collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Hond negeert me  (gelezen 2372 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Rettek

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 87
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hond negeert me
« Reactie #20 Gepost op: juni 10, 2013, 10:59:34 »
Je zegt dat ze vaak achter je aanloopt. Wat doet ze als je haar bijvoorbeeld een restrictie oplegt, en je haar bijvoorbeeld zegt in haar nest te gaan liggen terwijl jij rondloopt?

Hoelang verstop je je op wandeling? En hoe probeer je dat andere-honden-tegenkomen te trainen? Deze zaken staan wel wat losser van 'de band met je hond', dus het feit dat je die aandacht niet krijgt als ze andere honden ziet... dat komt voor bij de meest aanhankelijke honden (oef! :wink).

Ik leg haar eigenlijk geen restricitie op als ik rondloop. Als ik bv moet stofzuigen en ze dus niet achter mij mag blijven lopen, laat ik haar buiten, soms zet ik haar in de bench. In de bench is ze zeer rustig, als ik haar buiten laat en ik ben uit haar zicht, laat ze zich soms horen door te huilen en te blaffen. Maar dat negeer ik dan. Ze mag pas terug binnen als ze rustig is.


Op de wandeling verstop ik mij, ofwel tot ze begint te zoeken en dit kan vrij snel zijn. Ofwel gaat ze recht op haar doel af en dan moet ik ingrijpen en haar achterna, om problemen te vermijden. (of mijn excuses aan te bieden  :oops:) Ik probeer te anticiperen en haar aan de lijn te nemen als ik een andere hond zie in de verte, maar soms ziet ze het voor mij en dan helpt niets..


En dat van de mannen he. Awel.. de kweker was een man  :dance:
Ze was het enige teefje en toen ik haar meenam had hij het er moeilijk mee, dus ze hadden wel een band, ja.
Ik had echt geen idee dat dat er mee te maken kon hebben!
Sommige mensen zeiden me dat een teefje meer aan mannen hangt en een reutje meer aan vrouwen. Maar er zijn dan weer mensen bij wie dit helemaal niet geldt.

Honden opvoeden..het is nooit zwart/wit he  :wink:Offline Joni

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10071
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hond negeert me
« Reactie #21 Gepost op: juni 10, 2013, 11:39:43 »
Hey, ik denk dat van reuen en teven vs. mannen en vrouwen een urban legend is. Nu, over dat verstoppen: in principe zou ik me zeker niet gaan verstopen eens ze al iets interessants heeft gezien. Verstoppen doe je best eerst wanneer je hond je redelijk goed i nhet oog heeft, zodat die leert dat als jij er niet bent ze jou in de buurt moet gaan zoeken. Daarna kan je dit dan uitbreiden naar je verstoppen als ze naar jouw mening te veraf is en jou niet meer in het oog lijkt te houden. Dan moet je echt wachten tot je hond je komt zoeken. Je verstoppen maar zelf terug tevoorschijn komen heeft eigenlijk een averechts effect denk ik. In ieder geval, als ze al iets anders heeft 'gespot', dan werkt verstoppen denk ik absoluut niet.

Het lijkt me goed dat je haar pas binnen laat als ze rustig is. Waar je ook op kan oefenen is om haar een ligplek aan te wijzen en er een commando op te plakken. Als je dans tofzuigt of rondloopt kan je haar vragen om daar te gaan liggen (natuurlijk weer, opbouwen) en dit kan je dan af en toe beginnen doen, terwijl jij rondloopt. De bench kan daar uitstekend voor dienen (probeer de deur dan wel niet dicht te doen). Bij onze hond heeft dit een gigantisch effect gehad op de controle die wij over haar kregen en haar algemene gehoorzaamheid toen zij zich in zo'n situatie bevond zoals jij beschrijft. Wat ook heel erg werkte was dat ik elke dag met haar speelde (ik deed trekspelletjes met de flosh of 'tikspelletjes').

Het loslopen en op andere honden aflopen is denk ik iets dat redelijk losstaat van haar onafhankelijkheid of eventueel onaanhankelijkheid (ik bedoel, wat je beschrijft, dat ze 'niet blij' is jou te zien etc). Dat vraagt inderdaad veel training en soms vallen en opstaan. Heb je al eens de lange lijn geprobeerd? Op dit forum staan over loslopen wel enkele topics met nuttige tips vind ik.

Succes! En de moed niet opgeven! En wat je hond ook doet, hij vindt jou zeker wel leuk hoor :wink: Een Beagle is nu eenmaal geen Collie of dergelijke, ze tonen hun 'liefde' denk ik in hun onafhankelijkheid.. ofzoiets.

Offline pipo de clown

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16665
Re: Hond negeert me
« Reactie #22 Gepost op: juni 10, 2013, 12:08:15 »
Het kan natuurlijk ook wel zijn dat ze wat apatisch is en/of kwaad op jou. Ik lees immers dat ze overdag en 's nachts, wanneer je stofzuigt buiten enz in de bench moet.
Daar wordt een hond al eens boos van.

Verder is een beagle wat minder aanhankelijk en kan het idd een mannenhond zijn.

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal