collapse

Auteur Topic: Nieuwe pup Mechelaar rent weg van mij  (gelezen 1771 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline triene

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3210
 • Geslacht: Vrouw
Re: Nieuwe pup Mechelaar rent weg van mij
« Reactie #20 Gepost op: oktober 12, 2018, 23:03:49 »
wou u ook helemaal niet aanvallen Groene even voor de duidelijkheid. Wou gewoon even duidelijk maken dat ik erg op vriendelijkheid gesteld ben. Er is genoeg onvriendelijkheid tegenwoordig. Niet persoonlijk bedoeld. Maar ik ben helaas geen persoon die het brein van een hond door en door kent, maar wel iemand die wilt dat deze beestjes me vertrouwen en op hun gemak voelen bij mij. No hard feelings!


Heb ook niet gedacht of zo dat jij mij aanviel, ik was meer bezig met mijn eigen "te laat" in vraag te stellen!

Nu zeggen ze mij in real life ook wel eens dat ik niet altijd maar meer dan genoeg cru dingen verwoord en dat het goed is omdat  ze mijn gezicht erbij zien (precies of je liegt, zeggen ze nog wel eens).

Als je wilt dat de beetjes je willen vertrouwen, ligt de weg open nu alleen nog proberen deze op een goede manier te behandelen.

Heb ik niet gezegd hé, heb je zelf geopperd, remember ? En trouwens,interpreteer je de emoticon niet verkeerd? het is de "think" emoticon,ik had ook deze kunnen plaatsen  :clap:, of deze  :yes: of deze  :thumbsup:


Boek erop!
Juist ik kan moeilijk tot geen emoticons leze en idem dito heb ik dat met veel strip verhalen.


Tenslotte: iedereen bedabkt voor de inbreng en nu is  het aan mij hoor! Eén ding weet ik al: als je 's nachts op staat voor nog een snoepje waarvoor je een voorschrift moet hebben en je wil wachten tot dat snoepje een beetje werkt alvorens terug in bed te kruipen, typt dan iets aan jezelf  ipv anderen. Zij  hebben er niet voor gezorgd dat jij pijn hebt en rilt en ze kunnen je ook niet helpen dat het stopt.


Offline petitparis

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1013
 • Geslacht: Vrouw
Re: Nieuwe pup Mechelaar rent weg van mij
« Reactie #21 Gepost op: oktober 13, 2018, 08:39:41 »
Hallo,

Vanaf vandaag ben ik trotse eigenaar van een Mechelaar (Gioia). Een teefje van 12 weken oud. Nu had ik een vraag omdat andere pups dit nooit deden bij mij. Als ik haar richting uit loop, loopt zij steeds van mij weg! Ook als ik haar op haar matje langs mij leg loopt ze ervan weg (blijft wel heel even zitten). Ik ben al verschillende keren met haar leiband training gaan doen vandaag maar ze heeft haar behoefte ook nog niet gedaan! Is dit normaal? Zo niet wat kan ik doen? 

Alvast bedankt!

Ik weet niet welk honden/pups je voorheen gehad hebt, maar volgens mij staan Mechelaars er niet voor gekend om allemansvriend te zijn en wil je best veel voor een pup die je nog niet lang hebt en je duidelijk wel respecteert, maar nog niet vertrouwt.
Wat kende je pup al bij de fokker? Wat is ze gewoon? Dat is je startpunt en van daaruit introduceer je nieuwe zaken. Alleen al door de pup mee naar huis te nemen ontneem je de pup al heel veel vertrouwde zaken en introduceer je er best al veel nieuwe. Neem je tijd en "verwen" de pup een beetje (niets dat later ook niet mag natuurlijk) maar een extra beloning (aai of snoepje oid)

ivm behoeftes, na elk dutje, elke maaltijd en binnenkort speelsessies pup buiten zetten.Wachten tot ze hun behoeftes doen en dan belonen. Opletten met hoe uitbundig, sommigen zullen halfweg stoppen als je ze doet schrikken.

Offline schnauzerfan

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3412
 • Geslacht: Vrouw
Re: Nieuwe pup Mechelaar rent weg van mij
« Reactie #22 Gepost op: oktober 13, 2018, 12:56:40 »
Sorry, sorry aan iedereen. Misschien ben ik wel niet geschikt voor deze site!

LOL!!  Troost je Triene, ik vond het eigenlijk helemaal niet aanvallend overkomen, enkel verbaasd.  Het ligt aan je eigen ingesteldheid hoe je iets leest he, dat kan alle kanten uit. Dat is dus het lastige bij geschreven berichten, omdat je de toon van de schrijver niet hoort.

 


Volg ons op instagramDe website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal