14 Gepost op: januari 03, 2011, 16:22:16 »
Ik vind het helemaal niet erg dat ik niet uit kan slapen...en als ik iets langer wil blijven liggen dan gaat 1 van ons tweeen even eruit om hem te laten plassen.

Hij slaap notebene op zijn kleed naar me bed...en zelfs s nachts wil het nog wel eens voorkomen dat hij zijn natte koude neus in me gezicht duwt om aan te geven dat hij moet plassen.
Geen probleem hoor....ik doe het met liefde.

Als je echt zo op het uitslapen gericht bent..zou ik...niet rot bedoelt...niet aan een pup of hond beginnen.
Vooral bij een pup moet je weken, maanden uittrekken om hem groot te brengen...dan zit uitslapen er al helemaal niet in.
Ik ben zelfs zo maf dat ik hem niet eens uren alleen thuis wil laten...maar dat kan misschien ook aan mij zelf liggen hoor.
Bij ons ligt die namenlijk alleen als ik weg ga in de bench...en kan het gewoon niet over me hart verkrijgen dat hij daar uren moet wachten op me.
Hij gaat of met me mee...of ik zorg dat ik op een redelijke tijd weer terug ben.
Wij zelf hebben 5000m2 achtertuin...maar zelfs daar laat ik hem niet uren in de kou voor het raam wachten.

Maar goed...dit zal ook wel aan mij zelf liggen..het is gewoon me kind waar ik ontzettend veel liefde voor heb.Offline iebie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8834
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #15 Gepost op: januari 03, 2011, 20:08:57 »
@ James2 : toen we Bhaya in huis haalden, was ze nooit alleen omdat ze dat niet gewend was, ben ook van dat soort :afro:
En ik begin me ook al op te jagen als ik weet dat ze meer dan 2 uur alleen thuis zit :oops:
Buiten gaan ze enkel wanneer we ze kunnen binnenlaten van zodra ze naar binnen willen (als ik op het toilet zit, gaan ze wel wachten hé :grijns:) maar ze blijven dus nooit buiten wanneer niemand thuis is.
Vooral ook omdat Coba kan uitbreken als ze dat echt wilt én het door haar korte vacht heel snel koud heeft (die ligt liefst als een poes bij de verwarming). Die hoort dus niet buiten te blijven als het miezelt, regent, sneeuwt, 10º is, enz ...
POmpidom ... wat zijn wij toch softies ! :cheese:

Ik sluit me aan bij wat sommigen hier schrijven (en ik schreef het ook al) : ik raad het ras af op basis van je voorstelling ... Hoewel die natuurlijk niet alles over je vertelt. Maar als eerste indruk ... je gaat die even snel terugbrengen als de vorige.

Offline Mellow

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 135
 • Geslacht: Vrouw
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #16 Gepost op: januari 03, 2011, 21:59:03 »
Beurtrol? Als je 3 kinderen al groter zijn, kan je toch gerust die "vroege" shift zondagochtend afwisselen? Als iedereen dit op zich neemt, moet je maar 1x om de 5 weken vroeg op op zondag  :grijns:

Offline evie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14759
 • waasland
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #17 Gepost op: januari 03, 2011, 22:06:00 »
Je zegt dat het nu super met je gaat dus dan moet je je afvragen wat het verschil gaat zijn met nu en binnen anderhalf of twee jaar.

Kaya, de actiefste hond hier, slaapt tot wanneer ik slaap, zij slaapt dan ook bij mij. Ook als ze uitzonderlijk eens beneden slaapt, is dit geen probleem. Zij kan lang genoeg alles ophouden en actief zijn zonder mij doen ze toch niet uit zichzelf.
Ik heb een half jaar een 'echte' (volwassen) jachthond gehad, die sliep eerst beneden en zijn interne wekker ging om half 7. Negeren hielp niet. Uiteindelijk sliep die ook in een bench boven en kon er uitgeslapen worden.
Mijn labrador nu slaapt beneden en die hoor je pas vanaf dat ik in de badkamer ga om op te staan (niet dat ze dan begint te blaffen maar dan hoor ik dat ze zich tegen de deur nestelt)
Een pup daarvoor moet je natuurlijk uit je bed en daarna zijn ze meestal ff lekker actief dus direct zelf gaan soezen (smorgens, snachts moet dit wel lukken) gaat niet zomaar.

Met dat één dag uitslapen zie ik dus niet zo'n groot probleem vanaf de hond volwassen is en lang genoeg zijn behoeftes kan ophouden.
Maar een weimaraner is toch één van de rassen die enorm veel uitdaging, beweging en stimulatie nodig heeft dus daar ga je wel daadwerkelijk veel mee buiten moeten komen en actieve dingen ondergaan.
« Laatst bewerkt op: januari 03, 2011, 22:14:21 door evie »

Offline Veerle - scrappyToo

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1145
 • Geslacht: Vrouw
  • Dagboek van een duitse herder
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #18 Gepost op: januari 04, 2011, 15:00:42 »
Wij hebben geen weimaraner, wel een kruising en een duitse herder.  Beide honden  hebben we van in het begin altijd geleerd om op verschillende momenten te gaan wandelen.  De ene dag om dat uur 's morgens, de andere dag gingen we in de namiddag, dan eens een periode vaker 's avonds soms 2-3 keer per dag korte wandelingen dan maar één keer een superlange.  En ja, bewust ook eens een dag overgeslaan zodat ze dat ook leerden.  Toen ik hier een dag volledig gesneuveld lag hebben ze er geen enkel probleem van gemaakt dat er één dag niet gewandeld werd.  De kinderen hadden 's avonds gewoon wat meer aandacht voor hun toen ze thuis waren van school.
Het is wel zo dat ik er geen probleem van maak dat de honden hier in de tuin hun behoeftes doen.  Bono zal op een wandeling wel behoeftes doen, Nena heeft dat bijna nooit gedaan van pup af aan.  Ik ben dus niet afhankelijk van een wandeling opdat ze zouden kunnen gaan plassen of zo...
Ik denk dat het gewoon belangrijker is dat, als ze de zondag pas later jullie gezelschap krijgen je er dan wel voor zorgt dat ze hun energie nog goed kwijt geraken en afhankelijk van ras tot ras vraagt dat verschillende dingen natuurlijk.

Offline finley

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4839
 • Geslacht: Vrouw
 • niet storen, ik ben al gestoord
  • From Obi's Home
Re: opvoeden Weimaraner
« Reactie #19 Gepost op: januari 10, 2011, 09:33:21 »
Euhm... vat ik het goed samen als ik begrijp dat:
Jullie je zeer goed voorbereid hadden op de pup die jullie gehad hebben en daar goed over nagedacht hadden, maar dat jullie hem na twaalf dagen teruggebracht hebben naar de fokker omdat je er helemaal door over je toeren geraakt was en dat je nu na vier weken alweer overweegt om toch een (Weimer)pup in huis te halen omdat je je nu weer super voelt? 
Persoonlijk vind ik het jammer dat jullie gewoon niet een paar weken volgehouden hebben.  Je hebt en man en drie zoons.  Die hadden die paar weken van je ziekte toch even de zorg over de pup kunnen overnemen van jou?
Persoonlijk denk ik dat je de impact van een pup op je dagdagelijkse leven hebt onderschat en dat je er een soort van paniekreactie op gedaan hebt.  Sorry als ik er totaal naast zit, maar zo komt het op me over. 
Ik zou in jouw geval zeker ook uitkijken naar een rustige herplaatser en niet opnieuw kiezen voor een pup...

Succes!

 


Volg ons op instagram
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal