collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Hoe reageren??  (gelezen 3114 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline xduvelx

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1608
 • Geslacht: Vrouw
Hoe reageren??
« Gepost op: augustus 27, 2006, 23:33:56 »
In aanleiding van Bonita's topic over Bonotje (http://www.hondenvrienden.topforums.be/forum/index.php?topic=38372.0 ) heb ik hier een nieuw topic :wink:.

Sorry, het is echt een hele hele tekst  :?.

Voor de nieuwere mensen op het forum die niet weten wie/wat/hoe Chuk is, even een "korte" (eigenlijk niet zo kort :wink:) samenvatting van zijn interessant persoontje  :razz::
Chuk is een pitbull reu van circa 6 jaar, geadopteerd, mishandeld, en in vechthondenopleidin g geweest (of heeft zelfs mee gedaan, dat weten we niet echt). We hebben Chuk sinds hij ongeveer 1 jaar is. In het begin was hij belange niet zo, hij is echt zo dominant en agressief beginnen worden sinds hij ongeveer 2 jaar was (eindelijk volwassen?). In het begin liep hij overal los, en nooit geen problemen mee gehad. In die tijdspanne van zijn 1ste jaar thuis is hij 1 maal aangevallen door een andere pitbull reu, niets heel ergs, maar toch naar DA moeten gaan met toch redelijke "krassen" op zijn poten. Chuk is op 3-jarige leeftijd gecastreerd hopende dat het iets zou helpen aan zijn agressie probleem (nopes...). Chuk heeft veel trauma's, is vaak slecht gehumeurd, is onbetrouwbaar zowel naar andere honden, dan naar mensen (dit essentieel op eigen territorium, buiten enkele excepties). Chuk heeft al 2x een hond kunnen bijten (1x toen het de eerste keer was, en dat hij nog nooit zo had gereageerd (los), en 2de x toen Chuk in een afgesloten mini terreintje zat (ook los) en een onwetende vrouw haar hond zo maar er heeft bij gezet zonder eerst te vragen of het wel kon). Chuk leeft samen met een boxer teef (heeft haar niet direct aanvaard). Chuk is ook agressief (durft ook bijten) naar kleine pups. Chuk heeft een paar vriendinnetjes (teven) waar hij wonder bij wonder niets naar doet, maar dit wel na uren samen wandelen aan de leiband.

Bon, eindelijk het "echte" begin van mijn topic.......

Bono valt uit naar andere honden, mijne Chuk doet dat ook, maar niet zo zeer vanop afstand.

Ziehier een deel van mijn post op Bonita's topic:

Citaat
Chuk bv kan geen andere honden dulden, noch teven, noch reuen, maar echt uitvallen op afstand doet hij alleen maar naar honden die zich echt dominant gedragen. Sjans heb ik dat hij, in tegenoverstelling met Bono, niet in het wilde om zich heen bijt...  Ik kan een hele normale wandeling maken met Chuk als de honden op afstand blijven, maar o wee als ze in zijn geburen komen, en nog o we


Offline Annemie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10038
Re: Hoe reageren??
« Reactie #1 Gepost op: augustus 28, 2006, 09:12:17 »
Ik denk dat het grootste probleem is dat de andere honden aan Chuk komen snuffelen, dat pikt mijn hond ook niet als hij aan de lijn is. Zijn die andere baasjes dan zo asociaal? Als Boris aan de lijn is, bv. in de stad, dan zeg ik dat hij bijt, normaal trekken mensen hun hond dan wel weg. Je zou hem ook kunnen muilkorven, vaak schrikt dat af.
Als een andere dominante reu ons dicht moet passeren dan kniel ik neer en houd ik Boris zijn kop naar me toe gericht.

Offline wildgirl1981

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 670
 • Geslacht: Vrouw
 • Ik doe wat ik wil ...
  • www.begood.be
Re: Hoe reageren??
« Reactie #2 Gepost op: augustus 28, 2006, 10:02:59 »
Het is zeer mottig. Het ligt dus eigenlijk in de handen van de andere baasjes. Want indien de andere honden aan de lijn zijn en Chuck ook, is er in principe geen gevaar. Tja, ik zou ook proberen om van op afstand te roepen dat ze de hond bij zich moeten houden omdat je hond bijt. Het is geen simpel probleem. Bij ons op de hondenschool zit er ook een reu, Lou genaamd en die valt ook uit naar bijna alle andere honden. Maar Luc, zijn baasje is nu zeer hard bezig om Lou zijn aandacht bij hem te houden als er een andere hond passeert met iets lekkers, en dit blijkt te lukken. Misschien kan je ook eens proberen om Chuck te verleiden met iets lekkers, zodat hij niet gefixeert geraakt op de passerende hond (op voorwaarde dat die andere hond aan de lijn is). Voor de rest kan je niet echt iets doen als de andere baasjes hun hond niet aan de lijn doen. Waarom zijn die toch zo asociaal?

Offline B

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1167
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hoe reageren??
« Reactie #3 Gepost op: augustus 28, 2006, 10:09:12 »
Misschien een rare vraag zulle, maar ben jij dominant genoeg tov je hond?
Veel mensen zijn niet eens baas over hun eigen hond en daardoor krijgen ze soms thuis al problemen met de hond. Niet dat ik een kenner ben zulle, maar ben gewoon veel aan het lezen...
Ik heb al veel gelezen dat men thuis onnozele, maar wel behulpzame dingen moet doen zoals de hond niet overal toelaten, jij eerst eten dan de hond, de hond moet plaatsmaken voor jou en niet andersom, de hond mag niet eerst door een deuropening, mag niet in de slaapkamer, moet lager liggen dan jij, niet steeds reageren op de hond als hij piept of blaft...

Je zegt ook dat je hond zelf eens werd aangevallen. Ik denk dat dit bij hem misschien een trauma heeft achtergelaten en hij nu zelf zo reageerd uit angst? Omdat dit de beste manier is om zelf niet aangevallen te worden.

Ik zou ook een muilkorf omdoen (zo eentje waar ge nog eten door kan geven) om hem af te leiden met wat lekkers als er honden moeten passeren om hem af te leiden. Misschien het commando lig geven en als de hond passeert belonen?
Of gewoon als ge merkt dat er een hond afkomt, uw kar draaien in de andere richting om zo problemen te voorkomen. En aan de andere kant uw wandeling verderzetten.

Bij sommige honden kunt ge dit probleem aanpakken door ze te laten wennen aan een andere hond die een kalm karakter heeft en die nog nooit omkijkt naar uwen hond, maar das dan wel onder professionele omstandigheden dat ze dit doen en in een afgesloten ruimte met uw hond en zijn muilkrof aan.
Na enige tijd zou uw hond in de nabijheid van die andere hond kalmeren, zodat je na veel geduld zelfs kunt samen gaan wandelen met uwen hond en die andere.
Das natuurlijk altijd mooi uitgelegd in de boekskes, maar misschien zitten er tips in voor je?

En dat van niet goed reageren op uw hond, ik denk dat er veel mensen (waaronder ik) ook fouten maak hoor in het reageren op de hond...
Ik kan mij gerust voorstellen als mijnen hond zou agressief worden op een andere hond, ik daar ook met rooie kaakskes zou staan schreeuwen en zo? :fuu:
Dus euh, ge zijt niet alleen

Alvast veel succes met uw broksken geweld :thumbs:

Offline Leen

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 603
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hoe reageren??
« Reactie #4 Gepost op: augustus 28, 2006, 10:26:33 »
Ik zou zo zeggen: "chance dat ge genoeg kracht hebt om hem tegen te houden"
Dat zou ik al zeker en vast niet hebben, heb dan ook een jack russeltje.
Ik zag ooit eens een pitt bull afkomen en ik zag ook dat het baasje de hond stevig aan de lijn hield en hem dicht bij hem nam. Ik natuurlijk al direct van: "oei, lijkt me niet echt veilige situatie"
Ik vraag me af, als jij je hond kort houd of andere mensen dat dan echt niet begrijpen dat ze hun hond op afstand moeten houden. Ik pakte toen Suske gewoon onder mijne arm. Suske viel wel uit, zelf toen ik hem vasthield (had ik wel voorzien dus).

Ik denk dat een muilkorf mss kan helpen. Ik kan wel geloven dat ge soms serieus schrik krijgt (zou ik ook hebben denk ik). Maar zoals anderen al gezegd hebben ligt het denk ook ik voornamelijk aan de andere baasjes.
Ik zou ook eens proberen inderdaad al de mensen te roepen van op afstand dat de hond bijt.

Nog veel succes.

Offline noukietje

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 521
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hoe reageren??
« Reactie #5 Gepost op: augustus 28, 2006, 10:56:56 »
Ten eerste een prachtige hond.
Ten tweede waar zijn die baasjes van die honden?
Ten derde de reactie die je toepast is de enige waarbij je geen risico neemt,  en met een pitbull, stafford enz mag je, vind ik, geen risico nemen.

Maar ik ben echt verwonderd dat die baasjes hun hond tot bij Chuck laten komen. Want mijn stafford, die stekezot is van andere honden en allesbehalve dominant of agressief is, daar lopen ze in een boog omheen, want kijk eens hoe agressief en gevaarlijk hij is, zie ik ze dan denken, met een boze blik naar mij omdat ik een moordenaar in huis heb.

Maar met onze labrador, daar komen ze naartoe met hun honden, 1 probleem, het is niet de gevaarlijke die gevaarlijk is maar het is de sociale, de kindervriend die naar elke hond uitvalt. Allee alleen als ze hem lastig vallen zoals ze bij Chuck doen.

Wat ik wel een kopzorger vind is dat je vermelde dat hij ook naar puppy's uitvalt, dat is echt een kopzorger. Het is zelf nog maar iets wat ik net weet maar vorige week had ik met de instructrice van de HS besproken dat Simba (labrador) agressief is naar andere honden (hij is 5jr en doet dit nog maar sinds kort) en ik zei toen ook dat hij dat niet naar puppy's doet. Toen zei ze me moest hij naar puppy's uitvliegen dan is er iets serieus mis. Maar zoals ik je verhaal heb gelezen weet je dat zelf ook wel. Heb je al eens profs gecontacteerd?

Ik moet wel zeggen dat ik heel veel bewondering heb voor wat je doet, want de asielen zitten vol met pitbulls, staffords enz die tot vechtersbazen zijn gekweekt en hun enkel nog het spuitje wacht. Ik denk persoonlijk dat je armen als het dubbele van spiermassa zijn om met hem te gaan wandelen  :D

Maar voor zijn agressie denk ik dat enkel profs je kunnen helpen want zoals ik je verhaal heb gelezen is hij helemaal door elkaar geschud. Ik hoop echt dat eruitgeraakt! En sorry dat ik geen pasklare antwoorden heb.

Groetjes,
Julie

Offline wildgirl1981

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 670
 • Geslacht: Vrouw
 • Ik doe wat ik wil ...
  • www.begood.be
Re: Hoe reageren??
« Reactie #6 Gepost op: augustus 28, 2006, 11:10:34 »
Wat ik wel een kopzorger vind is dat je vermelde dat hij ook naar puppy's uitvalt, dat is echt een kopzorger. Toen zei ze me moest hij naar puppy's uitvliegen dan is er iets serieus mis.
Ik dacht dat het een misvatting was dat een "normale" hond nooit naar pups uitvalt, of ben ik hier verkeerd in???

Offline Irma

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10905
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hoe reageren??
« Reactie #7 Gepost op: augustus 28, 2006, 11:19:12 »
Wat ik wel een kopzorger vind is dat je vermelde dat hij ook naar puppy's uitvalt, dat is echt een kopzorger. Toen zei ze me moest hij naar puppy's uitvliegen dan is er iets serieus mis.
Ik dacht dat het een misvatting was dat een "normale" hond nooit naar pups uitvalt, of ben ik hier verkeerd in???

Nee hoor, daar heb je helemaal gelijk in :wink: Das zo'n hardnekkig fabeltje die blijkbaar nog steeds rondwaart.

Offline wildgirl1981

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 670
 • Geslacht: Vrouw
 • Ik doe wat ik wil ...
  • www.begood.be
Re: Hoe reageren??
« Reactie #8 Gepost op: augustus 28, 2006, 11:47:59 »
Bedankt, ik dacht het al. Want Luna valt niet uit naar pups, maar sommige kan ze verdragen en andere niet omdat ze soms te wild zijn.  :D

Offline noukietje

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 521
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hoe reageren??
« Reactie #9 Gepost op: augustus 28, 2006, 11:49:18 »
Sorry, het was wat de instructrice van de HS me zegt en van die mensen neem ik nogal snel iets aan.

Grtjs

Offline Irma

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10905
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hoe reageren??
« Reactie #10 Gepost op: augustus 28, 2006, 11:50:08 »
Hoef je toch geen sorry voor te zeggen!

Stuur die mevrouw maar opnieuw naar cursus :mrgreen:

Offline xduvelx

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1608
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hoe reageren??
« Reactie #11 Gepost op: augustus 28, 2006, 14:06:34 »
Danku voor de reacties tot nu toe.

Over de muilkorf: ik ga mijn hond geen muilkorf aandoen omdat andere honden niet luisteren. Dat vind ik niet correct ten opzichte van Chuk, want als andere mensen hun honden wel onder controle zouden hebben, dan is er geen enkel probleem met Chuk. Zoals al gezegd, als de andere honden aan de lijn zijn, en niet tot bij hem komen is alles in orde...

Als ik met Chuk in't stad gewoon aan de lijn wandel, dan passen de meeste mensen wel op, pakken hun honden op enzovoort. Maar als we naar't bos gaan dan lopen de andere honden meestal los, en heb wel al gemerkt dat niet echt veel mensen hun hond onder controle hebben. Dus eens die hond op Chuk afstuift, dan hebben we een probleem, want baasje is meestal meters verder, en baasje heeft meestal geen gezag over de hond...
Wat ik ook niet correct vind is dat ik altijd onder mijn voeten krijg door de baasjes van andere honden, omdat Chuk niet sociaal is. Tja, als jij je hond onder controle had, dan zou er ook geen probleem zijn hoor!

We hebben eenmaal met een zogezegde therapeut gewerkt, en die heeft Chuk nog meer verpest, dus niet echt een goede ervaring...
Natuurlijk zou ik wel graag een goede gedragstherapeut raadplegen, maar het probleem is echter dat ik de indruk heb dat hun "tips" niet echt haalbaar zijn door meerdere ontstandigheden. Ik heb bv Bonita's topic over Bono's gedrag helemaal gelezen, en 1 van de tips van Geert Bolster is de hond niet meer laten snuffelen, niet meer laten markeren enzo, alleen maar als hij los is, maar ik kan Chuk niet lossen. Wat moet hij dan doen? Zijn pipi ophouden??

Offline Sofie en Lady

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25600
 • Geslacht: Vrouw
 • hoezo hondengek?
Re: Hoe reageren??
« Reactie #12 Gepost op: augustus 28, 2006, 14:48:55 »
Ik kan wel begrijpen dat je zo reageert hoor...Ik bedoel: aangezien Chuck niet even een knapke geeft moet je het zo wel doen.
Lady is ook vrij agressief aan de leiband (enkel naar grote honden). Als er een loslopende grote hond haar passeert en niet met rust laat, laat ik Lady doen en mag ze knappen. Nu ik kan begrijpen dat dat met Chuck niet mogelijk is....
Zolang de andere mensen ook geen verantwoordelijkhei d nemen en hun eigen hond bijhouden vrees ik dat het enorm moeilijk is.... :denk:
Ik heb er een hekel aan als mensen hun loslopende hond niet goed onder app
« Laatst bewerkt op: augustus 28, 2006, 14:52:12 door Sofie en Lady »

Offline eentonig

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6697
 • Geslacht: Man
 • "Apport!"
Re: Hoe reageren??
« Reactie #13 Gepost op: augustus 29, 2006, 00:02:53 »
xduvelx,

Wat ik met Duvel doe wanneer ik ga wandelen met hem, en hij kan niet los wegens andere honden in de buurt, is hem ook verbieden van te plassen (markeren), maar wel nu en dan zelf met hem naar een boom wandelen en 'toestemming' geven om te plassen. Misschien kan je het zo proberen?

Soms loop ik zelfs een boom voorbij waarvan ik zie dat hij interesse heeft. Als hij zijn best deed om zich in te houden, dan draai ik me direct daarna terug en geef toch toestemming.

Bono mag van mij elke hond corrigeren die de te opdringerig is. Ten eerste is ze zelf ook hevig en ten tweede geeft ze enkel een correctie.
Duvel is net hetzelfde als Chuck of Bono, die grijpt en gaat verder. Gelukkig heb ik wel al gemerkt dat hij een enorme beetcontrole heeft. Hij klemt zijn slachtoffer muurvast, maar als die niet teveel tegenstribbelen of weggetrokken wordt, dan heeft die geen wondes. Dat op zich is al een serieuze verbetering trouwens, ik heb met Bono geweten dat het bloed in de keuken rondspatte.
« Laatst bewerkt op: augustus 29, 2006, 00:05:45 door eentonig »

Offline Sale M

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 417
Re: Hoe reageren??
« Reactie #14 Gepost op: augustus 29, 2006, 09:12:52 »
Dat Chuk bijt en niet lost is heel normaal, het is nu eenmaal bij heel wat van die hondjes een erfelijke bepaling dit gedrag te vertonen...
Een ander 'nadeel' van dit ras is dat bvb Pit-Bulletjes minder geneigd zijn om te verwittigen voor ze gaan bijten, zeker niet na de toch wel hele traumatische ervaringen die je hondje heeft...daardoor komt hij als 'onbetrouwbaar' over...
Een ander punt is dat ik niet echt geloof in het 'dominante' gedrag van je hond - ik geloof meer in een vorm van angstagressie, een stapje voor willen zijn etc...(bij angstagressie is het punt de volledige context en het volledige verhaal te zien, hondentaal is meer dan staart en oren, ook het onbetrouwbaar gedrag kan hieruit voortvloeien  ;-)  )
Als er dan nog hondeneigenaars zijn die het niet nodig vinden naar hun hond om te zien en hem gewoon los te laten lopen en zelfs naar je hond te laten toegaan dan heb je inderdaad niet veel nodig om een escalatie (en verdere negatieve evolutie van het gedrag) te verkrijgen...
Wat je reactie betreft:
Je reactie is de reactie die elk hondenbaasje zou hebben die het goed meent met zijn hond en los van de situatie zou het een goede reactie zijn...
Alleen is angstagressie (zeker in deze context) een steeds verder escalerend iets en door je reactie naar de hond toe leert je hond dat er inderdaad 'iets' aan de hand is (stress-overdracht)Normaal gezien zou ik zelfs de mening hebben dat het gedrag hierdoor verder zou kunnen evolueren...
Om het gedrag aan te pakken zou ik toch overwegen om een degelijke gedragstherapeut te contakteren.

« Laatst bewerkt op: augustus 29, 2006, 09:14:32 door Sale M »

Offline Xena

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1404
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hoe reageren??
« Reactie #15 Gepost op: augustus 29, 2006, 09:35:05 »
Hey,

Mss kan je in plaats van een muilkorf met een halti wandelen. Hier heeft de hond de keuze: trekken of bijten. En je hebt bovendien veel meer controle over je hond zijn hoofd. Ik doe Xena wel nog altijd een gewone haldband aan en maak de leiband vast aan de halti en de halsband want ik vind zo'n halti maar iets fragiels (is wel nog nooit stuk gegaan eigenlijk maar het gevoel blijft).

Xena valt ook uit naar andere honden (angstagressie en aanval is nu eenmaal de beste verdediging). Ik hef haar voorpoten ook van de grond zodat ze op haar achterpoten kan verderwandelen. Het is een lelijk zicht maar voor mij de enige manier om erger te voorkomen. Ik vind het ook vaak stom dat mensen hun hond laten zitten en dan mooi wachten tot ik voorbij ben gewandeld. Het zou voor mij ook eenvoudiger zijn om men hond te laten zitten maar als we dit allebei zouden doen, dan zouden we er lang zitten h

Offline insen

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1471
 • Geslacht: Vrouw
  • Highstakes
Re: Hoe reageren??
« Reactie #16 Gepost op: augustus 29, 2006, 11:53:24 »
Mensen houden hun hond nu eenmaal niet bij, ik ervaar het dikwijls, ik wandel zelf met 6 honden, waarvan 5 los, als ik iemand zie afkomen, leg ik ze allemaal aan de kant.
Ik heb zelf een hele moeilijke mechelaar bij die ook pakt als ze naar hem toe komen.

Ze liggen braaf en dan nog zijn er mensen die hun hond doodleuk aan mijn honden komen laten snuffelen en het op die manier wel moeilijk maken om 'controle' te houden over de situatie.

Ik heb er 2 die moeilijk zijn met vreemde honden, als ik wandel en mensen laten hun hond komen, neem ik ze ook kort, mensen zien soms dat ze uithalen naar hun hond en lachen ermee 'hij moet het maar leren, die van mij doet niks' ... grrrrrrrrr, dat ze gewoon hun hond bijhouden, dan heb ik ook geen problemen met die van mij ...

In de situatie van Chuck denk ik wel dat ik hem een muilband zou aandoen, oke, het is gewoon stom dat jouw hond moet boeten omdat andere mensen hun hond niet bijhouden, maar ze doen het gewoon niet en het risico dat Chuck echt grote schade aanricht is op die manier gewoon groot ...

Offline xduvelx

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1608
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hoe reageren??
« Reactie #17 Gepost op: augustus 29, 2006, 13:05:46 »
@ Eentonig: ik laat Chuk niet altijd markeren naar zijn goesting hoor. Valt eigenlijk te zien van wat een soort wandeling ik met hem maak... Als het s'ochtends is voor dat ik moet gaan werken, dan mag hij natuurlijk zo veel pipi doen als hij wil... De 2x dat Chuk heeft gebeten was wel echter tot bloedens toe. E

Offline Buster

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12166
 • Geslacht: Vrouw
Re: Hoe reageren??
« Reactie #18 Gepost op: augustus 29, 2006, 13:10:00 »
Ik erger mij daar tegenwoordig ook enorm in. En het wordt nog erger als je kleine hondjes hebt.
Zeker mensen met grote honden vinden het tegenwoordig niet nodig om hun hond aan te lijnen, want het zijn toch maar 2 kleine jackskes die afkomen nietwaar ?? Daar kan de grote herdershond, of boxer het toch wel tegen halen niet ?? Wat kan daar nu misgaan ?
Als ik andere mensen zie, met een hondje groot of klein, dan lijn ik onmiddellijk aan. Uit respect voor andere mensen en voor de veiligheid want je weet nooit !
Billy is zoal aangevallen door een Border collie en door een boxerreu.
Die kwamen ook gewoon ineens uit het niets aangevlogen en vielen zonder pardon aan.
Om gek te worden ik kan het je vertellen.
Want dan moet je als baasje wat doen om in dit geval het leven van Billy te redden. En dan komen ze af, hoor de eigenaars met hun staart tussen hun benen. Dan scheld en tier ik ook ! Ik heb me voorgenomen als dat er nu nog ooit zo eens iets gebeurd ik naar de politie stap en aanklacht indien tegen die persoon. Ik ben het echt beu.
Nog zo'n verkeerde opvatting : oooohhhh het zijn kleine hondjes. Maar dat wil NIET zeggen dat die niets he !! Buster is onbevreesd en durft alles aan te vallen en weet niet van ophouden. Die lost ook niet !! Ook al is die klein en kan die het niet halen.
Daarom alleen al lijn ik hem aan als ik een andere hond zie, omdat ik weet dat Buster boel durft te zoeken. Billy doet dat niet, want die is vele anders van karakter.
Het komt al zover dat je je op den duur onveilig voelt met je 2 kleine hondjes. In die zin dat je weet dat - de mentaliteit van sommige mensen in het achterhoofd houdende - er ineens uit het niets een grote hond afkomt, je weer niks kan beginnen.
Ik wordt er gek van dat mensen zo onverantwoord kunnen zijn ! Om dan nog maar te zwijgen over mensen die met een grote hond gaan wandelen en die nauwelijks hun hond kunnen houden zodat die uiteindelijk toch nog je hond kan grijpen, ook al sta je helemaal langs de andere kant van de weg met je honden tegen je been geplakt. OOk ooit eens een kleine gezien met een Deense dog, er achter skie

Offline wildgirl1981

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 670
 • Geslacht: Vrouw
 • Ik doe wat ik wil ...
  • www.begood.be
Re: Hoe reageren??
« Reactie #19 Gepost op: augustus 29, 2006, 15:21:13 »
Je kan er nu eenmaal niet veel aan veranderen dat sommige mensen niet doorhebben dat je beter je hond aanlijnt. Sommigen zijn er zo van overtuigd dat hun hond niets doet, dat ze hun eigen hond en die van een ander in gevaar brengen. Ik heb overlaatst ook zoiets meegemaakt. Ik was mee met enkele mensen van onze hondenschool naar Knesselare om een demonstratie te doen. Iemand met een border collie zat naast mij. Ik had Luna tussen mijn benen liggen. De border kwam steeds iets dichter en zat al met zijn poot op luna's rug. Luna begon te grommen. Daardoor weet ik dat de hond moet stoppen. Maar dan zegt dat baasje doodleuk als ik hem vraag om de border weg te doen:"Maar hij doet toch niets verkeerd?". Het is erg frustrerend om te merken dat de meeste hondeneigenaren het gedrag van hun hond TOTAAL verkeerd verstaan. Ik heb Luna dan naast mij gezet aan de andere kant. Maar moest Luna de border gebeten hebben, o wee, dan was het weer de gevaarlijke pitbull! Wederom een bewijs dat ze toch zooooooo gemeen zijn. Tis gewoon zeer mottig en frustrerend en ik denk dat je mij wel verstaat. Nogmaals veel sterkte in het zoeken naar een oplossing. Trouwens, ik heb wel al veel goede dingen gehoord van Geert Debolster, maar het gebeurt ook dat hij sommige mensen niet kan helpen. Maar daar is hij dan ook eerlijk in.

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal