collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.  (gelezen 3679 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

schelsey

 • Gast
mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Gepost op: oktober 10, 2006, 20:53:28 »
mag ik even vloeken!!!!!!!!!!!

ik dacht dat kenji over zijn jagen en weglopen heen, was,maar dus op korte tijd al 2 keer weer vervallen,dus mag ik even vloeken!,ben wat teleurgesteld,alle moeite dat ik doe en heb gedaan en toch,hij jaagt dus nog altijd,hoopte dat het voorbij was,helaas!

Het ging echt oz goed dat ik fier was op hem,helaas!

op brechtse heide gaan wandelen met buster van hondenforum en kenji liep los,normaal gaat dat goed,komt hij als ik roep,nu dus niet,hij zag een paard galoperen en was vertrokken,na veel roepen kwam hij terug,maar halverwege terug naar dat paard,hoorde een man roepen en een hond blaffen,kenji dus,na paar min staan roepen en tieren hem maar gaan halen en hij was dus echt rond het paard aan jagen en tegen blaffen,beetje opspringen,verdorie,verdoerie,kon hem pas pakken toen die man het paard stilhield.

ben dus weer erg teleurgesteld,gaat dit ooit volledig over,of moet ik rekenen dat hij deze dingen altijd onverwachts zal doen!

kan men een jachthond dit wel afleren,dat jagen,waarom maanden zo braaf en dan weer plots toch vervallen?

ik laat hem soms los op straat,of aan de vaart,of daar waar koeien in de wei staan,is dit wel verantwoord bij een hond die af en toe plots een terugval krijgt en weer gaat lopen/jagen?

wilde ik even kwijt,ben beetje gefrustreert!

sonja


Offline Joni

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10071
 • Geslacht: Vrouw
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #1 Gepost op: oktober 10, 2006, 21:26:03 »
(Waarom laat je hem los op straat?)

Jachtinstinct krijg je volgens mij niet uit je hond, het zal nooit 100% vertrouwen zijn.

Mitrill luistert bijvoorbeeld beter naar Aili tijdens het loslopen, omdat ik Mitril lecht onder app

Offline Sofie en Lady

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25603
 • Geslacht: Vrouw
 • hoezo hondengek?
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #2 Gepost op: oktober 10, 2006, 21:38:20 »
Volgens mij kan je met een hulpmiddel van opafstand wel wat bereiken (teletakt). Maar nu ben ik een dierenbeul :wink:

wel ik dit geval dacht ik daar dus ook aan......... :silenced:

Tja, veilig is het niet....voor hetzelfde geld had hij een serieuze stamp van dat paard gekregen en was het bey bey kenji...  :(

schelsey

 • Gast
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #3 Gepost op: oktober 11, 2006, 07:01:18 »
los op straat is paar meter tot de deur,er rijden hier zo goed als geen auto's en ik zet hem onder appel.

dacht ook al aan een teletac om hem onder controle te krijgen op afstand,maar rare is dat ik dit heb gekunnen,achter en konijn aan en toch haverwege stoppen als ik roep,tja,een paard is natuurlijk nieuw,al is dit een goede maand geleden ook gelukt,toen stond hij er misschien 5 meter vandaan en kwam er een ruiter langst,heb hem toen kunnen laten zitten en blijf,en gisteren ging alles de mist in,zelf zit op afstand deed hij niet meer,achteraf dacht ik,had iets tegen hem moeten gooien toen hij rond het paard liep te jagen,dan was hij verschoten en had misschien zijn lesje"even" geleerd,of weg moeten lopen op moment dat hij de 1 ste keer terugkwam,maar dat zijn dingen die ik achteraf dacht,op dat moment doe  ik alles fout door de zenuwen.

ik weet het even niet goed meer,2 de pubertijd,kan ook,hij is 16 maanden en had al gehoord dat op deze leeftijd ze soms weer durven proberen,hoop het en dat dit van voorbijgaande aard is.

sonja

Offline Buster

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12166
 • Geslacht: Vrouw
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #4 Gepost op: oktober 11, 2006, 08:26:51 »
Ja de pret was snel gedaan voor Kenji. Ik snap al die frustraties wel hoor ... Je doet al die moeite en dan voor niets.
Of je het er inderdaad ook zal uitkrijgen ? Zoals ik het gisteren gezien heb, denk ik dat het altijd wel een beetje een risico zal blijven. het is niet enkel gevaarlijk voor Kenji (paarden kunnen venijnig stampen), maar ook voor de ruiter.
Stel dat die mens eraf valt, en het paard gaat er vandoor met Kenji in zijn kielzog ... Je mag er dan niet aan denken wat er allemaal kan gebeuren.
Maar kan je hem niet socialiseren met paarden ? Zou dat niet helpen ?
Ja en weg is die, en je hebt er niks meer aan te zeggen ... dat is nog het ergste. Het is net of baas bestaat niet meer.
Eigenlijk wel jammer want het is voor de rest een droomhond van karakter he. Inderdaad die teletakt, ik zou het toch overwegen hoor.
Ik denk niet dat je dat er gewoon uitgetraind krijgt.
T'zit er echt ingebakken he dat gedrag.
Volgende keer dan toch maar weer naar Witzand ??? :D

Offline Nino

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 733
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #5 Gepost op: oktober 11, 2006, 09:50:36 »
[quote **** link=topic=41508.msg784121#msg784121 date=1160542878]
los op straat is paar meter tot de deur,er rijden hier zo goed als geen auto's en ik zet hem onder appel.

[/quote]

welk appel?
op de Brechtse heide stond hij ook onder appel of vergis ik me? naar mijn weten staat een hond onder appel of niet, en jij hebt nog wat werk voor de boeg. ik vind het dan ergens ook een onverantwoord risico, zeker met dat paard en zo. een ongeluk is snel gebeurd en dan ben jij voll aansprakelijk, de familiale dekt geen loslopende honden. zelfs indien een hond onder appel staat kan deze ook in de fout gaan en zonder TT heb je 0,0 om je commando te bekrachtigen.
een loslopende hond op een publieke plaats brengt verantwoordelijkhei d mee buiten het feit dat het eigenlijk onwettig is.
grtjs

schelsey

 • Gast
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #6 Gepost op: oktober 11, 2006, 12:53:02 »
Op straat zet ik hem onder appel,bedoel daarmee dat hij moet volgen,naast me lopen dus en op me moet letten,zoals ik op mijn vraag al schreef ging het allemaal redelijk goed,je moest eens weten vanwaar ik kom met hem!

Gisteren,tja wat hem bezielde weet ik dus niet,normaal doet hij dus zoiets niet meer!

Ik weet dat ik geluk heb dat die man zijn paard onder controle had,wil niet meemaken dat er iemand door mijn schuld van zijn paard donderd,normaal ga ik gewoon nergens los wandelen waar ik nog maar denk dat ruiters zijn,omdat ik kenji daarop niet vetrouw,wist niet dat het daar vol dieren zat,hij kon tijdens de wandeling zoizo niet los zag ik achteraf,alle weide's stonden vol met alle dieren die ik normaal mijd,hem loslaten doe ik alleen waar zeker geen vee of paarden zijn,behalve dan de koeien die over ons huis staan,die is hij zo gewent dat hij er niet meer naar kijkt.

Het is een spijtig voorval die gewoon mijn week wat in de war bracht,want ik had echt het idee dat hij zijn kwade periode voorbij was,maar zoals hij tegen dat paard deed!,niet verwacht van hem!

Op het paard zat een man en er naast een andere stond een man die met een stok naar kenji zwaaide,op het moment dat ik eraan kwam ging het  paard in water om zo kenji kwijt te geraken,maar deze volgende gewoon in water,toen ik eraan kwam heb ik gevraagt om even paard stil te houden,toen deed kenji niets meer,want een beest dat stilstaat is niet interessant en kon ik hem bij me roepen.

Maar ik besef nu wel dat het jagen nooit eruit zal gaan,dus ofwel moet ik toch maar een teletact aanschaffen en onder begeleiding ermee werken,of alleen naar plaatsen gaan waar het veilig is,dat zijn mijn keuze's en moet ik overwegen,heb hier wel 2 plaatsen in de directe omgeving waar hij los kan lopen zonder problemen.

Vind het alleen spijt dat hij zo hervalt,vanmorgen  aan de lange lijn gaan wandelen en expres naar paarden in de wei gegaan,maar stom ventje reageerde niet en liep gewoon door terwijl het paard toch even galopeerde naast hem,alsook met een poes die wegliep,daar reageerde hij ook niet op daarom is hetgeen hij gisteren heeft gedaan iets dat ik niet verwacht had,had verwacht dat ik hem onder controle kon houden,zoals de laatste maanden is gegaan en ik maak jullie geen blaasjes weis,zoals hij de laatste maanden deed was gewoon een hele andere hond,hij heeft dit gekunnen en zal dit wel terug kunnen,maar denk dat ik terug fel zal moeten trainen erop,dit was beetje afgezwakt doordat ik vond dat het niet nodig meer was!

sonja

« Laatst bewerkt op: oktober 11, 2006, 13:02:49 door schelsey »

Offline christina

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4438
 • Geslacht: Vrouw
  • trouw aan design
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #7 Gepost op: oktober 12, 2006, 20:09:30 »
ik denk niet dat je het daaruit gaat krijgen.
zeker als hij al eens vertrokken is.
wat bij me helpt, is hem niet proberen te stoppen en terug doen keren. Maar hem naar andere kant sturen of naar de struiken. Hij blijft dan lopen maar andere richting op.
Velur is nu 7jaar en hij schiet regelmatig achter een konijn weg. Ik besef wel dat als ik blijf hem roepen zal hij op de duur me helemaal negeren, toch kan ik hem wel sturen waar hij naartoe moet, maar stoppen gaat niet.

Offline christina

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4438
 • Geslacht: Vrouw
  • trouw aan design
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #8 Gepost op: oktober 12, 2006, 20:13:53 »
over teletakt...
soms is het zo frustrerend en je wilt zo graag controle over je hond.
Maar stel je hond loop achter een fietser. Je roept hem terug, hij doet niks, je geeft hem een shokje. Pijn veroorzaakt adrenaline-productie en teveel aan adrenaline kan leiden tot agressie. en dan gaat de hond naar die fietser bijten om zich af te reageren.

Offline Fie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25225
 • Geslacht: Vrouw
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #9 Gepost op: oktober 12, 2006, 21:26:35 »
Het gedrag van jouw hond lijkt erg op het gedrag van Darco. Ookal is hij geen jachthond en zou hij in principe instinctief niet mogen jagen, toch gebeurde het ook bij hem geregeld dat hij achter het eerste het beste dat bewoog aanschoot. Voor hem ging dit puur om de fun van het jagen en het lekker hard crossen, want hij liep de konijntjes gewoon voorbij. Op een gegeven moment had ik ALLES geprobeerd van de zachtere aanpak en was ik het echt kotsbeu. Ik heb mij ook een teletac aangeschaft, die ik tot op heden niet moeten gebruiken heb.

Een teletac KAN helpen in jouw geval, maar je mag het niet als een wondermiddel zien. Er is veel meer werk aan dan "gewoon op het knopje duwen als hij niet wil komen". Als je je teletac correct gebruikt, kan het een krachtig hulpmiddel zijn, maar als je hem verkeerd gebruikt, maak je je hond er gewoon horendol mee. Ik heb hieronder mijn uitleg gekopieerd die ik enkele weken geleden aan Noukietje heb gegeven in verband met de teletac. Ik zeg het nog eens: schaf je alleen een teletac aan als je echt werk wil maken van je probleem (daarmee bedoel ik een maand of 2/3 minstens 2 maal per dag gaan wandelen, in verschillende omgevingen en er op wandeling intensief mee bezig zijn), anders ga je er meer kwaad dan goed mee aanrichten.

CITAAT
Zoals ik al zei had Darco dus hetzelfde probleem: hij interpreteerde het woord "vrij" nogal letterlijk en schoot als een pijl uit een boog weg zogauw hij iets zag bewegen (konijntjes, fazanten...) Wandelen was echt een hels krawei, want je wist nooit wanneer je Darco juist ging terugvinden. Hoe hard ik ook brulde, hij was stokdoof. Men had mij ook aangeraden aangelijnd te gaan wandelen, maar aan een lange lijn raakte Darco zijn energie niet kwijt en werd hij enorm lastig.

Uiteindelijk is mijn probleem opgelost geraakt na een dikke 2 maand intensief ermee bezig te zijn. Op aanraden van de fokker heb ik mij ook een teletac aangeschaft, maar ik heb hem nog niet moeten gebruiken. Hier in Belgie zijn die relatief duur, maar in Amerika zijn ze veel goedkoper. Ik heb hem via internet besteld voor 200 dollar (reikwijdte 1200m), hier in Belgie kost hetzelfde model ongeveer 350 euro en is het bijna onvindbaar. Nu heeft het zel een tijdje geduurd eer hij arriveerde: mijn halsbandje werd onderschept op de douane en heeft er bijna 2 weken vatgezeten als "verdacht" pakket en uiteindelijk heb ik er ook ng 58 euro invoerkosten op moeten betalen.

In het begin van mijn "heroepvoeding" ben ik in prikkelarme omgeving gaan wandelen aan de lange lijn gaan wandelen. Darco mocht lopen, maar aan het einde van de lijn riep ik hem steeds bij mij en beloonde ik hem heel uitbundig met een extra lekker snoepje (stukjes vlees, kaas, salami...) Ga  in het begin steeds oefenen als je hond honger heeft, dan heeft je beloning meer effect! Als hij zich kon gedragen aan die lange lijn, liet ik hem even los in waar ik hem goed in de gaten kon houden en waar hij niet kon gaan jagen (bij ons: de Leuvense vaart; helemaal recht, langs de ene kant water, langs de andere schapendraad) Hij moch even rennen, maar als hij iets verder wegging, riep ik hem terug bij mij en werd hij beloond als hij kwam. In het begin roep je heel regelmatig, zodat je veel kan belonen en mag je je stem wat laten dalen en "boos" roepen, zodat hij zeet dat het menens is. Nadat hij even gerend heeft, lijn je hem weer aan en wat later op wandeling herbegin je.

Zogauw dat goed ging, ben ik, in iets prikkelrijkere omgeving gaan wandelen (de Dijle; langs een kant water, langs de andere velden) en heb ik hem het bevel "Nee" aangeleerd. Telkens ik "Nee" roep, moet Darco onmiddellijk stoppen waar hij mee bezig is. Concreet: als ik zie dat hij zich fixeert op iets in de verte en wil vertrekken, roep ik luid en boos "Nee". Blijft hij staan en kijkt hij om, beloon ik hem met mijn stem en roep ik hem bij mij. Komt hij, uitbundig belonen met iets lekkers of wat spelen. Uiteraard oefen je eerst aan de lange lijn, tot hij "Nee" doorheeft.

Eens dat goed gaat, laat je hem wat meer los in de prikkelrijkere omgeving en houd je hem goed in de gaten. Is hij kalm en blijft hij dicht beloon je, wil hij vertrekken, roep je "Nee" en gooi je met iets (lukt alleen als hij dicht genoeg in de buurt is) De bedoeling van die "Nee" is het ook te gebruiken wanneer je met een Teletac werkt.
- je hond fixeert zich --> roep "Nee" en geef desnoods een waarschuwingssignaa l met je teletac (meestal een piepje, geen stroom) als hij al te ver zeg is (te vermijden uiteraard)
- 3 mogelijkheden:
1) de hond stopt en kijkt om --> belonen en bij je roepen --> de hond komt --> uitbundig en met wat lekkers belonen
2) de hond stopt en kijkt om --> belonen en bij je roepen --> de hond komt niet --> signaal teletac (bij mij na een 2e keer oproepen)
3) de hond negeert het bevel --> meteen signaal teletac

Als je hond stopt na het signaal (zou moeten gebeuren, hij schrikt immers) meteen bij je roepen. Komt hij, uitbundig belonen en zeer vrij laten nadien. NIET aanlijnen, dan associeert hij komen met het einde van de pret!!!

Zo bouw je langzamerhand op naar prikkelrijkere omgevingen. Ik heb de teletac persoonlijk nog geen 1 keer moeten gebruiken sinds ik hem heb (was al anderhalve maand op bovenstaande manier aan het trainen voor hij eindelijk arriveerde) Ik kan met Darco nu overal gaan wandelen, hij blijft relatief dicht bij mij en als hij even door een zei gaat crossen, moet ik maar even roepen (met mijn "boze mannenstem' ) en dan komt hij. Als ik zie dat hij zich fixeert, roep ik luid "Nee". Darco blijft dan onmiddelijk staan en kijkt achterom. Ook op plaatsen waar hij vroeger wegschoot, blijft hij nu staan en kijkt hij naar mij: geef ik hem de toestemming ("Ga maar") dan mag hij de wei induiken, anders moet hij gewoon op de weg blijven. Voor mij was de kers op de taart de Zeehondenwandeling van gisteren: Darco heeft tussen al die andere honden los op het strand rondgecrosst en is meteen teruggekeerd als ik hem riep. Ik denk dus dat hij het gesnapt heeft.

Je moet een teletac niet als iets barbaars zien (ik deed dat namelijk ook) Het is gewoon een middel om ook op afstand nog aan je hond te kunnen, want eens hij wegcrosst, weet hij dat je er niet meer aankan en wordt hij bevestigd in zijn zelfbelonend gedrag. Darco heeft zijn teletac nu ook preventief om op wandeling: is hij braaf, dan gebeurt er immers niks. Ik zie het als een stok achter de deur.

Verder kan je je hond ook aanleren op afstand te gaan zitten/liggen... (eerst naast je aan de lijn aanleren!!!) Als ik bijvoorbeeld een fietser of jogger te laat zie afkomen op wandeling, laat ik hem zitten of liggen. Hij beweegt dan niet meer tot ik hem weer een vrij geef. Heel handig!

Ik hoop dat je iets aan deze uitleg hebt. Mocht je er nog iets over willen weten, stuur gerust een pb.

(Amai, wat een opstel!)

schelsey

 • Gast
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #10 Gepost op: oktober 13, 2006, 07:01:41 »
bedankt,zou het liever niet willen doen omdat ik weet,als ik het verkeerd doe ,hij er nog slechter uit komt,had 6 tal maanden terug contact opgenomen met de verdeler van teletact en ze hebben me daar ook gewaarschuwd voor verkeerd gebruik,dat jagen zit in zijn genen,dan zal hij altijd doen,maar hij moet ermee stoppen als ik roep,tja,ik blijf verder trainen en zal wel zien hoe het evolueert,eens hij vertrokken is is het erg moelijk,maar als ik het op voorhand zie dan kan ik hem bij me houden,dus gewoon goed opletten,opvallend is ook,als er vreemde honden bij zijn die wat verder weglopen hij meedoet en dus gemakkelijker in de fout gaat,heb dit op honden loopveld in deurne ook gehad,toen het poordje door domme mensen open was gezet en niet gesloten is hij een andere hond achterna gegaan die buiten croste,als hij alleen voor een open poortje staat loopt hij niet buiten het terrein

sonja

Bruno

 • Gast
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #11 Gepost op: oktober 13, 2006, 09:02:04 »
Dag Sonja

Als je niet 100% zeker bent van jezelf ivm TT , en je hebt niet 200% een idee wat je aan het doen bent , doe het dan niet ! Laat je begeleiden daarin , want hiermee kan je evenveel kwaad als goed aanrichten (of zelfs meer).

TT kan zeer efficient werken en een wonderefficient hulpmiddel zijn, maar kan een ramp zijn bij verkeerd gebruik !

schelsey

 • Gast
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #12 Gepost op: oktober 13, 2006, 15:40:35 »
Kweet het bruno,durf er niet aan te beginnen,en als kenji door training wel redelijk gehoorzaam is geweest moet het terug lukken veronderstel ik,dit zal even een stapje achteruit zijn,maar denk wel eens hij de kwade periode voorbij is het terug zal beteren.

Sonja

Offline Joni

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10071
 • Geslacht: Vrouw
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #13 Gepost op: oktober 13, 2006, 16:30:21 »
Dag Sonja

Als je niet 100% zeker bent van jezelf ivm TT , en je hebt niet 200% een idee wat je aan het doen bent , doe het dan niet ! Laat je begeleiden daarin , want hiermee kan je evenveel kwaad als goed aanrichten (of zelfs meer).

TT kan zeer efficient werken en een wonderefficient hulpmiddel zijn, maar kan een ramp zijn bij verkeerd gebruik !
Inderdaad! Zowel hond en baas moeten ermee leren werken.

Zelf begin ik neit aan een teletakt omdat ik er niks van weet, en het dan idnerdaad super gevaarlijk is (dan bedoel ik vna resultaat, dus dat het achteraf slechter gaat dan tevoren).

Offline Barbara

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3281
 • Geslacht: Vrouw
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #14 Gepost op: oktober 13, 2006, 19:49:21 »
Ik heb net hetzelfde probleem met

Offline granny

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 192
  • http://www.hardzatenvals.be
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #15 Gepost op: oktober 17, 2006, 08:23:32 »
Natuurlijk mag je vloeken op je hond, maar mag ik nu even vloeken op jou?
Toen je met het probleem kwam dat hij pluimvee e.d doodbeet, had ik je het advies al gegeven dat door de kruising die je hebt, de Husky de overhand had en dat je hem de kans niet moet geven om de fout in te gaan.
Het is nu een tijdje goed gegaan, maar ik heb je ook verteld dat je zijn gedrag nooit helemaal zou kunnen veranderen en dat hij dit gedrag gewoon onverwachts weer gaat vertonen.
Nu kun je vreselijk kwaad worden op mij vanwege wat ik je nu schrijf, maar daarmee verander je niet zijn gedrag. Hou jezelf nu eens voor ogen dat een Husky gewoon graag jaagt en dat een herder een veedrijver is die vee opjaagd en hou hem gewoon aangelijnd en ga fietsen met hem om zijn energie kwijt te raken.

Offline Little wolves

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8954
 • Geslacht: Vrouw
 • Pure trots, speelsheid en drift
  • http://scforum.magical-intentions.com
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #16 Gepost op: oktober 17, 2006, 15:06:44 »
Hoi!!!

Jachtinstict krijg je er nooit uit. Zeker niet als z nu en dan succes hebben. Shunka heeft ook rustige momenten en hele drukke momenten.. soms denk ik zelfs dat ze iets mankeert als ze eens niet gaat jagen :oops: :mrgreen:

Verschil is wel dat Shunka achter geen vee aangaat..geen paarden, koeien,... dat was van mij van dag1 duidelijk NEE! Ik ben daar zeer streng in..

Misschien toch een TT gebruiken, maar dan onder proffessionele begeleiding...zeker bij de paarden, want de geveolgen daarvan kunnen groot zijn.

schelsey

 • Gast
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #17 Gepost op: oktober 17, 2006, 18:09:41 »
husky's alsook malamute's kunnen aangeleerd worden los te lopen,deze hond zal dit ook kunnen,kan dit ook!

alleen moet ik opletten,heel goed opletten en daar gaat het soms fout,soms verzwakt men aandacht en dan gaat het fout!

een hond altijd aan de lijn,is gewoon zielig vind ik,daarom doe ik alle moeite om hem toch wat vrijheid te geven,als ik zie hoe hij geniet van het loslopen.

persoonlijk vind ik dat men moet blijven proberen,dat van dat paard was een groot gedeelte mijn schuld,had hem niet met die 2 jackjes mee mogen laten lopen,hij was te ver weg,zo ver mag hij normaal nooit van mij weg,omdat ik weet dat er dan te weinig controle is dan.

maar ik geef het niet op,hij moet en zal luisteren,ook al jaagt hij graag,dan maar terug wat strenger,wat joni met haar malamute kan zou in principe ook met kenji moeten lukken want hij is niet zuiver,er zit toch nog altijd labrador en herder in.

ik fiets regelmatig,hij word daar moe van,maar echt leuk vind hij het niet.

sonja
« Laatst bewerkt op: oktober 17, 2006, 20:18:50 door schelsey »

Offline workingmalinois

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3453
 • Geslacht: Vrouw
  • http://www.workingmalinois.be
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #18 Gepost op: oktober 17, 2006, 21:25:03 »
Citaat
husky's alsook malamute's kunnen aangeleerd worden los te lopen,deze hond zal dit ook kunnen,kan dit ook!

Sorry, maar als je hem de kans blijft geven om in de fout te gaan, zal het er zeker niet op beteren hoor....

Ik had me voorgenomen om niet meer te reageren want ik heb een hele tijd geleden al gezegd wat ik ervan denk.
Ik wist ook vooraf dat het niet lang zou duren vooraleer er een bericht zou komen als dit (ondanks oefenen, castreren en al de rest).  Het was enkel een kwestie van tijd.
Je doet je best, maar je steekt je kop in het zand.  Op de hond zit totaal geen controle en zolang dit het geval is, zal je blijven knoeien.

Offline timstyle

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 2302
 • Geslacht: Man
Re: mag ik even vloeken,ben wat gefrustreert,kenji hervalt in zijn jagen.
« Reactie #19 Gepost op: oktober 17, 2006, 21:35:38 »
(Waarom laat je hem los op straat?)


Volgens mij kan je met een hulpmiddel van opafstand wel wat bereiken (teletakt). Maar nu ben ik een dierenbeul :wink:


wat is teletakt???
wat doet het juist?
En wrm ben je dan dierenbeul???

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal