Hondenvrienden.be

Honden algemeen => Gedrag & opvoeding => Topic gestart door: wendy hostyn op oktober 20, 2012, 09:51:33

Titel: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 20, 2012, 09:51:33
dit gaat over Aivic, samojeed reu van iets meer dan een jaar. in zijn eerste jaar weinig opvoeding en socialisatie gehad tov andere honden. probleem nu: hij is heel snel overprikkeld (maar daar hebben we ondertussen al iets op gevonden), hij is heel erg hevig (pittig karaktertje) en zijn gedrag tov andere reuen, zowel intacte als gecastreerde en zowel binnen als buiten de eigen roedel. hij vertoont zeer sterk haantjesgedrag, wat al tot heel veel spanningen, conflicten en ondertussen ook bijtwonden heeft geleid met andere honden. en als hij bijt houdt hij vast en lost hij niet, met al gaten en bezoekjes aan de DA tot gevolg.
een tijd terug begon hij ook in huis te plassen en te markeren. daar hebben we ondertussen iets op gevonden zodat hij de kans niet meer krijgt om dat te doen.

de vraag is nu: hoe moet dit nu verder?
- herplaatsen: hij is pas herplaatst (juli) en met de teven lukt het wel. met de reuen is het vooral spanningen en haantjesgedrag. maar met Libis is het al twee keer tot bloedens toe geweest, terwijl ik zeker weet dat Libis weg wou uit de situatie. gaat herplaatsen het probleem niet verleggen? en ik wil hem ook helemaal niet weg hier. het enige wat hij moet doen is stoppen met de andere honden op te vreten.
- castreren: tov andere reuen zal het mss beteren, maar waar ik ferm tegenop zie is zijn vacht die helemaal om zeep gaat zijn.
- apart houden: is voor ons helemaal geen optie. wel tijdelijk, maar niet permanent. meer ga ik hierover dan ook niet uitwijden.
- andere opties???

ik weet het gewoon even niet meer... ben momenteel vooral gefrustreerd door heel dit gedoe :( :muur: er is nog niets beslist en ik wil graag alle pro's en contra's horen, of misschien zijn er nog zaken waar ik niet aan heb gedacht :denk:Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Bandolero op oktober 20, 2012, 09:58:54

Herplaatsen en enkel bij teven is mss idd het probleem verleggen, maar langs de andere kant, de situatie zoals ze nu is, brengt niet alleen stress bij Aivic, maar ook bij de andere honden uit je roedel...
(als ik alleen maar kijk naar hoe Handsome opgeleefd is sinds Junior bij mijn ma is (was :( ) gaan wonen... En die hadden zelfs nog geen gevechten, maar Junior was wel constant Handsome aan het uitdagen... Handsome is veel vrolijker en aanhankelijker geworden, dus zulke zaken werken toch ferm in op een hond...)


En castratie... mss kan je eens chemische proberen? Kijken of het veel uitmaakt naar zijn gedrag toe...
Helpt het, dan mss idd beter doen, en dan is dat idd wel heel jammer voor zijn vacht, maar het kan ook nog meevallen...
Helpt het niet, dan denk ik dat herplaatsen de enige optie zal zijn.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Hanne op oktober 20, 2012, 10:00:53
Wij hebben hier ook problemen gehad met onze reuen...
Om uit te sluiten of de hormonen een rol in de conflicten hadden, hebben we bij Cadell een castratiechip gezet.
Dat product noemt Suprelorin, je hebt 2 versies, een versie die minimum 6 maand werkt en een versie die minimum 1 jaar werkt.
Wij hebben voor die van 6 maand gekozen...

Bij ons waren de problemen echter van die aard dat de hormonen niet het enige probleem was tussen de reuen.
Wij hebben Cadell dan ook "herplaatst", hij woont nu bij m'n vriend en Bo blijft leven bij m'n ouders  :wink:
Maar wij zijn wel blij dat wij eerst die optie geprobeerd hebben... En nu is Cadell niet onnodig gecastreerd  :wink:
Zeker met een ras die problemen kan krijgen met de vacht zou ik die optie durven overwegen hoor  :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: ands op oktober 20, 2012, 10:02:52
Oei, als jij het al niet meer ziet zitten, wie dan wel?

En wat castratie betreft, probeer eerst misschien zo een GnRh inplanting om te zien of dit weldegelijk effect heeft.

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Nelweb op oktober 20, 2012, 10:25:42
Oei, als jij het al niet meer ziet zitten, wie dan wel?

En wat castratie betreft, probeer eerst misschien zo een GnRh inplanting om te zien of dit weldegelijk effect heeft.

Ik dacht net hetzelfde...

Ik zou ook gaan voor een castratie via een implantaat van 6 maanden. Dan heb je de tijd om de situatie verder te evalueren en weet je meteen of zijn haantjesgedrag hormonaal ingegeven is. Hopelijk komt er snel een oplossing uit de bus, want het moet niet fijn zijn voor Aivic en de rest van je roedel.

 
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wesp op oktober 20, 2012, 10:41:00
Castratie zal 'het scherpe er mss wel vanaf nemen, maar een complete gedragsverandering, daar zou ik toch niet 100% op rekenen eerlijk gezegd (alhoewel je zoiets nooit op voorhand met zekerheid kan zeggen natuurlijk)... :s
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Timo jr op oktober 20, 2012, 11:00:37
Oei, als jij het al niet meer ziet zitten, wie dan wel?


dat zou ik niet durven zeggen...
Mila was echt een compleet gestoord hondje. Die ging hier totaal niet meer vooruit, wat we er ook mee deden. Die zit nu in een andere omgeving, met evenzeer andere honden, maar dat gaat goed. Heeft zich hier NOOIT overgegeven in een gevecht (en ging ze ook steevast zelf aan), heeft zich nu laatst meteen op de rug gegooid toen ze boel zocht met haar labrador huisgenoot, waarna die dus de handschoen opnam na haar speelgoed-pikkedief-move... En daar zat ik dus op te wachten, wat het resultaat zou zijn als ze daar haar trucken zou uithalen. Geslaagd resultaat dus.

Enfin, ik zou dus het implantaat proberen, vacht is 1 ding, non stop ambras in de keet is simpelweg niet leefbaar...

Hier is het zo dat wanneer ik een hond meerdere keren moet laten oplappen bij de dierenarts, dan houdt het op. Permanent gescheiden wil ik niet. De honden hun thuis moet een veilige thuis zijn, eentje waar ze niet bang moeten zijn om gewond te raken. Ik heb de verantwoordelijkhei d om dat te bewerkstelligen. Dat ik dan voor velen een onmens ben omdat ik honden herplaats, tant pis, mijn honden (allemaal!) zijn er mij dankbaar voor (en hun nieuwe baasjes evenzeer).
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: terrierlady op oktober 20, 2012, 11:58:10
Wij houden hier 4 reuen gescheiden, waarvan de grootste ruziezoeker en vechter de enige gecastreerde reu is en niet geen veranderingen in zijn haantjesgedrag.
De enige mogelijkheid is hem herplaatsen bij mensen die geen andere honden hebben, maar wel hondenervaring.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: tina1978 op oktober 20, 2012, 12:19:41
Hij is nu één jaar?
Poolhonden met haantjes-gedrag daar weet ik alles van :lol:
Ik zou hem herplaatsen. Bij mensen die al een teef (of teven) hebben. Mss liefst nog bij mensen die aan mushing doen. Als ik lees dat hij nogal heftig is, is dat wel een mooie uitlaatklep.
In mijn ervaring kan het haantjesgedrag tov vreemde honden wel getemperd worden, maar in de eigen roedel zie ik dat niet meer goedkomen, te veel stress en spanning.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 20, 2012, 14:54:12
Hij is nu één jaar?
Poolhonden met haantjes-gedrag daar weet ik alles van :lol:

Ik zou hem herplaatsen. Bij mensen die al een teef (of teven) hebben. Mss liefst nog bij mensen die aan mushing doen. Als ik lees dat hij nogal heftig is, is dat wel een mooie uitlaatklep.
In mijn ervaring kan het haantjesgedrag tov vreemde honden wel getemperd worden, maar in de eigen roedel zie ik dat niet meer goedkomen, te veel stress en spanning.

hij is één jaar en drie maanden om precies te zijn.
met het haantjesgedrag op zich heb ik geen problemen, wel met het feit dat hij de andere honden bijt (vastpakken, bijten en niet lossen).

vorige week kan ik zijn gedrag wel begrijpen aangezien ze toen ruzie hadden over een speelgoedje. Aivic wou dat van Libis afpakken, waarop Libis gromde en daarop is Aivic op Libis gevlogen met ook daar een beet in zijn achterpoot (met de ondertussen gekende gevolgen).
vanmorgen lag de zaak helemaal anders. door de operatie van deze week moet libis een kap dragen. hij kon zich dus ook niet verdedigen tegen Aivic. wat de aanleiding was heb ik niet gezien, maar ik vermoed dat Aivic contact wou maken met Libis, dat die dat niet wou en mss gromde en dat dan Aivic weer op Libis is gevlogen. Toen ik tussen kwam had Aivic Libis zijn poot stevig vast terwijl Libis echt gilde huilde van de pijn en probeerde weg te geraken (en Libis heeft een heel hoge pijngrens, dus die zo horen is heel erg uitzonderlijk). Dan vraag ik me af waarom Aivic niet stopte  :weetniet: het beste antwoord dat ik op dit moment kan verzinnen is dat hij zijn eerste jaar geen goede socialisatie heeft gehad en te weinig kansen heeft gekregen om zijn sociale vaardigheden tov andere honden te ontwikkelen.

op dit moment is iedereen heel erg rustig. Libis en Aivic liggen zelfs naast elkaar. het is dus ook niet dat die twee een bloedhekel aan elkaar hebben. ik vermoed dat Aivic gewoon zijn kans zag om zijn dispuut met Libis af te maken omdat die nu verzwakt is. 
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Hanne op oktober 20, 2012, 14:58:23

op dit moment is iedereen heel erg rustig. Libis en Aivic liggen zelfs naast elkaar. het is dus ook niet dat die twee een bloedhekel aan elkaar hebben. 

Dat was bij ons ook zo, in het begin...
uiteindelijk kwamen we in een situatie terecht waar ze enkel nog op wandeling naast elkaar konden functioneren...

het gedrag dat je van Aivic beschrijft kan je niet licht over gaan. Naar wat ik lees en hoor op het forum heb je best wel ervaring met (probleem)honden en zal je je ook wel laten begeleiden door ervaren mensen als het jouw petje te boven gaat...
indien je denkt dat castratie kan helpen, dan zou ik zeker de suprelorin eerst proberen, maar besef wel dat je dan eerst een 6-8 weken een versterkend gedrag oiv testosteron gaat meemaken...
een niet onbelangrijk minpunt van deze castratiechip die ik er daarnet niet had bij vermeld  :oops:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 20, 2012, 15:01:17
Dat was bij ons ook zo, in het begin...
uiteindelijk kwamen we in een situatie terecht waar ze enkel nog op wandeling naast elkaar konden functioneren...

het gedrag dat je van Aivic beschrijft kan je niet licht over gaan. Naar wat ik lees en hoor op het forum heb je best wel ervaring met (probleem)honden en zal je je ook wel laten begeleiden door ervaren mensen als het jouw petje te boven gaat...
indien je denkt dat castratie kan helpen, dan zou ik zeker de suprelorin eerst proberen, maar besef wel dat je dan eerst een 6-8 weken een versterkend gedrag oiv testosteron gaat meemaken...
een niet onbelangrijk minpunt van deze castratiechip die ik er daarnet niet had bij vermeld  :oops:


merci voor de waarschuwing  :thumbs:

ik denk dat ik er ondertussen bijna uit ben met wat ik ga doen. rustig worden en even rustig nadenken kan soms wonderen doen  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: tina1978 op oktober 20, 2012, 15:24:49
hij is één jaar en drie maanden om precies te zijn.
met het haantjesgedrag op zich heb ik geen problemen, wel met het feit dat hij de andere honden bijt (vastpakken, bijten en niet lossen).

vorige week kan ik zijn gedrag wel begrijpen aangezien ze toen ruzie hadden over een speelgoedje. Aivic wou dat van Libis afpakken, waarop Libis gromde en daarop is Aivic op Libis gevlogen met ook daar een beet in zijn achterpoot (met de ondertussen gekende gevolgen).
vanmorgen lag de zaak helemaal anders. door de operatie van deze week moet libis een kap dragen. hij kon zich dus ook niet verdedigen tegen Aivic. wat de aanleiding was heb ik niet gezien, maar ik vermoed dat Aivic contact wou maken met Libis, dat die dat niet wou en mss gromde en dat dan Aivic weer op Libis is gevlogen. Toen ik tussen kwam had Aivic Libis zijn poot stevig vast terwijl Libis echt gilde huilde van de pijn en probeerde weg te geraken (en Libis heeft een heel hoge pijngrens, dus die zo horen is heel erg uitzonderlijk). Dan vraag ik me af waarom Aivic niet stopte  :weetniet: het beste antwoord dat ik op dit moment kan verzinnen is dat hij zijn eerste jaar geen goede socialisatie heeft gehad en te weinig kansen heeft gekregen om zijn sociale vaardigheden tov andere honden te ontwikkelen.

op dit moment is iedereen heel erg rustig. Libis en Aivic liggen zelfs naast elkaar. het is dus ook niet dat die twee een bloedhekel aan elkaar hebben. ik vermoed dat Aivic gewoon zijn kans zag om zijn dispuut met Libis af te maken omdat die nu verzwakt is.

Hoe lang is hij al bij jullie? En hoelang is dit al gaande?
Om toch wat bemoedigends te zeggen, toen Machouffe hier kwam, was zij voor Thorsten een indringer waar komaf mee gemaakt moest worden. Die vloog erop en loste niet.(Thorsten lost nooit) Machouffe moest dood.
(Het is natuurlijk wel een reu-teef situatie, maar thorsten maakt daar geen verschil in.)
Ik heb véél tranen gelaten, heb er ook over gedacht om Machouffe weg te doen, maar nu is alles goed.
Ik zou Aivic niets van privileges geven en er met je neus bovenop zitten. Bij de minste misstap hem effe duidelijk maken wie de baas is. Zoveel mogelijk leuke dingen samen met hem en de andere reu(en) doen. Bij mij heeft dat geholpen. Hopelijk kom je er snel uit. Leeftijd gaat er ook een beetje mee te maken hebben, denk ik.

Bij de eerste twee voorbeelden kan ik het wel begrijpen dat hij boos werd.
Geen idee of je een samojeed en een malamute kan vergelijken, maar een malamute stopt ook nooit. Als hij vecht, vecht hij en die gaat echt niet stoppen omdat de andere zich overgeeft. Als Thorsten op Machouffe vloog, gaf ze enorm veel signalen naar hem om hem duidelijk te maken dat hij echt wel de baas was. Interesseerd hem niet hoor. Die gaat door...daarom dat je er echt met je neus bovenop moet gaan zitten.

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op oktober 20, 2012, 15:38:49
merci voor de waarschuwing  :thumbs:

ik denk dat ik er ondertussen bijna uit ben met wat ik ga doen. rustig worden en even rustig nadenken kan soms wonderen doen  :wink:

Gezien zijn leefdtijd zou ket kunnen dat het met hormonen aanmaak te maken heeft.

Nu is het mischien nog niet te laat om castratie (liefst eerst met een inplanti ng) uit te proberen. Je teven zijn die gesteriliseerd of gecastreerd? Mijn laatte haantjes gevechten hier kwam  door een teef die ook buiten haar loopsheid ovuleerde. Het heeft een tijdje gedurrd eer  ik daar achter kwam!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 20, 2012, 21:48:22
we hebben beslist om hem niet te castreren, herplaatsen of wat dan ook. we hebben even rustig alle feiten op een rijtje gezet en we gaan aivic meer tijd geven voor we iets beslissen. ondertussen krijgt hij de kans om zich op sociaal vlak verder te ontwikkelen, want daar heeft hij nog veel in te halen. hij krijgt ook extra tijd om zich hier verder in te werken. drie maanden is misschien wat kort. en dan idd zijn leeftijd. Libis deed op die leeftijd nog veel erger naar andere honden dan wat Aivic nu doet en dat hebben we ook goed gekregen. die wittekop mag zijn vier poten kussen dat hij deze kans nog krijgt  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op oktober 20, 2012, 23:15:03
Dus duim ik hier verder en staab hier  veel pootjes in de lucht.............. .

Wat wel een probleem is: castratie op latere leefttijd gaat niet veel of gelemaal niet helpen
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 21, 2012, 08:17:53
Dus duim ik hier verder en staab hier  veel pootjes in de lucht.............. .

Wat wel een probleem is: castratie op latere leefttijd gaat niet veel of gelemaal niet helpen

op jonge leeftijd is er ook geen garantie dat het werkt. maar ik denk dat we nog wel enkele troeven in handen hebben om dit zonder castratie op te lossen  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op oktober 21, 2012, 08:23:07
en zijt ge terug vriendjes  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 21, 2012, 08:24:30
en zijt ge terug vriendjes  :mrgreen:

ik wel met hem. omgekeerd is het nog niet van harte  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op oktober 21, 2012, 08:25:44
ik wel met hem. omgekeerd is het nog niet van harte  :mrgreen:
:lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op oktober 21, 2012, 15:02:21
op jonge leeftijd is er ook geen garantie dat het werkt. maar ik denk dat we nog wel enkele troeven in handen hebben om dit zonder castratie op te lossen  :wink:


Idd ivm castratie ik zou het zelf niet doen tenzij ik weet dat het hormonaal is of wanneer er een gezondheidsprobleem mee kan verholpen wordenè

ivm troeven: waarom verwonder mij dat niet?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 21, 2012, 18:40:45
Gezien zijn leefdtijd zou ket kunnen dat het met hormonen aanmaak te maken heeft.

Nu is het mischien nog niet te laat om castratie (liefst eerst met een inplanti ng) uit te proberen. Je teven zijn die gesteriliseerd of gecastreerd? Mijn laatte haantjes gevechten hier kwam  door een teef die ook buiten haar loopsheid ovuleerde. Het heeft een tijdje gedurrd eer  ik daar achter kwam!

wel, deze mogelijkheid ga ik nu even volgen. hier zitten twee intacte teven en van geen enkele weet ik of ze al loops geweest zijn, of ze loops moeten worden binnenkort enzovoort...
heb het probleem vandaag besproken met onze docent en volgens hem zou het wel vreemd zijn dat Libis en Aivic de eerste drie maanden goed met elkaar konden omgaan en nu opeens op zeer korte tijd twee keer zwaar in conflict gaan. volgens hem is een bijna-loops teef in het spel is zeker een mogelijkheid. een andere mogelijkheid is dat de twee qua rang heel dicht bij elkaar liggen, maar dan hadden we al eerder problemen moeten gezien hebben. wat hem ook een beetje verontrust is het feit dat Aivic echt voor die beet ging en bleef vasthouden, zelfs toen Libis zich had overgegeven.

wordt dus zeker vervolgd...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op oktober 21, 2012, 19:41:53
wel, deze mogelijkheid ga ik nu even volgen. hier zitten twee intacte teven en van geen enkele weet ik of ze al loops geweest zijn, of ze loops moeten worden binnenkort enzovoort...
heb het probleem vandaag besproken met onze docent en volgens hem zou het wel vreemd zijn dat Libis en Aivic de eerste drie maanden goed met elkaar konden omgaan en nu opeens op zeer korte tijd twee keer zwaar in conflict gaan. volgens hem is een bijna-loops teef in het spel is zeker een mogelijkheid. een andere mogelijkheid is dat de twee qua rang heel dicht bij elkaar liggen, maar dan hadden we al eerder problemen moeten gezien hebben. wat hem ook een beetje verontrust is het feit dat Aivic echt voor die beet ging en bleef vasthouden, zelfs toen Libis zich had overgegeven.

wordt dus zeker vervolgd...

Rangen, veranderen heeft o.a. met leeftijd gezondheid en gewennng in de bestaandse groep te maken, volgens mijmaar ja................
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: stropertje op oktober 21, 2012, 20:17:58
Ik heb hier thuis wel al opvangers geweten die na x maand nog enkele trapjes wilden opschuiven. Het duurt hier toch soms een tijdje eens ze zich echt voldoende thuis voelen om een worp naar het leiderschap te doen. En als Dinah zich niet goed voelt, durft Senne nog steeds een worpje te doen (zoals dit weekend... Dinah heeft zo'n grote bloeduitstorting dat ze precies een blauw 'borstje' heeft in haar nek)  :evil:. Nochtans hebben zij de eerste jaren nooit problemen gehad. Het is maar nadien begonnen. Senne laat ook niet los, en ja, eigenlijk verontrust dit mij ook.

Heb je de teefjes al eens wat van dichterbij bekeken? Misschien dat er al iets te zien is, wat wijst op een bijna-loopsheid?

En knap dat jullie hem nog een kans geven en de tijd geven om te leren en te groeien.  :thumbs: Bij veel andere mensen was hij er niet meer.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 21, 2012, 20:25:59
ik denk dat er iets anders dan rangorde ed aan het spelen is. aivic en libis zitten samen zonder de andere honden en dat gaat prima. als aivic te dicht komt laat libis een grom horen en aivic gaat dan een stapje terug en laat libis met rust.
daarnet waren er heel veel spanningen tussen milor en aivic. heb die twee samen in een andere ruimte gezet en de spanning was meteen weg.
het is misschien nog wat vroeg om helemaal conclusies te trekken, maar ik denk dat ik deze week de rol van arabella en dakota eens verder ga bekijken. de spanningen zijn ook begonnen nadat beide dames hier zijn gearriveerd...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Loekie op oktober 21, 2012, 20:36:57
Dat was bij ons ook zo, in het begin...
uiteindelijk kwamen we in een situatie terecht waar ze enkel nog op wandeling naast elkaar konden functioneren...

Hetzelfde hier, de eerste maanden kon dat ook nog  :muur:
Ik had het nooooit zolang mogen laten aanslepen, al was het maar af en toe in het begin het escaleerde, het heeft
één van mijn honden letterlijk kapot gemaakt  :cryblue:

Nu volgens een andere hv'er is het simpel, voed je honden op en je hebt geen probleem  :weetniet:
Loekie was 1j en 8mnd toen hij bij mij kwam dan 2j alleen geweest en op wandeling nooit problemen gehad.
Dayos was een jaar en enkele maanden toen ze begonnen, van Loekie uit, net als Aivic, Dayos gromde om met rust gelaten te worden (is meer op zichzelf) en Loekie vloog erop  :weetniet:
Heb er véél voor gedaan en niets hielp! Ik heb zo verdomd spijt dat ik niet eerder herplaatst heb want dat was volgens mij de enige juiste beslissing en het had hem mss zijn leven niet gekost  :cry:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: stropertje op oktober 21, 2012, 20:40:44
het is misschien nog wat vroeg om helemaal conclusies te trekken, maar ik denk dat ik deze week de rol van arabella en dakota eens verder ga bekijken. de spanningen zijn ook begonnen nadat beide dames hier zijn gearriveerd...
Zeker dat met die twee dames alles medisch in orde is? (ik dacht dat er een aantal aandoeningen waren die een teef de geur van een loopse teef kunnen geven) Ik volg mee in ieder geval (net als met de meeste van je topics, altijd interessant).
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 21, 2012, 20:43:44
Zeker dat met die twee dames alles medisch in orde is? (ik dacht dat er een aantal aandoeningen waren die een teef de geur van een loopse teef kunnen geven) Ik volg mee in ieder geval (net als met de meeste van je topics, altijd interessant).

 :thumbs:
heb je daar meer informatie over per toeval?
arabella heeft ataxie in haar achterpoot en is ondervoed. meer medische info heb ik van haar niet momenteel. dakota is een hond met imo gestoord gedrag (adhd en slecht gesocialiseerd; ze kent ook weinig hondentaal en stelt zich vaak agressief/defensief op bij sociaal contact)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op oktober 21, 2012, 22:14:58
:thumbs:
heb je daar meer informatie over per toeval?
arabella heeft ataxie in haar achterpoot en is ondervoed. meer medische info heb ik van haar niet momenteel. dakota is een hond met imo gestoord gedrag (adhd en slecht gesocialiseerd; ze kent ook weinig hondentaal en stelt zich vaak agressief/defensief op bij sociaal contact)

bij mij was dit ovuleren zonder loops te worden de teef kreeg aanwassingen aan haar eierlijders (dat zie je wel niet!) en je zag af  en toe haar vagina iets uitzetten.
Gezien ik haar kende, wist ik dat er iets was na die vier jaar samen maar wat? Mijn onafhankelijke teef had meer nood aan  mijn aanwezigheid en mijn steun net zoals als ze loops moest worden........... Mijn gecastreerde reu (een herplaatsers) reed er af en toe hij meer dan 10 jaar en ik dacht dat hij demente werd bij wijlen en stond hihih! ! !!!
Snap ik het nu goed dat je op korte tijd meerdere nieuwkomers hebt met problemen? Indien zo, zal het misschien daarmee te maken hebben. Dwz ze moeten elkaar nog aftasten in zich zelf kunnen plaatsen, dat is geen echte rangorde probleem  maar en te kort aan duidelijkheid in hun leven.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 21, 2012, 22:29:27
bij mij was dit ovuleren zonder loops te worden de teef kreeg aanwassingen aan haar eierlijders (dat zie je wel niet!) en je zag af  en toe haar vagina iets uitzetten.
Gezien ik haar kende, wist ik dat er iets was na die vier jaar samen maar wat? Mijn onafhankelijke teef had meer nood aan  mijn aanwezigheid en mijn steun net zoals als ze loops moest worden........... Mijn gecastreerde reu (een herplaatsers) reed er af en toe hij meer dan 10 jaar en ik dacht dat hij demente werd bij wijlen en stond hihih! ! !!!
Snap ik het nu goed dat je op korte tijd meerdere nieuwkomers hebt met problemen? Indien zo, zal het misschien daarmee te maken hebben. Dwz ze moeten elkaar nog aftasten in zich zelf kunnen plaatsen, dat is geen echte rangorde probleem  maar en te kort aan duidelijkheid in hun leven.

arabella is super sociaal met de anderen en behalve haar ataxie draait die als een normale hond mee. dakota is een slecht gesocialiseerde hond met een paar vijzen los. ik heb een sterk vermoeden dat ze er iets mee te maken heeft...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op oktober 21, 2012, 23:18:09
arabella is super sociaal met de anderen en behalve haar ataxie draait die als een normale hond mee. dakota is een slecht gesocialiseerde hond met een paar vijzen los. ik heb een sterk vermoeden dat ze er iets mee te maken heeft...

Dat is wel een mogeliujke verklaring van de spanningen, misschien. Als dekota al problemen heeft met het lezen van  hondentaal, kan de ataxie van arabella haar het MISSCHIEN nog moeilijker maken.............. ......  Dus ik bedoel: dekota moet de anderen al doende leren begrijpen maar, arbellal vervormt dat beeld omdat haar lichaamstaal niet klopt in het kopje van dekota (en misschien ook voor de anderen in de roedel)................... Dit is ENKEL een uitleg, kun je hier iets mee?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 23, 2012, 18:03:36
Dat is wel een mogeliujke verklaring van de spanningen, misschien. Als dekota al problemen heeft met het lezen van  hondentaal, kan de ataxie van arabella haar het MISSCHIEN nog moeilijker maken.............. ......  Dus ik bedoel: dekota moet de anderen al doende leren begrijpen maar, arbellal vervormt dat beeld omdat haar lichaamstaal niet klopt in het kopje van dekota (en misschien ook voor de anderen in de roedel)................... Dit is ENKEL een uitleg, kun je hier iets mee?

over dakota kan ik geen uitspraak doen, maar de andere honden hebben geen probleem met de lichaamshouding en bewegingen van arabella. gipsy loopt ook raar en daar reageert ook niemand op. zelfs op honden in rolstoelen, zonder voorpoten of achterpoten reageren ze niet anders dan op andere honden ze vinden het even vreemd, gaan dan op inspectie en als ze dan doorhebben dat dat ook gewoon honden zijn doen ze er verder heel normaal tegen.
dakota's gedrag is al van pups af aan heel nerveus en hyperkinetisch. die hond kent geen innerlijke rust, tenzij ze volledig prikkelarm is. sociale vaardigheden heeft ze ook nooit kunnen ontwikkelen aangezien ze al bijna twee jaar was toen ze voor het eerst hier een week op vakantie kwam en toen pas voor het eerst andere honden van dichtbij zag. ze is ook extreem bezitterig, ook op eten, zelfs naar mensen toe.
ik vind haar ook enorm onhandig overkomen in haar algemene lichaamstaal; ze zendt soms zo'n tegenstrijdige signalen uit dat het verdomd moeilijk is om haar te lezen

in ieder geval wordt ze vrijdag door de dierenarts binnenstebuiten gedraaid (figuurlijk dan he :mrgreen:) om eens te kijken of lichamelijk, hormonaal etc alles in orde zit
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op oktober 23, 2012, 18:52:53

dakota's gedrag is al van pups af aan heel nerveus en hyperkinetisch. die hond kent geen innerlijke rust, tenzij ze volledig prikkelarm is. sociale vaardigheden heeft ze ook nooit kunnen ontwikkelen aangezien ze al bijna twee jaar was toen ze voor het eerst hier een week op vakantie kwam en toen pas voor het eerst andere honden van dichtbij zag. ze is ook extreem bezitterig, ook op eten, zelfs naar mensen toe.
ik vind haar ook enorm onhandig overkomen in haar algemene lichaamstaal; ze zendt soms zo'n tegenstrijdige signalen uit dat het verdomd moeilijk is om haar te lezen

in ieder geval wordt ze vrijdag door de dierenarts binnenstebuiten gedraaid (figuurlijk dan he :mrgreen:) om eens te kijken of lichamelijk, hormonaal etc alles in orde zit

Eerst en vooral wil ik je het beste toewensen met het onderzoek van Dakota en je z eggen dat ik wel bewondering voor je geduld heb!

Geen innerlijke rust en "tegenstrijdige sigalen' komen nog wel eens vaker voor omdat de hond niet weet wat en dus voortdurend in tweestrijd (ambivalent gedrag) zit.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 23, 2012, 19:45:40
Eerst en vooral wil ik je het beste toewensen met het onderzoek van Dakota en je z eggen dat ik wel bewondering voor je geduld heb!

Geen innerlijke rust en "tegenstrijdige sigalen' komen nog wel eens vaker voor omdat de hond niet weet wat en dus voortdurend in tweestrijd (ambivalent gedrag) zit.

idd. maar gezien haar afkomst en vorige situatie verwondert mij dat helemaal niet. tis triestig eigenlijk dat een hond zo op de wereld moet komen en zo moet opgroeien
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 26, 2012, 21:01:09
Dakota is vandaag gesteriliseerd en dat is niet zonder slag of stoot verlopen: ze heeft de collega van mijn dierenarts gebeten  :doh: ze zag die man en is zonder verwittiging voor de beet gegaan. nochtans een lieve man die weet hoe hij zich moet houden bij honden (geen oogcontact...) bij mijn dierenarts deed ze niets, dus heeft die haar twee muilbandjes opgezet... dus waarschijnlijk heeft ze een hekel aan vreemde mannen en ik vermoed dat ik weet waarom (en het is geen socialisatietekort) :silenced: :muur: :muur: :muur: :muur: :muur: :muur: :muur:

mensen die voor chinese vrijwilliger willen spelen om aan dit probleem te werken zijn altijd welkom  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op oktober 26, 2012, 23:08:03
Dakota is vandaag gesteriliseerd en dat is niet zonder slag of stoot verlopen: ze heeft de collega van mijn dierenarts gebeten  :doh: ze zag die man en is zonder verwittiging voor de beet gegaan. nochtans een lieve man die weet hoe hij zich moet houden bij honden (geen oogcontact...) bij mijn dierenarts deed ze niets, dus heeft die haar twee muilbandjes opgezet... dus waarschijnlijk heeft ze een hekel aan vreemde mannen en ik vermoed dat ik weet waarom (en het is geen socialisatietekort) :silenced: :muur: :muur: :muur: :muur: :muur: :muur: :muur:

mensen die voor chinese vrijwilliger willen spelen om aan dit probleem te werken zijn altijd welkom  :mrgreen:

Ik  ben maar een simpele belg!

Neen serieus nu, behalve je heel veel moed en sucees te wensen kan ik je niets zeggen, spijtig genoeg.

P.S. eerlik gezegd blijf ik nieuwsgieerig naar je verhaal.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op oktober 27, 2012, 00:08:25
Ik volg en ik wil ook wel als Chinese vrijwiliiger dienst doen (in weekends  :wink:) : is altijd zeer leerrijk voor mens en dier
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 27, 2012, 09:35:44
Ik volg en ik wil ook wel als Chinese vrijwiliiger dienst doen (in weekends  :wink:) : is altijd zeer leerrijk voor mens en dier

 :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 28, 2012, 16:33:37
dit weekend weer de bevestiging gehad dat Libis en Aivic eigenlijk perfect samen kunnen zonder incidenten. Aivic laat Libis met rust en als hij te dicht komt bij Libis geeft die kort een grom en gaat Aivic een stap opzij of loopt hij de andere kant op. Net zoals vroeger dus.

Vanaf deze week gaan we 'experimenteren' met Dakota om te zien hoe we die stress/drukte/hyperactiviteit naar beneden kunnen krijgen. als ze apart zit, zonder prikkels is ze rustig. van zodra er iets gebeurt functioneert ze op 'speed'. het maakt totaal niet uit bij haar of ze gewandeld/gefietst heeft of niet, ze blijft zo doen.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op oktober 28, 2012, 18:19:49


Vanaf deze week gaan we 'experimenteren' met Dakota om te zien hoe we die stress/drukte/hyperactiviteit naar beneden kunnen krijgen. als ze apart zit, zonder prikkels is ze rustig. van zodra er iets gebeurt functioneert ze op 'speed'. het maakt totaal niet uit bij haar of ze gewandeld/gefietst heeft of niet, ze blijft zo doen.

Laat haar eerst bekomen van die operatie. Honden herstellen inderdaad hel snel maar, het is en blijft een ingreep en indien het hormonaal is, heeft het tijd nodig om die hormonen terug in balans te krijgen...

W>aarom liet je har steriliseren ?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 28, 2012, 20:58:18
ik zie het niet zitten dat die loops zou worden met Aivic in de buurt. En met zo'n hond mag absoluut niet gefokt worden.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op oktober 28, 2012, 21:40:15
ik zie het niet zitten dat die loops zou worden met Aivic in de buurt. En met zo'n hond mag absoluut niet gefokt worden.

oké twee goede redenen!
nu maar hopen dat ze hierdoor niet bitcher door wordt!! zelf heb ik er meerdere gehad die om een of andere redenen (schijnzwangerschap, melklier tumor en ontstoken baarmoeder enz.) heb meten laten steriliseren en bij geen enkel last gehad van gedragproblemen....
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 28, 2012, 22:35:32
oké twee goede redenen!
nu maar hopen dat ze hierdoor niet bitcher door wordt!! zelf heb ik er meerdere gehad die om een of andere redenen (schijnzwangerschap, melklier tumor en ontstoken baarmoeder enz.) heb meten laten steriliseren en bij geen enkel last gehad van gedragproblemen....

ik verwacht eigenlijk weinig gedragsveranderinge n aangezien ze al volwassen en volgroeid is (hout vasthouden  :mrgreen:)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: pipo de clown op oktober 30, 2012, 08:47:16
Dakota is vandaag gesteriliseerd en dat is niet zonder slag of stoot verlopen: ze heeft de collega van mijn dierenarts gebeten  :doh: ze zag die man en is zonder verwittiging voor de beet gegaan. nochtans een lieve man die weet hoe hij zich moet houden bij honden (geen oogcontact...) bij mijn dierenarts deed ze niets, dus heeft die haar twee muilbandjes opgezet... dus waarschijnlijk heeft ze een hekel aan vreemde mannen en ik vermoed dat ik weet waarom (en het is geen socialisatietekort) :silenced: :muur: :muur: :muur: :muur: :muur: :muur: :muur:

mensen die voor chinese vrijwilliger willen spelen om aan dit probleem te werken zijn altijd welkom  :mrgreen:

IK!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op oktober 30, 2012, 12:33:06
IK!
ah, nu weet ik wie ik nog kan vragen voor de mijne :wave:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: pipo de clown op oktober 30, 2012, 12:35:01
ah, nu weet ik wie ik nog kan vragen voor de mijne :wave:
IK!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 30, 2012, 17:52:50
 :thumbs: binnekort heb ik hopelijk nog eens een weekend vrij om af te spreken met mijn chinese vrijwilligers  :mrgreen:

gisteren is ze meegeweest naar de hondenschool. het eerste halfuur was het net een rhodesian ridgeback (haren omhoog van kop tot puntje van haar staart  :mrgreen:) en wou ze uitvallen naar de andere honden. nadien zijn we op een aangrenzend plein wat gaan spelen en lopen, mocht ze los en toen ging het een pak beter. ze kwam zelfs meteen terug als ze in volle vaart naar een andere hond op het ander plein liep  :thumbs: dus op dat vlak zit het al vrij goed  :wink: haar lichaamshouding was ook helemaal anders dan thuis. haar staart stond lager dan anders, minder gespannen dan anders en dat hypernerveuze gedoe was er niet bij. nadien in de kantine had ze dat weer wel. het hyper-probleem stelt zich dus vooral binnen en in mindere mate buiten en is ook niet aan ons huis (of vorige thuis) gerelateerd. het lijkt sus een ernstig socialisatie-probleem te zijn. bij haar vorige eigenaars mocht ze enkel buiten. slapen deed ze binnen in de bench. los rondlopen mocht ze daar niet.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ilsey op oktober 30, 2012, 21:07:20
Ik en het ventje zouden ook wel vrijwilliger willen zijn maar Haacht is wel wat ver voor ons!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofieketje op oktober 30, 2012, 21:46:26
Ik wil mijn ex wel opgeven als chinese vrijwilliger  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 30, 2012, 21:59:07
Ik wil mijn ex wel opgeven als chinese vrijwilliger  :mrgreen:


 :whoea:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofieketje op oktober 30, 2012, 22:07:34

 :whoea:

Daar zijn toch al stukken aan  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 30, 2012, 22:11:06
Daar zijn toch al stukken aan  :lol:

of af?  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofieketje op oktober 30, 2012, 22:25:05
of af?  :mrgreen:

Nog niet, maar daarom dat ik hem opgeef als chinese vrijwilliger he  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 30, 2012, 22:26:53
Nog niet, maar daarom dat ik hem opgeef als chinese vrijwilliger he  :mrgreen:

dat wordt dan chop choy die avond  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofieketje op oktober 30, 2012, 22:29:22
dat wordt dan chop choy die avond  :mrgreen:


 :dance: :drool: :whoea:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op oktober 31, 2012, 10:09:58
:thumbs: binnekort heb ik hopelijk nog eens een weekend vrij om af te spreken met mijn chinese vrijwilligers  :mrgreen:
vanaf volgende week tot 2/12 in het buitenland.  Daarna ben ik beschikbaar op afroep  :mrgreen:(na 2/12 dus) en als 't mag wil ik dan de mijne (hond) ook meebrengen voor een socialisatie-sessie.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 02, 2012, 23:10:58
ondertussen mag Dakota 's avonds even gewoon bij de groep in de living en dat loopt prima momenteel. ze is rustig, gaat op haar kussen liggen... er is maar één 'maar'... van zodra ze iemand ziet (mensen dus) gaat ze hyper. dat is precies de trigger van haar onrustige gedrag...  :denk:

daarnaast oefenen we met haar apart dat ze leert rustig zijn als ze aandacht van ons wil. van zodra ze in overdrive gaat krijgt ze time-out of negeren we haar helemaal. als ze rustig contact zoekt gaan we erop in. en eerlijk toegegeven, de rustige momenten komen precies meer en meer voor en duren ook langer (maar van zodra je dan het contact verbreekt gaat ze weer over de rooie  :doh:)

ze krijgt nu ook wel sinds vorige week homeopathie als ondersteuning, dus ik hoop dat die ook zijn werk aan het doen is.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: pipo de clown op november 03, 2012, 00:32:33
Je hebt veel geduld hoor. Is dat die witte?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op november 03, 2012, 00:34:48
Je hebt veel geduld hoor. Is dat die witte?

nee dit gaat over de retriever teef (alé de laatste post)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 03, 2012, 00:41:06
Je hebt veel geduld hoor. Is dat die witte?

 :mrgreen: ik moet wel... anders krijg ik dit nooit opgelost. iets wat meer dan drie jaar is foutgelopen krijg je niet op 1,2,3 weer opgelost. en daarnaast heeft heel de roedel tijd nodig om zich aan te passen. heb wel de indruk dat we deze week toch wel enkele stappen vooruit hebben kunnen nemen.

die witte is Aivic,
Dakota is de labrador teef :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op november 03, 2012, 09:44:25
Je hebt veel geduld hoor. Is dat die witte?

Vind ik ook! Maar zonder dat geduld zal het, vrees ik, nooit op gelost geraken............ .
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op november 03, 2012, 09:46:55
:mrgreen: ik moet wel... anders krijg ik dit nooit opgelost. iets wat meer dan drie jaar is foutgelopen krijg je niet op 1,2,3 weer opgelost. en daarnaast heeft heel de roedel tijd nodig om zich aan te passen. heb wel de indruk dat we deze week toch wel enkele stappen vooruit hebben kunnen nemen.

die witte is Aivic,
Dakota is de labrador teef :wink:
 

Zeg mij eens waarom ik daar niet van verschiet dat er al stappen in de goede richtting gezet zijn!!!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: pipo de clown op november 03, 2012, 10:40:46
Vind ik ook! Maar zonder dat geduld zal het, vrees ik, nooit op gelost geraken............ .
Dat weet ik, maar ze heeft toch veel geduld.  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op november 03, 2012, 16:09:15
Dat weet ik, maar ze heeft toch veel geduld.  :wink:
Pfffffn, we zijn het weer al eens roerend eens!!!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 03, 2012, 21:03:30
Pfffffn, we zijn het weer al eens roerend eens!!!

 :thumbs:

hier een filmpje van vandaag... vorige week kon ze dit nog niet  :wink: het nerveuze en onzekere gedrag zit er nog in, maar het gaat al pakken beter  :dance:

wendy_hostyn - MVI_4350.mp4 (http://s433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/?action=view&current=MVI_4350.mp4)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op november 03, 2012, 21:06:25
Da's precies ons Whoopi in lab-kostuum  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 07, 2012, 19:50:01
Dakota en Arabella buiten gezwierd vanavond en de rest onder één dak binnen en het ging super goed!  :thumbs: milor en Aivic hebben een robbertje geworsteld, Libis lag op zijn kauwbeentje te knabbelen en Kyra en Gipsy lagen bij mij om te knuffelen. Life as it should be :-)

Dakota moest vandaag naar de Da om de draadjes van de operatie te laten verwijderen. daar heeft ze ferm het varken uitgehangen  :muur: na overleg met de DA worden er supplementen opgestart. als die niet (voldoende) werken, gaat ze op medicatie.

en Arabella... die heeft daarnet van Dakota, Aivic en Milor een ferme saflet gekregen omdat ze hen niet met rust kon laten en constant in hun poten hapte. sja, boontje komt om zijn loontje heet dat dan zeker?  :mrgreen: ze is nu wel een pak rustiger nadat ze toch een paar uur heeft kunnen wandelen en ravotten met de anderen  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 13, 2012, 20:55:02
update:

dit weekend zijn we met de hele bende naar de ardennen geweest en hebben ze allemaal samen los meegewandeld. bij het slapen zaten arabella en dakota apart in de bench. de rest mocht samen (op bed  :mrgreen:) slapen en dat is allemaal zonder incidenten gebeurd. Aivic lijkt sinds een tweetal weken opeens volwassener (heeft na het vorige incident een kuur homeopathie gekregen) en tussen Libis en Aivic lukt het nu ook al zonder gegrom tegen elkaar.
Arabella stookt nog altijd graag de boel op, maar wordt daar door de anderen op gecorrigeerd. met haar achterpoten gaat het precies ook de goede richting uit. ze lijkt gecoördineerder te lopen en ze valt ook duidelijk minder dan een dikke maand geleden. haar achterpoten beginnen ook gespierder te raken en ze is duidelijk al wat bijgekomen in gewicht  :dance:
Dakota zit sinds zondagavond gewoon bij de rest van de groep en dat gaat best goed. ze is ook rustiger geworden sinds het begin van het weekend. zij krijgt nu extra magnesium en tryptofaan.

het gaat hier dus de goede kant op (en hopelijk blijft dat ook zo duren  :pray:)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op november 13, 2012, 22:16:12
update:

dit weekend zijn we met de hele bende naar de ardennen geweest en hebben ze allemaal samen los meegewandeld. bij het slapen zaten arabella en dakota apart in de bench. de rest mocht samen (op bed  :mrgreen:) slapen en dat is allemaal zonder incidenten gebeurd. Aivic lijkt sinds een tweetal weken opeens volwassener (heeft na het vorige incident een kuur homeopathie gekregen) en tussen Libis en Aivic lukt het nu ook al zonder gegrom tegen elkaar.
Arabella stookt nog altijd graag de boel op, maar wordt daar door de anderen op gecorrigeerd. met haar achterpoten gaat het precies ook de goede richting uit. ze lijkt gecoördineerder te lopen en ze valt ook duidelijk minder dan een dikke maand geleden. haar achterpoten beginnen ook gespierder te raken en ze is duidelijk al wat bijgekomen in gewicht  :dance:
Dakota zit sinds zondagavond gewoon bij de rest van de groep en dat gaat best goed. ze is ook rustiger geworden sinds het begin van het weekend. zij krijgt nu extra magnesium en tryptofaan.

het gaat hier dus de goede kant op (en hopelijk blijft dat ook zo duren  :pray:)Houden zo!!!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op november 14, 2012, 10:25:46
update:

dit weekend zijn we met de hele bende naar de ardennen geweest en hebben ze allemaal samen los meegewandeld. bij het slapen zaten arabella en dakota apart in de bench. de rest mocht samen (op bed  :mrgreen:) slapen en dat is allemaal zonder incidenten gebeurd. Aivic lijkt sinds een tweetal weken opeens volwassener (heeft na het vorige incident een kuur homeopathie gekregen) en tussen Libis en Aivic lukt het nu ook al zonder gegrom tegen elkaar.
Arabella stookt nog altijd graag de boel op, maar wordt daar door de anderen op gecorrigeerd. met haar achterpoten gaat het precies ook de goede richting uit. ze lijkt gecoördineerder te lopen en ze valt ook duidelijk minder dan een dikke maand geleden. haar achterpoten beginnen ook gespierder te raken en ze is duidelijk al wat bijgekomen in gewicht  :dance:
Dakota zit sinds zondagavond gewoon bij de rest van de groep en dat gaat best goed. ze is ook rustiger geworden sinds het begin van het weekend. zij krijgt nu extra magnesium en tryptofaan.

het gaat hier dus de goede kant op (en hopelijk blijft dat ook zo duren  :pray:)


Goed zo het komt in orde dat zal je wel zien  :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op november 14, 2012, 18:51:32
update:

dit weekend zijn we met de hele bende naar de ardennen geweest en hebben ze allemaal samen los meegewandeld. bij het slapen zaten arabella en dakota apart in de bench. de rest mocht samen (op bed  :mrgreen:) slapen en dat is allemaal zonder incidenten gebeurd. Aivic lijkt sinds een tweetal weken opeens volwassener (heeft na het vorige incident een kuur homeopathie gekregen) en tussen Libis en Aivic lukt het nu ook al zonder gegrom tegen elkaar.
Arabella stookt nog altijd graag de boel op, maar wordt daar door de anderen op gecorrigeerd. met haar achterpoten gaat het precies ook de goede richting uit. ze lijkt gecoördineerder te lopen en ze valt ook duidelijk minder dan een dikke maand geleden. haar achterpoten beginnen ook gespierder te raken en ze is duidelijk al wat bijgekomen in gewicht  :dance:
Dakota zit sinds zondagavond gewoon bij de rest van de groep en dat gaat best goed. ze is ook rustiger geworden sinds het begin van het weekend. zij krijgt nu extra magnesium en tryptofaan.

het gaat hier dus de goede kant op (en hopelijk blijft dat ook zo duren  :pray:)

Leuk om te lezen , we duimen en hopen dat het zo goed blijft gaan ! :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 14, 2012, 19:05:32
had toch gezegd dat ik nog wat troeven uit te spelen had?  :lol: ik geef me niet zomaar gewonnen  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op november 14, 2012, 19:43:28
had toch gezegd dat ik nog wat troeven uit te spelen had?  :lol: ik geef me niet zomaar gewonnen  :wink:

Ik geloof dat je, voor meerdere onder ons, niet hoeft te schrijven!!!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 16, 2012, 20:30:31
daarnet heb ik in de tuin een serie foto's gemaakt van de honden. ik had ze gemaakt in 'sport-modus' zodat ik in series kon trekken. zonet met de foto's te bekijken is er in op één serie iets opgevallen: je ziet Libis en wat later passeert Aivic. met dat Aivic passeert zie je Libis zijn houding een paar centimeter zakken en wanneer Aivic voorbij is neemt hij weer zijn oorspronkelijke houding aan. met het blote oog heb ik dat niet gezien... ik denk dan ook dat het tussen hen twee nu helemaal uitgeklaard is (er wordt ook niet meer gegromd tegen elkaar) :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 16, 2012, 20:44:46
ff twee fotootjes uit de reeks gehaald ter illustratie:

(http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/IMG_8031.jpg)
(http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/IMG_8032.jpg)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 28, 2012, 12:30:03
kleine update: voorlopig is alles hier nog altijd peis en vree  :mrgreen:
enkel Arabella en Dakota zijn nu een theekransje begonnen om te kijken wie waar staat. Arabella wordt daarbij volop gesteund door Aivic, waardoor die kleine opdonder zich een Deense Dog waant  :lol: en als Dakota ook maar één keer terug durft grommen naar Arabella, wordt ze gecorrigeerd door Aivic  :doh: Als Aivic er niet bij is, heeft Arabella heel wat minder praat, maar moet Dakota toch ook passen hoor  :mrgreen:
tussen Libis en Aivic begint het vetrouwen terug te komen. Aivic mag nu al aan Libis komen snuffelen zonder dat Libis in het verweer gaat. Sinds zijn bezoekje aan de kraker maandag loopt Libis er ook vrolijker en minder knorrig bij  :thumbs:
tussen Aivic en Milor is de 'strijd' bijna gestreden. nog even... tegen kerstmis is het hier rustig in huis  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: DarrenRastaKaité op november 28, 2012, 12:45:37
kleine update: voorlopig is alles hier nog altijd peis en vree  :mrgreen:
enkel Arabella en Dakota zijn nu een theekransje begonnen om te kijken wie waar staat. Arabella wordt daarbij volop gesteund door Aivic, waardoor die kleine opdonder zich een Deense Dog waant  :lol: en als Dakota ook maar één keer terug durft grommen naar Arabella, wordt ze gecorrigeerd door Aivic  :doh: Als Aivic er niet bij is, heeft Arabella heel wat minder praat, maar moet Dakota toch ook passen hoor  :mrgreen:
tussen Libis en Aivic begint het vetrouwen terug te komen. Aivic mag nu al aan Libis komen snuffelen zonder dat Libis in het verweer gaat. Sinds zijn bezoekje aan de kraker maandag loopt Libis er ook vrolijker en minder knorrig bij  :thumbs:
tussen Aivic en Milor is de 'strijd' bijna gestreden. nog even... tegen kerstmis is het hier rustig in huis  :lol:
Tegen Kerst, hé  :hmpf: Kerst is toch het feest van de Vrede :hmpf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 28, 2012, 12:47:27
Tegen Kerst, hé  :hmpf: Kerst is toch het feest van de Vrede :hmpf:

ja idd  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op november 28, 2012, 12:56:26
kleine update: voorlopig is alles hier nog altijd peis en vree  :mrgreen:
enkel Arabella en Dakota zijn nu een theekransje begonnen om te kijken wie waar staat. Arabella wordt daarbij volop gesteund door Aivic, waardoor die kleine opdonder zich een Deense Dog waant  :lol: en als Dakota ook maar één keer terug durft grommen naar Arabella, wordt ze gecorrigeerd door Aivic  :doh: Als Aivic er niet bij is, heeft Arabella heel wat minder praat, maar moet Dakota toch ook passen hoor  :mrgreen:
tussen Libis en Aivic begint het vetrouwen terug te komen. Aivic mag nu al aan Libis komen snuffelen zonder dat Libis in het verweer gaat. Sinds zijn bezoekje aan de kraker maandag loopt Libis er ook vrolijker en minder knorrig bij  :thumbs:
tussen Aivic en Milor is de 'strijd' bijna gestreden. nog even... tegen kerstmis is het hier rustig in huis  :lol:

ja aivic heeft echt wel zoiets van "mijnen border collie  :hmpf:"
komt da klein opdonderke mijn texaske dan uitdagen (met ne stok die twee keer zo groot is als zij), komt die grote witten daartussen met ne grommel van: afblijven e rosse, is mijn  :bla: en dan ziede arabella echt een  :baeh: gezichtje trekken  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 28, 2012, 12:58:36
ja aivic heeft echt wel zoiets van "mijnen border collie  :hmpf:"
komt da klein opdonderke mijn texaske dan uitdagen (met ne stok die twee keer zo groot is als zij), komt die grote witten daartussen met ne grommel van: afblijven e rosse, is mijn  :bla: en dan ziede arabella echt een  :baeh: gezichtje trekken  :mrgreen:

 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op november 28, 2012, 22:28:15
Tegen Kerst, hé  :hmpf: Kerst is toch het feest van de Vrede :hmpf:
:
thumbs: :thumbs: :thumbs:

Waar er meerdere honden samen leven gebeurt het af en toe wel dat de stand van zaken terug herzieb moet worden. Meestal lukt dat hun ook wel. Waar meerdere mensen samen leven.............. ............?????????????????? Wewl, soms lukt het hun ook maar ook nooit zonder één enkele wo ord- en daadwisseling.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 07, 2012, 19:38:56
Libis heeft daarnet een fazantenkarkas van onder Aivic zijn neus gepikt zonder dat die erop reageerde  :lol: :lol: :lol: het vertrouwen van Libis in Aivic begint stillaan terug te komen. ze staan nu al zij aan zij, en kunnen naast elkaar snoepjes aannemen zonder gegrommel of gesnauw  :thumbs:
Dakota is sinds ze magnesium en tryptofaan krijgt beduidend rustiger!  :thumbs: ze begint nu ook de eerste tekenen van sociaal gedrag te tonen en ze gaat nu al zelf eens een spel aan met Milor  :thumbs: daarnet probeerde ze met Aivic ook, maar die was er niet mee opgezet en heeft Dakota een ferme snauw verkocht  :doh:
i love my dogs  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op december 07, 2012, 22:46:03
Libis heeft daarnet een fazantenkarkas van onder Aivic zijn neus gepikt zonder dat die erop reageerde  :lol: :lol: :lol: het vertrouwen van Libis in Aivic begint stillaan terug te komen. ze staan nu al zij aan zij, en kunnen naast elkaar snoepjes aannemen zonder gegrommel of gesnauw  :thumbs:
Dakota is sinds ze magnesium en tryptofaan krijgt beduidend rustiger!  :thumbs: ze begint nu ook de eerste tekenen van sociaal gedrag te tonen en ze gaat nu al zelf eens een spel aan met Milor  :thumbs: daarnet probeerde ze met Aivic ook, maar die was er niet mee opgezet en heeft Dakota een ferme snauw verkocht  :doh:
i love my dogs  :mrgreen:

Heel heel goed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Maar pas op............... Diegene die gisteren hierr even op bezoek ws, is weer vertrokken naar hierboven voor een jaar  :fuu:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op december 11, 2012, 08:33:15
Libis heeft daarnet een fazantenkarkas van onder Aivic zijn neus gepikt zonder dat die erop reageerde  :lol: :lol: :lol: het vertrouwen van Libis in Aivic begint stillaan terug te komen. ze staan nu al zij aan zij, en kunnen naast elkaar snoepjes aannemen zonder gegrommel of gesnauw  :thumbs:
Dakota is sinds ze magnesium en tryptofaan krijgt beduidend rustiger!  :thumbs: ze begint nu ook de eerste tekenen van sociaal gedrag te tonen en ze gaat nu al zelf eens een spel aan met Milor  :thumbs: daarnet probeerde ze met Aivic ook, maar die was er niet mee opgezet en heeft Dakota een ferme snauw verkocht  :doh:
i love my dogs  :mrgreen:

 :thumbsup:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 15, 2012, 15:48:38
ik denk dat Libis één van de komende dagen of weken Aivic nog eens te stekken gaat hebben. hij krijgt beduidend meer vertrouwen en gisteren kwam hij zelfs tussenbeide toen Aivic tegen mij opsprong om me gedag te zeggen... dat belooft...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op december 16, 2012, 22:01:31
ik denk dat Libis één van de komende dagen of weken Aivic nog eens te stekken gaat hebben. hij krijgt beduidend meer vertrouwen en gisteren kwam hij zelfs tussenbeide toen Aivic tegen mij opsprong om me gedag te zeggen... dat belooft...

en gij hebt nog altijd nen tv?

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 16, 2012, 22:17:08
en gij hebt nog altijd nen tv?

ja voor de show  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 28, 2012, 14:29:22
weer eens tijd voor een update...

sinds gisteren mankt Aivic. wat er gebeurd is weten we niet. mijn vriend is even naar de winkel geweest en toen hij terug kwam mankte Aivic. Alle honden zaten samen binnen. veel kans dat er ergens een conflict geweest is, maar we hebben geen bijtwondes ofzo gevonden...

daarnet de omgekeerde wereld: Aivic die de mondhoeken van Libis gaat aflikken en zich onderdanig tov hem opstelt... ik vermoed dat ik iets heel cruciaal gemist heb gisteren  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: pipo de clown op december 29, 2012, 10:56:16
The fun stuff gemist? Camera's hangen.

Er gebeurt veel wanneer we er niet bij zijn. Maar ten goede blijkbaar. :afro:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 02, 2013, 14:26:04
zondag hebben ze weer even in elkaar gehangen... Aivic was aan het overgeven en toen Libis uit nieuwsgierigheid dichterbij kwam is hij op Libis gevlogen  :angry: gelukkig stond ik er niet ver af en is Aivic buiten mogen gaan afkoelen. De enige straf die een beetje indruk op hem maakt is als ik boos ben op hem. daarna is het net een engeltje  :mrgreen:
gisteren en vandaag komen ze dan weer super goed overeen en heb ik Aivic al ene paar keer Libis zijn mondhoeken zien aflikken  :afro:

Dakota is een pak kalmer. enkel als er ietwat drukte is schiet ze weer in haar geflipte overdrive. en misschien raar om te zeggen, maar die hond is écht niet intelligent. ze legt totaal geen linken tussen haar gedrag en straffen/beloningen  :weetniet: heb nog niet zoveel honden gezien met zulk gedrag...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Bandolero op januari 02, 2013, 14:27:17
Aivic toch...  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 02, 2013, 14:28:40
Aivic toch...  :mrgreen:

echt he... op die paar maanden bij ons kan ik er al ne ganse geïllustreerde encyclopedie over schrijven :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Bandolero op januari 02, 2013, 14:30:39
echt he... op die paar maanden bij ons kan ik er al ne ganse geïllustreerde encyclopedie over schrijven :mrgreen:

ik wil hem wel kopen dan  :grijns:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op januari 02, 2013, 14:32:22
wie gaat er hem nu gaan storen als hij ziekjes is  :hmpf:


'k denk dat dat 'eigen' is aan dat soort honden, whoopi is ook niet als 'slim' te bestempelen en dat is ook zo'n hyperdepip  :lol:

echt he... op die paar maanden bij ons kan ik er al ne ganse geïllustreerde encyclopedie over schrijven :mrgreen:
leuk hé een samojeed  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 02, 2013, 14:32:51
ik wil hem wel kopen dan  :grijns:

gij krijgt een met zijn modderpoten gesigneerde versie  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 02, 2013, 14:34:37
wie gaat er hem nu gaan storen als hij ziekjes is  :hmpf:


'k denk dat dat 'eigen' is aan dat soort honden, whoopi is ook niet als 'slim' te bestempelen en dat is ook zo'n hyperdepip  :lol:

leuk hé een samojeed  :mrgreen:

ik denk dat het aan het feit ligt dat ze uit de broodfok komt én dat ze als pup nooit degelijk gestimuleerd is om na te denken :denk:

wat samojeden betreft: ik vind ze geweldig  :afro:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op januari 02, 2013, 14:47:15
Zou best kunnen, Whoopi heb 'k uit het asiel gehaald toen ze een jaar was, 't is een mixje en verder weet 'k er niets van...
Dingen zoals 'vast' en 'los' lukt perfect maar da's iets 'actief' maar of je die nu gaat straffen, negeren of belonen voor haar algemeen gedrag (zijnde onrust en rust) daar snapt die  geen knijt van en dat heb 'k dan ook opgegeven, als ze te erg begint te doen zet 'k haar in time out en dan doet ze maar wat druk in haar bench, als ze te druk doet in de roedel dan zijn de consequenties iets harder en pakken ze haar aan ... Gelukkig blijft het bij een gekrenkt ego en af en toe een schram of klein gaatje  :bow:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Marein op januari 02, 2013, 15:14:26
Dakota is een pak kalmer. enkel als er ietwat drukte is schiet ze weer in haar geflipte overdrive. en misschien raar om te zeggen, maar die hond is écht niet intelligent. ze legt totaal geen linken tussen haar gedrag en straffen/beloningen  :weetniet: heb nog niet zoveel honden gezien met zulk gedrag...

Leert ze echt niet? Snapt ze de clicker als je haar dat aanleert? Begrijpt ze dat er na dit geluid een beloning volgt? Kan ze bepaalde commando's uitvoeren? Ik heb zelf een hond die niet "kan leren". Het is me in de 3 jaar dat hij bij mij woont niet gelukt om hem iets aan te leren. Hij snapt bijvoorbeeld nog steeds niet eht doel van de clicker (hij kijkt nog altijd verbaass als hij het geluid hoort en snapt helemaal niet waarom hij dan een beloning krijgt). Hij maakt helemaal geen associaties.
Langs de andere kant: hij zou getraumatiseerd moeten zijn: zeer negatieve ervaringen met mensen, had veel wonden toen hij hier kwam, en toch is hij dat helemaal niet. Hij leert dus ook geen negatieve zaken. Hij leert echter ook niet hoe de verstandhouding tussen de honden is en hoe hij zich ten opzichte van andere honden moet gedragen, wat hem in een groep tot een potentieel gevaar maakt, maar dat lukt steeds beter om daar mee om te gaan.

Bij hem schort er iets in zijn hersenen. Vermoedelijk heeft hij een afwijking in de hersenen, waardoor het leervermogen gewoon niet (of heel sterk verminderd) aanwezig is. Zo zijn er zelfs al honden gekend die geboren worden zonder een deel van het cerebrum (voornamelijk Engelse bulldoggen en de laatste tijd ook chihuahua's), die toch prima kunnen functioneren als hond. Alleen kunnen ze niet leren (geen associaties maken). Ik denk niet dat dit bij Bashir het geval is, en ik ben ook niet van plan hem aan een hersenonderzoek te onderwerpen, omdat hij het goed doet zoals hij is.

Misschien heeft Dakota ook een sterk verminderd leervermogen door een anatomische afwijking in de hersenen?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 02, 2013, 15:24:36
Leert ze echt niet? Snapt ze de clicker als je haar dat aanleert? Begrijpt ze dat er na dit geluid een beloning volgt? Kan ze bepaalde commando's uitvoeren? Ik heb zelf een hond die niet "kan leren". Het is me in de 3 jaar dat hij bij mij woont niet gelukt om hem iets aan te leren. Hij snapt bijvoorbeeld nog steeds niet eht doel van de clicker (hij kijkt nog altijd verbaass als hij het geluid hoort en snapt helemaal niet waarom hij dan een beloning krijgt). Hij maakt helemaal geen associaties.
Langs de andere kant: hij zou getraumatiseerd moeten zijn: zeer negatieve ervaringen met mensen, had veel wonden toen hij hier kwam, en toch is hij dat helemaal niet. Hij leert dus ook geen negatieve zaken. Hij leert echter ook niet hoe de verstandhouding tussen de honden is en hoe hij zich ten opzichte van andere honden moet gedragen, wat hem in een groep tot een potentieel gevaar maakt, maar dat lukt steeds beter om daar mee om te gaan.

Bij hem schort er iets in zijn hersenen. Vermoedelijk heeft hij een afwijking in de kleine hersenen, waardoor het leervermogen gewoon niet (of heel sterk verminderd) aanwezig is. Zo zijn er zelfs al honden gekend die geboren worden zonder cerebellum (voornamelijk Engelse bulldoggen en de laatste tijd ook chihuahua's), die toch prima kunnen functioneren als hond. Alleen kunnen ze niet leren (geen associaties maken). Ik denk niet dat dit bij Bashir het geval is, en ik ben ook niet van plan hem aan een hersenonderzoek te onderwerpen, omdat hij het goed doet zoals hij is.

Misschien heeft Dakota ook een sterk verminderd leervermogen door een anatomische afwijking in de hersenen?

nee helemaal niet. ze weet niet dat een click lekkers oplevert. voor hetzelfde volgt er voor haar een snoepje als er een vogeltje voorbij fladdert. het enige wat ze tot nu toe beperkt heeft kunnen leren is haar naam en zitten op commando (kon ze al bij de vorige eigenaars). haar leren op haar mand gaan liggen, wachten aan de deur, niet trekken aan de lijn, ... heeft 0,0 resultaat. ze gaat op haar mand liggen omdat ik haar er naartoe leid/lok, telkens er een deur open gaat spurt ze erdoor, ook al heeft ze al een paar keer de deur keihard in haar gezicht gekregen of heeft zelfs tussen de deur gestoken (klinkt hard, maar het is ofwel de deur weer dicht doen, ofwel hond foetsie), niet trekken aan de lijn begrijpt ze al helemaal niet: als je blijft staan wordt ze hypernerveus omdat ze niet begrijpt waarom je blijft staan...
ook als honden haar afsnauwen of corrigeren doet ze gewoon verder met wat ze bezig was. ondertussen zijn we zover dat de andere honden haar nog amper corrigeren en haar negeren als ze weer abnormaal begint te doen :doh:

Bart en ik waren er dit weekend ook over bezig dat het echt een vreemde hond is op dat vlak en we denken ook aan een afwijking in de hersenen (ook het hyper gedrag bvb dat we enkel kunnen onderdrukken met extra magnesium en tryptofaan bij te geven. geven we dat twee dagen niet dan is ze weer een wervelwind in huis)

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: DarrenRastaKaité op januari 02, 2013, 15:27:55
Daartegen is Aivic klein bier zeker :fuu:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 02, 2013, 15:31:03
Daartegen is Aivic klein bier zeker :fuu:

laten we zeggen dat Dakota te vergelijken is met ne blonde Leffe en Aivic met ne Delirium Tremens :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: DarrenRastaKaité op januari 02, 2013, 15:32:00
laten we zeggen dat Dakota te vergelijken is met ne blonde Leffe en Aivic met ne Delirium Tremens :mrgreen:
:rofl: Niets straffer :vuistje:

Gsm checken, hé. Lift nodig vanavond?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 02, 2013, 15:34:36
:rofl: Niets straffer :vuistje:

Gsm checken, hé. Lift nodig vanavond?

graag!  :afro:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Nelweb op januari 02, 2013, 16:53:26
Ik blijf jouw verhalen volgen.  :afro:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op januari 03, 2013, 00:39:37
zondag hebben ze weer even in elkaar gehangen... Aivic was aan het overgeven en toen Libis uit nieuwsgierigheid dichterbij kwam is hij op Libis gevlogen  :angry: gelukkig stond ik er niet ver af en is Aivic buiten mogen gaan afkoelen. De enige straf die een beetje indruk op hem maakt is als ik boos ben op hem. daarna is het net een engeltje  :mrgreen:
gisteren en vandaag komen ze dan weer super goed overeen en heb ik Aivic al ene paar keer Libis zijn mondhoeken zien aflikken  :afro:

Dakota is een pak kalmer. enkel als er ietwat drukte is schiet ze weer in haar geflipte overdrive. en misschien raar om te zeggen, maar die hond is écht niet intelligent. ze legt totaal geen linken tussen haar gedrag en straffen/beloningen  :weetniet: heb nog niet zoveel honden gezien met zulk gedrag...

Denk je niet dat die "overdrive" haar verhinderd om te leren???

Een hond die steeds gespannen is, leert niet  gemakkelijk..
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op januari 03, 2013, 00:45:38
Bart en ik waren er dit weekend ook over bezig dat het echt een vreemde hond is op dat vlak en we denken ook aan een afwijking in de hersenen (ook het hyper gedrag bvb dat we enkel kunnen onderdrukken met extra magnesium en tryptofaan bij te geven. geven we dat twee dagen niet dan is ze weer een wervelwind in huis)

Dat zou ook kunnent, weet het wel niet!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 03, 2013, 06:40:32
Denk je niet dat die "overdrive" haar verhinderd om te leren???

Een hond die steeds gespannen is, leert niet  gemakkelijk..

het zal wel een vicieuze cirkel zijn: niet kunnen leren, daardoor stress ervaren, door die stress zeker niet veel nieuws kunnen leren...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Loekie op januari 03, 2013, 13:51:45
Blijft interessant om dingen van jou en je bende te lezen!  :afro:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sarah B op januari 03, 2013, 14:45:49
Blijft interessant om dingen van jou en je bende te lezen!  :afro:
Idd!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op januari 03, 2013, 15:06:06
Blijft interessant om dingen van jou en je bende te lezen!  :afro:

Zeker weten blijf het ook volgen  :afro:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 04, 2013, 14:11:08
leuke thuiskomst van het werk (waar het ook al zo leuk was  :rol:)... mijn vriend in alle staten omdat Aivic en Libis weer in elkaar gehangen hebben. in zijn ogen is elk incident met Aivic ook Aivic zijn schuld, terwijl hij niet heeft gezien wat er gebeurd is. en nu dreigt hij ermee Aivic te herplaatsen... soms denk ik dat ik beter mijn vriend kan herplaatsen :silenced:

behalve een oppervlakkig wondje op zijn poot heeft Libis trouwens niets...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op januari 04, 2013, 14:23:44
 :(
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Bandolero op januari 04, 2013, 14:26:41
ai, da's minder  :?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 04, 2013, 14:29:17
net zie ik Aivic naar Libis gaan, maar totaal niet agressief of dominant of wat dan ook. hij tongelde zelfs in Libis zijn richting. Libis heeft zich gewoon weggedraaid. jammer dat ik niet gezien heb wat er gebeurd is, maar heb wel een vermoeden dat ze even over hun toeren waren door iets en dat ze daardoor in het heetst van de strijd op mekaar geklapt zij
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op januari 04, 2013, 14:45:56
wel jammer dat je vriend er zo negatief tegenover staat :/ 
brengt toch altijd extra spanningen mee.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 04, 2013, 14:48:38
wel jammer dat je vriend er zo negatief tegenover staat :/ 
brengt toch altijd extra spanningen mee.

idd... zelfs als Aivic braaf is kost het hem veel moeite om dat ook toe te geven. maar raak aan mijn honden en je sjot tegen mijn schenen. en een boze wendy wil je echt niet tegenkomen  :angry:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Marein op januari 04, 2013, 15:30:05
en heb ik Aivic al ene paar keer Libis zijn mondhoeken zien aflikken  :afro:


Wendy, ik had dit al gelezen, maar er niets over geschreven, maar vind je dit positief? Het aflikken van de mondhoeken kan positief zijn (zoals pups bij oudere honden op een speelse manier op die manier de aandacht van de oudere honden vragen en aangeven dat ze graag een spelletje willen spelen), maar bij volwassen honden kan dit vrij opdringerig gebeuren, waarbij de hond die afgelikt wordt, vaak weggaat van de andere hond of de andere hond grommend terechtwijst. Ik catalogeer dit als "op een sluwe manier toch kijken hoever hij kan blijven gaan"

Als 2 honden regelmatig in conflict gaan met elkaar en ze wonen in een grotere groep, is het ook altijd interessant om na te gaan of er geen derde hond is die triggert en de wrevel tussen de 2 ruziemakers versterkt.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofieketje op januari 04, 2013, 15:47:17
Misschien is het in deze situatie (voor alle partijen) beter dat Aivic en Libis gescheiden blijven als je vriend alleen thuis is?  :oops: Ik begrijp jouw standpunt zeker en vast hoor! Maar ik denk dat zoiets toch ook een vrij negatieve invloed kan hebben op jullie.. Ik kan me ook voorstellen hoe stresserend die conflicten tussen hun mss zijn voor je vriend (toch als ik het een beetje mag vergelijken met hoe stressy mama de laatste tijd weer reageert als Kiara in Tessa's buurt komt, omdat die 2 enkele weken geleden na lange tijd weer ineen hebben gehangen.. :shifty:)

Wendy, ik had dit al gelezen, maar er niets over geschreven, maar vind je dit positief? Het aflikken van de mondhoeken kan positief zijn (zoals pups bij oudere honden op een speelse manier op die manier de aandacht van de oudere honden vragen en aangeven dat ze graag een spelletje willen spelen), maar bij volwassen honden kan dit vrij opdringerig gebeuren, waarbij de hond die afgelikt wordt, vaak weggaat van de andere hond of de andere hond grommend terechtwijst. Ik catalogeer dit als "op een sluwe manier toch kijken hoever hij kan blijven gaan"
Idd.. Kiara doet dit ook vrij frequent bij Tessa! Nuja, ze probeert dat toch, maar we laten het niet toe.. Bij Ranco probeert ze het ook, maar die geeft sneller op een gepaste manier zen grenzen aan dus bij hem dringt ze zich niet zo op..
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op januari 04, 2013, 16:41:33
zondag hebben ze weer even in elkaar gehangen... Aivic was aan het overgeven en toen Libis uit nieuwsgierigheid dichterbij kwam is hij op Libis gevlogen  :angry: gelukkig stond ik er niet ver af en is Aivic buiten mogen gaan afkoelen. De enige straf die een beetje indruk op hem maakt is als ik boos ben op hem. daarna is het net een engeltje  :mrgreen:
gisteren en vandaag komen ze dan weer super goed overeen en heb ik Aivic al ene paar keer Libis zijn mondhoeken zien aflikken  :afro:

Dakota is een pak kalmer. enkel als er ietwat drukte is schiet ze weer in haar geflipte overdrive. en misschien raar om te zeggen, maar die hond is écht niet intelligent. ze legt totaal geen linken tussen haar gedrag en straffen/beloningen  :weetniet: heb nog niet zoveel honden gezien met zulk gedrag...
Aivic was aan het overgeven en toen Libis uit nieuwsgierigheid dichterbij kwam is hij op Libis gevlogen --------------> is dt wel  nieuwgierigheid of bezitsdrang?

Wendy, ik had dit al gelezen, maar er niets over geschreven, maar vind je dit positief? Het aflikken van de mondhoeken kan positief zijn (zoals pups bij oudere honden op een speelse manier op die manier de aandacht van de oudere honden vragen en aangeven dat ze graag een spelletje willen spelen), maar bij volwassen honden kan dit vrij opdringerig gebeuren, waarbij de hond die afgelikt wordt, vaak weggaat van de andere hond of de andere hond grommend terechtwijst. Ik catalogeer dit als "op een sluwe manier toch kijken hoever hij kan blijven gaan"

Als 2 honden regelmatig in conflict gaan met elkaar en ze wonen in een grotere groep, is het ook altijd interessant om na te gaan of er geen derde hond is die triggert en de wrevel tussen de 2 ruziemakers versterkt.
[/color]
VET/ Dit klopt wel volgens mij er zou moAivic was aan het overgeven en toen Libis uit nieuwsgierigheid dichterbij kwam is hij op Libis gevlogen worden naar de lichaamstaal van Avic, denk ik.
Groen: Ik denk gelezen te hebben dat Wendy dit al gedaan heeft en weet dat ze een voorlopige moeilijke groep heeft.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 04, 2013, 19:09:41
Wendy, ik had dit al gelezen, maar er niets over geschreven, maar vind je dit positief? Het aflikken van de mondhoeken kan positief zijn (zoals pups bij oudere honden op een speelse manier op die manier de aandacht van de oudere honden vragen en aangeven dat ze graag een spelletje willen spelen), maar bij volwassen honden kan dit vrij opdringerig gebeuren, waarbij de hond die afgelikt wordt, vaak weggaat van de andere hond of de andere hond grommend terechtwijst. Ik catalogeer dit als "op een sluwe manier toch kijken hoever hij kan blijven gaan"

Als 2 honden regelmatig in conflict gaan met elkaar en ze wonen in een grotere groep, is het ook altijd interessant om na te gaan of er geen derde hond is die triggert en de wrevel tussen de 2 ruziemakers versterkt.

van dat laatste ben ik heel erg zeker. Arabella en/of Dakota stoken de boel op. op wandeling vandaag was het ook heel erg duidelijk dat Arabella zich gesterkt voelt door de aanwezigheid van Aivic om het varken uit te hangen tov de andere honden. als ze alleen is heeft ze minder noten op haar zang.

Aivic benadert Libis met een lagere houding dan anders terwijl hij diens mondhoeken aflikt. één, twee keer en dan stopt hij daar ook mee.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 04, 2013, 19:14:21
blijkbaar hing Milor mee boven op Libis deze middag  :muur: voor hetzelfde zijn Aivic en Milor begonnen, stond Libis er te dicht bij of wou die tussenkomen en zijn ze daarna samen op Libis gevlogen... want nu ook weer liggen ze samen naast elkaar in de living zonder enig probleem.

jammer dat ik het niet gezien heb
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Marengo op januari 04, 2013, 22:45:17
Ikela komt ook altijd in lage houding wat aan Feya's lippen hangen en lekken. Feya zet ze 9 keer op de 10 op haar plaats, trouwens bij alles dat Ikela doet en die neemt altijd een (extreem soms zelf) lage houding aan ten opzichte van Feya. Ik denk dat Ikela in Feya's ogen gewoon een vervelend opdringerig nest is dat haar goesting te vaak krijgt en dat ze dus heel kort moet houden. Want Feya is in principe heel correct in haar hondentaal.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 05, 2013, 00:06:36
Arabella valt Dakota lastig en bijt in haar poten. Dakota reageert en Aivic en Arabella vliegen samen op Dakota....
enkel naar Kyra durft Arabella niets te doen. die corrigeert nochtans ook...

ik denk dat ik me eens op die zwart-witte ga focussen en kijken wat haar rol in dit verhaal is

best wel boeiend allemaal  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 05, 2013, 12:55:22
vanmorgen was het weer prijs... Milor, Kyra, Gipsy en Arabella mogen mee op wandeling. Aivic, Libis en Dakota moeten even thuisblijven. Terwijl ik in de gang sta met de vier wandelaars, wordt Aivic hysterisch en krijgt hij de deur naar de gang open. ik zet hem terug achter de deur en nog geen twee seconden later hoor ik hem tekeer gaan tegen één van de andere honden. ik ga kijken en zie hem gewoon over Libis hangen en tegen hem tekeer gaan.
Aivic is bij deze voor de rest van de dag naar de tuin verbannen en daar is hij helemaal niet happy mee.... vanavond vliegt hij weer de bench in.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op januari 05, 2013, 14:56:12
pb
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op januari 05, 2013, 15:37:45
vanmorgen was het weer prijs... Milor, Kyra, Gipsy en Arabella mogen mee op wandeling. Aivic, Libis en Dakota moeten even thuisblijven. Terwijl ik in de gang sta met de vier wandelaars, wordt Aivic hysterisch en krijgt hij de deur naar de gang open. ik zet hem terug achter de deur en nog geen twee seconden later hoor ik hem tekeer gaan tegen één van de andere honden. ik ga kijken en zie hem gewoon over Libis hangen en tegen hem tekeer gaan.
Aivic is bij deze voor de rest van de dag naar de tuin verbannen en daar is hij helemaal niet happy mee.... vanavond vliegt hij weer de bench in.

Redirectie agressiie? Kwaad op jou?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 05, 2013, 15:42:44
Redirectie agressiie? Kwaad op jou?

zeer zeker afreageren van zijn frustraties...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Gizmogirl op januari 05, 2013, 15:43:58
Ja, bij mij komt het ook over alsof hij dat doet uit frustratie, maar ik ken de honden natuurlijk niet.
Ik kan echter maar al te goed begrijpen dat dat voor je vriend ook niet leuk is en ik zou die combinatie dan ook niet samen zetten als jij niet thuis bent, en misschien wel helemaal niet meer (tijdelijk?)
Het hangt er natuurlijk van af hoe erg ze vechten, maar ik zou zelf zoveel risico's niet nemen.
Mijn Aussies moeten elkaar eigenlijk ook niet, maar accepteren elkaar meestal.
Zolang ik in de buurt ben en ik in mijn normale doen ben, gaat het dan ook meestal goed. Ik heb een maand geleden echter mogen ervaren hoeveel effect mijn gemoedstoestand heeft op hun gedrag...
Koda en Flynn zullen nooit samen zitten als er niemand thuis is, en sterker nog, normaal ook niet als ik persoonlijk niet thuis ben/er niet bij ben.
Ik ben de enige die de honden zo goed kent/onder controle heeft, en weet hoe erg mijn vriend of mijn moeder (als zij komt babysitten  :grijns:) het vinden als ze vechten + ik ben dan ook te bang dat ze de honden niet uit elkaar zouden krijgen.
Persoonlijk snap ik dan ook niet waarom je ze in zo'n situaties niet gescheiden houdt, tenzij het telkens maar gaat over wat gegrommel en stoerdoenerij...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 05, 2013, 16:01:05
we vinden er wel een oplossing voor... zolang er geen triggers zijn komen die twee prima overeen. en Aivic is nog jong en heeft een kort lontje, dus daar gaan we ook iets proberen aan te doen. heb al voor moeilijkere uitdagingen gestaan dan deze  :knipoog:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 05, 2013, 19:23:12
grounded!  :baeh:

(http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/IMG_9299-kopie_zps6179d5ee.jpg)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Bandolero op januari 05, 2013, 19:40:45
't dutske  :huggg: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 05, 2013, 19:41:42
't dutske  :huggg: :mrgreen:

maar tis hier wel al de hele dag lekker rustig  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 08, 2013, 21:53:21
daarnet zat het er bijna weer tegen tussen aivic en libis. maar libis heeft het zelf opgelost  :thumbs:
aanleiding: arabella die geflipt stond te doen tegen hem, aivic en dakota; libis corrigeert arabella, maar aivic ook, waardoor libis (vermoedelijk  :mrgreen:) denkt dat aivic op hem gromt. daarop gromt hij op zijn beurt terug naar aivic. zo hebben ze even tegenover mekaar gestaan (libis met zijn haar al borstelend tot tegen het plafond), maar libis heeft de spanning doorbroken door zich om te draaien en op zijn kussen te gaan liggen  :thumbs:

stoorzender arabella is even in time-out gevlogen. het was iets te gortig aan het worden :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: TerriPoody op januari 08, 2013, 22:06:36
Toch mooi om te zien zo'n dingen hé  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 08, 2013, 22:22:59
Toch mooi om te zien zo'n dingen hé  :thumbs:

 :yes: heel erg boeiend zo'n roedel!  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op januari 09, 2013, 00:34:50
Constante spanningen vind 'k persoonlijk toch niet 'mooi' om te zien, 'k heb liever een happy-happy-joy-joy roedeltje  :shifty:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 09, 2013, 06:43:33
Constante spanningen vind 'k persoonlijk toch niet 'mooi' om te zien, 'k heb liever een happy-happy-joy-joy roedeltje  :shifty:

wilt ge arabella? probleem direct opgelost  :mrgreen:

we werken eraan. kan er ook niet aan doen dat ze voordien geen degelijke opvoeding gekregen hebben. en tis ook niet dat ze hier van s morgens tot s avonds met elkaar in de clinch gaan. ze spelen ook veel samen (zowel onderling als samen met elkaar).
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op januari 09, 2013, 08:09:03
was geen 'aanval' hoor Wendy 'k weet dat je het graag anders zou zien maar 'mooi' is nu niet direct het woord dat 'k op 'spanningen' zou plakken   :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op januari 09, 2013, 08:35:42
wilt ge arabella? probleem direct opgelost  :mrgreen:

we werken eraan. kan er ook niet aan doen dat ze voordien geen degelijke opvoeding gekregen hebben. en tis ook niet dat ze hier van s morgens tot s avonds met elkaar in de clinch gaan. ze spelen ook veel samen (zowel onderling als samen met elkaar).

Het zal allemaal tijd nodig hebben vermoed ik. Er zijn de laatste maanden natuurlijk redelijk wat veranderingen gebeurd in de roedel hé zoals Bella weg, Arabella en Dakota erbij, Aivic erbij,...

Hopelijk ebben de spanningen geleidelijk aan toch weg! :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 09, 2013, 13:46:02
was geen 'aanval' hoor Wendy 'k weet dat je het graag anders zou zien maar 'mooi' is nu niet direct het woord dat 'k op 'spanningen' zou plakken   :lol:

heb het ook niet als een aanval opgenomen hoor  :wink: ik vind het wel mooi dat Libis deze situatie zelf heeft weten op te lossen. voor de evolutie binnen mijn roedel is dat een heel goede zaak. we komen er wel. heb al erger meegemaakt vorig jaar met Bella  :lol: er is idd veel veranderd de voorbije maanden, niet allemaal helemaal zoals ik het wil, maar de situatie is zoals ze is. sommige problemen (zoals Dakota's gedrag) zijn niet op 1 2 3 opgelost, Aivic moet nog volwassen worden (heeft ook serieus wat in te halen) en Arabella is ook een hondje dat nooit regels en structuur gekend heeft. ergens normaal dat dat niet meteen loopt zoals het moet. maar we maken wel vorderingen, en dat er hier en daar eens een terugval of een uitschuiver is, is gewoon iets wat erbij hoort en wat we erbij moeten nemen. dan vloek ik eens goed en dan pak ik de koe weer bij de horens  :mrgreen:
met Libis en Milor heb ik in het begin ook heel hard mijn werk gehad. maar het harde werk werpt uiteindelijk wel zijn vruchten af. met vallen en opstaan, maar steeds 'vooruit' :thumbs: en dat is net wat het zo boeiend maakt 'of 'mooi' zoals TerryPoody het schreef)

gisteren was Dakota is een fletsbeu. die is tegen mij komen plakken alsof ze nog nooit een knuffel had gehad en ze bang was dat ze na die knuffel er nooit nog één zou krijgen  :mrgreen: zij is tegenwoordig rustig in huis. enkel als Arabella haar opjaagt, of als ze eten krijgt staat ze te springen als een konijn  :lol: ondertussen ben ik er ook uit dat niet zij de oorzaak (meer) is van de spanningen. de andere honden negeren haar eigenlijk gewoon als ze wat zot doet. ze begint ook veel meer te spelen met iedereen. ze wordt steeds meer hond...  :thumbs:

vanavond maak ik een afspraak om Arabella te steriliseren. mocht die nu loops worden, denk ik dat het pas écht de hel wordt hier...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 09, 2013, 13:47:09
Het zal allemaal tijd nodig hebben vermoed ik. Er zijn de laatste maanden natuurlijk redelijk wat veranderingen gebeurd in de roedel hé zoals Bella weg, Arabella en Dakota erbij, Aivic erbij,...

Hopelijk ebben de spanningen geleidelijk aan toch weg! :thumbs:

idd. en ondertussen werken we eraan verder  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: TerriPoody op januari 09, 2013, 13:50:43
was geen 'aanval' hoor Wendy 'k weet dat je het graag anders zou zien maar 'mooi' is nu niet direct het woord dat 'k op 'spanningen' zou plakken   :lol:

Ik vond het mooi dat Libis uiteindelijk de spanning doorbroken heeft zoals Wendy schreef, is toch fijn om te zien dat ze het op zo'n momenten soms zelf toch oplossen zonder dat je moet tussenkomen  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 09, 2013, 13:52:06
Ik vond het mooi dat Libis uiteindelijk de spanning doorbroken heeft zoals Wendy schreef, is toch fijn om te zien dat ze het op zo'n momenten soms zelf toch oplossen zonder dat je moet tussenkomen  :wink:

het is uiteindelijk wel de bedoeling dat ze het zelf oplossen. ik ga niet voor scheidsrechter blijven spelen  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: TerriPoody op januari 09, 2013, 14:00:28
het is uiteindelijk wel de bedoeling dat ze het zelf oplossen. ik ga niet voor scheidsrechter blijven spelen  :mrgreen:

Voilà, daarom vind ik dit toch een mooi moment, binnen een moeilijke situatie die ik niet wil onderschatten, maar als je zoiets ziet, ben je toch even blij met de vooruitgang denk ik  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op januari 09, 2013, 16:44:56
heb het ook niet als een aanval opgenomen hoor  :wink: ik vind het wel mooi dat Libis deze situatie zelf heeft weten op te lossen. voor de evolutie binnen mijn roedel is dat een heel goede zaak. we komen er wel. heb al erger meegemaakt vorig jaar met Bella  :lol: er is idd veel veranderd de voorbije maanden, niet allemaal helemaal zoals ik het wil, maar de situatie is zoals ze is. sommige problemen (zoals Dakota's gedrag) zijn niet op 1 2 3 opgelost, Aivic moet nog volwassen worden (heeft ook serieus wat in te halen) en Arabella is ook een hondje dat nooit regels en structuur gekend heeft. ergens normaal dat dat niet meteen loopt zoals het moet. maar we maken wel vorderingen, en dat er hier en daar eens een terugval of een uitschuiver is, is gewoon iets wat erbij hoort en wat we erbij moeten nemen. dan vloek ik eens goed en dan pak ik de koe weer bij de horens  :mrgreen:
met Libis en Milor heb ik in het begin ook heel hard mijn werk gehad. maar het harde werk werpt uiteindelijk wel zijn vruchten af. met vallen en opstaan, maar steeds 'vooruit' :thumbs: en dat is net wat het zo boeiend maakt 'of 'mooi' zoals TerryPoody het schreef)

gisteren was Dakota is een fletsbeu. die is tegen mij komen plakken alsof ze nog nooit een knuffel had gehad en ze bang was dat ze na die knuffel er nooit nog één zou krijgen  :mrgreen: zij is tegenwoordig rustig in huis. enkel als Arabella haar opjaagt, of als ze eten krijgt staat ze te springen als een konijn  :lol: ondertussen ben ik er ook uit dat niet zij de oorzaak (meer) is van de spanningen. de andere honden negeren haar eigenlijk gewoon als ze wat zot doet. ze begint ook veel meer te spelen met iedereen. ze wordt steeds meer hond...  :thumbs:

vanavond maak ik een afspraak om Arabella te steriliseren. mocht die nu loops worden, denk ik dat het pas écht de hel wordt hier...

 :thumbs: :thumbs: :thumbs:

Gefiliceteerd met de vorderingen het geduld!!!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 12, 2013, 11:27:06
Aivic en Libis liggen zij aan zij te slapen  :thumbs:

Arabella is vandaag heele rg rustig (hout vasthouden), maar daarnet was het Dakota die serieus lelijk deed tegen Aivic. zij zit nu in time-out  :mrgreen:

Aivic moet maandag mee naar Diduca, want ik heb het idee dat er iets vast zit in zijn rug. misschien dat dat ook voor een deel verklaart waarom hij zo'n korte lont heeft de laatste tijd.

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 13, 2013, 23:43:32
Libis is vandaag twee keer door ons teruggefloten... doordat Aivic minder mobiel is met zijn rugprobleem, zag Libis zijn kans schoon om op Aivics kap te zitten. gelukkig is dat feestje niet doorgegaan...

Arabella heeft vandaag flink wat correcties gehad van Kyra en Aivic. sinds de laatste van Aivic is ze best braaf  :mrgreen:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 14, 2013, 22:20:39
brave hondjes vandaag  :thumbs:

... tot Dakota vanavond besliste om de boel wat op stelten te zetten  :muur: heb ze uit de groep gehaald en het was meteen weer rustig in huis (Wendy wins again  :mrgreen:)

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 17, 2013, 22:26:01
Libis en aivic komen de laatste dagen goed met elkaar overeen  :dance: geen gegrom, geen geblaf... ze gaan zelfs bij mekaar snuffelen, iets wat ze daarvoor niet van elkaar toelieten  :thumbs:

momenteel is Milor de stoorzender omdat die constant probeert Aivic op zijn paard te zetten  :muur:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: TerriPoody op januari 18, 2013, 18:21:04
Leuk dat Libis en Aivic het zo goed kunnen vinden  :thumbs:
En Milor draait ook wel weer bij, zo blijft het boeiend hé Wendy  :lol:
(al is het soms waarschijnlijk echt wel eens  :muur: dat kan ik me best voorstellen )
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 18, 2013, 18:28:05
Leuk dat Libis en Aivic het zo goed kunnen vinden  :thumbs:
En Milor draait ook wel weer bij, zo blijft het boeiend hé Wendy  :lol:
(al is het soms waarschijnlijk echt wel eens  :muur: dat kan ik me best voorstellen )

daarnet zaten ze samen in de zetel. niet lang, maar toch samen  :mrgreen:

Milor is ne speciale... die wil zich hoger in rang profileren, maar kan dat eigenlijk niet. en iedereen ziet dat, enkel hijzelf snapt dat nog niet  :doh:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op januari 18, 2013, 20:43:12
Best boeiende lectuur hoor  :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 18, 2013, 20:48:20
daarnet zaten ze samen in de zetel. niet lang, maar toch samen  :mrgreen:

Milor is ne speciale... die wil zich hoger in rang profileren, maar kan dat eigenlijk niet. en iedereen ziet dat, enkel hijzelf snapt dat nog niet  :doh:

een mooi voorbeeldje eigenlijk van hoe milor eigenlijk is:
vorige week had ik hem meegenomen naar mijn opleiding. er was iemand bij die geen hond mee had, dus moest ze met iemand van de aanwezige honden werken. bij een bepaalde oefening gaat ze met milor aan de slag. ze was wat onzeker over hoe ze de oefening moest aanpakken en meteen zie je milor zijn staart de lucht inschieten, dat meisje blokkeren, etc... die maakt zo hard misbruik van iemand zijn zwaktes  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: TerriPoody op januari 18, 2013, 21:16:34
Samen in de zetel, super  :thumbs:
Tja, Milor, klinkt misschien raar maar da's een hond die zo meteen m'n favorietje zou zijn  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 18, 2013, 21:23:57
Samen in de zetel, super  :thumbs:
Tja, Milor, klinkt misschien raar maar da's een hond die zo meteen m'n favorietje zou zijn  :lol:

het is ook een geweldige hond  :thumbs: maar als je een fout maakt, pakt hij je erop, met of zonder zijn tandjes  :mrgreen: en het gekke is dat hij dat met de bewoners in het rusthuis absoluut niet doet. dan laat hij enorm veel toe zonder dat hij erop reageert  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 20, 2013, 14:27:44
milor heeft zonet een time-out verdiend. hij vond het nodig om op Libis zijn kap te zitten, dus mag hij buiten even gaan afkoelen  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op januari 20, 2013, 14:28:34
milor heeft zonet een time-out verdiend. hij vond het nodig om op Libis zijn kap te zitten, dus mag hij buiten even gaan afkoelen  :thumbs:
't is er 't weer voor  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 20, 2013, 14:30:33
't is er 't weer voor  :mrgreen:

idd  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 21, 2013, 21:19:01
Aivic is KO dankzij zijn medicatie denk ik...

daarnet zijn hij en Libis samen naar de DA geweest. samen in de koffer, geen probleem; samen in de wachtzaal, geen probleem; samen bij de DA snoepjes eten, geen probleem :thumbs: toen we thuiskwamen is aivic in zijn zetel gaan liggen en toen ik hem ging aaien, kwam libis er bij staan, ook hier weer geen probleem. zouden mijn yin en yang eindelijk hun evenwicht gevonden hebben?  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Nelweb op januari 22, 2013, 08:02:56
Aivic is KO dankzij zijn medicatie denk ik...

daarnet zijn hij en Libis samen naar de DA geweest. samen in de koffer, geen probleem; samen in de wachtzaal, geen probleem; samen bij de DA snoepjes eten, geen probleem :thumbs: toen we thuiskwamen is aivic in zijn zetel gaan liggen en toen ik hem ging aaien, kwam libis er bij staan, ook hier weer geen probleem. zouden mijn yin en yang eindelijk hun evenwicht gevonden hebben?  :mrgreen:

Ik hoop het voor je  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 26, 2013, 20:18:22
we zijn weer enkele dagen verder en het gaat echt prima tussen Libis en Aivic  :thumbs: ze zijn rustig bij elkaar en maken geen probleem van elkaars aanwezigheid, zelfs niet als ze heel erg dicht bij elkaar zitten (lees: tegen elkaar plakken  :mrgreen:). gisteren hebben ze samen in de living op een kauwbot zitten knauwen. ben wel fier op hen beide  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op januari 26, 2013, 20:20:03
 :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op januari 27, 2013, 12:51:00
Fijn om te lezen wendy :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 27, 2013, 16:46:28
ik ga hier vanavond een foto plaatsen waar ik super fier op ben: Libis en Aivic samen in de zetel  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 27, 2013, 18:46:20
(http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/IMG_4764_zps079c82a5.jpg)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op januari 27, 2013, 18:50:43
 :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op januari 27, 2013, 19:21:23
Knappe foto Wendy !
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 08, 2013, 14:29:00
nu alles tussen Aivic en Libis is uitgeklaard is er een nieuw front ontstaan: aivic versus milor. die twee raken maar niet eens wie waar komt te staan en geen van beiden wil een duimbreed toegeven aan de andere. tot nu toe bleef het beperkt tot wat grommen en blaffen, maar daarnet vonden beide heren het nodig om een stap verder te gaan en een knokpartij te starten. milor had een bal vast die aivic per se ook wou, waarop aivic op milor is geknald. die laat zich natuurlijk niet doen en gaat in het verweer door terug te snauwen. aivic zag zijn kans schoon om door te gaan en heeft milor op de grond proberen te duwen, terwijl hij milor nog wat stevig in zijn flanken heeft zitten bijten. heb aivic er dan maar afgeplukt, even laten kalmeren en een halve minuut later liepen ze weer gezellig samen in de tuin  :zot: Aivic heeft zijn stop-knop dus nog niet gevonden  :muur: aivic had wat bloed op zijn pels hangen, maar ik heb nergens wondjes gevonden. vermoedelijk heeft hij gewoon op zijn tong gebeten...

wordt zeker vervolgd...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op februari 08, 2013, 18:42:51
wendy je verveelt je nooit met zo'n bende  :mrgreen:

Altijd wel wat te beleven hé, succes  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op februari 08, 2013, 19:21:08
ik volg de avonturen met spanning, beter dan een triller op tv  :yes: :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 08, 2013, 23:01:45
van een thriller gesproken... Dakota versus Arabella  :mrgreen:

 (http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/MVI_4882_zps76d7a330.mp4)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 08, 2013, 23:18:43
en zo ging het nog eventjes door... :doh:  zelfs Libis ging zich even moeien  :lol:

 (http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/MVI_4884_zps101c3ba1.mp4)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 08, 2013, 23:28:14
toen hebben we één hond (Dakota) uit de groep gehaald en die vervangen door een boomer ball en er was opeens RUST in de groep  :mrgreen: :thumbs:

 (http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/MVI_4906_zpsfe4dffdb.mp4)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wennie op februari 09, 2013, 02:03:28
Ik heb de negen pagina's in één ruk gelezen.

En ik heb heel erg genoten. Zalige lectuur geschreven door een echte hondendame met massa's geduld en doorzettingsvermoge n!


Wendy, je hebt een "volger" bij!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op februari 09, 2013, 09:49:34
Mooie filmpjes !!  die Arabelle doet het wel keigoed hé.  Ga je haar niet missen  :oops:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 09, 2013, 11:06:03
Ik heb de negen pagina's in één ruk gelezen.

En ik heb heel erg genoten. Zalige lectuur geschreven door een echte hondendame met massa's geduld en doorzettingsvermoge n!


Wendy, je hebt een "volger" bij!

 :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 09, 2013, 11:09:02
Mooie filmpjes !!  die Arabelle doet het wel keigoed hé.  Ga je haar niet missen  :oops:

zij heeft het drijven echt in zich. op wandeling moet ik ze soms stukken aanlijnen omdat ze de andere honden gaat drijven  :doh:
ik ga haar zeker missen. ze heeft een zalig karakter en is een leuke dame om in huis te hebben. als je kijkt naar welke potentieel ze heeft, ondanks haar slechte achterpoot, ben ik enorm benieuwd hoever ze eigenlijk zou geraken.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op februari 09, 2013, 11:31:45
 :thumbs:

Arabella ziet er idd een leuk hondje uit! :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op februari 09, 2013, 16:32:57
Arabella, der is toch een ook vijs los zene en nee niet aan haar poten  :lol:  Ze doet het goed hé met die pootjes/rug van haar  :thumbs:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 09, 2013, 16:47:38
Arabella, der is toch een ook vijs los zene en nee niet aan haar poten  :lol:  Ze doet het goed hé met die pootjes/rug van haar  :thumbs:

 :mrgreen: normale honden komen hier niet binnen  :lol:

ze heeft echt geen last van haar rug en pootjes :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op februari 09, 2013, 16:52:15
:mrgreen: normale honden komen hier niet binnen  :lol:

ze heeft echt geen last van haar rug en pootjes :thumbs:
mja met zo'n baaske  :fuu:

en euhm moet jij niet studeren  :baeh:  Succes hé morgen en laat iets weten  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 09, 2013, 17:20:58
mja met zo'n baaske  :fuu:

en euhm moet jij niet studeren  :baeh:  Succes hé morgen en laat iets weten  :thumbs:

ben bezig  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op februari 09, 2013, 18:28:49
ben bezig  :mrgreen:
examen morgen ??  'k zal duimen  :thumbs: (vanin het asiel- heb zondagsdienst)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 14, 2013, 09:46:38
het is ondertussen duidelijk geworden dat Aivic boven Milor staat  :mrgreen: daarnet waren Aivic en Milor weer in discussie over wie naast het poortje mocht liggen (die plek is dé hotspot in huis :doh: ) en Arabella is er naar aloude gewoonte zich even mee komen bemoeien. ze gaat dan naast Aivic staan en gaat ff leuk meegrommen tegen Milor.... Milor zal Aivic niet corrigeren, maar Arabella heeft wel een flinke pandoering gehad van Milor. nja, eigen schuld, ze moest zich er maar niet mee moeien  :mrgreen:

tussen Libis en Aivic gaat het nog steeds prima. geen gegrom of niets  :thumbs: :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op februari 14, 2013, 10:59:31
Arabella, der is toch een ook vijs los zene en nee niet aan haar poten  :lol:  Ze doet het goed hé met die pootjes/rug van haar  :thumbs:

Waaropp doel je dat er een vijs los is bij Arabella en niet in haar lijf? Gewoon benieuwd hoor! Zie dat in één van de filmpje zo ja, de welke?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op februari 14, 2013, 11:04:38
Je ziet op elk filmpje toch een leuk gek hondje  :weetniet: 
Geniet je nooit gewoon van hoe een hond gek aan het doen is zonder alles tot op de milimeter te analyseren  :eh: :weetniet:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op februari 14, 2013, 19:19:15
Je ziet op elk filmpje toch een leuk gek hondje  :weetniet: 
Geniet je nooit gewoon van hoe een hond gek aan het doen is zonder alles tot op de milimeter te analyseren  :eh: :weetniet:

Tequilla, SORRY! Had het jouw zin niet goed geinterpreteerd.

Zelf vind ik Arabella zo heerlijk dat ik mijn verstand (dat er nog is.... ), moet gebruiken of ik zou ze adopteren, maar ja het gaat nu niet voor mij!
En ja, ik geniet wel degelijk van die filmpjes. Meer nog, hier zitten zo twee clowns ook.............
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op februari 15, 2013, 11:57:48
Me love Arabella en Dakota!!! Dakota heeft echt een pracht lijf!!! :drool:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 04, 2013, 00:13:22
Arabella versus Dakota... van 's morgens tot 's avonds. Dakota wordt echt geterroriseerd door Arabella en Dakota ondergaat dat allemaal maar... en toch blijft Arabella doorgaan. ik vraag me af waarom. misschien geeft Dakota verkeerde signalen? of misschien is Arabella gewoon een ettertje?  :mrgreen:  :denk:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 11, 2013, 22:05:11
leven in de brouwerij daarnet... Dakota begint heel druk te doen omdat ze haar eten gaat krijgen. Arabella vliegt op Dakota, Milor gaat Arabella corrigeren en Aivic vlamt op Milor... Arabella ging dan door op Dakota, Aivic zag zijn kans schoon om Milor stevig te grazen te nemen... veel lawaai, een kluwen van wriemelende honden en wonder boven wonder had geen van allen een schrammetje... Aivic en Miloir heb ik het laten 'uitvechten', Arabella ben ik wel van Dakota gaan plukken en heb ik in de bench gezet aangezien ze van geen ophouden wilde weten...

who needs tv...  :mrgreen:

 
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op maart 11, 2013, 22:58:49
leven in de brouwerij daarnet... Dakota begint heel druk te doen omdat ze haar eten gaat krijgen. Arabella vliegt op Dakota, Milor gaat Arabella corrigeren en Aivic vlamt op Milor... Arabella ging dan door op Dakota, Aivic zag zijn kans schoon om Milor stevig te grazen te nemen... veel lawaai, een kluwen van wriemelende honden en wonder boven wonder had geen van allen een schrammetje... Aivic en Miloir heb ik het laten 'uitvechten', Arabella ben ik wel van Dakota gaan plukken en heb ik in de bench gezet aangezien ze van geen ophouden wilde weten...

who needs tv...  :mrgreen:
ik snap niet dat jij daar zo rustig onder blijft, pfff, hoe weet je nu of het echt menens is of niet ?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wodan op maart 12, 2013, 07:14:15
Wat een ontzettend leuke boel.Gezellig is het niet voor de honden en voor de bazen.Ik zou een oplossing zoeken dat zou voor iedereen het beste zijn
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op maart 12, 2013, 14:11:04
Misschien het topic even van in het begin lezen wodan, als je daar eens tijd voor hebt  :wink:

Ik heb ook een hond die heel fel kan zijn, een puber van bijna 7 maand dan nog. Veel lawaai, zich groot maken, boven de andere hond gaan staan,... maar uiteindelijk doet hij niets. Hij bijt niet. Het is zijn manier om te laten zien dat hij ofwel bepaald gedrag beu is, ofwel de baas wil spelen. Ik schrik er al niet meer van. Maar meneertje wordt wel gecorrigeerd als ik voel/zie dat hij té wordt. Hij mag gerust aangeven dat hij zich niet wil laten berijden (bijvoorbeeld). Maar hij kent zijn grenzen nog niet of hoe moet ik dat zeggen.

Op de duur leer je te zien wanneer het menens is en wanneer niet. Ik heb al verscheidene keren honden bezig gezien waarbij andere mensen zullen denken "amai die zijn elkaar aan het op eten", terwijl dat helemaal niet zo is.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 12, 2013, 17:11:55
Wat een ontzettend leuke boel.Gezellig is het niet voor de honden en voor de bazen.Ik zou een oplossing zoeken dat zou voor iedereen het beste zijn

 :lol: is allemaal normale hondentaal en normale communicatie  :wink:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 12, 2013, 17:13:34
Misschien het topic even van in het begin lezen wodan, als je daar eens tijd voor hebt  :wink:

Ik heb ook een hond die heel fel kan zijn, een puber van bijna 7 maand dan nog. Veel lawaai, zich groot maken, boven de andere hond gaan staan,... maar uiteindelijk doet hij niets. Hij bijt niet. Het is zijn manier om te laten zien dat hij ofwel bepaald gedrag beu is, ofwel de baas wil spelen. Ik schrik er al niet meer van. Maar meneertje wordt wel gecorrigeerd als ik voel/zie dat hij té wordt. Hij mag gerust aangeven dat hij zich niet wil laten berijden (bijvoorbeeld). Maar hij kent zijn grenzen nog niet of hoe moet ik dat zeggen.

Op de duur leer je te zien wanneer het menens is en wanneer niet. Ik heb al verscheidene keren honden bezig gezien waarbij andere mensen zullen denken "amai die zijn elkaar aan het op eten", terwijl dat helemaal niet zo is.

dat was gisteren ook even zo... gelukkig ken ik ondertussen mijn honden en weet ik wanneer ik moet tussenkomen en wanneer niet
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 13, 2013, 14:07:26
ik snap niet dat jij daar zo rustig onder blijft, pfff, hoe weet je nu of het echt menens is of niet ?

intuïtie en ervaring denk ik  :denk:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 13, 2013, 14:10:30
ik heb de indruk dat het tussen Milor en Aivic uitgeklaard begint te raken. Milor zal sneller 'passen' voor Aivic en minder op zijn eigen strepen staan tov hem. hout vasthouden natuurlijk, maar ik denk dat hun laatste incident wel een cruciaal moment is geweest in hun onderlinge relatie... (net zoals Libis en Aivic enkele maanden geleden. sindsdien is er geen enkel incident meer geweest tussen hen  :thumbs: )
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op maart 13, 2013, 15:12:08
ik heb de indruk dat het tussen Milor en Aivic uitgeklaard begint te raken. Milor zal sneller 'passen' voor Aivic en minder op zijn eigen strepen staan tov hem. hout vasthouden natuurlijk, maar ik denk dat hun laatste incident wel een cruciaal moment is geweest in hun onderlinge relatie... (net zoals Libis en Aivic enkele maanden geleden. sindsdien is er geen enkel incident meer geweest tussen hen  :thumbs: )

Dat zal, volges mij, nog afhangen van de ene bron tot de andere bron!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 13, 2013, 16:54:32
Dat zal, volges mij, nog afhangen van de ene bron tot de andere bron!

bedoel je van de honden zelf?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op maart 13, 2013, 16:56:34
Ik denk dat er bedoeld wordt hoe de honden op elkaar reageren, in aanwezigheid van een bepaalde bron. Bijvoorbeeld voedsel, andere hond, andere personen,...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 13, 2013, 16:59:24
Ik denk dat er bedoeld wordt hoe de honden op elkaar reageren, in aanwezigheid van een bepaalde bron. Bijvoorbeeld voedsel, andere hond, andere personen,...

helemaal voorbij is het nog zeker niet, maar het zal in frequentie wel minderen, aangezien Milor ondertussen ook al een paar keer ondervonden heeft dat Aivic's wil wet is. hij zal sneller een stapje opzij zetten ipv het conflict aan te gaan
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op maart 14, 2013, 01:55:42
bedoel je van de honden zelf?

Ja, van de honden zelf uit. Het is niet omdat één hond de duimen legt voor één iets, hij dit ook op doet voor iets anders. Dus, een hond die past voor een andere hond in één specifieke situatie of tegenover één bepaald "item", dit ook zal doen in een andere situatie of een andere prikkel is niet gezegd. Bijv. waken de hond die alarm slaat is niet noodzakelik de hond die het initiatief neemt of bepaald wat te doen rustig afwachten gaan kijken of hoe dan ook reageren.

Ik denk dat er bedoeld wordt hoe de honden op elkaar reageren, in aanwezigheid van een bepaalde bron. Bijvoorbeeld voedsel, andere hond, andere personen,...

Ja zoiets bedoel ik! In een groep is de taakverdeling ook een factor. En baas over een bron is niet de baas over een andere bron.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op maart 14, 2013, 02:02:57
helemaal voorbij is het nog zeker niet, maar het zal in frequentie wel minderen, aangezien Milor ondertussen ook al een paar keer ondervonden heeft dat Aivic's wil wet is. hij zal sneller een stapje opzij zetten ipv het conflict aan te gaan

Het is natuurlijk niet uitgesloten dat Millor het initiatief om niet in conflikt te gaan niet zal uitbreiden. Wie legt er dan de duimen?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 14, 2013, 06:01:18
Het is natuurlijk niet uitgesloten dat Millor het initiatief om niet in conflikt te gaan niet zal uitbreiden. Wie legt er dan de duimen?

Milor zal passen, daar ben ik vrij zeker van :wink: hij heeft niet de capaciteiten zoals Aivic heeft om de leiding te nemen
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 17, 2013, 11:38:18
Arabella moet hier zo snel mogelijk vertrekken of ik wring haar nek om... wat een ruziestoker  :silenced:  en Dakota ben ik vandaag ook liever kwijt dan rijk. ben echt kwaad op die twee. laat ze maar ver uit mijn buurt blijven vandaag :bla:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op maart 17, 2013, 18:26:53
Arabella moet hier zo snel mogelijk vertrekken of ik wring haar nek om... wat een ruziestoker  :silenced:  en Dakota ben ik vandaag ook liever kwijt dan rijk. ben echt kwaad op die twee. laat ze maar ver uit mijn buurt blijven vandaag :bla:

Vrouwen niets dan miserie  :vuistje: :vuistje: :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op maart 17, 2013, 20:27:22
Arabella moet hier zo snel mogelijk vertrekken of ik wring haar nek om... wat een ruziestoker  :silenced:  en Dakota ben ik vandaag ook liever kwijt dan rijk. ben echt kwaad op die twee. laat ze maar ver uit mijn buurt blijven vandaag :bla:
vertel  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 17, 2013, 20:32:58
vertel  :mrgreen:

Aivic corrigeert Milor en die twee onnozele trezen vlammen gewoon bovenop Milor, beginnen in zijn poten en kop te bijten  :zot: Arabella was daarvoor al de boel ana het opstoken door Milor te ambeteren. toen die uiteindelijk teruggromde naar Arabella, is Aivic er tussengekomen... het klein venijn  :twistedevil:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ilsey op maart 17, 2013, 20:39:06
Aivic doet mij een beetje denken aan Boogie dan, als er in huis onrust gestookt wordt (bvb tss de poezen, of zelfs gewoon een gezinslid dat iets te wild aan het bewegen is door weetikveelwat) dan komt hij de onruststoker direct corrigeren als het hem niet aanstaat (lees: meestal als hij rustig wil slapen)

Zo heeft mijn zus eens een piets in haar bil gekregen, hij was echt pijlsnel, toen er voetbal op tv was (die superbelangrijke match van lokeren vorig jaar) en ze begon te gillen dat het goal was. Meneer lag te dutten en dat stond hem niet aan *vlam* *piets* mijn zus helemaal verstomd en hij zat alweer te kwispelen voor haar neus, hij voelt zich precies altijd schuldig vlak erachter  :lol:

Als er spanning tss de katten is, dan springt hij ook direct recht, maarja die 2 dat lukt hem niet om die te corrigeren, de onruststoker van dienst (is altijd dezelfde kat) die is pijlsnel weg vanaf hij in haar zicht komt. Dan blaft hij maar wat.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: bingo op maart 21, 2013, 13:54:34
u zal assertiever moeten worden en de roedelleider zijn,castreren zal dan ook helpen.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: TerriPoody op maart 21, 2013, 13:59:58
u zal assertiever moeten worden en de roedelleider zijn,castreren zal dan ook helpen.

Geen zorgen, Wendy weet heel goed waar ze mee bezig is  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op maart 21, 2013, 14:28:27
u zal assertiever moeten worden en de roedelleider zijn,castreren zal dan ook helpen.

Waaruit maakt jij op dat Wendy niet assertief genoeg is?

Heb je het gehele topics doorgenomen?
Wat is voor jou "een roedelleider"?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op maart 21, 2013, 14:58:40
 :lol: da's een goei
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: koenv op maart 21, 2013, 15:03:17
u zal assertiever moeten worden en de roedelleider zijn,castreren zal dan ook helpen.

Het zijn wel de vrouwen die ambetant doen hé.  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op maart 21, 2013, 16:03:47
Het zijn wel de vrouwen die ambetant doen hé.  :wink:

 :vuistje: :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op maart 21, 2013, 16:12:24
Het zijn wel de vrouwen die ambetant doen hé.  :wink:

 :mrgreen:

u zal assertiever moeten worden en de roedelleider zijn,castreren zal dan ook helpen.

 :lol:  :lol:
excuus, kmag met da antwoord ni lachen  :shifty:

bij ons zeggen ze dan: moe mag ik ook es iet zeggen

 :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 21, 2013, 17:47:04
u zal assertiever moeten worden en de roedelleider zijn,castreren zal dan ook helpen.

concrete tips misschien?  :mrgreen:

behalve aivic zijn ze allemaal gecastreerd. aivic gebruikt correcte hondentaal, dus ik zie niet waarom ik die zou moeten castreren. mocht er hormonaal iets mis zijn, waren zijn ballen er al lang af geweest :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 21, 2013, 17:47:54
Het zijn wel de vrouwen die ambetant doen hé.  :wink:

de vrouwen zijn ook gecastreerd hoor  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: maart op maart 21, 2013, 18:03:41
Het zijn wel de vrouwen die ambetant doen hé.  :wink:

die kun je ook castreren hoor, wordt zelfs meestal ook gedaan én zou ik zelf ook laten doen moest ik er één laten helpen  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: bingo op maart 21, 2013, 19:54:21
ik dacht hier enkel te helpen,mijn excuses voor het niet aangekondigde foute antwoord.
ps.indien u kalm en assertief genoeg bent zal het aan de hond liggen :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 21, 2013, 19:56:30
ik dacht hier enkel te helpen,mijn excuses voor het niet aangekondigde foute antwoord.
ps.indien u kalm en assertief genoeg bent zal het aan de hond liggen :vuistje:

de welke van de 7?  :mrgreen:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: bingo op maart 21, 2013, 20:29:37
de nieuwe denk ik,dit lees ik op een ander onderwerp:de nieuwe rangorde wordt meer dan waarschijnlijk: de nieuwe, dan libis, dan kyra.
Kijk ik ben niet van plan te beweren meer kennis te hebben dan u,vind het knap een vrouw met 7 honden,chapeau.
wou enkel helpen sorry.
 


Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 21, 2013, 20:53:46
de nieuwe denk ik,dit lees ik op een ander onderwerp:de nieuwe rangorde wordt meer dan waarschijnlijk: de nieuwe, dan libis, dan kyra.
Kijk ik ben niet van plan te beweren meer kennis te hebben dan u,vind het knap een vrouw met 7 honden,chapeau.
wou enkel helpen sorry.

ik heb idd een roedel waar de verhoudingen nog niet voor 100% vast staan, maar wel voor 99% en waarbij enkele heethoofden per se nog hun status willen bewijzen tov de anderen. daarbij heb ik bijna allemaal 'ontwrichte' honden bij elkaar zitten, die door samen te leven enorm goed hondentaal hebben geleerd. dat er soms wat strubbelingen zijn vind ik eigenlijk wel normale communicatie. wat het momenteel lekker ingewikkeld maakt, is de mix van een heethoofd die graag ruzie stookt, maar wel sociaal is, een niet-gesocialiseerde/asociale hond die nu pas leert om in een roedel te leven en niet begrijpt hoe sommige dingen in een roedel (of honden algemeen)werken (te vergelijken met iemand met autisme), een haantje-de-voorste, een hond die denkt dat hij alfa is (maar dat uiteraard absoluut niet is, maar proberen kan geen kwaad  :mrgreen:) en een hond die altijd de ranghogere is geweest en nu een stapje opzij moet doen voor het haantje-de-voorste. daarbij komt nog dat geen van allen (met uitzondering van kyra en ws gipsy) nooit een degelijke opvoeding door mensen gehad hebben... leuke combinatie, nietwaar?  :mrgreen:

ik apprecieer uw bijdrage, maar ik denk eerlijk gezegd dat ze niet helemaal to the point was (en vandaar de reacties van de mensen die mij irl kennen)  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op maart 21, 2013, 21:08:55
't is altijd een beetje lastig als je nieuw bent op het forum, wees welkom Bingo, zeker in de topic's  van Wendy : daar is meestal wel veel te beleven en voor mij nog véél te leren (ik ben nog maar aan mijn eerste slecht gesocialiseerde hond :vuistje:).
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: bingo op maart 21, 2013, 21:22:21
nu heb ik een goed beeld over u kennis en eigenlijk heb jij helemaal geen hulp nodig,ik zag hoe moet dit nu verder en dacht die mevrouw is radeloos.
Ik had mij ook beter even voorgesteld:ik ben zeno van meenen,heb een uitlaatdienst,m'n echtgenote een toilettage.
verder ben ik Cesar Millan ambassador en community packleader of gemeenschapsroedell eider tot u dienst, vandaar dat ik zo behulpzaam wou zijn.
groeten,Zeno.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 21, 2013, 21:29:26
nu heb ik een goed beeld over u kennis en eigenlijk heb jij helemaal geen hulp nodig,ik zag hoe moet dit nu verder en dacht die mevrouw is radeloos.
Ik had mij ook beter even voorgesteld:ik ben zeno van meenen,heb een uitlaatdienst,m'n echtgenote een toilettage.
verder ben ik Cesar Millan ambassador en community packleader of gemeenschapsroedell eider tot u dienst, vandaar dat ik zo behulpzaam wou zijn.
groeten,Zeno.

bij het begin van dit topic heb ik idd wel even serieus moeten nadenken over hoe ik de situatie zou gaan aanpakken. en tijd brengt altijd raad  :mrgreen:  hoe het nu gaat, is maar een fractie van hoe het geweest is enkele maanden geleden  :thumbs:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: DarrenRastaKaité op maart 21, 2013, 21:50:01
Oei oei  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op maart 21, 2013, 22:31:52
twas goed bedoeld, maar een beetje in het verkeerde topic  e
radeloos heb ik wendy nog nooit gezien (en ze is ocharme met mij op da vliegtuig gestapt... ik zou het zelf ni doen  :lol:), maar al wel veel radelozen naar Wendy zien gaan...

en als cesar millan fan, wees welgekomen op dit forum en leer hier heel veel bij  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op maart 21, 2013, 23:21:32
nu heb ik een goed beeld over u kennis en eigenlijk heb jij helemaal geen hulp nodig,ik zag hoe moet dit nu verder en dacht die mevrouw is radeloos.
Ik had mij ook beter even voorgesteld:ik ben zeno van meenen,heb een uitlaatdienst,m'n echtgenote een toilettage.
verder ben ik Cesar Millan ambassador en community packleader of gemeenschapsroedell eider tot u dienst, vandaar dat ik zo behulpzaam wou zijn.
groeten,Zeno.

Wilt dus dt zeggen dat CM ambassador niet eerst alle mogelijke beschikbare informatie moeten doornemen vooral eer een raad of een uitspraak te doen ?

ps Honden leven met ons in een groep en niet in een roedel!!!!!!!!! We behoren niet tot dezelfde soort enz..........
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op maart 22, 2013, 19:27:26
Wilt dus dt zeggen dat CM ambassador niet eerst alle mogelijke beschikbare informatie moeten doornemen vooral eer een raad of een uitspraak te doen ?

 :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 22, 2013, 21:37:14
moedig van Arabella om daarnet Aivic uit te dagen. ze is wel van een kale kermis thuisgekomen  :mrgreen:Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op maart 22, 2013, 23:19:59
:vuistje:

Ik kon het echt niet laten, sorry!

Zo dom vond ik het MAAR WIE BEN IK?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op maart 27, 2013, 10:09:36
.
indien je denkt dat castratie kan helpen, dan zou ik zeker de suprelorin eerst proberen, maar besef wel dat je dan eerst een 6-8 weken een versterkend gedrag oiv testosteron gaat meemaken...
een niet onbelangrijk minpunt van deze castratiechip die ik er daarnet niet had bij vermeld  :oops:

Ik was aan't googlen op suprelorin en kwam u reactie tegen ...

Wij zijn aan week 2 en k'heb ne serieuse tegenslag gehad op de HS gisteren  :lol: :lol: Aangezien ik liet weten aan de instructeur (die vond ook al dat'm zo raar deed  :lol: :lol: :lol: ) dat hij het implantaat kreeg, hadden we alle twee zoiet van: dit heeft geen nut, hij reageerde echt heftig op alles en iedereen, t'es gewoon die chip die serieus zijn werk aan het doen is ! En ik ben van de pleine afgestapt ...  :mrgreen: :mrgreen: Volgende keer beter, en hopelijk - door de paasvakantie - krijgen ze een rustige Saint te zien  :vuistje: :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op maart 27, 2013, 18:37:12
Ik kon het echt niet laten, sorry!

Zo dom vond ik het MAAR WIE BEN IK?

'T was een goeie
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 27, 2013, 18:58:05
en vandaag hebben Milor en Aivic samen 'geworsteld'... en t was plezant  :thumbs: soms snap ik die honden niet hoor  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op maart 27, 2013, 19:59:50
en vandaag hebben Milor en Aivic samen 'geworsteld'... en t was plezant  :thumbs: soms snap ik die honden niet hoor  :doh:

Maar zij ons ook niet hoor ... YOU throw it... YOU fetch it  :fuu: :fuu: :fuu:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 28, 2013, 23:51:35
Arabella heeft weer eens mooi de boel op stelten gezet... ze kon Dakota weer eens niet met rust laten en die trezebees laat zich maar gewoon doen  :doh: Kyra corrigeert Arabella dan wel, maar die steekt naar alles en iedereen haar figuurlijke middenvinger op...

heb ze dan maar buiten gezet om wat af te koelen :mrgreen: en toen was het opeens rustig in huis  :lol:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op maart 29, 2013, 01:05:02
Arabella heeft weer eens mooi de boel op stelten gezet... ze kon Dakota weer eens niet met rust laten en die trezebees laat zich maar gewoon doen  :doh: Kyra corrigeert Arabella dan wel, maar die steekt naar alles en iedereen haar figuurlijke middenvinger op...

heb ze dan maar buiten gezet om wat af te koelen :mrgreen: en toen was het opeens rustig in huis  :lol:

 :doh:
ze loopt een bekke spastisch, maar aan haren toot zalt ook ni liggen he  :doh: daar is niks mis mee...  :lol:

hebt ge uwen tv al buitengesmeten?  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op maart 29, 2013, 01:14:56
die Arabella joh !  seffens ga ik ze nog adopteren  :mrgreen:  kwestie van mijne Jos te entertainen  :rolf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 29, 2013, 06:50:19
:doh:
ze loopt een bekke spastisch, maar aan haren toot zalt ook ni liggen he  :doh: daar is niks mis mee...  :lol:

hebt ge uwen tv al buitengesmeten?  :mrgreen:

nen tv, wat is dat?  :weetniet: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op maart 29, 2013, 08:19:27
nen tv, wat is dat?  :weetniet: :mrgreen:

ma vooral, wie heeft da nu nodig allé  :weetniet:

 :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op maart 29, 2013, 11:17:12
ma vooral, wie heeft da nu nodig allé  :weetniet:

 :mrgreen:

met 2 honden heb ik dat al veel minder nodig, dus idd met nog meer honden kan ik snappen dat je het helemaal niet meer nodig hebt :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op maart 31, 2013, 01:00:19
Maar zij ons ook niet hoor ... YOU throw it... YOU fetch it  :fuu: :fuu: :fuu:


 :thumbs: :thumbs: :thumbs: Zo helemaal erop!!

P.S. Bingo zalhet misschien hun wel leren
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofieketje op maart 31, 2013, 04:01:19
met 2 honden heb ik dat al veel minder nodig, dus idd met nog meer honden kan ik snappen dat je het helemaal niet meer nodig hebt :vuistje:

Zet daar nog een terrarium bij en de TV word helemaal overbodig  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op maart 31, 2013, 11:45:23
Tof! Welke beestjes bevolken het terrarium?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofieketje op maart 31, 2013, 11:50:12
Tof! Welke beestjes bevolken het terrarium?

Ik heb er nog maar 1tje hoor  :cheeky: (een korenslang; maar haar terrarium staat 'toevallig' op de plaats waar men tv vroeger stond  :mrgreen:)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op maart 31, 2013, 11:58:49
 :loved: Ik heb er vroeger ook gehouden, heel mooie slangen vind ik. Mijn vriend wil ooit terug een terrarium maar voorlopig is daar geen plaats voor.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofieketje op maart 31, 2013, 12:01:31
:loved: Ik heb er vroeger ook gehouden, heel mooie slangen vind ik. Mijn vriend wil ooit terug een terrarium maar voorlopig is daar geen plaats voor.

Ach, voor een gutje heb je toch niet veel plaats nodig he!  :fuu: :hmpf: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op maart 31, 2013, 12:02:39
Mijn aquarium staat hier ook nog  :shifty:  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofieketje op maart 31, 2013, 12:02:50
By the way --> http://www.hondenvrienden.be/forum/tussen-pot-en-poot/reptielentopic/80/ (http://www.hondenvrienden.be/forum/tussen-pot-en-poot/reptielentopic/80/)  :fuu:
Anders krijgen we sffs misschien klachten van Wendy  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofieketje op maart 31, 2013, 12:03:32
Mijn aquarium staat hier ook nog  :shifty:  :vuistje:

Maar dat staat er al, dus dat telt nie officieel he  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 31, 2013, 15:20:40
By the way --> http://www.hondenvrienden.be/forum/tussen-pot-en-poot/reptielentopic/80/ (http://www.hondenvrienden.be/forum/tussen-pot-en-poot/reptielentopic/80/)  :fuu:
Anders krijgen we sffs misschien klachten van Wendy  :lol:


 :offtopic: :ontopic:

 :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofieketje op maart 31, 2013, 15:29:38

 :offtopic: :ontopic:

 :mrgreen:

Kzal eraan denken als ik nog eens punten stort  sé  :baeh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op maart 31, 2013, 19:10:36
Kzal eraan denken als ik nog eens punten stort  sé  :baeh:

 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op april 02, 2013, 20:10:41
Bij deze mag 'k Wendy niet meer horen klagen over den Aivic  :hmpf: :lol:, die heeft zich dit weekend gewoonweg SUPER gedragen, 2 dagen Beba, 2 dagen knuffelen en likjes geven (tot groot jolijt van diegene die de kusjes in ontvangst mochten nemen).  Flinke vent en mercie aan 't baasje om te komen  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 02, 2013, 20:24:30
Bij deze mag 'k Wendy niet meer horen klagen over den Aivic  :hmpf: :lol:, die heeft zich dit weekend gewoonweg SUPER gedragen, 2 dagen Beba, 2 dagen knuffelen en likjes geven (tot groot jolijt van diegene die de kusjes in ontvangst mochten nemen).  Flinke vent en mercie aan 't baasje om te komen  :thumbs:

ikke klagen over Aivic?  :weetniet: :mrgreen: hij was geweldig en dat voor de eerste keer dat hij zoiets deed  :thumbs: heel professioneel  :mrgreen:

heel graag gedaan trouwens!  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op april 02, 2013, 20:26:27
ikke klagen over Aivic?  :weetniet: :mrgreen: hij was geweldig en dat voor de eerste keer dat hij zoiets deed  :thumbs: heel professioneel  :mrgreen:

heel graag gedaan trouwens!  :thumbs:
't was precies nen echten  :lol:  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 02, 2013, 22:59:19
hoppaaa... Aivic heeft Milor gevloerd... en terecht!  :thumbs: Milor bleef maar uitdagen en heeft dus een saflet gekregen van wittekop  :lol: of Milor er iets uit geleerd heeft? ik denk het niet  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: koenv op april 03, 2013, 09:49:03
hoppaaa... Aivic heeft Milor gevloerd... en terecht!  :thumbs: Milor bleef maar uitdagen en heeft dus een saflet gekregen van wittekop  :lol: of Milor er iets uit geleerd heeft? ik denk het niet  :doh:

Ippon ! :-)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 06, 2013, 23:37:45
daarnet had ik de verkeerde hond mee op wandeling. ik was op wandel met Dakota, Libis en Gipsy. op een gegeven moment passeren we een bedrijventerrein met twee fel wakende duitse herders. Libis werd er nerveus van en ik had mij al schrap gezet voor een geflipte uitval van Dakota... maar die bekeek die honden niet eens  :shock: ze bleef er rustig onder en zo kon ik mij op Libis concentreren  :thumbs:
wat verder in het bos mocht ze los van mij en ze luisterde opvallend goed als ik haar terugriep  :dance:
en toen we bijna terug thuis waren, moest Libis nog even zijn gevoeg doen en wonder boven wonder ging Dakota gewoon naast mij zitten zonder dat ik iets gevraagd had, heel rustig alsof het de normaalste zaak ter wereld ik  :shock:  :lol: ik was enorm aangenaam verrast door deze onvoorziene wending  :lol:  :lol:van hyperactieve, domme, lompe, nerveuze hond naar aangename, rustige, lieve, gehoorzame hond  :thumbs: wie had dat ooit gedacht  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op april 07, 2013, 14:18:52
labrador ziet het licht!  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 07, 2013, 14:20:22
labrador ziet het licht!  :mrgreen:

en had even een non-blond moment  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op april 07, 2013, 14:24:27
de lab van de buren gepikt? :p
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op april 07, 2013, 14:28:38
en had even een non-blond moment  :mrgreen:

da zal nog bij milor gezeten hebben  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 11, 2013, 18:29:03
en toen was het rustig in huis...

nu Arabella weg is, is er veel meer rust in huis  :yes: (maar toch mis ik haar geblaf en haar onnozele fratsen  :mrgreen: )

Dakota heeft mij gisteren helemaal verbaasd toen ze zonder problemen bij andere honden kwam. normaal zou ze die aanvliegen, maar gisteren maakte ze een speelboog en wou ze ermee gaan spelen  :lol: begrijpen wie begrijpen kan  :zot:

Kyra is supergemotiveerd tegenwoordig om oefeningetjes te doen. heb ze daarnet wat nieuws geleerd: boom knuffelen  :mrgreen:

en Aivic is een geweldige dans-sam. die doet dogdance dus zoooo graag (en goed)  :thumbs:

straks nog wat verzinnen voor milor en libis
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op april 11, 2013, 18:42:09
 :thumbs: :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op april 11, 2013, 20:37:10
Henk zei gisteren, 't gaat daar nu zo stil zijn, we gaan dringend moeten uitkijken naar nog een herplaats-sam  :fuu: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 11, 2013, 20:40:37
Henk zei gisteren, 't gaat daar nu zo stil zijn, we gaan dringend moeten uitkijken naar nog een herplaats-sam  :fuu: :mrgreen:

ik zal eens vragen aan Bart of hij ne pup van Aivic en Lotus ziet zitten  :whoea: :whoea: :whoea: :whoea:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op april 11, 2013, 20:45:09
ik zal eens vragen aan Bart of hij ne pup van Aivic en Lotus ziet zitten  :whoea: :whoea: :whoea: :whoea:
Heb je alles ingevuld om hem te laten aankeuren op de clubmatch?  Anders zou hij wel een mogelijkheid zijn voor met tijd  :fuu: ... allé als Lolo ooit beslist om eerst loops te worden en een eerste nest probleemloos op de wereld zet en er niet teveel van afziet en en en ... allé in 't kort als alles eens wil meezitten
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 11, 2013, 20:47:26
Heb je alles ingevuld om hem te laten aankeuren op de clubmatch? Anders zou hij wel een mogelijkheid zijn voor met tijd  :fuu: ... allé als Lolo ooit beslist om eerst loops te worden en een eerste nest probleemloos op de wereld zet en er niet teveel van afziet en en en ... allé in 't kort als alles eens wil meezitten

 :thumbs: heb alles ingevuld denk ik
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op april 11, 2013, 20:51:03
boomknuffelen :rofl:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op april 11, 2013, 20:59:35
:thumbs: heb alles ingevuld denk ik
we gaan dit weekend de boekjes gaan helpen in elkaar flansen 'k vraag het voor de zekerheid nog eens na of je alles wat nodig is hebt ingevuld  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 11, 2013, 21:01:52
we gaan dit weekend de boekjes gaan helpen in elkaar flansen 'k vraag het voor de zekerheid nog eens na of je alles wat nodig is hebt ingevuld  :thumbs:

ok merci!  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op april 11, 2013, 21:11:34
Deze http://www.srsh.be/documents/doc_bil/BON%20EXPO%20+%20DIRECTIVES%202011%2009.pdf (http://www.srsh.be/documents/doc_bil/BON%20EXPO%20+%20DIRECTIVES%202011%2009.pdf) nog afprinten, volledig invullen tot en met 'handtekening eigenaar'  en dan niet vergeten mee te geven als je hem komt brengen  :thumbs:  Lap heb 'k nog een aankeuring aan m'n been ook  :doh: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op april 11, 2013, 22:52:57
tot aan het stuk van Wendy kan ik nog volgen, de rest is Chinees  :mrgreen:  Ik verwacht nog een update over Milor en Libis.
Toch erg hé, dat je een druktemaker mist  :huggg: :huggg:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 11, 2013, 23:05:56
tot aan het stuk van Wendy kan ik nog volgen, de rest is Chinees  :mrgreen:  Ik verwacht nog een update over Milor en Libis.
Toch erg hé, dat je een druktemaker mist  :huggg: :huggg:

dat chinees gaat over de samojeden clubmatch van volgende week. Tequila gaat die met Aivic lopen  :wink:

Milor en Libis hebben gepuzzeld vanavond  :thumbs: Libis op zijn manier (puzzel half afgebroken) en Milor die er niets van snapt en dwaas naar mij kijkt in de hoop dat ik de snoepjes er voor hem uit haal  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op april 12, 2013, 13:52:41
Milor en Libis hebben gepuzzeld vanavond  :thumbs: Libis op zijn manier (puzzel half afgebroken) en Milor die er niets van snapt en dwaas naar mij kijkt in de hoop dat ik de snoepjes er voor hem uit haal  :doh:

Welke puzzels heb je ?  Ik vind de mijne te gemakkelijk.  Maar ik vind ze te duur om er andere bij te kopen.  Ik dacht dat ik ooit eens iets gezien had op internet van een honden-spel-o-theek (in NL wsch.  :fuu:)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 12, 2013, 14:13:09
Welke puzzels heb je ?  Ik vind de mijne te gemakkelijk.  Maar ik vind ze te duur om er andere bij te kopen.  Ik dacht dat ik ooit eens iets gezien had op internet van een honden-spel-o-theek (in NL wsch.  :fuu:)

iets in deze stijl:http://www.dieren-benodigdheden.nl/dierenwinkel/products/Poker-Box-%252d-hondenspel.html
en dan nog een heel ingewikkelde, waar ze eerst een blok zo moeten draaien dat het snoepje onderin valt

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op april 12, 2013, 15:02:54
Hebde u ondertussen bijgeschoold  ?  :denk:
 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op april 12, 2013, 15:04:02
 :rofl:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op april 12, 2013, 15:07:34
 :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 12, 2013, 15:16:57
Hebde u ondertussen bijgeschoold  ?  :denk:

nee  :oops:

 :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op april 12, 2013, 15:19:47
Jama! Ahzo gaat het nooit lukken eh  :hmpf:
 :whoea:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 12, 2013, 15:21:12
Jama! Ahzo gaat het nooit lukken eh  :hmpf:
 :whoea:

zolang mijn honden het maar zelf weten is het goed  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op april 12, 2013, 18:31:53
Hebt u al iets van Arabella vernomen hoe stelt ze het bij haar nieuwe baasjes? ben wel benieuwd
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 12, 2013, 18:53:07
Hebt u al iets van Arabella vernomen hoe stelt ze het bij haar nieuwe baasjes? ben wel benieuwd

ze doet het daar prima! ze loopt los mee met de fiets naar het paard van de eigenaars, is een drie-vier uur per dag aan de wandel, ze speelt heel graag met de kat des huizes, mag op bed slapen, is 's avonds helemaal uitgeteld en raakte vanmorgen al  niet meer goed wakker omdat ze nog wou slapen  :mrgreen:
die mensen zijn super blij met haar en ik denk dat zij er ook wel graag is  :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op april 12, 2013, 18:54:15
klinkt echt zo super hé! :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 12, 2013, 18:56:41
klinkt echt zo super hé! :thumbs:

heb foto's op FB ;-) komt helemaal goed met haar  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op april 12, 2013, 18:59:29
oeh, checkeeenn :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op april 13, 2013, 18:28:28
ze doet het daar prima! ze loopt los mee met de fiets naar het paard van de eigenaars, is een drie-vier uur per dag aan de wandel, ze speelt heel graag met de kat des huizes, mag op bed slapen, is 's avonds helemaal uitgeteld en raakte vanmorgen al  niet meer goed wakker omdat ze nog wou slapen  :mrgreen:
die mensen zijn super blij met haar en ik denk dat zij er ook wel graag is  :yes:

Dat is nu goed nieuws zie,  :dance: :dance:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op april 14, 2013, 00:19:38
ze doet het daar prima! ze loopt los mee met de fiets naar het paard van de eigenaars, is een drie-vier uur per dag aan de wandel, ze speelt heel graag met de kat des huizes, mag op bed slapen, is 's avonds helemaal uitgeteld en raakte vanmorgen al  niet meer goed wakker omdat ze nog wou slapen  :mrgreen:
die mensen zijn super blij met haar en ik denk dat zij er ook wel graag is  :yes:

Ik be echt blij voor haar en voor jou
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op april 15, 2013, 11:13:15
ze doet het daar prima! ze loopt los mee met de fiets naar het paard van de eigenaars, is een drie-vier uur per dag aan de wandel, ze speelt heel graag met de kat des huizes, mag op bed slapen, is 's avonds helemaal uitgeteld en raakte vanmorgen al  niet meer goed wakker omdat ze nog wou slapen  :mrgreen:
die mensen zijn super blij met haar en ik denk dat zij er ook wel graag is  :yes:

fantastisch!!! :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op april 26, 2013, 15:29:45
Conclusie van een weekje Aivic-sitten:
eerst en vooral: schitterend werk gedaan Wendy, hij is niet meer te herkennen, heeft echt z'n innerlijke rust gevonden  :thumbs:
en voor de rest: 't is een lui doos  :rolf: ofwel is hij aan het uitrusten om er volgende week nog eens deftig in te vliegen  :echtspannend:
Nog wat genieten van de laatste 2 dagen met hem, we gaan hem echt missen  :yes:
En euhm als je op vakantie gaat of je moet hem niet meer hebben  :fuu: zwier je hem maar binnen hé  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 26, 2013, 22:00:07
Conclusie van een weekje Aivic-sitten:
eerst en vooral: schitterend werk gedaan Wendy, hij is niet meer te herkennen, heeft echt z'n innerlijke rust gevonden  :thumbs:
en voor de rest: 't is een lui doos  :rolf: ofwel is hij aan het uitrusten om er volgende week nog eens deftig in te vliegen  :echtspannend:
Nog wat genieten van de laatste 2 dagen met hem, we gaan hem echt missen  :yes:
En euhm als je op vakantie gaat of je moet hem niet meer hebben  :fuu: zwier je hem maar binnen hé  :thumbs:

 :wink:

die is niet lui hoor, die doet net als zijn baasjes: uitrusten en ontstressen op vakantie  :mrgreen:

dat laatste is afgesproken  :thumbs:

merci trouwens dat jullie dit wilden doen. had me geen betere vakantieopvang kunnen inbeelden  :bow:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op april 29, 2013, 14:08:48
:wink:

die is niet lui hoor, die doet net als zijn baasjes: uitrusten en ontstressen op vakantie  :mrgreen:

dat laatste is afgesproken  :thumbs:

merci trouwens dat jullie dit wilden doen. had me geen betere vakantieopvang kunnen inbeelden  :bow:

Ik was vrijdagavond bij Tequila met mijn dames. Aivic was dolverliefd, maar het was helaas niet wederzijds :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 30, 2013, 22:17:14
Ik was vrijdagavond bij Tequila met mijn dames. Aivic was dolverliefd, maar het was helaas niet wederzijds :vuistje:

slechte smaak van uw dames  :hmpf:  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 01, 2013, 09:55:46
Conclusie van een weekje Aivic-sitten:
eerst en vooral: schitterend werk gedaan Wendy, hij is niet meer te herkennen, heeft echt z'n innerlijke rust gevonden  :thumbs:
en voor de rest: 't is een lui doos  :rolf: ofwel is hij aan het uitrusten om er volgende week nog eens deftig in te vliegen  :echtspannend:
Nog wat genieten van de laatste 2 dagen met hem, we gaan hem echt missen  :yes:
En euhm als je op vakantie gaat of je moet hem niet meer hebben  :fuu: zwier je hem maar binnen hé  :thumbs:

lui??? meneer is weer springlevend na zijn vakantie in de vijf-sterren 'chez Lily'  :mrgreen:

nu ja hij is wel braaf  :thumbs:

enkel Milor kan hem maar niet met rust laten (hij gaat er constant voor staan en gaat er tegen grommen, de rotzak  :lol: voor de rest komen die goed overeen, eten die samen, spelen die samen in de tuin etc...  :zot:)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 01, 2013, 18:34:20
Aivic heeft eindelijk Milor gevloerd (en terecht  :thumbs: ) de boodschap was wel heel duidelijk denk ik... maar of Milor hem ook begrepen heeft?  :weetniet:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op mei 01, 2013, 19:33:46
Aivic heeft eindelijk Milor gevloerd (en terecht  :thumbs: ) de boodschap was wel heel duidelijk denk ik... maar of Milor hem ook begrepen heeft?  :weetniet:

 :vuistje: :vuistje: :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op mei 01, 2013, 20:16:09
 :mrgreen: 
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 03, 2013, 18:42:57
het is al even stil tussen aivic en milor... zou het? zou het?????  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op mei 03, 2013, 18:54:59
het is al even stil tussen aivic en milor... zou het? zou het?????  :mrgreen:

wie weet  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 03, 2013, 18:56:52
wie weet  :mrgreen:

 :echtspannend:

het viel me op dat aivic zich vandaag vooral focuste op Dakota (die weer eens lekker debiel aan het doen was  :doh: ) Dakota mocht met geen bal gaan lopen, niet rennen in de tuin, ... zonder dat Aivic er 'commentaar' op had
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op mei 03, 2013, 18:58:51
:echtspannend:

het viel me op dat aivic zich vandaag vooral focuste op Dakota (die weer eens lekker debiel aan het doen was  :doh: ) Dakota mocht met geen bal gaan lopen, niet rennen in de tuin, ... zonder dat Aivic er 'commentaar' op had

allee misschien weer een nieuwe uitdaging :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 03, 2013, 19:01:34
allee misschien weer een nieuwe uitdaging :mrgreen:

jeeeeeeeuuuj  :mrgreen: mijn voordeel daar is dat Dakota zich laat doen door Aivic, dus dat zou snel opgelost moeten zijn  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op mei 03, 2013, 19:03:48
jeeeeeeeuuuj  :mrgreen: mijn voordeel daar is dat Dakota zich laat doen door Aivic, dus dat zou snel opgelost moeten zijn  :lol:

oh op die manier , ja dan zal de pret voor Aivic er snel afzijn  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op mei 03, 2013, 19:26:17
Wendy, als je een uitdaging wilt, k'wil gerust Saint dertussen smijten eh  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

T'es maar een kwestie van te vragen hoor en k'sta morgen aan je deur  :fuu: :fuu:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 04, 2013, 00:20:22
Wendy, als je een uitdaging wilt, k'wil gerust Saint dertussen smijten eh  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

T'es maar een kwestie van te vragen hoor en k'sta morgen aan je deur  :fuu: :fuu:

daar pas ik voor  :mrgreen: dat wordt gewoon nog erger dan oorlog  :doh: :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op mei 04, 2013, 09:28:25
WO III bij Wendy thuis  :whoea:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 04, 2013, 09:40:20
WO III bij Wendy thuis  :whoea:

en IV en V erbij denk ik  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 04, 2013, 17:39:56
Aivic-Milor: 2-0 sinds daarnet

Dakota kreeg een rode kaart wegens zich te gaan bemoeien met iets waar ze geen zaken mee heeft  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op mei 04, 2013, 18:25:22
 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op mei 04, 2013, 18:50:14
 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op mei 04, 2013, 18:55:39
 :vuistje: :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 04, 2013, 21:35:05
3-0

Aivic heeft Milor zonet weer gevloerd en heeft er bijna een kwartier over gestaan. heel duidelijk en correct gedaan van Aivic. als Milor nu eens het verstand had om zich daar ook figuurlijk bij neer te leggen he  :muur:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op mei 04, 2013, 21:47:19
Geen wonder dat den Aivic zo moe was, hij is bijna weer toe aan vakantie  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 04, 2013, 21:48:52
Geen wonder dat den Aivic zo moe was, hij is bijna weer toe aan vakantie  :mrgreen:

idd...  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op mei 04, 2013, 21:51:22
idd...  :mrgreen:
Henk zegt: en Wendy is er misschien ook aan toe  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 04, 2013, 21:52:50
Henk zegt: en Wendy is er misschien ook aan toe  :lol:

 :lol: voor mij of voor Aivic?  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op mei 04, 2013, 22:05:25
:lol: voor mij of voor Aivic?  :mrgreen:
Henk zegt dat je gerust mee op vakantie mag komen met Aivic  :vuistje: :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 04, 2013, 22:06:11
Henk zegt dat je gerust mee op vakantie mag komen met Aivic  :vuistje: :vuistje:

 :cheer: :cheer: :cheer:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 04, 2013, 22:20:51
Milor gevloerd...

(http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/IMG_5912_zps3c108ed8.jpg) (http://s433.photobucket.com/user/wendy_hostyn/media/IMG_5912_zps3c108ed8.jpg.html)

(http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/IMG_5920_zpsabe09dac.jpg) (http://s433.photobucket.com/user/wendy_hostyn/media/IMG_5920_zpsabe09dac.jpg.html)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op mei 04, 2013, 22:27:27
lol, paparazzi 8) :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 04, 2013, 22:32:02
lol, paparazzi 8) :lol:

 :mrgreen: ik hou ze wel altijd in het oog, maar kom bij zoiets niet tussen. camera is wel altijd in de buurt met zo'n bende  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op mei 04, 2013, 22:41:30
camera is wel altijd in de buurt met zo'n bende  :lol:
Daar heb ik nu eens bewondering voor sè, ik kom meestal te laat met camera en als ik al op tijd ben steekt er geen kaart in  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op mei 04, 2013, 22:45:25
ja da zal wel! :mrgreen: zou bij mij ook zo zijn :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 05, 2013, 13:41:20
Aivic loopt na gisteren met een blauw oog rond en Milor met een mankepoot. doet me denken aan een bende pubers na een caféruzie  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op mei 05, 2013, 18:28:14
 :lol: :lol: :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op mei 05, 2013, 20:39:20
Aivic loopt na gisteren met een blauw oog rond en Milor met een mankepoot. doet me denken aan een bende pubers na een caféruzie  :doh:
:lol: ik wil ne foto van Aifke met een blauw oog  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 10, 2013, 23:46:41
mankepoot is precies weer beter, maar hij heeft toch al minder noten op zijn zang dan voor 'de clash'.

Libis ging daarnet Aivics mondhoeken aflikken  :shock:

en Dakota wordt een luie hond in huis... en dat is iets wat we NOOIT hadden kunnen denken of voorspellen :lol: de wonderen zijn dus de wereld nog niet uit  :mrgreen: 
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op mei 11, 2013, 19:12:34
Dat is prachtig Wendy, ik geniet toch zo van uw stukjes  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 12, 2013, 21:04:10
en Milor is weer eens gevloerd  :doh: na een uur uitdagen was voor Aivic de maat vol en heeft hij Milor nog eens op de grond gelegd. Milor is wel heeeeel hardleers, ik vraag me af of hij wel een collie is en geen terriër ofzo  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op mei 13, 2013, 19:00:18
 :rolf: :rolf: :whoea: :rofl:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op mei 13, 2013, 19:39:14
 :lol: :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op mei 13, 2013, 20:14:07
zo grappig  :rolf:

:lol: ik wil ne foto van Aifke met een blauw oog  :mrgreen:
Dat had ik ook wel eens willen te zien  :cheeky:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op mei 14, 2013, 22:04:45
en Milor is weer eens gevloerd  :doh: na een uur uitdagen was voor Aivic de maat vol en heeft hij Milor nog eens op de grond gelegd. Milor is wel heeeeel hardleers, ik vraag me af of hij wel een collie is en geen terriër ofzo  :mrgreen:

Milor heeft misschien een zelfde karatertrek dan jij = volhouden, kan dat?


P.S. Wordt Milor gevloerd of vloert hij zichzelf?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 14, 2013, 22:09:04
Milor heeft misschien een zelfde karatertrek dan jij = volhouden, kan dat?


P.S. Wordt Milor gevloerd of vloert hij zichzelf?

hij geeft idd niet gemakkelijk op, net als zijn baasje  :shifty:

hij wordt gevloerd  :wink: Aivic haalt hem heel professioneel onderuit  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op mei 15, 2013, 00:23:44
hij geeft idd niet gemakkelijk op, net als zijn baasje  :shifty:

hij wordt gevloerd  :wink: Aivic haalt hem heel professioneel onderuit  :mrgreen:

Dat zou ik eens willen zien!!!

Al is dat niet u!it ongeeloof!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 18, 2013, 15:05:04
de wonderen zijn de wereld nog niet uit... daarnet waren Aivic en Milor aan het spelen  :lol: je weet wel, zo'n worstel-gevechtje. het ging er heel vriendschappelijk aan toe  :thumbs: af en toe moest Aivic wel even zijn positie bevestigen met een dominante handeling (meestal gaat hij gewoon met zijn voorpoten op Milor staan  :mrgreen: ) maar daarna ging het gewoon leuk verder  :dance:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op mei 18, 2013, 18:26:50
de wonderen zijn de wereld nog niet uit... daarnet waren Aivic en Milor aan het spelen  :lol: je weet wel, zo'n worstel-gevechtje. het ging er heel vriendschappelijk aan toe  :thumbs: af en toe moest Aivic wel even zijn positie bevestigen met een dominante handeling (meestal gaat hij gewoon met zijn voorpoten op Milor staan  :mrgreen: ) maar daarna ging het gewoon leuk verder  :dance:

Tof :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op mei 18, 2013, 18:56:33
Super Aivic :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 19, 2013, 10:10:51
wil iemand Milor adopteren? ik plak dat varken sebiet tegen de muur!  :bla:

hij was zoals gebruikelijk Aivic weer eens aan het uitdagen... wat uitgemond is in een 'gevecht' met vier honden  :muur: (Aivic had milor vast, Libis is op Aivic gevlogen, Dakota op Milor en Aivic - ze wist niet goed wat kiezen denk ik  :zot:)

en dan haalt ge die uit elkaar en doen die verder alsof er niets gebeurd is  :muur: :muur: :muur: ook geen enkele met wondjes ofzo...

en sebiet spelen die weer gewoon alsof het de beste maatjes zijn...

varkens zijn het, VARKENS!!!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op mei 19, 2013, 10:22:36
Ik wil wisselen tegen Mira  :mrgreen: (sinds gisteren weer helemaal naar AF : nog geen seconde buiten en al piepen en keffen  :muur: :muur:  Helemaal van nul herbeginnen, wat is er fout gegaan  :denk: )
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 19, 2013, 10:23:55
Ik wil wisselen tegen Mira  :mrgreen: (sinds gisteren weer helemaal naar AF : nog geen seconde buiten en al piepen en keffen  :muur: :muur:  Helemaal van nul herbeginnen, wat is er fout gegaan  :denk: )

deal  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 22, 2013, 19:02:18
ondertussen is het al 10-0 voor Aivic  :doh:

maar... milor begint wel al vaker te passen voor wittekop  :thumbs: we zijn er nog niet, maar ik merk wel verandering tussen die twee. komt helemaal goed  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 24, 2013, 22:15:38
de volgende battle is ingezet: Aivic vs Dakota  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op mei 24, 2013, 23:55:18
Hoe hou je het vol, al die veldslagen  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 25, 2013, 00:02:25
Hoe hou je het vol, al die veldslagen  :mrgreen:

gewoon... streepjes trekken achter de naam van de winnaar  :mrgreen:

en het is boeiender en leerrijker dan tv  :lol: national geographic live vanuit de huiskamer  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: TerriPoody op mei 25, 2013, 00:03:32
Het is daar alleszins nooit een saaie avond daar bij jullie thuis  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 25, 2013, 00:04:08
Het is daar alleszins nooit een saaie avond daar bij jullie thuis  :lol:

nee idd  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op mei 25, 2013, 00:23:52
gewoon... streepjes trekken achter de naam van de winnaar  :mrgreen:

en het is boeiender en leerrijker dan tv  :lol: national geographic live vanuit de huiskamer  :thumbs:
Ik (wij -mijn man, kids en ik) hebben geen TV, dus is het sowieso niet moeilijk om de keuze te maken  :mrgreen:
Maar we hebben niet zoveel honden (gelukkig, met 2 asielhonden mét problemen is het al leerrijk genoeg zonder National Geographic).

Ik hoef hier geen streepjes te trekken, de nieuwe is een super-hond in het ontwapenen van conflicten.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op mei 25, 2013, 18:43:42
gewoon... streepjes trekken achter de naam van de winnaar  :mrgreen:

en het is boeiender en leerrijker dan tv  :lol: national geographic live vanuit de huiskamer  :thumbs:

Cesar eat your heart out :vuistje: :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op mei 25, 2013, 19:06:33

en het is boeiender en leerrijker dan tv  :lol: national geographic live vanuit de huiskamer  :thumbs:

 :whoea: :whoea: :whoea:

Nu kan ik u daar wel 100% gelijk in geven. .. Maar verslag morgen  :happywink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 25, 2013, 19:34:27
Cesar eat your heart out :vuistje: :vuistje:

 :yes:

 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 25, 2013, 19:34:52
:whoea: :whoea: :whoea:

Nu kan ik u daar wel 100% gelijk in geven. .. Maar verslag morgen  :happywink:

 :thumbs: ben benieuwd  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Bandolero op mei 25, 2013, 19:36:37
:thumbs: ben benieuwd  :mrgreen:

Gij niet alleen...
Zelfs ik krijg het maar morgen  :hmpf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op mei 26, 2013, 01:04:39
Gij niet alleen...
Zelfs ik krijg het maar morgen  :hmpf:

een verslag is 1 ding, zie maar da ge uwen hond terugkrijgt morgen...  :shifty:

 :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op mei 26, 2013, 12:52:35
Ik kan niet volgen, wààr zitten we op te wachten ?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 26, 2013, 12:53:48
Ik kan niet volgen, wààr zitten we op te wachten ?

Liekeuh heeft dit weekend een tweede hond op vakantie  :wink: we wachten op het verslag daarvan
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Bandolero op mei 26, 2013, 12:54:25
een verslag is 1 ding, zie maar da ge uwen hond terugkrijgt morgen...  :shifty:

 :mrgreen:

zelfs dat niet  :cryblue: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op mei 26, 2013, 13:08:14
Liekeuh heeft dit weekend een tweede hond op vakantie  :wink: we wachten op het verslag daarvan

Ahhhh
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op mei 28, 2013, 19:55:49
En ????
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op mei 28, 2013, 20:12:13
http://www.hondenvrienden.be/forum/jouw-foto/ons-weekend-155743/ (http://www.hondenvrienden.be/forum/jouw-foto/ons-weekend-155743/)

Mijn weekend ging héél goed :p
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juni 01, 2013, 01:45:35
Mijn Mira is vandaag met Wendy mee naar het rusthuis mogen gaan en wat blijkt (maar dat wisten we al) : ze is dé perfecte knuffelhond voor oudjes.  Mira in het rusthuis na 2u. knuffelen knock out.  Dan met Wendy mee naar haar roedel thuis : geen enkel probleem !  Toen we Mira ca. 5.30u gingen ophalen heb ik eindelijk kennis mogen maken met de hele roedel van Wendy : ohhh zooo leuk !!!  Gekke Aivic die Mira het hof wilde maken en Mira die daar niet mee gediend was, Milor die onrustige rondjes rond de tafel liep, Gipsy lekker op zijn zetel, gekke Dakota die zottekes opsprong, Libis die wat liep te blaffen (ik kon maar nét de neiging onderdrukken om hem te proberen te strelen), Kyra die genoot van mijn kleine aaikes. Een hele bende en mijn Mira daartussen de zich rustige zelve.
Dankjewel Wendy en Bart, voor de opvang van vandaag, de ontmoeting met jullie en jullie hele roedel + de poezen  :dance: :dance: :dance:  een, héérlijke bende die het geen probleem vindt om er een dagje een andere hond bij te hebben.  SUPER  :dance: :bow:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 01, 2013, 11:56:06
Mijn Mira is vandaag met Wendy mee naar het rusthuis mogen gaan en wat blijkt (maar dat wisten we al) : ze is dé perfecte knuffelhond voor oudjes.  Mira in het rusthuis na 2u. knuffelen knock out.  Dan met Wendy mee naar haar roedel thuis : geen enkel probleem !  Toen we Mira ca. 5.30u gingen ophalen heb ik eindelijk kennis mogen maken met de hele roedel van Wendy : ohhh zooo leuk !!!  Gekke Aivic die Mira het hof wilde maken en Mira die daar niet mee gediend was, Milor die onrustige rondjes rond de tafel liep, Gipsy lekker op zijn zetel, gekke Dakota die zottekes opsprong, Libis die wat liep te blaffen (ik kon maar nét de neiging onderdrukken om hem te proberen te strelen), Kyra die genoot van mijn kleine aaikes. Een hele bende en mijn Mira daartussen de zich rustige zelve.
Dankjewel Wendy en Bart, voor de opvang van vandaag, de ontmoeting met jullie en jullie hele roedel + de poezen  :dance: :dance: :dance:  een, héérlijke bende die het geen probleem vindt om er een dagje een andere hond bij te hebben.  SUPER  :dance: :bow:

ze was een graag geziene gast en ze mag zeker nog eens terugkomen  :yes:

het was fijn om (naast Gipsy dan) weer eens een oudere, rustige hond in de roedel te hebben.  :mrgreen: oudjes zijn toch zo zalig  :wub:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Neverever op juni 01, 2013, 12:55:08
Mijn Mira is vandaag met Wendy mee naar het rusthuis mogen gaan en wat blijkt (maar dat wisten we al) : ze is dé perfecte knuffelhond voor oudjes.  Mira in het rusthuis na 2u. knuffelen knock out. 

Dit is zo leuk om te lezen.
Wat een geweldig idee om haar mee te nemen naar het rusthuis!
 :respect:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op juni 01, 2013, 12:58:20
Mijn Mira is vandaag met Wendy mee naar het rusthuis mogen gaan en wat blijkt (maar dat wisten we al) : ze is dé perfecte knuffelhond voor oudjes.  Mira in het rusthuis na 2u. knuffelen knock out.  Dan met Wendy mee naar haar roedel thuis : geen enkel probleem !  Toen we Mira ca. 5.30u gingen ophalen heb ik eindelijk kennis mogen maken met de hele roedel van Wendy : ohhh zooo leuk !!!  Gekke Aivic die Mira het hof wilde maken en Mira die daar niet mee gediend was, Milor die onrustige rondjes rond de tafel liep, Gipsy lekker op zijn zetel, gekke Dakota die zottekes opsprong, Libis die wat liep te blaffen (ik kon maar nét de neiging onderdrukken om hem te proberen te strelen), Kyra die genoot van mijn kleine aaikes. Een hele bende en mijn Mira daartussen de zich rustige zelve.
Dankjewel Wendy en Bart, voor de opvang van vandaag, de ontmoeting met jullie en jullie hele roedel + de poezen  :dance: :dance: :dance:  een, héérlijke bende die het geen probleem vindt om er een dagje een andere hond bij te hebben.  SUPER  :dance: :bow:

Zo iets lees ik graag sé, super :dance:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op juni 01, 2013, 18:56:34
Tof, een heerlijke dag voor alle oudjes  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juni 01, 2013, 21:26:45
Tof, een heerlijke dag voor alle oudjes  :thumbs:

Off topic : Mira lijkt echt geschikt voor deze job, lijkt me (win-win voor haar en de oudjes).

Ik ben Wendy super dankbaar dat ze Mira vrijdag heeft opgevangen, in het rusthuis en bij haar thuis ! :bow: :bow:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 16:19:03
iemand die Milor wil adopteren???? zo nee, dan ga ik hem straks scalperen, vierendelen, wegkatapulteren, achter het behang plakken, in mootjes hakken, villen en opfikken!

wat een strontjoeng!!!  :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla: :bla:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op juni 19, 2013, 16:40:48
oei,wa heeft die nu weer uitgespookt? :huggg:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 19, 2013, 16:44:35
nee dank u  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 16:45:53
oei,wa heeft die nu weer uitgespookt? :huggg:

hij kan het maar niet laten om aivic te provoceren. deze morgen blijkbaar (volgens mijn vriend) hingen ze lelijk in elkaar toen ik pas naar mijn werk was vetrokken. een punctiewonde om 'u' tegen te zeggen in aivic zijn snuit. daarnet is er wat gegrom tegen mekaar maar dat ging rap voorbij en twee minuten later zie ik milor aivic weer gaan uitdagen, met weer een schermutseling als gevolg. dat was druppel en Milor heeft het geweten ook  :bla: ik heb heel veel geduld, maar als de bom ontploft, ontploft ze goed!

en nu liggen ze braaf naast mekaar te slapen  :irma: begrijpen wie begrijpen kan...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 16:46:39
nee dank u  :lol:

waarom niet? hij is super lief en braaf en daagt helemaal geen andere honden uit. de perfecte gezinshond  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 19, 2013, 16:47:40
Dat wit geval mag wel komen  :fuu:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 16:48:34
Dat wit geval mag wel komen  :fuu:

 :lol: ge moogt ermee showen volgende week. alhoewel... hij ziet er niet uit  :cryblue:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op juni 19, 2013, 16:49:43
oei, dan mag hij hier niet komen, zou zeker niet goed komen met mijn mietje, of mss net wel :mrgreen: :mrgreen:
maar denk dat het dan eerder met de Kozz problemen zou geven :lol:
(en met de oudjes nog het meest van al :fuu: )
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ilsey op juni 19, 2013, 17:54:39
Hier zal het ook niet lukken met de Boogz denk ik, anders graag, wat een knapperd die Milor  :wub:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Bandolero op juni 19, 2013, 17:57:27
Pfff, klote he seg...
Chapeau dat je het al zo lang volhoudt in alle geval.
Ik heb voor mezelf besloten om nooit meer in zo'n situatie te willen zitten van een hond te houden die constant een andere hond gaat fixeren en uitdagen. Hoe moeilijk ik het ook zou vinden, maar zo'n hond wordt herplaatst. Het is de stress (zowel voor mij als voor de honden in kwestie) en de gevechten echt niet meer waard.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op juni 19, 2013, 18:09:56
Ik denk dat de vraag die terecht moet worden gesteld, zal Milor het ooit snappen?  :weetniet:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 18:13:15
Pfff, klote he seg...
Chapeau dat je het al zo lang volhoudt in alle geval.
Ik heb voor mezelf besloten om nooit meer in zo'n situatie te willen zitten van een hond te houden die constant een andere hond gaat fixeren en uitdagen. Hoe moeilijk ik het ook zou vinden, maar zo'n hond wordt herplaatst. Het is de stress (zowel voor mij als voor de honden in kwestie) en de gevechten echt niet meer waard.

dat is het hem nu net. hij fixeert niet, hij doet het niet constant, maar gaat gewoon in aivics persoonlijke ruimte paraderen tot die reageert. en dan doet hij er nog een schepje bovenop  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 18:13:50
Ik denk dat de vraag die terecht moet worden gesteld, zal Milor het ooit snappen?  :weetniet:

volgens mij is hij daar te blond voor  :shifty:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 19, 2013, 18:19:59
:lol: ge moogt ermee showen volgende week. alhoewel... hij ziet er niet uit  :cryblue:
je mag die hond echt niet meer inschrijven voor show  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 18:22:08
je mag die hond echt niet meer inschrijven voor show  :doh:

nee tis vervloekt gewoon... eerste keer oorontsteking, tweede keer teek op zijn oog en nu gat in zijn snuit  :muur:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 19, 2013, 18:23:37
nee tis vervloekt gewoon... eerste keer oorontsteking, tweede keer teek op zijn oog en nu gat in zijn snuit  :muur:
zou hij ons iets willen duidelijk maken  :denk:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 18:27:27
zou hij ons iets willen duidelijk maken  :denk:

hij doet het mss niet graag  :denk: ofwel wil hij bewijzen dat hij half gehandicapt nog een 1U haalt  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 19, 2013, 18:29:15
hij doet het mss niet graag  :denk: ofwel wil hij bewijzen dat hij half gehandicapt nog een 1U haalt  :mrgreen:
hoezo druk, welke druk  :doh: :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 18:30:35
hoezo druk, welke druk  :doh: :lol:

aivic kent geen stress. he's the zen-master  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 19, 2013, 18:33:14
aivic kent geen stress. he's the zen-master  :mrgreen:
't is daarmee dat dat goed klikt, Lolo die begint mee te stressen en dan gaan we lekker in telgang lopen  :roll: :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 18:33:43
't is daarmee dat dat goed klikt, Lolo die begint mee te stressen en dan gaan we lekker in telgang lopen  :roll: :doh:

 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Bandolero op juni 19, 2013, 18:35:53
'k zal kik Lolo dan wel showen, no stress  :hmpf: :mrgreen: :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op juni 19, 2013, 18:52:54
Ik sta ook altijd reserve kandidaat. Men ne andere hond stress ik niet  :fuu: :fuu: :fuu:

Met de mijne daarentegen  :doh: :doh: :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 19, 2013, 19:30:16
ja maar ik moet dat zelf onder controle krijgen  :doh:  Soit 't ga lachen worden in Genk eerste met een geschaafde Aivic en daarna met ons miss Matroesjka ... It's gonna be fun fun fun  :dance: 
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op juni 19, 2013, 20:04:52
ja maar ik moet dat zelf onder controle krijgen  :doh:  Soit 't ga lachen worden in Genk eerste met een geschaafde Aivic en daarna met ons miss Matroesjka ... It's gonna be fun fun fun  :dance:

Geniet dan maar  van de fun!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op juni 19, 2013, 20:11:08
hij kan het maar niet laten om aivic te provoceren. deze morgen blijkbaar (volgens mijn vriend) hingen ze lelijk in elkaar toen ik pas naar mijn werk was vetrokken. een punctiewonde om 'u' tegen te zeggen in aivic zijn snuit. daarnet is er wat gegrom tegen mekaar maar dat ging rap voorbij en twee minuten later zie ik milor aivic weer gaan uitdagen, met weer een schermutseling als gevolg. dat was druppel en Milor heeft het geweten ook  :bla: ik heb heel veel geduld, maar als de bom ontploft, ontploft ze goed!

en nu liggen ze braaf naast mekaar te slapen  :irma: begrijpen wie begrijpen kan...

Misschien een oplossng hier!  :happywink:

We zetten jouw Millor en mijn Aam dwergje van een goede 5 kg bij elkaar!!!!

Aam denkt al heel lang (misschien wel heel zijn leven) dat hij een "reus" is en daagt ook de groten uit en leert zijn lesje hieruit ook niet.

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juni 19, 2013, 22:39:26
't is daarmee dat dat goed klikt, Lolo die begint mee te stressen en dan gaan we lekker in telgang lopen  :roll: :doh:
Stomme vraagmss. maar gaan honden in telgang lopen van stress ?????
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 23:08:40
Misschien een oplossng hier!  :happywink:

We zetten jouw Millor en mijn Aam dwergje van een goede 5 kg bij elkaar!!!!

Aam denkt al heel lang (misschien wel heel zijn leven) dat hij een "reus" is en daagt ook de groten uit en leert zijn lesje hieruit ook niet.

denk niet dat dat zo'n goed idee is  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juni 19, 2013, 23:25:53
Ik denk dat Milor en Mira nog wel zou moeten lukken, maar Milor en Jos, dat zou vuurwerk geven  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 19, 2013, 23:29:52
Ik denk dat Milor en Mira nog wel zou moeten lukken, maar Milor en Jos, dat zou vuurwerk geven  :mrgreen:

Mira kan met elk van mijn honden (is bewezen  :mrgreen: )

Jos hiertussen zetten zou ook wel vuurwerk geven. niet alleen met Milor  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op juni 20, 2013, 00:18:39
denk niet dat dat zo'n goed idee is  :wink:

Niet echt neen en ook niet met Avic en Aam ook  al niet!

Het enige goede zou zijn dat ik Aam niet meer achter hetbehang zou willen plakken alleen zijn gescheurd Enzo lichaamlijke resten.


En zeggen at ik die hond wel graag zie.  :oops: :oops: :oops:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 20, 2013, 10:00:14
Stomme vraagmss. maar gaan honden in telgang lopen van stress ?????
nee alleen ons Lolo reageert zo op stress :doh:  :lol:  Voor 't zelfde geld beginnen ze rond te springen of worden ze onzeker of net te zeker.  Lolo is van nature uit nogal gemakzuchtig, als die in een stress situatie komt dan gaat die 9 kansen op 10 gewoon gaan liggen met het gedacht van ach het zal wel over gaan ... als ik stress heb in de ring dan maakt ze het haarzelf dan ook makkelijk en gaat ze in de luie telgang ipv mooi te lopen (=meer stress bij mij en dan zijn we helemaal vertrokken :mrgreen:), 't is aan mij om zelf rustige te blijven en een goed tempo aan te houden zodat ze wel mooi loopt  :cheeky:
Maar daarvoor is Aivic ideaal stress kan hem niet deren, 't is gewoon best fijn in de ring en dan kan 'k met een goed gevoel met ons pupke in de ring  ... of dat is toch het plan  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juni 20, 2013, 19:29:42
ah, ik dacht al, de mijne loopt altijd in telgang, ne gemakzuchtige dus :mrgreen:

kan je jezelf niet volproppen met Rescue, avena sativa, passiflora weet ik veel ...  compleet apathisch de ring in  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 20, 2013, 19:37:59
 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 20, 2013, 19:44:40
ah, ik dacht al, de mijne loopt altijd in telgang, ne gemakzuchtige dus :mrgreen:

kan je jezelf niet volproppen met Rescue, avena sativa, passiflora weet ik veel ...  compleet apathisch de ring in  :mrgreen:

een shotje valium ofzo erbij...  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 20, 2013, 19:58:16
trappen van vergelijking voor Milor: stil - ducttape - asiel

hij zit al bij de vergrotende trap  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 20, 2013, 20:01:56
 :zot: valium is erover  :hmpf: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 20, 2013, 20:04:33
:zot: valium is erover  :hmpf: :mrgreen:

maar zo efficiënt  :mrgreen:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juni 20, 2013, 20:10:02
trappen van vergelijking voor Milor: stil - ducttape - asiel

hij zit al bij de vergrotende trap  :mrgreen:
NOOOOOOOO géén ducktape, ocharme dat beest !! dierenbeul  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: ands op juni 20, 2013, 20:40:29
Is gelijk twee hanen in een kiekekot.

Gé zou uwe Milor voor geen geld in de wereld willen missen.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 20, 2013, 20:54:28
NOOOOOOOO géén ducktape, ocharme dat beest !! dierenbeul  :mrgreen:

als hij braaf is moet ik die niet gebruiken  :hmpf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 20, 2013, 20:55:07
Is gelijk twee hanen in een kiekekot.

Gé zou uwe Milor voor geen geld in de wereld willen missen.

idd  :yes:

(aivic ook niet... geen enkele van mijn honden  :shifty: )
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 20, 2013, 22:48:24
daarnet zat het er weer tegen. Milor weet echt van geen ophouden en hoe meer motten hij krijgt van Aivic, des te harder gaat hij hem uitdagen  :silenced:

DUS

bootcamp voor Milor! een extra fietstocht op MIJN tempo (en dat gaat echt vooruit  :mrgreen: )  tot meneer geen pap meer kon zeggen. hij ligt uitgeteld in de zetel. Aivic ligt ernaast op de grond (raar maar waar, maar als ze niet in de clinch gaan, liggen ze heel vaak naast elkaar  :zot: )

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 20, 2013, 22:48:48
oh ja Milor gaat ook nog op nervosyl  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op juni 20, 2013, 23:05:41
daarnet zat het er weer tegen. Milor weet echt van geen ophouden en hoe meer motten hij krijgt van Aivic, des te harder gaat hij hem uitdagen  :silenced:

DUS

bootcamp voor Milor! een extra fietstocht op MIJN tempo (en dat gaat echt vooruit  :mrgreen: )  tot meneer geen pap meer kon zeggen. hij ligt uitgeteld in de zetel. Aivic ligt ernaast op de grond (raar maar waar, maar als ze niet in de clinch gaan, liggen ze heel vaak naast elkaar  :zot: )

En Aivic krijgt het precies ook niet door dat één actie en reactie uitlokt! Wie is er dan de twee de slimste of de meest goede leider?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ira op juni 20, 2013, 23:44:51
Nee, ik wil alleen de witte of de zwarte  :hmpf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 05:54:24
En Aivic krijgt het precies ook niet door dat één actie en reactie uitlokt! Wie is er dan de twee de slimste of de meest goede leider?

Aivic staat boven Milorn dus hoeft hij een dominante handeling van Milor niet te pikken. hij is het die reageert op de provocaties van Milor, niet omgekeerd
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 05:54:47
Nee, ik wil alleen de witte of de zwarte  :hmpf:

 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 21, 2013, 09:54:35
Nee, ik wil alleen de witte of de zwarte  :hmpf:
gij de zwarte ikke de witte  :hmpf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Evil Lien op juni 21, 2013, 09:57:24
gij de zwarte ikke de witte  :hmpf:

Als het dan toch uitverkoop is, geef mij dan maar Kyra of Gipsy :hmpf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op juni 21, 2013, 09:59:37
Is Milor eigenlijk gecastreerd?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: tira00 op juni 21, 2013, 10:05:18
Sorry hoor, maar ik heb de indruk, als ik dit allemaal lees, dat je honden een erg gestresseerd leven leiden.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 21, 2013, 10:12:39
Als het dan toch uitverkoop is, geef mij dan maar Kyra of Gipsy :hmpf:
allé nog iemand voor dingske, de blonde lab en dan kan Wendy zich ontfermen over Milor ... iedereen content  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Evil Lien op juni 21, 2013, 10:36:12
allé nog iemand voor dingske, de blonde lab en dan kan Wendy zich ontfermen over Milor ... iedereen content  :vuistje:

Dakota bedoel je? Die vind ik eigenlijk de mooiste, maar daar begin ik niet aan hoor! She's out of my league.
En blijkbaar komt Arabella de boel ook weer wat opleuken, ik ben benieuwd wat dat gaat geven!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 21, 2013, 10:40:38
just Dakota, 'k was haar naam kwijt  :oops:
idd vandaag Arabella er terug bij ai ai 'k ben benieuwd!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Evil Lien op juni 21, 2013, 12:54:55
Sorry hoor, maar ik heb de indruk, als ik dit allemaal lees, dat je honden een erg gestresseerd leven leiden.

Ik ben vorige week nog met Wendy en haar roedel gaan wandelen en ik kan je verzekeren dat dat allemaal gelukkige beestjes zijn hoor. Het zijn gewoon allemaal herplaatsers (sommige met ne serieuze hoek af) die hun plaats in de roedel moeten leren kennen. En bij sommigen duurt dat wat langer dan bij anderen. Wendy weet heel goed waar ze mee bezig is hoor!  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 14:27:51
Is Milor eigenlijk gecastreerd?

 :yes: al van voor dat hij bij ons kwam
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 14:28:18
Dakota bedoel je? Die vind ik eigenlijk de mooiste, maar daar begin ik niet aan hoor! She's out of my league.
En blijkbaar komt Arabella de boel ook weer wat opleuken, ik ben benieuwd wat dat gaat geven!

ik heb een strijdplan klaar  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op juni 21, 2013, 15:19:56
ik heb een strijdplan klaar  :mrgreen:

En zeg mij nu maar eens waarom ik daar niet van verschiet, zoals ik je ken!
Aivic staat boven Milorn dus hoeft hij een dominante handeling van Milor niet te pikken. hij is het die reageert op de provocaties van Milor, niet omgekeerd

Ja zo bekeken, klopt het! Onze beide mengen over "boven staan" of " dominantie" hebben nu éénmaal gelijkenissen maar ook "verschillen" en daar is eigenlijk ok niet mis mee :wave:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 16:12:45
het plan voor vandaag:

deel 1 is uitgevoerd: Milor is ko  :mrgreen:
nu deel 2: Aivic
deel 3: de rest  :lol:
deel 4: Arabella
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: tira00 op juni 21, 2013, 16:20:07
 Sorry hoor, maar ik vraag me alleen maar af waarom men een topic opent met de vraag "hoe moet het nu verder" als thuis alles zo goed gaat en je geen problemen hebt?  :denk:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 16:37:02
Sorry hoor, maar ik vraag me alleen maar af waarom men een topic opent met de vraag "hoe moet het nu verder" als thuis alles zo goed gaat en je geen problemen hebt?  :denk:

is dat verboden misschien?  :mrgreen: mss moet je alles maar eens even lezen en de achtergrond van dit alles opzoeken voor je mij hier komt veroordelen  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: tira00 op juni 21, 2013, 16:49:39
Ik veroordeel niemand, maar jij vroeg blijkbaar hulp met dit topic te openen.
Blijkbaar niet dus.....
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op juni 21, 2013, 17:03:58
In oktober 2012... ondertussen is er dus heel wat veranderd  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 17:06:42
In oktober 2012... ondertussen is er dus heel wat veranderd  :wink:

idd  :mrgreen:

en vanaf vanavond zal er nog meer veranderen  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 17:08:24
Ik veroordeel niemand, maar jij vroeg blijkbaar hulp met dit topic te openen.
Blijkbaar niet dus.....

ik heb nergens om commentaar gevraagd, of om dingen af te breken. positieve bijdrages en constructieve voorstellen daarentegen zijn wel welkom en die heb ik van jou hier nog niet gelezen  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op juni 21, 2013, 17:26:36
ik heb nergens om commentaar gevraagd, of om dingen af te breken. positieve bijdrages en constructieve voorstellen daarentegen zijn wel welkom en die heb ik van jou hier nog niet gelezen  :wink:

Ik heb er nog nooit enig gelezen dusja  :weetniet: :weetniet:

 :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op juni 21, 2013, 18:01:48
allé nog iemand voor dingske, de blonde lab en dan kan Wendy zich ontfermen over Milor ... iedereen content  :vuistje:

ikke!!!!
*raises hand  :wave: *

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 18:06:15
ikke!!!!
*raises hand  :wave: *

die zou nog bij u passen  :yes:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: sportinggirl op juni 21, 2013, 18:08:11
Ik veroordeel niemand, maar jij vroeg blijkbaar hulp met dit topic te openen.
Blijkbaar niet dus.....


Het is een oud topic en het is leuk voor anderen om het verhaal te kunnen blijven volgen
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op juni 21, 2013, 18:11:30
die zou nog bij u passen  :yes:

 :dance:
het ene zotte geval bij het andere e, zou hilarische situaties geven  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 18:13:52
:dance:
het ene zotte geval bij het andere e, zou hilarische situaties geven  :mrgreen:

oh ja  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op juni 21, 2013, 18:22:26
:dance:
het ene zotte geval bij het andere e, zou hilarische situaties geven  :mrgreen:

Saint is altijd ook nog altijd ene mogelijkheid  :fuu: :fuu:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: tira00 op juni 21, 2013, 19:34:19
Mijn, positief, voorstel zou zijn dat je er altijd zou moeten tussen komen als je honden een schermutseling onder elkaar hebben.
Maar vermist jij er vanuit gaat dat honden hun rangorde onder mekaar moeten uitvechten, gaat dit, positief, voorstel van mij bij jou natuurlijk aankomen als een regelrechte belediging en persoonlijke aanval. Dat is niet de bedoeling. Maar als het bij jou zo aankomt is dat niet mijn fout.

Mij is inderdaad aangeleert dat je niet te vlug raad op papier, in dit geval op een forum, mag geven aan hondeneigenaren die een probleem hebben.
Je kan alleen maar lichte richtlijnen proberen te geven, omdat je honden vd vragenstellers niet hebt kunnen ontmoeten. Soms praat je de mensen meer problemen aan dan ze al hebben.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 20:49:14
Mijn, positief, voorstel zou zijn dat je er altijd zou moeten tussen komen als je honden een schermutseling onder elkaar hebben.


dan gaan ze het uitvechten als ik er niet bij ben  :weetniet:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Liekeuh op juni 21, 2013, 21:12:46
dan gaan ze het uitvechten als ik er niet bij ben  :weetniet:

De bench in eh  :mrgreen: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 21:14:02
De bench in eh  :mrgreen: :mrgreen:

met twee in één bench. laat hen het daar maar uitvechten  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 21:41:23
en nu terug serieus  :mrgreen: Arabella is weer thuis. ze was helemaal van haar stuk toen ze hier binnenkwam. maar met de rest van de bende ging het wel meteen weer goed  :thumbs: nu haar weer even op haar effen laten komen en dan bekijken wat we verder doen met haar
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: evie op juni 21, 2013, 21:43:42
en nu terug serieus  :mrgreen: Arabella is weer thuis. ze was helemaal van haar stuk toen ze hier binnenkwam. maar met de rest van de bende ging het wel meteen weer goed  :thumbs: nu haar weer even op haar effen laten komen en dan bekijken wat we verder doen met haar

hoe komt het dat ze terug is? (staat hier misschien elders maar ik heb geen zin om te zoeken  :oops:)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 21, 2013, 21:44:29
hoe komt het dat ze terug is? (staat hier misschien elders maar ik heb geen zin om te zoeken  :oops:)

de kat kon niet met haar drijfgedrag om en zat in chronische stess
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 22, 2013, 13:43:46
tot nu toe werkt mijn plan  :mrgreen: Milor en Aivic laten mekaar tot nu toe met rust (hout vasthouden), zelfs met wervelwind Arabella erbij  :mrgreen: eigenlijk is Arabella een beetje bliksemafleider op dit moment. ze speelt met Aivic zodat die even geen interesse meer heeft in Milor. en Milor holt er gewoon wat blaffend achteraan omdat hij wil meedoen  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op juni 22, 2013, 15:06:17
tot nu toe werkt mijn plan  :mrgreen: Milor en Aivic laten mekaar tot nu toe met rust (hout vasthouden), zelfs met wervelwind Arabella erbij  :mrgreen: eigenlijk is Arabella een beetje bliksemafleider op dit moment. ze speelt met Aivic zodat die even geen interesse meer heeft in Milor. en Milor holt er gewoon wat blaffend achteraan omdat hij wil meedoen  :lol:

 :thumbs: Slim gezien van Arabella  :dance: :dance: :dance:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op juni 22, 2013, 19:12:30
Ben benieuwd hoe het verder zal gaan nu Arabella terug is, zal het terug vuurwerk geven? ik kijk al uit naar het vervolg 
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 22, 2013, 20:07:47
't zal wel redelijk safe zijn tot de moment dat Milor Arabelle op haar plaats wil zetten en master Aivic het gaat opnemen voor Arabelle ... dan is de vraag wat Libis gaat doen  :echtspannend: 't lijkt wel Familie  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 22, 2013, 20:19:25
't zal wel redelijk safe zijn tot de moment dat Milor Arabelle op haar plaats wil zetten en master Aivic het gaat opnemen voor Arabelle ... dan is de vraag wat Libis gaat doen  :echtspannend: 't lijkt wel Familie  :vuistje:

Milor gaat Arabella niet corrigeren, die past liever voor haar. Dakota daarentegen durft Arabella wel te corrigeren, maar dan komt Aivic wel tussen.
om het even wie of wat: als er effectief gevochten wordt zal Libis mee op Aivic vliegen. die zekerheid heb ik  :wink: Dakota zal ook meedoen, maar die weet niet wie ze moet hebben, dus alle partijen zijn mogelijk slachtoffer.
en dan heb je Kyra nog, die gaat proberen de spanningen te breken  :bow:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 22, 2013, 20:28:17
lap 'k heb mij vergist tussen Dakota en Milor  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ien op juni 22, 2013, 20:29:20
Kyra for president  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 22, 2013, 20:32:08
lap 'k heb mij vergist tussen Dakota en Milor  :lol:

 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 22, 2013, 20:32:33
Kyra for president  :mrgreen:

absoluut!  :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 22, 2013, 20:39:31
absoluut!  :yes:
Croky had die rol bij ons, 'k kan u verzekeren als ze wegvallen dat je ineens spanningen hebt dat je voordien nooit hebt gezien en oppervlakkige spanningen worden ineens compleet uitvergroot  :doh: :doh: :doh:  Gelukkig hebben we hier een Lolo die als 't moet sergeant-drilmajoor gaat spelen  (ook al is het dik tegen haar goesting  :shhh: Lolo heeft echt een hekel aan de tuin die ligt veel liever op de koer naast het huis of in huis)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 24, 2013, 23:18:44
Milor past tov Aivic  :mrgreen: hij blijft meer uit zijn buurt en zal zich sneller omdraaien als Aivic hem verwittigt  :mrgreen: en dat allemaal zonder ook maar één grom  :thumbs:

(hout vasthouden, maar we leven op hoop  :lol: )
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op juni 24, 2013, 23:43:37
Milor past tov Aivic  :mrgreen: hij blijft meer uit zijn buurt en zal zich sneller omdraaien als Aivic hem verwittigt  :mrgreen: en dat allemaal zonder ook maar één grom  :thumbs:

(hout vasthouden, maar we leven op hoop  :lol: )

hebt ge zijn haar gekleurd?

 :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 27, 2013, 00:17:30
op de vraag: 'hoe moet dit nu verder'
wendy moet een Lolotje en een Schweppeske in huis halen, sinds 16u30 een slapende Aivic in huis  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 27, 2013, 05:50:50
op de vraag: 'hoe moet dit nu verder'
wendy moet een Lolotje en een Schweppeske in huis halen, sinds 16u30 een slapende Aivic in huis  :vuistje:

 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ira op juni 27, 2013, 12:50:16
gij de zwarte ikke de witte  :hmpf:
ok is goed :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 27, 2013, 22:45:44
Aivic is de deur uit en dus richt milor zijn pijlen op dakota  :doh: zelfde gedrag als wat hij tegenover aivic laat zien, met dezelfde reactie van dakota  :muur: bij deze is het wel overduidelijk wie de rotte appel in het verhaal is...

ik ga zo snel mogelijk naar de DA met hem voor een bloedonderzoek. eens kijken hoe het gesteld is met zijn cortisol gehalte en eventueel verder laten onderzoeken als de waardes te hoog zijn.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juni 27, 2013, 22:46:53
en ondertussen is Aivic bezig aan dutje nr euhm nja laat ons zeggen dat hij een uur of 2 wakker is geweest vandaag  :rolf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 27, 2013, 22:48:03
en ondertussen is Aivic bezig aan dutje nr euhm nja laat ons zeggen dat hij een uur of 2 wakker is geweest vandaag  :rolf:

 :sleep:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 28, 2013, 23:16:28
Aivic is de deur uit en dus richt milor zijn pijlen op dakota  :doh: zelfde gedrag als wat hij tegenover aivic laat zien, met dezelfde reactie van dakota  :muur: bij deze is het wel overduidelijk wie de rotte appel in het verhaal is...

ik ga zo snel mogelijk naar de DA met hem voor een bloedonderzoek. eens kijken hoe het gesteld is met zijn cortisol gehalte en eventueel verder laten onderzoeken als de waardes te hoog zijn.

en daarnet heeft hij lelijk gedaan tegen Arabella...  :muur:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ien op juni 29, 2013, 13:02:57
 :?

En wat kan je eraan doen als blijkt dat de cortisolgehaltes idd te hoog zijn?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op juni 29, 2013, 14:11:12
:?

En wat kan je eraan doen als blijkt dat de cortisolgehaltes idd te hoog zijn?

Eerst en vooral zoeken naar de mogelijke ziekte (vooral syndroom van Cushging bv.) die deze voorhoging veroorzaakt!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juni 29, 2013, 19:47:09
:?

En wat kan je eraan doen als blijkt dat de cortisolgehaltes idd te hoog zijn?

zoeken naar de oorzaak. er zijn meerdere opties  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 01, 2013, 18:10:13
tot nu toe is alles peis en vree tussen milor en aivic. nog geen grom gehoord sinds aivic van zaterdag weer terug is. gisteren tijdens de opleiding nog een geweldige tip gekregen en dat lijkt wel te werken  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op juli 01, 2013, 18:51:25
Welke tip was dat? misschien kunnen wij die ook gebruiken  :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 01, 2013, 18:55:48
Welke tip was dat? misschien kunnen wij die ook gebruiken  :yes:

eerst en vooral niet gaan roepen, corrigeren, wat dan ook. wel zo snel mogelijk de rust herstellen en klassiek conditioneren op elkaars aandacht.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op juli 01, 2013, 19:24:11
eerst en vooral niet gaan roepen, corrigeren, wat dan ook. wel zo snel mogelijk de rust herstellen en klassiek conditioneren op elkaars aandacht.

Elkaars aandacht = 2 honden tov elkaar of heel de groep?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 01, 2013, 22:10:52
Elkaars aandacht = 2 honden tov elkaar of heel de groep?

vooral de twee kemphanen  :fuu:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juli 01, 2013, 22:57:24
eerst en vooral niet gaan roepen, corrigeren, wat dan ook. wel zo snel mogelijk de rust herstellen en klassiek conditioneren op elkaars aandacht.

Euh... ik moet weer even afhaken : korte uitleg bij de vette lettertjes ??
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 01, 2013, 23:00:33
Euh... ik moet weer even afhaken : korte uitleg bij de vette lettertjes ??

vanaf het moment dat er spanningen komen, roep ik beide honden bij elkaar en krijgen ze lekkers. de rust keert dan terug en de spanningen zijn weg zonder dat er ook maar één hond gecorrigeerd werd
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juli 01, 2013, 23:22:36
vanaf het moment dat er spanningen komen, roep ik beide honden bij elkaar en krijgen ze lekkers. de rust keert dan terug en de spanningen zijn weg zonder dat er ook maar één hond gecorrigeerd werd
ah, dank je voor de uitleg  :oops: kan ik hier dus ook gebruiken als er spanning is tussen onze 2  :bow: :bow:  Ik moet al dat lekkers wel aftrekken van hun voer, want ons Mira wordt een tonnetje  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 01, 2013, 23:25:42
ah, dank je voor de uitleg  :oops: kan ik hier dus ook gebruiken als er spanning is tussen onze 2  :bow: :bow:  Ik moet al dat lekkers wel aftrekken van hun voer, want ons Mira wordt een tonnetje  :lol:

hoe gaat het nu met haar?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juli 01, 2013, 23:36:46
hoe gaat het nu met haar?
het is hier nogal hectisch in huis, "va et vient"-s, trainen is moeilijk, maar ik heb de indruk dat ze zo langzamerhand weet dat ze hier wel mag blijven, nog geen echte timer op gezet om even alleen te blijven te monitoren omdat dat even praktisch gezien nogal moeilijk ligt.  We organiseren ons nog altijd zo dat ze nooit echt alleen is.  Wel nog enkele fights gehad, meestal om eten (om het even wat in het kippen- of compostbakje ligt, tot sinaasappelschillen toe), maar 1 keer vochten ze voor we weten niet wat, tenzij het een streepje zon was op het terras (wie zou daar nu NIET voor vechten tegenwoordig  :mrgreen:) of één of andere vaste stek die de één wilt innemen en de andere wilt dat niet ...  :weetniet:
Ook aandacht en knuffels blijven ne moeilijke, ik probeer volgende week wat tijd vrij te maken ...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op juli 02, 2013, 00:08:55
vanaf het moment dat er spanningen komen, roep ik beide honden bij elkaar en krijgen ze lekkers. de rust keert dan terug en de spanningen zijn weg zonder dat er ook maar één hond gecorrigeerd werd

11 jaar geleden heb ik dat met twee teve toegepast resultaat : ze kwamen heel goed overeen om een spanning te creeren. Ik heb dan moeten stoppen ermee en mijzelf een "time-off" geven en het was gedaan met de spanning.


MAAR, elke situaties is anders! Wat ik will zeggen:  het kan lukken!!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juli 02, 2013, 00:20:48
11 jaar geleden heb ik dat met twee teve toegepast resultaat : ze kwamen heel goed overeen om een spanning te creeren. Ik heb dan moeten stoppen ermee en mijzelf een "time-off" geven en het was gedaan met de spanning.
MAAR, elke situaties is anders! Wat ik will zeggen:  het kan lukken!!
Ieder moet zoeken wat in de gegeven situatie het beste is, dat is niet altijd zo simpel, het is echt zoeken en lezen en ervaringen leren van anderen en ja, jezelf een "time off" of "time out" geven kan soms ook héél belangrijk zijn (heb ik al ondervonden).
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op juli 02, 2013, 19:04:32
Bedankt Wendy voor de uitleg  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 02, 2013, 22:10:06
nog steeds rust in huis  :dance:
er is nog werk aan de winkel, maar momenteel lijkt het goed te gaan...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juli 02, 2013, 22:12:48
nog steeds rust in huis  :dance:
er is nog werk aan de winkel, maar momenteel lijkt het goed te gaan...

 :thumbs: klassieke conditionering dus... mag ik niet vergeten :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 02, 2013, 22:17:45
:thumbs: klassieke conditionering dus... mag ik niet vergeten :yes:

focus op de betekenis ipv op het gedrag zelf. als de betekenis verandert, verandert het gedrag vanzelf mee  :thumbs:

puur basic, maar het moest me even opgefrist worden  :oops:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juli 02, 2013, 22:59:30
focus op de betekenis ipv op het gedrag zelf. als de betekenis verandert, verandert het gedrag vanzelf mee  :thumbs:

puur basic, maar het moest me even opgefrist worden  :oops:

Nog even terug voor mijn begrip (ik ben traag) : als er spanning komt roep je beide honden bij mekaar en krijgen ze lekkers, geen correctie, enkel beloning.
Wat is "betekenis" in deze situatie ?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 02, 2013, 23:01:24
Nog even terug voor mijn begrip (ik ben traag) : als er spanning komt roep je beide honden bij mekaar en krijgen ze lekkers, geen correctie, enkel beloning.
Wat is "betekenis" in deze situatie ?

elkaar zien = leuk ipv spanning
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 04, 2013, 19:41:44
 :cheer: :dance:

(het gaat dus nog steeds goed!) vandaag stonden ze rustig aan elkaar te snuffelen  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op juli 04, 2013, 19:48:04
super! :dance: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op juli 05, 2013, 19:09:13
Dat is prachtig,  :cheer: :cheer:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 10, 2013, 14:02:44
ze hebben weer eens in elkaar gehangen  :muur: en weer met dezelfde uitkomst: Milor op de grond en Aivic er bovenop... één klein verschil tov vorige keren: voor het eerst nam Milor een lage houding aan tijdens dit alles. die lage houding heeft niet lang geduurd: nadien liep hij alweer met hoge houding uit te dagen  :doh:

gisteren heb ik aan de DA om een bloedonderzoek gevraagd en hebben we na grondig overleg clomicalm opgestart bij Milor. Benieuwd of dat verschil gaat uitmaken en ben benieuwd naar de uitslag van het bloedonderzoek. Intuïtief voel ik gewoon dat er iets niet klopt bij Milor. ik wil alleen graag weten wat...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ien op juli 10, 2013, 14:34:30
Ai  :doh: en het ging zo lekker!

Hopelijk brengt het bloedonderzoek wat duidelijkheid. Ik denk wel dat die uitslag sneller binnen zal zijn dan dat je het effect van de clomicalm zal merken. Maar het is het proberen waard natuurlijk.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 10, 2013, 14:44:57
ik heb hem gisterenavond gefilmd en je ziet de stress er zo afdruipen, ook al is er geen enkele hond die hem bekijkt of in zijn buurt zit/loopt/ligt. ook als hij alleen bij mij is, loopt hij gestresst rond. hij wordt ook extreem snel geprikkeld door de kleinste trigger en dat heeft hij altijd wel gehad voor zover ik hem ken. maar het lijkt nu alsof het verergerd is allemaal tov vier jaar geleden. ik vind het zo erg voor hem :(
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op juli 10, 2013, 18:25:44
oei, hopelijk komt er idd iets uit het bloedonderzoek! En indien niet, hopelijk is hij dan geholpen met die clomicalm!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juli 10, 2013, 20:56:31
:( hopelijk werkt het
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Thinka op juli 10, 2013, 21:16:11
ze hebben weer eens in elkaar gehangen  :muur: en weer met dezelfde uitkomst: Milor op de grond en Aivic er bovenop... één klein verschil tov vorige keren: voor het eerst nam Milor een lage houding aan tijdens dit alles. die lage houding heeft niet lang geduurd: nadien liep hij alweer met hoge houding uit te dagen  :doh:

gisteren heb ik aan de DA om een bloedonderzoek gevraagd en hebben we na grondig overleg clomicalm opgestart bij Milor. Benieuwd of dat verschil gaat uitmaken en ben benieuwd naar de uitslag van het bloedonderzoek. Intuïtief voel ik gewoon dat er iets niet klopt bij Milor. ik wil alleen graag weten wat...

Oei hopelijk krijg je meer duidelijkheid ! Volg het al een tijdje en nu leek het terug goed te gaan.

Wat wordt er juist getest in het bloed? Naar wat zoeken ze specifiek?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juli 10, 2013, 22:35:29
4 jaar "redelijk" OK en nu dus meer stress.  Idd. erg voor hem.
Ben benieuwd naar het bloedonderzoek en het effect van de Clomicalm.

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 10, 2013, 23:05:47
Oei hopelijk krijg je meer duidelijkheid ! Volg het al een tijdje en nu leek het terug goed te gaan.

Wat wordt er juist getest in het bloed? Naar wat zoeken ze specifiek?

vooral nierwaardes en cortisol gehalte gaan onderzocht worden
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 11, 2013, 10:19:22
een deel bloedwaardes zijn al binnen, met een aantal afwijkingen bij de leverwaardes  :cry: cortisol komt morgen pas binnen
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juli 11, 2013, 10:21:31
en mag je die medicatie geven bij slechte leverwaarden? pff Arme drommel  :cry:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 11, 2013, 10:25:52
en mag je die medicatie geven bij slechte leverwaarden? pff Arme drommel  :cry:

daar heeft ze niets van gezegd. niet alle waardes waren slecht, maar er zaten wel een paar uitschieters tussen
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: ands op juli 11, 2013, 10:30:10
daar heeft ze niets van gezegd. niet alle waardes waren slecht, maar er zaten wel een paar uitschieters tussen
En dat kan wijzen op?

Wat is de reden van zijn stress denk je?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 11, 2013, 10:36:17
En dat kan wijzen op?

Wat is de reden van zijn stress denk je?

geen idee. moet morgen nog eens vragen welke waardes precies verstoord zijn
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juli 11, 2013, 10:54:14
daar heeft ze niets van gezegd. niet alle waardes waren slecht, maar er zaten wel een paar uitschieters tussen
gisteren eens opgezocht en er stond bij risico's iets over de lever in daarmee dat 'k het vroeg.  'K weet eigenlijk niet of 'k het zou geven  :shifty: (puur persoonlijk hé  :cheeky:)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: fleureke op juli 11, 2013, 11:32:52
een deel bloedwaardes zijn al binnen, met een aantal afwijkingen bij de leverwaardes  :cry: cortisol komt morgen pas binnen

komt bekend voor, afwijkende leverwaarden... bij marie is het vermoeden dat het hormonaal is (en zij wordt momenteel nog niet geopereerd daardoor, kheb schrik voor de narcose...)...

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op juli 11, 2013, 11:57:47
Als blijkt dat hij geen goede leverwaarden heeft, zou ik stoppen met clomicalm.

Hier raden ze ook aan voor eerst de nier -en leverwaarden te testen alvorens dit middel te geven

http://diergeneesmiddelen.info/index.php/bijsluiters2/32-overigen/41-clomicalm (http://diergeneesmiddelen.info/index.php/bijsluiters2/32-overigen/41-clomicalm)

Zou het kunnen dat Milor misschien geen hond is om in een grote roedel te houden?
Dat hij daardoor misschien stress heeft?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op juli 11, 2013, 12:01:03
Wat héél goed is voor de lever te ondersteunen/herstellen/ontgiften is mariadistel.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 11, 2013, 12:15:21
gisteren eens opgezocht en er stond bij risico's iets over de lever in daarmee dat 'k het vroeg.  'K weet eigenlijk niet of 'k het zou geven  :shifty: (puur persoonlijk hé  :cheeky:)

volgens de DA kan het geen kwaad, ook niet gezien de waardes van het bloedonderzoek, aangezien de grote lijnen ok waren.

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 11, 2013, 12:18:27
Wat héél goed is voor de lever te ondersteunen/herstellen/ontgiften is mariadistel.

in combinatie met clomicalm?  :denk:

momenteel heeft het nog weinig zin, want hij krijgt nog antibiotica
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op juli 11, 2013, 12:20:19
in combinatie met clomicalm?  :denk:

momenteel heeft het nog weinig zin, want hij krijgt nog antibiotica

Best eens opzoeken dan.

Ik gaf deze aan Lady

http://www.abcgezondheid.be/nl/news/mariadistel,_de_beste_bondgenoot_van_de_lever/ (http://www.abcgezondheid.be/nl/news/mariadistel,_de_beste_bondgenoot_van_de_lever/)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op juli 11, 2013, 12:27:25
Volgens ik kan vinden zou het met andere medicatie mogen :denk:

http://www.derodepilaren.nl/botanicals/arkopharma/arkocaps-mariadistel.html (http://www.derodepilaren.nl/botanicals/arkopharma/arkocaps-mariadistel.html)

http://jessevandervelde.com/diabetes/mariadistel/ (http://jessevandervelde.com/diabetes/mariadistel/)

http://www.plantaardigheden.nl/plant/beschr/annvr/mariadistel.htm (http://www.plantaardigheden.nl/plant/beschr/annvr/mariadistel.htm)

http://www.theeshop.nl/kruidenthee/mariadistel_thee.htm (http://www.theeshop.nl/kruidenthee/mariadistel_thee.htm)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 11, 2013, 14:31:27
net een half uurtje gaan wandelen met enkel milor en aivic en dat ging zonder problemen. geen gegrom, geen fixatie, geen geduw, ... heel normaal gedrag tussen hen twee. en zowel los als aangelijnd  :weetniet:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 11, 2013, 20:46:27
picture of the day  :dance:

(http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/IMG_6507_zpse474130e.jpg) (http://s433.photobucket.com/user/wendy_hostyn/media/IMG_6507_zpse474130e.jpg.html)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ilsey op juli 11, 2013, 23:57:56
Da's echt een zalige foto, kzou ze kunnen doodknuffelen allebei  :wub:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juli 12, 2013, 09:22:49
Waauw ! wat een knapperds !
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op juli 12, 2013, 09:28:23
ik ben zot van Milor zijn staart! En jaloers ook ja :fuu: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op juli 12, 2013, 18:19:33
Waw wat zijn ze knap, pracht beesten, en zo flink te samen  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 12, 2013, 18:23:02
vandaag hebben ze echt een superdag! samen gewandeld, gezwommen, met de bal gespeeld...  :thumbs:

heb hen gisteren gefilmd samen en heb wat dingen gezien die me op het eerste zicht niet waren opgevallen... eens kijken wat het geeft als ik daarmee aan de slag ga  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op juli 12, 2013, 18:25:18
altijd handig, eens filmen! :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 14, 2013, 21:59:34
vandaag hebben ze echt een superdag! samen gewandeld, gezwommen, met de bal gespeeld...  :thumbs:

heb hen gisteren gefilmd samen en heb wat dingen gezien die me op het eerste zicht niet waren opgevallen... eens kijken wat het geeft als ik daarmee aan de slag ga  :wink:

vandaag heb ik de situatie besproken met één van de docenten. wat ik gezien heb is correct en daarmee moet ik idd aan de slag. nog wat extra tips gekregen om bepaalde zaken extra te observeren en het totaalplaatje klopt gewoon.
aangezien ze voorheen al 9 maanden zonder problemen samen konden en dat er daarna spanningen begonnen te komen wijst erop dat er iets veranderd is in hun leefsituatie. en de eerlijkheid gebiedt mij om eerst in eigne boezem te kijken. en we hebben hier idd onbewust een grote fout gemaakt. wel eentje die om te keren valt normaalgezien :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op juli 14, 2013, 22:01:01
 :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juli 14, 2013, 22:13:31
Wil je ons ook vertellen welke fout jullie gemaakt hebben?  Ik kan er mss. van leren want ik heb de indruk dat hier de spanningen tussen Jos en Mira toenemen naargelang ze langer hier is (ze is hier sinds 1 april, dus 3,5 maand).  Mss. doe ik ook iets fout  :weetniet:  't is vnl. Jos die meer en meer gaat intimideren, ik heb het zelf niet door tot ik Mira méga kalmerende signalen zie uitzenden, dan snap ik dat Jos haar toch intimideert of fixeert, hoewel ik er zelf niets aan zie van intimiderend gedrag (soms ligt hij gewoon te liggen)  :weetniet:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 15, 2013, 16:06:59
aivic en milor hebben weer samen in huis gezeten (met mij erbij wel  :mrgreen: ) en ze leven nog allebei  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op juli 15, 2013, 19:53:42
super! :mrgreen: maar ben nu ook wel benieuwd naar wat de fout was?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 15, 2013, 23:13:36
super! :mrgreen: maar ben nu ook wel benieuwd naar wat de fout was?

spannend he  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juli 16, 2013, 00:39:17
spannend he  :mrgreen:

een beetje jennen, tss, tss, tss  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 16, 2013, 06:57:16
eentje van gisteren...

https://www.facebook.com/photo.php?v=307807322690219&set=vb.100003828611422&type=2&theater (https://www.facebook.com/photo.php?v=307807322690219&set=vb.100003828611422&type=2&theater)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 16, 2013, 21:26:12
ondertussen kunnen ze binnen en in de tuin onder toezicht samen zonder gegrom of fixeren :thumbs: zonder mijn aanwezigheid vertrouw ik ze nog voor geen meter  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Thinka op juli 16, 2013, 21:39:56
Goed nieuws !  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op juli 16, 2013, 21:44:38
spannend he  :mrgreen:

 :hmpf:
ge moet wel u fouten durven toegeven e :hmpf: en andere eruit laten meeleren :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op juli 17, 2013, 10:09:02
ondertussen kunnen ze binnen en in de tuin onder toezicht samen zonder gegrom of fixeren :thumbs: zonder mijn aanwezigheid vertrouw ik ze nog voor geen meter  :mrgreen:

en wat doe je nu juist allemaal anders?
aandacht afleiden als ze beginnen?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 17, 2013, 20:25:37
:hmpf:
ge moet wel u fouten durven toegeven e :hmpf: en andere eruit laten meeleren :mrgreen:

het komt erop neer dat we een aantal maanden geleden waren begonnen met meer tijd in aivic te steken en minder in milor. daardoor dacht aivic dat hij meer was/kon dan milor, maar die pikte dat nu totaal niet meer. milor raakt erdoor gestresseerd, aivic reageert daarop.

vandaag ook nog gemerkt dat er eigenlijk geen probleem is als ze beiden rustig zijn. gebeurt er iets onverwachts of iets wat drukte teweeg brengt, dan staan ze meteen op scherp.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op juli 17, 2013, 20:46:32
aha, voila, handig om te weten! Want Yenko krijgt hier in feite ook meer aandacht, knuffels etc.. Maarja, Yenko is van mij, Kozz is van mijn broer en ik ben nu eenmaal meer met mijn hond bezig dan hem :denk:
Mss toch een puntje om op te letten wel! :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: ands op juli 19, 2013, 15:21:02
Had het bij mezelf al gezegd.  Aivic krijgt ook priveetijd met je die de andere niet krijgen.  Al is het maar een dagje naar show.  En Milor zal daar gevoeliger voor zijn.

Maar jou al kennende komt dat allemaal goed.

Is trouwens een van de reden waar ik schrik voor heb bij een 2de hond.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 19, 2013, 22:53:06
vandaag hebben ze heel even samen gespeeld  :dance:

Milor begint rustiger te worden als aivic in de buurt is, maar probeert hem nog steeds te controleren (zoals met schapen in feite). beiden hebben al een paar dagen totaal geen enkele grom naar elkaar gegeven.

we zijn er nog niet, maar na een week oefenen vind ik dit toch al een knap resultaat  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op juli 20, 2013, 09:56:10
vandaag hebben ze heel even samen gespeeld  :dance:

Milor begint rustiger te worden als aivic in de buurt is, maar probeert hem nog steeds te controleren (zoals met schapen in feite). beiden hebben al een paar dagen totaal geen enkele grom naar elkaar gegeven.

we zijn er nog niet, maar na een week oefenen vind ik dit toch al een knap resultaat  :thumbs:

Klinkt al goed wendy, succes nog :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 21, 2013, 18:07:18
ze hebben vandaag voor het eerst weer met beperkt toezicht samen buiten gezeten  :thumbs: het verschil van aivic's lichaamstaal tov milor van nu tegenover twee weken geleden is enorm groot. ook milor begint stilaan wat rust te vinden in het bijzijn van aivic  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op juli 22, 2013, 18:39:51
Veel succes Wendy, alles komt prima in orde  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 22, 2013, 18:47:52
heb milor vandaag even tot de orde moeten roepen wegens grommen naar aivic terwijl die buiten zat en hij binnen. even later zaten ze samen binnen, hebben ze beiden een speelboog gemaakt en zijn ze even aan het spelen gegaan  :thumbs: milor was ook duidelijk rustiger dan anders

ik ben dus een gelukkig baasje vandaag  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 22, 2013, 18:48:33
Veel succes Wendy, alles komt prima in orde  :thumbs:

daar ga ik van uit en momenteel lijkt het toch ook de juiste weg op te gaan
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op juli 23, 2013, 18:14:31
Het opvoeden van hondjes is net als het opvoeden van kinderen, het gebeurd met vallen en opstaan, en als je veel ervaring hebt gelijk u  komt alles uiteindelijk  op zijn pootjes  :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 23, 2013, 20:59:49
half toezicht vandaag en het verloopt prima!  :thumbs: ze tonen de ene speelboog na de andere naar elkaar en zijn heel relaxet bij elkaar :dance:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 24, 2013, 18:16:16
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=311835182287433&set=a.117713451699608.19861.100003828611422&type=1&theater (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=311835182287433&set=a.117713451699608.19861.100003828611422&type=1&theater)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: nen op juli 24, 2013, 18:39:38
Ey Wendy, waar is die foto genomen? Kunnen ze daar goed zwemmen? Mooi!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 26, 2013, 11:51:28
gisteren heb ik aivic nog es onder zijn voeten moeten geven omdat hij opeens naast milor stond te grommen omdat die aan het spelen was met kyra. voorts gaat het nog altijd prima tussen die twee. ze zitten nu al heel de voormiddag samen met beperkt toezicht. nog geen grom gehoord tussen die twee, ze passeren mekaar op een rustige normale manier en ze hebben met zijn allen al lopen crossen in de tuin  :dance:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op juli 26, 2013, 19:42:58
Het is zo fijn om te lezen dat alles zo goed gaat   :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 26, 2013, 19:45:49
Het is zo fijn om te lezen dat alles zo goed gaat   :thumbs: :thumbs:

het is ook fijn om weer twee ontspannen honden in huis te hebben  :thumbs: vandaag was echt een topdag tussen die twee. eens kijken of de komende dagen even succesvol zullen zijn
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op juli 26, 2013, 20:26:38
Super nieuws  :thumbs: :dance:

Heb je nu eigenlijk ook nog de volledige uitslag van het onderzoek ?  Is daar iets uit gekomen ??
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 26, 2013, 23:17:13
Super nieuws  :thumbs: :dance:

Heb je nu eigenlijk ook nog de volledige uitslag van het onderzoek ?  Is daar iets uit gekomen ??

behalve enkele minder belangrijke leverwaarden was alles ok
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op juli 27, 2013, 22:13:34
frontaal op mekaar toelopen lukt ook weer op een fijne manier  :thumbs: Aiv verlaagt zijn houding en draait zich wat weg en Milor laat hem verder ook met rust...

(http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/IMG_2351_zpsfcf4ea67.jpg) (http://s433.photobucket.com/user/wendy_hostyn/media/IMG_2351_zpsfcf4ea67.jpg.html)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op juli 30, 2013, 21:59:26
Super nieuws Wendy!! :thumbs:

Is trouwens een van de reden waar ik schrik voor heb bij een 2de hond.

Daar heb ik geen seconde schrik voor gehad. Gaat perfect hier, maakt niet uit hoeveel aandacht ze krijgen.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op augustus 02, 2013, 18:39:29
zonet hebben aivic en milor tot twee keer toe samen gespeeld  :dance:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: ands op augustus 04, 2013, 21:07:56
Super nieuws Wendy!! :thumbs:

Daar heb ik geen seconde schrik voor gehad. Gaat perfect hier, maakt niet uit hoeveel aandacht ze krijgen.

Ook niet als Naissa pup was?  Of deed je van begin altijd alles met ze samen? Want een pup moet toch nog alles leren?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op augustus 04, 2013, 21:10:17
Ook niet als Naissa pup was?  Of deed je van begin altijd alles met ze samen? Want een pup moet toch nog alles leren?
hier maken ze daar ook niets van  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: ands op augustus 04, 2013, 21:39:26
Ik ben bang dat Casper jaloers gaat zijn.  Ikweet wel dat dat een eigenschap is dat wij ze toeschrijven.  Maar komt er zich altijd tussenwoningen als de katten aandacht krijgen.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op augustus 04, 2013, 23:23:02
Super nieuws Wendy!! :thumbs:

Daar heb ik geen seconde schrik voor gehad. Gaat perfect hier, maakt niet uit hoeveel aandacht ze krijgen.


Ik heb daar ook nooit bij stilgestaan. En geeft hun het liefst goede aandacht zowel in groep als elk apart. Behalve, als ik binnen kom kan er wel eens gegromd en geeduwd worden om mijn aandacht. Dan bekijk ik geen van allen, dat is simpel!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op augustus 04, 2013, 23:59:26

Ik heb daar ook nooit bij stilgestaan. En geeft hun het liefst goede aandacht zowel in groep als elk apart. Behalve, als ik binnen kom kan er wel eens gegromd en geeduwd worden om mijn aandacht. Dan bekijk ik geen van allen, dat is simpel!
Dat is een héél goede raad voor hier  :bow:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op augustus 05, 2013, 12:04:47
Zo doe ik het ook. Als ik thuis kom, bekijk ik de honden niet en negeer ze. Tot ze rustig zijn. Dan zal ik mij eventjes in de zetel zetten en mogen ze komen knuffelen.

Verder moeten ze het ook respecteren als ik met een hond apart bezig ben. Ik laat niet toe dat ze zich er dan tussen komen wringen.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op augustus 05, 2013, 14:33:37
Ook niet als Naissa pup was?  Of deed je van begin altijd alles met ze samen? Want een pup moet toch nog alles leren?

nope geen problemen.
Zohra heeft wel 1 keer gesnauwd toen Naessa bij mij kwam als Zohra naast me zat. Maar dat was geen jaloers gedrag, ze moest toen nog niet veel van Naessa weten en gromde nogal veel op haar.
Na een week waren het de beste vriendinnetjes.

Ik kan ze samen knuffelen maar ook apart. Komt geen ruzie van.
Het enige wat ze doen is wanneer ik met de ene wil spelen, de andere mee wilt spelen :vuistje:

Ik heb Naessa niet veel apart meegenomen. Voor de hondenschoollessen, dat wel maar verder niet echt speciaal voor wandelingen ofzo.
Het gebeurde al eens dat ik Naessa eens apart meenam maar echt bewust deed ik het niet.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op augustus 05, 2013, 14:39:37
Ik ben bang dat Casper jaloers gaat zijn.  Ikweet wel dat dat een eigenschap is dat wij ze toeschrijven.  Maar komt er zich altijd tussenwoningen als de katten aandacht krijgen.

Durven beide hier ook doen. Als ik het niet wil stuur ik ze weg, wil ik het wel, mogen ze erbij komen. Ze maken er geen probleem van.

Als ik binnenkom zeg ik goedendag aan de familieleden en volgt er een uitgebreidde knuffelsessie met de honden tegelijk :mrgreen:
Zohra is een grompot en grommelt gemakkelijk, maar dat is haar manier van communiceren :vuistje:
Maar daar zit geen greintje kwaad achter eigenlijk.


Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op augustus 15, 2013, 15:29:28
voor het eerst alles acht honden samen gelaten zonder er fysiek bij aanwezig te blijven (was boven bezig terwijl de honden beneden zaten). geen grom gehoord, geen conflict geweest... denk dat ik mijn roedeltje weer op het juiste spoor heb :thumbs: :dance:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ilsey op augustus 15, 2013, 17:35:33
 :thumbsup:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op augustus 15, 2013, 19:06:37
Klinkt goed wendy :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Thinka op augustus 15, 2013, 20:29:01
Je mag echt trots zijn op jezelf en je bende !!  :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op augustus 17, 2013, 12:27:48
 :dance: :dance: :dance: :thumbs: :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op augustus 17, 2013, 23:24:38
Ella en Dakota hebben de zetel ingepalmd, waardoor Libis aan mijn voeten moest komen liggen  :mrgreen: Aivic heeft zich aan het hekje gestationeerd, zodat Kyra en Arabella de bench van Aivic voor hen alleen hebben. het kussen waar Kyra normaalgezien op slaapt is bijgevolg volledig ter beschikking van Gipsy. en Milor ligt op zijn vertrouwde plekje naast de kast... het leven kan soms toch eenvoudigweg simpel zijn  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op augustus 18, 2013, 18:32:06
Dat is waar Wendy, het leven kan soms mooi zijn  :lol: :yes: :bow:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ien op augustus 18, 2013, 19:15:52
Ella en Dakota hebben de zetel ingepalmd, waardoor Libis aan mijn voeten moest komen liggen  :mrgreen: Aivic heeft zich aan het hekje gestationeerd, zodat Kyra en Arabella de bench van Aivic voor hen alleen hebben. het kussen waar Kyra normaalgezien op slaapt is bijgevolg volledig ter beschikking van Gipsy. en Milor ligt op zijn vertrouwde plekje naast de kast... het leven kan soms toch eenvoudigweg simpel zijn  :vuistje:

En jij zit .... op de kast?  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op september 07, 2013, 23:21:59
nog eens een update...

Milor probeert nog steeds op alle mogelijke manieren zijn status tov Aivic te bevestigen. hij doet dit heel subtiel, maar correct door netjes voor Aivic te gaan staan. minder subtiel is het feit dat hij altijd Aivic een stap voor wil zijn  :lol: gaat Aivic richting deur, dan zal Milor zich haasten om net voor Aivic door de deur te glippen etc...  :zot: Die reageert soms wel door met zijn kop op Milors schoft te gaan liggen en als Milor dat zomaar laat gebeuren, weet ik al dat er wat later een conflict zal ontstaan. Gelukkig reageert Milor er bijna altijd op  :mrgreen:
daarnet was ook nog eens heel duidelijk wat het probleem tussen die twee was. Milor zet geweldig snel agressie in (in lichte vorm weliswaar, maar het is en blijft agressie)! en Aivic reageert daarop met ook agressie (wat nu heel logisch is, aangezien milor boven hem staat  :wink:), maar Milor pikt dat uiteraard niet en dan volgde de knokpartij. tegenwoordig zijn ze alleen samen als ik erbij ben, dus durven ze niet al te veel mispeuteren als ze weten dat ik kan ingrijpen  :fuu:

maar dan zijn er nog leuke momenten zoals vanmiddag, waar Aivic met alle plezier genoot van een oorwassing door Milor  :lol:

who needs television...  :happywink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ilsey op september 08, 2013, 09:18:33
nog eens een update...

Milor probeert nog steeds op alle mogelijke manieren zijn status tov Aivic te bevestigen. hij doet dit heel subtiel, maar correct door netjes voor Aivic te gaan staan. minder subtiel is het feit dat hij altijd Aivic een stap voor wil zijn  :lol: gaat Aivic richting deur, dan zal Milor zich haasten om net voor Aivic door de deur te glippen etc...  :zot: Die reageert soms wel door met zijn kop op Milors schoft te gaan liggen en als Milor dat zomaar laat gebeuren, weet ik al dat er wat later een conflict zal ontstaan. Gelukkig reageert Milor er bijna altijd op  :mrgreen:
daarnet was ook nog eens heel duidelijk wat het probleem tussen die twee was. Milor zet geweldig snel agressie in (in lichte vorm weliswaar, maar het is en blijft agressie)! en Aivic reageert daarop met ook agressie (wat nu heel logisch is, aangezien milor boven hem staat  :wink:), maar Milor pikt dat uiteraard niet en dan volgde de knokpartij. tegenwoordig zijn ze alleen samen als ik erbij ben, dus durven ze niet al te veel mispeuteren als ze weten dat ik kan ingrijpen  :fuu:

maar dan zijn er nog leuke momenten zoals vanmiddag, waar Aivic met alle plezier genoot van een oorwassing door Milor :lol:

who needs television...  :happywink:

Dat zien wij ook elke dag vakkundig gebeuren, Boogie bij Klio. Heel soms omgekeerd maar hij draait al snel zijn hoofd weg als zij het bij hem doet. Het is zo grappig, je ziet het zo aankomen: een neus die bij de ander begint te 'zoeken' zoals naar een tepel  :vuistje: dan 'flap' het oor omleggen (of zich verder door het vele haar een weg banen wat het geval is als Klio bij Boogie gaat oorwassen, haha) en dan zo'n smakelijk smikkelgeluid. Wij kunnen daar ook zo van genieten, ook al hebben we het al 100den keren gezien. héérlijk!

Of als ze in de zetel liggen en ineens aan elkaars gezicht snuffelen en dan zo een random kusje geven  :wub:

Of wanneer Klio met een lichaamsdeel OP Boogie in slaap valt en hij zich niet gaat verleggen  :wub: (normaal is hij nogal gesteld op apart slapen en niet tegen iemand te liggen)

the simple things in life, idd  :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 02, 2013, 18:21:15
we zijn alweer een maand verder... tussen Milor en Aivic gaat het momenteel super!  :thumbs:

nu is het met zijn allen tegen Dakota  :doh: Dakota is echt het zwarte schaap van de bende en wordt door iedereen geviseerd. koploper is Arabella die constant in haar poten loopt te bijten. daarnet probeerde Arabella een walnoot van Dakota af te pakken, maar kwam toch van een kale kermis thuis: Dakota heeft Arabella flink te grazen genomen... drie gaatjes in Arabella haar poot en een gaatje onder Dakota haar oog :silenced: we weten weer waaraan te werken de komende weken  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op oktober 02, 2013, 18:25:56
altijd leven in huis met zo'n bende :vuistje: ik zou toch niet in uw schoenen willen staan :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op oktober 02, 2013, 18:27:42
wendy je kijkt niet veel naar TV zeker ; altijd amusement in real life  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sloeber_Onyx op oktober 02, 2013, 18:33:15
Amai, kheb heel u topic doorgelezen, en met een glimlach geëindigd!  :clap:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 02, 2013, 18:40:00
altijd leven in huis met zo'n bende :vuistje: ik zou toch niet in uw schoenen willen staan :mrgreen:

 :lol: watje  :baeh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 02, 2013, 18:40:53
wendy je kijkt niet veel naar TV zeker ; altijd amusement in real life  :mrgreen:

de tv staat hier enkel aan als ik met de strijk bezig ben  :lol: idd altijd fun met de bende  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op oktober 02, 2013, 19:02:21
de tv staat hier enkel aan als ik met de strijk bezig ben  :lol: idd altijd fun met de bende  :thumbs:

 :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op oktober 02, 2013, 19:04:04
:lol: watje  :baeh:

hahaha, ik weet gewoon dat ik nog làng de ervaring en kennis niet heb, die jij hebt om dat tot een goed einde te brengen! :happywink:
Onze Kozz zou nog in uw bende passen denk ik, das ook zo'n irritant stokertje soms :hmpf: :mrgreen:


trouwens, hoe gaat het nu met Arabella haar pootjes? verbeterd dat nog eigenlijk of blijft dat nu constant?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 02, 2013, 19:11:17
hahaha, ik weet gewoon dat ik nog làng de ervaring en kennis niet heb, die jij hebt om dat tot een goed einde te brengen! :happywink:
Onze Kozz zou nog in uw bende passen denk ik, das ook zo'n irritant stokertje soms :hmpf: :mrgreen:


trouwens, hoe gaat het nu met Arabella haar pootjes? verbeterd dat nog eigenlijk of blijft dat nu constant?

ik vind dat ze meer coördinatie heeft gekregen in haar achterpoten. ook haar bespiering is heel goed in vergelijking met vorig jaar waar ze bijna niks spieren had  :silenced:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op oktober 02, 2013, 19:29:41
Als 'k hier kom lezen denk 'k altijd 'ach wat zijn die van ons toch braaf' en ga'k hun rap een koekje en knuffel geven   :mrgreen: :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 02, 2013, 19:36:39
Als 'k hier kom lezen denk 'k altijd 'ach wat zijn die van ons toch braaf' en ga'k hun rap een koekje en knuffel geven   :mrgreen: :vuistje:

die van mij zijn ook braaf  :wink: maar af en toe worden we er weer eens aan herinnerd waarom deze honden ook alweer hier wonen  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op oktober 02, 2013, 19:48:11
die van mij zijn ook braaf  :wink: maar af en toe worden we er weer eens aan herinnerd waarom deze honden ook alweer hier wonen  :mrgreen:
je zit ook met heel andere karakters in je bende dan wij, 'k zou gek worden denk 'k  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op oktober 02, 2013, 19:51:01
ik vind dat ze meer coördinatie heeft gekregen in haar achterpoten. ook haar bespiering is heel goed in vergelijking met vorig jaar waar ze bijna niks spieren had  :silenced:

ah, das wel supernieuws dat het nog steeds verbeterd! :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 02, 2013, 19:52:19
je zit ook met heel andere karakters in je bende dan wij, 'k zou gek worden denk 'k  :lol:

 :lol: :lol: je moet ook wat gek zijn om hieraan te beginnen  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op oktober 02, 2013, 19:53:47
goed dat ge 't zelf zegt :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 02, 2013, 19:54:39
goed dat ge 't zelf zegt :vuistje:

je weet wat ze zeggen van zelfkennis  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op oktober 02, 2013, 19:55:52
je weet wat ze zeggen van zelfkennis  :mrgreen:

ik weet dat :yes: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ien op oktober 03, 2013, 09:42:08
je weet wat ze zeggen van zelfkennis  :mrgreen:

It takes a nut to recognize a nut?  :mrgreen:

Steeds weer tof om te lezen, en hoe die hondjes er voor blijven zorgen dat je je niet zal vervelen. Is het ene aan het beteren, gaan de volgende wat verzinnen.  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op oktober 03, 2013, 15:04:12
's avonds houden die honden een vergadering met als  agendapunten:
hoe kunnen we baaske morgen bezighouden  :mrgreen:
wat staat er op baaske haar agenda en vooral hoe kunnen we dat boycotten
en voor Aivic: is er een show op komst? Zo ja, wat kan 'k allemaal uitsteken om baaske in stress-modus te krijgen

 :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op oktober 03, 2013, 18:08:07
's avonds houden die honden een vergadering met als  agendapunten:
hoe kunnen we baaske morgen bezighouden  :mrgreen:
wat staat er op baaske haar agenda en vooral hoe kunnen we dat boycotten
en voor Aivic: is er een show op komst? Zo ja, wat kan 'k allemaal uitsteken om baaske in stress-modus te krijgen

 :mrgreen:

the secret life of my dogs... ik ben niet zeker of ik dat allemaal wil weten  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 12, 2013, 20:54:03
update...

enkele weken geleden is er een incident geweest in de tuin... Aivic en Arabella waren met een bal aan het spelen. Dakota wou die bal gaan afpakken, waarop Aivic en Arabella op Dakota gevlogen zijn. Die keerde zich om en vlamde meteen op Milor die gewoon langs liep. Libis zag het gebeuren en is dan maar op Aivic geknald... rap ff denken wie je er als eerste uithaalt... ze waren uiteindelijk vrij snel uit elkaar en er waren verbazend weinig gekwetsten. Enkel Milor had een paar gaten in zijn poot (merci Dakota  :silenced: ) dus tripje richting dierenarts. niets ernstigs op het eerste gezicht, maar na een week bleek dat we één wondje op de andere poot niet gezien hadden. die was beginnen etteren en was al vol wildvlees gegroeid. Milor onder het mes dus en de wonde werd gehecht... Aivic is, om te vermijden dat hij misbruik zou maken van de situatie, dan op vakantie geweest bij tequila en Azibro...

Toen Aiv terugkwam was de spanning tussen Milor en Aivic om te snijden en ze zouden elk moment in elkaar kunnen gaan hangen. dus de twee kemphanen strikt gescheiden in huis totdat de wonde van Milor beter is en dan opnieuw beginnen waar we enkele maanden geleden begonnen zijn...

zonet heb ik hen allebei samen gezet, met mij erbij uiteraard. Milor wou meteen op Aiv afstormen, maar daar heb ik hem meteen gecorrigeerd. twee minuten later lag Aivic naast mij in de zetel aan de ene kant, Milor naast mij aan de andere kant. ondertussen kregen ze snoep voor elk normaal oogcontact naar elkaar, en ook gewoon om elkaars aanwezigheid te dulden. wat later is Milor zelfs bij Aivic in de zetel gekropen... wel wat stress-signalen van Aivic, maar verder maakte hij er weinig van. uiteindelijk hebben ze zo'n tien minuten samengezeten en hoe langer het duurde, hoe meer Milor ging ontspannen. en daarmee ook Aivic. ideaal om de oefening af te sluiten  :thumbs:

to be continued...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op november 12, 2013, 21:50:55
update...

enkele weken geleden is er een incident geweest in de tuin... Aivic en Arabella waren met een bal aan het spelen. Dakota wou die bal gaan afpakken, waarop Aivic en Arabella op Dakota gevlogen zijn. Die keerde zich om en vlamde meteen op Milor die gewoon langs liep. Libis zag het gebeuren en is dan maar op Aivic geknald... rap ff denken wie je er als eerste uithaalt... ze waren uiteindelijk vrij snel uit elkaar en er waren verbazend weinig gekwetsten. Enkel Milor had een paar gaten in zijn poot (merci Dakota  :silenced: ) dus tripje richting dierenarts. niets ernstigs op het eerste gezicht, maar na een week bleek dat we één wondje op de andere poot niet gezien hadden. die was beginnen etteren en was al vol wildvlees gegroeid. Milor onder het mes dus en de wonde werd gehecht... Aivic is, om te vermijden dat hij misbruik zou maken van de situatie, dan op vakantie geweest bij tequila en Azibro...

Toen Aiv terugkwam was de spanning tussen Milor en Aivic om te snijden en ze zouden elk moment in elkaar kunnen gaan hangen. dus de twee kemphanen strikt gescheiden in huis totdat de wonde van Milor beter is en dan opnieuw beginnen waar we enkele maanden geleden begonnen zijn...

zonet heb ik hen allebei samen gezet, met mij erbij uiteraard. Milor wou meteen op Aiv afstormen, maar daar heb ik hem meteen gecorrigeerd. twee minuten later lag Aivic naast mij in de zetel aan de ene kant, Milor naast mij aan de andere kant. ondertussen kregen ze snoep voor elk normaal oogcontact naar elkaar, en ook gewoon om elkaars aanwezigheid te dulden. wat later is Milor zelfs bij Aivic in de zetel gekropen... wel wat stress-signalen van Aivic, maar verder maakte hij er weinig van. uiteindelijk hebben ze zo'n tien minuten samengezeten en hoe langer het duurde, hoe meer Milor ging ontspannen. en daarmee ook Aivic. ideaal om de oefening af te sluiten  :thumbs:

to be continued...

Dat is knap!!!!!!!!!!!!!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Thinka op november 12, 2013, 21:54:07
Super van je dat je steeds de moed vindt om opnieuw te starten ! En natuurlijk geweldig van Aivic en Milor dat de eerste sessie goed verlopen is !  :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op november 12, 2013, 22:30:35
update...
zonet heb ik hen allebei samen gezet, met mij erbij uiteraard. Milor wou meteen op Aiv afstormen, maar daar heb ik hem meteen gecorrigeerd. twee minuten later lag Aivic naast mij in de zetel aan de ene kant, Milor naast mij aan de andere kant. ondertussen kregen ze snoep voor elk normaal oogcontact naar elkaar, en ook gewoon om elkaars aanwezigheid te dulden. wat later is Milor zelfs bij Aivic in de zetel gekropen... wel wat stress-signalen van Aivic, maar verder maakte hij er weinig van. uiteindelijk hebben ze zo'n tien minuten samengezeten en hoe langer het duurde, hoe meer Milor ging ontspannen. en daarmee ook Aivic. ideaal om de oefening af te sluiten  :thumbs:

to be continued...

en je hebt natuurlijk de clou van je favoriete feulleton gemist  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 12, 2013, 22:45:32
en je hebt natuurlijk de clou van je favoriete feulleton gemist  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

welke clou?  :shifty:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op november 12, 2013, 23:16:23
welke clou?  :shifty:
n'importe  :mrgreen:, die van je favoriete feuilleton  :mrgreen: :mrgreen:
Ik wil er anders wel graag een "clou" aanbreien, aan n'importe welk feuilleton  :mrgreen: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 12, 2013, 23:23:52
n'importe  :mrgreen:, die van je favoriete feuilleton  :mrgreen: :mrgreen:
Ik wil er anders wel graag een "clou" aanbreien, aan n'importe welk feuilleton  :mrgreen: :mrgreen:

 :lol: :lol: :lol:

morgen in deze reeks... hoe Tequila bijna een hartaanval kreeg bij het lezen van deze update  :mrgreen: :fuu:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op november 12, 2013, 23:25:13
 :rolf: :rolf: :whoea: :whoea:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 13, 2013, 09:29:28
gisterenavond was Milor spontaan in de bench van Aiv gaan liggen en hij was er met geen stokken uit te krijgen  :doh: op zich niets speciaals, als het niet was dat Milor tot voor kort met geen stokken IN een bench te krijgen was  :fuu: Aiv heeft vannacht wel heel comfortabel in de zetel geslapen ipv in zijn bench  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Kieran op november 13, 2013, 10:41:22
 :whoea: honden verbazen je toch elke dag hé
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op november 13, 2013, 10:49:23
:lol: :lol: :lol:

morgen in deze reeks... hoe Tequila bijna een hartaanval kreeg bij het lezen van deze update  :mrgreen: :fuu:
:bla: :bla: :bla: rarara waarover ik gedroomd heb deze nacht  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 13, 2013, 11:01:15
:bla: :bla: :bla: rarara waarover ik gedroomd heb deze nacht  :doh:

over de kerstmishond die aan stukken werd gereten door een collie-achtige weerwolf met kap?   :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op november 13, 2013, 12:11:28
over de kerstmishond die aan stukken werd gereten door een collie-achtige weerwolf met kap?   :mrgreen:
nee nee, op vrijdagavond een telefoontje van u met een piepstemmetje ''k durf het haast niet zeggen' waarop mijnen tikker tilt sloeg en 't was geen gat deze keer hij was zijn oor kwijt  :cryblue: :cryblue: :cryblue: :bla:  Man man man 'k was een wrak deze morgen  :hmpf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 13, 2013, 12:17:38
nee nee, op vrijdagavond een telefoontje van u met een piepstemmetje ''k durf het haast niet zeggen' waarop mijnen tikker tilt sloeg en 't was geen gat deze keer hij was zijn oor kwijt  :cryblue: :cryblue: :cryblue: :bla:  Man man man 'k was een wrak deze morgen  :hmpf:

op het keurverslag zal dan toch niet staan dat zijn oren te lang zijn  :whoea:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op november 13, 2013, 12:20:16
op het keurverslag zal dan toch niet staan dat zijn oren te lang zijn  :whoea:
't zal misschien daarmee geweest zijn  :rolf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 13, 2013, 15:09:21
net terug van het grappigste dierenarts bezoek ooit met Aivic en Milor.

Milor zijn draadjes mochten eruit vandaag (hip hoi, geen dag te vroeg) en Aivic wou ik ff laten checken ivm zijn ogen.
kom ik daar in de wachtzaal, zit dat daar al vol puppy's om te beginnen. speel-tijd voor Aivic  :mrgreen: tot er een vrouw met een transportbox binnenkomt waarin een kat zit. dat beestje zit daar te miauwen tegen de sterren op, waardoor Aivic zijn interesse gewekt was en hij zowat alles geprobeerd heeft omdat arme beestje uit die box te gaan bevrijden. ondertussen zat Milor wat zielig te wezen, want niemand had nog aandacht voor hem... liedjes zingen, pootjes geven, beertje... uiteindelijk kreeg hij dan toch een paar aaitjes en was meneer gelukkig  :dance:

toen mochten we binnen... Milor was als eerste aan de beurt. die moest als een echte drama-queen gaan blaffen, tegenwringen, grommen, bijten... terwijl de dierenarts bezig was. uiteindelijk hebben we hem plat op zijn zij gelegd, dik tegen Milor zijn goesting, zodat de dierenarts op een deftige manier haar werk kon doen. Met veel dramatiek van Milor (beeld en klank), waardoor het helden-gen in Aivic weer begon te stromen en hij per se te hulp wou komen schieten... uiteindelijk is het dan toch gelukt en kregen ze allebei wat snoepjes van de dierenarts en haar assistente, die getrakteerd werd op een lebbersalvo van Aivic.

Dan was Aivic aan de beurt. die wou voor geen meter blijven stilzitten, dus moest de assistente komen helpen. die is nog aan het bekomen van de worstelpartij met wittekop. ondertussen had Milor door dat Aivic wat hulp kon gebruiken en probeerde die met veel geblaf tot bij Aivic te geraken.

het is dan toch allemaal gelukt en Aivic en Milor liepen direct naar mekaar, speelbuiging, mekaar besnuffelen... precies Romeo en Julia die mekaar een dag of tien niet meer gezien hadden  :zot:

op weg naar huis lag het koppeltje nog gezellig naast elkaar... precies of er is nooit iets van strubbelingen geweest tussen hen

benieuwd hoe lang de liefde gaat duren tussen die twee  :denk:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op november 13, 2013, 15:26:20
 :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ien op november 13, 2013, 15:28:32
 :whoea:
Voor wie nog zou durven denken dat honden voorspelbaar zijn ...  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: RustlingRose op november 13, 2013, 15:30:30
Jawadde  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ellenita op november 13, 2013, 16:04:06
 :zot: :denk: :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 13, 2013, 16:38:10
:whoea:
Voor wie nog zou durven denken dat honden voorspelbaar zijn ...  :mrgreen:

die van mij toch niet  :mrgreen: ze zitten vol verrassingen  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op november 13, 2013, 18:38:20
Mijn dag is weer goed, heb weer eens kunnen lachen met de avonturen van Wendy's roedel heerlijk  :dance: :dance:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 13, 2013, 19:46:30
(http://i433.photobucket.com/albums/qq57/wendy_hostyn/IMG_7778_zps5ebf8396.jpg) (http://s433.photobucket.com/user/wendy_hostyn/media/IMG_7778_zps5ebf8396.jpg.html)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Kieran op november 13, 2013, 22:50:06
 :wub:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op november 14, 2013, 08:54:09
 :whoea: :whoea:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Gizmogirl op november 14, 2013, 11:57:28
Mja, jij zal wel meer van hondengedrag/taal kennen maar ik zie op die foto dat Milor Aivic probeert te "controleren"
Enfin, ik herken er Koda in die net hetzelfde deed bij Flynn...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 14, 2013, 11:59:15
Mja, jij zal wel meer van hondengedrag/taal kennen maar ik zie op die foto dat Milor Aivic probeert te "controleren"
Enfin, ik herken er Koda in die net hetzelfde deed bij Flynn...

klopt  :wink: dat is net het probleem tussen hen beide
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Gizmogirl op november 14, 2013, 12:01:13
Ok.
Het feit dat je die foto zo plaatste zonder uitleg en er zo'n "positieve" reacties kwamen deed het voor mij overkomen als "alles is weer ok momenteel" en dat leek het in mijn ogen niet, vandaar  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op november 14, 2013, 12:21:33
mn reactie was alleszins niet op de foto, maar op het verhaaltje van bij de DA :happywink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 14, 2013, 12:36:11
Ok.
Het feit dat je die foto zo plaatste zonder uitleg en er zo'n "positieve" reacties kwamen deed het voor mij overkomen als "alles is weer ok momenteel" en dat leek het in mijn ogen niet, vandaar  :wink:

zo ver zijn we nog niet  :mrgreen: nu, milor loopt er ook niet constant zo achter hoor. maar op deze foto zie je idd heel goed wie van de twee oorzaak van het probleem is
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Ilsey op november 14, 2013, 13:00:02
Dat verhaal!  :rolf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op november 14, 2013, 13:24:15
Mja, jij zal wel meer van hondengedrag/taal kennen maar ik zie op die foto dat Milor Aivic probeert te "controleren"
Enfin, ik herken er Koda in die net hetzelfde deed bij Flynn...

Niet dat ik heel veel weet ivezr  hondengedrag en taal! Maar  van een  stilstaand beeld (= minder dan één seconde) vertrekken om een "relatie" onder honden te  beschrijven, vind ik wel heel vreemd.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 14, 2013, 13:30:20
Niet dat ik heel veel weet ivezr  hondengedrag en taal! Maar  van een  stilstaand beeld (= minder dan één seconde) vertrekken om een "relatie" onder honden te  beschrijven, vind ik wel heel vreemd.

het klopt in dit geval wel hoor  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: sportinggirl op november 14, 2013, 13:33:23
Niet dat ik heel veel weet ivezr  hondengedrag en taal! Maar  van een  stilstaand beeld (= minder dan één seconde) vertrekken om een "relatie" onder honden te  beschrijven, vind ik wel heel vreemd.

wsl baseert gizmogirl zich op Wendy haar verhaal en dan kan je het wel veronderstellen he
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op november 14, 2013, 13:43:25
wsl baseert gizmogirl zich op Wendy haar verhaal en dan kan je het wel veronderstellen he

Dat kan heel goed zijn!

het klopt in dit geval wel hoor  :wink:

Dit kan wel het geval zijn.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Gizmogirl op november 14, 2013, 15:05:05
Niet dat ik heel veel weet ivezr  hondengedrag en taal! Maar  van een  stilstaand beeld (= minder dan één seconde) vertrekken om een "relatie" onder honden te  beschrijven, vind ik wel heel vreemd.

Tja, ik ben geen expert maar in dit geval had ik wel een groot vermoeden dat mijn gevoel juist was.
Zoals ik al eerder zei herken ik het gedrag ook van mijn eigen honden, dus ja...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op november 14, 2013, 15:16:55
Tja, ik ben geen expert maar in dit geval had ik wel een groot vermoeden dat mijn gevoel juist was.
Zoals ik al eerder zei herken ik het gedrag ook van mijn eigen honden, dus ja...

oké en Wendy sxhreef al dat je gelijk hebtr.

Alleen is eenfotro voor mij niet genoeg om mijn intuitie of mijn weten te kunnen  vertrouwen.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Gizmogirl op november 14, 2013, 15:34:35
Snap ik hoor. Ik zeg ook zeker niet dat het voor mij altijd genoeg zou zijn, zeker niet.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op november 14, 2013, 15:41:49
oké en Wendy sxhreef al dat je gelijk hebtr.

Alleen is eenfotro voor mij niet genoeg om mijn intuitie of mijn weten te kunnen  vertrouwen.

Een foto zegt niet alles maar deze foto zegt wel veel vind ik.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op november 15, 2013, 01:13:13
zo ver zijn we nog niet  :mrgreen: nu, milor loopt er ook niet constant zo achter hoor. maar op deze foto zie je idd heel goed wie van de twee oorzaak van het probleem is
Op de foto heeft vooral Arabelle mijn aandacht getrokken  :lol: :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op november 23, 2013, 23:05:23
vanavond was de eerste wandeling sinds lang met enkel Milor (weer zonder kap  :dance: ) en Aivic. hun gedrag en lichaamstaal observeren was meer dan boeiend  :mrgreen: het is nog maar eens bevestigd hoe de verhoudingen zitten tussen die twee. en dat Milor tegen Aivic gaat markeren wil ook al veel zeggen denk ik  :fuu:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op november 24, 2013, 13:00:34
 :doh: naast witte sammetjes, bestaan er nu dus ook gele sammetjes :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 07, 2013, 21:45:03
Aivic en Milor liggen allebei naast mij aan mijn voeten. Milor zoekt nog amper conflict op met Aivic en daardoor is Aivic ook een pak minder reactief naar Milor toe  :thumbs:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op december 07, 2013, 23:37:54
Aivic en Milor liggen allebei naast mij aan mijn voeten. Milor zoekt nog amper conflict op met Aivic en daardoor is Aivic ook een pak minder reactief naar Milor toe  :thumbs:

EN??? Net te saai voor jou :dance:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 07, 2013, 23:54:40
EN??? Net te saai voor jou :dance:

eigenlijk wel  :mrgreen: maar tis eens fijn dat ze bewijzen dat ze ook rustig met elkaar om kunnen  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op december 08, 2013, 00:16:53
eigenlijk wel  :mrgreen: maar tis eens fijn dat ze bewijzen dat ze ook rustig met elkaar om kunnen  :thumbs:

Dat geloof ik graag  :rolf:

Wordt het je te saai, geen nood: ik heb hier een dwerg te leen die heel goed grotere honden kan  ambeteren.......... .

Die  loopt in huis en in de tuin letterlijk rond de poten van de groten en onder hen door.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op december 08, 2013, 13:24:55
eigenlijk wel  :mrgreen: maar tis eens fijn dat ze bewijzen dat ze ook rustig met elkaar om kunnen  :thumbs:

is inderdaad fijn :)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op december 08, 2013, 13:31:49
 :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: benji op december 08, 2013, 14:51:20
dit gaat over Aivic, samojeed reu van iets meer dan een jaar. in zijn eerste jaar weinig opvoeding en socialisatie gehad tov andere honden. probleem nu: hij is heel snel overprikkeld (maar daar hebben we ondertussen al iets op gevonden), hij is heel erg hevig (pittig karaktertje) en zijn gedrag tov andere reuen, zowel intacte als gecastreerde en zowel binnen als buiten de eigen roedel. hij vertoont zeer sterk haantjesgedrag, wat al tot heel veel spanningen, conflicten en ondertussen ook bijtwonden heeft geleid met andere honden. en als hij bijt houdt hij vast en lost hij niet, met al gaten en bezoekjes aan de DA tot gevolg.
een tijd terug begon hij ook in huis te plassen en te markeren. daar hebben we ondertussen iets op gevonden zodat hij de kans niet meer krijgt om dat te doen.

de vraag is nu: hoe moet dit nu verder?
- herplaatsen: hij is pas herplaatst (juli) en met de teven lukt het wel. met de reuen is het vooral spanningen en haantjesgedrag. maar met Libis is het al twee keer tot bloedens toe geweest, terwijl ik zeker weet dat Libis weg wou uit de situatie. gaat herplaatsen het probleem niet verleggen? en ik wil hem ook helemaal niet weg hier. het enige wat hij moet doen is stoppen met de andere honden op te vreten.
- castreren: tov andere reuen zal het mss beteren, maar waar ik ferm tegenop zie is zijn vacht die helemaal om zeep gaat zijn.
- apart houden: is voor ons helemaal geen optie. wel tijdelijk, maar niet permanent. meer ga ik hierover dan ook niet uitwijden.
- andere opties???

ik weet het gewoon even niet meer... ben momenteel vooral gefrustreerd door heel dit gedoe :( :muur: er is nog niets beslist en ik wil graag alle pro's en contra's horen, of misschien zijn er nog zaken waar ik niet aan heb gedacht :denk:

Castreren  is zeker een stap in de goede richting (waarom zou zijn vacht om zeep zijn ??)
Alleen gewicht in de gaten houden
En twee: een goede gedragstherapeut inschakelen, die je op de goede weg kan helpen

Als men zich een grote onopgevoede hond aanschaft dan weet men dat er problemen kunnen onstaan
en bereid men zich daarop  voor.
Jaren terug adopteerden wij zo een gekruiste schotse herder..Een reu, een grote herder van 65 cm hoog .
Trekken en sleuren, want ging zelden of nooit wandelen 
Na observatie van zijn gedrag, wisten we al dat wordt castreren (hij had een zeer mooie col en dat heeft hij behouden ) een pracht van een Lassie..Moesten wel zijn gewicht in de gaten houden..Bij ons kreeg hij goed voedsel
en dat kom men aan hem zien..Een mooie gezonde prachtige vacht
Voor het gedrag naar andere toe, volgden wij HS en met goede instructeur zijn we er geraakt ...
Het werd een doorvriendelijke kindervriend, beschermend t.o. kleine dieren en sociaal  naar andere grote honden toe
 
Maar castreren was voor ons een must..we zouden er anders blijven miserie mee hebben en hem wegdoen zouden we niet over ons hart gekregen hebben..
Dus we kozen voor goede beslissingen , dat was niet evident ..maar we kozen voor hem en werkten er aan  om van hem een gelukkige goed opgevoede hond te maken
Dat lukte ons
Hond gelukkig en baasjes gelukkig
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op december 08, 2013, 15:12:25
Ondertussen is Aivic er echt op vooruit gegaan hoor  :wink: Je citaat dateert al van oktober 2012.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op december 09, 2013, 16:07:23
Durf je ze eigenlijk samen te laten als er niemand thuis is?

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 09, 2013, 18:14:30
Durf je ze eigenlijk samen te laten als er niemand thuis is?

nee, zelfs niet als ik uit het zicht ben. ben er heel zeker van dat ze dan weer ineen gaan hangen vroeg of laat
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op december 10, 2013, 09:58:10
nee, zelfs niet als ik uit het zicht ben. ben er heel zeker van dat ze dan weer ineen gaan hangen vroeg of laat

Ja dat vermoedde ik al. Het blijft oppassen hé.
Ik zou constant in stress lopen denk ik :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 10, 2013, 18:53:55
Ja dat vermoedde ik al. Het blijft oppassen hé.
Ik zou constant in stress lopen denk ik :mrgreen:

kheb absoluut geen stress, ook niet als ze gecontroleerd bij elkaar zitten. ik kan hun lichaamstaal heel goed lezen en weet ondertussen wanneer ik moet ingrijpen
en als je stresst nemen ze je stress over en hangen ze zeker in elkaar  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op december 10, 2013, 23:55:31
kheb absoluut geen stress, ook niet als ze gecontroleerd bij elkaar zitten. ik kan hun lichaamstaal heel goed lezen en weet ondertussen wanneer ik moet ingrijpen
en als je stresst nemen ze je stress over en hangen ze zeker in elkaar  :mrgreen:
Tenzij je in de ring staat met zen-master Aivic  :mrgreen:  Sta je te stressen, kijkt hij naar u, ah gij hebt stress, ikke ni  :wave:  Zalig beest!
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 11, 2013, 15:50:29
ze hebben daarnet met zijn allen in de tuin gespeeld! mét speelgoed erbij en al en het was fijn rennen en genieten voor iedereen. geen spanningen...  :dance:  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 12, 2013, 20:13:08
ze zitten samen zonder direct toezicht  :shhh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op december 12, 2013, 22:44:07
ze zitten samen zonder direct toezicht  :shhh:

 :thumbs: :thumbsup:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 13, 2013, 22:04:05
Milor vermijdt Aivic helemaal  :afro: daarnet weer een situatie waar ze in het verleden al voor in elkaar gehangen hebben. Milor heeft zich meteen van Aivic verwijderd. niet met angstgedrag, of onderdanig gedrag (hij staat nog altijd boven Aivic in rang) maar wel heel rustig. vroeger zou hij geflipt hebben en zijn frustratie op Aivic richten dmv agressie. dat stukje lijkt hij nu precies onder controle te hebben  :afro: (niet te vroeg juichen natuurlijk, maar momenteel doet hij het heel erg goed)

momenteel zitten ze ook weer allemaal samen, zelfs met de katten erbij (uitdaging, welke?  :mrgreen: )
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op december 13, 2013, 22:22:42
 :knipoog: Bravo voor Millor! Die is duidelijk ermotioneel intelligenter dan Aivic.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op december 14, 2013, 10:04:20
wendy kom hier niet veel kijken, maar als dat zo is, ben ik telkens verwonderd  :afro:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op december 15, 2013, 12:33:57
 :afro: :afro: :braaf: :braaf:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 15, 2013, 17:04:39
en ze doen het nog altijd voorbeeldig! daarnet zijn ze even zonder supervisie bij elkaar mogen blijven en dat ging super!  :HV-kerst:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op december 15, 2013, 18:45:53
Wat fijn om dat te lezen Wendy, het zijn toch pracht honden hoor  :afro:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op december 16, 2013, 16:51:46
Wat fijn om dat te lezen Wendy, het zijn toch pracht honden hoor  :afro:
én prachtbaasje  :afro: :afro:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op december 16, 2013, 17:43:23
én prachtbaasje  :afro: :afro:

Idd  :afro:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 16, 2013, 23:42:46
Thx voor de complimentjes!  :thumbs:

daarnet besloot de kat om de boel wat op stelten te zetten. het was etenstijd en meneer besloot om wat tussen de etende honden te gaan wandelen  :zot: veel animo, veel geblaf, de kat die dan maar op een verhoog de boel in de gaten ging houden... echt... Milor was in alle staten, Aivic wou die kat.... heb nog nooit zo snel een kan uit de eetplaats geplukt en weer in de living gezet  :mrgreen:

maar onderling hebben Milor en Aivic het netjes gehouden, waarvoor dank  :bow:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op december 16, 2013, 23:51:25
[quote author=wendy hostyn link=topic=148793.msg3541311#msg3541311 date=1387233766]
Thx voor de complimentjes!  :thumbs:


daarnet besloot de kat om de boel wat op stelten te zetten. het was etenstijd en meneer besloot om wat tussen de etende honden te gaan wandelen  :zot: veel animo, veel geblaf, de kat die dan maar op een verhoog de boel in de gaten ging houden... echt... Milor was in alle staten, Aivic wou die kat.... heb nog nooit zo snel een kan uit de eetplaats geplukt en weer in de living gezet  :mrgreen:

maar onderling hebben Milor en Aivic het netjes gehouden, waarvoor dank  :bow:
[/quote]

Eigenlijk, vind ik dat ik al eens eerder mocht gedaan hebben.
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op december 17, 2013, 13:17:28
én prachtbaasje  :afro: :afro:

Zeker weten  :afro:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 20, 2013, 22:50:57
enkele foto's van vandaag...

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_0610_zps1cd9768c.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_0610_zps1cd9768c.jpg.html)

toch nog een beetje een vertrouwens-issue...
(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_0604_zps2c532753.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_0604_zps2c532753.jpg.html)

peace!
(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_0600_zps5d185534.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_0600_zps5d185534.jpg.html)

 :zot:
(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_0601_zps231ccf53.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_0601_zps231ccf53.jpg.html)

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_0598_zps768ea632.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_0598_zps768ea632.jpg.html)

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_0593_zps5a7c91c6.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_0593_zps5a7c91c6.jpg.html)

hoger kan zijn staart echt niet
(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_0591_zps511f5c3b.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_0591_zps511f5c3b.jpg.html)

spannend moment (wat Milor heel goed heeft opgelost door zich weg te draaien  :bow: )
(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_0706_zpsc91f442e.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_0706_zpsc91f442e.jpg.html)

 :wub:
(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_0679_zps139cca94.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_0679_zps139cca94.jpg.html)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op december 20, 2013, 23:00:45
Milor is aan 't studeren voor Samojeed ... zouden de jaren van verstand dan toch nog komen  :baeh: :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 21, 2013, 22:30:06
Aivic mocht daarnet even mee naar de kerstmarkt bij ons in het dorp... toen we terugkwamen had ik er te laat aan gedacht dat Milor vrij in huis rondliep en Aivic dus stond op te wachten aan de deur... maar Milor begroette Aivic heel relaxed waardoor Aivic zelf ook tot rust kwam en gewoon naar binnen liep  :dance: maar het was wel even spannend geweest  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op december 23, 2013, 00:44:34
zonet zaten Aivic en Milor gezellig samen in de bench... begrijpen wie begrijpen kan...  :weetniet:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op december 23, 2013, 13:32:37
Heerlijk toch?  :luv: :grijns: :braaf: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 17, 2014, 13:57:28
en ondertussen kunnen ze alweer zonder toezicht samen  :dance: :dance: :dance:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op januari 17, 2014, 14:54:23
 :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Yoicka op januari 17, 2014, 22:20:20
 :dance: :thumbsup:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op januari 18, 2014, 18:49:04
Hoera hoera!!!!!!!!!  :thumbs: :thumbs: :dance: :dance:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 23, 2014, 15:08:26
volgende in de rij... Arabella  :muur: wat een trut is me dat soms. ze terroriseert maar al te graag Dakota met redelijk wat agressie erbij...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op januari 23, 2014, 15:09:07
 :doh: 
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 23, 2014, 15:11:37
oh en hoe meer ik ze probeer moe te maken hoe erger het wordt  :fuu: een hele dag mee naar het rusthuis en een paar uur wandelen en spelen heeft deze week nog geleid tot een time-out  :zot:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op januari 23, 2014, 15:20:40
Ah, teven...  :mrgreen: Ons Hera kan ook zo'n takketeef zijn. Heel lief, maar oh wee als ze iets in haar kopje heeft gestoken  :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 24, 2014, 23:46:16
groot drama daarnet... Milor had zich in de bench gelegd en Aivic wou ook in de bench. geen gegrom van de heren maar wel een hoop gejammer van Aiv  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op januari 25, 2014, 00:02:27
 :rolf:  ik probeer me voor te stellen hoe dat geklonken moet hebben
 (in de stijl van  :cryblue: :cryblue: :cryblue:)
is hij er toch gaan bijliggen of is hij het afgebold ?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 25, 2014, 00:07:45
:rolf:  ik probeer me voor te stellen hoe dat geklonken moet hebben
 (in de stijl van  :cryblue: :cryblue: :cryblue:)
is hij er toch gaan bijliggen of is hij het afgebold ?

ik heb ze allebei bij mij geroepen voor een snoepje en daarna is aivic heel snel de bench in gegaan om zijn plekje op te eisen  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op januari 25, 2014, 00:18:25
Hoe ??? Daarmee is je rangordeprobleem toch nog niet opgelost  :doh: :doh: :doh:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op januari 25, 2014, 18:26:15
Een echte soap, wie heeft er thuis of familie nodig  :happywink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 25, 2014, 23:17:25
Hoe ??? Daarmee is je rangordeprobleem toch nog niet opgelost  :doh: :doh: :doh:

de bench is aivic zijn vaste slaapplek  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op januari 25, 2014, 23:22:59
de bench is aivic zijn vaste slaapplek  :wink:
ah, dààrmee dat hij zo lag te jammeren  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ik had het echt wel willen horen/zien :greenroll:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 25, 2014, 23:37:48
ah, dààrmee dat hij zo lag te jammeren  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ik had het echt wel willen horen/zien :greenroll:

 :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op januari 25, 2014, 23:47:28
het is niet mogelijk, maar soms zou je ten allen tijde camera's bij je moeten hebben  :mrgreen:
Vanmiddag mijn honden op wandeling, ni mogelijk, om je te besterven,dashteren in plassen en modder, maar helaas, géén camera bij  :?
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 25, 2014, 23:55:47
het is niet mogelijk, maar soms zou je ten allen tijde camera's bij je moeten hebben  :mrgreen:
Vanmiddag mijn honden op wandeling, ni mogelijk, om je te besterven,dashteren in plassen en modder, maar helaas, géén camera bij  :?

meestal ligt er wel een fototoestel binnen handbereik. maar als ze zien dat je die dan vastneemt gaan ze zich opeens opvallend vorbeeldig gedragen  :fuu:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op februari 18, 2014, 21:55:13
Net het hele topic nog eens door gelezen. Leuk om te doen  :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 18, 2014, 21:56:49
Net het hele topic nog eens door gelezen. Leuk om te doen  :yes:

 :lol:

 :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op februari 18, 2014, 21:57:39
Mja, het regent en de honden slapen, wat moet ik anders doen  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op februari 19, 2014, 00:06:32
Archhhhh, ja het regent.  Ik zei tijdens het avondeten nog tegen mijn man : het heeft vandaag niet geregend, da's al dag 4 op rij en vanmorgen was het in het veld eindelijk een beetje droger om te wandelen.  Ik kom in 't WC waar een Velux inzit en ik hoor "tik, tik, tik, tik" op de Velux :   REGEN  :twistedevil: :twistedevil:
't zal morgen weer modderen zijn  :twistedevil:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 21, 2014, 22:20:11
Milor vandaag heel even in speelmodus met Aivic!  :fuu:

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/78230138-54ad-4146-910b-141938b2c1c3_zps1c8814ec.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/78230138-54ad-4146-910b-141938b2c1c3_zps1c8814ec.jpg.html)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op februari 22, 2014, 09:55:26
Milor vandaag heel even in speelmodus met Aivic!  :fuu:

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/78230138-54ad-4146-910b-141938b2c1c3_zps1c8814ec.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/78230138-54ad-4146-910b-141938b2c1c3_zps1c8814ec.jpg.html)

Knappe foto :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op februari 23, 2014, 18:59:32
Heel mooi gedaan, foto en de honden  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 09, 2014, 16:20:39
de rust is weer terug tussen die twee. missie volbracht  :wink:

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_3607_zpsda758e8a.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_3607_zpsda758e8a.jpg.html)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sarah B op mei 09, 2014, 16:22:19
 :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op mei 09, 2014, 16:43:47
super  :D nu de volgende uitdaging?  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 09, 2014, 16:44:19
super  :D nu de volgende uitdaging?  :mrgreen:

en die mag zijn...?  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op mei 09, 2014, 16:48:34
 :denk: :denk: :denk:

Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op mei 09, 2014, 16:54:16
een sam reu van 9 jaar met problemen met reuen  :fuu: :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 09, 2014, 16:55:10
een sam reu van 9 jaar met problemen met reuen  :fuu: :mrgreen:

bring it on!  :lol:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op mei 09, 2014, 16:56:07
bring it on!  :lol:
als we foto's en meer info doorkrijgen komt hij op de site van de BSV  :wink:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op mei 09, 2014, 17:03:03
als we foto's en meer info doorkrijgen komt hij op de site van de BSV  :wink:

 :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op mei 10, 2014, 01:11:40
de rust is weer terug tussen die twee. missie volbracht  :wink:

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_3607_zpsda758e8a.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_3607_zpsda758e8a.jpg.html)
Prachtfoto ! :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op mei 10, 2014, 09:35:21
de rust is weer terug tussen die twee. missie volbracht  :wink:

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_3607_zpsda758e8a.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_3607_zpsda758e8a.jpg.html)

fijn om te lezen wendy, weer een pluim voor je :clap:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: triene op mei 10, 2014, 14:18:54
fijn om te lezen wendy, weer een pluim voor je :clap:

x2  :thumbs: :thumbs: :thumbs: en ook :clap: :clap:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op mei 10, 2014, 18:45:06
de rust is weer terug tussen die twee. missie volbracht  :wink:

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_3607_zpsda758e8a.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_3607_zpsda758e8a.jpg.html)

Een hele mooie foto en prachtige honden  :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 18, 2015, 00:28:04
de kers op de taart: speeltijd!  :dance:

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/00Aivmilor_zps28c542d1.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/00Aivmilor_zps28c542d1.jpg.html)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op januari 18, 2015, 12:56:06
 :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op januari 18, 2015, 17:52:16
 :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op januari 18, 2015, 23:02:26
knappe foto en  :thumbs: :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: RustlingRose op januari 19, 2015, 08:55:59
Fantastisch!  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op januari 19, 2015, 13:57:42
super Wendy! :dance: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 29, 2015, 20:11:16
en hier stond ik helemaal stomverbaasd van daarnet  :mrgreen:

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_4224_zps4grawmay.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_4224_zps4grawmay.jpg.html)
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tinne1990 op januari 29, 2015, 23:17:42
Rare wezens zijn het toch  :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op januari 30, 2015, 08:45:39
en hier stond ik helemaal stomverbaasd van daarnet  :mrgreen:

(http://i1369.photobucket.com/albums/ag240/wendyhostyn/IMG_4224_zps4grawmay.jpg) (http://s1369.photobucket.com/user/wendyhostyn/media/IMG_4224_zps4grawmay.jpg.html)

Haha Aivic vertrouwd het precies toch niet :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op januari 30, 2015, 12:23:13
Haha Aivic vertrouwd het precies toch niet :vuistje:
was ook mijn indruk, maar enfin, ze komen van ver...
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op januari 30, 2015, 13:32:01
Haha Aivic vertrouwd het precies toch niet :vuistje:

het is zijn bench  :mrgreen: Milor zat er eerst in en hij was er bijgekropen en je zag hem zo denken: 'das wel van mij he, hoe krijg ik die collie hieruit'    :D
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op januari 30, 2015, 14:02:23
het is zijn bench  :mrgreen: Milor zat er eerst in en hij was er bijgekropen en je zag hem zo denken: 'das wel van mij he, hoe krijg ik die collie hieruit'    :D

Milor daarentegen geniet overduidelijk van "de bezetting" van de bench  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op januari 30, 2015, 17:48:48
Heerlijk om hen beiden toch min of meer broederlijk naast elkaar te zien  :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op april 13, 2015, 17:59:21
Durf je ze eigenlijk samen te laten als er niemand thuis is?

sinds kort wel  :yes:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op april 13, 2015, 18:06:54
Super :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op april 13, 2015, 18:08:07
 :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Sofie en Lady op april 15, 2015, 11:32:12
sinds kort wel  :yes:

 :thumbs: :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 12, 2016, 17:22:52
even een update:

sinds oktober/november is de spanning weer gestegen tussen de twee heren... wat was er veranderd in hun leefsituatie? eerst dachten we aan een loopse teef in de buurt, maar na rondvraag in de buurt bleek dat niet zo te zijn. Wat wel veranderd was, was het feit dat ik nu met Aivic sinds eind september elke week ga dogdancen. Meer aandacht voor Aivic dus dan voor Milor op dat moment. We hebben dus weer even strikt toegepast wat we vorige keer hebben gedaan: Milor absolute voorrang geven. (ook met de dogdance oefen ik eerst met Milor en pas daarna vertrek ik met Aivic naar de les). Ondertussen is het weer rustig tussen die twee, geen gegrom meer, zoeken ze mekaar zelfs op en gaan ze naast mekaar liggen. Ze zijn allebei een pak rustiger en minder gestresseerd, dus weer een rustige roedel  :yes:

zo zie je maar hoe een kleine verandering grote gevolgen (positief en negatief) kan hebben  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op februari 12, 2016, 17:29:18
jaloerse bok  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: wendy hostyn op februari 12, 2016, 17:31:45
jaloerse bok  :mrgreen:

heeft hij van zijn papa  :mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Tequila op februari 12, 2016, 17:34:29
heeft hij van zijn papa  :mrgreen:
:mrgreen:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: vivtje op februari 13, 2016, 18:50:26
jaloerse bok  :mrgreen:

 :vuistje: :vuistje: :vuistje:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: myriam.e op februari 13, 2016, 18:54:19
even een update:

sinds oktober/november is de spanning weer gestegen tussen de twee heren... wat was er veranderd in hun leefsituatie? eerst dachten we aan een loopse teef in de buurt, maar na rondvraag in de buurt bleek dat niet zo te zijn. Wat wel veranderd was, was het feit dat ik nu met Aivic sinds eind september elke week ga dogdancen. Meer aandacht voor Aivic dus dan voor Milor op dat moment. We hebben dus weer even strikt toegepast wat we vorige keer hebben gedaan: Milor absolute voorrang geven. (ook met de dogdance oefen ik eerst met Milor en pas daarna vertrek ik met Aivic naar de les). Ondertussen is het weer rustig tussen die twee, geen gegrom meer, zoeken ze mekaar zelfs op en gaan ze naast mekaar liggen. Ze zijn allebei een pak rustiger en minder gestresseerd, dus weer een rustige roedel  :yes:

zo zie je maar hoe een kleine verandering grote gevolgen (positief en negatief) kan hebben  :mrgreen:

Goed gedaan :thumbs:
Titel: Re: hoe moet dit nu verder?
Bericht door: Trace op februari 14, 2016, 16:36:58
TOP  :thumbs: toch altijd een beetje zoeken
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal