collapse

* FoutmeldingWe hebben heden problemen met de database en doen er alles aan om deze op te lossen.
Onze verontschuldigingen.Auteur Topic: Heftig blaffen: reden? (+ video's)  (gelezen 6939 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tira00

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 461
Re: Heftig blaffen: reden? (+ video's)
« Reactie #60 Gepost op: september 29, 2013, 19:31:25 »
http://www.hondenplaza.nl/geursignalen

Lijk het in dit artikel ongeveer beschreven is hebben ze het mij opnieuw bevestigd tijdens een laatste opfrissingscursus. Heel simpel en niet moeilijk over doen. Niet te veel zoeken achter dat markeren.
 Vroeger hechte men daar inderdaad meer waarde aan, toen men nog geloofde in de dominantietheorie. Markeren bracht men toen nog in verband met willen domineren of andere honden willen overheersen (owee een hond die tegen je benen plaste, die wou volledig baas over je zijn!). Sorry, dat denken is uit de mode geraakt.

Offline rom

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 61
 • Geslacht: Man
Re: Heftig blaffen: reden? (+ video's)
« Reactie #61 Gepost op: oktober 06, 2013, 17:22:37 »
Bedankt allen voor jullie reacties!!

Sorry voor het late antwoord, maar had het nogal drukjes en wou eerst enkele meningen naast mekaar hebben.

Nog wat info:
- "wat is het gedrag van Mica naar andere honden toe, maar zonder dat er mensen in de buurt zijn?". Deze situatie deed zich nog nooit voor (voor zover de baasjes zich herinneren), maar we gaan het eens proberen te filmen (met een 'onbemande camera' ;) )
- onze labradors reageren de spanning niet af op andere honden noch mensen
- als ik de eerste filmpjes zelf eens herbekijk, lijkt Mica in alle filmpjes de staart even hoog te dragen, behalve in het allereerste filmpkje(Aankomst in Nederland), waar ze even een lage kwispel heeft.

Korte samenvatting van enkele meningen/quotes (sorry als niet letterlijk gequoted):

- meest gezegd: "geen tekenen van onzekerheid, wel van agressief/dominant/uitdagend gedrag (markeren met pootjes, staart stijf en hoog, borstelen), al dan niet aangeleerd of bekrachtigd gedrag met de bedoeling 'zich te laten gelden." Voorstel is hier om Mica zodra ze blaft, aan te lijnen en uit de situatie te halen (of te negeren, maar zoals gezegd werkt negeren niet).

- "Mica blaft omdat ze niet snapt waarom de andere doggies zo heftig met die bal willen spelen, en dit blaf-gedrag wordt bekrachtigd door de aanmoedigingen van de mensen". <--> op het laatste filmpje wordt er helemaal niet gespeeld en toch blaft Mica. Mica blaft trouwens ook vaak 'zomaar', als bvb de labs na een dutje gewoon terug rechtstaan. En toevallig moedigde ik het apporteer-filmpje onze lab aan om speelgoed terug te brengen, maar vaak zwijgen alle mensen, en blijft Mica toch blaffen.

- "Er is vooral opwinding, geuit door blaffen". --> klinkt plausibel, maar: hoe dan aanpakken? en waarom dan vb opwinding als labs terug ontwaken na een dutje? En waarom niet continue blaffen als ze met hun 3'en wandelen in een voor hen nieuw bos?

- "vraag naar aandacht aan andere hond, vraag om te spelen, niet brutaal, want daarvoor te onzeker. Ze weet waarschijnlijk niet wat spelen is. Ze is erg onzeker en neemt een houding aan door te blaffen". Aansluitende mening: "poging tot dominantie die voorkomt uit onzekerheid ..... blufpoker." Zou ze dan niet inzien dat het spel net stopt als ze begint te blaffen? (de labs 'bevriezen') En waarom verspert ze dan de weg als ze onzeker is?

- "overreageren op nieuwe omgeving, geen tekenen van dominant/agressief gedrag" --> klinkt ook plausibel, maar 'nieuw'..? Ze is hier al 2j. En ons gezamelijk verblijf (2 labs + Mica) duurde 1 weekje, en we zagen geen duidelijke evolutie in het blafgedrag op deze periode.

- "slecht hondentaal geleerd. Geen echte dominantie, maar wilt aandacht, wilt reactie uitlokken, wordt hierin genegeerd door andere doggies, dus blijft aandringen". --> hoe aanpakken?

- "Mica is heel speels" <--> ik zie helemaal geen speelboog noch andere tekenen van uitnodiging tot spelen (rond andere hond huppelen, weglopen en terug 'aanvallen',...). Ik zie net het omgekeerde van 'uitnodigingen tot spel'.

- "ik zie geen abnormaal gedrag, enkel een hondje dat snel blaft" <--> zowel de baasjes als de andere doggies (die duidelijk niet goed weten hoe met dit gedrag van Mica om te gaan) vinden het niet normaal. En als je weet hoe vaak en hoe heftig ze blaft, kan ik het ook moeilijk 'normaal' noemen.

- 'prachtige labs hebben jullie'. Bedankt :) :)

Offline rom

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 61
 • Geslacht: Man
Re: Heftig blaffen: reden? (+ video's)
« Reactie #62 Gepost op: oktober 09, 2013, 16:40:34 »
Oops, niemand meer?

 


Volg ons op Facebook

Volg ons op instagramDe website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal