collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Huilen wanneer er niemand thuis is.. Wat moet ik doen???  (gelezen 1312 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Panker

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 76
 • Geslacht: Vrouw
Huilen wanneer er niemand thuis is.. Wat moet ik doen???
« Gepost op: april 09, 2013, 21:15:03 »
Diesel is een Border Collie reu van 1 jaar en ongeveer 3 maanden oud. Overdag zit hij buiten, 's avonds ligt hij bij ons binnen naast de zetel, slapen doet hij in zijn bench (ook binnen). Normaal maakt hij er geen probleem van wanneer ik eens een paar uren of dag niet thuis ben, maar meestal zit hij dan ook niet helemaal alleen en ziet hij mijn moeder of broer of wie er ook thuis is af en toe eens rondlopen in huis. Hij ligt dan meestal gewoon te slapen in zijn mand of doet gewoon zijn eigen zin. Niet echt lettend op wie er rondloopt…

Sinds een aantal weken geleden echter ga ik 4 dagen in de week werken en nu de Paasvakantie ook voorbij is, zit hij nu dus wél vaker hélemaal alleen thuis. Vandaag was mijn broer thuis en die wist mij te vertellen dat Diesel huilt wanneer ik weg ben. Mijn broer zat vandaag de ganse dag binnen op zijn kamer wat maakt dat Diesel hem dus ook nooit te zien heeft gekregen en dus écht het gevoel had dat hij alleen zat. Hij zou dan vooral in de voormiddag huilen als ik, alsook mijn moeder, weg zijn en Diesel dus het idee heeft dat hij helemaal alleen is (denk ik)... Volgens mijn broer zou hij vooral in de voormiddag (een paar uren nadat ik vertrokken ben) janken en ook gedurende dag doet hij het nog een paar keer. Niet lang, maar een paar keer huilen (als een wolf) en dan stopt hij.. Gisteren was hij ook effectief helemaal alleen thuis en heeft de buurvrouw hem in de namiddag ook even horen huilen.

Er staan al een aantal interessante onderwerpen hierover op het forum (met name deze twee: http://www.hondenvrienden.be/forum/gedrag-opvoeding/huilen-als-ik-niet-thuis-ben/ http://www.hondenvrienden.be/forum/gedrag-opvoeding/hond-huilt-als-een-wolf/), maar helaas wordt er telkens niet echt diep op in gegaan en staan er slechts weinig bruikbare tips/reacties in die me kunnen helpen om dit probleem aan te pakken.. vandaar dit topic..

Op dit ogenblik ben ik alleen thuis en heb ik eens helemaal gedaan alsof ik zou vertrekken en hij dus écht alleen thuis zou zijn.. Mijn jas aan getrokken, tas gepakt, schoenen aangedaan, voordeur open doen en weer dicht. Ik ging toen heel zachtjes spieken wat hij ging doen en hij stond eerst aan de achterdeur te kijken, kort daarna begon hij te piepen.. Dat deed hij een paar keer gedurende de eerste paar minuten, daarna ging hij gewoon in zijn mand liggen. Ik heb letterlijk ruim een uur gewacht om te horen of hij zou janken maar dat heeft hij dus niet gedaan. Hij heeft mij ook heel zeker niét gezien.. Ik heb dan maar terug gedaan alsof ik thuis kwam (deur open, deur dicht, even naar de keuken en dan naar boven) en nu was er niks aan de hand.. Geen gepiep, helemaal niks. Ik vrees dat de ''wachten tot hij huilt, stopt met huilen en hem dan belonen'' oefening in dit geval een minder geschikte optie is aangezien het volgens mij wel lang duurt eer hij begint te huilen (volgens mijn broer dus een paar uur nadat ik weg ben)..

Maar wat kan ik doen??? Hoe kan ik hem dit afleren?? Voorlopig maken de buren er geen probleem van maar daar zit ik natuurlijk ook zeker niet op te wachten!
Verder moet ik ook sowieso niet rekenen op de hulp van mijn broer.. Die wil er helemaal niets mee te maken hebben, wil er zeker niet op letten en hem dus ook niet ff gaan belonen wanneer hij stopt met huilen.. Ik veronderstel dat mijn broer in dit geval Diesel best kan negeren wanneer hij hem hoort huilen en er dus niet naartoe mag gaan om hem aandacht of een ‘foei’ (wat ook aandacht is) te geven?

Alle tips en info zijn welkom!!!!

« Laatst bewerkt op: april 09, 2013, 21:39:25 door Panker »


Offline Yoicka

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12333
 • Geslacht: Vrouw
Re: Huilen wanneer er niemand thuis is.. Wat moet ik doen???
« Reactie #1 Gepost op: april 10, 2013, 10:34:04 »
't is moeilijk dat hij pas na paar uur begint natuurlijk.. Ik zou echt iets proberen vinden om hem smorgens snel moe te kunnen krijgen en dan snoepbal en kong om voor de rest zoveel mogelijk voor afleiding te zorgen..

en nog wat oefenen, als hij die eerste minuten piept en hij stopt weer gaan belonen. Het is toch al een begin..

Offline schnauzerfan

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3297
 • Geslacht: Vrouw
Re: Huilen wanneer er niemand thuis is.. Wat moet ik doen???
« Reactie #2 Gepost op: april 10, 2013, 12:07:32 »
Idd, moe maken alvorens hij alleen moet zijn.  Ook zou ik de radio zachtjes laten spelen en een trui ofzo van jou bij hem leggen, dat geeft hem mss rust. Succes!

Offline Tinne1990

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7033
 • Geslacht: Vrouw
Re: Huilen wanneer er niemand thuis is.. Wat moet ik doen???
« Reactie #3 Gepost op: april 10, 2013, 13:03:48 »
Onze herplaatser durft dit nog doen als ik en mijn vriend beiden weg zijn. Maar dan wel vlak na dat we vertrokken zijn. Duurt een minuutje en dan zwijgt hij. Er zijn momenten dat hij het niet doet. Vooral als hij moe gespeeld/gewandeld is en iets lekkers gekregen heeft om op te kauwen. Ik heb hem een gedragen trui van mij gegeven. De radio laten spelen kan misschien ook helpen, dat heb ik niet geprobeerd. Ik heb nu wel het geluk van meerdere honden te hebben en katten. Tupac is dus nooit echt alleen.


Offline liorsaar

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 214
 • Geslacht: Vrouw
Re: Huilen wanneer er niemand thuis is.. Wat moet ik doen???
« Reactie #4 Gepost op: april 10, 2013, 22:04:09 »
jammer dat je broer niet ff mee wil helpen...

idd goed moe maken voor je vertrekt maar das ook niet meteen zo evident denk ik aangezien een border collie nogal een serieus pak energie heeft...
radio aanzetten, kledingstuk van jou bij hem leggen (eventueel een nachtje mee slapen dan ruikt het heel sterk naar jou)
speeltjes bij hem leggen als je vertrekt andere dan die hij normaal heeft.

Veel succes ! hopelijk werkt het...  :thumbs:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal