collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Hond kan niet alleen blijven, plast in huis  (gelezen 1155 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Stephen

 • Gast
Hond kan niet alleen blijven, plast in huis
« Gepost op: augustus 23, 2006, 09:47:15 »
Hallo iedereen,

Mijn naam is Stephen, en vorige vrijdag hebben mijn ma en ik besloten om nog een hond bij te nemen. We hadden al een Amerikaans cockerteefje (Marie) van ruim 11 jaar, die nadat haar vorige maatje gestorven is een beetje eenzaam werd. Het zwerfkitten dat bij ons is terechtgekomen hielp een beetje, maar toen dat beestje oud genoeg was om hele dagen op zwerftocht te gaan zat Marie weer alleen. Dus zijn we naar het asiel gereden, en hebben een Amerikaanse cocker-reu van 8 maanden gehaald, die we Charlie genoemd hebben. Hij zat al een 3-tal weken in het asiel tussen 2-3 andere honden, zonder problemen.

Charlie is een enorm aanhankelijk beestje, zo aanhankelijk dat het een beetje ziekelijk is. Als ik of mijn ma thuiskomen van het werk, is hij zo opgewonden dat hij van pure blijdschap plast waar hij staat, of dat nu buiten op de oprit of binnen in de inkomhal is. Maar dat is niet het belangrijkste probleem.

Hij kan namelijk niet zonder een mens in de buurt. Als hij in de living zit bij de familie, ligt hij uren stil op zijn kussen en doet hij een tukje, maar als hij buiten of in de kelder moet begint het spel, ook al is Marie bij hem. Nog geen 30 seconden nadat de deur dichtgaat begint hij te janken, en een minuut later begint hij te krabben aan de deur, iets wat hij blijft doen tot we hem van miserie weer bij ons nemen. Vooral 's nachts geeft dit problemen, omdat hij gewoon lawaai maakt tot we hem komen halen, en ofwel ik of mijn ma hem in de kamer nemen. Dan gaat hij rustig op z'n kussen liggen en slaapt hij in alsof er niks gebeurd is.

Als iemand de kamer verlaat en hij blijft alleen achter, volgt hij het baasje praktisch aan de voet, het hele huis door, tot in het toilet toe. Als je dan de deur dichtdoet gaat hij het ander baasje zoeken, en als die er niet is gaat hij voor de deur liggen, en als het te lang duurt begint het gekrab en gejank weer.

We worden er stilletjesaan een beetje moedeloos van, mijn ma heeft er zelfs al over gesproken om hem weer terug naar het asiel te brengen als het niet snel betert met hem. Het is echt een schat van een beest als hij braaf is, maar wij hebben onze rust nodig, en we kunnen hem niet blijven bij ons in de slaapkamer laten slapen.

M.a.w., Help!


Offline krista

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16453
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hond kan niet alleen blijven, plast in huis
« Reactie #1 Gepost op: augustus 23, 2006, 14:12:31 »
Verlatingsangst en hij test jullie uit en met positief resultaat voor hem . Leer hem alleen zijn . Negeer negatief gedrag (plassen,janken). Gebruik een bench .Als je thuiskomt negeer hem , geef totaal geen aandacht, plassen zal niet meer gebeuren . Leer hem respect voor jullie , nu speelt ie met jullie voeten . en jullie trappen erin . Alles wat hij nodig heeft(eten,spelen) daar laat je hem voor werken .

Offline sloeberken

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 255
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hond kan niet alleen blijven, plast in huis
« Reactie #2 Gepost op: augustus 23, 2006, 21:10:02 »
Hoi er bestaat een soort verdamper DAP noemt dat en hij zou goed zijn bij bepaalde honden met verlatingsangst ik ken mensen die er goed met waren andere daar hielp het niet mee. Verder inderdaad gedragstraining negeren bij binnen komen ook het plasje in huis negeren en alleen opkuisen als de hond het niet ziet want ook dat beschouwd hij als aandacht.Geef de moed niet te vlug op volhouden is de boodschap raadpleeg de dierenarts of eventueel een gedragtherapeut.Suc ces.

Stephen

 • Gast
Re: Hond kan niet alleen blijven, plast in huis
« Reactie #3 Gepost op: augustus 23, 2006, 22:03:23 »
Bedankt voor de tips, morgen ga ik kijken waar ik zo'n DAP-verdamper kan halen. Bij een dierenspeciaalzaak zullen ze dit wel hebben, neem ik aan?

Verder nog 1 vraagje, wat is een bench?

Offline Anke

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 630
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hond kan niet alleen blijven, plast in huis
« Reactie #4 Gepost op: augustus 23, 2006, 22:19:54 »
Onze honden verbleven ook tijdelijk in een bench als puppies,nu zijn deze( de bench natuurlijk) naar de kelder verbannen.Even uitleg van internet gepikt:

Een bench, oftewel kamerkennel of hondenbox, is een metalen kooi die speciaal voor honden is bedoeld. Hoewel een bench helaas niet echt goedkoop in aanschaf is, loont de aanschaf ervan vaak toch de moeite. Het gebruik van de bench kan erg nuttig zijn bij de zindelijkheidstrain ing en bij het voorkomen van probleemgedrag bijvoorbeeld wanneer de hond alleen is. Het gebruik van de bench maakt een mand overbodig.


 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal